מידע וטיפים למטייל בהולנד

מידע וטיפים למטייל בהולנד


מידע חיוני מספרי טלפון חירום

אשרה (ויזה): אין צורך, עד 90 יום   משטרה: 112
חשמל: HZ50, V230   מכבי אש: 112
שעון:  GMT+1 (שעון ישראל מקדים בשעה)   אמבולנס: 112
מטבע: אירו      
קידומת בי"ל: 31+      

חשמל בהולנד

מתח החשמל בהולנד הוא 220 וולט, 50 הרץ.
השקעים בהולנד הם מדגם F ודגם C (שקיים במרבית מכשירי החשמל המודרניים בישראל).
כתבה על חיבורי חשמל בעולם
שקע C שקע F, הולנד
שקעים לחיבורי החשמל בהולנד - דגם C ודגם F
(מקור:  ARTol)

שעון הולנד

הולנד נמצאת באזור הזמן 1+GMT, כלומר שעון ישראל מקדים את שעון הולנד בשעה אחת. 
שעון קיץ, בו מוזז השעון שעה אחת קדימה ל- 2+GMT, מתחיל לקראת סוף מרץ ומסתיים בסוף אוקטובר (משתנה מעט משנה לשנה).


השעה בהולנד
 

לינה בהולנד

בהולנד היצע רחב ומגוון של כל אפשרויות הלינה – בתי מלון, בתי הארחה, כפרי נופש, בתי נופש, B&B, הוסטלים וקמפינגים.
חיפוש מקומות לינה בהולנד (לא רק בתי מלון)

הולנד היא יעד פופולרי ביותר למשפחות עם ילדים, ולכן יש בה היצע גדול של כפרי נופש למשפחות. אלו מאפשרים שהות של שבוע שלם במקום אחד (בחלק מהמקרים גם חצי שבוע), עם אופציה לטיולי כוכב באזור ובילוי בכפר הנופש עצמו. כפר הנופש דה אמהוף ממוקם באזור אידיאלי לטיולים ברוב היעדים הפופולריים ביותר, כמו אמסטרדם, צפון הולנד ודרומה.
כתבה על כפרי הנופש של רשת סנטר פארקס


בתי מלון מומלצים במרכז אמסטרדם

מלון אינטל אמסטרדם (Inntel Hotels Amsterdam Centre) הוא מלון 3 כוכבים, הממוקם בין תחנת הרכבת המרכזית של אמסטרדם (Amsterdam Centraal) לבין כיכר דאם (במרחק של כ- 500 מ' מכל אחת מהן). המלון זוכה לדירוגי אורחים גבוהים בזכות הניקיון, השירות, הארוחות, החדרים והמיקום. כל חדרי המלון ממוזגים והוא מציע הסעות אל ומשדה התעופה.

מלון דה תורן (The Toren) הוא מלון 4 כוכבים הזוכה לציוני אורחים גבוהים במיוחד. הוא ממוקם לצד תעלת קייזרחראכט (Keizersgracht), במרחק 600 מ' מכיכר דאם, 250 מ' מתחנת החשמלית ו- 1 ק"מ מתחנת הרכבת המרכזית. החדרים והסוויטות מעוצבים באלגנטיות, ממוזגים, עם פינת קפה-תה, ובחלקם יש אמבטיית ספא. ארוחת בוקר עשירה מוגשת בחדר האוכל, המשקיף על התעלה.
 
מלון מומלץ במרכז אמסטרדם  מלון מומלץ במרכז אמסטרדם
מלון מומלץ במרכז אמסטרדם  מלון מומלץ במרכז אמסטרדם
בתי מלון במרכז אמסטרדם: למעלה - מלון אינטל אמסטרדם, למטה - מלון דה תורן



אשרת כניסה (ויזה) להולנד

ישנו פטור מהצטיידות באשרת כניסה לישראלים הנכנסים להולנד. רשויות ההגירה מעניקות אשרת שהייה ל-90 יום עם הכניסה למדינה.
 

השפה בהולנד

בהולנד מדברים הולנדית ויש מיעוט הדובר פריזית בפרובינציית פריזלנד בצפון המדינה. מגיל צעיר מאוד לומד כל ילד בהולנד שפה שנייה, בדרך כלל אנגלית ולעיתים גם גרמנית וצרפתית, כך שכמעט ולא תתקלו בצורך לדבר הולנדית, שהיא שפה שוברת שיניים במיוחד.
 

מתי לבקר בהולנד

הזמן המתאים לטייל בהולנד, מבחינת מזג האוויר, הוא באביב ובקיץ (אמצע מרץ עד תחילת אוקטובר). גם אז תצטרכו לפתוח מטריות מידי פעם, אך מגשם בכל מקרה לא תוכלו להימלט בהולנד. בערים הגדולות ניתן לבקר כל השנה, אולם במקומות אחרים במדינה נסגרים רוב יעדי התיירות.
 
בראשית האביב, החל מאמצע מרץ ועד אמצע מאי, זוהי העונה הטובה ביותר לחזות בפריחת הצבעונים המרהיבה ושלל פרחים נוספים. הקיץ נפלא לביקור בשווקי הגבינות המסורתיים, הנערכים בערים ועיירות רבים. ב- 30 באפריל חוגגים ההולנדים את יום הולדתה של המלכה, זהו יום חופש בו נערכים במקומות רבים ירידים ושווקים.
 
