חבל זגוריה – חמש סיבות להתאהב
מאת: כרמית וייס
סיבות רבות יש להגיע לחבל זגוריה, בצפון-מערב יוון. אפרט כאן את חמש החשובות שבהן: נופי ההרים, הכפרים הציוריים, בתי המלון המיוחדים, האוכל הנפלא והאנשים מסבירי הפנים. בין השורות, עוד המון סיבות טובות, טיפים והמלצות.
אהבה ראשונה בזגוריה...
ביקורי הראשון בחבל זגוריה היה קצר. התאהבתי בנופי ההרים העוצמתיים ובכפרים בנויי האבן. הבנתי שיש כאן הרבה יותר מביקור חפוז של יום אחד, והבטחתי לעצמי לחזור ולחרוש את השטח. מאז שלחתי מטיילים רבים לאזור זה, כולם חזרו מלאי התפעלות והמון המלצות בפיהם.
עם אותן המלצות חזרתי שוב לזגוריה, מלווה בידידי אחילאס ( Achilleas Papaefthymiou ), איש השטח של האזור, שמכיר בו כל אבן וכל פינה. אחילאס הוא הבעלים של חברת AlpineZone , החברה הגדולה ביותר לראפטינג וטיולי שטח (ג'יפים, טרקטורונים, סוסים, אופניים, טרקים) בצפון-מערב יוון.
כפרי חבל זגוריה המוזכרים בכתבה (B-I), ו- 3 בתי מלון ששבו את ליבי:
מלון מיקרו פפיגו 1700 בכפר מיקרו פפיגו | מלון אסטרה אין בכפר מגאלו פפיגו | מלון בוטיק אברציו בכפר אריסטי
סיבה 1 - נופי ההרים של זגוריה
הרי פינדוס ( Pindus ), המשתרעים על חלקים נרחבים מצפון יוון ודרום אלבניה, הם בעיניי "שוויץ של הבלקן". מצוקים מרשימים מתנשאים בינות מדרונות מיוערים, חלקם חורש ים-תיכוני צפוף ואחרים יערות עצי מחט אלפיניים. גשם יורד כאן גם בקיץ (לא משהו שיפריע לכם לטייל) והכל ירוק להפליא, גם בעת ביקורי בשלהי הקיץ. נכון, הגבהים אינם בדיוק הגבהים של שוויץ, אבל גם היוונים אינם שוויצרים... וזהו הערך המוסף.
ה"וואו" של נופי ההרים של זגוריה הוא ללא ספק קניון ויקוס ( Vikos ), שזכה להירשם בספר השיאים של גינס כ"קניון בעל יחס העומק-רוחב הגדול ביותר בעולם". משני עברי הקניון תצפיות נפלאות – הדרומית בין השתיים היא אוקסיה ( Oxia ), ליד הכפר מונודנדרי, והצפונית בפאתי הכפר ויקוס ( Vikos ).
הכפר מונודנדרי ( Monodendri ) הוא נקודת התחלה למסלול העושה דרכו בתוך הקניון, עד לכפר ויקוס (עדיף בכיוון זה, מאחר והעלייה לוויקוס פחות תלולה). טרקרים רציניים יוותרו על העלייה לוויקוס וימשיכו לכפר מיקרו פפיגו ( Mikro Papigo ) וממנו לבקתת אסטרקה, אגם הדרקון ופסגת גמילה ( Gamila ), הפסגה הגבוהה בהרי פינדוס (2,497 מ'). הקרביים פחות יכולים להסתפק בירידה מהכפר ויקוס אל פתחו הצפוני של הקניון (כ- 400 מ' הפרש גובה). כאן מתחילים המעיינות של נהר וויידומאטיס ( Voidomatis ), עם מים בגווני טורקיז צלולים להפליא.
כתבה על טרק בהרי פינדוס וכפרי זגוריה
נקודת התצפית ליד הכפר ויקוס, תצפית על קניון ויקוס המרשים (צילום: כרמית וייס) להגדלה לחץ על התמונה
מעיינות וויידומאטיס, מסלול הליכה לפתחו של קניון ויקוס (צילום: כרמית וייס)
סיבה 2 - כפרי האבן של זגוריה
מתוך 46 הכפרים של חבל זגוריה, שכולם מחוייבים בבנייה מסורתית באבן, יש מרכזיים יותר, בהם מתגוררים עדיין מספר לא רב של תושבים באורח קבע. בקיץ הם מתמלאים במשפחות שזהו "הכפר שלהן" (מושג נפוץ ביוון, גם אחרי מספר דורות שכבר אינם מתגוררים בכפר), שמגיעות מרחבי יוון וגם מעבר לים, וגם במעט תיירים. כאלו הם הכפרים ויקוס ומונודנדרי, שכבר הוזכרו, וגם קיפי ( Kipi ), אריסטי ( Aristi ), קפסובו ( Kapesovo ), פפיגו ( Papingo/ Papigo ) ומיקרו פפיגו (מבטאים גם פפינגו ומיקרו פפינגו) .
בכפרים המרוחקים יותר כמעט לא נותרו תושבים, רק מספר קשישים עדיין מחזיקים במקום. אחד מהם הוא הכפר איליוחורי ( Iliochori ), אליו הרחקנו בגלל המפלים המרשימים הנמצאים במרחק הליכה ממנו (כחצי שעה הלוך, בירידה, מעט יותר בחזור, בעלייה). סדרת המפלים והבריכות הקטנות, בהחלט הצדיקו את הנסיעה, והאוכל בו הצטיידנו בטברנה הקטנה שבכפר, השלים את החגיגה. הנסיעה בכביש הצר והמשובש אמנם ארוכה, אך היערות האלפיניים מפצים על הקושי. בדרך אנו עוצרים לביקור קצר בבקתות הקש של הסראקצאני, שבטי רועים נוודים שהתגוררו כאן בהרים ומזכירים את הוולאכים. ניתן להציץ ולראות כיצד התנהלו החיים בבקתות, אשר חלקן שימשו את המשפחה והאחרות את עדרי הצאן.
