הטסת בעלי חיים         

רילוקיישן עם חיית המחמד - כיצד מטיסים את בעלי החיים?
מאת: מתן גל


חושבים לנסות את מזלכם במקום אחר בעולם, או שתמיד הייתה לכם שאיפה לחיות כמה שנים בחו"ל, ועכשיו קיבלתם הצעה מפתה מהעבודה? ההתרגשות לקראת מעבר הדירה לארץ אחרת גדולה וגוררת איתה דילמות רבות, בהן – האם תיקחו איתכם את חיית המחמד האהובה, וכיצד תעשו זאת אם כן?


אין ספק שלא תשאירו את בעל החיים שלכם מאחור, אפילו אם ההורים של אחד מכם ישמחו לגדל אותו, שכן לא מוותרים על בן משפחה כשעושים רילוקיישן. מצד שני, באמת חשבתם שתוכלו "לארוז" את חיית המחמד ולהגיע איתה לשדה? התשובה היא כמובן שלילית, שכן יש לא מעט חוקים והנחיות בנושא הזה, ועל כך במאמר שלפניכם.

1 / 3
2 / 3
3 / 3

חיית המחמד היא חלק מהמשפחה - גם כשעוברים דירה (צילום באדיבות Pets2fly)
מוכנים ליציאה! (צילום באדיבות Pets2fly)
בעל החיים זוכה ליחס מיוחד בטיסה (צילום באדיבות Pets2fly)


 ברירת מחדל




 

השלב הראשון: מה דורשת מדינת היעד שלכם?

אחד הדברים הראשונים שצריך לדעת על הטסת חיות מחמד, הוא שלכל מדינה יש חוקים משלה בקשר לייבוא חיות מחמד. כך קורה, לדוגמה, שלמדינות רבות באירופה, אוסטרליה, ניו זילנד, דרום אפריקה, הונג קונג ועוד, בעל החיים יוכל להיכנס רק לאחר שעבר בדיקת דם ואילו במדינות אחרות זה לא נדרש בכלל. משמעות הדבר היא שלפני הכל, חייבים לברר ולהבין היטב את החוקים במדינת היעד.

חשוב להבין שבנושא הזה אין גמישות. אם טועים או שלא עושים את הדברים בצורה מסודרת מספיק,  עלולים לשלם על כך ביוקר. ה"תשלום" יכול להיות פשוט קנס שיוטל על הבעלים, או – במקרים חמורים יותר -  כליאת בעל החיים בהסגר. במקרים קיצוניים - עלולים להמית את חיית המחמד.

כמובן שהדבר האחרון שאתם רוצים זה להתחיל את החיים החדשים שלכם במדינת היעד עם כזו עגמת נפש ועם צער גדול, לכן מומלץ להתארגן מראש ולהימנע מטעויות. 

 

דרישות נפוצות

למרות השוני בפרטים הקטנים בין מדינות היעד, ניתן לראות שבהחלט יש כמה דרישות שתמיד חוזרות על עצמן:
  1. שבב אלקטרוני - אם איכשהו בעל החיים שלכם הצליח לחיות בישראל במשך מספר חודשים או שנים בלי שבב אלקטרוני, עכשיו זה בדיוק הזמן המושלם להתקין לו שבב שכזה, בהליך פשוט, אצל כל וטרינר. זה נושא חשוב ביותר שכן רוב המקומות בעולם ידרשו זאת מכם. השבב מעיד על כך שבעל החיים רשום בצורה מסודרת וכי במקרה הצורך - ניתן יהיה לאתר אתכם, הבעלים. השבב האלקטרוני הוא מספר תעודת הזהות של בעל החיים ולכן חשוב מאוד שיהיה לו שבב שכזה.

    בישראל, אגב, בעלי כלבים מחויבים על פי חוק לדאוג שלכלביהם יהיה שבב אלקטרוני, כך  שאם אתם בעלים לכלב, כנראה שתעמדו בדרישה זו בקלות.

