לגלות את בוקרשט:
מסלולי טיול בעיר וסביבתה
מאת: כרמית וייס
בירת רומניה היא אחד היעדים הקרובים לנו ביותר, שעתיים וחצי באוויר ואתם שם. אופציה מצוינת לחופשה קצרה או התחלה של מסלול טיול ארוך, כדי להבין טוב יותר את רומניה, לפני שעוברים לנופים הנפלאים שלה.
מלון מרקיור במרכז בוקרשט
תוכנית Discover Local היא מיזם מבורך של רשת מלונות אקור ( Accor ), שהמותג מרקיור ( Mercure ) הוא חלק ממנה. אנחנו בחרנו את מלון מרקיור בוקרשט סיטי סנטר ( Mercure Bucharest City Center ), שכפי שמעיד שמו הוא ממוקם ממש במרכז העיר, מרחק הליכה קצר מהשדרה המרכזית ותחנות מטרו ואוטובוס.
כמו רבים ממלונות מרקיור, הוא אינו שכפול של חבריו, מאחר שלכל מלון של המותג יש בעלים, הנהלה ואופי שונה. במלון זה, הממוקם ברחוב הקרוי על שמו של ג'ורג'ה אנסקו ( George Enescu ), מוזיקאי רומני מפורסם, נושא המוזיקה מעטר את הקירות. החדרים נעימים, שקטים ונקיים, וריח נעים מלווה אותך בכל מקום. מסעדת וינסטון ( Winestone ), בקומת הקרקע של המלון, היא מסעדת שף מעולה, המושכת אליה גם סועדים שאינם אורחי המלון, ובימים יפים ניתן לסעוד במרפסת הפונה לרחוב.
מסלול הליכה קצר
מהרחוב השקט של המלון אני צועדת 150 מ' היישר אל שדרות ויקטורי ( Victoriei Avenue ), הרחוב שהוא הלב הפועם של העיר, עם שפע חנויות, מסעדות ובתי קפה. מרחק דומה לאורך השדרה ואני באחד האתרים שמשכו את עיניי כחובבת צילום, כאשר עבדתי על התוכנית. האתנאום הרומני ( Romanian Athenaeum ) הוא מבנה מרשים בסגנון נאו-קלאסי, שנבנה בסוף המאה ה- 19, ומשמש כאולם הבית של התזמורת הפילהרמונית של בוקרשט, הקרויה אף היא על שמו של ג'ורג'ה אנסקו .
האתנאום הרומני – בררו מתי מתקיימים כאן קונצרטים ותיהנו כפליים ( צילום: כרמית וייס )
מרחק קצר במורד הרחוב, במרכז כיכר המהפכה ( Revolution Square ) בולט מונומנט מרשים, המתנשא לגובה 25 מ'. הוא מנציח את זכרם של גיבורי מהפכת 1989, שהחלה בעיר טימישוארה והביאה לנפילת הקומוניזם ב רומניה. כאן, ממרפסת בניין המפלגה הקומוניסטית, נשא ניקולאה צ'אושסקו את נאומו האחרון, שהפך להפגנת ענק נגד שלטונו.
מונומנט לזכר גיבורי המהפכה נגד השלטון הקומוניסטי, בכיכר המהפכה ( צילום: כרמית וייס )
בניין ספריית אוניברסיטת בוקרשט ופסלו של קרול הראשון מלך רומניה בכיכר המהפכה ( צילום: כרמית וייס )
הפסאז'ים היפים של העיר העתיקה
מעט דרומה אנחנו נכנסים בשערי העיר העתיקה של בוקרשט ( Centrul Vechi ), דרך פסאז' ויקטוריה ( Pasajul Victoria ), הרחוב מקורה המטריות הצבעוני והמפורסם. מכאן ממשיך דרומה פסאז' וילאקרוס ( Pasajul Macca-Vilacrosse ) ובו מסעדות, בתי קפה, ברים וחנויות בוטיק, כולם מקורים ומלאי אווירה. הפסאז' הוקם בסוף המאה ה- 19, בהשראת פסאז'ים דומים במערב אירופה, ואכן, לרגע אפשר לחשוב שאנחנו בפריז או מילאנו. תענוג לשוטט כאן בכל שעות היום וחובה לחזור גם בלילה, אז האווירה מיוחדת שבעתיים.
נפנה אל רחוב ליפסקאני ( Strada Lipscani ), ונתרשם מהבניינים המרשימים, שחלקם ניצבים כאן מאז המאה ה- 15. אל תפספסו את מנזר סטברופולאוס ( Stavropoleos Monastery ), מנזר קטן המאוכלס בידי נזירות, שנבנה בשנת 1724 בסגנון ברנקובאני – שילוב של סגנון ביזנטיני והשפעה גותית, המאפיין מבני דת רבים ברומניה. לא הרחק ממנו, חנות הספרים Cărtureşti Carusel , שפירושו " קרוסלת האור ", גם היא שווה ביקור. הבניין, שנבנה כבנק בתחילת המאה ה- 20, הפך לקראת סופה לחנות ספרים, עם תקרה גבוהה וגלריות עמוסות ספרים ומרהיבות ביופיין.
פסאז' וילאקרוס בעיר העתיקה, לרגע אפשר לחשוב שאנחנו בפריז או מילאנו (צילום: Andrey Khrobostov)
מנזר סטברופולאוס בעיר העתיקה, לרגע אפשר לחשוב שאנחנו בטורקיה או יוון ( צילום: כרמית וייס )
מופע המזרקות אל מול ארמון הפרלמנט
אנחנו חוצים את נהר דמבוביצה ( Dâmboviţa ), עם הצצה קטנה לעבר הבניין המרשים של ארמון הצדק ( Palace of Justice ), שבלילה אורותיו משתקפים בנהר. ממשיכים לעבר כיכר אונירי ( Piața Unirii ), שפירוש שמה הוא "כיכר האיחוד" ( Union Square ). במרכז הכיכר הענקית אינספור מזרקות, שפוצחות בריקוד של מוסיקה ואור לעת ערב, בסופי השבוע של חודשי הקיץ (שישי-ראשון , מאי-ספטמבר), למשך כ- 45 דקות.
