הפלגה לאיי ג'ורג'יה הדרומית –
ארץ הפינגווינים המלכותיים
מאת: אמיר גור
איי ג'ורג'יה הדרומית הם איים סוב-אנטארקטיים שנשלטים באופן מוחלט על ידי הטבע. מאות אלפי פינגווינים, כלבי ים ופילי ים שחיים בין פסגות מושלגות וכרי דשא נרחבים, מקדמים את פני המטיילים שמגיעים אליהם בכל שנה בדרכם לאנטארקטיקה.
המסע אל המסע – יוצאים מאיי פוקלנד
אם השם איי פוקלנד (Falkland Islands) מצלצל לכם מוכר, כנראה שזה בגלל מעורבותם במלחמה בין בריטניה לארגנטינה, ב- 1982, שזכתה לשם "מלחמת פוקלנד", והתרחשה על אדמתם. במאבק על השליטה באיים נצחו הבריטים, שקיבלו תמיכה ציבורית עדכנית במשאל העם שנערך ב- 2013. במשאל החליטו תושבי האיים ברוב מוחץ להישאר תחת ריבונות הממלכה המאוחדת. מה זה "רוב מוחץ"? מתוך 1,517 מצביעים נספרו רק 3 שהצביעו נגד...
776 האיים המרכיבים את הארכיפלג של איי פוקלנד, נמצאים בדרום האוקיינוס האטלנטי כ- 480 ק"מ מחופה הדרום מזרחי של ארגנטינה. אל האיים מגיעים בטיסה מהעיר פונטה ארנס ( Punta Arenas ) שבדרום צ'ילה או בהפלגה מאושואיה ( Ushuaia ), העיר הדרומית ביותר בארגנטינה ומתחילים את המסע בנמל הבירה סטנלי ( Stanley ). באופן מעט מפתיע, מקדם את פנינו אקלים נעים יחסית, כזה שמאפשר למגוון חיות הבר הנדירות לשגשג. הבירה סטנלי בנויה בסגנון עיירה כפרית בחוף אנגליה או סקוטלנד. זהו מקום מקסים עם בתים צבעוניים, גנים מלאי פרחים יפים, קתדרלה עתיקה וכמה פאבים מקומיים, ונעים לשוטט בה מספר שעות טרם ההפלגה.
לינה ואירוח באיי פוקלנד
נקודות בהפלגה לאיי פוקלנד ואיי ג'ורג'יה הדרומית | להגדלת המפה לחץ למעלה משמאל
"הנקודה המערבית", או "ממלכת בעלי הכנף"
לפני שאנחנו שועטים לכיוון ג'ורג'יה הדרומית, מחוז חפצנו, מזדמן לנו לסייר ולגלות את איי פוקלנד המרהיבים. הפלגנו בסירות גומי אל החוף באי המערבי ( West Point ), שם נתקפנו בריח חריף, המזכיר צחנת לולים מרוכזת, שרמזה לנו שאנחנו במקום הנכון... הסתכלנו סביב ובקושי רב עיכלנו את כמות בעלי הכנף ששייטו להם בחופשיות באוויר, בים וביבשה. מושבה של פינגווינים מהמין דלגן סלעים ( Rock hopper ), בהם זוגות מקננים ומאכילים את גוזליהם, קורמורנים, אנפיות וגולת הכותרת – אלבטרוס שחור גבה, אצילי ורב-חן במעופו, רומנטיקן חסר תקנה והורה למופת. השתדלנו לפעול על פי ההנחיות ולא לחרוג מהמסלול (כדי לא להפריע לעופות) אך בעלי הכנף, והפינגווינים בפרט, לא בדיוק כיבדו את ההנחיות, ולא אחת שוטטו בחופשיות בין הרגליים של המטיילים, להנאתם הרבה.
בדרכנו חזרה לעיירה סטנלי, אשר באי המזרחי, קיבלנו ליווי מיוחד: להקה של דולפיני קומרסון שחורים-לבנים משתעשעים בזרמי הדחף שיוצרת הספינה.
כתבה על איי פוקלנד - גן עדן של בעלי חיים
אלבטרוס שחור גבה – הדרקון המקומי (צילום: אמיר גור)
ההפלגה אל איי ג'ורג'יה הדרומית
הספינה הרימה עוגן, ויצאנו אל הים הפתוח, להפלגה בת יומיים, במהלכה צלחנו כ- 1080 ק"מ אל עבר ג'ורג'יה הדרומית (South Georgia), אחד המקומות המיוחדים ביותר בעולם. בדרכנו, מבלי שהרגשנו, נכנסנו אל האוקיינוס הדרומי, שמימיו נתחמים על ידי חומה בלתי נראית: הזרם הסביב-קוטבי האנטארקטי. מדובר בזרם הימי הגדול ביותר בעולם, והיחיד שמקיף את כדור הארץ הקפה מלאה מבלי לפגוש ביבשה כלל. מי האוקיינוס הדרומי מלאים בכמויות מסחררות של קריל (סרטנים דמויי חסילון) המהוות את אבן הפינה של מארג המזון האנטארקטי – מהקריל ניזונים מינים רבים של דגים, כמעט כל העופות הימיים ובכללם כל מיני הפינגווינים, מספר מינים של כלבי ים ומרבית הלווייתנים הגדולים.
