ברוכים הבאים לחניון:
קמפינג לקרוואנים
מאת: רונית גלבוע
אם חשבתם שבטיול קרוואנים הקרוואן הוא הכול, חכו עד לפגישה המשולשת הראשונה – אתם, הקרוואן וחניון הקמפינג. מהרגע בו תחצו את שער הכניסה לחניון הקמפינג, ישובים בקרוואן, ותכוונו אותו אל החלקה המיועדת לכם, תרגישו כיצד הקרוואן שלכם כמו נצבע לפתע באודם מיוחד בלחיים ומתמלא בחדווה ובחיוך.
אנסה להביא לכם כאן את כל מה שצריך לדעת על חניוני קמפינג לקרוואנים.
נופש קטן בתוך טיול גדול
אלפי חניוני קמפינג פזורים להם אי שם במרחבים, ממתינים לקרוואנים שיבואו לשהות בקרבם. אלפי חניוני קמפינג בהם מצוי כל הדרוש על מנת שיהיה לנו, מטיילי הקרוואנים, עוברי האורח המזדמנים, מקום לשהות בו עם הקרוואן ביום ובלילה. מקום בו קיימים כל סוגי השרות הנחוצים לקרוואן ולמטיילים, ולעיתים קרובות נוספות גם אטרקציות מסוגים שונים, היכולות ליצור תנאים לנופש חווייתי ואטרקטיבי, תוך כדי טיול. מעין נופש קטן, בתוך הטיול הגדול.
חניוני הקמפינג הם למעשה מתחמים רשמיים ומותרים לשהייה ולחנייה של קרוואנים. הם ממתינים לנו ולקרוואנים כמו פנינים מדהימות בתוככי הנוף וכחלק מן הטבע. כל אגם שמכבד את עצמו – יארח קרוואניסטים בחניוני קמפינג לגדותיו, וכל נהר, נחל ופלג בו זורמים מים – יתכבדו בנוכחות חניוני קמפינג אי שם לאורכם. למרגלות ההרים ובין עצי החורש והיער, בפארקים הלאומיים ובשמורות הטבע – תמיד קרובים לאדמה לטבע ולנוף, במקומות היפים ביותר. שם ימצא שלט הכוונה קטן עם סמל של אוהל זעיר, משמע: ברוכים הבאים לחניון הקמפינג.
קיימים איגודי חניוני קמפינג רבים, בהם מאגרים עמוסי מידע אודות היצע חניוני הקמפינג, מיקומם, השרות הניתן בהם ורמתם. החניונים מדורגים בדרך כלל בדירוג של כוכבים (או אוהלים), בדומה לדירוג בתי המלון. הדירוג יהיה מושפע מגורמים רבים, ביניהם גם מיקומו של החניון, גודלו, רמת השירותים והמתקנים המצויים בו. בסביבת החניונים תמיד יש מה לעשות, מה לראות והיכן לבקר ולבלות, כך שתמיד באזור בו מבלים אי אפשר שלא להבחין בשלטי הכוונה לחניוני הקמפינג הזמינים והקרובים.
קמפינג לשפת האגם, הכי קרוב לטבע של נורווגיה (צילום: כרמית וייס)
נרשמים ומתרשמים
בכניסה לחניון – משרד קבלה ושטח חנייה לבאים בשעריו. נרשמים, מקבלים מידע אודות החניון, חוקי החניון, מפת החניון והשירותים המצויים בו, ונוסעים אל המקום המיועד לנו- החלקה שלנו. שם חונים, מחברים את הקרוואן לחשמל, על ידי חיבור כבל החשמל לארון חשמל המצוי בכל חלקה ואת צדו השני של הכבל מחברים לשקע המצוי בדופן החיצונית של הקרוואן. זהו. עכשיו כל שקעי החשמל שבקרוואן, שאינם עובדים ללא חיבור למערכת החשמל החיצוני, מספקים זרם. אפשר לטעון מכשירים ולהפעיל מכשירי חשמל - כמו בבית. המכשירים והמערכות שעבדו ללא חשמל אלא בעזרת סוללת הקרוואן, כגון, משאבת המים, המקרר והמנורות – יפעלו כעת אף הם בעזרת החשמל החיצוני שזה עתה חובר.
