פארקי מים בספרד        

פארקי מים בספרד – חוויה רטובה לכל המשפחה
מאת: יעל חפץ


ספרד היא ארץ ענקית ואהובה על המטיילים הישראלים, במיוחד בזכות הנופים המגוונים והיפהפיים שלה, האווירה הטובה, האטרקציות המרובות, העיירות המקסימות שבהרים והערים המסעירות שברחבי הארץ. אך בפעם הבאה שאתם מתכננים ביקור בספרד, הוסיפו לעצמכם הערה קטנה: טירוף של פארקי מים, הנאה מובטחת לכולם.


מכיוון שהקייטנות של החופש הגדול (או בשפתה של חמותי שתיבדל לחיים ארוכים: "החושך הגדול") נותנות מענה רק לחלק מימי החופשה, צריך למצוא דרך לבדר את הזאטוטים בזמן הנותר. בכתבה מתוארים פארקי מים מקסימים ו"אנונימיים" יחסית בספרד, שמהווים פתרון מצוין לאותם ימים שלאחר הקייטנה.

1 / 8
2 / 8
3 / 8
4 / 8
5 / 8
6 / 8
7 / 8
8 / 8

פארק מים – אטרקציה נהדרת לבילוי משפחתי (צילום: Aqualand)
גלישה על אבובים בפארק אקווה לנד (צילום: Aqualand)
באתר הנופש הולידיי וורלד ארבעה מלונות ופארק מים נהדר (צילום: Holiday World Benalmadena)
משתוללים בפארק המים של הולידיי וורלד (צילום: Holiday World Benalmadena)
הפארקים מתאימים לכל גיל – ילדים, צעירים ובוגרים (צילום: יעל חפץ)
קשה להסתכל למטה מבלי לחטוף פחד גבהים... (צילום: Port Aventura World)
ביקור בפארק הוא דרך נהדרת לחגוג אירועים משמחים (צילום: Illa Fantasia)
מגלשות צבעוניות ומפותלות בפארק אילה פנטזיה (צילום: Illa Fantasia)


מפת ספרד ועליה ששת פארקי המים המתוארים בכתבה ומקומות לינה מומלצים:

הולידיי וורלד בפארק המים הולידיי וורלד (A)  |  מלון H10 סלאוריס פאלאס ליד פארק המים פורט אוונטורה (E)
(להגדלה לחצו על הפינה העליונה)


טיולי אופניים



חופשה משפחתית – חופשה לכולם!

הורים רבים מתכננים את חופשת הקיץ שלהם תוך התמקדות בצורכי הילדים ובניסיון "לקלוע" לטעמם. לדעתי – לא זו הדרך הנכונה לתכנן טיול. חופשה משפחתית צריכה להתאים ולתת מענה לכל חברי הקבוצה. משמע, נכון יהיה לבחור כמה פעילויות אשר יסבו הנאה מרובה לקבוצה ככלל, ולכל אחד מחבריה באופן מיוחד.

לא מעט פעילויות עונות על הגדרה זו, אך בעיניי פארקי מים מספקים את כולם וכדאי לשלב אותם בכל טיול. השילוב בין מים, מנוחה והשתוללות הוא מוצלח ביותר ומתאים לצעירים ולצעירים בנפשם.

ברחבי העולם קיימים סוגי פארקים שונים, אך אלו של 
ספרד קרובים לליבי במיוחד. את פארקי המים הספרדיים ניתן לחלק לאלו שבדרום המדינה (חבל אנדלוסיה) ולאלו שבאזור ברצלונה (צפון-מזרח ספרד). אומנם יהיה זה פשע לכתוב על "עולם פארקי המים בספרד" מבלי להזכיר את הפארקים הגדולים והמפורסמים שבהם, אך אני דווקא רוצה להתמקד, לשם שינוי, בקטנים המוכרים פחות (אך מוצלחים באותה מידה לפחות). את הסקירה אתחיל מדרום לצפון ואני מקווה שהיא תספק רעיונות למקומות נפלאים לבלות בהם את החופשה המשפחתית הבאה שלכם.
כתבות נוספות על חופשות משפחתיות באירופה