אורותיו של ארמון הצדק משתקפים בנהר, כיום ביתם של מספר בתי משפט ( צילום: כרמית וייס )
50 שניות מרהיבות מתוך מופע המזרקות בכיכר אונירי – פתחו רמקולים
אל מול הכיכר ניצב המבנה העצום ומעורר המחלוקת של ארמון הפרלמנט ( Palace of the Parliament ), מפגן הראווה של צ'אושסקו, שבולט וצורם שבעתיים על רקע העוני של תושבי המדינה. זהו המבנה השני בגודלו בעולם, אחרי הפנטגון בארה"ב, והכבד ביותר בעולם, בשל כמויות השיש העצומות בהן השתמשו לבנייתו. הוא מתנשא לגובה 12 קומות ועוד 8 נוספות מתחת לפני הקרקע, שהתחתונה שבהן היא מקלט אטומי ענק, שיגעון נוסף של צ'אושסקו. כיום פועלים בו שני בתי הפרלמנט הרומני ומספר מוזיאונים, והביקור בחדריו המפוארים והמוגזמים הוא בסיור מודרך בלבד, שלקראתו תעברו בידוק קפדני, כמו לפני טיסה.
ארמון הפרלמנט, מגלומניה מנקרת עיניים של צ'אושסקו ( צילום: כרמית וייס )
כמויות אדירות של שיש הופכות את ארמון הפרלמנט לבניין הכבד בעולם (צילום: כרמית וייס)
הראוותנות של צ'אושסקו
כדי להבין טוב יותר את הפער העצום בין העושר והפאר הראוותני בו חיו בני הזוג ניקולאה ואלנה צ'אושסקו, לעוני של העם אותו הנהיגו בעריצות במשך 25 שנה, כדאי להרחיק עד אחוזתו הפרטית אשר בצפון העיר. ארמון פרימוורי ( Palatul Primǎverii ), שפירושו "ארמון האביב", מכונה כך על שום השדרה בה הוא ממוקם ( Bulevardul Primăverii ). נשגב מבינתי מדוע נזקקו בני הזוג ושלושת ילדיהם ל- 80 חדרים או למקלחת מצופה זהב, בעוד נתיניהם מרוויחים משכורות רעב.
* הכניסה הינה בסיור מודרך בלבד, אותו יש להזמין מראש.
סיור קצר בארמון של משפחת צ'אושסקו ופרטים מעניינים אודותיהם
אם אתם כבר כאן, סורו אל שער הניצחון של בוקרשט ( Arcul de Triumf ). אל תפתחו ציפיות מוגזמות, הוא אינו מקרין את העוצמה של השער של פריז, ואפשר גם להסתפק במעבר לצידו בדרככם משדה התעופה. הוא נבנה לראשונה מעץ, בשנת 1878, כדי לחגוג את שובם של החיילים הרומנים מהמלחמה העות'מאנית-רוסית, אך לא שרד את פגעי מזג האוויר. בשנת 1922 נבנה השער הנוכחי, במטרה להנציח את ניצחונה של רומניה במלחמת העולם הראשונה.
שער הניצחון, מזכיר את אחיו הגדול בפריז (צילום: gianliguori)
הצצה אל חיי הכפר של רומניה
השער ממוקם לפתחו של פארק הרסטראו ( Parcul Herăstrău ), לחופיו של אגם גדול בעל שם זהה, שנוצר בעיקול הנהר. בשנת 2017 הוחלף שמו של הפארק על שמו של מלך רומניה האחרון, מיכאי הראשון ( King Michael I ), שהודח מכסאו בידי המשטר הקומוניסטי, אך רבים מכירים אותו עדיין בשמו הישן. לחופי האגם גנים, פסלים, בתי קפה, מסעדות וברים, וניתן לשוט בו בסירת טיולים או סירות חתירה ופדלים.
כאן נמצא גם המוזיאון הכפרי הפתוח ( Muzeul National al Satului ), המשחזר את חיי הכפר במאות 17-20, באזורים האתנוגרפיים השונים של רומניה. בין 120 המבנים בולטת כנסיית עץ שהובאה לכאן מחבל מרמורש בצפון רומניה, אחת מעשרות כמותה המאפיינות את החבל, המככבת גם על הלוגו של המוזיאון. מרשימים במיוחד הם הבתים עם גגות הקש העצומים, אותם היה צורך לחדש בכל קיץ, וערמות החציר הענקיות, שתמיד מקסימות אותי בדרכים.
ערימות חציר וגגות קש, במוזיאון הכפרי הפתוח (צילום: Bogdan)
מלון כפרי מקסים מחוץ לעיר
חצי שעה נסיעה מזרחה, אנו מגיעים אל האזור הכפרי האמיתי, לרגל פתיחתו של מלון חדש ברשת מרקיור – מלון מרקיור קונקול קוזייני ( Mercure Conacul Cozieni ). צריך הרבה חזון כדי לשפץ אחוזה מטה ליפול, שנבנתה בתחילת המאה ה- 20, בכפר קטן ודי נטוש בשם קוזייני (Cozieni), ולתכנן להעיר כך לחיים מבחינה תיירותית את האזור כולו. המלון הוא פשוט מקסים, וכל פינה בו מעידה על תשומת לב עיצובית. החדרים משקיפים לעבר בריכה קטנה, המסעדה מעולה ומתחם הבריאות והספא מציע סאונה יבשה ורטובה, חדר כושר ואזור שקט למדיטציה.
