www.goTravel.co.il
הכתבה מעניינת? שלחו אותה בדואר למי שתרצו

הקש בתיבה את רצף האותיות המופיע למטה:

יפן: אוכל יפני בצפון


אוכלי יפני: מאכלי הרים -
האוכל האופייני לצפון האי המרכזי הונשו
מאת: דני אורבך


דני אורבך הוא סטודנט להיסטוריה בטוקיו אבל גם חובב אוכל ומדווח לנו מצפון הונשו, האי המרכזי של יפן, על המאכלים שפגש במהלך טיוליו שם.  


המטבח ההררי של צפון יפן אינו דומה למטבח של טוקיו והוא מושפע מהטמפרטורות הקרות השוררות שם.
 

 אוכל יפני
מעורר תיאבון?... כדאי לקרוא גם כתבה על יעדי טיול בצפון יפן   (צילום: דני אורבך)

 

מאכלי הרים: מצוקאווה אונסן היא לא רק אתר מעיינות חמים, אלא גם מקום מצוין לנסות את המטבח ההררי המצוין של האזור. בין הדליקטסים: ביצים שלוקות במי המעיינות החמים, והתענוג העיקרי: מיץ מענבי הרים, לא אלכוהולי אבל עשיר כמו יין אדום, מתוק ומשובח.
כתבה על תרבות המעיינות החמים ביפן
 
אוכל יפני
ביצים שלוקות במי המעיינות החמים (צילום: דני אורבך)


יקבים ויין




 
נָמְבּוּ סֶמְבֶּיי: חטיף זול וטעים להפליא, שאופייני לעיר מוריאוקה. הוא נמכר בחנויות ומכולות בכל רחבי העיר. מסופר שקיסר אחד בימי הביניים ברח מאויביו, ומכיוון שלא היה לו זמן לבשל כמו שצריך, הוא אפה קרקרים מאורז בתוך הקסדה שלו. כיום, נמבו סנביי הם קרקרים פריכים, טריים וטעימים מאורז ושומשום. מומלץ בחום.
 
אוכל יפני
נָמְבּוּ סֶמְבֶּיי - חטיף זול וטעים להפליא  (צילום: דני אורבך)
 
מוֹרִיאוֹקָה רֵיימֶן: ריימן (איטריות), מאכל קוריאני במקור, הוא מרק אטריות קר עם תוספות.
הגרסה של מוריאוקה הומצאה בידי מהגרים קוריאנים שהגיעו לאזור, והותאמה למוצרים, סגנון הבישול והטעם המקומי. מדובר בקערת מרק ענקית, שמכילה מרק אדום וחריף, קימצ'י (חמוצים קוראנים), אטריות דקות וקרות, נתח בשר קר ומשובח, ביצה קשה ועוד תוספות. בד"כ אפשר להזמין את המרק עם נתחי בשר מתובלים- שהסועד צולה בעצמו על אש קטנה.
אוכל יפני
מרק אטריות קר עם תוספות  (צילום: דני אורבך)
 
נָמְבּוּ הַאטוֹ נַאבֶּה - עוד מאכל אופייני למוריאוקה (שדווקא לא יצא לי לאכול, אבל שמעתי עליו): קדירת פירות ים משובחים מחוף מחוז איוואטה, מבושלים עם אטריות מהבילות.
 
אוֹדֶן - אחד ממאכלי החורף המרנינים, שניתן למצוא אותו בקלות בחנויות ומסעדות ברחבי יפן כולה. אודן הוא מרק מהביל, שמכיל קוניאקי (מין ירק), דייקון, עשבים, אצות, ירקות וביצה קשה. טעים, משביע מאד, מצוין שיורד שלג ובכלל בימים קרים. מוגש עם חרדל חריף אש.
אוכל יפני
אוֹדֶן - אחד ממאכלי החורף המרנינים  (צילום: דני אורבך)
 
אָמַה-זַאקֶה- יין אורז חלש ומתוק מאד, שמופק כתוצר לוואי בתהליך הייצור של הסאקה הרגיל.
מוגש מחומם, עם אורז בתוך הכוס, וכמעט לא משכר. מתוק להפליא, טעים ומחמם בימים קרים, והמחיר: רק מאה יין (כשלושה שקלים וחצי). כשמתחילים לשתות, פשוט אי אפשר להפסיק.
 
יַאמָה-יַסַאי-סוֹבַּה- עוד מאכל שמוגש במסעדה בהר האגורו- מרק אטריות משובח, מתובל בבצלי הרים וירקות שגדלים באזור.
 
טופו "צדפות" מתוק- אחד המאפיינים של המטבח הבודהיסטי ביפן- היא מאכלים צמחוניים המתחזים כמאכלי בשר או דגים. וכפי שבמקומות אחרים יש "צלעות חזיר" שעשויות מגזר וירקות אחרים, בהר האגורו מקיפים "צדפות" שעשויות מטופו מתוק ומוקשה. מאכל תאווה.





 
אוכל יפני
 דג בנוסח דונבורי  (צילום: דני אורבך)






דני אורבך
 
אודות הכותב
דני אורבך, בעל תואר דוקטור להיסטוריה מאוניברסיטת הרווארד וחוקר הפיכות, התנקשויות פוליטיות, התנגדות צבאית ביפן, סין, גרמניה ושאר העולם. מחבר הספר ואלקירי - ההתנגדות הגרמנית להיטלר פוסט-דוקטורנט בתוכנית ללימודי יפן-ארה"ב באוניברסיטת הרווארד. בעל הבלוג "הינשוף".

לקריאת כתבות נוספות של דני








מספר צפיות: 12766
2713