יואנינה בייס-קמפ:
בילויים וטיולי כוכב מהעיר התוססת
מאת: כרמית וייס


שוב ושוב אני חוזרת לעיר יואנינה. משוטטת ברחובות מרכז העיר העמוסים חנויות, יושבת בבתי הקפה והטברנות. יורדת לאגם, מקיפה אותו בצעידה או בריצה, ושוב יושבת באחד מבתי הקפה והטברנות שלחופיו. כי כך עושים כאן כולם, ואני כבר בת בית.


אך אני באה גם לטייל, והעיר יואנינה היא בסיס נפלא לטיולי כוכב לכל כיוון באזור זה של צפון-מערב יוון. על אפשרויות הטיול אספר בכתבה זו, אם כי גם את החנויות, המסעדות, בתי הקפה, הבארים והטברנות לא נקפח.

1 / 10
2 / 10
3 / 10
4 / 10
5 / 10
6 / 10
7 / 10
8 / 10
9 / 10
10 / 10

האגם וההרים המושלגים בסוף החורף  (צילום: כרמית וייס)
האגם לעת ערב עם שלל מסעדות לחופיו  (צילום: כרמית וייס)
בית קפה לחופי האגם   (צילום: כרמית וייס)
פסטורליה של ימי האביב הראשונים   (צילום: כרמית וייס)
מסעדת הגירוס הכי פופולרית ביואנינה...  (צילום: כרמית וייס)
קניון ויקוס בחבל זגוריה  (צילום: כרמית וייס)
המצוקים מעל קניון ויקוס   (צילום: כרמית וייס)
פריחה אביבית בכפר מיקרו פפיגו בחבל זגוריה  (צילום: כרמית וייס)
אדריכלות ונציאנית בעיירת החוף פארגה  (צילום: כרמית וייס)
נחל שקפא עם השלג הראשון  (צילום: כרמית וייס)

יואנינה – עיר הצעירים והבילויים

על אפשרויות הטיול בעיר יואנינה (Ioannina), בירת מחוז אפירוס (Epirus), כבר כתבתי כאן. הפעם אני רוצה להציע לכם להתמקם בה למספר ימים ולטייל ממנה באזור הקרוב. רבים יעדיפו להתמקם ללילה או שניים בהרים המקיפים אותה או בחופים, אבל מי שאוהב קניות ובילויים, ובעיקר צעירים שוחרי בילויים ליליים, טוב יעשו אם ישארו ללון בעיר.
 
112 אלף תושבים מתגוררים בעיר, כשליש מתושבי המחוז כולו, המשתרע על שטח השווה לכמחצית שטחה של ישראל. צעירים רבים נראים ברחובותיה, מאחר ויש בה טכניון ואוניברסיטה גדולה, בהם לומדים כ- 20 אלף צעירים. אלו כובשים את הרחובות ואת מקומות הבילוי בכל שעות היום, ובעיקר הלילה, כאילו הלימודים הם רק תירוץ...
כתבה על העיר יואנינה
 

העיר יואנינה (A), יעדים לטיולי כוכב או טיולים ארוכים יותר ממנה,
בתי מלון מומלצים:

מלון גראנד סראי  |  מלון בוטיק קמאראס  |  מלון אנטיק  |  מלון בוטיק אילנה
(להגדלה לחצו בפינה העליונה)

 ברירת מחדל



מחירים נוחים עם חיוך

עד לפני כעשר שנים היה המחוז מעט מנותק מיוון היבשתית, בשל הטופוגרפיה ההררית שלו והכבישים המפותלים שהוליכו אליו. כך התפתחה העיר בכדי לספק את כל צרכי תושבי האזור. זה מסביר את כמות החנויות הגדולה שתמצאו בה. אוטוסטרדות חדשות מוליכות כיום לסלוניקי (כ- 3 שעות), לאזור החוף (כשעה) ואפילו לאתונה (כ- 5 שעות, והזמן עוד יתקצר כשתושלם האוטוסטרדה).
 
אני נהנית מהמחירים הנוחים ומהאיכות הגבוהה בחנויות, שעובדיהן משרתים אותי באותו חיוך ונועם שכל כך מאפיינים את תושבי יוון. אין כאן "מחירי רצפה" כמו אצל השכנות בולגריה, מקדוניה או אלבניה, כאן המחירים נקובים באירו, אבל הם כמעט תמיד זולים יותר מאשר בארצנו.
 