     
  2. חיסון נגד כלבת - כמעט בכל מדינה אליה נכנסים עם חיית המחמד, בין אם זו אנגליה, ארצות הברית, איטליה או כל מקום אחר, נדרשים להציג הוכחות לחיסון כלבת. מדובר על מחלה נוראית שעלולה לפגוע לא רק בחיות המחמד שלנו אלא גם בבני אדם, ולכן טבעי שכל מדינה תרצה להגן על עצמה ועל תושביה.

     חשוב לזכור שצריכים לעבור לפחות 30 ימים בין יום החיסון לבין יום המעבר (במקרה הטוב), כך שאם החיסון נעשה יום קודם לטיסה – הוא אינו מספק. ישנן מדינות אשר דורשות בנוסף בדיקת דם, כחודש לאחר החיסון, ולאחריה המתנה של  3 חודשים נוספים, ולפעמים אפילו יותר. בדיקת הדם היא זו שלמעשה מוכיחה שלבעל החיים יש נוגדני כלבת בדם, וזה המסמך שירצו לראות מכם כשתיכנסו לרוב המדינות בעולם.

     
  3. מסמכים נוספים - כשמדברים על הטסת בעלי חיים, בין אם מדובר על הטסה של כלב, חתול או חיית מחמד אחרת, צריך גם לדאוג למסמכים נוספים. המסמכים בדרך כלל יכללו את תיאור בעל החיים, תעודת סירוס או עיקור והצהרה רפואית מווטרינר שבדק את חיית המחמד ומצהיר על כך שהיא בקו הבריאות. כל המסמכים הללו צריכים להיות כמובן בשפה האנגלית, וגם כאן חשוב לברר בצורה פרטנית מול כל מדינת יעד מה הן בדיוק הדרישות שלה.
     
הטסת בעלי חיים
לכל מדינה ישנן דרישות משלה הנוגעות להעברת בעלי חיים אליה 
(צילום באדיבות Pets2fly)





 

הכנת חיית המחמד לטיסה

הטסת חיית המחמד דורשת מאתנו גם להתייחס לגודלה, למשקל שלה ולמצבה הבריאותי. ראשית, מיותר לציין שאם בעל החיים לא בקו הבריאות, עלול להיות שהוא לא יוכל לטוס ו/או שלא תתאפשר כניסתו למדינת היעד.

שנית, חשוב להבין שלא כל בעל חיים יכול לטוס לידכם בתא הנוסעים. רוב חברות התעופה קובעות בצורה חד משמעית שרק חיות מחמד ששוקלות עד 8 ק"ג (כולל משקל הכלוב) יוכלו לטוס בתא הנוסעים. בנוסף לכך, רוב חברות התעופה קובעות במפורש שגם במקרים כאלה – חיית המחמד חייבת להיות בתוך הכלוב שלה כל הזמן ולא ניתן לשחרר אותה.

לעומת זאת, אם מדובר בהטסת חיית מחמד גדולה יותר או חיית מחמד ששוקלת יותר, לא תהיה ברירה אלא לשלוח את חיית המחמד בתא המטען. אך אם חשבתם לרגע שפשוט תובילו את בעל החיים שלכם בשלווה אל תא המטען של המטוס, חשבו שנית.  ההנחיות מאוד ברורות: בעל החיים חייב להיות סגור בתוך כלוב, והכלוב חייב להיות במידות המתאימות. כלומר, בעל החיים צריך להיות מסוגל לנוע בחופשיות בתוך הכלוב מבלי שראשו ייגע בתקרת הכלוב. חשוב לציין שעליכם לספק את הכלוב לבד, כלומר, חברות התעופה לא מציעות ללקוחות שירות של השכרת כלובים, אלא על כל נוסע לרכוש בעצמו את הכלוב. בצורה כזאת תוכלו גם לוודא שהכלוב באמת יציב ושהכלוב תואם לבעל החיים שלכם ועומד בתקנים של יאט"א (ארגון חברות התעופה הבינלאומי).