נשמע שיומיים רצופים של הפלגה בים פתוח יכולים להיות משעממים מאוד, אך למעשה ההיפך הוא הנכון. ההפלגה עצמה היא זמן יקר, במהלכו הספינה מציעה פעילויות העשרה ללא הרף, המכינות את המטיילים לביקור באיים. החל מהרצאות על המערכת האקולוגית של האוקיינוס הדרומי, הרצאות היסטוריות, סרטים וסיפורים על משלחות עבר לאזור ועל מגלי ארצות, וכלה בסדנאות צילום, זיהוי ציפורים וצפייה ביונקים ימיים. זמן רב אנחנו מבלים בסיפון העליון בסקירת האופק ובקריאות התלהבות והתרגשות כשמבחינים בלווייתן שהזדמן למסלולנו.
ספינתנו, Akademik Sergey Vavilov שמה, היא ספינה נוחה ונעימה אך איננה ספינת פאר. היא נבנתה כספינת מחקר ועל כן יתרונה הגדול הוא בכך שהיא חזקה ויציבה מאוד. כשעברה הסבה לתיירות שופצו בה סיפון הלאונג', בעל החלונות הפנורמיים, נוספו מעליות בין הסיפונים, תאים מצוינים וצוות מדריכים מקצועי.
ספינתנו האיתנה, ספינת מחקר שתעמוד בכל מזג אוויר ומכשול (צילום: אמיר גור)
ג'ורג'יה הדרומית – מחוז השמן והפרוות
הקפטן האנגלי הנודע ג'יימס קוק, האדם הראשון שהקיף את העולם שלוש פעמים, חיפש במסעותיו אחר יבשת אנטארקטיקה, שרבים הניחו את קיומה למרות שאף אדם לא ראה אותה במו עיניו. כשהגיע בהפלגתו השלישית אל האי הגדול – ג'ורג'יה הדרומית, ניצתה בו תקווה והתרגשות. הנה חלום שהתגשם – קצה זנבה של אנטארקטיקה הנחשקת במרחק נגיעה. אתם יכולים לנסות ולנחש כמה הוא התאכזב כשחלף מדרום לאי והבין שלא כך הדבר. למעשה אתם לא צריכים לנחש, לנקודה הדרומית ביותר באי הוא העניק את השם: כף האכזבה ( Cape Dissapointment ). לאי כולו, אגב, הוא קרא על שם המלך ג'ורג' השלישי.
כשחזר לאנגליה, מאוכזב ומיואש מחיפושיו אחריה, הוא טען שאין טעם לנסות ולגלות את היבשת הדרומית מפני שאף אדם לא יצליח להגיע דרומה יותר ממה שהגיע הוא במשלחותיו, וכי שום דבר טוב לא יכול לצמוח מהמשך ניסיונות הגילוי. אך מבלי שהתכוון לכך, דיווחיו על חופים עשירים בדובי הים ( Antarctic fur seals ) לאורך חופה המערבי של ג'ורג'יה הדרומית ובאיים סמוכים, משכו לאזור בעלי עניין וגררו את תחילתה של תקופת ציד הפרוות הרצחני בים הדרומי. במהלך המאה ה- 19 התדלדל מספרם של דובי הים בג'ורג'יה הדרומית באופן משמעותי. לאחר מכן תעשיית הפרוות התחלפה בתעשייה חמדנית והרסנית לא פחות: ציד הלווייתנים. הלווייתנים ניצודו בהמוניהם, והשמן שהופק מגופם סיפק תאורה למרבית הבתים באירופה של אותה תקופה. עקב הדרישה הגוברת, הוקמו באי מספר תחנות לעיבוד גופות הלווייתנים שהובאו אליהם מספינות הציד שעבדו "מסביב לשעון".
כדי להבין את הכמויות העצומות שעליהן מדובר, ביקרנו בתחנת גריטוויקן ( Grytviken ) הישנה, ששימשה כבית מטבחיים והפקת שמנים, והשתמרה כמוזיאון וכתחנת מחקר.
גריטוויקן – מרחוק נראית כעיירה צבעונית וחביבה, מקרוב מבינים שמדובר במשחטת ענק (צילום: אמיר גור)
קבלת פנים צעקנית
הירידה הראשונה שלנו לחופי האי הייתה חוויה שלעולם לא תישכח מלבנו. כ- 200 אלף זוגות פינגווינים מלכותיים, שנפרסו לפנינו במרבדים שחורים-צהובים, הריח החזק (הזכור לנו לטובה מאיי פוקלנד) ורפרטואר הקולות, המזכיר וובוזלות דרום אפריקניות, הותירו בנו רושם שלא יימחה. את רצועת החוף רחבת הידיים חולקים הפינגווינים עם אלפי דובי ים והאינטראקציות בינם לבין הפינגווינים עולות על כל דמיון: פינגווין משוחח עם דוב ים על עניינים ברומו של עולם, אחר מתווכח עם שכנו על פיסת נדל"ן, ופה ושם פינגווינים שמוציאים את כלב הים שלהם לטיול פיפי.