השלב הבא בהתמקמות בחניון הקרוואנים הוא פתיחת הסככה והוצאת השולחן והכסאות המתקפלים. עכשיו ברור לכולם שכאן גרה משפחה. התוספת המקובלת להתמקמות היא הנחת שטיחון סף למרגלות מדרגת הכניסה לקרוואן – כך זה מרגיש ממש בית עם גינה ומאפשר ללכלוך (לפחות לחלק מהלכלוך) להיפרד מסוליות הנעליים שם בחוץ, לפני הכניסה לקרוואן. עכשיו, כשיש בית עם חצר, שלושה כיווני אויר, נוף ואוירה – מתחילים לחקור ולגלות את החניון. קיבלנו הרבה מאוד מידע במשרד הקבלה. זוכרים? זה הזמן להתחיל להשתמש בו. יוצאים לסיור ברחבי החניון מצוידים במפת החניון (את ה GPS אתם יכולים להשאיר בקרוואן, כאן הוא לא יעזור לכם).
פרגולה, שולחן וכסאות - שלב ראשון בהתמקמות בקמפינג
חפש את המטמון בקמפינג
וכמו ב"חפש את המטמון" מתחילים לתור ולחפש... מחפשים את המקלחות ובודקים אותן, מחפשים את השירותים, תרים אחרי העמדות להדחת כלים. בדרך, בדרך כלל מוצאים עוד כמה דברים חשובים, שנראים כמו מכונות כביסה (אלה הם המייבשים...), וכאלה שנראים כמו מייבשי כביסה (אלו הן המכונות...).
ממשיכים לחפש את המטמון. מגלים היכן העמדה לשירות הקרוואנים – הצינור למילוי מים, העמדה לריקון מיכל השירותים הכימיים והעמדה לריקון המים האפורים. מחפשים ומגלים היכן נמצאים המתקנים השונים שבחניון אליו הגעתם ומה יש שם בכלל: חדר משחקים, גן שעשועים, בריכת שחיה, חדר טלביזיה, עמדות מחשב ואינטרנט, מרכול, מסעדה ועוד. מה הן שעות הפעילות של המתקנים השונים? מתי פתוח ומתי סגור?
אז, אחרי שמגלים היכן כל הדברים האלה, שהם במקרה הסיבה הרשמית להגעה לחניון הקמפינג - מתחילים למצוא את המטמון. בקצה ובסוף הפינה, שם, באופק החניון תמצאו את המטמון: לעיתים תהיה זו גדה של ערוץ מים, כזה או אחר, ולעיתים יחכו שם הברווזים והברבורים לשאריות הלחמניות מאתמול. לפעמים יהיה זה "רק" ספסל, אבל איזה מזל יש לו שהוא רואה בכל אור של זריחה וצבעים של שקיעה את הנוף המהמם שמולו.
מכאן מתחילים לחקור את העניינים יותר לעומק, הרבה יותר לעומק, משום שמהר מאוד תגלו שלכל חניון קמפינג החוקים שלו, ואין גבול לדמיון ואין סוף ליצירתיות.
ספסל אל מול הנוף, כאילו מישהו חשב בדיוק עלינו
חשמל כמו בבית
הדבר הראשון שעושים כשמגיעים למקום המיועד לנו בחניון הקמפינג, הוא הוצאת הכבל החשמלי מתא המטען, איתור ופתיחת ארון החשמל הצמוד. צד אחד של הכבל מתחבר לארון החשמל והצד השני לשקע החיצוני שבקרוואן – פעולה פשוטה וקלה המספקת זרם חשמל לקרוואן, כמו בבית. וגם בנושא החשמל, לכל חניון חוקים משלו: לעיתים מחיר הכניסה לחניון כולל את החיבור לחשמל, לעיתים משלמים מחיר גלובלי לחשמל ולעיתים משלמים על פי צריכה.
כביסה בשפת המקום
ברוב חניוני הקמפינג יש מכונות כביסה ומייבשי כביסה. יש לרכוש אסימונים בדלפק הקבלה או להשתמש במטבעות להפעלת המכונות והמייבשים. על הקיר שמעל למכונת הכביסה ומעל למייבש הכביסה יש ציורים מלווים במלל (או מלל מלווה בציורים) – הנחיות להפעלת המכונות. בדרך כלל, הציורים לא ממש שייכים לעניין והמלל – גם לא ממש (אם הוא, במקרה הטוב, באנגלית).
אז, אחרי שכל המשוכות הללו מאחוריכם וקראתם את כל ההוראות באנגלית והכל מובן ברור ומוחשי (הציורים מסייעים...), מכניסים את מספר המטבעות הנכון למקום הנכון וכל מה שנותר לעשות הוא לבחור תכנית כביסה ו... זה אף פעם אף פעם לא באנגלית! (מה עושים? מחכים. מישהו כבר יבוא).
