אוכל יפני:
המטבח של איי אוקינאווה
מאת: דני אורבך
המטבח באיי אוקינאווה שבדרום יפן דומה מאוד למטבח היפני הרגיל, מדרך הטבע, מכיוון שספג השפעות רבות מאוד מאז סיפוח האיים ליפן ועד היום. עם זאת, יש בו גם השפעות מהמטבח הסיני כמו גם מהתרבות המקומית.


צָ'מְפּוּלוּ
המאכל מספר 1 של אוקינאווה ללא שום ספק, בסלנג המקומי פירושו גם "בלגן" (אולי חובבי האנימה שביניכם מכירים את הסדרה, הלא מוצלחת כל כך לטעמי, סמוראי צ'מפולו). צ'מפולו הוא תבשיל מטוגן שמרכיביו משתנים: בדרך כלל מדובר בקוביות חביתה מתובלות, ירקות טריים (ובמיוחד גויה – מלון מריר האופייני לאוקינאווה), בשר, דגים ופירות ים, וכל זה עם רוטב סויה מרענן. לכל המבקרים באוקינאווה – אסור להחמיץ!
הצ'מפולו עשוי להשתנות מאי לאי, מכפר לכפר, ואפילו ממסעדה למסעדה. נפוץ מאוד במסעדות ופונדקים כפריים, כמו גם במסעדות עירוניות, בכל רחבי אוקינאווה. במקומות מסוימים מצרפים לצ'מפולו גם חתיכות של פירות טרופיים כבננות ומנגו.

צ'מפולו (צילום: דני אורבך )

צ'מפולו מלון (צילום: דני אורבך )
אננס
אננס גדל בנדיבות בכל אוקינאווה – והמקומיים עושים איתו כל מה שרק אפשר: עוגות אננס מסוגים שונים ומגוונים, יין אננס מתוק ומשגע, גלידת אננס, אפילו חמוצים מאננס – ועוד היד נטויה.

חמוצי אננס (צילום: דני אורבך )

יין אננס (צילום: דני אורבך )
קנה סוכר
הגידול החקלאי הנפוץ ביותר של אוקינאווה משמש בסיס לגלידות מתוקות להפליא, וגם מיץ ערב לחיך הנמכר בדרכים כפריות באי המרכזי.
גלידה
אוקינאווה היא גן עדן לחובבי גלידה, ומלבד טעמים טרופיים כאננס, מנגו, פפאיה, וקנה סוכר, תמצאו שם גם גלידת עוגת גבינה נהדרת, גלידה בסגנון סן פרנסיסקו, וכל הטעמים האפשריים האחרים. תיירים מתים על גלידה, ומכאן אפשר להסביר את שגשוג הענף בכל רחבי המחוז.

כותב הכתבה מתענג על גלידה היישר מגן עדן
אוקינאווה סוֹבָּה
הגרסה המקומית למאכל האטריות הנפוץ בכל יפן, עם דגים טריים ולפעמים גם פירות ים, טעים למדי.

(צילום: דני אורבך )
בקר אישיגאקי
אישיגאקי-ג'ימה, האי המרכזי מבין איי הדרום, מפורסם בבקר המשובח שלו, שמוגש בסלטי ירקות טריים ורטבים מדהימים – חובה לנסות! הבקר הזה מתחרה בקלות במקביליו המצוינים מחבל הידָה ומקומות אחרים ביפן.


מנה אישיגאקית (צילום: דני אורבך )
אוואמורי
יין אורז מיוחד, חזק למדי, האופייני לאוקינאווה. לא אהבתי אותו במיוחד, אבל יש כאלה שמשתגעים עליו. גרסאות הטוניק של האוואמורי נמכרות עם נחש האבו ארסי, מכורבל מת בתחתית הבקבוק. (הערת העורך: דרך הכנה והגשה זו אופיינית לדרום סין ווייטנאם, ומקובל שככל שהנחש/עקרב ארסי יותר כך נחשב המשקה לחזק יותר.)
יין אורז אוומורי (צילום: דני אורבך )

מרק עיזים (צילום: דני אורבך )

תה של נאהה (צילום: דני אורבך )

סלט טופו עם דגים מיובשים וענבי ים (צילום: דני אורבך )
סרטון וידאו קצר עם המון מידע מעשי על המנהגים במסעדות ביפן
מידע נוסף
כתבות נוספות




קנה סוכר
הגידול החקלאי הנפוץ ביותר של אוקינאווה משמש בסיס לגלידות מתוקות להפליא, וגם מיץ ערב לחיך הנמכר בדרכים כפריות באי המרכזי.
גלידה
אוקינאווה היא גן עדן לחובבי גלידה, ומלבד טעמים טרופיים כאננס, מנגו, פפאיה, וקנה סוכר, תמצאו שם גם גלידת עוגת גבינה נהדרת, גלידה בסגנון סן פרנסיסקו, וכל הטעמים האפשריים האחרים. תיירים מתים על גלידה, ומכאן אפשר להסביר את שגשוג הענף בכל רחבי המחוז.

