אמסטרדם של המקומיים:
סיור במקביל לאתרי התיירות החשובים
מאת: כרמית וייס
אני מגיעה לאמסטרדם בשעת בוקר מוקדמת וללא כל הכנה מראש. מתיישבת בבית קפה, פני אל השמש המחממת, מסמנת על המפה אתרים חשובים. כשהמסלול מתבהר לי, אני פונה לשכניי לשולחן הסמוך שיצביעו על הכיוון בו עליי ללכת. "לא, לא!", הם אומרים בנחרצות, "את לא הולכת היכן שכל התיירים מצטופפים", ומשרטטים עבורי מסלול מקביל.
אתרים במרכז אמסטרדם המוזכרים בכתבה (A-N) ושני בתי מלון מומלצים:
(להגדלת המפה לחצו בפינה העליונה)
עם המקומיים בשבת שטופת שמש
שאלה על כיוון התפתחה לשיחה מעניינת עם זוג סטודנטים צעיר וחביב, המספר לי על החיים בעיר שהתיירים כל כך אוהבים. הם מסבירים לי שתושבי אמסטרדם אינם אוהבים את האתרים בהם מצטופפים התיירים, ומתארים היכן הם אוהבים לבלות.
"את תלכי במסלול הרחובות המקביל לרחובות הומי התיירים", הם מסמנים עבורי את הנתיב במארקר על גבי המפה.
שבת סתווית ושטופת שמש מוציאה מקומיים רבים לרחובות, ומעידים על כך שולחנות בית הקפה שהתמלאו בשעתיים שאני יושבת כאן. קשה להתנתק, אבל אני חייבת לצאת לדרך.
בתי מלון באמסטרדם
לבלות באמסטרדם כמו מקומי – יעדים ואטרקציות בעיר המומלצים על ידי תושבי אמסטרדם -
הכינו נייר ועפרון, וצאו לסיור במקומות מגניבים במיוחד
שוק הפשפשים ושוק היהודים
בית הקפה פונה אל שוק הפשפשים ווטרלו-פליין ( Waterlooplein Flea Market ), המציע מכל הבא ליד, החל מפקעות צבעונים (אלו שקניתי בסופר השכונתי היו זולות פי כמה), דרך בגדים חדשים ומשומשים, מזכרות, אוספים ישנים, שפע גרוטאות, ואיך לא, גם כל מה שקשור בעישון סמים קלים.
* השוק פועל בימי שני עד שבת החל מהשעה 9:00 (בשבת 8:30) ועד 17:00.
עד שנת 1941 פעל כאן השוק היהודי החשוב ביותר באמסטרדם, שגווע יחד עם הקהילה, בעזרתם האדיבה של הנאצים ועוזריהם ההולנדים ממפלגת ה- NSB . במרחק כמה עשרות מטרים מהשוק ניצב בית הכנסת הפורטוגזי, שהוקם בשנת 1675 על ידי מגורשי ספרד ופורטוגל. מבנה בית הכנסת מעיד על הקהילה הגדולה שהיתה כאן באותם ימים, אך כיום הוא פעיל רק בשבתות ובחגים. אשה חרדית ששומעת את בקשתי מהשומרים להיכנס ורואה את המצלמה שלצווארי, מגרשת אותי בבושת פנים.
לא הרחק משם נמצאים המוזיאון היהודי ( Joods Historisch Museum ) ומוזיאון הרמיטאז' ( Hermitage Amsterdam ), סניף של מוזיאון האומנות המפורסם בסנט פטרסבורג, אך ביום שמש נעים שכזה אני מעדיפה לבלות בחוץ ולמוזיאונים עוד אשוב.
בתי מלון ברובע המוזיאונים של אמסטרדם
שוק הפשפשים ווטרלו-פליין, תמצאו כאן ממש הכול מכול (צילום: כרמית וייס)
הרחוב של המקומיים
מדרום לשוק הפשפשים אני חוצה גשר על נהר אמסטל ( Amstel ), שנתן את שמו לעיר, יחד עם הסכר שנבנה במקום בו שוכנת כיום כיכר דאם ( Dam ) – "סכר" בהולנדית. הכיכר היא יעדי הסופי, אך אני סוטה מהדרך המקורית בה תכננתי ללכת – במקום לפנות ימינה אל רחוב אמסטל עמוס התיירים, אני פונה שמאלה אל הרחוב המקביל – רחוב הרנחראחט ( Herengracht ), שפירושו "רחוב הגבירים".
הרחוב מתעקל מערבה וצפונה, במקביל לתעלה באותו שם – תעלת הרנחראחט – אחת מארבע התעלות הגדולות במרכז אמסטרדם. הבתים העתיקים משני צדי הרחוב הם חגיגה לעיניים. גשרים ציוריים חוצים את התעלה, ובאמסטרדם כמו באמסטרדם, תמיד קשורים אליהם מספר זוגות אופניים. ספינות משייטות בתעלה, ויושביהן מנופפים לנו לשלום. הולנדים נינוחים לקראת סוף השבוע, ממלאים את בתי הקפה. אני נטמעת בין יושבי בתי הקפה והולכי הרגל, מדמיינת לעצמי לרגע שגם אני זכיתי להתגורר בעיר הכל כך יפה הזו.
כתבה על שייט תעלות דרך אמסטרדם
תעלת הרנחראחט וחגיגת סירות של מקומיים עם תחילתו של סוף השבוע (צילום: כרמית וייס)
הכיכר של התיירים
אבל אז אני נזכרת שאני בעצם תיירת, ואסור לי לפספס כמה משכיות החמדה של העיר. כיכר רמברנט ( Rembrandtplein ), כ- 100 מ' מ"הרחוב שלי", מזכירה לי כמה הרבה תיירים יש בעיר. בקרבת מקום התגורר הצייר ההולנדי המפורסם באמצע המאה ה- 17, וכיום ניצב בכיכר פסל שלו. למרגלותיו הוצבו 22 דמויות ברונזה, המייצגות את הדמויות ביצירתו המפורסמת "משמר הלילה", המוצגת ברייקסמוזיאום ( Rijksmuseum ), לא הרחק מכאן.
פחות מ- 5 דקות הליכה משם נמצאת אחת הכיכרות היפות של אמסטרדם – כיכר המטבעה ( Muntplein ). את הכיכר מסמן מגדל המטבעה ( Munttoren ), שנבנה כחלק משער העיר ובתקופה מסויימת שימש גם לייצור מטבעות. למרגלותיו גשר רחב ידיים, במפגש נהר אמסטל עם תעלת סינגל ( Singel ), וקשה להתנתק מהמראות המקסימים הנשקפים ממנו.
בתי מלון במרכז אמסטרדם
רמברנט צופה על דמויות הברונזה מתוך יצירתו "משמר הלילה" (צילום: כרמית וייס)
הגשר בכיכר המטבעה, מפריד בין נהר אמסטל ותעלת סינגל (צילום: כרמית וייס)
הכיכר של המקומיים
אני חוזרת ל"רחוב שלי", לצדי תעלת הגבירים, דרך שוק הפרחים ( Bloemenmarkt ), שהוא עבורי אכזבה גדולה. יש בו יותר תיירים וחנויות מזכרות מפרחים, והוא כבר מזמן לא "השוק הצף" שהיה פעם על תעלת סינגל.