בדרך כלל, מספר מכונות הכביסה ומייבשי הכביסה מצומצם מאוד ובעונות עמוסות- מרגישים את העומס באזור מכונות הכביסה, משום שמשך פעולת מכונת כביסה הוא ארוך ומשך פעולת מייבש כביסה ארוך אף יותר. כדאי לשים לב לגודל המכונה ולכמות אותה אפשר לכבס בהפעלה אחת, ובעיקר יש לשים לב לגודלו של מייבש הכביסה ולכמות שאפשר לייבש בו. בכל חניון קמפינג יש אגנים מיוחדים לכביסה ביד ולא נדיר לראות בחניוני קמפינג חבלי כביסה מאולתרים, תלויים בין שני עצים – שתתבדר לה הכביסה ברוח ותתייבש.
כביסה נקייה וריחנית, שירות כזה אין אפילו בבית
מים נקיים, מים אפורים ו...
בכל חניון קמפינג יש מספר עמדות שרות לריקון ומילוי מים לקרוואן. לכל קרוואן יש מיכל מים נקיים – מים המשמשים במטבח, בשירותים ובמקלחת. את מיכל המים הנקיים ממלאים בעזרת צינור, הנמצא בנקודת השירות. המים בהם שתמשנו במקלחת ובמטבח נאגרים במיכל אחר והם מכונים "מים אפורים". כדי לרוקן אותו מכוונים את הקרוואן, כך שצינור הניקוז יהיה מעל לפתח הניקוז, ומזרימים לשם את המים האפורים.
מי השירותים הולכים למיכל אחר, מיכל כימי, וגם אותו יש לרוקן כל יום. שיטת ריקון השירותים הכימיים שבקרוואן באירופה שונה מהשיטה האמריקאית. בכל חניון קמפינג ישנו אגן מיוחד, מלבני גדול ועמוק, לריקון המכל הכימי. נושאים את המכל האטום מן הקרוואן אל המקום המיועד לריקון והמסומן באותיות CH .
מיכל השירותים הכימיים, לא כל כך נורא כמו שזה נשמע
כיבוי אורות במקלחות
ברוב רובם של חניוני הקמפינג, מקלחת זו מקלחת והמים החמים זורמים כרגיל והם נעימים וחמים – ממש כמו בבית. אבל קורה שבחניוני קמפינג מסוימים צריך הכנה מוקדמת והערכות מיוחדת לקראת המקלחת:
לעיתים יש להכניס מטבע למכונה על מנת שיזרמו מים חמים, והם יזרמו למשך מספר מסוים של דקות. רוצים/צריכים עוד? מכניסים מטבע נוסף.
לעיתים יש לרכוש אסימון בדלפק הקבלה ולשלשל אותו למכונה על מנת שיהיו מים חמים.
לעיתים לא צריך לא מטבע ולא אסימון, אולם כאן יש להתמיד בלחיצה על כפתור גדול המשמש כברז.
לעיתים המים מפסיקים לזרום אחת למספר שניות, כך שיש ללחוץ כל רגע על סוג של כפתור המחדש את הזרם שנפסק... עד הלחיצה הבאה.
לעיתים המים החמים במקלחות, חמים רק עד שעה מסוימת בלילה, ולפעמים יש "כיבוי אורות" במקלחת בשעת לילה.
ולעיתים, כמובן, יש חניונים בהם אין שום פטנט ושום דבר שונה משונה או מקורי. פשוט מקלחת.
לחם ושעשועים
בכל חניון קמפינג מתקנים שונים, כיד הדמיון הטובה עליהם ועלינו, המיועדים לשרת את המתארחים בחניון ולהנעים את שהותם וזמנם. האפשרויות רבות והיצע האטרקציות והמתקנים הוא עצום ומשתנה מחניון לחניון. כך בחניונים מסוימים נוכל לבלות בגן שעשועים קטנטן, ידידותי וחביב, בעוד שבחניונים אחרים נהנה מפארקי שעשועים ופארקי מים ענקיים. בחלק מחניוני הקמפינג מרכול קטן, המוכר מוצרים מינימליים, ובחלק מן החניונים יהיה מקבץ חנויות בהן ניתן לקנות מכל טוב הארץ. בחלק מהחניונים ישמחו למכור לכם לחמניות טריות על הבוקר, רק אם תזמינו מראש בערב הקודם, בעוד שבאחרים ריח הלחמניות הטריות הנאפות במקום יעיר אתכם משנתכם הערבה. בחלק מהחניונים דוכן קטן בו ניתן לרכוש מעט חטיפים, שתייה ואולי גם גלידה, בעוד שבאחרים תמצאו מסעדות מעולות ואף מפוארות.
