מידע כללי למטיילים בסינגפור

מידע חשוב למטיילים בסינגפור


בכתבה זו ריכזנו מידע כללי שכדאי לכל מטייל בסינגפור לדעת, על השפות הנהוגות בסינגפור, שעון סינגפור, החינוך בסינגפור, חוק, מנהגים, ממשל, כלכלה וגם קצת היסטוריה.


מפת העולם וסינגפור
מיקומה של סינגפור - עיר-מדינה, המורכבת מאי מרכזי ומאיים קטניםמדרום למלזיה.
על אף גודלה הזעיר (719 קמ"ר), לסינגפור מעמד חשוב בכלכלה העולמית,
התוצר הלאומי לנפש הוא מהגבוהים בעולם וכך גם אחוז המיליונרים מבין תושבי המדינה.
 

שעון סינגפור

סינגפור ממוקמת באזור הזמן GMT+8, כלומר, שעון סינגפור מקדים את שעון ישראל ב- 6 שעות (כשבישראל מונהג שעון קיץ, הפער הוא 5 שעות בלבד).

 

השעה כעת בסינגפור

חשמל בסינגפור

מתח החשמל בסינגפור הוא 230 וולט, 50 הרץ.
השקעים בסינגפור הם מדגם C, G, M (דגם C קיים במרבית מכשירי החשמל המודרניים בישראל).
כתבה על חיבורי חשמל בעולם
שקעי חשמל בסינגפור
שקעים לחיבורי החשמל בסינגפור - דגם C, G, M
(מקור:  ARTol)
 

שפות בסינגפור

בסינגפור 4 שפות רשמיות: אנגלית, מנדרינית, מלאית וטמילית.
הסינגפורים שמוצאם סיני דוברים ניבים סינים שונים, בעיקר קנטונזית, הוקיין והאקה. עם זאת, בהשראת סין וטאיוואן אימצה הממשלה את המנדרינית דווקא כאחת מהשפות הרשמיות, וזו השתרשה היטב בתרבות המקומית. בנוסף לכך מדוברות השפות מלאית וטמילית. אנגלית היא שפה רשמית של המדינה, אך למעשה מדברים רוב התושבים סינגליש (Singlish) ברמות שונות של דה־קריאוליזציה, לפי השכבה החברתית ורמת ההשכלה, עד לדרגה של אנגלית "נכונה".

הממשלה הסינגפורית מנסה להניא את אזרחיה משימוש בסינגליש, כדי לעודד תקשורתיות עם עולם דוברי האנגלית. סינגליש היא דוגמה לשפה קריאולית וככזאת היא מעוררת עניין בבלשנים.
מלון מרינה ביי סאנדס, בסינגפור
שלושת המגדלים המפורסמים של מלון מרינה ביי סאנדס בסינגפור,
בעיצוב האדריכל הישראלי-קנדי משה ספדיה
 (צילום: Leonid Yaitskiy)


המזרח הרחוק



החינוך בסינגפור

החינוך הסינגפורי מבוסס על שינון ולמידת כללים יותר מאשר על יצירתיות. בשל כך מקבלים הסינגפורים דירוגים מצוינים ברבים מהמדדים החינוכיים, אך נתקלים בבעיות בכל הנוגע לטיפוח חשיבה עצמאיתהמיון למגמות לימוד בבית הספר מתחיל כבר בכיתה ד'. עם התקדמות התלמיד בלימודיו הוא ממוין לקבוצות ממוקדות יותר, כאשר עם הזמן היכולת לעבור מקבוצה לקבוצה נעשית מוגבלת יותר ויותר. בנוסף לאנגלית, נלמדות בבתי הספר השפות מנדרינית, מלאית וטמילית, כאשר כל תלמיד רשאי לבחור אחת מהן.
 