אני נזכרת בהמלצת חבריי מהבוקר, ולא מתעצלת לצעוד כקילומטר לכל כיוון, לעבר כיכר ליידן ( Leidseplein ). "התיירים מעדיפים את כיכר דאם", הם אומרים לי, "ואנחנו אוהבים את כיכר ליידן". מסעדות, מועדוני לילה, פאבים ו"קופי שופס" (חנויות בהן נמכר הגראס בצורה חוקית), מקיפים את הכיכר מכל עבר ומעידים עליה כמוקד חיי לילה. בהחלט שווה לחזור אליה בלילה כשהיא מוארת.
כיכר ליידן מוארת לקראת בלייני הלילה (צילום: CC Jorge Franganillo)
בתי הגבירים שהפכו למוזיאונים
אני חוזרת אל תעלת הרנחראחט ואל שני בתים מעניינים במיוחד, מתוך שלל הבתים העתיקים לגדותיה. בית מספר 497, בצדו הימני (צפוני) של הרחוב, נבנה בשנת 1664 עבור משפחה עשירה. כיום הוא מארח מוזיאון מיוחד – קאטס קאבינט ( Cat's Cabinet ), שכל כולו יצירות אומנות שגיבוריהן הם חתולים. בשנת 2006 שימש המבנה העתיק לצילומי הסרט "אושן 12", בכיכובו של ג'ורג' קלוני.
תעלת הרנחראחט מתעקלת צפונה, ולאחר שאני חוצה את הגשר אל צידה השמאלי, אני מגיעה אל הבתים שמספרם 362–364, 366, 368, ו- 370 . הבתים היפים הללו נבנו על ידי משפחת קרומהאוט ( Cromhout ) בשנת 1660, וכיום שניים מהם (366 ו- 368) משמשים את מוזיאון התנ"ך ( Bijbels Museum ).
כפי שמרמז השם, במוזיאון מוצג אוסף של ספרי תנ"ך, בהם "תנ"ך דלפט", ספר התנ"ך הראשון שהודפס בהולנד בשנת 1477. מוצגים שונים, ובהם דגמים של בית המקדש הראשון והשני, ממחישים את החיים במצרים העתיקה ובארץ ישראל בימים בהם נכתב "ספר הספרים", ובגן גדלים צמחים המוזכרים בתנ"ך. ניתן להתרשם מעיצוב הבית שנשתמר מהמאה ה- 17, ומהמטבח המשמר את רוח התקופה.
כתבה על העיר דלפט והנערה עם עגיל הפנינה
בתי מידות עתיקים המשמשים כיום את מוזיאון התנ"ך (צילום: CC Yair Haklai)
תשעה רחובות של אווירה
תעלת הרנחראחט ממשיכה אל אחד האזורים הכי טרנדיים של אמסטרדם – אזור תשעת הרחובות ( Negen Straatjes ). למעשה אלו הם שלושה רחובות העושים דרכם ממזרח למערב, תוך שהם חוצים שתי תעלות – תעלת הרנחראחט ותעלת קייזרסחראכט ( Keizersgracht ). כך נוצרים 9 מקטעי רחוב קצרים, שבהם ריכוז של חנויות אופנה, מסעדות ומקומות בילוי.
בתי מלון באזור תשעת הרחובות
העתיקים בבתים כאן הם מתחילת המאה ה- 17 והאווירה מאוד מקומית ופחות תיירותית. לא קל למצוא מקום לשבת לאכול בצהרי שבת שטופת שמש. אני מוצאת מקום בשולחן אבירים ארוך, ושכניי לשולחן כולם דוברי הולנדית. תוך זמן קצר מתפתחת שיחה שוטפת ומעניינת באנגלית. אני נדהמת שוב ושוב עד כמה חביבים בני אמסטרדם – כל כך הרבה תיירים שוטפים את העיר, אך שלא כמו בערים אחרות גדושות תיירים, הם תמיד חייכנים ואדיבים לכל בקשת עזרה. אני רק שולפת את המפה, ומיד נמצא מי שמתנדב להצביע על הכיוון, להסביר ולתת עצות טובות.
עצה טובה כזו שולחת אותי אל בית מספר 172, בצדה השמאלי של התעלה, מעט צפונה לכאן. בית ברטולוטי ( Huis Bartolotti ) נחשב לאחד מבתי הסוחרים העשירים היפים ביותר באמסטרדם. הוא נבנה בשנת 1617 על ידי סוחר משי הולנדי, ששינה את שמו לשמו של דודו האיטלקי ג'ובאני ברטולוטי, שהוריש לו את ההון הדרוש לבניית הבית המפואר. חזית הבית בנויה לבנים אדומות, מעוטרת קישוטי טיח לבנים, ומעליה גמלון משולש בגובה שלוש קומות.
בית ברטולוטי, ירושה של דוד איטלקי עשיר (צילום: כרמית וייס)
סמלי העם היהודי במרכז אמסטרדם
חמש דקות מכאן נמצא בית אנה פרנק, תחנת חובה לכל מבקר בהולנד. למרות שכבר ביקרתי בו בעבר, אני מבקשת לעבור לידו שוב, כדי לחזות בתור הארוך המשתרך למולו. אני עוברת ליד הממתינים, מקשיבה לבליל השפות, נרגשת ותוהה מה מביא כל כך הרבה אנשים למקום הזה. אנה פרנק כבר מזמן הפכה לסמל בינלאומי, מופת לכמיהה של האדם לחופש, ועם זאת היא גם סמל לטרגדיה של העם היהודי, סמל שכל המבקרים כאן לא יכולים להתעלם ממנו.
ההתרגשות שלי גוברת כשאני מגיעה אל מחוז חפצי - כיכר דאם ( Dam ) הסמוכה. בפינת הכיכר העצומה מונפים דגלי ישראל. אני מתקרבת לאט, מעט חוששת, כשאני מבחינה בקבוצת גברים צעירים ניצבת מול אחת המפגינות העטופה בדגל. עיני מתמלאות דמעות כשאני מבחינה שהם מוציאים מתחת לחולצה שרשראות מגן דוד. הם הגיעו לכאן מלונדון לחגוג מסיבת רווקים לחבר, והשיחה איתם מרגשת ומחזקת.
אני למדה שמדובר בקבוצה של נוצרים אוהבי ישראל, שבאו להפגין אל מול המפגינים הקבועים במרכזה של הכיכר, שמוחים על סבלו של העם הפלשתיני. הם מספרים לי על הקשיים שמערימים עליהם בבואם להסביר את הצד הישראלי בסכסוך, ועל השקרים שמציגים המפגינים ממול, וכל שנותר לי הוא לחזק את ידיהם במילים טובות.
בתי מלון במרכז אמסטרדם
צעירים בריטים עם מגיני הדוד על חזם ופעילה למען ישראל, כיכר דאם (צילום: כרמית וייס)
מפגש מרגש בכיכר דאם
הכיכר רחבת הידיים היא הרחבה של סכר שנבנה על נהר האמסטל, במאה ה- 13, במטרה למנוע מהים הצפוני להציף את העיר. את צדה המערבי של הכיכר תוחם הארמון המלכותי, שנבנה במאה ה- 17 וכיום כבר אינו משמש את משפחת המלוכה, להוציא קבלות פנים רשמיות. בצידה השני מתנשאת אנדרטת הזיכרון הלאומי, המנציחה את חללי ההתנגדות במלחמת העולם השנייה – אזרחים וחיילים. עמוד האבן הלבנה, המתנשא לגובה 22 מ', מוקף מדרגות אבן והן עמוסות תיירים שנהנים מהשמש. לא ברור אם יש כאן יותר תיירים או יותר יונים, שהן ללא ספק אחד מסמלי ההיכר של הכיכר.