כתבות נוספות על טיולי קרוואנים
גן שעשועים קטן וחביב, חניון קמפינג בנורווגיה (צילום: כרמית וייס)
להתנהג בהתאם לחוקי הבית
בכל חניון קמפינג כדאי לברר במשרד הקבלה את הכללים, המשתנים מחניון לחניון: באיזו שעה סוגרים את שער הכניסה לחניון לתנועת כלי רכב ובאיזו שעה פותחים את השערים בבוקר? מה היא שעת הסגירה של דלפק הקבלה בערב ומתי הוא נפתח בבוקר? כיצד והיכן ניתן להזמין לחמניות לבוקר, אם בכלל? החל מאיזו שעה מתחילה "שעת השקט" (בלילה נהוג לשמור על שקט ולהימנע מתנועת כלי רכב בתחומי חניוני הקמפינג, על מנת לאפשר מנוחה לאורחים)?
בחניוני הקמפינג באירופה, כנהוג באירופה, שומרים מאוד על איכות הסביבה ומקפידים על מיון אשפה. בחניונים רבים תמצאו את עצמכם "עובדים בזבל" - ממיינים ומשליכים כל פריט אשפה למיכל אחר. יש חניונים שיציידו אתכם בשקיות אשפה שחורות מיוחדות, בהן תתבקשו לאסוף את האשפה שלכם ולהניחה במיכל מיוחד המיועד לאשפה בלתי ממוינת.
כל חניוני הקמפינג נקיים מאוד ומטופחים וכל האורחים מקפידים ושומרים על הניקיון בחניון ובאתרי הטבע הצמודים אליו. החניון הוא הבית והאורחים מתנהגים בהתאם. מקובל ומובן מאליו להשאיר את המקום נקי, את המקלחות נקיות, למיין את האשפה על פי המקובל במקום ולפנות אותה אם נדרש.
טיול נעים ולהתראות בחניון הקמפינג.
כתבות נוספות בנושא
טיול קרוואן בארצות הברית
טיול קרוואן באלסקה
טיול קרוואן באוסטרליה
טיול קרוואן בנורווגיה
טיול קרוואנים באיטליה
יעדים ומדינות
חפש את המטמון בקמפינג
וכמו ב"חפש את המטמון" מתחילים לתור ולחפש... מחפשים את המקלחות ובודקים אותן, מחפשים את השירותים, תרים אחרי העמדות להדחת כלים. בדרך, בדרך כלל מוצאים עוד כמה דברים חשובים, שנראים כמו מכונות כביסה (אלה הם המייבשים...), וכאלה שנראים כמו מייבשי כביסה (אלו הן המכונות...).
ממשיכים לחפש את המטמון. מגלים היכן העמדה לשירות הקרוואנים – הצינור למילוי מים, העמדה לריקון מיכל השירותים הכימיים והעמדה לריקון המים האפורים. מחפשים ומגלים היכן נמצאים המתקנים השונים שבחניון אליו הגעתם ומה יש שם בכלל: חדר משחקים, גן שעשועים, בריכת שחיה, חדר טלביזיה, עמדות מחשב ואינטרנט, מרכול, מסעדה ועוד. מה הן שעות הפעילות של המתקנים השונים? מתי פתוח ומתי סגור?
אז, אחרי שמגלים היכן כל הדברים האלה, שהם במקרה הסיבה הרשמית להגעה לחניון הקמפינג - מתחילים למצוא את המטמון. בקצה ובסוף הפינה, שם, באופק החניון תמצאו את המטמון: לעיתים תהיה זו גדה של ערוץ מים, כזה או אחר, ולעיתים יחכו שם הברווזים והברבורים לשאריות הלחמניות מאתמול. לפעמים יהיה זה "רק" ספסל, אבל איזה מזל יש לו שהוא רואה בכל אור של זריחה וצבעים של שקיעה את הנוף המהמם שמולו.
מכאן מתחילים לחקור את העניינים יותר לעומק, הרבה יותר לעומק, משום שמהר מאוד תגלו שלכל חניון קמפינג החוקים שלו, ואין גבול לדמיון ואין סוף ליצירתיות.