קניות ביואנינה, צפון יוון
רחובות הקניות של יואנינה מתקשטים לקראת חג המולד (צילום: כרמית וייס)
 

שלווה אלפינית עם הרבה אקשן

כשאני מגיעה ליואנינה התחושה היא שהגעתי לעיירה אלפינית, במיוחד בחודשי החורף והאביב, עת הפסגות המקיפות אותה מכוסות מעטה לבן בוהק. האגם שלחופיו היא שוכנת מעצים את התמונה, וכך גם שלל פעילויות ה"אקטיב" אליהן ניתן לצאת ממנה.
 
כשאני מבקרת את ידידי אחילאס (Achilles Papaefthimiou), הבעלים של חברת אלפיין זון (Alpine Zone), אני לא יכולה סתם כך ליהנות מהשלווה שהעיירה הזו משרה עליי. הוא חייב "לסחוב" אותי לאיזו פעילות אתגרית – רפטינג, קניונינג, מסלולי הליכה, רכיבת סוסים, ג'יפים – רק תגידו ותקבלו שלל אפשרויות לכל גיל, לכל רמה ולכל דרגת אומץ.
ליצירת קשר עם חברת אלפיין זון
 
רפטינג בצפון יוון, נהר אראכטוס
רפטינג על נהר אראחטוס בין נופי גן עדן (צילום: Alpine Zone)
 

קפיצה צפונה – נפלאות חבל זגוריה

האזור ההררי שמצפון לעיר נקרא חבל זגוריה (Zagori), והוא מאגד 46 כפרים קטנים, המחוייבים לבנייה המסורתית, וכמה עשרות גשרי אבן יפהפיים מתקופת השלטון העות'מני. קניון ויקוס (Vikos), החורץ כאן בדרמטיות את ההרים המיוערים של רכס פינדוס (Pindus), הוא ממראות הטבע המרשימים ביותר של יוון כולה.
 
רבות כבר כתבתי כאן על חבל זגוריה, ועל הסיבות שהביאו אותי להתאהב בו, ומטיילים רבים שלחתי אליו. לרובם אני ממליצה ללון לפחות לילה או שניים בכפרים, כדי ליהנות מהנופים ומהשלווה, וכדי לא לעשות את הדרך הלוך-חזור. יחד עם זאת מדובר רק בשעה נסיעה עד לכפרי מרכז זגוריה, כך שמי שאוהב את חיי העיר בהחלט יכול ללון ביואנינה.
כתבה על הסיבות להתאהב בחבל זגוריה
 
קניון ויקוס, זגוריה, צפון יוון
הטבע העוצמתי של חבל זגוריה, תצפית על קניון ויקוס (צילום: כרמית וייס. לחצו על התמונה להגדלה)  
 

קפיצה דרומה – גן העדן של חבל צומרקה

האח הצעיר של חבל זגוריה, הוא חבל צומרקה (Tzoumerka). להבדיל מאחיו הגדול, הוא נמצא מדרום לעיר ולא מצפון לה. להבדיל מאחיו הגדול הוא פחות מתויר, והתשתית התיירותית בו פחות מפותחת. אך גם כאן טבע מרהיב, בדמות אינספור פסגות מיוערות, הנחרצות על ידי נהרות וקניונים עמוקים.
 
הטופוגרפיה הזו בהחלט מהווה אתגר לנהגים, הנאלצים להתמודד עם פיתולי הכבישים, שהם לעיתים צרים למדי. אך היא גם זו שמאפשרת כאן את אחד ממסלולי הרפטינג היפים ביותר ביוון כולה, על נהר אראחטוס (Arachthos) השוצף, שהקניון שהוא חצב יכול בקלות להיקרא "גן עדן עלי אדמות".
כתבה על חבל צומרקה
 
נהר אראחטוס, רפטינג, צפון יוון
גשר פוליצה על נהר אראחטוס, תחילתו של הרפטינג  (צילום: כרמית וייס)
 
 

קפיצה מערבה – חופי ואיי הים היוני

החופים של צפון-מערב יוון מרוחקים רק כשעה-שעתיים נסיעה מהעיר יואנינה, ואני תמיד ממליצה לתת אליהם "קפיצה" או לנסוע אליהם לשהות מעט יותר ארוכה. זוהי אופציה נהדרת ל"קינוח" טיול ביוון היבשתית. העיר איגומיניצה (Igoumenitsa) היא הקרובה מכולן, רק כשעה על האוטוסטרדה. מעבורות יוצאות ממנה אל איי הים היוני, שהגדול בהם הוא האי קורפו.
 