גם אני מתיישבת על מדרגות האבן ופותחת בשיחה עם הזוג שלצדי, שהתינוק שלהם שבה את לבי בחיוכיו. הוא מצרי והיא מרוקאית, השיחה קולחת ומלאה במסרים של רצון לשלום ולחיים נורמליים, כפי שאנו רואים כאן. אני נפרדת מהם לשלום, נרגשת מיום של מראות קסומים ומפגשים מרתקים.
מקומית חביבה עם אופניה בכיכר דאם, תמיד יענו לכם עם חיוך (צילום: franckreporter)
הארמון המלכותי בכיכר דאם -
כיום כבר אינו משמש את משפחת המלוכה, להוציא קבלות פנים רשמיות (צילום: xenotar)
בתי מלון מומלצים במרכז אמסטרדם
מומלץ לחפש בתי מלון בקרבת כיכר דאם, שהיא הלב הפועם של אמסטרדם, ובקרבת תחנת הרכבת המרכזית של אמסטרדם, כדי לזכות בנגישות טובה באם רוצים לצאת מהעיר.
כתבה על מלון המעצבים אנדז - לינה חווייתית באמסטרדם
מלון אינטל מרכז אמסטרדם (Inntel Hotels Amsterdam Centre) הוא מלון 4 כוכבים, הממוקם בין תחנת הרכבת המרכזית של אמסטרדם (Amsterdam Centraal) לבין כיכר דאם (במרחק של כ- 500 מ' מכל אחת מהן). המלון זוכה לדירוגי אורחים גבוהים בזכות הניקיון, השירות, הארוחות, החדרים והמיקום. כל חדרי המלון ממוזגים והוא מציע הסעות אל ומשדה התעופה.
מלון פביליון אמסטרדם - דה תורן ( The Pavilions Amsterdam, The Toren ) הוא מלון 4 כוכבים הזוכה לציוני אורחים גבוהים במיוחד. הוא ממוקם לצד תעלת קייזרחראכט ( Keizersgracht ), במרחק 600 מ' מכיכר דאם, 250 מ' מתחנת החשמלית ו- 1 ק"מ מתחנת הרכבת המרכזית. החדרים והסוויטות מעוצבים באלגנטיות, ממוזגים, עם פינת קפה-תה, ובחלקם יש אמבטיית ספא. ארוחת בוקר עשירה מוגשת בחדר האוכל, המשקיף על התעלה.
מלון אינטל מרכז אמסטרדם - במרכז אמסטרדם, בין תחנת הרכבת המרכזית לכיכר דאם
מלון פביליון אמסטרדם - דה תורן - אלגנטי ומפנק
מידע נוסף
השכרת רכב בהולנד
בתי מלון במרכז אמסטרדם
כתבות נוספות
מידע וטיפים למטייל בהולנד
אתרי חובה בהולנד
טיול כוכב מאמסטרדם
שייט תעלות מדרום לאמסטרדם
כפר הנופש דה-אמהוף
** תודות על הסיוע בהכנת הכתבה ל ארנון אבן צור , המתגורר ומדריך טיולים בהולנד.
לבלות באמסטרדם כמו מקומי
הכינו נייר ועפרון, וצאו לסיור במקומות מגניבים במיוחד
בתי מלון ברובע המוזיאונים של אמסטרדם
שוק הפשפשים ווטרלו-פליין, תמצאו כאן ממש הכול מכול (צילום: כרמית וייס)
הרחוב של המקומיים
מדרום לשוק הפשפשים אני חוצה גשר על נהר אמסטל ( Amstel ), שנתן את שמו לעיר, יחד עם הסכר שנבנה במקום בו שוכנת כיום כיכר דאם ( Dam ) – "סכר" בהולנדית. הכיכר היא יעדי הסופי, אך אני סוטה מהדרך המקורית בה תכננתי ללכת – במקום לפנות ימינה אל רחוב אמסטל עמוס התיירים, אני פונה שמאלה אל הרחוב המקביל – רחוב הרנחראחט ( Herengracht ), שפירושו "רחוב הגבירים".
הרחוב מתעקל מערבה וצפונה, במקביל לתעלה באותו שם – תעלת הרנחראחט – אחת מארבע התעלות הגדולות במרכז אמסטרדם. הבתים העתיקים משני צדי הרחוב הם חגיגה לעיניים. גשרים ציוריים חוצים את התעלה, ובאמסטרדם כמו באמסטרדם, תמיד קשורים אליהם מספר זוגות אופניים. ספינות משייטות בתעלה, ויושביהן מנופפים לנו לשלום. הולנדים נינוחים לקראת סוף השבוע, ממלאים את בתי הקפה. אני נטמעת בין יושבי בתי הקפה והולכי הרגל, מדמיינת לעצמי לרגע שגם אני זכיתי להתגורר בעיר הכל כך יפה הזו.
כתבה על שייט תעלות דרך אמסטרדם
תעלת הרנחראחט וחגיגת סירות של מקומיים עם תחילתו של סוף השבוע (צילום: כרמית וייס)
הכיכר של התיירים
אבל אז אני נזכרת שאני בעצם תיירת, ואסור לי לפספס כמה משכיות החמדה של העיר. כיכר רמברנט ( Rembrandtplein ), כ- 100 מ' מ"הרחוב שלי", מזכירה לי כמה הרבה תיירים יש בעיר. בקרבת מקום התגורר הצייר ההולנדי המפורסם באמצע המאה ה- 17, וכיום ניצב בכיכר פסל שלו. למרגלותיו הוצבו 22 דמויות ברונזה, המייצגות את הדמויות ביצירתו המפורסמת "משמר הלילה", המוצגת ברייקסמוזיאום ( Rijksmuseum ), לא הרחק מכאן.
פחות מ- 5 דקות הליכה משם נמצאת אחת הכיכרות היפות של אמסטרדם – כיכר המטבעה ( Muntplein ). את הכיכר מסמן מגדל המטבעה ( Munttoren ), שנבנה כחלק משער העיר ובתקופה מסויימת שימש גם לייצור מטבעות. למרגלותיו גשר רחב ידיים, במפגש נהר אמסטל עם תעלת סינגל ( Singel ), וקשה להתנתק מהמראות המקסימים הנשקפים ממנו.
בתי מלון במרכז אמסטרדם
רמברנט צופה על דמויות הברונזה מתוך יצירתו "משמר הלילה" (צילום: כרמית וייס)
הגשר בכיכר המטבעה, מפריד בין נהר אמסטל ותעלת סינגל (צילום: כרמית וייס)
הכיכר של המקומיים
אני חוזרת ל"רחוב שלי", לצדי תעלת הגבירים, דרך שוק הפרחים ( Bloemenmarkt ), שהוא עבורי אכזבה גדולה. יש בו יותר תיירים וחנויות מזכרות מפרחים, והוא כבר מזמן לא "השוק הצף" שהיה פעם על תעלת סינגל.
אני נזכרת בהמלצת חבריי מהבוקר, ולא מתעצלת לצעוד כקילומטר לכל כיוון, לעבר כיכר ליידן ( Leidseplein ). "התיירים מעדיפים את כיכר דאם", הם אומרים לי, "ואנחנו אוהבים את כיכר ליידן". מסעדות, מועדוני לילה, פאבים ו"קופי שופס" (חנויות בהן נמכר הגראס בצורה חוקית), מקיפים את הכיכר מכל עבר ומעידים עליה כמוקד חיי לילה. בהחלט שווה לחזור אליה בלילה כשהיא מוארת.