פארק מים בספרד, אילה פנטזיה, ברצלונה
פארק אילה פנטזיה, קפיצה קטנה מברצלונה (צילום: catalunya.com)
 

הולידיי וורלד – פארק לכל גיל

הפארק המקסים הולידיי וורלד (Holiday World), הממוקם בעיירה בנאלמאדנה (Benalmádena), שבאנדלוסיה, כ- 12 ק"מ מהעיר מאלגה (Málaga) נותן מענה בדיוק לנקודה אותה העליתי למעלה: הוא מתאים לכל שכבות הגיל, החל מילדים צעירים וכלה בבוגרים. למעשה, הוא חרט על דגלו את העיקרון הזה, והוא מאורגן כך שבנקודת ההתחלה שלו  בקצה המזרחי ביותר  יש מתקנים המתאימים לפעוטות שבחבורה. ככל שהולכים בפארק מערבה, הוא הולך ומשתכלל ומציע שלל מתקנים מאתגרים ומעניינים שמתאימים לילדים יותר ויותר גדולים, כאשר בסופו של דבר - מגיעים למגלשות אבובים מהנות במיוחד.

הפארק הינו חלק אינטגרלי מאתר הנופש הולידיי וורלד (Holiday World) והכניסה אליו מורשית רק לאורחי הריזורט. במתחם ישנם ארבעה בתי מלון בעלי אופי שונה זה מזה, כאשר אחד מהם הוא מלון דירות. חודשי הפעילות של פארק המים הם אפריל עד אוקטובר ובתנאי שמזג האוויר מאפשר זאת. לקראת הקיץ מומלץ לבדוק זמינות כמה חודשים לפני הנסיעה ולהקדיש למקום לפחות יומיים.
הולידי וורלד ריזורט  |  מלון הולידיי וורלד פולינזיה  |  מלון הולידיי וורלד ריוו

פארק מים בספרד
אחד מבתי המלון של הולידיי וורלד, והבריכה הענקית למרגלותיו

פארק מים בספרד
מתי בפעם האחרונה יצא לכם לשחות עם... פיל? (צילום: Holiday World, Benalmadena)
 

להשתולל בפארק בהייה

פארק בהייה (Bahía Park) החמוד, שנמצא בעיר הנמל אלחסירס (Algeciras), על מצרי גיברלטר, אינו גדול במיוחד, אך יש בו הכול – כולל מגלשה, שאזרתי אומץ וגלשתי בה פעם אחת. זה הספיק לי. אחרי הפעם האחת הזו, לא עזרו לילדיי כל תחנוניהם, לא הסכמתי לעשות זאת שוב... הילדים מצידם (שני בנדיטים בעשור הראשון לחייהם) גלשו בה שוב ושוב ושוב, ובכל פעם החיוך שלהם רק התרחב. אשריהם. עבורי, ירידה במגלשת מים (שבאופן מאוד הולם מכונה "קמיקזה"), בעלת זווית של כמעט 45 מעלות, לא מתורגמת לכיף גדול, אלא יותר לקיבה שעוד מעט מוצאת את דרכה החוצה מהגוף. מזל שארגנו בפארק פעילויות גם מעט פחות אקסטרימיות ונחמדות מאוד, כמו כמה וכמה מגלשות חביבות, מגלשות אבובים סגורות ופתוחות, וכן מסעדה קטנה, לוקרים לציוד אישי ומתחם לקטנטנים. לכל מי ששכח בגד ים / קרם הגנה / מצופים / גלגלי ים  יש במקום חנות קטנה ובה מבחר לא רע של כל אלו, בנוסף לכמה מזכרות נחמדות.

