www.goTravel.co.il
הכתבה מעניינת? שלחו אותה בדואר למי שתרצו

הקש בתיבה את רצף האותיות המופיע למטה:

הודו - מסע קולינארי בדרום


דרום הודו - מסע היכרות קולינארי  
מאת: אסטה וסורנגה 


הודו היא המדינה השביעית בגודלה בעולם בשטחה, והשנייה בגודל אוכלוסייתה. היא מונה למעלה ממיליארד אנשים, הדוברים למעלה ממאה שפות וניבים שונים. היא מארחת מגוון רחב במיוחד של קבוצות אתניות, דתות, תת-תרבויות, מנהגים ומסורות. נופים עוצרי נשימה מהווים רקע לשפע מקדשים, מבצרים וטירות, ארמונות מפוארים ושווקים מפתים.


פלפלים חריפים יותר או קצת יותר...
פלפלים חריפים יותר או קצת יותר... (צילום: 
Jayashree Govindarajan)
 


יקבים ויין




 

להכיר את הודו דרך הבטן

אחת הדרכים המעניינות להכיר את הודו, היא מהאספקט הקולינארי, שהינו מגוון ומרתק, במיוחד באזור הדרום. כדי לחדור להודו דרך ההיבט הקולינארי, צריך ללמוד להתמסר לסוג אחר של יופי, לסוג אחר של ריח, לתודעת טעמים שעושה הבדל. החושים, בהיותם האפיק המרכזי לתפיסתנו את העולם, מהווים נקודת מחקר מרתקת, דרכה ניתן להבין איך חוויות חושיות שונות מאפשרות פרשנויות שונות על העולם. נקודות תצפית שונות, חושפות חיים אחרים.

המטבח ההודי נחשב לאחת מאסכולות הבישול הגדולות והעתיקות בעולם. ההודים לוקחים את עניין המזון ברצינות גמורה, ובישול נחשב לעשייה הכרחית אך גם לאומנות. המטבח ההודי מציג קשת טעמים מגוונת כגודלה של הארץ עצמה, ומשתנה מאזור לאזור. באופן כללי, ניתן לומר שאוכל הודי מתבסס על מאכלי קטניות וירקות, לעתים בשר, המלווים בלחם או אורז, ורטבים עשירים. האוכל מתובל היטב במבחר תבלינים, ולרוב מוגש גם יוגורט המשמש כממתן חריפות. את הארוחה מקנחים בכוס צ'אי, ומיני מתיקה צבעוניים.
 
סאמבאר,מעין מרק עדשים חמצמץ
סאמבאר,מעין מרק עדשים חמצמץ  
(צילום: Jayashree Govindarajan)
 

המטבח של דרום הודו

כמו את המטבח ההודי הכללי, גם את המטבח של דרום הודו קשה לאפיין במשפט אחד. תרבות האוכל והבישול משנה צורה עם המעבר בין מדינות וערי הדרום.
כתבה על יעדי טיול בדרום הודו

לאורך רצועת החוף הדרומית, ובמיוחד במדינת קראלה, מנצלים את אוצרות הים הערבי ומייצרים מנות של מאכלי ים, מן האקזוטיות הקיימות. האקלים הטרופי בדרום, שפע הגשמים והסמיכות לים, הם הסיבה לאספקה שוטפת של ירקות, פירות, אורז ופירות-ים. האוכל בדרום מתובל היטב, ומגיע לעיתים לחריפות ולנוכחות מזן ייחודי. המטבח הדרומי מתבסס על אורז. במרכז הצלחת מונחת "גבעת" אורז, ומסביבה מבחר מסחרר:
ראסאם
ראסאם (רוטב חמוץ-חריף, החמיצות מגיעה מפרי התמרהינדי)
 
מסאלה-דוסה
מסאלה דוסה (מסאלה=תערובת), מעין בלינצ'ס גדול מקמח אורז ועדשים, ממולא במחית תפו"א וירקות
 
אידלי
אידלי (adai) מעין כופתאה מקמח אורז - אותו בצק ממנו מכינים דוסה
 
אפאם
אפאם - מעין פנקייק אורז
 




 

מה עוד יש בדרום הודו?

בנוסף למטבח עשיר וייחודי, מציעות המדינות הדרומיות קראלה (Kerala) וקרנאטקה (Karnataka) חוויה חושית מסעירה, האוצרת בחובה נופים מעוררי השראה: מטעי תבלינים אקזוטיים, עיירות המגיחות מתוך ערפל, יערות טרופיים, פאר אדריכלי ואוצרות היסטוריים המתגלים בארמונות ומקדשים. נהרות, לגונות יפהפיות ותעלות מים טבעיות, עצי קוקוס תמירים, שדות אורז מוריקים בשמש, ואנשים חמים וידידותיים.
 

המלצות קולינריות למטייל בדרום הודו

*           ארוחה מסורתית (טאלי) המוגשת על עלה בננה במסעדת RRR במייסור
*           סיבוב בשוק מעורר החושים
Deva Raja במייסור
*           סיור מלמד בחוות התבלינים
ManayathHeritage בכפר Anakara, ליד קומילי 

ואוכל פחות הודי לשם גיוון:
*           קפוצ'ינו איכותי ופרוסת עוגה טרייה ב"קפה קאשי" בפורט-קוצ'ין, קרלה
*           מטבח קונטיננטאלי במסעדת Indigo, באזור קולאבה, בדרום מומבאיי

 






סורנגה יצחקי אודות הכותבת
סורנגה יצחקי, אחת משתי שותפות בחברת אסטה וסורנגה – טיולי נשים לעולם. מתמחות בעיצוב והפקת טיולי נשים ליעדים שונים בעולם, ביחד עם החברה הגיאוגרפית, בדגש על הכרת התרבות המקומית, באמצעות מפגשים עם נשים ואנשים מעניינים, בשילוב: סדנאות ברוח המקום, ספא ונופש, קולינריה, מוזיקה, תנועה ועוד.

לקריאת כתבות נוספות של סורנגה








מספר צפיות: 12761
2946