כיכר ליידן מוארת לקראת בלייני הלילה (צילום: CC Jorge Franganillo)
בתי הגבירים שהפכו למוזיאונים
אני חוזרת אל תעלת הרנחראחט ואל שני בתים מעניינים במיוחד, מתוך שלל הבתים העתיקים לגדותיה. בית מספר 497, בצדו הימני (צפוני) של הרחוב, נבנה בשנת 1664 עבור משפחה עשירה. כיום הוא מארח מוזיאון מיוחד – קאטס קאבינט ( Cat's Cabinet ), שכל כולו יצירות אומנות שגיבוריהן הם חתולים. בשנת 2006 שימש המבנה העתיק לצילומי הסרט "אושן 12", בכיכובו של ג'ורג' קלוני.
תעלת הרנחראחט מתעקלת צפונה, ולאחר שאני חוצה את הגשר אל צידה השמאלי, אני מגיעה אל הבתים שמספרם 362–364, 366, 368, ו- 370 . הבתים היפים הללו נבנו על ידי משפחת קרומהאוט ( Cromhout ) בשנת 1660, וכיום שניים מהם (366 ו- 368) משמשים את מוזיאון התנ"ך ( Bijbels Museum ).
כפי שמרמז השם, במוזיאון מוצג אוסף של ספרי תנ"ך, בהם "תנ"ך דלפט", ספר התנ"ך הראשון שהודפס בהולנד בשנת 1477. מוצגים שונים, ובהם דגמים של בית המקדש הראשון והשני, ממחישים את החיים במצרים העתיקה ובארץ ישראל בימים בהם נכתב "ספר הספרים", ובגן גדלים צמחים המוזכרים בתנ"ך. ניתן להתרשם מעיצוב הבית שנשתמר מהמאה ה- 17, ומהמטבח המשמר את רוח התקופה.
כתבה על העיר דלפט והנערה עם עגיל הפנינה
בתי מידות עתיקים המשמשים כיום את מוזיאון התנ"ך (צילום: CC Yair Haklai)
תשעה רחובות של אווירה
תעלת הרנחראחט ממשיכה אל אחד האזורים הכי טרנדיים של אמסטרדם – אזור תשעת הרחובות ( Negen Straatjes ). למעשה אלו הם שלושה רחובות העושים דרכם ממזרח למערב, תוך שהם חוצים שתי תעלות – תעלת הרנחראחט ותעלת קייזרסחראכט ( Keizersgracht ). כך נוצרים 9 מקטעי רחוב קצרים, שבהם ריכוז של חנויות אופנה, מסעדות ומקומות בילוי.
בתי מלון באזור תשעת הרחובות
העתיקים בבתים כאן הם מתחילת המאה ה- 17 והאווירה מאוד מקומית ופחות תיירותית. לא קל למצוא מקום לשבת לאכול בצהרי שבת שטופת שמש. אני מוצאת מקום בשולחן אבירים ארוך, ושכניי לשולחן כולם דוברי הולנדית. תוך זמן קצר מתפתחת שיחה שוטפת ומעניינת באנגלית. אני נדהמת שוב ושוב עד כמה חביבים בני אמסטרדם – כל כך הרבה תיירים שוטפים את העיר, אך שלא כמו בערים אחרות גדושות תיירים, הם תמיד חייכנים ואדיבים לכל בקשת עזרה. אני רק שולפת את המפה, ומיד נמצא מי שמתנדב להצביע על הכיוון, להסביר ולתת עצות טובות.
עצה טובה כזו שולחת אותי אל בית מספר 172, בצדה השמאלי של התעלה, מעט צפונה לכאן. בית ברטולוטי ( Huis Bartolotti ) נחשב לאחד מבתי הסוחרים העשירים היפים ביותר באמסטרדם. הוא נבנה בשנת 1617 על ידי סוחר משי הולנדי, ששינה את שמו לשמו של דודו האיטלקי ג'ובאני ברטולוטי, שהוריש לו את ההון הדרוש לבניית הבית המפואר. חזית הבית בנויה לבנים אדומות, מעוטרת קישוטי טיח לבנים, ומעליה גמלון משולש בגובה שלוש קומות.
בית ברטולוטי, ירושה של דוד איטלקי עשיר (צילום: כרמית וייס)
סמלי העם היהודי במרכז אמסטרדם
חמש דקות מכאן נמצא בית אנה פרנק, תחנת חובה לכל מבקר בהולנד. למרות שכבר ביקרתי בו בעבר, אני מבקשת לעבור לידו שוב, כדי לחזות בתור הארוך המשתרך למולו. אני עוברת ליד הממתינים, מקשיבה לבליל השפות, נרגשת ותוהה מה מביא כל כך הרבה אנשים למקום הזה. אנה פרנק כבר מזמן הפכה לסמל בינלאומי, מופת לכמיהה של האדם לחופש, ועם זאת היא גם סמל לטרגדיה של העם היהודי, סמל שכל המבקרים כאן לא יכולים להתעלם ממנו.
ההתרגשות שלי גוברת כשאני מגיעה אל מחוז חפצי - כיכר דאם ( Dam ) הסמוכה. בפינת הכיכר העצומה מונפים דגלי ישראל. אני מתקרבת לאט, מעט חוששת, כשאני מבחינה בקבוצת גברים צעירים ניצבת מול אחת המפגינות העטופה בדגל. עיני מתמלאות דמעות כשאני מבחינה שהם מוציאים מתחת לחולצה שרשראות מגן דוד. הם הגיעו לכאן מלונדון לחגוג מסיבת רווקים לחבר, והשיחה איתם מרגשת ומחזקת.
אני למדה שמדובר בקבוצה של נוצרים אוהבי ישראל, שבאו להפגין אל מול המפגינים הקבועים במרכזה של הכיכר, שמוחים על סבלו של העם הפלשתיני. הם מספרים לי על הקשיים שמערימים עליהם בבואם להסביר את הצד הישראלי בסכסוך, ועל השקרים שמציגים המפגינים ממול, וכל שנותר לי הוא לחזק את ידיהם במילים טובות.
בתי מלון במרכז אמסטרדם
צעירים בריטים עם מגיני הדוד על חזם ופעילה למען ישראל, כיכר דאם (צילום: כרמית וייס)
מפגש מרגש בכיכר דאם
הכיכר רחבת הידיים היא הרחבה של סכר שנבנה על נהר האמסטל, במאה ה- 13, במטרה למנוע מהים הצפוני להציף את העיר. את צדה המערבי של הכיכר תוחם הארמון המלכותי, שנבנה במאה ה- 17 וכיום כבר אינו משמש את משפחת המלוכה, להוציא קבלות פנים רשמיות. בצידה השני מתנשאת אנדרטת הזיכרון הלאומי, המנציחה את חללי ההתנגדות במלחמת העולם השנייה – אזרחים וחיילים. עמוד האבן הלבנה, המתנשא לגובה 22 מ', מוקף מדרגות אבן והן עמוסות תיירים שנהנים מהשמש. לא ברור אם יש כאן יותר תיירים או יותר יונים, שהן ללא ספק אחד מסמלי ההיכר של הכיכר.