הפינגווינים המלכותיים שמאכלסים את האי, הם קרובי משפחה של הפינגווינים הקיסריים שחיים בעומק יבשת אנטארקטיקה וקטנים מהם אך במעט. הם חיים רק באיים הסוב-אנטארקטיים, ובמיוחד בג'ורג'יה הדרומית. הם ניזונים מדגים קטנים, זואופלקנטון, סרטנים ודיונונים, אותם הם צדים בווירטואוזיות מרשימה מתחת למים. הם מגיעים לגובה של כ- 90 ס"מ, וכשהם מסתודדים הם נראים כמו חבורות של ילדים קטנים, המתכננים את מעשה השובבות הבא.
כתבה על הפלגה לאנטארקטיקה עם ילדים
פינגווינים מלכותיים. אפשר ללכת לאיבוד בהמון הצווחני הזה... (צילום: אמיר גור)
הפלגה לחופי ג'ורג'יה וקרב ענקים מזדמן
את הימים הבאים אנחנו מבלים בטיולים לאורך החוף הארוך של האי ג'ורג'יה הדרומית, שצורתו כבננה. את פני הבננה מכסה שרשרת הרים נישאים, כיפותיהם מושלגות בחלקן ותחתיתם אדמונית-ירקרקה.
במהלך השיוט לאורך החוף, בסירות הזודיאק של הספינה, בעודנו נהנים מנופי ההרים היפהפיים, אנחנו פוגשים בענק מרשים שמותיר אותנו פעורי פה. פיל ים בוגר, במשקל כמה טונות, סיים זה עתה את מנוחת הצהריים ובכוונתו לשוב לים. לא ייאמן כיצד גוש השרירים והשומן הזה דוהר במורד החוף וגולש אל המים בקלות מרשימה. במקביל למחזה הזה, שני פילי ים צעירים מנסים לגנוב את ההצגה, מזדקפים ומתחילים להשוויץ בכוחם בקרב, ממנו שניהם יוצאים חבולים ומדממים.
שני פילי ים צעירים – מי יזכה בנקבה? רק דו קרב ראוי יכריע (צילום: אמיר גור)
ביקור במפרץ המזל ונמל הזהב
באחד הבקרים השכמנו קום ויצאנו לטיול בין ההרים, למפרץ פורטונה ביי ( Fortuna Bay ). זהו פיורד מלכותי למראה, אורכו 3 ק"מ ורוחבו ק"מ אחד. כאן נוכל לפגוש במושבה ענקית של פינגווינים, פילי ים ודובי ים, ואפילו איילים. הביקור לא איכזב, והאצבע לא הפסיקה לצלם את המראות המרהיבים.
בהמשך הסיור הגענו למקום קסום במיוחד שנקרא נמל הזהב ( Gold Harbor ). מעבר להיותו שוקק חיים ועשיר בנופים, זוהי נקודה מיוחדת שבה קרני השמש הפוגעות בראשי המצוקים, צובעות אותם בצהוב בוהק, במיוחד בשעות הבוקר והערב, דבר המשווה להם דימוי של הררי זהב טהור.
כתבה על הפלגה בפיורדים של גרינלנד
אין ספק שזה הפינגווין לקבל ממנו עצות! (צילום: אמיר גור)
נפרדים מג'ורג'יה ומפליגים אל העיר הדרומית בעולם
את המסע המיוחד לג'ורג'יה הדרומית חותמים בביקור בדריגלסקי פיורד ( Drygalski Fjord ) המרשים, בדרום האי. כשמתקרבים אליו מתחילים לשמוע רעמי חתיכות ענקיות של קרחונים, הקורסות בעוצמה אל המים, רמז ליבשת אנטארקטיקה עמוסת הקרחונים, המסתתרת מעבר לפינה.
בתום 8 ימים של טיולים, הפלגות וסיורים לאורך חופו של האי ובעומק יבשתו, אנחנו נאלצים להיפרד ולשוב אל חיק הציוויליזציה. הספינה מרימה עוגן והנופים מתחילים להתרחק ולהיבלע באופק. נפרדים מהאי בכוסית משקה, ומייד מתגעגעים ומתחילים לנבור בתמונות ובסרטוני הווידאו הרבים שאספנו במהלך אותם ימים קסומים.
ההפלגה מסתיימת באושואיה, העיר הדרומית ביותר בעולם ונמל היציאה של רוב ההפלגות לאנטארקטיקה. נפרדנו מהצוות ואחד מהשני, ומי שזמנו איפשר זאת פנה לסיור בעיר המרתקת הזאת, לפני השיבה ארצה.