אחד מהמפלים ליד הכפר איליוחורי, שווה להרחיק (צילום: כרמית וייס)
סיבה 3 - בתי המלון של זגוריה
כשאני מסתובבת ברחבי יוון היבשתית אני לא מפסיקה להתפעל מיופיים ואיכותם של בתי המלון הקטנים, המשפחתיים. אצלנו הם היו מכונים "מלונות בוטיק" ועולים בהתאם, וכאן הם במחיר מצחיק ביחס למה שתקבלו (50-150 אירו לזוג, לינה + א. בוקר).
בראש כולם, תרתי משמע, בנקודה הגבוהה ביותר בכפר מיקרו פפיגו, שהוא הגבוה בכפרים, ניצב מלון מיקרו פפיגו 1700 ( Mikro Papigo 1700 ). מאז שנת 1700 עוסקת המשפחה באירוח, תחילה בפונדק דרכים וכיום במלון בוטיק מפנק. חדרים מרווחים ומפנקים להפליא, בריכת שחיה מקורה, פינות ישיבה, אוכל נפלא ובעיקר המקום בו אוכלים אותו – מרפסת הצופה אל נוף שבאמת קשה לתאר במילים (בשביל זה יש תמונות).
כתבה על בתי המלון של זגוריה
חדרי המרווח והמקסים במלון מיקרו פפיגו 1700, מלון מפנק עד הפרט האחרון (צילום: כרמית וייס)
הנוף עוצר הנשימה ממרפסת המסעדה של מלון מיקרו פפיגו 1700 (צילום: כרמית וייס)
סיבה 4 – האוכל של זגוריה
האוכל היווני הוא נפלא, מתאים כמו כפפה ליד לטעם הישראלי, אבל בחבל זגוריה הוא מתובל בקסם נוסף - קסם הנופים והאנשים. אביא כאן רק שתי דוגמאות מתוך רבות.
במיקום הכי "שווה" אל מול הנוף תמצאו את מלון אסטרה אין ( Astra Inn ), בכפר מגאלו פפיגו ( Megalo Papigo ), ממש למרגלות מצוקי אסטרקה המרשימים. אל הלוקיישן המושלם מצטרפים סוכת גפנים נהדרת, ירקות שזה עתה נקטפו מגינת הירק הקטנה ושני בעלי הבית החביבים - ספירוס וקוסטאס. אם לא השגתם כאן מקום לינה, לפחות תגיעו לארוחת צהרים או ערב. לא תצטערו!
אל מול המצוקים המרשימים של קניון ויקוס נחבאת מסעדה נפלאה נוספת, הפעם בתוך מלון בוטיק אברציו ( Aberratio Boutique Hotel ) ב כפר אריסטי ( Aristi ) . בעלת המלון - פנלופה, מארחת אותנו מכל הלב, והאוכל טעים להפליא ומוגש בטוב טעם. גם כאן מומלץ ללון, באחד המיקומים היותר מרכזיים בזגוריה, או רק להגיע לארוחה.
"חצילים בתנור, שעועית בתנור, בצל בתנור..."
מוגשים במבטא יווני נפלא מפיו של בעל הבית קוסטאס ובטעם גן עדן, מסעדת מלון אסטרה אין (צילום: כרמית וייס)
התלבטות קשה איפה לאכול - בסלון המקסים או אל מול הנוף...
מלון בוטיק אברציו בכפר אריסטי (Aberratio Boutique Hotel )
סיבה 5 – האנשים של זגוריה
אנשים חביבים רבים פגשתי בחבל זגוריה, אך אני רוצה להקדיש כאן כמה מילים למשפחה אחת מיוחדת בכפר קפסובו ( Kapesovo ), אחד מהיפים בכפרי זגוריה. ההורים – סוקידידיס ואנה, והבנות - אלי ויאנה, שכבר מפטפטות מילים רבות בעברית. החנות הקטנה והמקסימה שלהם, הקרויה סטרנה ( Sterna ), שפירושו באר, היתה בנויה סביב באר עתיקה, ומלאה עד אפס מקום במעשי ידיהן. צמחי תבלין, פטריות, קונפיטורות, יין, ליקרים וציפורו (משקה אלכוהולי המופק מקליפות ענבים), מאפים טעימים, עבודות סריגה וריקמה. את הכל הן מכינות בעצמן בדרך מסורתית אותה למדו מהסבתות. החנות הקטנה נסגרה בעקבות משבר הקורונה, אך מה רבה היתה שמחתי לפגוש בה שוב במיקום שלא תרצו לפספס.
אלי, שבנתיים התחתנה, פתחה יחד עם בעלה חנות דומה ובית קפה קטן במרכז הכפר פפינגו (Papigo ), והיא בהחלט משחזרת את הקסם - תוכלו לשבת בחוץ ולהזמין קפה, שתיה חמה, עוגות ומאפים תוצרת בית (עוגת התפוזים מומלצת בחום!), שתיה חריפה ואוכל קל. גם השם אותו שם - סטרנה ( Sterna ). מקום נפלא לעצור בו להתרעננות, חידוש כוחות וקניית מזכרות מיוחדות.
חנות מזכרות וקפה "סטרנה" - קסם של מקום!
שימו לב לבקבוקי הליקר מפירות יער מקומיים המתחממים בשמש (צילום: כרמית וייס)
איש נוסף אותו אתם חייבים להכיר בבואכם לצפון יוון, הוא אחילאס, איש השטח מספר אחד של האזור, שכבר הוזכר בהקדמה. בקסם שלו, בפשטות הליכותיו, בחן יווני מיוחד, ובאמירת " Carmit, don't worry… ", אין ישראלי שלא נשבה בקסמו ומתפעל ממקצועיותו.
אין ישראלי שלא נשבה בקסמם של יוונים שמפטפטים כמה מילים בעברית:
אחילאס, הבעלים של חברת אלפיין-זון, וקוסטאס מ מסעדת מלון אסטרה אין (צילום: כרמית וייס)
איך מגיעים לחבל זגוריה?