התחרותיות גבוהה, וכך גם השאיפה להצטיינות. בשנת הלימודים העשירית על התלמידים לעבור בחינה מסכמת אחת. הנכשלים בבחינה לא יורשו להמשיך בלימודיהם, חלקם עוברים לבתי ספר למקצועות טכניים, וחלקם חוזרים על הבחינה שוב. בסוף לימודי התיכון על התלמידים לעבור בחינה מסכמת שתקבע האם יוכלו ללמוד באוניברסיטה בסינגפור. מאחר שהביקוש ללימוד באוניברסיטאות בסינגפור גבוה, רבים בוחרים ללמוד באוניברסיטאות בחו"להחופש האקדמי אינו נשמר, ויש תלמידים הממונים בחשאי לדווח על מוצא פיו של המרצה. קיימת ביקורת הדוקה על מחקרים העלולים להיות בעלי השלכה פוליטית.
 
הנמל בסינגפור 
אחד הסמלים של סינגפור – פסל המרליון, ראש אריה וגוף של דג (צילום: David Russo)
 

חוק ומשמעת בסינגפור

שליט סינגפור במשך שנים רבות, לי קואן יו (Lee Kuan Yew), ראש הממשלה בשנים 1923 עד 2015, סיפר שמחוויותיו תחת הכיבוש של יפן, הוא התפעל כיצד פחד יכול לפעמים להועיל להתנהלות של דברים, ואידאולוגיה זו באה, במידה מסוימת, לידי ביטוי באכיפת החוק במדינה. עונש חריג הנהוג בסינגפור הוא מלקות. עונש זה זכה לפרסום רב, כאשר נגזר על צעיר אמריקני בגין ציור גרפיטי בחוצות העיר. הסינגפורים ביצעו אותו בסופו של דבר למרות מחאות בינלאומיות. ההצלפה הפומבית בישבן החשוף מהווה שילוב של כאב והשפלה, שהסינגפורים מוצאים כמרתיעה במיוחד.
השפלה היא כלי יעיל במלחמתה של הסינגפור בפשע. תמונתם של חוטאים, גם בעבירות קלות ובמעשים הסותרים את ערכי החברה הסינגפורית מפורסמת בעיתונות. ה
סינגפורים נוהגים בשמרנות מופלגת בכל מה שקשור למין. בטלוויזיה מצונזרות סצינות עם רמיזות מיניות, ואחזקת חומר פורנוגרפי אסורה בהחלט
.
 
מלון מומלץ בסינגפור
שלושת המגדלים של מלון מרינה ביי סאנדס נשקפים מבריכת הגג של מלון פולרטון ביי סינגפור
 

ממשל וכלכלה בסינגפור

בראש הרפובליקה של סינגפור, שהיא למעשה עיר-מדינה קטנה וצפופה (719 קמ"ר, 6 מיליון תושבים), עומד נשיא, אך סמכויותיו סמליות. את התפקידים ממלאת ממשלה שמוביל אותה מנהיג הרוב בפרלמנט. על אף שבסינגפור מתקיימות בחירות, ובדרך כלל זוכה האופוזיציה בלמעלה מ־30% מהקולות, קשה לראות אותה כמדינה דמוקרטית. ראשית, קביעת אזורי הבחירה היא שרירותית ונעשית בידי מפלגת השלטון, ה-PAP , בהתאם לצרכיה האלקטורליים, לעיתים זמן קצר לפני הבחירות. כך יוצא שעל אף שקיבלה רק שני שלישים מהקולות, משתלטת ה-PAP  על 80 מתוך 83 המושבים בפרלמנט ולעיתים אפילו על כל המושבים. שנית, מועמדים יריבים סובלים ממסע רדיפה, שנעשה לעתים בסיוע המערכת המשפטית. הם עלולים להיות מפוטרים מעבודתם בשל עילה כלשהי ולהיתבע תביעת דיבה בשל התבטאויות בגנות הממשלה.

במקרה בולט שהיה ב־1997 הצליחה מפלגת השלטון לחסל פוליטית את אחד מיריביה הבולטים ולהבריח אותו מסינגפור כאשר בית משפט פסק שעליו לתת פיצויי עתק בגין דברים שנשא נגד הממשלה. ההתרחשות הפוליטית זכתה לתשומת לב בינלאומית ולגינוי חריף של ארגון אמנסטי. עם זאת, מערכת המשפט נחשבת להוגנת ולא מושחתת כאשר היא עוסקת בעניינים כלכליים, אישיים ולא פוליטייםכמו כן, אין מסתירים שאזור בחירה שבו ניצח מועמד האופוזיציה צפוי לעונש  לא יתקיימו בו שיפוצים וטיפוחו יוזנח.
 