ספסל אל מול הנוף, כאילו מישהו חשב בדיוק עלינו
חשמל כמו בבית
הדבר הראשון שעושים כשמגיעים למקום המיועד לנו בחניון הקמפינג, הוא הוצאת הכבל החשמלי מתא המטען, איתור ופתיחת ארון החשמל הצמוד. צד אחד של הכבל מתחבר לארון החשמל והצד השני לשקע החיצוני שבקרוואן – פעולה פשוטה וקלה המספקת זרם חשמל לקרוואן, כמו בבית. וגם בנושא החשמל, לכל חניון חוקים משלו: לעיתים מחיר הכניסה לחניון כולל את החיבור לחשמל, לעיתים משלמים מחיר גלובלי לחשמל ולעיתים משלמים על פי צריכה.
כביסה בשפת המקום
ברוב חניוני הקמפינג יש מכונות כביסה ומייבשי כביסה. יש לרכוש אסימונים בדלפק הקבלה או להשתמש במטבעות להפעלת המכונות והמייבשים. על הקיר שמעל למכונת הכביסה ומעל למייבש הכביסה יש ציורים מלווים במלל (או מלל מלווה בציורים) – הנחיות להפעלת המכונות. בדרך כלל, הציורים לא ממש שייכים לעניין והמלל – גם לא ממש (אם הוא, במקרה הטוב, באנגלית).
אז, אחרי שכל המשוכות הללו מאחוריכם וקראתם את כל ההוראות באנגלית והכל מובן ברור ומוחשי (הציורים מסייעים...), מכניסים את מספר המטבעות הנכון למקום הנכון וכל מה שנותר לעשות הוא לבחור תכנית כביסה ו... זה אף פעם אף פעם לא באנגלית! (מה עושים? מחכים. מישהו כבר יבוא).
בדרך כלל, מספר מכונות הכביסה ומייבשי הכביסה מצומצם מאוד ובעונות עמוסות- מרגישים את העומס באזור מכונות הכביסה, משום שמשך פעולת מכונת כביסה הוא ארוך ומשך פעולת מייבש כביסה ארוך אף יותר. כדאי לשים לב לגודל המכונה ולכמות אותה אפשר לכבס בהפעלה אחת, ובעיקר יש לשים לב לגודלו של מייבש הכביסה ולכמות שאפשר לייבש בו. בכל חניון קמפינג יש אגנים מיוחדים לכביסה ביד ולא נדיר לראות בחניוני קמפינג חבלי כביסה מאולתרים, תלויים בין שני עצים – שתתבדר לה הכביסה ברוח ותתייבש.
כביסה נקייה וריחנית, שירות כזה אין אפילו בבית
מים נקיים, מים אפורים ו...
בכל חניון קמפינג יש מספר עמדות שרות לריקון ומילוי מים לקרוואן. לכל קרוואן יש מיכל מים נקיים – מים המשמשים במטבח, בשירותים ובמקלחת. את מיכל המים הנקיים ממלאים בעזרת צינור, הנמצא בנקודת השירות. המים בהם שתמשנו במקלחת ובמטבח נאגרים במיכל אחר והם מכונים "מים אפורים". כדי לרוקן אותו מכוונים את הקרוואן, כך שצינור הניקוז יהיה מעל לפתח הניקוז, ומזרימים לשם את המים האפורים.
מי השירותים הולכים למיכל אחר, מיכל כימי, וגם אותו יש לרוקן כל יום. שיטת ריקון השירותים הכימיים שבקרוואן באירופה שונה מהשיטה האמריקאית. בכל חניון קמפינג ישנו אגן מיוחד, מלבני גדול ועמוק, לריקון המכל הכימי. נושאים את המכל האטום מן הקרוואן אל המקום המיועד לריקון והמסומן באותיות CH .
מיכל השירותים הכימיים, לא כל כך נורא כמו שזה נשמע
כיבוי אורות במקלחות
ברוב רובם של חניוני הקמפינג, מקלחת זו מקלחת והמים החמים זורמים כרגיל והם נעימים וחמים – ממש כמו בבית. אבל קורה שבחניוני קמפינג מסוימים צריך הכנה מוקדמת והערכות מיוחדת לקראת המקלחת:
לעיתים יש להכניס מטבע למכונה על מנת שיזרמו מים חמים, והם יזרמו למשך מספר מסוים של דקות. רוצים/צריכים עוד? מכניסים מטבע נוסף.
לעיתים יש לרכוש אסימון בדלפק הקבלה ולשלשל אותו למכונה על מנת שיהיו מים חמים.
לעיתים לא צריך לא מטבע ולא אסימון, אולם כאן יש להתמיד בלחיצה על כפתור גדול המשמש כברז.