כביש אגנטיה ( Egnatia ), כביש A2 , הוא כביש חדש ומהיר, החוצה את ההרים בסדרה מרשימה של גשרים ומנהרות. בתוך כ- 3 שעות הוא יביא אתכם לכאן מסלוניקי, אליה יש טיסות ישירות מישראל. אפשר גם לקחת טיסת פנים קצרה או אוטובוס מאתונה.
בקיץ פועלות טיסות שכר ישירות לאי קורפו ולשדה התעופה של פרבזה ( Preveza ), איתן מגיעים רבים לאי לפקדה, והן למעשה האופציה הקרובה ביותר, שתביא אתכם לכאן בתוך כשעתיים וחצי של נסיעה ברכב ובמעבורת (מקורפו).
7 יעדי חובה באתונה
כמה זמן להקדיש לטיול בחבל זגוריה?
אני ממליצה על שלושה ימים לפחות, אם רוצים גם רפטינג תוסיפו יום נוסף, ואפשר גם שבוע רגוע בכיף. יש כאן פעילויות, כמו רפטינג, רכיבה על סוסים, טיולי ג'יפים, מסלולי אופניים, צפייה בבעלי חיים (יש דובים חומים!), חיפוש פטריות כמהין ביער (חייבים להצטרף לאנשי מקצוע, תשאלו את אחילאס) ואינספור מסלולי הליכה, בכל רמות הקושי.
כבישי חבל זגוריה, אף אחד לא מפריע את מנוחת העיזים... (צילום: כרמית וייס)
איך לטייל בחבל זגוריה?
אוטובוס עולה מיואנינה לכפרי זגוריה רק פעם בשבוע, ולכן חובה להגיע לזגוריה עם רכב שכור, או להיעזר בהסעה, אם בכוונתכם לצאת לטרק ארוך. למגיעים לזמן קצר מומלץ לבדוק אפשרות להיעזר בשירותיו של נהג מקומי (תתאמו עם אחילאס), שיקח אתכם ביום אחד למקומות היפים ביותר, מבלי להתברבר. קחו בחשבון שבכל זגוריה אין תחנות דלק וגם לא חנויות מכולת (מעשנים? הצטיידו מראש).
אחילאס בתצפית על קניון ויקוס, מכיר את השטח כאת כף ידו (צילום: כרמית וייס)
אזורים נוספים המשתלבים עם טיול בחבל זגוריה?
הטיול בחבל זגוריה יכול להיות טיול בפני עצמו, לחובבי הטיול הנינוח, או כחלק מטיול גדול יותר בצפון יוון. עשו עמכם חסד והתמקדו בפינה זו, שבצפון-מערב יוון, ואל תנסו לכבוש את כל צפון יוון, שגדולה מספר פעמים ממדינת ישראל.
מספר אפשרויות "משתדכות" מצוין עם זגוריה:
1. אזור החוף של צפון-מערב יוון, רק שעה נסיעה מיואנינה, והאיים קורפו, פקסוס ואנטי פאקסוס, לפקדה וקפלוניה.
כתבה על אזור החוף והאיים | כתבה על העיירה פארגה
כתבה על האי לפקדה | כתבה על האי קפלוניה
2. הכפר מצובו וחבל צומרקה, שניהם ממזרח ליואנינה ודרום-מזרח, במרחק של פחות משעה נסיעה.
כתבה על מצובו ואזור צומרקה | כתבה על מצובו והכפר גרבנה | כתבה על חבל צומרקה
3. מנזרי מטאורה, אחד מפלאי יוון, במרחק כשעה וחצי מיואנינה
ברוב כפרי חבל זגוריה יש יותר חתולים מתושבים (צילום: כרמית וייס)
להתאהב כל פעם מחדש...
זכות גדולה נפלה בחלקי להגיע לחבל זגוריה שוב ושוב, ואהבתי רק הולכת ומתעצמת. הכבישים המפותלים שסיחררו את ראשי בפעם הראשונה, שמות הכפרים, מסלולי ההליכה – הכל עכשיו מתחבר.
כמו לכל אהבה ישנה – אני לזגוריה שבה וחוזרת, כי תמיד יש עוד קסם לגלות.
מידע נוסף
השכרת רכב ביוון
בתי מלון בעיר יואנינה
בתי מלון בחבל זגוריה
אחילאס, חברת AlpineZone
כתבה נוספת על חבל זגוריה
כתבות נוספות
כפרי חבל זגוריה המוזכרים בכתבה (B-I), ו- 3 בתי מלון ששבו את ליבי:
מלון מיקרו פפיגו 1700 בכפר מיקרו פפיגו | מלון אסטרה אין בכפר מגאלו פפיגו | מלון בוטיק אברציו בכפר אריסטי
כתבה על טרק בהרי פינדוס וכפרי זגוריה
נקודת התצפית ליד הכפר ויקוס, תצפית על קניון ויקוס המרשים (צילום: כרמית וייס) להגדלה לחץ על התמונה
מעיינות וויידומאטיס, מסלול הליכה לפתחו של קניון ויקוס (צילום: כרמית וייס)
סיבה 2 - כפרי האבן של זגוריה
מתוך 46 הכפרים של חבל זגוריה, שכולם מחוייבים בבנייה מסורתית באבן, יש מרכזיים יותר, בהם מתגוררים עדיין מספר לא רב של תושבים באורח קבע. בקיץ הם מתמלאים במשפחות שזהו "הכפר שלהן" (מושג נפוץ ביוון, גם אחרי מספר דורות שכבר אינם מתגוררים בכפר), שמגיעות מרחבי יוון וגם מעבר לים, וגם במעט תיירים. כאלו הם הכפרים ויקוס ומונודנדרי, שכבר הוזכרו, וגם קיפי ( Kipi ), אריסטי ( Aristi ), קפסובו ( Kapesovo ), פפיגו ( Papingo/ Papigo ) ומיקרו פפיגו (מבטאים גם פפינגו ומיקרו פפינגו) .
