מידע וטיפים למטייל בלטביה

מידע וטיפים למטייל בלטביה
מאת: כרמית וייס


מידע חיוני מספרי טלפון חירום

אשרה (ויזה): אין צורך, עד 90 יום   משטרה: 112 (או 110)
חשמל: HZ50, V230   מכבי אש: 112
שעון:  GMT+2 (כמו ישראל)   אמבולנס: 112 (או 113)
מטבע: אירו      
קידומת בי"ל: 371+      

חשמל בלטביה

מתח החשמל בלטביה הוא 220 וולט, 50 הרץ.
השקעים בלטביה הם מדגם F ודגם C (שקיים במרבית מכשירי החשמל המודרניים בישראל).
כתבה על חיבורי חשמל בעולם
שקע C שקע F, אוסטריה
שקעים לחיבורי החשמל בלטביה - דגם C ודגם F
(מקור:  ARTol)
 

שעון לטביה

לטביה נמצאת באזור הזמן GMT+2, כמו ישראל, ולכן השעה בה זהה לשעה בישראל, למעט הבדלים שעשויים לחול בשל הבדלים בתאריכי המעבר לשעון קיץ וחורף.
שעון קיץ, בו מוזז השעון שעה אחת קדימה (GMT+3), מונהג בלטביה בכל שנה, החל מיום א' האחרון של חודש מרץ, עד יום א' האחרון של חודש אוקטובר.
 

השעה בלטביה
 

בלטיות




 

מזג האוויר בלטביה

הקיץ בלטביה נעים מאוד. בחודשים יוני עד ספטמבר הטמפרטורה הממוצעת נעה בין 15 ל- 20 מעלות צלזיוס בשעות היום, ו- 10 עד 13 בשעות הלילה (מדובר בממוצע, יכול גם להיות יותר או פחות). החורפים קרים ומושלגים והטמפרטורות נעות סביב אפס מעלות צלזיוס, ואף צונחות אל המינוס. החודשים הגשומים ביותר הם דווקא חודשי הקיץ, עם 80 מ"מ גשם בממוצע חודשי (אין בעיה לטייל, רק הצטיידו במטריה).
 
בקיץ שעות האור רבות מאוד, עם קרוב ל- 18 שעות בהן השמש בשמיים ביום הארוך ביותר בשנה (21 ביוני). החשיכה נופלת מספר שעות לאחר השקיעה, כך שבקיץ בפועל יש מעט אור, מעין דימדומים, כמעט כל הלילה.
בחורף שעות האור מועטות 
 השמש זורחת מאוחר ושוקעת מוקדם, וביום הקצר בשנה (21 לדצמבר) יותר ממחצית היום השמיים חשוכים.
 

מתי לטייל בלטביה

הזמן הטוב ביותר לטיול בלטביה הוא בחודשי הקיץ – יוני עד ספטמבר, אז הימים ארוכים ומזג האוויר נעים. גם בחודשים מאי ואוקטובר ניתן לטייל, אבל כבר יכול להיות קר מאוד ויש להיערך בהתאם, הן מבחינת הלבוש והן מבחינת תכנית הטיול.

בעיר ריגה, כמו בכל עיר גדולה שיש בה הרבה מוזיאונים ומקומות סגורים אחרים, ניתן לטייל בכל השנה, אך בחודשי החורף יש לבסס את הטיול על שהייה במקומות סגורים והליכה קצרה, כי בנוסף למזג האוויר הקר, העיר סובלת מרוח קרה המגיעה מהים הבלטי.

שלכת בסתיו של בלטביה  שלכת בסתיו של בלטביה
בלטביה בחודש אוקטובר השלכת כבר בשיאה והיופי מפצה על הקור (צילום: כרמית וייס)
 

שפות בלטביה

השפה הרשמית היחידה בלטביה היא לטבית, אך בין תושבי המדינה כשני שליש דוברים גם רוסית. האנגלית שגורה בפיהם של רבים, בעיקר בני הדור הצעיר, ובמקומות תיירותיים אין בעיה להסתדר אם אתם דוברי אנגלית. כמו בכל מקום בעולם, התושבים המקומיים תמיד יעריכו ניסיון "לגמגם" כמה מילים בשפתם.
 

לינה בלטביה

רמת האירוח בלטביה היא בסטנדרטים מערביים, כלומר ברמה טובה. בתי המלון מדורגים בין 1-5 כוכבים. בעיר ריגה ובעיירת הנופש הפופולרית יורמלה (Jurmala), לחופי הים הבלטי, ניתן למצוא בתי מלון ברמה גבוהה ובמחיר סביר מאוד, ובערי השדה הרמה מעט נמוכה יותר וכך גם המחירים.
על יורמלה בכתבה: טיולי יום מריגה

כאשר מתכננים "טיול כוכב" או "טיול כוכבים" (מוקד לינה אחד או 2-3), מומלץ להזמין מקומות מראש, כדי למצוא מקום לינה במיקום נוח ובתנאים הרצויים לכם. כאשר מתכננים "טיול מתגלגל" (לינה במקום אחר בכל לילה), כדאי להזמין מקום לינה לפחות ללילות הראשונים, ולאחר מכן להכין מראש אופציות ללינה, ואז להזמין עם אפשרות ביטול או להזמין יום-יומיים קודם תוך כדי הטיול.
בתי מלון בריגה  |  בתי מלון בעיירת הנופש יורמלה
 

מלון מומלץ בריגה, לטביה  מלון ספא  מומלץבעיירה יורמלה, לטביה
מימין - מלון מרקיור (Mercure Riga Centre), מלון 4 כוכבים בעיר העתיקה של ריגה, ליד תחנת הרכבת ומרכזי קניות.
משמאל - מלון ספא יורמלה (Hotel Jurmala Spa), מלון ספא מפואר ומודרני ונוף אל הים בעיירת הנופש יורמלה

(צילומים: כרמית וייס)





 

טיסות ללטביה

בריגה נמצא שדה התעופה הבינלאומי היחיד בלטביה, אליו מפעילה חברת אייר בלטיק (Air Baltic) טיסות סדירות מישראל, וחברת וויז-אייר (WizzAir) מפעילה טיסות לואו קוסט מישראל.
ניתן לטוס לשדה התעופה של וילנה או קובנה ומשם באוטובוסים לריגה.
 