לעיתים המים מפסיקים לזרום אחת למספר שניות, כך שיש ללחוץ כל רגע על סוג של כפתור המחדש את הזרם שנפסק... עד הלחיצה הבאה.
לעיתים המים החמים במקלחות, חמים רק עד שעה מסוימת בלילה, ולפעמים יש "כיבוי אורות" במקלחת בשעת לילה.
ולעיתים, כמובן, יש חניונים בהם אין שום פטנט ושום דבר שונה משונה או מקורי. פשוט מקלחת.
לחם ושעשועים
בכל חניון קמפינג מתקנים שונים, כיד הדמיון הטובה עליהם ועלינו, המיועדים לשרת את המתארחים בחניון ולהנעים את שהותם וזמנם. האפשרויות רבות והיצע האטרקציות והמתקנים הוא עצום ומשתנה מחניון לחניון. כך בחניונים מסוימים נוכל לבלות בגן שעשועים קטנטן, ידידותי וחביב, בעוד שבחניונים אחרים נהנה מפארקי שעשועים ופארקי מים ענקיים. בחלק מחניוני הקמפינג מרכול קטן, המוכר מוצרים מינימליים, ובחלק מן החניונים יהיה מקבץ חנויות בהן ניתן לקנות מכל טוב הארץ. בחלק מהחניונים ישמחו למכור לכם לחמניות טריות על הבוקר, רק אם תזמינו מראש בערב הקודם, בעוד שבאחרים ריח הלחמניות הטריות הנאפות במקום יעיר אתכם משנתכם הערבה. בחלק מהחניונים דוכן קטן בו ניתן לרכוש מעט חטיפים, שתייה ואולי גם גלידה, בעוד שבאחרים תמצאו מסעדות מעולות ואף מפוארות.
כתבות נוספות על טיולי קרוואנים
גן שעשועים קטן וחביב, חניון קמפינג בנורווגיה (צילום: כרמית וייס)
להתנהג בהתאם לחוקי הבית
בכל חניון קמפינג כדאי לברר במשרד הקבלה את הכללים, המשתנים מחניון לחניון: באיזו שעה סוגרים את שער הכניסה לחניון לתנועת כלי רכב ובאיזו שעה פותחים את השערים בבוקר? מה היא שעת הסגירה של דלפק הקבלה בערב ומתי הוא נפתח בבוקר? כיצד והיכן ניתן להזמין לחמניות לבוקר, אם בכלל? החל מאיזו שעה מתחילה "שעת השקט" (בלילה נהוג לשמור על שקט ולהימנע מתנועת כלי רכב בתחומי חניוני הקמפינג, על מנת לאפשר מנוחה לאורחים)?
בחניוני הקמפינג באירופה, כנהוג באירופה, שומרים מאוד על איכות הסביבה ומקפידים על מיון אשפה. בחניונים רבים תמצאו את עצמכם "עובדים בזבל" - ממיינים ומשליכים כל פריט אשפה למיכל אחר. יש חניונים שיציידו אתכם בשקיות אשפה שחורות מיוחדות, בהן תתבקשו לאסוף את האשפה שלכם ולהניחה במיכל מיוחד המיועד לאשפה בלתי ממוינת.
כל חניוני הקמפינג נקיים מאוד ומטופחים וכל האורחים מקפידים ושומרים על הניקיון בחניון ובאתרי הטבע הצמודים אליו. החניון הוא הבית והאורחים מתנהגים בהתאם. מקובל ומובן מאליו להשאיר את המקום נקי, את המקלחות נקיות, למיין את האשפה על פי המקובל במקום ולפנות אותה אם נדרש.
טיול נעים ולהתראות בחניון הקמפינג.
כתבות נוספות בנושא
טיול קרוואן בארצות הברית
טיול קרוואן באלסקה
טיול קרוואן באוסטרליה
טיול קרוואן בנורווגיה
טיול קרוואנים באיטליה
יעדים ומדינות
כביסה בשפת המקום
ברוב חניוני הקמפינג יש מכונות כביסה ומייבשי כביסה. יש לרכוש אסימונים בדלפק הקבלה או להשתמש במטבעות להפעלת המכונות והמייבשים. על הקיר שמעל למכונת הכביסה ומעל למייבש הכביסה יש ציורים מלווים במלל (או מלל מלווה בציורים) – הנחיות להפעלת המכונות. בדרך כלל, הציורים לא ממש שייכים לעניין והמלל – גם לא ממש (אם הוא, במקרה הטוב, באנגלית).
