ואל ד'אוסטה – איטליה פינת שוויץ וצרפת
מאת: כרמית וייס


בפינה הצפון-מערבית של איטליה, נסתר מרגלי נחילי התיירים השוטפים את איטליה, אני ממליצה בחום על טיול במחוז ואל ד'אוסטה, הקרוי על שם העמק המרכזי שלו – עמק אאוסטה. המחוז הקטן ביותר באיטליה נחבא בפינתו השלווה להפליא, בין שוויץ מצפון וצרפת ממערב, בצילם של כמה מהענקים המרשימים ביותר של הרי האלפים, ובראשם המון בלאן.


פסגות מהגבוהות ביותר באיטליה ובאירופה כולה, משמשות תפאורה נפלאה לעמק היפהפה ואל ד'אוסטה – גן עדן לחובבי הטבע. 
 
1 / 8
2 / 8
3 / 8
4 / 8
5 / 8
6 / 8
7 / 8
8 / 8

גגות צפחה והרים מושלגים – הכפר רימס-נוטר-דאם (צילום: PavloBaliukh)
מסלול הליכה בעמק ואל די רימס (צילום: Judith Engbers)
עז ההרים, סמלו של הפארק הלאומי גראן פרדיסו (צילום: Fulvio Spada)
אזור הכפר ואלנונטיי בעמק קוניה (צילום: Antonio Sessa)
התיאטרון הרומי בעיר אאוסטה, בירת המחוז (צילום: Gabri90)
הכפר בארד, ואל ד'אוסטה (צילום: estivillml)
אגם קטן וקסום בשם לאגו ד'ארפי בהרים שמעל עמק אאוסטה (צילום: balenabianca)
נהר חוצה את הכפר ורס (צילום: e55evu)

ההרים של ואל ד'אוסטה

בראש הפסגות האדירות הסוגרות על עמק אאוסטה מכל עבר, ניצב בגאון, עטור כתר לבן, "מלך הפסגות של מערב אירופה"  הר מון בלאן, שפסגתו מתנשאת לגובה 4,810 מ'. הפסגה המשותפת לאיטליה וצרפת, משקיפה על העמק ממערב. ממזרח משקיפים עליו שני ענקים נוספים, שאת שניהם חולקת איטליה עם שוויץ: הר צ'רבינו (Cervino), המוכר לנו יותר בשמו השוויצרי – מטרהורן, מתנשא לגובה 4,478 מ', והר מונטה רוסה (Monte Rosa), המתנשא לגובה 4,634 מ'.

הפארק הלאומי גראן פרדיסו, צפון איטליה
ההרים של הפארק הלאומי גראן פרדיסו, אשר בשטח המחוזות ואל ד'אוסטה ופיימונטה (צילום: CC Mário Simoes)
 
אבל יש כאן גם גיבור מקומי לגמרי (או שמא גיבורה?) – פסגת גראן פרדיסו (Gran Paradiso), כל כולה איטלקיה גזעית, וגם היא "צמחה יפה" ומשקיפה על סביבתה ממרום 4,061 מ'. גם היא מסמנת גבול, הפעם עם מחוז פיימונטה (Piemonte), השכן מדרום. על שמה של פסגה זו נקרא הפארק הלאומי הסובב אותה – הפארק הלאומי גראן פרדיסו, בו נתרכז בעת ביקורנו במחוז ואל ד'אוסטה.
 
ואל די רימס, ואל ד'אוסטה, צפון איטליה
מי הקרחונים זורמים בעוז, עמק ואל די רימס בשמורת גרן פרדיסו  (צילום: שרון בן בסט)


מפת יעדים מרכזיים לביקור בוואל ד'אוסטה המוזכרים בכתבה:
העיר אאוסטה (A), עמק קוניה (B), הכפר 
ואלנונטיי (C), הכפר ואלנונטיי (D), עמק סבראנץ' (E), ואל די רמס (F),
העיירה קורמיור (G), מנהרת המון בלאן (H), הרכבל 
למון בלאן (I), אתר הסקי פילה (J), אתר הסקי לה טוייל (K)
מקומות לינה מומלצים:
מלון לה מרידיאנה מלון רויטור & מלון אנגולינו די בוני בעמק אאוסטה
 

טיולי אופניים



אאוסטה – העיר, העמק והמחוז

מחוז ואל ד'אוסטה (Valle d'Aosta) הוא לא רק המחוז הקטן ביותר באיטליה, אלא גם המחוז בעל צפיפות התושבים הנמוכה ביותר. עד לפני שנים לא רבות היה זה אזור מבודד, אפשר לומר אפילו נידח, וכך הוא נותר, עם מעט תושבים והרבה טבע מרהיב.
 