* המסלול בכתבה זו הוא אחד ממסלולי השייט לאנטארקטיקה
לפרטים על הפלגות לאנטארקטיקה >>
מידע נוסף
הפלגות לאיי פוקלנד ואיי ג'ורג'יה הדרומית
כתבות נוספות על הפלגות גיאוגרפיות
הפלגה בקטבים - הרפתקה ללא גיל
הפלגות לאנטארקטיקה - חלום ומציאות
הפלגה לשפיצברגן
הפלגה אל האי וראנגל - אי הדובים
776 האיים המרכיבים את הארכיפלג של איי פוקלנד, נמצאים בדרום האוקיינוס האטלנטי כ- 480 ק"מ מחופה הדרום מזרחי של ארגנטינה. אל האיים מגיעים בטיסה מהעיר פונטה ארנס (
לינה ואירוח באיי פוקלנד
נקודות בהפלגה לאיי פוקלנד ואיי ג'ורג'יה הדרומית | להגדלת המפה לחץ למעלה משמאל
אלבטרוס שחור גבה
ההפלגה אל איי ג'ורג'יה הדרומית
הספינה הרימה עוגן, ויצאנו אל הים הפתוח, להפלגה בת יומיים, במהלכה צלחנו כ- 1080 ק"מ אל עבר ג'ורג'יה הדרומית (South Georgia), אחד המקומות המיוחדים ביותר בעולם. בדרכנו, מבלי שהרגשנו, נכנסנו אל האוקיינוס הדרומי, שמימיו נתחמים על ידי חומה בלתי נראית: הזרם הסביב-קוטבי האנטארקטי. מדובר בזרם הימי הגדול ביותר בעולם, והיחיד שמקיף את כדור הארץ הקפה מלאה מבלי לפגוש ביבשה כלל. מי האוקיינוס הדרומי מלאים בכמויות מסחררות של קריל (סרטנים דמויי חסילון) המהוות את אבן הפינה של מארג המזון האנטארקטי – מהקריל ניזונים מינים רבים של דגים, כמעט כל העופות הימיים ובכללם כל מיני הפינגווינים, מספר מינים של כלבי ים ומרבית הלווייתנים הגדולים.
נשמע שיומיים רצופים של הפלגה בים פתוח יכולים להיות משעממים מאוד, אך למעשה ההיפך הוא הנכון. ההפלגה עצמה היא זמן יקר, במהלכו הספינה מציעה פעילויות העשרה ללא הרף, המכינות את המטיילים לביקור באיים. החל מהרצאות על המערכת האקולוגית של האוקיינוס הדרומי, הרצאות היסטוריות, סרטים וסיפורים על משלחות עבר לאזור ועל מגלי ארצות, וכלה בסדנאות צילום, זיהוי ציפורים וצפייה ביונקים ימיים. זמן רב אנחנו מבלים בסיפון העליון בסקירת האופק ובקריאות התלהבות והתרגשות כשמבחינים בלווייתן שהזדמן למסלולנו.
ספינתנו, Akademik Sergey Vavilov שמה, היא ספינה נוחה ונעימה אך איננה ספינת פאר. היא נבנתה כספינת מחקר ועל כן יתרונה הגדול הוא בכך שהיא חזקה ויציבה מאוד. כשעברה הסבה לתיירות שופצו בה סיפון הלאונג', בעל החלונות הפנורמיים, נוספו מעליות בין הסיפונים, תאים מצוינים וצוות מדריכים מקצועי.
ספינתנו האיתנה, ספינת מחקר שתעמוד בכל מזג אוויר ומכשול (צילום: אמיר גור)
ג'ורג'יה הדרומית – מחוז השמן והפרוות
הקפטן האנגלי הנודע ג'יימס קוק, האדם הראשון שהקיף את העולם שלוש פעמים, חיפש במסעותיו אחר יבשת אנטארקטיקה, שרבים הניחו את קיומה למרות שאף אדם לא ראה אותה במו עיניו. כשהגיע בהפלגתו השלישית אל האי הגדול – ג'ורג'יה הדרומית, ניצתה בו תקווה והתרגשות. הנה חלום שהתגשם – קצה זנבה של אנטארקטיקה הנחשקת במרחק נגיעה. אתם יכולים לנסות ולנחש כמה הוא התאכזב כשחלף מדרום לאי והבין שלא כך הדבר. למעשה אתם לא צריכים לנחש, לנקודה הדרומית ביותר באי הוא העניק את השם: כף האכזבה ( Cape Dissapointment ). לאי כולו, אגב, הוא קרא על שם המלך ג'ורג' השלישי.