פארק בהייה ממוקם בדרך בין גיברלטר וסביליה, כך שאם אתם מתכננים טיול בדרום ספרד, אפשר בהחלט להקדיש את אחד מימי המעבר בין הערים, לביקור בפארק. הפארק פעיל החל מאמצע יוני ועד לתחילת ספטמבר, ולפני צאת הילדים לחופש הגדול בספרד (בדרך כלל ב- 20.6) ישנן הנחות מאוד משמעותיות בכניסה.
בתי מלון בעיר אלחסירס
 
פארק מים בספרד
פארק בהייה – קטן, מקסים ומתאים לכל גיל (צילום: יעל חפץ)
 

מתחילים מוקדם עם אקווה-לנד

"ארץ המים" שמציע פארק אקווה-לנד שבעיר טורמולינוס (Aqualand Torremolinos) דומה מאוד בגודלה ובמתקנים שהיא מציעה לפארק שבאלחסירס, עם הבדל אחד משמעותי: הפארק נפתח לקהל לפני רוב הפארקים שאני מכירה, בשבוע האחרון של חודש מאי, ונסגר הרבה אחרי כל השאר – באוקטובר. משמעות הדבר היא שניתן להגיע לכאן גם בחגי תשרי ולא רק בחופש הגדול.

גם לפארק הזה יש את ה"קמיקזה" שלו, רק שכאן היא מכונה "בומרנג". אין ספק שמי שהולך למתקן גם חוזר ממנו (שהרי מדובר בבומרנג...)  רק עם תוספת של כמה שערות לבנות. בעיניי לפחות – זו מגלשה לבעלי לב חזק במיוחד. מדובר במעין מתקן שיגור באמצעות אבובים... מפחיד, אבל פייר? כיף! גם כאן תוכלו לסמוך על השלמת ציוד בחנות מוצרי הבריכה והים ולקנח בארוחה נחמדה במסעדה שבמקום.
בתי מלון בעיר טורמולינוס
 
פארק מים בספרד - אקווה לנד
אקווה-לנד  עולם שלם של הרפתקאות, מגלשות ופינות מקסימות שופעות מים (צילומים: Aqualand
 

אקווה טרופיק – פארק על הים

אחרון חביב לאזור הדרום, ובהמשך להבטחתי לספר רק על פארקים נחמדים אך לא מפורסמים  אסיים עם פארק אקווה טרופיק (Aqua Tropic). אחת התכונות שמבדלות אותו מיתר הפארקים, היא המיקום שלו. הפארק ממוקם בעיר אלמונייקר (Almuñécar), במחוז גרנדה (Granada)  ממש על קו החוף, צמוד לים  וזה בפני עצמו יתרון נהדר.

גם כאן יש מגלשות שונות (וגם להם הקמיקזה שלהם 
 אבל הרבה פחות מפחידה מזו שבבהייה פארק), בריכת גלים, הפעלות לגילים שונים, מסעדה לא רעה (ולא יקרה), חנות מזכרות ומוצרי שמש וים שונים ועוד. הפעילות מתחילה כאן באמצע יוני ונמשכת עד תחילת ספטמבר. מספיק להקדיש לפארק זה יום אחד, וניתן לשלב עם ביקור בעיר מאלגה, כשעה נסיעה ממנו.
בתי מלון בעיר אלמונייקר
 

סרטון חמוד שמתאר ביקור בפארק אקווה טרופיק ב- 5 דקות




ללכת לאיבוד בפארק פורט אוונטורה

אי אפשר לכתוב על פארקי מים בספרד מבלי להזכיר את פורט אוונטורה (PortAventura World). אומנם המקום מוכר, אך שווה להכניס אותו לרשימה, בעיקר משום שמדובר בהרבה יותר מ"פארק מים". זהו שילוב של פארק מים ופארק שעשועים, שמציע גם לינה  בדומה להתנהלות הפארקים של דיסני בפריז ובפלורידה. באופן דומה, משפחות רבות בונות חופשות שלמות סביב השהות בפארק. לא ניתן כמובן "לכסות" את כל מתקני הפארק – היבשים והרטובים – ביום אחד, ולכן אם רוצים למצות את המקום, רצוי להקדיש לביקור כאן לפחות שלושה ימים. הפארק מחולק לפי נושאים, המתקשרים לאזורים שונים ומדינות העולם, כמו: אינדונזיה, המזרח התיכון, המערב הפרוע, סין ו... רחוב סומסום. ברחבי הפארק ישנן לא מעט מסעדות וחנויות מזכרות.