בשנת 1965, עם פתיחתה של מנהרת המון בלאן, הפך עמק אאוסטה לציר תנועה מרכזי המקשר בין איטליה לצרפת, תוך שהוא חוצה בזריזות מרשימה את הרכס האדיר. אבל הקדמה לא ממהרת להגיע לכאן, וכך תוכלו לחזות בבתים כפריים קטנים עם גגות צפחה, חלקות שדה קטנות, פרות, כבשים ועזים רועות בכרי המראה שבהרים, ופסגות מושלגות מכל עבר.
כתבה על מחוזות איטליה

ואל די רימס, עמק אאוסטה, צפון איטליה
מראה אופייני – גגות צפחה והרים מושלגים בכפר רימס-נוטר-דאם (צילום: PavloBaliukh)

 
האזור היה שייך בעבר לנסיכות סבואה הצרפתית, והוא בין חמשת המחוזות האיטלקים הנהנים ממעמד אוטונומי, המאפשר להם לשמור על תרבותם הייחודית. איטלקית וצרפתית הן השפות הרשמיות, אך רוב התושבים הם דוברי איטלקית. למעלה ממחצית התושבים דוברים כשפה שנייה ניב מקומי, הנקרא Valdoten או Patois, השייך לשפות הרומאנש ודומה לצרפתית. מיעוט קטן באזור Gressoney דובר ניב של גרמנית.
 
ואל ד'אוסטה הוא שמו של המחוז וגם שמו של העמק רחב הידיים – עמק אאוסטה (ואל=עמק), החוצה אותו ממזרח למערב. במרכזו של העמק זורם נהר דורה בלטאה (Dora Baltea), המנקז אליו את מי הפשרת השלגים והקרחונים הרבים המכסים את ההרים סביב. ארבעה עמקים מקבילים מתפצלים מעמק אאוסטה ועושים דרכם דרומה, עד שהם נעלמים בינות לפסגות הגבוהות. שלושה מהם נמצאים בשטח שמורת הטבע גראן פרדיסו. הם מיושבים בדלילות רבה ומציעים בעיקר טבע, טבע ועוד טבע. אחרונה חביבה היא העיר אאוסטה, בירת המחוז והעיר הגדולה בו.
 
עמק אאוסטה, צפון איטליה
עמק אאוסטה, כפרים קטנים ובתים עם גגות צפחה (צילום: כרמית וייס)
 

העיר אאוסטה – בירת המחוז

בירת מחוז ואל ד'אוסטה, העיר אָאוֹסְטַה (Aosta), שוכנת בליבו של העמק, על מפגש הנהרות דורה בלטאה ו-Buthier. מאז ומתמיד היה זה אזור אסטרטגי, ששלט על שתי דרכים חשובות, העוברות בשני מעברי ההרים הגובלים בחבל ארץ זה:
מעבר סן ברנארדו הגדול (Colle del Gran San Bernardo), המקשר עם שוויץ, הוא המעבר העתיק ביותר בהרי האלפים המערביים ועד היום קיימים בו שרידי הדרכים שסללו הרומאים וצבאות נפוליאון.
מעבר סן ברנארדו הקטן (Colle del Piccolo San Bernardo) מחבר את עמק אאוסטה לעמק נהר איזר שבצרפת.
 
בשל חשיבות המקום הקימו כאן הרומאים, בשנת 25 לפני הספירה, מחנה צבאי, ממנו צמחה העיר, שנקראה אז אוגוסטה פרטוריה. חלקים מחומת העיר הרומית העתיקה ניתן לראות גם כיום, וכן מספר מגדלים לאורך החומה ואת אחד משערי הכניסה, שער פרטוריה (Porta Praetoria). גם ימי הביניים השאירו בעיר את חותמם  מתחם Collegiata di Sant'Orso, הכולל כנסייה, מגדל פעמון ומנזר, נבנה בסוף המאה ה-10. 
 