בכפרים המרוחקים יותר כמעט לא נותרו תושבים, רק מספר קשישים עדיין מחזיקים במקום. אחד מהם הוא הכפר איליוחורי ( Iliochori ), אליו הרחקנו בגלל המפלים המרשימים הנמצאים במרחק הליכה ממנו (כחצי שעה הלוך, בירידה, מעט יותר בחזור, בעלייה). סדרת המפלים והבריכות הקטנות, בהחלט הצדיקו את הנסיעה, והאוכל בו הצטיידנו בטברנה הקטנה שבכפר, השלים את החגיגה. הנסיעה בכביש הצר והמשובש אמנם ארוכה, אך היערות האלפיניים מפצים על הקושי. בדרך אנו עוצרים לביקור קצר בבקתות הקש של הסראקצאני, שבטי רועים נוודים שהתגוררו כאן בהרים ומזכירים את הוולאכים. ניתן להציץ ולראות כיצד התנהלו החיים בבקתות, אשר חלקן שימשו את המשפחה והאחרות את עדרי הצאן.
אחד מהמפלים ליד הכפר איליוחורי, שווה להרחיק (צילום: כרמית וייס)
סיבה 3 - בתי המלון של זגוריה
כשאני מסתובבת ברחבי יוון היבשתית אני לא מפסיקה להתפעל מיופיים ואיכותם של בתי המלון הקטנים, המשפחתיים. אצלנו הם היו מכונים "מלונות בוטיק" ועולים בהתאם, וכאן הם במחיר מצחיק ביחס למה שתקבלו (50-150 אירו לזוג, לינה + א. בוקר).
בראש כולם, תרתי משמע, בנקודה הגבוהה ביותר בכפר מיקרו פפיגו, שהוא הגבוה בכפרים, ניצב מלון מיקרו פפיגו 1700 ( Mikro Papigo 1700 ). מאז שנת 1700 עוסקת המשפחה באירוח, תחילה בפונדק דרכים וכיום במלון בוטיק מפנק. חדרים מרווחים ומפנקים להפליא, בריכת שחיה מקורה, פינות ישיבה, אוכל נפלא ובעיקר המקום בו אוכלים אותו – מרפסת הצופה אל נוף שבאמת קשה לתאר במילים (בשביל זה יש תמונות).
כתבה על בתי המלון של זגוריה
חדרי המרווח והמקסים במלון מיקרו פפיגו 1700, מלון מפנק עד הפרט האחרון (צילום: כרמית וייס)
הנוף עוצר הנשימה ממרפסת המסעדה של מלון מיקרו פפיגו 1700 (צילום: כרמית וייס)
סיבה 4 – האוכל של זגוריה
האוכל היווני הוא נפלא, מתאים כמו כפפה ליד לטעם הישראלי, אבל בחבל זגוריה הוא מתובל בקסם נוסף - קסם הנופים והאנשים. אביא כאן רק שתי דוגמאות מתוך רבות.
במיקום הכי "שווה" אל מול הנוף תמצאו את מלון אסטרה אין ( Astra Inn ), בכפר מגאלו פפיגו ( Megalo Papigo ), ממש למרגלות מצוקי אסטרקה המרשימים. אל הלוקיישן המושלם מצטרפים סוכת גפנים נהדרת, ירקות שזה עתה נקטפו מגינת הירק הקטנה ושני בעלי הבית החביבים - ספירוס וקוסטאס. אם לא השגתם כאן מקום לינה, לפחות תגיעו לארוחת צהרים או ערב. לא תצטערו!
אל מול המצוקים המרשימים של קניון ויקוס נחבאת מסעדה נפלאה נוספת, הפעם בתוך מלון בוטיק אברציו ( Aberratio Boutique Hotel ) ב כפר אריסטי ( Aristi ) . בעלת המלון - פנלופה, מארחת אותנו מכל הלב, והאוכל טעים להפליא ומוגש בטוב טעם. גם כאן מומלץ ללון, באחד המיקומים היותר מרכזיים בזגוריה, או רק להגיע לארוחה.
"חצילים בתנור, שעועית בתנור, בצל בתנור..."
מוגשים במבטא יווני נפלא מפיו של בעל הבית קוסטאס ובטעם גן עדן, מסעדת מלון אסטרה אין (צילום: כרמית וייס)
התלבטות קשה איפה לאכול - בסלון המקסים או אל מול הנוף...
מלון בוטיק אברציו בכפר אריסטי (Aberratio Boutique Hotel )
סיבה 5 – האנשים של זגוריה
אנשים חביבים רבים פגשתי בחבל זגוריה, אך אני רוצה להקדיש כאן כמה מילים למשפחה אחת מיוחדת בכפר קפסובו ( Kapesovo ), אחד מהיפים בכפרי זגוריה. ההורים – סוקידידיס ואנה, והבנות - אלי ויאנה, שכבר מפטפטות מילים רבות בעברית. החנות הקטנה והמקסימה שלהם, הקרויה סטרנה ( Sterna ), שפירושו באר, היתה בנויה סביב באר עתיקה, ומלאה עד אפס מקום במעשי ידיהן. צמחי תבלין, פטריות, קונפיטורות, יין, ליקרים וציפורו (משקה אלכוהולי המופק מקליפות ענבים), מאפים טעימים, עבודות סריגה וריקמה. את הכל הן מכינות בעצמן בדרך מסורתית אותה למדו מהסבתות. החנות הקטנה נסגרה בעקבות משבר הקורונה, אך מה רבה היתה שמחתי לפגוש בה שוב במיקום שלא תרצו לפספס.
אלי, שבנתיים התחתנה, פתחה יחד עם בעלה חנות דומה ובית קפה קטן במרכז הכפר פפינגו (Papigo ), והיא בהחלט משחזרת את הקסם - תוכלו לשבת בחוץ ולהזמין קפה, שתיה חמה, עוגות ומאפים תוצרת בית (עוגת התפוזים מומלצת בחום!), שתיה חריפה ואוכל קל. גם השם אותו שם - סטרנה ( Sterna ). מקום נפלא לעצור בו להתרעננות, חידוש כוחות וקניית מזכרות מיוחדות.