לטביה בדרך הים

ניתן להגיע לריגה עם מעבורת מנמל סטוקהולם שבשוודיה. כמו כן, ניתן לשוט מריגה ליורמלה בכיוון אחד או הלוך-חזור.
 

נהיגה בלטביה

הכבישים בלטביה נוחים ולא עמוסים (מלבד היציאה והכניסה לריגה בשעות השיא), השילוט גם באנגלית והנהגים אדיבים. הדלקת אורות חובה 24 שעות ביממה, כל ימות השנה. צמיגי חורף חובה מ- 1 בנובמבר עד 1 במרץ. בפאתי ריגה עובר כביש Via Baltica (E67), היוצא מפראג (צ'כיה) ומגיע עד הלסינקי (פינלנד), ועובר בדרכו גם בפולין, ליטא ואסטוניה.
 

תחבורה ציבורית בלטביה

בתוך לטביה ניתן להתנייד בתחבורה ציבורית. בערים הגדולות וביניהן היא נוחה ונעימה, אך בערי הפריפריה זו לא תמיד חוויה נעימה, עם תחנות מיושנות ואוטובוסים צפופים. מספר חברות אוטובוסים בינלאומיות מקשרות את ריגה וערים נוספות בלטביה עם יעדים רבים באירופה, באוטובוסים חדישים ונוחים, בהם יש שירותים, מגש אישי, חיבור לחשמל, אינטרנט אלחוטי ובחלק מהקווים גם מכונת שתיה חמה.
 

רכבות בלטביה

מריגה ניתן להגיע ברכבת ליעדים רבים בנוחות יחסית, בעיקר ליעדים לאורך החוף הבלטי, כמו למשל עיירת הנופש הפופולרית יורמלה. ממדינות אירופה ניתן להגיע לריגה ברכבת רק ממוסקבה, סנט פטרבורג (רוסיה) ומינסק (בלארוס).
 

מסעדות מומלצות בלטביה  מסעדות מומלצות בלטביה
בלטביה מסעדות מצוינות, ההגשה נעימה לעין והאוכל טעים מאוד (צילום: כרמית וייס)

אשרת כניסה (ויזה) ללטביה

ישראלים הנכנסים ללטביה כתיירים פטורים מהצטיידות באשרת כניסה (ויזה) מראש. רשויות ההגירה מעניקות אשרה ל-90 יום עם הכניסה למדינה. הסמכות להענקת אשרה זו נתונה לשיקול דעתן הבלעדי של רשויות אלה. לאחר תקופה זו יש לפנות למחלקת ההגירה במשרד הפנים של לטביה כדי להסדיר היתר שהייה.
 

חיסונים לנוסעים ללטביה

לשוהים ביערות לטביה תקופה ארוכה, מומלץ לבדוק במרפאת מטיילים, האם יש צורך בחיסון נגד דלקת מוח המועברת על ידי קרציות (Tick-borne Encephalitis). על פי המלצות משרד הבריאות החיסון מומלץ לנוסעים לתקופה של 3 שבועות ויותר, לאזורים כפריים מיוערים, בחודשי האביב והקיץ, או לנוסעים העלולים להיחשף למוצרי חלב לא מפוסטר. בכל מקרה, כששוהים ביערות, מומלץ לנקוט באמצעי זהירות נגד קרציות.
 

מטבע ותשלומים בלטביה

המטבע בלטביה הוא האירו מאחר שהיא שייכת לגוש האירו. בחנויות גדולות, מסעדות, בתי מלון, שירותי תיירות ועוד, מקבלים כרטיסי אשראי.
 
חורף בלטביה
פרח הורטנזיה שעוטר בכפור לאחר לילה סתווי קפוא במיוחד (צילום: כרמית וייס)
 

שגרירות ישראל בלטביה

כתובת: Elizabetes Str. 2, Riga
טלפון: 371-6732-0737
דוא"ל: info@rig.mfa.gov.il
שגרירות ישראל בלטביה
 

שגרירות לטביה בישראל

כתובת: ויצמן 2 תל אביב
טלפון: 03-7775800
דוא"ל: embassy.israel@mfa.gov.lv
שגרירות לטביה בישראל
 

מידע נוסף

השכרת רכב בלטביה
בתי מלון בלטביה
בתי מלון בבירה ריגה

כתבות נוספות על לטביה וליטא השכנה

העיר העתיקה של ריגה
טיולי יום מריגה
הקסם של וילנה
העיירה אניקשאי

כרמית וייס אודות הכותבת
כרמית וייס (Carmit Weiss)מנסה להעביר את אהבתה לנופים דרך הצילום והכתיבה, מנהלת אתר Gotravel ואחת הכותבות המרכזיות בו. חרשה את אירופה וצפון אמריקה וטעמה גם את טעמן של היבשות האחרות. בעלת ניסיון רב בתכנון טיולים, גולשת סקי ואמא לארבעה גולשים צעירים.

כרמית עונה לשאלותיכם בפורום מומחי תיירות






סטטיסטיקות

0
מגזינים שנשלחו

0
שאלות ותשובות

0
כותבים באתר

0
כתבות באתר