צבעונים בגני קאוקנהוף
פריחת הצבעונים בגני קאוקנהוף, רק בחודשי האביב (באדיבות גני קאוקנהוף)


 ברירת מחדל



איך מגיעים להולנד

טיסות מישראל נוחתות בשדה התעופה סחיפול (Schiphol), שדה התעופה הבינלאומי היחיד בהולנד, הנמצא 18 ק"מ דרומית-מערבית למרכז אמסטרדם. רבים מגיעים להולנד גם מבלגיה או צפון גרמניה השכנות, או במעבורת החוצה את התעלה האנגלית מבריטניה.
 
הולנד מקושרת ברכבות מהירות לערים רבות באירופה – בהן: פאריס, בריסל, קלן, ברלין ולונדון. רכבות ממדינות אירופה מגיעות לאמסטרדם, מאסטריכט, רוטרדם והאג. נסיעה באוטובוסים בין ערי אירופה היא אפשרות זולה יותר מרכבת. חברות האוטובוסים EuroLines ו- CitySprint מקיימות קווים קבועים בין ערי הולנד הגדולות לערים בכל מדינות אירופה, כולל מעבר במעבורת מבריטניה.
 

שדה התעופה סחיפול

השדה נחשב אחד הטובים בעולם ותוכלו למצוא בו גם מקלחות, סאונה ואפילו מרכז מדיטציה... אם נותר לכם זמן פנוי תוכלו לבקר במוזיאון שבמקום  Rijksmuseum  הנמצא מאחורי ביקורת הדרכונים (בחינם). ניתן להגיע לאמסטרדם ברכת היוצאת מהשדה מספר פעמים בשעה, וכן ליעדים נוספים.
 

רכבות בהולנד

ערי הולנד וגם חלק מהכפרים מקושרים במערכת רכבות מהירה ויעילה, שהיא דרך נוחה להימנע מהפקקים בכניסה לערים הגדולות. ניתן לקנות כרטיס יומי, המאפשר נסיעה חופשית באותו יום, או כרטיס OV, הכולל גם אוטובוסים, חשמליות ומטרו. ניתן לקנות גם כרטיס לסוף השבוע.

שייט תעלות בהולנד

הולנד משופעת בנהרות ותעלות, ושייט בהן היא דרך נפלאה לטיול רגוע באופי יותר מקומי ופחות תיירותי. השייט זכה לכינוי "שייט תעלות", מאחר ורבים מנתיבי השייט הן תעלות מלאכותיות, או "שייט בנהיגה עצמית", מאחר ואין צורך ברשיון להשטת היאכטה, וממש כל אחד יכול. השייט מתאים מאוד למשפחות עם ילדים, זוגות או קבוצת חברים. לפרטים נוספים לחצו כאן >>
שייט תעלות בהולנד - המסלול הצפוני  |  שייט תעלות בהולנד - המסלול הדרומי
מדריך לשייט תעלות בנהיגה עצמית

שייט תעלות בהולנד, מאודן
שייט תעלות בנהיגה עצמית, דרך נפלאה לטייל בהולנד (צילום: כרמית וייס)
 

תחבורה ציבורית בהולנד

בהולנד מערכת אוטובוסים עירונית, אזורית ובין עירונית, וכן קווים מהירים בין הערים הגדולות. בערים אלו – אמסטרדם, רוטרדם, האג ואוטרכט פועלת בנוסף לאוטובוסים העירוניים גם מערכת של חשמליות, ובאמסטרדם ורוטרדם יש גם רכבת תחתית, ואלו בדרך כלל יעילות מאוטובוסים.
 
כרטיסים לאוטובוסים, חשמליות ורכבת תחתית יש לקנות מראש. הכרטיס נקרא strippenkaart והוא תקף לתחבורה הציבורית בהולנד וכן לרכבות העוברות בתחומי ארבע הערים הגדולות. הולנד מחולקת לאזורים והתשלום בכרטיס הוא לפי מספר האזורים בהם נסעתם – אזור אחד עולה 2 סטריפים וכל אזור נוסף עוד סטריפ נוסף. בתוך אותו אזור ניתן לנסוע על אותו סטריפ לפי הזמן שמצוין עליו.
 
ניתן לקנות strippenkaart הכולל 15 או 45 סטריפים. מבוגרים (12-65) צריכים לקנות strippenkaart כחול, ואילו ילדים עד גיל 12 ומבוגרים מעל גיל 65 רשאים לקנות strippenkaart אדום, שהוא זול יותר. בערים הגדולות ניתן לקנות גם כרטיסי נסיעה ליום שלם בכל אמצעי התחבורה.
 