הכפר מוקף כרמים, פרדסים ויערות, נהר זורם לצידו, ומנזר קטן ( Pasărea Monastery ) הוא "האטרקציה" היחידה כאן. למחפשי הפעילות הקצת יותר אקטיבית, מציעים כאן מסלולי קארטינג, רכיבה על סוסים ואופניים, מסלולי הליכה, פארק הרפתקאות, טעימות יין וסדנאות בישול. זהו מקום נפלא לבילוי סוף שבוע כפרי רגוע או אירוע משפחתי/קבוצתי – באזור כפרי קרוב לשדה התעופה ולעיר בוקרשט.
איך לטייל בבוקרשט
בוקרשט איננה עיר שמתאהבים בה במבט ראשון. העיר והמטרופולין שלה הם כרך ענק, עם מעל 2 מיליון תושבים. שכונות רבות נבנו בסגנון רכבת קומוניסטי מכוער למדי, כולל לא מעט בתים כאלו גם במרכז העיר. חלק ניכר מהבניינים טרם זכה לשיפוץ, והתחושה היא לעיתים אפורה וחונקת. השכר ממוצע ברומניה הוא 800-900 אירו, אבל החנויות ומרכזי הקניות אינם כה זולים, והדבר ניכר על רבים מהתושבים.
מרכז העיר והעיר העתיקה הם שונים בתכלית, עם מבנים היסטוריים נאים, שרובם זכו לשיפוץ. לדעתי ההשוואה לפריז, בה נוקטים רבים, היא מעט מוגזמת, אבל מרכז העיר הוא בהחלט מקום שנעים לבלות בו. אם אינכם חובבי הימורים או קניות, יום-יומיים של טיול בעיר יספיקו לכם. אם אתם מעוניינים גם לבקר במוזיאונים הרבים של העיר, תצטרכו יום-יומיים נוספים.
העיר העתיקה היא קטנה, חלק מהרחובות בה סגורים לתנועת כלי רכב ומומלץ לשוטט בה ברגל (צילום: כרמית וייס)
תחבורה בבוקרשט
בוקרשט סובלת מעומס תנועה ופקקים במשך רוב שעות היום, ובשעות העומס הם בלתי נסבלים. אבל ניתן להימנע מכך בשימוש במערכת התחבורה ציבורית הענפה, המורכבת מרכבת תחתית (מטרו), רכבת קלה, אוטובוסים וטרוליבוסים (אוטובוסים המחוברים לקוו חשמל עילי). למטרו 5 קווים, וקו נוסף שמתוכנן להגיע בשנת 2026 עד לשדה התעופה הבינלאומי. למעדיפים מוניות, אפליקציית BOLT עושה עבודה מצוינת.
נמל התעופה הבינלאומי בוקרשט אנרי קואנדה ( Aeroportul Internaţional Henri Coandă ) ממוקם במרחק 18 ק"מ ממרכז העיר ויש אליו טיסות ישירות רבות מישראל. הטרמינל צפוף ביותר, והשירותים (מסעדות, בתי קפה, אינטרנט אלחוטי, נקודות חשמל) לא מצטיינים, בשפת המעטה. פארק המים אוטופני ( Water Park Otopeni ), רק 6 ק"מ צפונית לשדה התעופה, יכול להוות נקודת המתנה מצוינת לטיסת ערב, אם אתם מגיעים לכאן מרחבי רומניה.
גן צ'ישמיג'יו (Grădina Cișmigiu) לא הרחק ממלון מרקיור בוקרשט סיטי סנטר –
אם נותר כוח ברגליכם לאחר הביקור בארמון הפרלמנט, תוכלו להשלים דרכו מסלול מעגלי ( צילום: כרמית וייס )
אז נכון, יש יפות ממנה, אך בוקרשט היא עיר מעניינת, הנושאת מטען תרבותי והיסטורי מרתק, יעד קרוב ומוצלח לסוף שבוע ארוך או התחלה למסלול ביעדי הטיול הנוספים של רומניה.
מידע נוסף
כתבות נוספות
טימישוארה – הפנינה של רומניה
מסלול טיול בטרנסילבניה
חבל מרמורש – ארץ חרשי העץ
מידע למטייל ברומניה
* הכותבת היתה אורחת רשת מלונות אקור.
הפסאז'ים היפים של העיר העתיקה
מעט דרומה אנחנו נכנסים בשערי העיר העתיקה של בוקרשט ( Centrul Vechi ), דרך פסאז' ויקטוריה ( Pasajul Victoria ), הרחוב מקורה המטריות הצבעוני והמפורסם. מכאן ממשיך דרומה פסאז' וילאקרוס ( Pasajul Macca-Vilacrosse ) ובו מסעדות, בתי קפה, ברים וחנויות בוטיק, כולם מקורים ומלאי אווירה. הפסאז' הוקם בסוף המאה ה- 19, בהשראת פסאז'ים דומים במערב אירופה, ואכן, לרגע אפשר לחשוב שאנחנו בפריז או מילאנו. תענוג לשוטט כאן בכל שעות היום וחובה לחזור גם בלילה, אז האווירה מיוחדת שבעתיים.