אבל לטעמי העיקר כאן הוא לא העיר  מעניינת ככל שתהיה  העיקר כאן הוא הכפרים היפהפיים והטבע הנפלא העוטף אותם. העיר אאוסטה היא מקום שאפשר ללון בו (אם כי אציע כאן מקומות מוצלחים יותר לטעמי) ונקודת מוצא טובה לטיולים בפארק הלאומי גראן פרדיסו.
שרידי התיאטרון הרומי באאוסטה, צפון איטליה
שרידי התיאטרון הרומי בעיר אאוסטה, אזור אסטרטגי ששלט על דרכים חשובות (צילום: Gabri90)
 
עמק אאוסטה, צפון איטליה
הכפרים המקסימים סביב העיר אאוסטה, לטעמי הם העיקר כאן (צילום: כרמית וייס)
 

הפארק הלאומי גראן פרדיסו

שמורת הטבע של הפארק הלאומי גראן פרדיסו (Parco Nazionale Gran Paradiso) היא חגיגה אמיתית לאוהבי הטבע. לפארק שני חלקים – צפוני ודרומי, שרכס ההרים הגבוה, שבראשו פסגת גראן פרדיסו, מפריד ביניהם. המורדות הדרומיים של הפארק נמצאים בשטחו של מחוז פיימונטה, ומגיעים אליהם מדרום, ואילו המורדות הצפוניים נמצאים במחוז ואל ד'אוסטה ומגיעים אליהם מצפון. חלקו הצפוני של הפארק, בו נטייל, מורכב משלושה עמקים: ואל די רימס (Val di Rhêmes), ואל סאברנץ' (Val Savarenche), ואל די קוניה (Val di Cogne שלושתם מתפצלים דרומה מהעמק המרכזי  עמק אאוסטה.
 
כדאי להצטייד בנעלי הליכה טובות ולצאת אל מסלולי ההליכה הרבים שבפארק, שיאפשרו לכם תצפית מקרוב על הקרחונים המעטרים את פסגות ההרים. כתמי הלבן הללו, בעיצומו של הקיץ וגם בסופו, הם מראה שהעין אף פעם לא שבעה מלראות. מרבית המסלולים, אך לא כולם, דורשים טיפוס בעלייה לא קלה. מיטיבי הלכת יכולים ללון באחת מבקתות ההרים הרבות שבשטח הפארק. בכל מקרה, לאן שלא תפנו, הנוף פשוט מדהים  קרחונים מכל עבר בשילוב פרחים בשלל גוונים – חגיגה לאוהבי הטבע ולמחפשי השקט.
שמורת גראנד פרדיסו, צפון איטליה
הפארק הלאומי גראן פרדיסו, נקודות תצפית ואינספור מסלולי הליכה (צילום: Ferruccio Zanone)

הפארק הלאומי גראן פארדיסו, עמק אאוסטה, צפון איטליה
הפארק הלאומי גראן פרדיסו, טיפוס להרים הגבוהים ועטורי הקרחונים (צילום: כרמית וייס)
 

העמקים והכפרים של שמורת גראן פרדיסו

שלושת העמקים של השמורה מכוסים יערות עצי מחט ואשוח, אך ככל שעולים בגובה תופסים את מקומם יותר כרי דשא, מעוטרים בשפע פריחה צבעונית, עד שמגיעים לפסגות חשופות ומכוסות לבן. השילוב הזה יוצר מראה מרהיב, ותנאים אידאליים להתפתחות חיות בר. עז הבר (Ibex) החיה כאן בהרים ומשמשת כסמלו של הפארק, היא בעל החיים האלפיני הגדול ביותר, אשר כמעט ונכחד בהרי האלפים. כבר במאה ה-19 היא הוכרזה כחיה מוגנת, כדי להגן עליה מפני ציידים. גם נשרים רבים מקננים בפארק.
 
רק כפרים מעטים נמצאים בשטח הפארק, והם קטנטנים. עמק קוניה הוא היחיד שבסופו, בכפר קוניה, תמצאו מרכז תיירותי גדול יחסית, עם בתי מלון, מסעדות וחנויות.
 