גם אני מתיישבת על מדרגות האבן ופותחת בשיחה עם הזוג שלצדי, שהתינוק שלהם שבה את לבי בחיוכיו. הוא מצרי והיא מרוקאית, השיחה קולחת ומלאה במסרים של רצון לשלום ולחיים נורמליים, כפי שאנו רואים כאן. אני נפרדת מהם לשלום, נרגשת מיום של מראות קסומים ומפגשים מרתקים.
מקומית חביבה עם אופניה בכיכר דאם, תמיד יענו לכם עם חיוך (צילום: franckreporter)
הארמון המלכותי בכיכר דאם -
כיום כבר אינו משמש את משפחת המלוכה, להוציא קבלות פנים רשמיות (צילום: xenotar)
בתי מלון מומלצים במרכז אמסטרדם
מומלץ לחפש בתי מלון בקרבת כיכר דאם, שהיא הלב הפועם של אמסטרדם, ובקרבת תחנת הרכבת המרכזית של אמסטרדם, כדי לזכות בנגישות טובה באם רוצים לצאת מהעיר.
כתבה על מלון המעצבים אנדז - לינה חווייתית באמסטרדם
מלון אינטל מרכז אמסטרדם (Inntel Hotels Amsterdam Centre) הוא מלון 4 כוכבים, הממוקם בין תחנת הרכבת המרכזית של אמסטרדם (Amsterdam Centraal) לבין כיכר דאם (במרחק של כ- 500 מ' מכל אחת מהן). המלון זוכה לדירוגי אורחים גבוהים בזכות הניקיון, השירות, הארוחות, החדרים והמיקום. כל חדרי המלון ממוזגים והוא מציע הסעות אל ומשדה התעופה.
מלון פביליון אמסטרדם - דה תורן ( The Pavilions Amsterdam, The Toren ) הוא מלון 4 כוכבים הזוכה לציוני אורחים גבוהים במיוחד. הוא ממוקם לצד תעלת קייזרחראכט ( Keizersgracht ), במרחק 600 מ' מכיכר דאם, 250 מ' מתחנת החשמלית ו- 1 ק"מ מתחנת הרכבת המרכזית. החדרים והסוויטות מעוצבים באלגנטיות, ממוזגים, עם פינת קפה-תה, ובחלקם יש אמבטיית ספא. ארוחת בוקר עשירה מוגשת בחדר האוכל, המשקיף על התעלה.
מלון אינטל מרכז אמסטרדם - במרכז אמסטרדם, בין תחנת הרכבת המרכזית לכיכר דאם
מלון פביליון אמסטרדם - דה תורן - אלגנטי ומפנק
מידע נוסף
השכרת רכב בהולנד
בתי מלון במרכז אמסטרדם
כתבות נוספות
מידע וטיפים למטייל בהולנד
אתרי חובה בהולנד
טיול כוכב מאמסטרדם
שייט תעלות מדרום לאמסטרדם
כפר הנופש דה-אמהוף
** תודות על הסיוע בהכנת הכתבה ל ארנון אבן צור , המתגורר ומדריך טיולים בהולנד.
כתבה על שייט תעלות דרך אמסטרדם
תעלת הרנחראחט וחגיגת סירות של מקומיים עם תחילתו של סוף השבוע (צילום: כרמית וייס)
בתי מלון במרכז אמסטרדם
רמברנט צופה על דמויות הברונזה מתוך יצירתו "משמר הלילה" (צילום: כרמית וייס)
הגשר בכיכר המטבעה, מפריד בין נהר אמסטל ותעלת סינגל (צילום: כרמית וייס)
הכיכר של המקומיים
אני חוזרת ל"רחוב שלי", לצדי תעלת הגבירים, דרך שוק הפרחים ( Bloemenmarkt ), שהוא עבורי אכזבה גדולה. יש בו יותר תיירים וחנויות מזכרות מפרחים, והוא כבר מזמן לא "השוק הצף" שהיה פעם על תעלת סינגל.
אני נזכרת בהמלצת חבריי מהבוקר, ולא מתעצלת לצעוד כקילומטר לכל כיוון, לעבר כיכר ליידן ( Leidseplein ). "התיירים מעדיפים את כיכר דאם", הם אומרים לי, "ואנחנו אוהבים את כיכר ליידן". מסעדות, מועדוני לילה, פאבים ו"קופי שופס" (חנויות בהן נמכר הגראס בצורה חוקית), מקיפים את הכיכר מכל עבר ומעידים עליה כמוקד חיי לילה. בהחלט שווה לחזור אליה בלילה כשהיא מוארת.
כיכר ליידן מוארת לקראת בלייני הלילה (צילום: CC Jorge Franganillo)
בתי הגבירים שהפכו למוזיאונים
אני חוזרת אל תעלת הרנחראחט ואל שני בתים מעניינים במיוחד, מתוך שלל הבתים העתיקים לגדותיה. בית מספר 497, בצדו הימני (צפוני) של הרחוב, נבנה בשנת 1664 עבור משפחה עשירה. כיום הוא מארח מוזיאון מיוחד – קאטס קאבינט ( Cat's Cabinet ), שכל כולו יצירות אומנות שגיבוריהן הם חתולים. בשנת 2006 שימש המבנה העתיק לצילומי הסרט "אושן 12", בכיכובו של ג'ורג' קלוני.
תעלת הרנחראחט מתעקלת צפונה, ולאחר שאני חוצה את הגשר אל צידה השמאלי, אני מגיעה אל הבתים שמספרם 362–364, 366, 368, ו- 370 . הבתים היפים הללו נבנו על ידי משפחת קרומהאוט ( Cromhout ) בשנת 1660, וכיום שניים מהם (366 ו- 368) משמשים את מוזיאון התנ"ך ( Bijbels Museum ).
כפי שמרמז השם, במוזיאון מוצג אוסף של ספרי תנ"ך, בהם "תנ"ך דלפט", ספר התנ"ך הראשון שהודפס בהולנד בשנת 1477. מוצגים שונים, ובהם דגמים של בית המקדש הראשון והשני, ממחישים את החיים במצרים העתיקה ובארץ ישראל בימים בהם נכתב "ספר הספרים", ובגן גדלים צמחים המוזכרים בתנ"ך. ניתן להתרשם מעיצוב הבית שנשתמר מהמאה ה- 17, ומהמטבח המשמר את רוח התקופה.
כתבה על העיר דלפט והנערה עם עגיל הפנינה
בתי מידות עתיקים המשמשים כיום את מוזיאון התנ"ך (צילום: CC Yair Haklai)
תשעה רחובות של אווירה
תעלת הרנחראחט ממשיכה אל אחד האזורים הכי טרנדיים של אמסטרדם – אזור תשעת הרחובות ( Negen Straatjes ). למעשה אלו הם שלושה רחובות העושים דרכם ממזרח למערב, תוך שהם חוצים שתי תעלות – תעלת הרנחראחט ותעלת קייזרסחראכט ( Keizersgracht ). כך נוצרים 9 מקטעי רחוב קצרים, שבהם ריכוז של חנויות אופנה, מסעדות ומקומות בילוי.
בתי מלון באזור תשעת הרחובות
העתיקים בבתים כאן הם מתחילת המאה ה- 17 והאווירה מאוד מקומית ופחות תיירותית. לא קל למצוא מקום לשבת לאכול בצהרי שבת שטופת שמש. אני מוצאת מקום בשולחן אבירים ארוך, ושכניי לשולחן כולם דוברי הולנדית. תוך זמן קצר מתפתחת שיחה שוטפת ומעניינת באנגלית. אני נדהמת שוב ושוב עד כמה חביבים בני אמסטרדם – כל כך הרבה תיירים שוטפים את העיר, אך שלא כמו בערים אחרות גדושות תיירים, הם תמיד חייכנים ואדיבים לכל בקשת עזרה. אני רק שולפת את המפה, ומיד נמצא מי שמתנדב להצביע על הכיוון, להסביר ולתת עצות טובות.