כלכלת סינגפור נחשבת לבלתי מושחתת. שולטים בה ערכים של תחרותיות, חריצות ופריון גבוה. עד כדי כך שלעתים הם נראים למשקיף מבחוץ כמוגזמים. סינגפור ידועה לטובה בנמלים שלה. הנמל הימי שלה הוא מהפעילים בעולם, והנמל האווירי ידוע לטובה ביעילותו. חברת התעופה סינגפור איירליינס נחשבת לטובה בעולם.
 
מוצרי האלקטרוניקה והשירותים הבנקאיים הם שמובילים את הכלכלה הסינגפורית ולאחרונה שמה הממשלה דגש חזק על ביוטכנולוגיה. על אף המשק החופשי בסינגפור לממשלה מעורבות חזקה בכלכלה, והיא מחזיקה בבעלות על קרקעות וחברות ומקיימת קשרים סימביוטיים עם האיגודים המקצועיים, שנמנעים משביתות.
 
בית הנבחרים בסינגפור
בית העיריה של סינגפור, עיר-מדינה קטנה וצפופה (צילום: Robert Lowe) 




ההיסטוריה של סינגפור על קצה המזלג

סינגפור החלה את דרכה כנמל עתיק בשם טמסק. בחפירות אריכאולוגיות נמצאו באי שרידים ליישוב אורבני, ונראה שהוא היווה מרכז מסחר אזורי. בימי הביניים נשלטה סינגפור בידי אימפריית סריויג'איה שמרכזה היה באי סומטרהאחר כך, במאה ה־14, נשלטה בידי סולטנות מלקה. בשנת 1613 נשרפה סינגפור בידי כח צבאי של פורטוגל והתפתחותה נפסקה לזמן רב, אך המלזים נותרו אדוני האי עד 1819 וההשתלטות הבריטית. במאה ה־16 נפוץ הכינוי "סינגפורה" שמשמעותו בסנסקריט "עיר האריה".
 
שגשוגה ומעמדה הנוכחי של סינגפור יכולות להחשב, במידה לא מעטה, כתוצאה בלתי ישירה של המלחמות הנפוליוניות. כתוצאה מסיפוח הולנד בידי נפוליון בשנת 1810 יצאו הבריטים, אויבי נפוליון, למלחמה לכבוש את המושבה ההולנדית באי ג'אווה, (אינדונזיה של היום). בראש המשלחת הבריטית עמד סטמפורד ראפלס(Stamford Raffles) , קצין מוכשר ושאפתני שהנהיג מדיניות ליברלית יחסית בהיותו מושל ג'אווה הבריטי  
 
לאכזבתו של ראפלס, עם מפלת נפוליון ב- 1814 החזירה בריטניה את ג'אווה להולנדים. כתחליף השתלט ראפלס על סינגפור ב- 1819, למרות חוסר נחת של הממשלה בלונדון שראתה בשטח זה אזור השפעה הולנדי, והקים בה נמל פטור ממכס. באופן מידי החלו להגיע למקום סוחרים מכל רחבי האזור, שביקשו להימלט מן המגבלות החמורות והמסים הגבוהים שהטיל השלטון הקולונאילי ההולנדי, והממשלה הבריטית העניקה הכרה רטרואקטיבית למעשהו. כאשר עזב ראפלס את סינגפור ארבע שנים מאוחר יותר, כבר היו שם נמל גדול ועיר שהתפתחה והתרחבה במהירות.
 
מיקומה האסטרטגי של סינגפור בשער הכניסה והיציאה של מצרי מלקה, אשר בו הבחין ראפלס, הוא מהגורמים המרכזיים לשיגשוגה הכלכלי כעיר נמל. נתיב השייט העובר בה הוא מהעמוסים בעולם כולו. את הבסיס לקהילה הסינית בסינגפור הניחו עובדים עניים מסין שהקימו את הנמל בשירות הבריטים, בתקופה שבה עוד היה רוב האי מכוסה ג'ונגל.
 