נפנה אל רחוב ליפסקאני ( Strada Lipscani ), ונתרשם מהבניינים המרשימים, שחלקם ניצבים כאן מאז המאה ה- 15. אל תפספסו את מנזר סטברופולאוס ( Stavropoleos Monastery ), מנזר קטן המאוכלס בידי נזירות, שנבנה בשנת 1724 בסגנון ברנקובאני – שילוב של סגנון ביזנטיני והשפעה גותית, המאפיין מבני דת רבים ברומניה. לא הרחק ממנו, חנות הספרים Cărtureşti Carusel , שפירושו " קרוסלת האור ", גם היא שווה ביקור. הבניין, שנבנה כבנק בתחילת המאה ה- 20, הפך לקראת סופה לחנות ספרים, עם תקרה גבוהה וגלריות עמוסות ספרים ומרהיבות ביופיין.
פסאז' וילאקרוס בעיר העתיקה, לרגע אפשר לחשוב שאנחנו בפריז או מילאנו (צילום: Andrey Khrobostov)
מנזר סטברופולאוס בעיר העתיקה, לרגע אפשר לחשוב שאנחנו בטורקיה או יוון ( צילום: כרמית וייס )
מופע המזרקות אל מול ארמון הפרלמנט
אנחנו חוצים את נהר דמבוביצה ( Dâmboviţa ), עם הצצה קטנה לעבר הבניין המרשים של ארמון הצדק ( Palace of Justice ), שבלילה אורותיו משתקפים בנהר. ממשיכים לעבר כיכר אונירי ( Piața Unirii ), שפירוש שמה הוא "כיכר האיחוד" ( Union Square ). במרכז הכיכר הענקית אינספור מזרקות, שפוצחות בריקוד של מוסיקה ואור לעת ערב, בסופי השבוע של חודשי הקיץ (שישי-ראשון , מאי-ספטמבר), למשך כ- 45 דקות.
אורותיו של ארמון הצדק משתקפים בנהר, כיום ביתם של מספר בתי משפט ( צילום: כרמית וייס )
50 שניות מרהיבות מתוך מופע המזרקות בכיכר אונירי – פתחו רמקולים
אל מול הכיכר ניצב המבנה העצום ומעורר המחלוקת של ארמון הפרלמנט ( Palace of the Parliament ), מפגן הראווה של צ'אושסקו, שבולט וצורם שבעתיים על רקע העוני של תושבי המדינה. זהו המבנה השני בגודלו בעולם, אחרי הפנטגון בארה"ב, והכבד ביותר בעולם, בשל כמויות השיש העצומות בהן השתמשו לבנייתו. הוא מתנשא לגובה 12 קומות ועוד 8 נוספות מתחת לפני הקרקע, שהתחתונה שבהן היא מקלט אטומי ענק, שיגעון נוסף של צ'אושסקו. כיום פועלים בו שני בתי הפרלמנט הרומני ומספר מוזיאונים, והביקור בחדריו המפוארים והמוגזמים הוא בסיור מודרך בלבד, שלקראתו תעברו בידוק קפדני, כמו לפני טיסה.
ארמון הפרלמנט, מגלומניה מנקרת עיניים של צ'אושסקו ( צילום: כרמית וייס )
כמויות אדירות של שיש הופכות את ארמון הפרלמנט לבניין הכבד בעולם (צילום: כרמית וייס)
הראוותנות של צ'אושסקו
כדי להבין טוב יותר את הפער העצום בין העושר והפאר הראוותני בו חיו בני הזוג ניקולאה ואלנה צ'אושסקו, לעוני של העם אותו הנהיגו בעריצות במשך 25 שנה, כדאי להרחיק עד אחוזתו הפרטית אשר בצפון העיר. ארמון פרימוורי ( Palatul Primǎverii ), שפירושו "ארמון האביב", מכונה כך על שום השדרה בה הוא ממוקם ( Bulevardul Primăverii ). נשגב מבינתי מדוע נזקקו בני הזוג ושלושת ילדיהם ל- 80 חדרים או למקלחת מצופה זהב, בעוד נתיניהם מרוויחים משכורות רעב.
* הכניסה הינה בסיור מודרך בלבד, אותו יש להזמין מראש.
סיור קצר בארמון של משפחת צ'אושסקו ופרטים מעניינים אודותיהם
אם אתם כבר כאן, סורו אל שער הניצחון של בוקרשט ( Arcul de Triumf ). אל תפתחו ציפיות מוגזמות, הוא אינו מקרין את העוצמה של השער של פריז, ואפשר גם להסתפק במעבר לצידו בדרככם משדה התעופה. הוא נבנה לראשונה מעץ, בשנת 1878, כדי לחגוג את שובם של החיילים הרומנים מהמלחמה העות'מאנית-רוסית, אך לא שרד את פגעי מזג האוויר. בשנת 1922 נבנה השער הנוכחי, במטרה להנציח את ניצחונה של רומניה במלחמת העולם הראשונה.
שער הניצחון, מזכיר את אחיו הגדול בפריז (צילום: gianliguori)
הצצה אל חיי הכפר של רומניה
השער ממוקם לפתחו של פארק הרסטראו ( Parcul Herăstrău ), לחופיו של אגם גדול בעל שם זהה, שנוצר בעיקול הנהר. בשנת 2017 הוחלף שמו של הפארק על שמו של מלך רומניה האחרון, מיכאי הראשון ( King Michael I ), שהודח מכסאו בידי המשטר הקומוניסטי, אך רבים מכירים אותו עדיין בשמו הישן. לחופי האגם גנים, פסלים, בתי קפה, מסעדות וברים, וניתן לשוט בו בסירת טיולים או סירות חתירה ופדלים.
כאן נמצא גם המוזיאון הכפרי הפתוח ( Muzeul National al Satului ), המשחזר את חיי הכפר במאות 17-20, באזורים האתנוגרפיים השונים של רומניה. בין 120 המבנים בולטת כנסיית עץ שהובאה לכאן מחבל מרמורש בצפון רומניה, אחת מעשרות כמותה המאפיינות את החבל, המככבת גם על הלוגו של המוזיאון. מרשימים במיוחד הם הבתים עם גגות הקש העצומים, אותם היה צורך לחדש בכל קיץ, וערמות החציר הענקיות, שתמיד מקסימות אותי בדרכים.