חנות מזכרות וקפה "סטרנה" - קסם של מקום!
שימו לב לבקבוקי הליקר מפירות יער מקומיים המתחממים בשמש (צילום: כרמית וייס)
איש נוסף אותו אתם חייבים להכיר בבואכם לצפון יוון, הוא אחילאס, איש השטח מספר אחד של האזור, שכבר הוזכר בהקדמה. בקסם שלו, בפשטות הליכותיו, בחן יווני מיוחד, ובאמירת " Carmit, don't worry… ", אין ישראלי שלא נשבה בקסמו ומתפעל ממקצועיותו.
אין ישראלי שלא נשבה בקסמם של יוונים שמפטפטים כמה מילים בעברית:
אחילאס, הבעלים של חברת אלפיין-זון, וקוסטאס מ מסעדת מלון אסטרה אין (צילום: כרמית וייס)
איך מגיעים לחבל זגוריה?
כביש אגנטיה ( Egnatia ), כביש A2 , הוא כביש חדש ומהיר, החוצה את ההרים בסדרה מרשימה של גשרים ומנהרות. בתוך כ- 3 שעות הוא יביא אתכם לכאן מסלוניקי, אליה יש טיסות ישירות מישראל. אפשר גם לקחת טיסת פנים קצרה או אוטובוס מאתונה.
בקיץ פועלות טיסות שכר ישירות לאי קורפו ולשדה התעופה של פרבזה ( Preveza ), איתן מגיעים רבים לאי לפקדה, והן למעשה האופציה הקרובה ביותר, שתביא אתכם לכאן בתוך כשעתיים וחצי של נסיעה ברכב ובמעבורת (מקורפו).
7 יעדי חובה באתונה
כמה זמן להקדיש לטיול בחבל זגוריה?
אני ממליצה על שלושה ימים לפחות, אם רוצים גם רפטינג תוסיפו יום נוסף, ואפשר גם שבוע רגוע בכיף. יש כאן פעילויות, כמו רפטינג, רכיבה על סוסים, טיולי ג'יפים, מסלולי אופניים, צפייה בבעלי חיים (יש דובים חומים!), חיפוש פטריות כמהין ביער (חייבים להצטרף לאנשי מקצוע, תשאלו את אחילאס) ואינספור מסלולי הליכה, בכל רמות הקושי.
כבישי חבל זגוריה, אף אחד לא מפריע את מנוחת העיזים... (צילום: כרמית וייס)
איך לטייל בחבל זגוריה?
אוטובוס עולה מיואנינה לכפרי זגוריה רק פעם בשבוע, ולכן חובה להגיע לזגוריה עם רכב שכור, או להיעזר בהסעה, אם בכוונתכם לצאת לטרק ארוך. למגיעים לזמן קצר מומלץ לבדוק אפשרות להיעזר בשירותיו של נהג מקומי (תתאמו עם אחילאס), שיקח אתכם ביום אחד למקומות היפים ביותר, מבלי להתברבר. קחו בחשבון שבכל זגוריה אין תחנות דלק וגם לא חנויות מכולת (מעשנים? הצטיידו מראש).
אחילאס בתצפית על קניון ויקוס, מכיר את השטח כאת כף ידו (צילום: כרמית וייס)
אזורים נוספים המשתלבים עם טיול בחבל זגוריה?
הטיול בחבל זגוריה יכול להיות טיול בפני עצמו, לחובבי הטיול הנינוח, או כחלק מטיול גדול יותר בצפון יוון. עשו עמכם חסד והתמקדו בפינה זו, שבצפון-מערב יוון, ואל תנסו לכבוש את כל צפון יוון, שגדולה מספר פעמים ממדינת ישראל.
מספר אפשרויות "משתדכות" מצוין עם זגוריה:
1. אזור החוף של צפון-מערב יוון, רק שעה נסיעה מיואנינה, והאיים קורפו, פקסוס ואנטי פאקסוס, לפקדה וקפלוניה.
כתבה על אזור החוף והאיים | כתבה על העיירה פארגה
כתבה על האי לפקדה | כתבה על האי קפלוניה
2. הכפר מצובו וחבל צומרקה, שניהם ממזרח ליואנינה ודרום-מזרח, במרחק של פחות משעה נסיעה.
כתבה על מצובו ואזור צומרקה | כתבה על מצובו והכפר גרבנה | כתבה על חבל צומרקה
3. מנזרי מטאורה, אחד מפלאי יוון, במרחק כשעה וחצי מיואנינה
ברוב כפרי חבל זגוריה יש יותר חתולים מתושבים (צילום: כרמית וייס)
להתאהב כל פעם מחדש...
זכות גדולה נפלה בחלקי להגיע לחבל זגוריה שוב ושוב, ואהבתי רק הולכת ומתעצמת. הכבישים המפותלים שסיחררו את ראשי בפעם הראשונה, שמות הכפרים, מסלולי ההליכה – הכל עכשיו מתחבר.
כמו לכל אהבה ישנה – אני לזגוריה שבה וחוזרת, כי תמיד יש עוד קסם לגלות.
מידע נוסף
השכרת רכב ביוון
בתי מלון בעיר יואנינה
בתי מלון בחבל זגוריה
אחילאס, חברת AlpineZone
כתבה נוספת על חבל זגוריה
כתבות נוספות
אחד מהמפלים ליד הכפר איליוחורי, שווה להרחיק (צילום: כרמית וייס)
חדרי המרווח והמקסים במלון מיקרו פפיגו 1700, מלון מפנק עד הפרט האחרון (צילום: כרמית וייס)
הנוף עוצר הנשימה ממרפסת המסעדה של מלון מיקרו פפיגו 1700 (צילום: כרמית וייס)
סיבה 4 – האוכל של זגוריה
האוכל היווני הוא נפלא, מתאים כמו כפפה ליד לטעם הישראלי, אבל בחבל זגוריה הוא מתובל בקסם נוסף - קסם הנופים והאנשים. אביא כאן רק שתי דוגמאות מתוך רבות.