עמק אאוסטה, צפון איטליה
הרים בירוק ולבן ופריחה של קיץ, שמורת גראן פרדיסו (צילום: כרמית וייס)



עמק קוניה – העמק המתויר ביותר

מבין שלושת העמקים של השמורה, העמק הרחב ביותר וגם המתויר ביותר הוא המזרחי שבהם, עמק קוניה (Val di Cogne). קצהו הדרומי מוקף הרים גבוהים, ועליהם קרחונים גדולים ומרשימים, הבוהקים בלבן גם בסוף הקיץ. במקום הקסום הזה שוכנת העיירה קוניה (Cogne), עיירה יפה, מטופחת ותיירותית למדי, עם בתי מלון, קמפינג, חנויות, מסעדות ובתי קפה – כל מה שצריך התייר המפונק. מהעיירה יש רכבל המגיע להרים מעליה, לתצפית יפה מגובה 2,080 מ'. 

עמק קוינה, צפון איטליה
תצפית על עמק קוניה מההרים הגבוהים המקיפים אותו מכל עבר, אפשר לעלות ברכבל (צילום: zakaz86)

 
אם מתכננים להישאר ללון כאן כדי ליהנות עוד יותר מהמקום המדהים הזה, אמליץ על שני בתי מלון קטנים ומשפחתיים במרכז העיירה קוניה:
מלון לה טרומפרס (Les Trompeurs chez Odette מציע חדרים זוגיים, חדרים ל-4 נפשות ודירות עם חדר שינה אחד, בבית אבן מקסים.
מלון לה מדונינה (La Madonnina Del Gran Paradiso Wellness Hotel מציע בריכה, מרכז ספא, מסעדה, חדרים זוגיים וסוויטת מפנקות.
מקומות לינה נוספים בעמק קוניה

המלצה על מלון בואל די אוסטה, עמק קוינה
המלצה על מלון בואל די אוסטה, עמק קוינה
להאריך את הקסם של עמק קוניה  מלון לה טרומפרס (למעלה) ומלון לה מדונינה
 

מסלולי הליכה בעמק קוניה

מעט מזרחה מהעיירה ממשיך הכביש עד הכפר לילאז (Lillaz), וכביש נוסף ממשיך מעט דרומה עד הכפר ואלנונטיי (Valnontey)הכפר לילאז הוא נקודת המוצא למסלול אל מפלי לילאז (Cascades de Lillaz‏) שבפאתי הכפר, ואל אגם קטן בהרים, במסלול שאורכו כשלוש שעות לכל כיוון.

הכפר ואלנונטיי משמש נקודת מוצא לשני מסלולי הליכה פופולריים, לשתי נקודות תצפית על העמק והקרחונים. המסלול הפופולרי ביותר הוא המסלול להר הרבטט (Herbetet), המגיע עד לבקתת ההרים ויטוריו סלה (Rifugio Vittorio Sella), שלמרגלות פסגת הרבטט (3,778 מטר). חלקו הראשון של המסלול מישורי, לצידי נחל מקסים, הוא מתאים לכל אחד (כולל ילדים ועגלות ילדים) ומי שממש מתקשה יכול להתפנק בנסיעה בכרכרת סוסים. 
 
חלקו השני של המסלול מתאים למטיבי לכת, מכיוון שהוא כולל עלייה קשה, אך גם אם אינכם מיטיבי לכת נסו לטפס מעט, ומהיכן שתישברו שובו חזרה באותה דרך. עבור הנוף המדהים שווה לעלות אפילו חלק קטן מהעלייה  בדרך הלוך מזומנת לכם תצפית על הקרחונים האדירים שעל הפסגות ממול, ואילו בדרך חזרה תצפית עוצרת נשימה על עמק קוניה. מסלולים נוספים, ארוכים יותר, כוללים לינה בבקתות הרים, והמסלול להר הרבטט הוא תחילתו של אחד מהם.
 