ערימות חציר וגגות קש, במוזיאון הכפרי הפתוח (צילום: Bogdan)
מלון כפרי מקסים מחוץ לעיר
חצי שעה נסיעה מזרחה, אנו מגיעים אל האזור הכפרי האמיתי, לרגל פתיחתו של מלון חדש ברשת מרקיור – מלון מרקיור קונקול קוזייני ( Mercure Conacul Cozieni ). צריך הרבה חזון כדי לשפץ אחוזה מטה ליפול, שנבנתה בתחילת המאה ה- 20, בכפר קטן ודי נטוש בשם קוזייני (Cozieni), ולתכנן להעיר כך לחיים מבחינה תיירותית את האזור כולו. המלון הוא פשוט מקסים, וכל פינה בו מעידה על תשומת לב עיצובית. החדרים משקיפים לעבר בריכה קטנה, המסעדה מעולה ומתחם הבריאות והספא מציע סאונה יבשה ורטובה, חדר כושר ואזור שקט למדיטציה.
הכפר מוקף כרמים, פרדסים ויערות, נהר זורם לצידו, ומנזר קטן ( Pasărea Monastery ) הוא "האטרקציה" היחידה כאן. למחפשי הפעילות הקצת יותר אקטיבית, מציעים כאן מסלולי קארטינג, רכיבה על סוסים ואופניים, מסלולי הליכה, פארק הרפתקאות, טעימות יין וסדנאות בישול. זהו מקום נפלא לבילוי סוף שבוע כפרי רגוע או אירוע משפחתי/קבוצתי – באזור כפרי קרוב לשדה התעופה ולעיר בוקרשט.
איך לטייל בבוקרשט
בוקרשט איננה עיר שמתאהבים בה במבט ראשון. העיר והמטרופולין שלה הם כרך ענק, עם מעל 2 מיליון תושבים. שכונות רבות נבנו בסגנון רכבת קומוניסטי מכוער למדי, כולל לא מעט בתים כאלו גם במרכז העיר. חלק ניכר מהבניינים טרם זכה לשיפוץ, והתחושה היא לעיתים אפורה וחונקת. השכר ממוצע ברומניה הוא 800-900 אירו, אבל החנויות ומרכזי הקניות אינם כה זולים, והדבר ניכר על רבים מהתושבים.
מרכז העיר והעיר העתיקה הם שונים בתכלית, עם מבנים היסטוריים נאים, שרובם זכו לשיפוץ. לדעתי ההשוואה לפריז, בה נוקטים רבים, היא מעט מוגזמת, אבל מרכז העיר הוא בהחלט מקום שנעים לבלות בו. אם אינכם חובבי הימורים או קניות, יום-יומיים של טיול בעיר יספיקו לכם. אם אתם מעוניינים גם לבקר במוזיאונים הרבים של העיר, תצטרכו יום-יומיים נוספים.
העיר העתיקה היא קטנה, חלק מהרחובות בה סגורים לתנועת כלי רכב ומומלץ לשוטט בה ברגל (צילום: כרמית וייס)
תחבורה בבוקרשט
בוקרשט סובלת מעומס תנועה ופקקים במשך רוב שעות היום, ובשעות העומס הם בלתי נסבלים. אבל ניתן להימנע מכך בשימוש במערכת התחבורה ציבורית הענפה, המורכבת מרכבת תחתית (מטרו), רכבת קלה, אוטובוסים וטרוליבוסים (אוטובוסים המחוברים לקוו חשמל עילי). למטרו 5 קווים, וקו נוסף שמתוכנן להגיע בשנת 2026 עד לשדה התעופה הבינלאומי. למעדיפים מוניות, אפליקציית BOLT עושה עבודה מצוינת.
נמל התעופה הבינלאומי בוקרשט אנרי קואנדה ( Aeroportul Internaţional Henri Coandă ) ממוקם במרחק 18 ק"מ ממרכז העיר ויש אליו טיסות ישירות רבות מישראל. הטרמינל צפוף ביותר, והשירותים (מסעדות, בתי קפה, אינטרנט אלחוטי, נקודות חשמל) לא מצטיינים, בשפת המעטה. פארק המים אוטופני ( Water Park Otopeni ), רק 6 ק"מ צפונית לשדה התעופה, יכול להוות נקודת המתנה מצוינת לטיסת ערב, אם אתם מגיעים לכאן מרחבי רומניה.
גן צ'ישמיג'יו (Grădina Cișmigiu) לא הרחק ממלון מרקיור בוקרשט סיטי סנטר –
אם נותר כוח ברגליכם לאחר הביקור בארמון הפרלמנט, תוכלו להשלים דרכו מסלול מעגלי ( צילום: כרמית וייס )
אז נכון, יש יפות ממנה, אך בוקרשט היא עיר מעניינת, הנושאת מטען תרבותי והיסטורי מרתק, יעד קרוב ומוצלח לסוף שבוע ארוך או התחלה למסלול ביעדי הטיול הנוספים של רומניה.
מידע נוסף
כתבות נוספות
טימישוארה – הפנינה של רומניה
מסלול טיול בטרנסילבניה
חבל מרמורש – ארץ חרשי העץ
מידע למטייל ברומניה
* הכותבת היתה אורחת רשת מלונות אקור.