במיקום הכי "שווה" אל מול הנוף תמצאו את מלון אסטרה אין ( Astra Inn ), בכפר מגאלו פפיגו ( Megalo Papigo ), ממש למרגלות מצוקי אסטרקה המרשימים. אל הלוקיישן המושלם מצטרפים סוכת גפנים נהדרת, ירקות שזה עתה נקטפו מגינת הירק הקטנה ושני בעלי הבית החביבים - ספירוס וקוסטאס. אם לא השגתם כאן מקום לינה, לפחות תגיעו לארוחת צהרים או ערב. לא תצטערו!
אל מול המצוקים המרשימים של קניון ויקוס נחבאת מסעדה נפלאה נוספת, הפעם בתוך מלון בוטיק אברציו ( Aberratio Boutique Hotel ) ב כפר אריסטי ( Aristi ) . בעלת המלון - פנלופה, מארחת אותנו מכל הלב, והאוכל טעים להפליא ומוגש בטוב טעם. גם כאן מומלץ ללון, באחד המיקומים היותר מרכזיים בזגוריה, או רק להגיע לארוחה.
"חצילים בתנור, שעועית בתנור, בצל בתנור..."
מוגשים במבטא יווני נפלא מפיו של בעל הבית קוסטאס ובטעם גן עדן, מסעדת מלון אסטרה אין (צילום: כרמית וייס)
התלבטות קשה איפה לאכול - בסלון המקסים או אל מול הנוף...
מלון בוטיק אברציו בכפר אריסטי (Aberratio Boutique Hotel )
סיבה 5 – האנשים של זגוריה
אנשים חביבים רבים פגשתי בחבל זגוריה, אך אני רוצה להקדיש כאן כמה מילים למשפחה אחת מיוחדת בכפר קפסובו ( Kapesovo ), אחד מהיפים בכפרי זגוריה. ההורים – סוקידידיס ואנה, והבנות - אלי ויאנה, שכבר מפטפטות מילים רבות בעברית. החנות הקטנה והמקסימה שלהם, הקרויה סטרנה ( Sterna ), שפירושו באר, היתה בנויה סביב באר עתיקה, ומלאה עד אפס מקום במעשי ידיהן. צמחי תבלין, פטריות, קונפיטורות, יין, ליקרים וציפורו (משקה אלכוהולי המופק מקליפות ענבים), מאפים טעימים, עבודות סריגה וריקמה. את הכל הן מכינות בעצמן בדרך מסורתית אותה למדו מהסבתות. החנות הקטנה נסגרה בעקבות משבר הקורונה, אך מה רבה היתה שמחתי לפגוש בה שוב במיקום שלא תרצו לפספס.
אלי, שבנתיים התחתנה, פתחה יחד עם בעלה חנות דומה ובית קפה קטן במרכז הכפר פפינגו (Papigo ), והיא בהחלט משחזרת את הקסם - תוכלו לשבת בחוץ ולהזמין קפה, שתיה חמה, עוגות ומאפים תוצרת בית (עוגת התפוזים מומלצת בחום!), שתיה חריפה ואוכל קל. גם השם אותו שם - סטרנה ( Sterna ). מקום נפלא לעצור בו להתרעננות, חידוש כוחות וקניית מזכרות מיוחדות.
חנות מזכרות וקפה "סטרנה" - קסם של מקום!
שימו לב לבקבוקי הליקר מפירות יער מקומיים המתחממים בשמש (צילום: כרמית וייס)
איש נוסף אותו אתם חייבים להכיר בבואכם לצפון יוון, הוא אחילאס, איש השטח מספר אחד של האזור, שכבר הוזכר בהקדמה. בקסם שלו, בפשטות הליכותיו, בחן יווני מיוחד, ובאמירת " Carmit, don't worry… ", אין ישראלי שלא נשבה בקסמו ומתפעל ממקצועיותו.
אין ישראלי שלא נשבה בקסמם של יוונים שמפטפטים כמה מילים בעברית:
אחילאס, הבעלים של חברת אלפיין-זון, וקוסטאס מ מסעדת מלון אסטרה אין (צילום: כרמית וייס)
איך מגיעים לחבל זגוריה?
כביש אגנטיה ( Egnatia ), כביש A2 , הוא כביש חדש ומהיר, החוצה את ההרים בסדרה מרשימה של גשרים ומנהרות. בתוך כ- 3 שעות הוא יביא אתכם לכאן מסלוניקי, אליה יש טיסות ישירות מישראל. אפשר גם לקחת טיסת פנים קצרה או אוטובוס מאתונה.
בקיץ פועלות טיסות שכר ישירות לאי קורפו ולשדה התעופה של פרבזה ( Preveza ), איתן מגיעים רבים לאי לפקדה, והן למעשה האופציה הקרובה ביותר, שתביא אתכם לכאן בתוך כשעתיים וחצי של נסיעה ברכב ובמעבורת (מקורפו).
7 יעדי חובה באתונה
כמה זמן להקדיש לטיול בחבל זגוריה?
אני ממליצה על שלושה ימים לפחות, אם רוצים גם רפטינג תוסיפו יום נוסף, ואפשר גם שבוע רגוע בכיף. יש כאן פעילויות, כמו רפטינג, רכיבה על סוסים, טיולי ג'יפים, מסלולי אופניים, צפייה בבעלי חיים (יש דובים חומים!), חיפוש פטריות כמהין ביער (חייבים להצטרף לאנשי מקצוע, תשאלו את אחילאס) ואינספור מסלולי הליכה, בכל רמות הקושי.
כבישי חבל זגוריה, אף אחד לא מפריע את מנוחת העיזים... (צילום: כרמית וייס)
איך לטייל בחבל זגוריה?
אוטובוס עולה מיואנינה לכפרי זגוריה רק פעם בשבוע, ולכן חובה להגיע לזגוריה עם רכב שכור, או להיעזר בהסעה, אם בכוונתכם לצאת לטרק ארוך. למגיעים לזמן קצר מומלץ לבדוק אפשרות להיעזר בשירותיו של נהג מקומי (תתאמו עם אחילאס), שיקח אתכם ביום אחד למקומות היפים ביותר, מבלי להתברבר. קחו בחשבון שבכל זגוריה אין תחנות דלק וגם לא חנויות מכולת (מעשנים? הצטיידו מראש).