מפלי לילאז, עמק אאוסטה
מפלי לילאז, מסלול הליכה קצר בקצהו של עמק קוניה (צילומים: Davide Alberani, estivillml, Sergio Cerrato)

הכפר ואלנונטיי בעמק אאוסטה, צפון איטליה
הכפר ואלנונטיי, נקודת יציאה למסלולי הליכה בעמק קוניה (צילום: Gio_tto)
 

ואל סאברנץ' – העמק המרכזי

העמק המרכזי בפארק הלאומי, ואל סאברנץ' (Val Savarenche), חודר 20 קילומטרים לעומק ההרים והוא הפחות מתויר משלושת העמקים וגם זה שהציוויליזציה מתעכבת להגיע אליו. בכניסה לעמק, מייד אחרי הכפר ארוויה (Arvier), עוברים על גשר רומי מקסים, שהרחק תחתיו, בקרקעית קניון עמוק, זורם נחל שמים נשפכים אליו מכל עבר (התנועה על הגשר דלילה ואין חשש לעמוד עליו ולהביט לשני הכיוונים).
 
מסלול טיול מעגלי יוצא בסמוך לכפר Degioz אל עבר בקתת ציד (Orvieille Hunting Lodge), ועושה דרכו על דרך כרכרות עתיקה ביער. הבקתה נמצאת על רמה ממנה תזכו לתצפית מרהיבה על העמק, ההרים סביבו והקרחונים על הפסגות. ביום עם ראות טובה תוכלו לראות את פסגת גראן פרדיסו, דרומית-מזרחית לכם.
 
בקתות ההרים Vittorio Emanuele ו- Chabod, בדרומו של העמק, הן בסיס יציאה למשלחות טיפוס אל פסגת גראן פרדיסו. למי שאינו מטפס מקצועי, מומלץ ללכת עד הבקתות, שנמצאות ממש בבסיסו של הקרחון, על המפנה הדרומי של הר Ciarforon.
עמק אאוסטה, צפון איטליה
הגשר הרומי בפתחו של עמק ואל סאברנץ' ובקתת עץ הבנויה על בסיס אבן (צילום: כרמית וייס)
 

ואל די רימס – העמק השלישי

העמק השלישי והמערבי של הפארק, ואל די רימס (Val di Rhêmes) שוכן למרגלות ההר הציורי Granta Parey (גובה 3,387 מ'), התוחם אותו מדרום. במרכזו של העמק שוכן הכפר רימס-סנט-ג'ורג' (Rhêmes-Saint-Georges) ובקצהו הכפר רימס-נוטר-דאם (Rhêmes-Notre-Dame). האחרון הוא כפר קטן וציורי, המשתלב באופן מושלם עם העמק וההרים סביבו, ותמצאו בו מרכז תיירותי קטן עם מסעדות ובתי מלון קטנים ומשפחתיים.
מקומות לינה ברימס נטר-דאם והאזור
 
עמק אאוסטה, צפון איטליה
ואל די רימס, עמק אאוסטה, צפון איטליה
הכפר הציורי רימס-נוטר-דאם בפתחו של עמק ואל די רמס (צילומים: כרמית וייס, PavloBaliukh)

 
מומלץ בחום להקדיש לביקור בפארק הלאומי גראן פרדיסו מספר ימים, לפחות יום אחד לכל אחד משלושת העמקים. לחובבי הספורט האתגרי, מספר חברות מפעילות מסלולי הליכהוייה פראטה וטיפוס הריםרכיבה באופני הריםרפטינג על נהר דורה בלטי שזורם במרכזו של עמק אאוסטה, ועוד.

אחרי ששבענו מהטיול בפארק הלאומי, נצא לבקר בכמה מהאטרקציות הנוספות של מחוז ואל ד'אוסטה באזור הקרוב.
 

הרכבל למון בלאן – ההר הגבוה במערב אירופה

מון בלאן (Mont Blanc), שפרושו "ההר הלבן", מתנשא ברוב הוד והדר לגובה 4,810 מ' ממערב לעמק אאוסטה, ומסמן את הגבול עם צרפת. אל פסגתו מטפסים כל שנה לא פחות מ-20,000 איש, אך אתם, שאינכם מטפסים מקצוענים, תוכלו להגיע עם רכבל מהעיירה קורמאיור (Courmayeur) או מהעיירה שאמוני (Chamonix) שבצרפת, עד לתחנת איגווי דו מידי (Aiguille du Midi) הנמצאת בגובה 3,842 מ'. שתי העיירות הקרובות ביותר למון בלאן  קורמאיור מהצד האיטלקי ושאמוני מהצד הצרפתי – מקושרות עם מנהרת המון בלאן.