אז, אחרי שכל המשוכות הללו מאחוריכם וקראתם את כל ההוראות באנגלית והכל מובן ברור ומוחשי (הציורים מסייעים...), מכניסים את מספר המטבעות הנכון למקום הנכון וכל מה שנותר לעשות הוא לבחור תכנית כביסה ו... זה אף פעם אף פעם לא באנגלית! (מה עושים? מחכים. מישהו כבר יבוא).
בדרך כלל, מספר מכונות הכביסה ומייבשי הכביסה מצומצם מאוד ובעונות עמוסות- מרגישים את העומס באזור מכונות הכביסה, משום שמשך פעולת מכונת כביסה הוא ארוך ומשך פעולת מייבש כביסה ארוך אף יותר. כדאי לשים לב לגודל המכונה ולכמות אותה אפשר לכבס בהפעלה אחת, ובעיקר יש לשים לב לגודלו של מייבש הכביסה ולכמות שאפשר לייבש בו. בכל חניון קמפינג יש אגנים מיוחדים לכביסה ביד ולא נדיר לראות בחניוני קמפינג חבלי כביסה מאולתרים, תלויים בין שני עצים – שתתבדר לה הכביסה ברוח ותתייבש.
כביסה נקייה וריחנית, שירות כזה אין אפילו בבית
מים נקיים, מים אפורים ו...
בכל חניון קמפינג יש מספר עמדות שרות לריקון ומילוי מים לקרוואן. לכל קרוואן יש מיכל מים נקיים – מים המשמשים במטבח, בשירותים ובמקלחת. את מיכל המים הנקיים ממלאים בעזרת צינור, הנמצא בנקודת השירות. המים בהם שתמשנו במקלחת ובמטבח נאגרים במיכל אחר והם מכונים "מים אפורים". כדי לרוקן אותו מכוונים את הקרוואן, כך שצינור הניקוז יהיה מעל לפתח הניקוז, ומזרימים לשם את המים האפורים.
מי השירותים הולכים למיכל אחר, מיכל כימי, וגם אותו יש לרוקן כל יום. שיטת ריקון השירותים הכימיים שבקרוואן באירופה שונה מהשיטה האמריקאית. בכל חניון קמפינג ישנו אגן מיוחד, מלבני גדול ועמוק, לריקון המכל הכימי. נושאים את המכל האטום מן הקרוואן אל המקום המיועד לריקון והמסומן באותיות CH .
מיכל השירותים הכימיים, לא כל כך נורא כמו שזה נשמע
כיבוי אורות במקלחות
ברוב רובם של חניוני הקמפינג, מקלחת זו מקלחת והמים החמים זורמים כרגיל והם נעימים וחמים – ממש כמו בבית. אבל קורה שבחניוני קמפינג מסוימים צריך הכנה מוקדמת והערכות מיוחדת לקראת המקלחת:
לעיתים יש להכניס מטבע למכונה על מנת שיזרמו מים חמים, והם יזרמו למשך מספר מסוים של דקות. רוצים/צריכים עוד? מכניסים מטבע נוסף.
לעיתים יש לרכוש אסימון בדלפק הקבלה ולשלשל אותו למכונה על מנת שיהיו מים חמים.
לעיתים לא צריך לא מטבע ולא אסימון, אולם כאן יש להתמיד בלחיצה על כפתור גדול המשמש כברז.
לעיתים המים מפסיקים לזרום אחת למספר שניות, כך שיש ללחוץ כל רגע על סוג של כפתור המחדש את הזרם שנפסק... עד הלחיצה הבאה.
לעיתים המים החמים במקלחות, חמים רק עד שעה מסוימת בלילה, ולפעמים יש "כיבוי אורות" במקלחת בשעת לילה.
ולעיתים, כמובן, יש חניונים בהם אין שום פטנט ושום דבר שונה משונה או מקורי. פשוט מקלחת.
לחם ושעשועים
בכל חניון קמפינג מתקנים שונים, כיד הדמיון הטובה עליהם ועלינו, המיועדים לשרת את המתארחים בחניון ולהנעים את שהותם וזמנם. האפשרויות רבות והיצע האטרקציות והמתקנים הוא עצום ומשתנה מחניון לחניון. כך בחניונים מסוימים נוכל לבלות בגן שעשועים קטנטן, ידידותי וחביב, בעוד שבחניונים אחרים נהנה מפארקי שעשועים ופארקי מים ענקיים. בחלק מחניוני הקמפינג מרכול קטן, המוכר מוצרים מינימליים, ובחלק מן החניונים יהיה מקבץ חנויות בהן ניתן לקנות מכל טוב הארץ. בחלק מהחניונים ישמחו למכור לכם לחמניות טריות על הבוקר, רק אם תזמינו מראש בערב הקודם, בעוד שבאחרים ריח הלחמניות הטריות הנאפות במקום יעיר אתכם משנתכם הערבה. בחלק מהחניונים דוכן קטן בו ניתן לרכוש מעט חטיפים, שתייה ואולי גם גלידה, בעוד שבאחרים תמצאו מסעדות מעולות ואף מפוארות.