עצה טובה כזו שולחת אותי אל בית מספר 172, בצדה השמאלי של התעלה, מעט צפונה לכאן. בית ברטולוטי ( Huis Bartolotti ) נחשב לאחד מבתי הסוחרים העשירים היפים ביותר באמסטרדם. הוא נבנה בשנת 1617 על ידי סוחר משי הולנדי, ששינה את שמו לשמו של דודו האיטלקי ג'ובאני ברטולוטי, שהוריש לו את ההון הדרוש לבניית הבית המפואר. חזית הבית בנויה לבנים אדומות, מעוטרת קישוטי טיח לבנים, ומעליה גמלון משולש בגובה שלוש קומות.
בית ברטולוטי, ירושה של דוד איטלקי עשיר (צילום: כרמית וייס)
סמלי העם היהודי במרכז אמסטרדם
חמש דקות מכאן נמצא בית אנה פרנק, תחנת חובה לכל מבקר בהולנד. למרות שכבר ביקרתי בו בעבר, אני מבקשת לעבור לידו שוב, כדי לחזות בתור הארוך המשתרך למולו. אני עוברת ליד הממתינים, מקשיבה לבליל השפות, נרגשת ותוהה מה מביא כל כך הרבה אנשים למקום הזה. אנה פרנק כבר מזמן הפכה לסמל בינלאומי, מופת לכמיהה של האדם לחופש, ועם זאת היא גם סמל לטרגדיה של העם היהודי, סמל שכל המבקרים כאן לא יכולים להתעלם ממנו.
ההתרגשות שלי גוברת כשאני מגיעה אל מחוז חפצי - כיכר דאם ( Dam ) הסמוכה. בפינת הכיכר העצומה מונפים דגלי ישראל. אני מתקרבת לאט, מעט חוששת, כשאני מבחינה בקבוצת גברים צעירים ניצבת מול אחת המפגינות העטופה בדגל. עיני מתמלאות דמעות כשאני מבחינה שהם מוציאים מתחת לחולצה שרשראות מגן דוד. הם הגיעו לכאן מלונדון לחגוג מסיבת רווקים לחבר, והשיחה איתם מרגשת ומחזקת.
אני למדה שמדובר בקבוצה של נוצרים אוהבי ישראל, שבאו להפגין אל מול המפגינים הקבועים במרכזה של הכיכר, שמוחים על סבלו של העם הפלשתיני. הם מספרים לי על הקשיים שמערימים עליהם בבואם להסביר את הצד הישראלי בסכסוך, ועל השקרים שמציגים המפגינים ממול, וכל שנותר לי הוא לחזק את ידיהם במילים טובות.
בתי מלון במרכז אמסטרדם
צעירים בריטים עם מגיני הדוד על חזם ופעילה למען ישראל, כיכר דאם (צילום: כרמית וייס)
מפגש מרגש בכיכר דאם
הכיכר רחבת הידיים היא הרחבה של סכר שנבנה על נהר האמסטל, במאה ה- 13, במטרה למנוע מהים הצפוני להציף את העיר. את צדה המערבי של הכיכר תוחם הארמון המלכותי, שנבנה במאה ה- 17 וכיום כבר אינו משמש את משפחת המלוכה, להוציא קבלות פנים רשמיות. בצידה השני מתנשאת אנדרטת הזיכרון הלאומי, המנציחה את חללי ההתנגדות במלחמת העולם השנייה – אזרחים וחיילים. עמוד האבן הלבנה, המתנשא לגובה 22 מ', מוקף מדרגות אבן והן עמוסות תיירים שנהנים מהשמש. לא ברור אם יש כאן יותר תיירים או יותר יונים, שהן ללא ספק אחד מסמלי ההיכר של הכיכר.
גם אני מתיישבת על מדרגות האבן ופותחת בשיחה עם הזוג שלצדי, שהתינוק שלהם שבה את לבי בחיוכיו. הוא מצרי והיא מרוקאית, השיחה קולחת ומלאה במסרים של רצון לשלום ולחיים נורמליים, כפי שאנו רואים כאן. אני נפרדת מהם לשלום, נרגשת מיום של מראות קסומים ומפגשים מרתקים.
מקומית חביבה עם אופניה בכיכר דאם, תמיד יענו לכם עם חיוך (צילום: franckreporter)
הארמון המלכותי בכיכר דאם -
כיום כבר אינו משמש את משפחת המלוכה, להוציא קבלות פנים רשמיות (צילום: xenotar)
בתי מלון מומלצים במרכז אמסטרדם
מומלץ לחפש בתי מלון בקרבת כיכר דאם, שהיא הלב הפועם של אמסטרדם, ובקרבת תחנת הרכבת המרכזית של אמסטרדם, כדי לזכות בנגישות טובה באם רוצים לצאת מהעיר.
כתבה על מלון המעצבים אנדז - לינה חווייתית באמסטרדם
מלון אינטל מרכז אמסטרדם (Inntel Hotels Amsterdam Centre) הוא מלון 4 כוכבים, הממוקם בין תחנת הרכבת המרכזית של אמסטרדם (Amsterdam Centraal) לבין כיכר דאם (במרחק של כ- 500 מ' מכל אחת מהן). המלון זוכה לדירוגי אורחים גבוהים בזכות הניקיון, השירות, הארוחות, החדרים והמיקום. כל חדרי המלון ממוזגים והוא מציע הסעות אל ומשדה התעופה.
מלון פביליון אמסטרדם - דה תורן ( The Pavilions Amsterdam, The Toren ) הוא מלון 4 כוכבים הזוכה לציוני אורחים גבוהים במיוחד. הוא ממוקם לצד תעלת קייזרחראכט ( Keizersgracht ), במרחק 600 מ' מכיכר דאם, 250 מ' מתחנת החשמלית ו- 1 ק"מ מתחנת הרכבת המרכזית. החדרים והסוויטות מעוצבים באלגנטיות, ממוזגים, עם פינת קפה-תה, ובחלקם יש אמבטיית ספא. ארוחת בוקר עשירה מוגשת בחדר האוכל, המשקיף על התעלה.
מלון אינטל מרכז אמסטרדם - במרכז אמסטרדם, בין תחנת הרכבת המרכזית לכיכר דאם
מלון פביליון אמסטרדם - דה תורן - אלגנטי ומפנק
מידע נוסף
השכרת רכב בהולנד
בתי מלון במרכז אמסטרדם
כתבות נוספות
מידע וטיפים למטייל בהולנד
אתרי חובה בהולנד
טיול כוכב מאמסטרדם
שייט תעלות מדרום לאמסטרדם
כפר הנופש דה-אמהוף
** תודות על הסיוע בהכנת הכתבה ל ארנון אבן צור , המתגורר ומדריך טיולים בהולנד.
כיכר ליידן מוארת לקראת בלייני הלילה (צילום:
כפי שמרמז השם, במוזיאון מוצג אוסף של ספרי תנ"ך, בהם "תנ"ך דלפט", ספר התנ"ך הראשון שהודפס בהולנד בשנת 1477. מוצגים שונים, ובהם דגמים של בית המקדש הראשון והשני, ממחישים את החיים במצרים העתיקה ובארץ ישראל בימים בהם נכתב "ספר הספרים", ובגן גדלים צמחים המוזכרים בתנ"ך. ניתן להתרשם מעיצוב הבית שנשתמר מהמאה ה- 17, ומהמטבח המשמר את רוח התקופה.