רכבל למון בלאן, צפון איטליה
רכבל למון בלאן, צפון איטליה
לגעת בשמים, הרכבל אל תחנת איגווי דו מידי ותצפית ממנה על פסגות רכס מון בלאן
(צילום: cenkertekin, Andrey X)

 
קורמאיור (Courmayeur) היא עיירת סקי קטנה, ולצידה אתר סקי קטן, הגולש על המורדות האיטלקיים של המון בלאן. ניתן לעלות ממנה אל המון בלאן עם רכבל Skyway Monte Bianco, העולה מגובה 1,300 מ' לגובה 3,466 מ', ותוך כדי כך משלים סיבוב מלא סביב עצמו (כך שלא משנה היכן תעמדו, תראו לכל הכיוונים). משם יש להמשיך עם רכבל נוסף  Vallée Blanche Cable Car, אשר "מדלג" מעבר לרכס אל תחנת איגווי דו מידי בצד הצרפתי, ממנה ניתן לרדת לשאמוני או לחזור על עקבותיכם לצד האיטלקי.

קחו בחשבון שהפרש הגבהים הוא גדול מאוד, והשתדלו להגיע לכאן לאחר שכבר הסתגלתם לגובה ככל שניתן, ובנוסף, השתדלו לבחור ביום הכי בהיר שניתן. 
אם תבחרו ללון בקורמיור, אמליץ כאן על מלון לו סקויאטולו (Hotel Lo Scoiattolo) אשר במרכז העיירה, המעוצב בסגנון אלפיני ומציע חדרים זוגיים, סוויטות וחדרים למשפחות.
מקומות לינה נוספים בעיירה קורמאיור

קורמאיור, רכבל למון בלאן, צפון איטליה
רכבל Skyway Monte Bianco מעלה מטיילים מהעיירה קורמאיור לפסגות המון בלאן (צילום: Franco Vannin)

מלון מומלץ בעיירה קורמיור, צפון איטליה

מלון לו סקויאטולו  אווירה אלפינית במרכז העיירה קורמיור

 
מנהרת מון בלאן (Traforo del Monte Bianco), שאורכה 11.6 קילומטרים, היא הדרך הקצרה והמהירה לעבור לצד הצרפתי. היא עלתה לכותרות בשנת 1999, אז נהרגו 39 איש כאשר משאית עלתה באש והאנשים שנלכדו במנהרה נחנקו מהעשן הכבד, כולל אחד הכבאים הצרפתים, שניסו לשווא לכבות את השריפה. כיום מותקנות במנהרה 28,000 נקודות בקרה, המחוברות למערכת ממוחשבת, הבודקת את המצב במנהרה כל הזמן ומפעילה אמצעי זהירות בהתאם. בנוסף, בשטח המנהרה 37 תאי הגנה וכלי רכב כבדים חייבים להיבדק לפני כניסתם אליה.
 
מלון מומלץ בקורמיור, איטליה
מלון אאוברג דה לה מסיון הנהדר, במרחק 500 מ' מהרכבל למון בלאן ומעט יותר מהכניסה למנהרה.
בחירה מצוינת נוספת ללינה בעיירה קורמאיור, לזוגות ומשפחות
 (Auberge De La Maison)
 

אתרי הסקי של עמק אאוסטה – לא רק סקי

אתרי סקי תמיד מציעים בקיץ כמה רכבלים שפועלים, שפע מסלולי טיול, תצפיות נפלאות ואטרקציות נוספות.

אתר הסקי פילה (Pila) מגיע לגובה 2,752 מ', מממש מעל העיר אאוסטה וכפר קטן בשם פילה, שרובו בתי מלון קטנים וחמודים. אפשר לעלות אליו ברכבל או בכביש מפותל, 18 ק"מ אורכו, המתחיל בכפר פילה. תוכלו להשקיף מלמעלה על הנוף המדהים של עמק אאוסטה, עד פסגת המון בלאן במערב, ופסגות המטרהורן ומונטה רוסה במזרח. תוכלו ליהנות גם ממסלולי הליכה ואופניים, וכמובן, הפטנט הידוע  לעלות ברכבל ולרדת ברגל, או לרדת בתחנת הביניים, ולהמשיך ברגל עד לעמק.