אחילאס בתצפית על קניון ויקוס, מכיר את השטח כאת כף ידו (צילום: כרמית וייס)
אזורים נוספים המשתלבים עם טיול בחבל זגוריה?
הטיול בחבל זגוריה יכול להיות טיול בפני עצמו, לחובבי הטיול הנינוח, או כחלק מטיול גדול יותר בצפון יוון. עשו עמכם חסד והתמקדו בפינה זו, שבצפון-מערב יוון, ואל תנסו לכבוש את כל צפון יוון, שגדולה מספר פעמים ממדינת ישראל.
מספר אפשרויות "משתדכות" מצוין עם זגוריה:
1. אזור החוף של צפון-מערב יוון, רק שעה נסיעה מיואנינה, והאיים קורפו, פקסוס ואנטי פאקסוס, לפקדה וקפלוניה.
כתבה על אזור החוף והאיים | כתבה על העיירה פארגה
כתבה על האי לפקדה | כתבה על האי קפלוניה
2. הכפר מצובו וחבל צומרקה, שניהם ממזרח ליואנינה ודרום-מזרח, במרחק של פחות משעה נסיעה.
כתבה על מצובו ואזור צומרקה | כתבה על מצובו והכפר גרבנה | כתבה על חבל צומרקה
3. מנזרי מטאורה, אחד מפלאי יוון, במרחק כשעה וחצי מיואנינה
ברוב כפרי חבל זגוריה יש יותר חתולים מתושבים (צילום: כרמית וייס)
להתאהב כל פעם מחדש...
זכות גדולה נפלה בחלקי להגיע לחבל זגוריה שוב ושוב, ואהבתי רק הולכת ומתעצמת. הכבישים המפותלים שסיחררו את ראשי בפעם הראשונה, שמות הכפרים, מסלולי ההליכה – הכל עכשיו מתחבר.
כמו לכל אהבה ישנה – אני לזגוריה שבה וחוזרת, כי תמיד יש עוד קסם לגלות.
מידע נוסף
השכרת רכב ביוון
בתי מלון בעיר יואנינה
בתי מלון בחבל זגוריה
אחילאס, חברת AlpineZone
כתבה נוספת על חבל זגוריה
כתבות נוספות
"חצילים בתנור, שעועית בתנור, בצל בתנור..."
מוגשים במבטא יווני נפלא מפיו של בעל הבית קוסטאס ובטעם גן עדן, מסעדת מלון אסטרה אין (צילום: כרמית וייס)
התלבטות קשה איפה לאכול - בסלון המקסים או אל מול הנוף...
מלון בוטיק אברציו בכפר אריסטי (
אלי, שבנתיים התחתנה, פתחה יחד עם בעלה חנות דומה ובית קפה קטן במרכז הכפר פפינגו (
חנות מזכרות וקפה "סטרנה" - קסם של מקום!
שימו לב לבקבוקי הליקר מפירות יער מקומיים המתחממים בשמש (צילום: כרמית וייס)
אחילאס, הבעלים של חברת אלפיין-זון, וקוסטאס מ
איך מגיעים לחבל זגוריה?
כביש אגנטיה ( Egnatia ), כביש A2 , הוא כביש חדש ומהיר, החוצה את ההרים בסדרה מרשימה של גשרים ומנהרות. בתוך כ- 3 שעות הוא יביא אתכם לכאן מסלוניקי, אליה יש טיסות ישירות מישראל. אפשר גם לקחת טיסת פנים קצרה או אוטובוס מאתונה.
בקיץ פועלות טיסות שכר ישירות לאי קורפו ולשדה התעופה של פרבזה ( Preveza ), איתן מגיעים רבים לאי לפקדה, והן למעשה האופציה הקרובה ביותר, שתביא אתכם לכאן בתוך כשעתיים וחצי של נסיעה ברכב ובמעבורת (מקורפו).
7 יעדי חובה באתונה
כמה זמן להקדיש לטיול בחבל זגוריה?
אני ממליצה על שלושה ימים לפחות, אם רוצים גם רפטינג תוסיפו יום נוסף, ואפשר גם שבוע רגוע בכיף. יש כאן פעילויות, כמו רפטינג, רכיבה על סוסים, טיולי ג'יפים, מסלולי אופניים, צפייה בבעלי חיים (יש דובים חומים!), חיפוש פטריות כמהין ביער (חייבים להצטרף לאנשי מקצוע, תשאלו את אחילאס) ואינספור מסלולי הליכה, בכל רמות הקושי.
כבישי חבל זגוריה, אף אחד לא מפריע את מנוחת העיזים... (צילום: כרמית וייס)
איך לטייל בחבל זגוריה?
אוטובוס עולה מיואנינה לכפרי זגוריה רק פעם בשבוע, ולכן חובה להגיע לזגוריה עם רכב שכור, או להיעזר בהסעה, אם בכוונתכם לצאת לטרק ארוך. למגיעים לזמן קצר מומלץ לבדוק אפשרות להיעזר בשירותיו של נהג מקומי (תתאמו עם אחילאס), שיקח אתכם ביום אחד למקומות היפים ביותר, מבלי להתברבר. קחו בחשבון שבכל זגוריה אין תחנות דלק וגם לא חנויות מכולת (מעשנים? הצטיידו מראש).
אחילאס בתצפית על קניון ויקוס, מכיר את השטח כאת כף ידו (צילום: כרמית וייס)
אזורים נוספים המשתלבים עם טיול בחבל זגוריה?
הטיול בחבל זגוריה יכול להיות טיול בפני עצמו, לחובבי הטיול הנינוח, או כחלק מטיול גדול יותר בצפון יוון. עשו עמכם חסד והתמקדו בפינה זו, שבצפון-מערב יוון, ואל תנסו לכבוש את כל צפון יוון, שגדולה מספר פעמים ממדינת ישראל.