הטסת בעלי חיים
הכנת חיית המחמד הכרחית, גם עבור בריאותה הפיזית וגם עבור בריאותה הנפשית 
(צילום באדיבות Pets2fly)
 

האם בעל החיים צריך כדורי הרגעה לטיסה?

הטסת בעלי חיים היא עניין מאוד רגיש. ממש כפי שיש אנשים שסובלים מחרדת טיסה, כך עלול להיות גם בעל חיים שסובל מהטיסה ולא מבין איפה הוא נמצא, היכן הבעלים שלו ומה בדיוק קורה לו. יש חיות מחמד שבהחלט מומלץ להרדים למשך זמן הטיסה, במיוחד אם מדובר על טיסה ארוכה, אך במקרים רבים לא זה המצב.

 קיימים כדורי הרגעה שונים שמטשטשים את  חיית המחמד, מה שאומר שהחיה רדומה יותר ועוברת את הטיסה ללא התרגשויות מיוחדות. יש לקחת בחשבון בנושא זה את המינונים השונים, שכן צריך להיות קשר בין משקל בעל החיים, גודלו ומספר כדורי ההרגעה שניתנים לו.

בנוסף לכך, רוב הווטרינרים ימליצו לכם לערוך ניסוי ובדיקת השפעת הכדור לפני הטיסה. כלומר, ביום רגיל שבו אתם נמצאים בבית כדאי יהיה לתת לכלב את כמות כדורי ההרגעה המומלצת עבורו בבוקר ולראות כיצד הוא מגיב, לכמה זמן נמשכת השפעת הכדורים והאם הוא מרגיש בסדר.


כאשר מדובר בכדורי הרגעה לא טבעיים (וחזקים), יש לקחת בחשבון שזה עלול לעשות נזק. ממחקר שבוצע על ידי יאט"א עלה שרוב מקרי המוות של בעל חיים בטיסות, קורים דווקא בקרב אלו שקיבלו כדור הרגעה כזה או אחר. הסיבה לכך היא שלא ניתן לדעת מה יקרה לבעל החיים שלכם לאחר קבלת הכדור. גם אם תעשו ניסוי לפני הטיסה, לא בטוח שהתוצאות יהיו זהות. ולכן, יש היום לא מעט חברות תעופה אשר לא יסכימו לקבל את בעל החיים מטושטש.

הטסת בעלי חיים
כדורי הרגעה הן נושא שתחת מחלוקת. מומלץ לערוך בדיקה בבית לפני הטיסה 
(צילום באדיבות Pets2fly)

אין ספק שהנושא של הטסת בעלי חיים מעורר לא מעט דילמות והתרגשות אצל אנשים שצריכים להתמודד עם המשימה הזאת. כמו לפני כל החלטה גדולה – רצוי להתייעץ קודם לכן עם מומחים לנושא, שיידעו להבחין בכל הדקויות בדרישות מדינת היעד, ויכינו אתכם לטיסה ולמעבר הדירה באופן שיבטיח חוויה טובה וחלקה.
טיסה נעימה!



כתבות נוספות עם מידע למטייל
טיפים להזמנת לינה באינטרנט
טיפים לגלישה חסכונית בחו"ל
טיפים להשכרת רכב לטיול עם ילדים


עוד באתר
כתבות לפי מדינות
כתבות לפי סוגי טיולים
מי אנחנו?

מתן גל אודות הכותב
מתן גל, המייסד והמנכ"ל של חברת Pets2Fly, הוא מומחה בתחום הטסת בעלי החיים. ניסיונו הצטבר במהלך שנים של מגורים במדינות שונות, זאת לאחר שהתוודע לתחום באופן אישי, במעבר ממדינה למדינה עם כלבת המשפחה. כיום הוא מספק פתרונות לבעלי חיות מחמד הנדרשים לצאת או להיכנס לישראל, מכל מדינות העולם.







סטטיסטיקות

0
מגזינים שנשלחו

0
שאלות ותשובות

0
כותבים באתר

0
כתבות באתר