כרטיס Strippenkaart, הולנד
כרטיס Strippenkaart
 



נהיגה בכבישי הולנד

בערים הגדולות מומלץ להחנות את הרכב באזורים המיועדים לכך, בשולי העיר, ולהיכנס לעיר בתחבורה ציבורית. אזורי חניה אלו מסומנים עם שלט P+R או Transferium. באמסטרדם נמצא ה- Transferium ליד האצטדיון, ברחוב Arena Boulevard 11.
בהולנד אין כבישי אגרה, מלבד תשלום הנדרש במנהרת Dordse Kil ליד רוטרדם.
מחיר הדלק משתנה במעט מאוד (2-3 סנט לליטר) בין תחנות הדלק השונות בהולנד.
מהירות נהיגה מותרת: 50 קמ"ש בשטח בנוי, 80 קמ"ש בשטח בין עירוני, 100-120 קמ"ש בכבישים מהירים.
חובה לחגור חגורות בטיחות וילדים עד גיל 12 רשאים לשבת רק במושב האחורי.
אסור לדבר בטלפון סלולרי ללא דיבורית.
 

אופניים בהולנד

כמעט לכל אדם בהולנד יש זוג אופניים (13 מיליון זוגות אופניים ל- 16 מיליון תושבים), ואין זה פלא במדינה בה אין עליות כלל. האופניים משמשות את ההולנדים בחיי היום יום, ולצורך כך נסללו 15,000 קילומטרים של שבילי אופניים.
 
גניבת אופניים היא בעיה רצינית בהולנד ואין להשאיר אופניים לא נעולות ללא השגחה. בתחנות רכבת כדאי להשאיר את האופניים בחנייה עם השגחה. המהדרין נועלים את האופניים עם שני מנעולים מסוגים שונים, על מנת להקשות על הגנבים. רוב גנבי האופניים הם מכורים לסמים, המוכרים אותן ברחוב במחירים זולים מאוד. אם תתפתו לקנות, אתם עלולים להיחשב שותפים לדבר עבירה.
 
הולנד המישורית, מקום נפלא לרוכבים מתחילים
הולנד המישורית, מקום נפלא לצעדים ראשונים על האופניים (צילום: כרמית וייס)
 

שעות פתיחת חנויות ובנקים בהולנד

בנקים: שלישי-שישי, 09:00 – 16:00, ימי שני הבנקים נפתחים רק בשעה 13:00 ובימי שבת וראשון הם סגורים. שעות אלו עלולות להשתנות מעט בין הבנקים השונים.
חנויות: שלישי-שישי, 09:00 – 18:00, שבת פתוח עד 16:00 (לעיתים 17:00). בימי שני החנויות נפתחות ב- 11:00 או 13:00 ונסגרות ב 18:00. חנויות גדולות וסופרמרקטים פתוחים בימי שני-שבת בשעות 8:00 – 20:00 (ולעיתים אפילו עד 22:00). ביעדים תיירותיים יש חנויות הפתוחות גם בימי א'.
 

אמצעי תשלום

המטבע בהולנד הוא האירו, הנחלק ל- 100 סנטים.
בהולנד מקבלים את כל כרטיסי האשראי הגדולים.
 

האם נהוג לתת תשר (טיפ) בהולנד?

לא חובה לתת תשר, אבל הוא תמיד יתקבל בברכה. נהוג לתת למלצרים ונהגי מוניות תשר של 10% לערך. בשירותים ציבוריים רבים יש לשלם 0.50 אירו כתשר למנקה.
 

חגים לאומיים בהולנד

1 בינואר
ראש השנה
מרץ/אפריל
Good Friday
מרץ/אפריל
Easter Sunday (פסחא)
מרץ/אפריל
Easter Monday (פסחא)
30 באפריל
יום המלכה (Koninginnedag)
4 במאי
יום הזיכרון (לחללי מלחמת העולם ה-2)
5 במאי
יום השחרור (מהכיבוש הנאצי)
מאי (40 יום אחרי פסחא)
Ascension Day
מאי (7 שבועות אחרי הפסחא)
Whit Sunday
מאי (יום אחד אחרי הקודם)
Whit Monday
24-25 בדצמבר
חג המולד

 

שגרירות ישראל בהולנד

כתובת: Buitenhof 47, 2513 AH Den – Haag, Hague.
טלפון:  (31)70-3760500
פקס: (31)70-3760555 
דוא"ל:  info@hague.mfa.gov.il   
 

שגרירות הולנד בישראל

כתובת: בית עוז, קומה 13, אבא הלל סילבר 14, רמת גן 52506
טלפון:  +972 3 75 40 777
פקס:  +972 3 75 40 748
 דוא"ל: nlgovtel@012.net.il

מידע נוסף

כתבות נוספות


כרמית וייס אודות הכותבת
כרמית וייס (Carmit Weiss)מנסה להעביר את אהבתה לנופים דרך הצילום והכתיבה, מנהלת אתר Gotravel ואחת הכותבות המרכזיות בו. חרשה את אירופה וצפון אמריקה וטעמה גם את טעמן של היבשות האחרות. בעלת ניסיון רב בתכנון טיולים, גולשת סקי ואמא לארבעה גולשים צעירים.

כרמית עונה לשאלותיכם בפורום מומחי תיירות






סטטיסטיקות

0
מגזינים שנשלחו

0
שאלות ותשובות

0
כותבים באתר

0
כתבות באתר