כשחזר לאנגליה, מאוכזב ומיואש מחיפושיו אחריה, הוא טען שאין טעם לנסות ולגלות את היבשת הדרומית מפני שאף אדם לא יצליח להגיע דרומה יותר ממה שהגיע הוא במשלחותיו, וכי שום דבר טוב לא יכול לצמוח מהמשך ניסיונות הגילוי. אך מבלי שהתכוון לכך, דיווחיו על חופים עשירים בדובי הים ( Antarctic fur seals ) לאורך חופה המערבי של ג'ורג'יה הדרומית ובאיים סמוכים, משכו לאזור בעלי עניין וגררו את תחילתה של תקופת ציד הפרוות הרצחני בים הדרומי. במהלך המאה ה- 19 התדלדל מספרם של דובי הים בג'ורג'יה הדרומית באופן משמעותי. לאחר מכן תעשיית הפרוות התחלפה בתעשייה חמדנית והרסנית לא פחות: ציד הלווייתנים. הלווייתנים ניצודו בהמוניהם, והשמן שהופק מגופם סיפק תאורה למרבית הבתים באירופה של אותה תקופה. עקב הדרישה הגוברת, הוקמו באי מספר תחנות לעיבוד גופות הלווייתנים שהובאו אליהם מספינות הציד שעבדו "מסביב לשעון".
כדי להבין את הכמויות העצומות שעליהן מדובר, ביקרנו בתחנת גריטוויקן ( Grytviken ) הישנה, ששימשה כבית מטבחיים והפקת שמנים, והשתמרה כמוזיאון וכתחנת מחקר.
גריטוויקן – מרחוק נראית כעיירה צבעונית וחביבה, מקרוב מבינים שמדובר במשחטת ענק (צילום: אמיר גור)
קבלת פנים צעקנית
הירידה הראשונה שלנו לחופי האי הייתה חוויה שלעולם לא תישכח מלבנו. כ- 200 אלף זוגות פינגווינים מלכותיים, שנפרסו לפנינו במרבדים שחורים-צהובים, הריח החזק (הזכור לנו לטובה מאיי פוקלנד) ורפרטואר הקולות, המזכיר וובוזלות דרום אפריקניות, הותירו בנו רושם שלא יימחה. את רצועת החוף רחבת הידיים חולקים הפינגווינים עם אלפי דובי ים והאינטראקציות בינם לבין הפינגווינים עולות על כל דמיון: פינגווין משוחח עם דוב ים על עניינים ברומו של עולם, אחר מתווכח עם שכנו על פיסת נדל"ן, ופה ושם פינגווינים שמוציאים את כלב הים שלהם לטיול פיפי.
הפינגווינים המלכותיים שמאכלסים את האי, הם קרובי משפחה של הפינגווינים הקיסריים שחיים בעומק יבשת אנטארקטיקה וקטנים מהם אך במעט. הם חיים רק באיים הסוב-אנטארקטיים, ובמיוחד בג'ורג'יה הדרומית. הם ניזונים מדגים קטנים, זואופלקנטון, סרטנים ודיונונים, אותם הם צדים בווירטואוזיות מרשימה מתחת למים. הם מגיעים לגובה של כ- 90 ס"מ, וכשהם מסתודדים הם נראים כמו חבורות של ילדים קטנים, המתכננים את מעשה השובבות הבא.
כתבה על הפלגה לאנטארקטיקה עם ילדים
פינגווינים מלכותיים. אפשר ללכת לאיבוד בהמון הצווחני הזה... (צילום: אמיר גור)
הפלגה לחופי ג'ורג'יה וקרב ענקים מזדמן
את הימים הבאים אנחנו מבלים בטיולים לאורך החוף הארוך של האי ג'ורג'יה הדרומית, שצורתו כבננה. את פני הבננה מכסה שרשרת הרים נישאים, כיפותיהם מושלגות בחלקן ותחתיתם אדמונית-ירקרקה.
במהלך השיוט לאורך החוף, בסירות הזודיאק של הספינה, בעודנו נהנים מנופי ההרים היפהפיים, אנחנו פוגשים בענק מרשים שמותיר אותנו פעורי פה. פיל ים בוגר, במשקל כמה טונות, סיים זה עתה את מנוחת הצהריים ובכוונתו לשוב לים. לא ייאמן כיצד גוש השרירים והשומן הזה דוהר במורד החוף וגולש אל המים בקלות מרשימה. במקביל למחזה הזה, שני פילי ים צעירים מנסים לגנוב את ההצגה, מזדקפים ומתחילים להשוויץ בכוחם בקרב, ממנו שניהם יוצאים חבולים ומדממים.
שני פילי ים צעירים – מי יזכה בנקבה? רק דו קרב ראוי יכריע (צילום: אמיר גור)
ביקור במפרץ המזל ונמל הזהב
באחד הבקרים השכמנו קום ויצאנו לטיול בין ההרים, למפרץ פורטונה ביי ( Fortuna Bay ). זהו פיורד מלכותי למראה, אורכו 3 ק"מ ורוחבו ק"מ אחד. כאן נוכל לפגוש במושבה ענקית של פינגווינים, פילי ים ודובי ים, ואפילו איילים. הביקור לא איכזב, והאצבע לא הפסיקה לצלם את המראות המרהיבים.
