דרום הודו - מסע היכרות קולינארי 
מאת: סורנגה גלית יצחקי


הודו היא המדינה השביעית בגודלה בעולם בשטחה, והשנייה בגודל אוכלוסייתה. היא מונה למעלה ממיליארד אנשים, הדוברים למעלה ממאה שפות וניבים שונים. היא מארחת מגוון רחב במיוחד של קבוצות אתניות, דתות, תת-תרבויות, מנהגים ומסורות. נופים עוצרי נשימה מהווים רקע לשפע מקדשים, מבצרים וטירות, ארמונות מפוארים ושווקים מפתים.


סמבר, אוכל הודי
סאמבאר (sambar) - מרק קטניות וירקות סמיך ובמקרה זה גם צבעוני ומפתה (צילום: CC  Samphotography)


הכנת ראסאם - רוטב חמוץ-חריף, החמיצות מגיעה מפרי התמרהינדי

סרטון וידאו עם הוראות הכנה
 
 


 

להכיר את הודו דרך הבטן

אחת הדרכים המעניינות להכיר את הודו, היא מהאספקט הקולינארי, שהינו מגוון ומרתק, במיוחד באזור הדרום. כדי לחדור להודו דרך ההיבט הקולינארי, צריך ללמוד להתמסר לסוג אחר של יופי, לסוג אחר של ריח, לתודעת טעמים שעושה הבדל. החושים, בהיותם האפיק המרכזי לתפיסתנו את העולם, מהווים נקודת מחקר מרתקת, דרכה ניתן להבין איך חוויות חושיות שונות מאפשרות פרשנויות שונות על העולם. נקודות תצפית שונות, חושפות חיים אחרים.

המטבח ההודי נחשב לאחת מאסכולות הבישול הגדולות והעתיקות בעולם. ההודים לוקחים את עניין המזון ברצינות גמורה, ובישול נחשב לעשייה הכרחית אך גם לאומנות. המטבח ההודי מציג קשת טעמים מגוונת כגודלה של הארץ עצמה, ומשתנה מאזור לאזור. באופן כללי, ניתן לומר שאוכל הודי מתבסס על מאכלי קטניות וירקות, לעתים בשר, המלווים בלחם או אורז, ורטבים עשירים. האוכל מתובל היטב במבחר תבלינים, ולרוב מוגש גם יוגורט המשמש כממתן חריפות. את הארוחה מקנחים בכוס צ'אי, ומיני מתיקה צבעוניים.

דוסה, אוכל הודי
מסאלה דוסה (מסאלה=תערובת),
מעין בלינצ'ס גדול מקמח אורז ועדשים, ממולא במחית תפו"א וירקות 
 (צילום: CC  Devika)


יוון אופק




 

המטבח של דרום הודו

כמו את המטבח ההודי הכללי, גם את המטבח של דרום הודו קשה לאפיין במשפט אחד. תרבות האוכל והבישול משנה צורה עם המעבר בין מדינות וערי הדרום.
כתבה על יעדי טיול בדרום הודו

לאורך רצועת החוף הדרומית, ובמיוחד במדינת קראלה, מנצלים את אוצרות הים הערבי ומייצרים מנות של מאכלי ים, מן האקזוטיות הקיימות. האקלים הטרופי בדרום, שפע הגשמים והסמיכות לים, הם הסיבה לאספקה שוטפת של ירקות, פירות, אורז ופירות-ים. האוכל בדרום מתובל היטב, ומגיע לעיתים לחריפות ולנוכחות מזן ייחודי. המטבח הדרומי מתבסס על אורז. במרכז הצלחת מונחת "גבעת" אורז, ומסביבה מבחר מסחרר:
סמבר, אוכל הודי
מרק סאמבאר עדשים ודלעת  (צילום: CC  Kalaiselvi Murugesa)
 
 

אידלי (adai) מעין כופתאה מקמח אורז - אותו בצק ממנו מכינים דוסה
סרטון וידאו עם הוראות הכנה

 
 
אפאם, אוכל הודי
אפאם (Appam) - מעין פנקייק אורז  (צילום: CC  Jomesh)
 




 

מה עוד יש בדרום הודו?

בנוסף למטבח עשיר וייחודי, מציעות המדינות הדרומיות קראלה (Kerala) וקרנאטקה (Karnataka) חוויה חושית מסעירה, האוצרת בחובה נופים מעוררי השראה: מטעי תבלינים אקזוטיים, עיירות המגיחות מתוך ערפל, יערות טרופיים, פאר אדריכלי ואוצרות היסטוריים המתגלים בארמונות ומקדשים. נהרות, לגונות יפהפיות ותעלות מים טבעיות, עצי קוקוס תמירים, שדות אורז מוריקים בשמש, ואנשים חמים וידידותיים.
 

המלצות קולינריות למטייל בדרום הודו

*          ארוחה מסורתית (טאלי) המוגשת על עלה בננה במסעדת RRR במייסור
*          סיבוב בשוק מעורר החושים
Deva Raja במייסור
*          סיור מלמד בחוות התבלינים
ManayathHeritage בכפר Anakara, ליד קומילי 

ואוכל פחות הודי לשם גיוון:
*          קפוצ'ינו איכותי ופרוסת עוגה טרייה ב"קפה קאשי" בפורט-קוצ'ין, קרלה
*          מטבח קונטיננטאלי במסעדת Indigo, באזור קולאבה, בדרום מומבאיי

 


סורנגה גלית יצחקי אודות הכותבת
סורנגה גלית יצחקייוצרת טיולי בוטיק לנשים בארץ ובחו"ל (הודו, ספרד, יפן ועוד). הדגש בטיוליה הוא החוויה העוטפת והמיוחדת, מעבר לביקור באטרקציות השונות. הטיולים מתקיימים בקבוצות קטנות ומשלבים לינה בבתי מלון ייחודיים, מסעדות טובות, מפגשים אנתרופולוגיים, ספא ונופש, מוזיקה וסדנאות העשרה. 












מספר צפיות: 15089
5130



0
מגזינים שנשלחו

0
שאלות ותשובות

0
כותבים באתר

0
כתבות באתר