כתבה על העיר דלפט והנערה עם עגיל הפנינה
בתי מידות עתיקים המשמשים כיום את מוזיאון התנ"ך (צילום: CC Yair Haklai)
תשעה רחובות של אווירה
תעלת הרנחראחט ממשיכה אל אחד האזורים הכי טרנדיים של אמסטרדם – אזור תשעת הרחובות ( Negen Straatjes ). למעשה אלו הם שלושה רחובות העושים דרכם ממזרח למערב, תוך שהם חוצים שתי תעלות – תעלת הרנחראחט ותעלת קייזרסחראכט ( Keizersgracht ). כך נוצרים 9 מקטעי רחוב קצרים, שבהם ריכוז של חנויות אופנה, מסעדות ומקומות בילוי.
בתי מלון באזור תשעת הרחובות
העתיקים בבתים כאן הם מתחילת המאה ה- 17 והאווירה מאוד מקומית ופחות תיירותית. לא קל למצוא מקום לשבת לאכול בצהרי שבת שטופת שמש. אני מוצאת מקום בשולחן אבירים ארוך, ושכניי לשולחן כולם דוברי הולנדית. תוך זמן קצר מתפתחת שיחה שוטפת ומעניינת באנגלית. אני נדהמת שוב ושוב עד כמה חביבים בני אמסטרדם – כל כך הרבה תיירים שוטפים את העיר, אך שלא כמו בערים אחרות גדושות תיירים, הם תמיד חייכנים ואדיבים לכל בקשת עזרה. אני רק שולפת את המפה, ומיד נמצא מי שמתנדב להצביע על הכיוון, להסביר ולתת עצות טובות.
עצה טובה כזו שולחת אותי אל בית מספר 172, בצדה השמאלי של התעלה, מעט צפונה לכאן. בית ברטולוטי ( Huis Bartolotti ) נחשב לאחד מבתי הסוחרים העשירים היפים ביותר באמסטרדם. הוא נבנה בשנת 1617 על ידי סוחר משי הולנדי, ששינה את שמו לשמו של דודו האיטלקי ג'ובאני ברטולוטי, שהוריש לו את ההון הדרוש לבניית הבית המפואר. חזית הבית בנויה לבנים אדומות, מעוטרת קישוטי טיח לבנים, ומעליה גמלון משולש בגובה שלוש קומות.
בית ברטולוטי, ירושה של דוד איטלקי עשיר (צילום: כרמית וייס)
סמלי העם היהודי במרכז אמסטרדם
חמש דקות מכאן נמצא בית אנה פרנק, תחנת חובה לכל מבקר בהולנד. למרות שכבר ביקרתי בו בעבר, אני מבקשת לעבור לידו שוב, כדי לחזות בתור הארוך המשתרך למולו. אני עוברת ליד הממתינים, מקשיבה לבליל השפות, נרגשת ותוהה מה מביא כל כך הרבה אנשים למקום הזה. אנה פרנק כבר מזמן הפכה לסמל בינלאומי, מופת לכמיהה של האדם לחופש, ועם זאת היא גם סמל לטרגדיה של העם היהודי, סמל שכל המבקרים כאן לא יכולים להתעלם ממנו.
ההתרגשות שלי גוברת כשאני מגיעה אל מחוז חפצי - כיכר דאם ( Dam ) הסמוכה. בפינת הכיכר העצומה מונפים דגלי ישראל. אני מתקרבת לאט, מעט חוששת, כשאני מבחינה בקבוצת גברים צעירים ניצבת מול אחת המפגינות העטופה בדגל. עיני מתמלאות דמעות כשאני מבחינה שהם מוציאים מתחת לחולצה שרשראות מגן דוד. הם הגיעו לכאן מלונדון לחגוג מסיבת רווקים לחבר, והשיחה איתם מרגשת ומחזקת.
אני למדה שמדובר בקבוצה של נוצרים אוהבי ישראל, שבאו להפגין אל מול המפגינים הקבועים במרכזה של הכיכר, שמוחים על סבלו של העם הפלשתיני. הם מספרים לי על הקשיים שמערימים עליהם בבואם להסביר את הצד הישראלי בסכסוך, ועל השקרים שמציגים המפגינים ממול, וכל שנותר לי הוא לחזק את ידיהם במילים טובות.
בתי מלון במרכז אמסטרדם
צעירים בריטים עם מגיני הדוד על חזם ופעילה למען ישראל, כיכר דאם (צילום: כרמית וייס)
מפגש מרגש בכיכר דאם
הכיכר רחבת הידיים היא הרחבה של סכר שנבנה על נהר האמסטל, במאה ה- 13, במטרה למנוע מהים הצפוני להציף את העיר. את צדה המערבי של הכיכר תוחם הארמון המלכותי, שנבנה במאה ה- 17 וכיום כבר אינו משמש את משפחת המלוכה, להוציא קבלות פנים רשמיות. בצידה השני מתנשאת אנדרטת הזיכרון הלאומי, המנציחה את חללי ההתנגדות במלחמת העולם השנייה – אזרחים וחיילים. עמוד האבן הלבנה, המתנשא לגובה 22 מ', מוקף מדרגות אבן והן עמוסות תיירים שנהנים מהשמש. לא ברור אם יש כאן יותר תיירים או יותר יונים, שהן ללא ספק אחד מסמלי ההיכר של הכיכר.
גם אני מתיישבת על מדרגות האבן ופותחת בשיחה עם הזוג שלצדי, שהתינוק שלהם שבה את לבי בחיוכיו. הוא מצרי והיא מרוקאית, השיחה קולחת ומלאה במסרים של רצון לשלום ולחיים נורמליים, כפי שאנו רואים כאן. אני נפרדת מהם לשלום, נרגשת מיום של מראות קסומים ומפגשים מרתקים.
מקומית חביבה עם אופניה בכיכר דאם, תמיד יענו לכם עם חיוך (צילום: franckreporter)
הארמון המלכותי בכיכר דאם -
כיום כבר אינו משמש את משפחת המלוכה, להוציא קבלות פנים רשמיות (צילום: xenotar)
בתי מלון מומלצים במרכז אמסטרדם
מומלץ לחפש בתי מלון בקרבת כיכר דאם, שהיא הלב הפועם של אמסטרדם, ובקרבת תחנת הרכבת המרכזית של אמסטרדם, כדי לזכות בנגישות טובה באם רוצים לצאת מהעיר.
כתבה על מלון המעצבים אנדז - לינה חווייתית באמסטרדם
מלון אינטל מרכז אמסטרדם (Inntel Hotels Amsterdam Centre) הוא מלון 4 כוכבים, הממוקם בין תחנת הרכבת המרכזית של אמסטרדם (Amsterdam Centraal) לבין כיכר דאם (במרחק של כ- 500 מ' מכל אחת מהן). המלון זוכה לדירוגי אורחים גבוהים בזכות הניקיון, השירות, הארוחות, החדרים והמיקום. כל חדרי המלון ממוזגים והוא מציע הסעות אל ומשדה התעופה.