העיר היפה ביותר על קו החוף, היא פארגה (Parga), בעלת חופי החול היפים והארכיטקטורה הוונציאנית המרשימה. בהפלגה קצרה ניתן לצאת ממנה לעבר שני האיים הקטנים פאקסוס (Paxos‏) ואנטי-פאקסוס, שתצורות אבן גיר מרשימות מקיפות אותם מכל עבר.
 
אחרון חביב הוא האי לפקדה (Lefkada), אליו ניתן להגיע מהיבשת באמצעות גשר שמתחבר אליו. חופי הטורקיז שלו הם שם דבר, הן בקרב הנופשים והן בקרב הגולשים ומשיטי היאכטות.
כתבה על העיר פארגה  |  כתבה על האי לפקדה
 
חוף ואלטוס והמבצר של פארגה, צפון יוון
חוף ואלטוס בעיירה פארגה, לחופי צפון-מערב יוון (צילום: כרמית וייס. לחצו על התמונה להגדלה) 

האי לפקדה, ואסיליקי, חוף הגולשים
תצפית על חוף הגולשים באי לפקדה ממלון ויילד סיגל, רגע לפני שהוא נצבע בעשרות מפרשים
(צילום: כרמית וייס. לחצו על התמונה להגדלה)
 

קפיצה מזרחה – העיירה מצובו ומנזרי מטאורה

עם הפנים מזרחה אסור לפספס שני יעדים נפלאים במרחק נסיעה מהעיר יואנינה. הראשון הוא העיירה מצובו (Metsovo), פחות משעה נסיעה ותחשבו שהגעתם לשוויץ. גגות הרעפים האדומים, טובלים ביערות ירוקים ואגמי מים מלאכותיים, למרגלות פסגות נישאות ומושלגות בחורף.
 
המצוקים המרשימים של מטאורה (Meteora), שבראשם נבנו 24 מנזרים, שממש קשה להבין כיצד הגיעו לשם, הם אחד מיעדי התיירות הפופולריים ביותר של יוון. פחות משעתיים נסיעה ואתם שם, אם כי אני תמיד ממליצה להישאר ללינת לילה ואם אפשר גם לצאת לאחד ממסלולי ההליכה בינות למצוקים.
כתבה על מנזרי מטאורה
 
מצובו, צפון יוון 
העיירה מצובו, פחות משעה נסיעה והגעתם לשוויץ  (צילום: כרמית וייס)

מנזרי מטאורה, יוון
מנזר על אחד ממצוקי מטאורה, אחד האתרים המתוירים ביותר ביוון כולה  (צילומים: כרמית וייס)




יואנינה לכל עונה

למי שזהו טיולו הראשון כאן, בדרך כלל אמליץ להגיע לאזור זה של צפון יוון בחודשי האביב, הקיץ ותחילת הסתיו, התקופה הטובה ביותר לטייל בהרים ובחופים. יחד עם זאת, זכיתי לטייל באזור גם בתחילתו ובסופו של החורף, ויש קסם מיוחד לעונות הללו. אל תפסלו אותן על הסף.
 
בסוף נובמבר זכיתי לימים שטופי שמש, עם טמפרטורות נוחות. צבעי השלכת היו בשיאם, וגווני האדום-זהב - יפים מכדי להיות אמיתיים. ואז הגיע השלג, סופה כבדה שירדה כל הלילה וכיסתה את ההרים במעטה לבן בוהק. את הטיול בשלג הבתולי שכיסה את ההרים לא אשכח לעולם, זהו יופי שלא מהעולם הזה.
 
גם ביקור באמצע מרץ - עדיין חורף כאן בצפון יוון, זיכה אותי במזג אוויר אביבי ונעים. קשה לתאר את יופי הלבלוב ופריחת עצי הפרי, משטחי הפריחה העצומים, המים השוצפים בנחלים והלבן שעוד מעטר את פסגות ההרים.