פסאז' וילאקרוס בעיר העתיקה, לרגע אפשר לחשוב שאנחנו בפריז או מילאנו (צילום: Andrey Khrobostov)
מנזר סטברופולאוס בעיר העתיקה, לרגע אפשר לחשוב שאנחנו בטורקיה או יוון
אורותיו של ארמון הצדק משתקפים בנהר, כיום ביתם של מספר בתי משפט
50 שניות מרהיבות מתוך מופע המזרקות בכיכר אונירי – פתחו רמקולים
ארמון הפרלמנט, מגלומניה מנקרת עיניים של צ'אושסקו
כמויות אדירות של שיש הופכות את ארמון הפרלמנט לבניין הכבד בעולם (צילום: כרמית וייס)
הראוותנות של צ'אושסקו
כדי להבין טוב יותר את הפער העצום בין העושר והפאר הראוותני בו חיו בני הזוג ניקולאה ואלנה צ'אושסקו, לעוני של העם אותו הנהיגו בעריצות במשך 25 שנה, כדאי להרחיק עד אחוזתו הפרטית אשר בצפון העיר. ארמון פרימוורי ( Palatul Primǎverii ), שפירושו "ארמון האביב", מכונה כך על שום השדרה בה הוא ממוקם ( Bulevardul Primăverii ). נשגב מבינתי מדוע נזקקו בני הזוג ושלושת ילדיהם ל- 80 חדרים או למקלחת מצופה זהב, בעוד נתיניהם מרוויחים משכורות רעב.
* הכניסה הינה בסיור מודרך בלבד, אותו יש להזמין מראש.
סיור קצר בארמון של משפחת צ'אושסקו ופרטים מעניינים אודותיהם
אם אתם כבר כאן, סורו אל שער הניצחון של בוקרשט ( Arcul de Triumf ). אל תפתחו ציפיות מוגזמות, הוא אינו מקרין את העוצמה של השער של פריז, ואפשר גם להסתפק במעבר לצידו בדרככם משדה התעופה. הוא נבנה לראשונה מעץ, בשנת 1878, כדי לחגוג את שובם של החיילים הרומנים מהמלחמה העות'מאנית-רוסית, אך לא שרד את פגעי מזג האוויר. בשנת 1922 נבנה השער הנוכחי, במטרה להנציח את ניצחונה של רומניה במלחמת העולם הראשונה.
שער הניצחון, מזכיר את אחיו הגדול בפריז (צילום: gianliguori)
הצצה אל חיי הכפר של רומניה
השער ממוקם לפתחו של פארק הרסטראו ( Parcul Herăstrău ), לחופיו של אגם גדול בעל שם זהה, שנוצר בעיקול הנהר. בשנת 2017 הוחלף שמו של הפארק על שמו של מלך רומניה האחרון, מיכאי הראשון ( King Michael I ), שהודח מכסאו בידי המשטר הקומוניסטי, אך רבים מכירים אותו עדיין בשמו הישן. לחופי האגם גנים, פסלים, בתי קפה, מסעדות וברים, וניתן לשוט בו בסירת טיולים או סירות חתירה ופדלים.
כאן נמצא גם המוזיאון הכפרי הפתוח ( Muzeul National al Satului ), המשחזר את חיי הכפר במאות 17-20, באזורים האתנוגרפיים השונים של רומניה. בין 120 המבנים בולטת כנסיית עץ שהובאה לכאן מחבל מרמורש בצפון רומניה, אחת מעשרות כמותה המאפיינות את החבל, המככבת גם על הלוגו של המוזיאון. מרשימים במיוחד הם הבתים עם גגות הקש העצומים, אותם היה צורך לחדש בכל קיץ, וערמות החציר הענקיות, שתמיד מקסימות אותי בדרכים.
ערימות חציר וגגות קש, במוזיאון הכפרי הפתוח (צילום: Bogdan)
מלון כפרי מקסים מחוץ לעיר
חצי שעה נסיעה מזרחה, אנו מגיעים אל האזור הכפרי האמיתי, לרגל פתיחתו של מלון חדש ברשת מרקיור – מלון מרקיור קונקול קוזייני ( Mercure Conacul Cozieni ). צריך הרבה חזון כדי לשפץ אחוזה מטה ליפול, שנבנתה בתחילת המאה ה- 20, בכפר קטן ודי נטוש בשם קוזייני (Cozieni), ולתכנן להעיר כך לחיים מבחינה תיירותית את האזור כולו. המלון הוא פשוט מקסים, וכל פינה בו מעידה על תשומת לב עיצובית. החדרים משקיפים לעבר בריכה קטנה, המסעדה מעולה ומתחם הבריאות והספא מציע סאונה יבשה ורטובה, חדר כושר ואזור שקט למדיטציה.
הכפר מוקף כרמים, פרדסים ויערות, נהר זורם לצידו, ומנזר קטן ( Pasărea Monastery ) הוא "האטרקציה" היחידה כאן. למחפשי הפעילות הקצת יותר אקטיבית, מציעים כאן מסלולי קארטינג, רכיבה על סוסים ואופניים, מסלולי הליכה, פארק הרפתקאות, טעימות יין וסדנאות בישול. זהו מקום נפלא לבילוי סוף שבוע כפרי רגוע או אירוע משפחתי/קבוצתי – באזור כפרי קרוב לשדה התעופה ולעיר בוקרשט.
איך לטייל בבוקרשט
בוקרשט איננה עיר שמתאהבים בה במבט ראשון. העיר והמטרופולין שלה הם כרך ענק, עם מעל 2 מיליון תושבים. שכונות רבות נבנו בסגנון רכבת קומוניסטי מכוער למדי, כולל לא מעט בתים כאלו גם במרכז העיר. חלק ניכר מהבניינים טרם זכה לשיפוץ, והתחושה היא לעיתים אפורה וחונקת. השכר ממוצע ברומניה הוא 800-900 אירו, אבל החנויות ומרכזי הקניות אינם כה זולים, והדבר ניכר על רבים מהתושבים.