בהמשך הסיור הגענו למקום קסום במיוחד שנקרא נמל הזהב ( Gold Harbor ). מעבר להיותו שוקק חיים ועשיר בנופים, זוהי נקודה מיוחדת שבה קרני השמש הפוגעות בראשי המצוקים, צובעות אותם בצהוב בוהק, במיוחד בשעות הבוקר והערב, דבר המשווה להם דימוי של הררי זהב טהור.
כתבה על הפלגה בפיורדים של גרינלנד
אין ספק שזה הפינגווין לקבל ממנו עצות! (צילום: אמיר גור)
נפרדים מג'ורג'יה ומפליגים אל העיר הדרומית בעולם
את המסע המיוחד לג'ורג'יה הדרומית חותמים בביקור בדריגלסקי פיורד ( Drygalski Fjord ) המרשים, בדרום האי. כשמתקרבים אליו מתחילים לשמוע רעמי חתיכות ענקיות של קרחונים, הקורסות בעוצמה אל המים, רמז ליבשת אנטארקטיקה עמוסת הקרחונים, המסתתרת מעבר לפינה.
בתום 8 ימים של טיולים, הפלגות וסיורים לאורך חופו של האי ובעומק יבשתו, אנחנו נאלצים להיפרד ולשוב אל חיק הציוויליזציה. הספינה מרימה עוגן והנופים מתחילים להתרחק ולהיבלע באופק. נפרדים מהאי בכוסית משקה, ומייד מתגעגעים ומתחילים לנבור בתמונות ובסרטוני הווידאו הרבים שאספנו במהלך אותם ימים קסומים.
ההפלגה מסתיימת באושואיה, העיר הדרומית ביותר בעולם ונמל היציאה של רוב ההפלגות לאנטארקטיקה. נפרדנו מהצוות ואחד מהשני, ומי שזמנו איפשר זאת פנה לסיור בעיר המרתקת הזאת, לפני השיבה ארצה.
* המסלול בכתבה זו הוא אחד ממסלולי השייט לאנטארקטיקה
לפרטים על הפלגות לאנטארקטיקה >>
מידע נוסף
הפלגות לאיי פוקלנד ואיי ג'ורג'יה הדרומית
כתבות נוספות על הפלגות גיאוגרפיות
הפלגה בקטבים - הרפתקה ללא גיל
הפלגות לאנטארקטיקה - חלום ומציאות
הפלגה לשפיצברגן
הפלגה אל האי וראנגל - אי הדובים
ספינתנו האיתנה, ספינת מחקר שתעמוד בכל מזג אוויר ומכשול (צילום: אמיר גור)
כשחזר לאנגליה, מאוכזב ומיואש מחיפושיו אחריה, הוא טען שאין טעם לנסות ולגלות את היבשת הדרומית מפני שאף אדם לא יצליח להגיע דרומה יותר ממה שהגיע הוא במשלחותיו, וכי שום דבר טוב לא יכול לצמוח מהמשך ניסיונות הגילוי. אך מבלי שהתכוון לכך, דיווחיו על חופים עשירים בדובי הים (
כדי להבין את הכמויות העצומות שעליהן מדובר, ביקרנו בתחנת גריטוויקן (
גריטוויקן
קבלת פנים צעקנית
הירידה הראשונה שלנו לחופי האי הייתה חוויה שלעולם לא תישכח מלבנו. כ- 200 אלף זוגות פינגווינים מלכותיים, שנפרסו לפנינו במרבדים שחורים-צהובים, הריח החזק (הזכור לנו לטובה מאיי פוקלנד) ורפרטואר הקולות, המזכיר וובוזלות דרום אפריקניות, הותירו בנו רושם שלא יימחה. את רצועת החוף רחבת הידיים חולקים הפינגווינים עם אלפי דובי ים והאינטראקציות בינם לבין הפינגווינים עולות על כל דמיון: פינגווין משוחח עם דוב ים על עניינים ברומו של עולם, אחר מתווכח עם שכנו על פיסת נדל"ן, ופה ושם פינגווינים שמוציאים את כלב הים שלהם לטיול פיפי.
הפינגווינים המלכותיים שמאכלסים את האי, הם קרובי משפחה של הפינגווינים הקיסריים שחיים בעומק יבשת אנטארקטיקה וקטנים מהם אך במעט. הם חיים רק באיים הסוב-אנטארקטיים, ובמיוחד בג'ורג'יה הדרומית. הם ניזונים מדגים קטנים, זואופלקנטון, סרטנים ודיונונים, אותם הם צדים בווירטואוזיות מרשימה מתחת למים. הם מגיעים לגובה של כ- 90 ס"מ, וכשהם מסתודדים הם נראים כמו חבורות של ילדים קטנים, המתכננים את מעשה השובבות הבא.