אתר הסקי לה טוויל (La Tuile), שגובהו 2,642 מטר, נמצא מעל הכפר לה טוויל, בדרך למעבר סן ברנארדו הקטן. גם כאן תוכלו למצוא שפע של אפשרויות לבילוי של קיץ.
לינה בכפר פילה למרגלות אתר הסקי פילה
 
אתר הסקי לה טוייל, צפון איטליה
הכפר לה טוויל, ליהנות בקיץ מהרכבלים של אתר הסקי (צילום: Francesca25)
 

היכן מומלץ ללון בעמק אאוסטה?

בעמק אאוסטה בתי מלון מכל הסוגים. בעיר אאוסטה ובאתרי הסקי יש מלונות גדולים ומודרניים, אך רוב המלונות בעמק קטנים ומשפחתיים יותר, והם מעניקים אווירה אותנטית ואפשרות לקשר בלתי אמצעי עם המארחים. לבתי המלון בעמקים הצדדיים של שמורת גראן פרדיסו יש קסם משלהם, אם מוכנים "לשלם" בזמן כניסה ויציאה לכל מקום אליו רוצים להגיע.

גם בעמק המרכזי, בכפרים הצופים על האוטוסטרדה  כמו: ארוויה (Arvier), וילנב (Villeneuve) או סנט-פייר (Saint-Pierre)  יש בתי מלון רבים, ולמי שרוצה לטייל כאן מספר ימים זהו המיקום המוצלח ביותר ללינה. ההגעה לכל מקום היא נוחה וקלה, בשל הקרבה לאוטוסטרדה (15 דקות לאאוסטה, 30 דקות לקורמיור, שעה לשאמוני ומון בלאן), ולכבישים המקשרים לעמקים של שמורת גראן פרדיסו (30-40 דקות לקצה של כל אחד מהם).
בתי מלון בכפר ארווייר  | בתי מלון בכפר וילנב  | בתי מלון בכפר סנט פייר

אביא כאן המלצות לשלושה בתי מלון הממוקמים בעמק המרכזי:

המלצה על מלון בעמק אאוסטה, צפון איטליה
מלון שאלה לה מרידיאנה  מלון משפחתי קטן ומקסים, בדרגת 4 כוכבים.
חדרים וסוויטות עם מרפסת או טרסה, ספא קטן, מסעדה מצוינת, ארוחת בוקר מפנקת ואירוח ביתי וחם
 (Hotel Chalet La Meridiana
 
מלון באאוסטה
כמו בעולם אחר: הכפר ארוויה לא הרחק מהכביש הראשי ובמיקום מרכזי ללינה בעמק.
מבט ממרפסת מלון רויטור, מלון משפחתי קטן וחביב (Hotel Ruitor)

מלון מומלץ במיקום מרכזי בעמק אאוסטה, צפון איטליה
לא הרחק גם מלון ל'אנגולינו די בוני, אף הוא בכפר ארוויה, הוא אי של שקט וקסם,
עם חדרים מתוקים, חצר מקסימה ושירות משפחתי ואיש
י (L'angolino di Bonny)
 

איך מגיעים ולאן ממשיכים

♦ שדה התעופה הקרוב ביותר לעמק אאוסטה הוא שדה התעופה מילאנו-מלפנסה - כשעתיים נסיעה.
♦ ניתן להמשיך מכאן לעיר מילאנו ולאזור האגמים שמצפון לה, לעיר טורינו, לאלפים הצרפתים או לקנטון ואלה ואזור אגם ז'נבה בשוויץ.
 

מידע נוסף

כתבות נוספות


כרמית וייס אודות הכותבת
כרמית וייס (Carmit Weiss)מנסה להעביר את אהבתה לנופים דרך הצילום והכתיבה, מנהלת אתר Gotravel ואחת הכותבות המרכזיות בו. חרשה את אירופה וצפון אמריקה וטעמה גם את טעמן של היבשות האחרות. בעלת ניסיון רב בתכנון טיולים, גולשת סקי ואמא לארבעה גולשים צעירים.

כרמית עונה לשאלותיכם בפורום מומחי תיירות






סטטיסטיקות

0
מגזינים שנשלחו

0
שאלות ותשובות

0
כותבים באתר

0
כתבות באתר