מלון פביליון אמסטרדם - דה תורן ( The Pavilions Amsterdam, The Toren ) הוא מלון 4 כוכבים הזוכה לציוני אורחים גבוהים במיוחד. הוא ממוקם לצד תעלת קייזרחראכט ( Keizersgracht ), במרחק 600 מ' מכיכר דאם, 250 מ' מתחנת החשמלית ו- 1 ק"מ מתחנת הרכבת המרכזית. החדרים והסוויטות מעוצבים באלגנטיות, ממוזגים, עם פינת קפה-תה, ובחלקם יש אמבטיית ספא. ארוחת בוקר עשירה מוגשת בחדר האוכל, המשקיף על התעלה.
מלון אינטל מרכז אמסטרדם - במרכז אמסטרדם, בין תחנת הרכבת המרכזית לכיכר דאם
מלון פביליון אמסטרדם - דה תורן - אלגנטי ומפנק
מידע נוסף
השכרת רכב בהולנד
בתי מלון במרכז אמסטרדם
כתבות נוספות
מידע וטיפים למטייל בהולנד
אתרי חובה בהולנד
טיול כוכב מאמסטרדם
שייט תעלות מדרום לאמסטרדם
כפר הנופש דה-אמהוף
** תודות על הסיוע בהכנת הכתבה ל ארנון אבן צור , המתגורר ומדריך טיולים בהולנד.
בית ברטולוטי, ירושה של דוד איטלקי עשיר (צילום: כרמית וייס)
בתי מלון במרכז אמסטרדם
צעירים בריטים עם מגיני הדוד על חזם ופעילה למען ישראל, כיכר דאם (צילום: כרמית וייס)
מפגש מרגש בכיכר דאם
הכיכר רחבת הידיים היא הרחבה של סכר שנבנה על נהר האמסטל, במאה ה- 13, במטרה למנוע מהים הצפוני להציף את העיר. את צדה המערבי של הכיכר תוחם הארמון המלכותי, שנבנה במאה ה- 17 וכיום כבר אינו משמש את משפחת המלוכה, להוציא קבלות פנים רשמיות. בצידה השני מתנשאת אנדרטת הזיכרון הלאומי, המנציחה את חללי ההתנגדות במלחמת העולם השנייה – אזרחים וחיילים. עמוד האבן הלבנה, המתנשא לגובה 22 מ', מוקף מדרגות אבן והן עמוסות תיירים שנהנים מהשמש. לא ברור אם יש כאן יותר תיירים או יותר יונים, שהן ללא ספק אחד מסמלי ההיכר של הכיכר.
גם אני מתיישבת על מדרגות האבן ופותחת בשיחה עם הזוג שלצדי, שהתינוק שלהם שבה את לבי בחיוכיו. הוא מצרי והיא מרוקאית, השיחה קולחת ומלאה במסרים של רצון לשלום ולחיים נורמליים, כפי שאנו רואים כאן. אני נפרדת מהם לשלום, נרגשת מיום של מראות קסומים ומפגשים מרתקים.
מקומית חביבה עם אופניה בכיכר דאם, תמיד יענו לכם עם חיוך (צילום: franckreporter)
הארמון המלכותי בכיכר דאם -
כיום כבר אינו משמש את משפחת המלוכה, להוציא קבלות פנים רשמיות (צילום: xenotar)
בתי מלון מומלצים במרכז אמסטרדם
מומלץ לחפש בתי מלון בקרבת כיכר דאם, שהיא הלב הפועם של אמסטרדם, ובקרבת תחנת הרכבת המרכזית של אמסטרדם, כדי לזכות בנגישות טובה באם רוצים לצאת מהעיר.
כתבה על מלון המעצבים אנדז - לינה חווייתית באמסטרדם
מלון אינטל מרכז אמסטרדם (Inntel Hotels Amsterdam Centre) הוא מלון 4 כוכבים, הממוקם בין תחנת הרכבת המרכזית של אמסטרדם (Amsterdam Centraal) לבין כיכר דאם (במרחק של כ- 500 מ' מכל אחת מהן). המלון זוכה לדירוגי אורחים גבוהים בזכות הניקיון, השירות, הארוחות, החדרים והמיקום. כל חדרי המלון ממוזגים והוא מציע הסעות אל ומשדה התעופה.
מלון פביליון אמסטרדם - דה תורן ( The Pavilions Amsterdam, The Toren ) הוא מלון 4 כוכבים הזוכה לציוני אורחים גבוהים במיוחד. הוא ממוקם לצד תעלת קייזרחראכט ( Keizersgracht ), במרחק 600 מ' מכיכר דאם, 250 מ' מתחנת החשמלית ו- 1 ק"מ מתחנת הרכבת המרכזית. החדרים והסוויטות מעוצבים באלגנטיות, ממוזגים, עם פינת קפה-תה, ובחלקם יש אמבטיית ספא. ארוחת בוקר עשירה מוגשת בחדר האוכל, המשקיף על התעלה.
מלון אינטל מרכז אמסטרדם - במרכז אמסטרדם, בין תחנת הרכבת המרכזית לכיכר דאם
מלון פביליון אמסטרדם - דה תורן - אלגנטי ומפנק
מידע נוסף
השכרת רכב בהולנד
בתי מלון במרכז אמסטרדם
כתבות נוספות
מידע וטיפים למטייל בהולנד
אתרי חובה בהולנד
טיול כוכב מאמסטרדם
שייט תעלות מדרום לאמסטרדם
כפר הנופש דה-אמהוף
** תודות על הסיוע בהכנת הכתבה ל ארנון אבן צור , המתגורר ומדריך טיולים בהולנד.
מקומית חביבה עם אופניה בכיכר דאם, תמיד יענו לכם עם חיוך (צילום: franckreporter)
הארמון המלכותי בכיכר דאם -
כיום כבר אינו משמש את משפחת המלוכה, להוציא קבלות פנים רשמיות (צילום: xenotar)
מומלץ לחפש בתי מלון בקרבת כיכר דאם, שהיא הלב הפועם של אמסטרדם, ובקרבת תחנת הרכבת המרכזית של אמסטרדם, כדי לזכות בנגישות טובה באם רוצים לצאת מהעיר.
כתבה על מלון המעצבים אנדז - לינה חווייתית באמסטרדם
מלון אינטל מרכז אמסטרדם (Inntel Hotels Amsterdam Centre) הוא מלון 4 כוכבים, הממוקם בין תחנת הרכבת המרכזית של אמסטרדם (Amsterdam Centraal) לבין כיכר דאם (במרחק של כ- 500 מ' מכל אחת מהן). המלון זוכה לדירוגי אורחים גבוהים בזכות הניקיון, השירות, הארוחות, החדרים והמיקום. כל חדרי המלון ממוזגים והוא מציע הסעות אל ומשדה התעופה.
מלון אינטל מרכז אמסטרדם - במרכז אמסטרדם, בין תחנת הרכבת המרכזית לכיכר דאם
מידע נוסף
השכרת רכב בהולנד
בתי מלון במרכז אמסטרדם
כתבות נוספות
מידע וטיפים למטייל בהולנד
אתרי חובה בהולנד
טיול כוכב מאמסטרדם
שייט תעלות מדרום לאמסטרדם
כפר הנופש דה-אמהוף
** תודות על הסיוע בהכנת הכתבה ל ארנון אבן צור , המתגורר ומדריך טיולים בהולנד.
אתרי חובה בהולנד
טיול כוכב מאמסטרדם
שייט תעלות מדרום לאמסטרדם
כפר הנופש דה-אמהוף