כתבה על הפלגה לאנטארקטיקה עם ילדים
פינגווינים מלכותיים. אפשר ללכת לאיבוד בהמון הצווחני הזה... (צילום: אמיר גור)
הפלגה לחופי ג'ורג'יה וקרב ענקים מזדמן
את הימים הבאים אנחנו מבלים בטיולים לאורך החוף הארוך של האי ג'ורג'יה הדרומית, שצורתו כבננה. את פני הבננה מכסה שרשרת הרים נישאים, כיפותיהם מושלגות בחלקן ותחתיתם אדמונית-ירקרקה.
במהלך השיוט לאורך החוף, בסירות הזודיאק של הספינה, בעודנו נהנים מנופי ההרים היפהפיים, אנחנו פוגשים בענק מרשים שמותיר אותנו פעורי פה. פיל ים בוגר, במשקל כמה טונות, סיים זה עתה את מנוחת הצהריים ובכוונתו לשוב לים. לא ייאמן כיצד גוש השרירים והשומן הזה דוהר במורד החוף וגולש אל המים בקלות מרשימה. במקביל למחזה הזה, שני פילי ים צעירים מנסים לגנוב את ההצגה, מזדקפים ומתחילים להשוויץ בכוחם בקרב, ממנו שניהם יוצאים חבולים ומדממים.
שני פילי ים צעירים – מי יזכה בנקבה? רק דו קרב ראוי יכריע (צילום: אמיר גור)
ביקור במפרץ המזל ונמל הזהב
באחד הבקרים השכמנו קום ויצאנו לטיול בין ההרים, למפרץ פורטונה ביי ( Fortuna Bay ). זהו פיורד מלכותי למראה, אורכו 3 ק"מ ורוחבו ק"מ אחד. כאן נוכל לפגוש במושבה ענקית של פינגווינים, פילי ים ודובי ים, ואפילו איילים. הביקור לא איכזב, והאצבע לא הפסיקה לצלם את המראות המרהיבים.
בהמשך הסיור הגענו למקום קסום במיוחד שנקרא נמל הזהב ( Gold Harbor ). מעבר להיותו שוקק חיים ועשיר בנופים, זוהי נקודה מיוחדת שבה קרני השמש הפוגעות בראשי המצוקים, צובעות אותם בצהוב בוהק, במיוחד בשעות הבוקר והערב, דבר המשווה להם דימוי של הררי זהב טהור.
כתבה על הפלגה בפיורדים של גרינלנד
אין ספק שזה הפינגווין לקבל ממנו עצות! (צילום: אמיר גור)
נפרדים מג'ורג'יה ומפליגים אל העיר הדרומית בעולם
את המסע המיוחד לג'ורג'יה הדרומית חותמים בביקור בדריגלסקי פיורד ( Drygalski Fjord ) המרשים, בדרום האי. כשמתקרבים אליו מתחילים לשמוע רעמי חתיכות ענקיות של קרחונים, הקורסות בעוצמה אל המים, רמז ליבשת אנטארקטיקה עמוסת הקרחונים, המסתתרת מעבר לפינה.
בתום 8 ימים של טיולים, הפלגות וסיורים לאורך חופו של האי ובעומק יבשתו, אנחנו נאלצים להיפרד ולשוב אל חיק הציוויליזציה. הספינה מרימה עוגן והנופים מתחילים להתרחק ולהיבלע באופק. נפרדים מהאי בכוסית משקה, ומייד מתגעגעים ומתחילים לנבור בתמונות ובסרטוני הווידאו הרבים שאספנו במהלך אותם ימים קסומים.
ההפלגה מסתיימת באושואיה, העיר הדרומית ביותר בעולם ונמל היציאה של רוב ההפלגות לאנטארקטיקה. נפרדנו מהצוות ואחד מהשני, ומי שזמנו איפשר זאת פנה לסיור בעיר המרתקת הזאת, לפני השיבה ארצה.
* המסלול בכתבה זו הוא אחד ממסלולי השייט לאנטארקטיקה
לפרטים על הפלגות לאנטארקטיקה >>
מידע נוסף
הפלגות לאיי פוקלנד ואיי ג'ורג'יה הדרומית
כתבות נוספות על הפלגות גיאוגרפיות
הפלגה בקטבים - הרפתקה ללא גיל
הפלגות לאנטארקטיקה - חלום ומציאות
הפלגה לשפיצברגן
הפלגה אל האי וראנגל - אי הדובים
הפינגווינים המלכותיים שמאכלסים את האי, הם קרובי משפחה של הפינגווינים הקיסריים שחיים בעומק יבשת אנטארקטיקה וקטנים מהם אך במעט. הם חיים רק באיים הסוב-אנטארקטיים, ובמיוחד בג'ורג'יה הדרומית. הם ניזונים
כתבה על הפלגה לאנטארקטיקה עם ילדים
פינגווינים מלכותיים. אפשר ללכת לאיבוד בהמון הצווחני הזה... (צילום: אמיר גור)
במהלך השיוט לאורך החוף, בסירות הזודיאק של הספינה, בעודנו נהנים מנופי ההרים היפהפיים, אנחנו פוגשים בענק מרשים שמותיר אותנו פעורי פה. פיל ים בוגר, במשקל כמה טונות, סיים זה עתה את מנוחת הצהריים ובכוונתו לשוב לים. לא ייאמן כיצד גוש השרירים והשומן הזה דוהר במורד החוף וגולש אל המים בקלות מרשימה. במקביל למחזה הזה, שני פילי ים צעירים מנסים לגנוב את ההצגה, מזדקפים ומתחילים להשוויץ בכוחם בקרב, ממנו שניהם יוצאים חבולים ומדממים.
