מסע היכרות קולינרי בדרום הודו 
מאת: סורנגה גלית יצחקי


הודו היא המדינה השביעית בגודלה בעולם בשטחה, והשנייה בגודל אוכלוסייתה. היא מונה למעלה ממיליארד אנשים, הדוברים למעלה ממאה שפות וניבים שונים. היא מארחת מגוון רחב במיוחד של קבוצות אתניות, דתות, תת-תרבויות, מנהגים ומסורות. נופים עוצרי נשימה מהווים רקע לשפע מקדשים, מבצרים וטירות, ארמונות מפוארים ושווקים מפתים.


סאמבאר (sambar) – מרק קטניות וירקות סמיך ובמקרה זה גם צבעוני ומפתה
סאמבאר (sambar)  מרק קטניות וירקות סמיך ובמקרה זה גם צבעוני ומפתה (צילום: CC  Samphotography)


הכנת ראסאם 
– רוטב חמוץ-חריף, החמיצות מגיעה מפרי התמרהינדי
סרטון וידאו עם הוראות הכנה
 

להכיר את הודו דרך הבטן

אחת הדרכים המעניינות להכיר את הודו, היא מהאספקט הקולינרי, שהינו מגוון ומרתק, במיוחד באזור הדרום. כדי לחדור להודו דרך ההיבט הקולינרי, צריך ללמוד להתמסר לסוג אחר של יופי, לסוג אחר של ריח, לתודעת טעמים שעושה הבדל. החושים, בהיותם האפיק המרכזי לתפיסתנו את העולם, מהווים נקודת מחקר מרתקת, דרכה ניתן להבין איך חוויות חושיות שונות מאפשרות פרשנויות שונות על העולם. נקודות תצפית שונות, חושפות חיים אחרים.

המטבח ההודי נחשב לאחת מאסכולות הבישול הגדולות והעתיקות בעולם. ההודים לוקחים את עניין המזון ברצינות גמורה, ובישול נחשב לעשייה הכרחית אך גם לאומנות. המטבח ההודי מציג קשת טעמים מגוונת כגודלה של הארץ עצמה, ומשתנה מאזור לאזור. באופן כללי, ניתן לומר שאוכל הודי מתבסס על מאכלי קטניות וירקות, לעתים בשר, המלווים בלחם או אורז, ורטבים עשירים. האוכל מתובל היטב במבחר תבלינים, ולרוב מוגש גם יוגורט המשמש כממתן חריפות. את הארוחה מקנחים בכוס צ'אי, ומיני מתיקה צבעוניים.
כתבות על יעדי טיול בהודו

מסאלה דוסה
מסאלה דוסה (מסאלה=תערובת),
מעין בלינצ'ס גדול מקמח אורז ועדשים, ממולא במחית תפו"א וירקות 
 (צילום: CC  Devika)


 ברירת מחדל



המטבח של דרום הודו

כמו את המטבח ההודי הכללי, גם את המטבח של דרום הודו קשה לאפיין במשפט אחד. תרבות האוכל והבישול משנה צורה עם המעבר בין מדינות וערי הדרום.
כתבה על יעדי טיול בדרום הודו

לאורך רצועת החוף הדרומית, ובמיוחד במדינת קראלה, מנצלים את אוצרות הים הערבי ומייצרים מנות של מאכלי ים, מן האקזוטיות הקיימות. האקלים הטרופי בדרום, שפע הגשמים והסמיכות לים, הם הסיבה לאספקה שוטפת של ירקות, פירות, אורז ופירות ים. האוכל בדרום מתובל היטב, ומגיע לעיתים לחריפות ולנוכחות מזן ייחודי. המטבח הדרומי מתבסס על אורז. במרכז הצלחת מונחת "גבעת" אורז, ומסביבה מבחר מסחרר:
מרק סאמבאר עדשים ודלעת
מרק סאמבאר עדשים ודלעת (צילום: CC  Kalaiselvi Murugesa)
 

אידלי (adai) מעין כופתאה מקמח אורז  אותו בצק ממנו מכינים דוסה
סרטון וידאו עם הוראות הכנה

 
אפאם (Appam) – מעין פנקייק אורז
אפאם (Appam מעין פנקייק אורז (צילום: CC  Jomesh)
 



מה עוד יש בדרום הודו?

בנוסף למטבח עשיר וייחודי, מציעות המדינות הדרומיות קראלה (Kerala) וקרנאטקה (Karnataka) חוויה חושית מסעירה, האוצרת בחובה נופים מעוררי השראה: מטעי תבלינים אקזוטיים, עיירות המגיחות מתוך ערפל, יערות טרופיים, פאר אדריכלי ואוצרות היסטוריים המתגלים בארמונות ומקדשים. נהרות, לגונות יפהפיות ותעלות מים טבעיות, עצי קוקוס תמירים, שדות אורז מוריקים בשמש, ואנשים חמים וידידותיים.
כתבה על מדינת קרנאטקה
 

המלצות קולינריות למטייל בדרום הודו

* ארוחה מסורתית (טאלי) המוגשת על עלה בננה במסעדת RRR בעיר מייסור במדינת קרנאטקה.
סיבוב בשוק מעורר החושים Deva Raja בעיר מייסור במדינת קרנאטקה.
סיור מלמד בחוות התבלינים Manayath Heritage בכפר Anakara, ליד קומילי (Kumily) בדרום מדינת קראלה, על גבול טאמיל נאדו.

ואוכל פחות הודי לשם גיוון:
קפוצ'ינו איכותי ופרוסת עוגה טרייה ב"קפה קאשי" בפורט-קוצ'ין.
מטבח קונטיננטאלי במסעדת Indigo, באזור קולאבה, בדרום מומבאי.



מידע נוסף



סורנגה גלית יצחקי אודות הכותבת
סורנגה גלית יצחקי היא בעלת חברת טיולי הנשים "בית החוויות של סורנגה" בשיתוף החברה הגיאוגרפית. מאז שנת 2003 סורנגה יוצרת טיולי נשים לעולם וחוויות בארץ. טיולי הנשים הינם בדגש אנתרופולוגי וכוללים אספקטים שונים ליצירת חוויה משמעותית ומרגשת; מפגשים עם אנשים מקומיים מרתקים, ביקור בבתים אותנטיים, סדנאות מעשירות, לינה במלונות אווירה וארוחות מיוחדות.












סטטיסטיקות

0
מגזינים שנשלחו

0
שאלות ותשובות

0
כותבים באתר

0
כתבות באתר