עונות השנה בצפון יוון
למעלה: סוף הסתיו - שלכת ושלג ראשון בהרי פינדוס וכפרי זגוריה.
למטה: תחילת האביב - פריחת עצי הפרי בחבל זגוריה ופרחים לחופי האגם של יואנינה  (צילום: כרמית וייס)
 

היכן להתמקם ללינה ביואנינה?

אמליץ כאן על ארבעה בתי מלון נהדרים, כולם במרחק הליכה קצר ממרכז העיר והטיילת שלחופי האגם. במרכז המסחרי של העיר, באזור הקניות והבילוי, ממוקם מלון גראנד סראי (Grand Serai Congress & Spa), מלון גדול המציע אירוח ברמת 5 כוכבים.

אם אתם מחפשים אווירה יותר אותנטית, אולי תעדיפו את בתי מלון המשפחתיים הקטנים, שחלקם נבנו בבתים עתיקים ומקסימים, בקרבת מרכז העיר והטיילת. מלון בוטיק קמאראס (Kamares Boutique Hotel & Spa), ממוקם בבית אבן עתיק ומלא קסם המצדיק את שמו, שפירושו: "קשתות". המבואה והפאטיו משרים קסם מיוחד, אבל בשביל החדרים מוטב שתהיו קלי רגליים (אין מעלית) וחובבי עיצוב רטרו כבד. מלון אנטיק (Hotel Antique) ממוקם לא הרחק ממנו, אף הוא בעיר העתיקה, וגם בו קסם של ימים אחרים ברמת חמישה כוכבים.
 
מלון מומלץ ביואנינה, מלון הקשתות קמאראס 

מלון מומלץ ביואנינה, מלון אנטיק
בתי מלון בעיר העתיקה של יואנינה: מלון בוטיק קמאראס (למעלה) ומלון אנטיק (למטה)


את אווירת העיר העתיקה של יואנינה משקף בצורה מופלאה מלון בוטיק אילנה (IALNA Boutique Hotel), הממוקם בבית אחוזה מסורתי, שנבנה במאה ה-19 והיה שייך למשפחה יהודית שעסקה בריקמה וסחר בבדים. הוא ממוקם בינות חומות העיר העתיקה, למרגלות המבצר, לא הרחק מבית הכנסת. לאחרונה הוא עבר שיפוץ יסודי, תוך שימוש באבן, עץ ומתכת, עם חדרים וסוויטות הפונים לחצר פנימית שקטה ונעימה.אם תהיתם לגבי השם – הוא אינו ישראלי – זהו השם שנתן לעיר גיאוגרף ערבי שביקר בה במאה ה-12.
מלון בוטיק בעיר העתיקה של יואנינה
מלון בוטיק אילנה בעיר העתיקה של יואנינה, בקרבת האגם ומרכז הבילוי
 

"מחנה הבסיס" של יואנינה

משהו בדנ"א שלנו ושל היוונים דומה. אין ישראלי שלא מתחבר לחום, לפתיחות, לפשטות, לאוכל, למוסיקה היוונית. זה משהו שהחך שלנו מכיר, האוזן שלנו אוהבת, וזה תמיד נעים.
 
לכן אני חוזרת שוב ושוב ליוון, שוב ושוב אל יואנינה, העיר שבשבילי היא טבורה של צפון יוון. מכאן, בהתאם למזג האוויר ולמצב הרוח, אני מטיילת להרים, לכפרים, לחופים ולאיים הכל כך נפלאים.
 
 

מידע נוסף

כתבות נוספות על צפון-מערב יוון


כרמית וייס אודות הכותבת
כרמית וייס (Carmit Weiss)מנסה להעביר את אהבתה לנופים דרך הצילום והכתיבה, מנהלת אתר Gotravel ואחת הכותבות המרכזיות בו. חרשה את אירופה וצפון אמריקה וטעמה גם את טעמן של היבשות האחרות. בעלת ניסיון רב בתכנון טיולים, גולשת סקי ואמא לארבעה גולשים צעירים.

כרמית עונה לשאלותיכם בפורום מומחי תיירות






סטטיסטיקות

0
מגזינים שנשלחו

0
שאלות ותשובות

0
כותבים באתר

0
כתבות באתר