מספר אפשרויות "משתדכות" מצוין עם זגוריה:
1. אזור החוף של צפון-מערב יוון, רק שעה נסיעה מיואנינה, והאיים קורפו, פקסוס ואנטי פאקסוס, לפקדה וקפלוניה.
כתבה על אזור החוף והאיים | כתבה על העיירה פארגה
כתבה על האי לפקדה | כתבה על האי קפלוניה
2. הכפר מצובו וחבל צומרקה, שניהם ממזרח ליואנינה ודרום-מזרח, במרחק של פחות משעה נסיעה.
כתבה על מצובו ואזור צומרקה | כתבה על מצובו והכפר גרבנה | כתבה על חבל צומרקה
3. מנזרי מטאורה, אחד מפלאי יוון, במרחק כשעה וחצי מיואנינה
ברוב כפרי חבל זגוריה יש יותר חתולים מתושבים (צילום: כרמית וייס)
להתאהב כל פעם מחדש...
זכות גדולה נפלה בחלקי להגיע לחבל זגוריה שוב ושוב, ואהבתי רק הולכת ומתעצמת. הכבישים המפותלים שסיחררו את ראשי בפעם הראשונה, שמות הכפרים, מסלולי ההליכה – הכל עכשיו מתחבר.
כמו לכל אהבה ישנה – אני לזגוריה שבה וחוזרת, כי תמיד יש עוד קסם לגלות.
מידע נוסף
השכרת רכב ביוון
בתי מלון בעיר יואנינה
בתי מלון בחבל זגוריה
אחילאס, חברת AlpineZone
כתבה נוספת על חבל זגוריה
כתבות נוספות
בקיץ פועלות טיסות שכר ישירות לאי קורפו ולשדה התעופה של פרבזה (
7 יעדי חובה באתונה
כבישי חבל זגוריה, אף אחד לא מפריע את מנוחת העיזים... (צילום: כרמית וייס)
איך לטייל בחבל זגוריה?
אוטובוס עולה מיואנינה לכפרי זגוריה רק פעם בשבוע, ולכן חובה להגיע לזגוריה עם רכב שכור, או להיעזר בהסעה, אם בכוונתכם לצאת לטרק ארוך. למגיעים לזמן קצר מומלץ לבדוק אפשרות להיעזר בשירותיו של נהג מקומי (תתאמו עם אחילאס), שיקח אתכם ביום אחד למקומות היפים ביותר, מבלי להתברבר. קחו בחשבון שבכל זגוריה אין תחנות דלק וגם לא חנויות מכולת (מעשנים? הצטיידו מראש).
אחילאס בתצפית על קניון ויקוס, מכיר את השטח כאת כף ידו (צילום: כרמית וייס)
אזורים נוספים המשתלבים עם טיול בחבל זגוריה?
הטיול בחבל זגוריה יכול להיות טיול בפני עצמו, לחובבי הטיול הנינוח, או כחלק מטיול גדול יותר בצפון יוון. עשו עמכם חסד והתמקדו בפינה זו, שבצפון-מערב יוון, ואל תנסו לכבוש את כל צפון יוון, שגדולה מספר פעמים ממדינת ישראל.
מספר אפשרויות "משתדכות" מצוין עם זגוריה:
1. אזור החוף של צפון-מערב יוון, רק שעה נסיעה מיואנינה, והאיים קורפו, פקסוס ואנטי פאקסוס, לפקדה וקפלוניה.
כתבה על אזור החוף והאיים | כתבה על העיירה פארגה
כתבה על האי לפקדה | כתבה על האי קפלוניה
2. הכפר מצובו וחבל צומרקה, שניהם ממזרח ליואנינה ודרום-מזרח, במרחק של פחות משעה נסיעה.
כתבה על מצובו ואזור צומרקה | כתבה על מצובו והכפר גרבנה | כתבה על חבל צומרקה
3. מנזרי מטאורה, אחד מפלאי יוון, במרחק כשעה וחצי מיואנינה
ברוב כפרי חבל זגוריה יש יותר חתולים מתושבים (צילום: כרמית וייס)
להתאהב כל פעם מחדש...
זכות גדולה נפלה בחלקי להגיע לחבל זגוריה שוב ושוב, ואהבתי רק הולכת ומתעצמת. הכבישים המפותלים שסיחררו את ראשי בפעם הראשונה, שמות הכפרים, מסלולי ההליכה – הכל עכשיו מתחבר.
כמו לכל אהבה ישנה – אני לזגוריה שבה וחוזרת, כי תמיד יש עוד קסם לגלות.
מידע נוסף
השכרת רכב ביוון
בתי מלון בעיר יואנינה
בתי מלון בחבל זגוריה
אחילאס, חברת AlpineZone
כתבה נוספת על חבל זגוריה
כתבות נוספות
אחילאס בתצפית על קניון ויקוס, מכיר את השטח כאת כף ידו (צילום: כרמית וייס)
כתבה על האי לפקדה |
ברוב כפרי חבל זגוריה יש יותר חתולים מתושבים (צילום: כרמית וייס)
להתאהב כל פעם מחדש...
זכות גדולה נפלה בחלקי להגיע לחבל זגוריה שוב ושוב, ואהבתי רק הולכת ומתעצמת. הכבישים המפותלים שסיחררו את ראשי בפעם הראשונה, שמות הכפרים, מסלולי ההליכה – הכל עכשיו מתחבר.
כמו לכל אהבה ישנה – אני לזגוריה שבה וחוזרת, כי תמיד יש עוד קסם לגלות.
מידע נוסף
השכרת רכב ביוון
בתי מלון בעיר יואנינה
בתי מלון בחבל זגוריה
אחילאס, חברת AlpineZone
כתבה נוספת על חבל זגוריה
כתבות נוספות
השכרת רכב ביוון
בתי מלון בעיר יואנינה
בתי מלון בחבל זגוריה
אחילאס, חברת AlpineZone
כתבה נוספת על חבל זגוריה
בתי מלון בעיר יואנינה
בתי מלון בחבל זגוריה
כתבה נוספת על חבל זגוריה