בהיותה עיר נמל הופנו תותחי ההגנה של הבריטים לכיון הים בעוד שעורפה נשאר חשוף, כך שלחיילים היפנים שהגיעו ממלזיה רכובים על אופניים מפונצ'רות לא הייתה כל בעיה לכבוש את סינגפור ולשבות את חילי ההגנה, שמאוחר יותר נשלחו לעבודות פרך בגבול תאילנד-בורמה בבניה של מסילת הברזל וצמד הגשרים על הנהר קוואיי-יאי.
 
בין 1942 ל־1945 הייתה סינגפור כבושה בידי יפן, אשר ביצעה באי מעשי זוועה, בהאשימה את הסינגפורים בסיוע לסין. תושבים ממוצא סיני הובלו למחנות ריכוז, הובלו לחוף הים ושם נקצרו במכונות ירייה. נראה שנרצחו בדרך זו כמאה אלף סינגפורים. אחרי שובם של הבריטים נכשל ניסיון של הקומוניסטים לגרשם בכוח.
בשנת 1955 העניקו הבריטים לאי אוטונומיה. ראש הממשלה הראשון היה היהודי דייוויד מרשל.

תושבי סינגפור נושאים את דגל סין
תושבים סינים המתגוררים בסינגפור, נושאים את דגל הרפובליקה הסינית,
לחגוג את קבלת האוטונומיה שהעניקו להם הבריטים בשנת 1955

 
ב־1963 הצטרפה סינגפור לברית עם מלזיה. חילוקי דעות הובילו לעצמאות סינגפור ב- 1965. סינגפור הקטנה והדלה במשאבים, ארץ של פליטים שרובם הגיעו מסין ומיעוטם ממלזיה ומהודו, לא הייתה מעוניינת בפירוד, שלמעשה נכפה עליה בידי המלזים, אך תחת הנהגתו של לי קואן יו, ששלט באי עד 1990, היא הגיעה לשגשוג כלכלי מזהיר והותירה מאחור את שכנותיה העניות. על אף שבתחילה כרת ברית עם הקומוניסטים, פנה לי קוואן יו ימינה בסופו של דבר והעלה את ארצו על מסלול קפיטליסטי. גם אחרי פרישתו המשיכה מפלגתו ה־PAP  להחזיק בשלטון וכמעט בכל מושבי הפרלמנט. אחד ממנהיגיה הבולטים הוא בנו, שאחרי שנים רבות בהן שימש כסגן ראש הממשלה, מונה ב־2004 לראשות הממשלה.



בתי מלון מומלצים בסינגפור

בנוסף למלון מרינה ביי סנדס (Marina Bay Sands) היוקרתי, שתמונתו למעלה והוא ברמת אירוח ומיקום מושלמים, אך בהתאם גם מחיריו, נמליץ על מלון נוסף, הממוקם גם הוא לחופי מרינה ביי ובקרבת תחנות מערכת התחבורה המהירה (MRT). 
מלון פולרטון ביי סינגפור (Fullerton Bay Hotel Singapore), שאף הוא ברמת 5 כוכבים, מציע חדרים גדולים ומפוארים, שמחלקם נשקף נוף למפרץ, בריכה ובר על הגג עם נוף משגע לעיר ולמפרץ, ספא מפנק, מרכז כושר, הסעות מ/אל שדה התעופה והסעות חינם למרכז התערוכות והוועידות ומרכזי הקניות. הצוות שירותי ומפנק. תענוג!

מלון מרינה ביי סנדס, סינגפור
מלון מרינה ביי סנדס  מלון 5 כוכבים המשקיף על המפרץ ומעניק חווית אירוח מושלמת

מלון מומלץ בסינגפור
מלון פולרטון ביי סינגפור – מיקום מעולה, תצפית לעיר ולמפרץ ושירות מפנק


מידע נוסף

בתי מלון בסינגפור
בתי מלון באזור המרינה של סינגפור (מרינה ביי)

כתבות נוספות

כתבות על סין
כתבות על יפן
כתבות על מדינות נוספות באסיה




סטטיסטיקות

0
מגזינים שנשלחו

0
שאלות ותשובות

0
כותבים באתר

0
כתבות באתר