כותב הכתבה מתענג על גלידה היישר מגן עדן
אוקינאווה סוֹבָּה
הגרסה המקומית למאכל האטריות הנפוץ בכל יפן, עם דגים טריים ולפעמים גם פירות ים, טעים למדי.

(צילום: דני אורבך )
בקר אישיגאקי
אישיגאקי-ג'ימה, האי המרכזי מבין איי הדרום, מפורסם בבקר המשובח שלו, שמוגש בסלטי ירקות טריים ורטבים מדהימים – חובה לנסות! הבקר הזה מתחרה בקלות במקביליו המצוינים מחבל הידָה ומקומות אחרים ביפן.


מנה אישיגאקית (צילום: דני אורבך )
אוואמורי
יין אורז מיוחד, חזק למדי, האופייני לאוקינאווה. לא אהבתי אותו במיוחד, אבל יש כאלה שמשתגעים עליו. גרסאות הטוניק של האוואמורי נמכרות עם נחש האבו ארסי, מכורבל מת בתחתית הבקבוק. (הערת העורך: דרך הכנה והגשה זו אופיינית לדרום סין ווייטנאם, ומקובל שככל שהנחש/עקרב ארסי יותר כך נחשב המשקה לחזק יותר.)
יין אורז אוומורי (צילום: דני אורבך )

מרק עיזים (צילום: דני אורבך )

תה של נאהה (צילום: דני אורבך )

סלט טופו עם דגים מיובשים וענבי ים (צילום: דני אורבך )
סרטון וידאו קצר עם המון מידע מעשי על המנהגים במסעדות ביפן
מידע נוסף
כתבות נוספות

כותב הכתבה מתענג על גלידה היישר מגן עדן
אוקינאווה סוֹבָּה
הגרסה המקומית למאכל האטריות הנפוץ בכל יפן, עם דגים טריים ולפעמים גם פירות ים, טעים למדי.

(צילום: דני אורבך )
בקר אישיגאקי
אישיגאקי-ג'ימה, האי המרכזי מבין איי הדרום, מפורסם בבקר המשובח שלו, שמוגש בסלטי ירקות טריים ורטבים מדהימים – חובה לנסות! הבקר הזה מתחרה בקלות במקביליו המצוינים מחבל הידָה ומקומות אחרים ביפן.


מנה אישיגאקית (צילום: דני אורבך )
אוואמורי
יין אורז מיוחד, חזק למדי, האופייני לאוקינאווה. לא אהבתי אותו במיוחד, אבל יש כאלה שמשתגעים עליו. גרסאות הטוניק של האוואמורי נמכרות עם נחש האבו ארסי, מכורבל מת בתחתית הבקבוק. (הערת העורך: דרך הכנה והגשה זו אופיינית לדרום סין ווייטנאם, ומקובל שככל שהנחש/עקרב ארסי יותר כך נחשב המשקה לחזק יותר.)
יין אורז אוומורי (צילום: דני אורבך )

מרק עיזים (צילום: דני אורבך )

תה של נאהה (צילום: דני אורבך )

סלט טופו עם דגים מיובשים וענבי ים (צילום: דני אורבך )
סרטון וידאו קצר עם המון מידע מעשי על המנהגים במסעדות ביפן
מידע נוסף
כתבות נוספות



אוואמורי
יין אורז מיוחד, חזק למדי, האופייני לאוקינאווה. לא אהבתי אותו במיוחד, אבל יש כאלה שמשתגעים עליו. גרסאות הטוניק של האוואמורי נמכרות עם נחש האבו ארסי, מכורבל מת בתחתית הבקבוק. (הערת העורך: דרך הכנה והגשה זו אופיינית לדרום סין ווייטנאם, ומקובל שככל שהנחש/עקרב ארסי יותר כך נחשב המשקה לחזק יותר.)
יין אורז אוומורי (צילום: דני אורבך )

מרק עיזים (צילום: דני אורבך )

תה של נאהה (צילום: דני אורבך )

סלט טופו עם דגים מיובשים וענבי ים (צילום: דני אורבך )
סרטון וידאו קצר עם המון מידע מעשי על המנהגים במסעדות ביפן
מידע נוסף
כתבות נוספות




סרטון וידאו קצר עם המון מידע מעשי על המנהגים במסעדות ביפן