www.goTravel.co.il
הכתבה מעניינת? שלחו אותה בדואר למי שתרצו

הקש בתיבה את רצף האותיות המופיע למטה:

יפן - טעמי אוקינאווה


פינת המטבח האוקינאווי
מאת: דני אורבך


המטבח באוקינאווה דומה מאד למטבח היפני הרגיל, מדרך הטבע, מכיוון שספג השפעות רבות מאד מאז סיפוח האיים ליפן ועד היום. עם זאת, יש בו גם השפעות מהמטבח הסיני כמו גם מהתרבות המקומית.


אוקינאווה – גן עדן של פרות  (צילום: דני אורבך)
 
מנה אוקינאווית מסורתית   (צילום: דני אורבך)
 

יקבים ויין




 
צָ'מְפּוּלוּ
המאכל מספר 1 של אוקינאווה ללא שום ספק, בסלנג המקומי פירושו גם "בלגן" (אולי חובבי האנימה שביניכם מכירים את הסדרה, הלא מוצלחת כל כך לטעמי, סמוראי צ`מפולו). צ`מפולו הוא תבשיל מטוגן שמרכיביו משתנים- בדרך כלל מדובר בקוביות חביתה מתובלות, ירקות טריים (ובמיוחד גויה- מלון מריר האופייני לאוקינאווה), בשר, דגים ופירות ים, וכל זה עם רוטב סויה מרענן. לכל המבקרים באוקינאווה- אסור להחמיץ! הצ`מפולו עשוי להשתנות מאי לאי, מכפר לכפר, ואפילו ממסעדה למסעדה. נפוץ מאד במסעדות ופונדקים כפריים, כמו גם במסעדות עירוניות, בכל רחבי אוקינאווה. במקומות מסוימים מצרפים לצ`מפולו גם חתיכות של פירות טרופיים כבננות ומנגו.
 
 
צ'מפולו   (צילום: דני אורבך)
 
צ'מפולו מלון   (צילום: דני אורבך)
 
אננס
אננס גדל בנדיבות בכל אוקינאווה- והמקומיים עושים איתו כל מה שרק אפשר- עוגות אננס מסוגים שונים ומגוונים, יין אננס מתוק ומשגע, גלידת אננס, אפילו חמוצים מאננס- ועוד היד נטויה.
 
 
חמוצי אננס   (צילום: דני אורבך)
 
יין אננס   (צילום: דני אורבך)
 
קנה-סוכר
הגידול החקלאי הנפוץ ביותר של אוקינאווה משמש בסיס לגלידות מתוקות להפליא, וגם מיץ ערב לחיך הנמכר בדרכים כפריות באי המרכזי.
 
גלידה
אוקינאווה היא גן עדן לחובבי גלידה- ומלבד טעמים טרופיים כאננס, מנגו, פפאיה, וקנה סוכר, תמצאו שם גם גלידת עוגת גבינה נהדרת, גלידה בסגנון סן-פרנציסקו, וכל הטעמים האפשריים האחרים. תיירים מתים על גלידה- ומכאן אפשר להסביר את שגשוג הענף בכל רחבי המחוז.
 
 
כותב הכתבה מתענג על גלידה היישר מגן עדן 
 
אוקינאווה סוֹבָּה
הגרסה המקומית למאכל האטריות הנפוץ בכל יפן- עם דגים טריים ולפעמים גם פירות ים, טעים למדי.
 
 
 (צילום: דני אורבך)
 
בקר אישיגאקי
אישיגאקי-ג`ימה, האי המרכזי מבין איי הדרום, מפורסם בבקר המשובח שלו- שמוגש בסלטי ירקות טריים ורטבים מדהימים- חובה לנסות! הבקר הזה מתחרה בקלות במקבליו המצוינים מחבל הידָה ומקומות אחרים ביפן.
 
בקר אישיגאקי   (צילום: דני אורבך)
 
מנה אישיגאקית   (צילום: דני אורבך)
 




 
אוואמורי
יין אורז מיוחד, חזק למדי, האופייני לאוקינאווה.   לא אהבתי אותו במיוחד, אבל יש כאלה שמשתגעים עליו. גרסאות הטוניק של האוואמורי נמכרות עם נחש האבו ארסי, מכורבל מת בתחתית הבקבוק.
(דרך הכנה והגשה זו אופיינית לדרום סין וויאטנם, ומקובל שככל שהנחש/עקרב ארסי יותר כך נחשב המשקה לחזק יותר – העורך).
 
 
יין אורז אוומורי   (צילום: דני אורבך)
 
מרק עיזים   (צילום: דני אורבך)
 
 
תה של נאהה   (צילום: דני אורבך)
 
סלט טופו עם דגים מיובשים וענבי ים   (צילום: דני אורבך)
 





דני אורבך
 
אודות הכותב
דני אורבך, בעל תואר דוקטור להיסטוריה מאוניברסיטת הרווארד וחוקר הפיכות, התנקשויות פוליטיות, התנגדות צבאית ביפן, סין, גרמניה ושאר העולם. מחבר הספר ואלקירי - ההתנגדות הגרמנית להיטלר פוסט-דוקטורנט בתוכנית ללימודי יפן-ארה"ב באוניברסיטת הרווארד. בעל הבלוג "הינשוף".

לקריאת כתבות נוספות של דני








מספר צפיות: 10966
2502