מרכז העיר והעיר העתיקה הם שונים בתכלית, עם מבנים היסטוריים נאים, שרובם זכו לשיפוץ. לדעתי ההשוואה לפריז, בה נוקטים רבים, היא מעט מוגזמת, אבל מרכז העיר הוא בהחלט מקום שנעים לבלות בו. אם אינכם חובבי הימורים או קניות, יום-יומיים של טיול בעיר יספיקו לכם. אם אתם מעוניינים גם לבקר במוזיאונים הרבים של העיר, תצטרכו יום-יומיים נוספים.
העיר העתיקה היא קטנה, חלק מהרחובות בה סגורים לתנועת כלי רכב ומומלץ לשוטט בה ברגל (צילום: כרמית וייס)
תחבורה בבוקרשט
בוקרשט סובלת מעומס תנועה ופקקים במשך רוב שעות היום, ובשעות העומס הם בלתי נסבלים. אבל ניתן להימנע מכך בשימוש במערכת התחבורה ציבורית הענפה, המורכבת מרכבת תחתית (מטרו), רכבת קלה, אוטובוסים וטרוליבוסים (אוטובוסים המחוברים לקוו חשמל עילי). למטרו 5 קווים, וקו נוסף שמתוכנן להגיע בשנת 2026 עד לשדה התעופה הבינלאומי. למעדיפים מוניות, אפליקציית BOLT עושה עבודה מצוינת.
נמל התעופה הבינלאומי בוקרשט אנרי קואנדה ( Aeroportul Internaţional Henri Coandă ) ממוקם במרחק 18 ק"מ ממרכז העיר ויש אליו טיסות ישירות רבות מישראל. הטרמינל צפוף ביותר, והשירותים (מסעדות, בתי קפה, אינטרנט אלחוטי, נקודות חשמל) לא מצטיינים, בשפת המעטה. פארק המים אוטופני ( Water Park Otopeni ), רק 6 ק"מ צפונית לשדה התעופה, יכול להוות נקודת המתנה מצוינת לטיסת ערב, אם אתם מגיעים לכאן מרחבי רומניה.
גן צ'ישמיג'יו (Grădina Cișmigiu) לא הרחק ממלון מרקיור בוקרשט סיטי סנטר –
אם נותר כוח ברגליכם לאחר הביקור בארמון הפרלמנט, תוכלו להשלים דרכו מסלול מעגלי ( צילום: כרמית וייס )
אז נכון, יש יפות ממנה, אך בוקרשט היא עיר מעניינת, הנושאת מטען תרבותי והיסטורי מרתק, יעד קרוב ומוצלח לסוף שבוע ארוך או התחלה למסלול ביעדי הטיול הנוספים של רומניה.
מידע נוסף
כתבות נוספות
טימישוארה – הפנינה של רומניה
מסלול טיול בטרנסילבניה
חבל מרמורש – ארץ חרשי העץ
מידע למטייל ברומניה
* הכותבת היתה אורחת רשת מלונות אקור.
שער הניצחון, מזכיר את אחיו הגדול בפריז
ערימות חציר וגגות קש, במוזיאון הכפרי הפתוח (צילום: Bogdan)
מלון כפרי מקסים מחוץ לעיר
חצי שעה נסיעה מזרחה, אנו מגיעים אל האזור הכפרי האמיתי, לרגל פתיחתו של מלון חדש ברשת מרקיור – מלון מרקיור קונקול קוזייני ( Mercure Conacul Cozieni ). צריך הרבה חזון כדי לשפץ אחוזה מטה ליפול, שנבנתה בתחילת המאה ה- 20, בכפר קטן ודי נטוש בשם קוזייני (Cozieni), ולתכנן להעיר כך לחיים מבחינה תיירותית את האזור כולו. המלון הוא פשוט מקסים, וכל פינה בו מעידה על תשומת לב עיצובית. החדרים משקיפים לעבר בריכה קטנה, המסעדה מעולה ומתחם הבריאות והספא מציע סאונה יבשה ורטובה, חדר כושר ואזור שקט למדיטציה.
הכפר מוקף כרמים, פרדסים ויערות, נהר זורם לצידו, ומנזר קטן ( Pasărea Monastery ) הוא "האטרקציה" היחידה כאן. למחפשי הפעילות הקצת יותר אקטיבית, מציעים כאן מסלולי קארטינג, רכיבה על סוסים ואופניים, מסלולי הליכה, פארק הרפתקאות, טעימות יין וסדנאות בישול. זהו מקום נפלא לבילוי סוף שבוע כפרי רגוע או אירוע משפחתי/קבוצתי – באזור כפרי קרוב לשדה התעופה ולעיר בוקרשט.
איך לטייל בבוקרשט
בוקרשט איננה עיר שמתאהבים בה במבט ראשון. העיר והמטרופולין שלה הם כרך ענק, עם מעל 2 מיליון תושבים. שכונות רבות נבנו בסגנון רכבת קומוניסטי מכוער למדי, כולל לא מעט בתים כאלו גם במרכז העיר. חלק ניכר מהבניינים טרם זכה לשיפוץ, והתחושה היא לעיתים אפורה וחונקת. השכר ממוצע ברומניה הוא 800-900 אירו, אבל החנויות ומרכזי הקניות אינם כה זולים, והדבר ניכר על רבים מהתושבים.
