
מידע כללי למטייל בסין: ריכוז כתבות
צילום: Rajitha Ranasinghe
במדור זה רוכזו כתבות מידע כללי למטיילים בסין - טיפים, אוכל סיני ועוד, וכן מספר כתבות רקע כלליות עם מידע על התרבות, הגיאוגרפיה , ההיסטוריה ומידע נוסף שראוי לכל מטייל לסין לדעת.
סין היא מדינה ענקית, גם בגודלה וגם בכמות תושביה. עד לשנת 1988 שעריה היו סגורים לתיירים ישראליים, והסקרנות כלפיה היתה גדולה. גם לאחר פתיחת השערים, למטיילים בקבוצה ולמטיילים עצמאיים בהמשך (החל משנת 1992), רב הנסתר על הגלוי במדינה זו, והעניין שהיא מעוררת רק הולך וגובר. בנוסף לתרבות המפותחת ולעובדת היותה מקור להמצאות רבות: החל מתורות לחימה, דרך זרמים בפילוסופיה וכלה במצרכים חשובים כמו נייר, תה ודינמיט... סין היא גם חברה בתהליך של שינוי מרתק. החברה הסינית בעיצומו של מהפך שאפתני, ממדינת עולם שלישי למדינה המובילה בכל תחום - מדע, כלכלה, תעשייה ועוד.
מאחר שהפער הבין-תרבותי גדול כל כך, מוטב למי שרוצה לצאת לטיול בסין, להכיר את הפרטים מראש, לסגור מקומות לינה ומסלול מתוכנן בקפידה, ועדיין - להתכונן להפתעות... רבים מגיעים לסין עם רף ציפיות גבוה ומוצאים את עצמם מאוכזבים מן הקשיים שמערימים המקומיים. שום דבר לא נעשה בכוונה או מתוך רוע לב חלילה, אך קשיי השפה, הבדלי התפיסה, היעדר כבישים מסודרים במקומות מסוימים ומעט שנאת זרים מסורתית, מציבים אתגרים בלתי מוכרים, במיוחד למי שמגיע לכאן לראשונה.
בתי מלון בסין

המטיילים בסין לפעמים נתפסים כתרנגולות המטילות ביצי זהב... (צילום: הילה וייס טישלר)
התרבות הסינית ועקבות האדם הקדמון
אי אפשר שלר להעריץ את שורשי התרבות הסינית והישגיה. מדובר באחת התרבויות החשובות ביותר בהיסטוריה, וכנראה שגם העתיקות שבהן - בסין נמצאו שרידי אדם מהקדומים ביותר בעולם (מחוץ לאפריקה), כאן ניבנו הסכרים העתיקים בעולם, כאן הוקמו מבנים מרשימים ובלתי נתפסים, כמו החומה הסינית - שנכנסה לרשימת שבעת פלאי תבל החדשים.
מעמדה של האישה בסין הוא נושא מרתק, עליו נכתבו ספרים רבים. קשה לשפוט מהצד את חייהן ולהביע דעה ניטרלית מבלי להשתמש במשקפיים המערביות שלנו. בחברה הסינית המסורתית נקבעה זהותה של האישה בהתאם לגברים שבחייה - אביה, בעלה ומאוחר יותר - בנה. ככל שהאישה היתה חסרת אונים יותר, במיוחד בסממניה החיצוניים, כך היא נחשבה למעוררת ולנחשקת יותר. מסיבה זו נקשרו כפות רגליהן של ילדות סיניות רכות כך שלא יגדלו, עד למצב של עיוות העצמות וגרימת נכות. השינוי לטובה במעמדה של האישה חל, באופן מפתיע, דווקא בתחילת העידן הקומוניסטי, שהסתכל על כולם כשווים, גם על הנשים.
כתבה על נשים בחברה הסינית המסורתית
כתבה על נשים בחברה הסינית המסורתית
פולקלור וקולינריה
תחת הקטגוריה של הבדלים בין התרבות הסינית למערבית, נכנסות גם העדפות מוזיקליות וטעמים שונים... אמנויות הבמה הקלאסיות, שמובאות במלוא תפארתן באופרה הסינית, עשויות להיות מבחן עצבים לצופה המערבי, שאזנו אינה מורגלת בסוג הסלסול העדין שהתפתח בסין.
האוכל הסיני כפי שאנו אוהבים ורגילים אליו בארץ, שונה בסין ולעיתים טעמיו קיצוניים מדי לחיך המערבי. מומלץ להיות מוכנים לכך מראש ולהגיע עם גישה חיובית, פתוחה ומקבלת, לשלל טעמים חדשים. בין מחוזות שונים בסין ישנם הבדלים רבים בהיצע הקולינרי ובמנות המאפיינות אותו, שהתפתחו באופן מסורתי במהלך השנים. כך נוצרה חלוקה שלכמה מטבחי משנה: מטבח קנטונזי - העשיר בפירות ובטעמי חמוץ-מתוק, מטבח סהצ'וואני שחריף הוא טעם דומיננטי בו, מטבח שנגחאי המלוח, עשיר במאכלי ים ו המטבח הבייג'יני התפל יחסית.
האוכל הסיני כפי שאנו אוהבים ורגילים אליו בארץ, שונה בסין ולעיתים טעמיו קיצוניים מדי לחיך המערבי. מומלץ להיות מוכנים לכך מראש ולהגיע עם גישה חיובית, פתוחה ומקבלת, לשלל טעמים חדשים. בין מחוזות שונים בסין ישנם הבדלים רבים בהיצע הקולינרי ובמנות המאפיינות אותו, שהתפתחו באופן מסורתי במהלך השנים. כך נוצרה חלוקה של
יעדי טיול בסין
עיר נוספת ומעניינת היא בירתה העתיקה של סין, העיר
בנוסף לאתרי התיירות המוכרים, מומלץלהגיע לפינותיה הרחוקות של סין, אל אתרים ידועים פחות אך מרשימים בה במידה: העיירה דטונג ( DaTong ) והמערות המעניינות שבסביבתה, המקדשים של טאיחואי ( Taihuai ), יער האבן ש'ילין ( XiLin ) הסמוך לקונמינג בירת מחוז יונאן וטיול ברחבי מחוז יונאן עצמו, נהר היאנגטסה ( YangTse ) ו מחוז סהצ'וואן ( Sichuan ).

מטיילים רבים לא מפספסים ביקור בחומה הגדולה, שהפכה לסמלה של המדינה הענקית (צילום: יובל נעמן)
מידע נוסף
כתבה על תכנון טיול בסין לפי אזורים ועונות
כתבות נוספות
כתבות על סין - מחולקות לפי אזורים
מערב סין
מזרח סין
צפון סין
טיבט
מספר צפיות: 10879
3358