בניגוד לפארקים אחרים בספרד ובשל אופיו השונה של המקום, הוא פתוח רוב חודשי השנה, למעט החודשים ינואר-מרץ. כמובן שבחודשי הסתיו והחורף, הפעילות משתנה, הן מבחינת השעות והן מבחינת הימים. לפני ההגעה מומלץ לבדוק באתר האינטרנט את השעות המדויקות ואת הפעילויות המוצעות בתקופת שהותכם באזור.
בתי מלון בקרבת פארק פורט אוונטורה


מה קורה כאשר אבא הוא הפחדן במשפחה?
סרטון חביב על פארק פורט אוונטורה


מלון מומלץ בקרבת פארק המים פורט אוונטורה

מלון H10 סלאוריס פאלאס (H10 Salauris Palace) – מלון 4 כוכבים הממוקם במרחק ק"מ אחד מפארק המים פורט אוונטורה וחוף הים. במלון בריכה מקורה ומחוממת ובריכה חיצונית עם מפל מים ובריכת עיסוי, ספא עם חמאם טורקי וסאונה, חדר כושר, בר פנימי וחיצוני, מסעדה וארוחת בוקר עשירה. החדרים מתאימים לזוגות ומשפחות (גם גדולות), ממוזגים, ולכולם מרפסת.

מלון H10 סלאוריס פאלאס
מלון H10 סלאוריס פאלאס  לא בטוח שתרצו לצאת מכאן לפארק אוונטורה...


פארק אילה פנטזיה – בילוי קצר וקולע

אם אתם בברצלונה וחשקה נפשכם בהשתכשכות קלה מחד, אך מאידך אתם לא מחפשים חופשה שכל כולה סובבת את פארק המים, אז פארק אילה פנטזיה (Illa Fantasia) הוא הפארק בשבילכם. מדובר בפארק יחסית קטן ומעט מיושן, אבל לילדים – לא רק שזה לא מפריע, הם בכלל לא שמים לב...

ההגעה לפארק נוחה במיוחד ויש אליו שירות הסעות שיוצא ממרכז ברצלונה, כך שגם אם אין לכם רכב – תגיעו אליו בקלות. ומה תמצאו בו? מגלשות חביבות ובריכות שונות, מסעדה קטנה ופעילויות. רוב המבקרים בפארק הם מקומיים ויש מעט תיירים. אולי מסיבה זו, עלות הכניסה אליו נמוכה משאר הפארקים. גם כאן הפעילות מתחילה ביוני ומסתיימת בספטמבר, בשעות המשתנות בין החודשים, בהתאם לחופשת בתי הספר.

בתי מלון בברצלונה  |  כתבה על ברצלונה
 

פארק אילה פנטזיה  פארק קטן עם מחירים נמוכים יחסית ושירות הסעות ממרכז ברצלונה

 
אם יש פעילות משפחתית מגבשת ומהנה אחת, שאצטרך לבחור מתוך רשימה אינסופית של פעילויות משפחתיות, יום כיף בפארק מים תהיה בחירתי. השהות במתחם נותנת מענה לכל בני המשפחה, ויוצרת עניין משותף וחוויות שטעמן נשאר גם זמן רב לאחר שחוזרים לארץ.

מידע נוסף

כתבות נוספות



יעל חפץ
 
אודות הכותבת
יעל חפץ, התגוררה עם משפחתה בגיברלטר כ- 10 שנים, במהלכן טיילה לאורכה ולרוחבה של ספרד, וגם כיום היא חוזרת לנופים האהובים בכל הזדמנות. מנסה להכיר למטיילים את  האתרים התיירותיים החשובים של ספרד וגם את אלו שבדרך כלל נסתרים מעיניי התיירים.


יעל עונה לשאלותיכם בפורום מומחי תיירות






סטטיסטיקות

0
מגזינים שנשלחו

0
שאלות ותשובות

0
כותבים באתר

0
כתבות באתר