שני פילי ים צעירים
ביקור במפרץ המזל ונמל הזהב
באחד הבקרים השכמנו קום ויצאנו לטיול בין ההרים, למפרץ פורטונה ביי ( Fortuna Bay ). זהו פיורד מלכותי למראה, אורכו 3 ק"מ ורוחבו ק"מ אחד. כאן נוכל לפגוש במושבה ענקית של פינגווינים, פילי ים ודובי ים, ואפילו איילים. הביקור לא איכזב, והאצבע לא הפסיקה לצלם את המראות המרהיבים.
בהמשך הסיור הגענו למקום קסום במיוחד שנקרא נמל הזהב ( Gold Harbor ). מעבר להיותו שוקק חיים ועשיר בנופים, זוהי נקודה מיוחדת שבה קרני השמש הפוגעות בראשי המצוקים, צובעות אותם בצהוב בוהק, במיוחד בשעות הבוקר והערב, דבר המשווה להם דימוי של הררי זהב טהור.
כתבה על הפלגה בפיורדים של גרינלנד
אין ספק שזה הפינגווין לקבל ממנו עצות! (צילום: אמיר גור)
נפרדים מג'ורג'יה ומפליגים אל העיר הדרומית בעולם
את המסע המיוחד לג'ורג'יה הדרומית חותמים בביקור בדריגלסקי פיורד ( Drygalski Fjord ) המרשים, בדרום האי. כשמתקרבים אליו מתחילים לשמוע רעמי חתיכות ענקיות של קרחונים, הקורסות בעוצמה אל המים, רמז ליבשת אנטארקטיקה עמוסת הקרחונים, המסתתרת מעבר לפינה.
בתום 8 ימים של טיולים, הפלגות וסיורים לאורך חופו של האי ובעומק יבשתו, אנחנו נאלצים להיפרד ולשוב אל חיק הציוויליזציה. הספינה מרימה עוגן והנופים מתחילים להתרחק ולהיבלע באופק. נפרדים מהאי בכוסית משקה, ומייד מתגעגעים ומתחילים לנבור בתמונות ובסרטוני הווידאו הרבים שאספנו במהלך אותם ימים קסומים.
ההפלגה מסתיימת באושואיה, העיר הדרומית ביותר בעולם ונמל היציאה של רוב ההפלגות לאנטארקטיקה. נפרדנו מהצוות ואחד מהשני, ומי שזמנו איפשר זאת פנה לסיור בעיר המרתקת הזאת, לפני השיבה ארצה.
* המסלול בכתבה זו הוא אחד ממסלולי השייט לאנטארקטיקה
לפרטים על הפלגות לאנטארקטיקה >>
מידע נוסף
הפלגות לאיי פוקלנד ואיי ג'ורג'יה הדרומית
כתבות נוספות על הפלגות גיאוגרפיות
הפלגה בקטבים - הרפתקה ללא גיל
הפלגות לאנטארקטיקה - חלום ומציאות
הפלגה לשפיצברגן
הפלגה אל האי וראנגל - אי הדובים
בהמשך הסיור הגענו למקום קסום במיוחד שנקרא נמל הזהב (
כתבה על הפלגה בפיורדים של גרינלנד
אין ספק שזה הפינגווין לקבל ממנו עצות! (צילום: אמיר גור)
בתום 8 ימים של טיולים, הפלגות וסיורים לאורך חופו של האי ובעומק יבשתו, אנחנו נאלצים להיפרד ולשוב אל חיק הציוויליזציה. הספינה מרימה עוגן והנופים מתחילים להתרחק ולהיבלע באופק. נפרדים מהאי בכוסית משקה, ומייד מתגעגעים ומתחילים לנבור בתמונות ובסרטוני הווידאו הרבים שאספנו במהלך אותם ימים קסומים.
ההפלגה מסתיימת באושואיה, העיר הדרומית ביותר בעולם ונמל היציאה של רוב ההפלגות לאנטארקטיקה. נפרדנו מהצוות ואחד מהשני, ומי שזמנו איפשר זאת פנה לסיור בעיר המרתקת הזאת, לפני השיבה ארצה.
מידע נוסף
הפלגות לאיי פוקלנד ואיי ג'ורג'יה הדרומית
כתבות נוספות על הפלגות גיאוגרפיות
הפלגה בקטבים - הרפתקה ללא גיל
הפלגות לאנטארקטיקה - חלום ומציאות
הפלגה לשפיצברגן
הפלגה אל האי וראנגל - אי הדובים
הפלגות לאנטארקטיקה - חלום ומציאות