מרכז העיר והעיר העתיקה הם שונים בתכלית, עם מבנים היסטוריים נאים, שרובם זכו לשיפוץ. לדעתי ההשוואה לפריז, בה נוקטים רבים, היא מעט מוגזמת, אבל מרכז העיר הוא בהחלט מקום שנעים לבלות בו. אם אינכם חובבי הימורים או קניות, יום-יומיים של טיול בעיר יספיקו לכם. אם אתם מעוניינים גם לבקר במוזיאונים הרבים של העיר, תצטרכו יום-יומיים נוספים.
העיר העתיקה היא קטנה, חלק מהרחובות בה סגורים לתנועת כלי רכב ומומלץ לשוטט בה ברגל (צילום: כרמית וייס)
תחבורה בבוקרשט
בוקרשט סובלת מעומס תנועה ופקקים במשך רוב שעות היום, ובשעות העומס הם בלתי נסבלים. אבל ניתן להימנע מכך בשימוש במערכת התחבורה ציבורית הענפה, המורכבת מרכבת תחתית (מטרו), רכבת קלה, אוטובוסים וטרוליבוסים (אוטובוסים המחוברים לקוו חשמל עילי). למטרו 5 קווים, וקו נוסף שמתוכנן להגיע בשנת 2026 עד לשדה התעופה הבינלאומי. למעדיפים מוניות, אפליקציית BOLT עושה עבודה מצוינת.
נמל התעופה הבינלאומי בוקרשט אנרי קואנדה ( Aeroportul Internaţional Henri Coandă ) ממוקם במרחק 18 ק"מ ממרכז העיר ויש אליו טיסות ישירות רבות מישראל. הטרמינל צפוף ביותר, והשירותים (מסעדות, בתי קפה, אינטרנט אלחוטי, נקודות חשמל) לא מצטיינים, בשפת המעטה. פארק המים אוטופני ( Water Park Otopeni ), רק 6 ק"מ צפונית לשדה התעופה, יכול להוות נקודת המתנה מצוינת לטיסת ערב, אם אתם מגיעים לכאן מרחבי רומניה.
גן צ'ישמיג'יו (Grădina Cișmigiu) לא הרחק ממלון מרקיור בוקרשט סיטי סנטר –
אם נותר כוח ברגליכם לאחר הביקור בארמון הפרלמנט, תוכלו להשלים דרכו מסלול מעגלי ( צילום: כרמית וייס )
אז נכון, יש יפות ממנה, אך בוקרשט היא עיר מעניינת, הנושאת מטען תרבותי והיסטורי מרתק, יעד קרוב ומוצלח לסוף שבוע ארוך או התחלה למסלול ביעדי הטיול הנוספים של רומניה.
מידע נוסף
כתבות נוספות
טימישוארה – הפנינה של רומניה
מסלול טיול בטרנסילבניה
חבל מרמורש – ארץ חרשי העץ
מידע למטייל ברומניה
* הכותבת היתה אורחת רשת מלונות אקור.
העיר העתיקה היא קטנה, חלק מהרחובות בה סגורים לתנועת כלי רכב ומומלץ לשוטט בה ברגל (צילום: כרמית וייס)
תחבורה בבוקרשט
בוקרשט סובלת מעומס תנועה ופקקים במשך רוב שעות היום, ובשעות העומס הם בלתי נסבלים. אבל ניתן להימנע מכך בשימוש במערכת התחבורה ציבורית הענפה, המורכבת מרכבת תחתית (מטרו), רכבת קלה, אוטובוסים וטרוליבוסים (אוטובוסים המחוברים לקוו חשמל עילי). למטרו 5 קווים, וקו נוסף שמתוכנן להגיע בשנת 2026 עד לשדה התעופה הבינלאומי. למעדיפים מוניות, אפליקציית BOLT עושה עבודה מצוינת.
נמל התעופה הבינלאומי בוקרשט אנרי קואנדה ( Aeroportul Internaţional Henri Coandă ) ממוקם במרחק 18 ק"מ ממרכז העיר ויש אליו טיסות ישירות רבות מישראל. הטרמינל צפוף ביותר, והשירותים (מסעדות, בתי קפה, אינטרנט אלחוטי, נקודות חשמל) לא מצטיינים, בשפת המעטה. פארק המים אוטופני ( Water Park Otopeni ), רק 6 ק"מ צפונית לשדה התעופה, יכול להוות נקודת המתנה מצוינת לטיסת ערב, אם אתם מגיעים לכאן מרחבי רומניה.
גן צ'ישמיג'יו (Grădina Cișmigiu) לא הרחק ממלון מרקיור בוקרשט סיטי סנטר –
אם נותר כוח ברגליכם לאחר הביקור בארמון הפרלמנט, תוכלו להשלים דרכו מסלול מעגלי ( צילום: כרמית וייס )
אז נכון, יש יפות ממנה, אך בוקרשט היא עיר מעניינת, הנושאת מטען תרבותי והיסטורי מרתק, יעד קרוב ומוצלח לסוף שבוע ארוך או התחלה למסלול ביעדי הטיול הנוספים של רומניה.
מידע נוסף
כתבות נוספות
טימישוארה – הפנינה של רומניה
מסלול טיול בטרנסילבניה
חבל מרמורש – ארץ חרשי העץ
מידע למטייל ברומניה
* הכותבת היתה אורחת רשת מלונות אקור.
גן צ'ישמיג'יו (Grădina Cișmigiu) לא הרחק ממלון מרקיור בוקרשט סיטי סנטר
אם נותר כוח ברגליכם לאחר הביקור בארמון הפרלמנט, תוכלו להשלים דרכו מסלול מעגלי
כתבות נוספות
טימישוארה – הפנינה של רומניה
מסלול טיול בטרנסילבניה
חבל מרמורש – ארץ חרשי העץ
מידע למטייל ברומניה
* הכותבת היתה אורחת רשת מלונות אקור.
* הכותבת היתה אורחת רשת מלונות אקור.