כתבות נוספות על טיולי קרוואנים
גן שעשועים קטן וחביב, חניון קמפינג בנורווגיה (צילום: כרמית וייס)
להתנהג בהתאם לחוקי הבית
בכל חניון קמפינג כדאי לברר במשרד הקבלה את הכללים, המשתנים מחניון לחניון: באיזו שעה סוגרים את שער הכניסה לחניון לתנועת כלי רכב ובאיזו שעה פותחים את השערים בבוקר? מה היא שעת הסגירה של דלפק הקבלה בערב ומתי הוא נפתח בבוקר? כיצד והיכן ניתן להזמין לחמניות לבוקר, אם בכלל? החל מאיזו שעה מתחילה "שעת השקט" (בלילה נהוג לשמור על שקט ולהימנע מתנועת כלי רכב בתחומי חניוני הקמפינג, על מנת לאפשר מנוחה לאורחים)?
בחניוני הקמפינג באירופה, כנהוג באירופה, שומרים מאוד על איכות הסביבה ומקפידים על מיון אשפה. בחניונים רבים תמצאו את עצמכם "עובדים בזבל" - ממיינים ומשליכים כל פריט אשפה למיכל אחר. יש חניונים שיציידו אתכם בשקיות אשפה שחורות מיוחדות, בהן תתבקשו לאסוף את האשפה שלכם ולהניחה במיכל מיוחד המיועד לאשפה בלתי ממוינת.
כל חניוני הקמפינג נקיים מאוד ומטופחים וכל האורחים מקפידים ושומרים על הניקיון בחניון ובאתרי הטבע הצמודים אליו. החניון הוא הבית והאורחים מתנהגים בהתאם. מקובל ומובן מאליו להשאיר את המקום נקי, את המקלחות נקיות, למיין את האשפה על פי המקובל במקום ולפנות אותה אם נדרש.
טיול נעים ולהתראות בחניון הקמפינג.
כתבות נוספות בנושא
טיול קרוואן בארצות הברית
טיול קרוואן באלסקה
טיול קרוואן באוסטרליה
טיול קרוואן בנורווגיה
טיול קרוואנים באיטליה
יעדים ומדינות
כיבוי אורות במקלחות
ברוב רובם של חניוני הקמפינג, מקלחת זו מקלחת והמים החמים זורמים כרגיל והם נעימים וחמים – ממש כמו בבית. אבל קורה שבחניוני קמפינג מסוימים צריך הכנה מוקדמת והערכות מיוחדת לקראת המקלחת:
לעיתים יש להכניס מטבע למכונה על מנת שיזרמו מים חמים, והם יזרמו למשך מספר מסוים של דקות. רוצים/צריכים עוד? מכניסים מטבע נוסף.
לעיתים יש לרכוש אסימון בדלפק הקבלה ולשלשל אותו למכונה על מנת שיהיו מים חמים.
לעיתים לא צריך לא מטבע ולא אסימון, אולם כאן יש להתמיד בלחיצה על כפתור גדול המשמש כברז.
לעיתים המים מפסיקים לזרום אחת למספר שניות, כך שיש ללחוץ כל רגע על סוג של כפתור המחדש את הזרם שנפסק... עד הלחיצה הבאה.
לעיתים המים החמים במקלחות, חמים רק עד שעה מסוימת בלילה, ולפעמים יש "כיבוי אורות" במקלחת בשעת לילה.
ולעיתים, כמובן, יש חניונים בהם אין שום פטנט ושום דבר שונה משונה או מקורי. פשוט מקלחת.
לעיתים יש להכניס מטבע למכונה על מנת שיזרמו מים חמים, והם יזרמו למשך מספר מסוים של דקות. רוצים/צריכים עוד? מכניסים מטבע נוסף.
לעיתים יש לרכוש אסימון בדלפק הקבלה ולשלשל אותו למכונה על מנת שיהיו מים חמים.
לעיתים לא צריך לא מטבע ולא אסימון, אולם כאן יש להתמיד בלחיצה על כפתור גדול המשמש כברז.