חופים והרי געש באי מאווי – הוואי במיטבה
מאת: כרמית וייס
כחובבת חופים בחרתי במאווי, מבין כל איי הוואי, בזכות החופים המשגעים לגלישה ולצלילה; כחובבת טיולים בחרתי במאווי בזכות הרי געש מרשימים ויער גשם קסום – אך בסופו של שבוע גדוש פעילות, נזכרתי שבאתי לנפוש...
מי אתה מאווי?
מאווי ( Maui ) הוא האי השני בגודלו בין איי הוואי , אחרי האי הגדול , ושטחו 1,883 קמ"ר. 170 אלף תושביו מארחים בכל שנה 2-3 מיליון תיירים, שרובם המכריע מגיע מ ארצות הברית . למעשה גם התושבים הם כבר הרבה יותר אמריקאים מפולינזים, תושביו המקוריים של האי. עדיין ניתן להבחין בבני תערובת, שהתווים הפולינזיים ניכרים בהם, אך נדיר לפגוש כאן פולינזים טהורים, שטרם "התערבבו".
בשנת 500 לספירה הגיעו לכאן לראשונה תושבי האיים האחרים של פולינזיה , והם שקראו לאי על שמו של אחד מגיבורי המיתולוגיה הפולינזית. לרבים השם מוכר מסרט האנימציה מואנה, המספר על הרפתקאותיה של נערה פולינזית, שבאומץ רב הפליגה למרחקים כדי לפגוש את חצי-האל מאווי.
האי מאווי, שלושת איי הלוויין שלו, נקודות מומלצות לביקור וללינה המופיעות בכתבה,
בתי מלון מומלצים בחוף המערבי: מלון מאריוט מאווי | מלון האלה נאפילי | מלון נאפילי קאי
בתי מלון מומלצים בחוף הדרומי: ריזורט פור סיזנס | מלון וואילאה
איך מגיע מדבר לאי טרופי?
רוב התיירים יוצאים משדה התעופה דרומה, בדרכם לשני אזורי התיירות העיקריים של האי, וכאן מצפה להם הפתעה: לא יער טרופי אלא נופי מדבר. למדבר הזה, שבחלקו הדרומי של האי, אחראים שני הרי הגעש המתנשאים במרכזו, שגם אחראים להיווצרותו. רוחות הסחר, המגיעות מכיוון צפון-מזרח, מורידות כמויות אדירות של משקעים – מעל 7,000 מ"מ (!) - בחלקו הצפוני והטרופי של האי, ואילו הדרום זוכה לכמות מועטה יחסית.
לאי מאווי שלושה "איי לווין" הסמוכים אליו ונראים היטב מהחוף: האי מולקאי ( Molokaʻi ), האי לאנאי ( Lānaʻi ) והאי קאהולאווה ( Kahoʻolawe . העיר הגדולה היא קאהולואי ( Kahului ), אך מלבד שדה התעופה והנמל אין לה חשיבות תיירותית.
האי מאווי נוצר משני הרי געש, שרוב המשקעים יורדים בצידם הצפון-מזרחי ומותירים את הדרום יבש יחסית
הרי הגעש של מאוי
כל הרי הגעש באיי הוואי הם מסוג "הרי געש מגנים” ( shield volcano ), בעלי מדרונות מתונים, שנוצרו כתוצאה מזרימה מתמדת של לבה. שלא כמו הרי געש בעלי צורת חרוט, הלבה נשפכת מהם ולא מתפרצת אל-על. האי מאווי נוצר על ידי שני הרי געש כאלו, שהתחברו יחדיו לאי אחד.
בסדרה של התפרצויות, לפני מיליוני שנים, יצר הנמוך שבהם, בחלקו המערבי והקטן יותר של האי, את הרי מאווי המערביים, שפסגת פואו קוקואי ( Puʻu Kukui ) היא הגבוהה שבהם ומתנשאת לגובה 1,764 מ'.
הגבוה והצעיר מבין השניים, הר הגעש האליאקלה ( Haleakalā ), אחראי ליצירת החלק המזרחי והגדול יותר של האי. פסגתו מתנשאת לגובה 3,055 מ', וכאשר מודדים אותה מקרקעית הים, גובהה 8,000 מ', כמו הגבוהים בהרי ההימלאיה.
טיול לפסגת הר הגעש האליאקלה
האגדה מספרת שחצי-האל מאווי עמד בראש הר הגעש האליאקלה, שפירושו "הבית של השמש", ותפס בלולאת לאסו את השמש, כדי להאט את שקיעתה ולהאריך את אור היום. תיירים רבים דווקא משכימים כדי לזכות במראה הזריחה מראש ההר, מראה קסום במיוחד, המצריך קימה באמצע הלילה וגם הרשמה ותשלום מראש. גם השקיעה כאן יפה מאוד וניתן להישאר לתצפית כוכבים לאחריה. למצפה הכוכבים שהוקם כאן לצרכי מחקר אומנם לא ניתן להיכנס, אבל עצם הקמתו מעידה שמי שישאר לאחר השקיעה יזכה למראה קסום.
נקודת התצפית היפה ביותר משקיפה לעבר המכתש העצום בראש הר הגעש, מדבר וולקני בשלל גוונים. האופטימיים טוענים שהעננים המכסים את ההר תדיר, גם מסתלקים במהירות עם הרוח, אבל לנו זה לא קרה – העננים מילאו את המכתש וסירבו לעזוב. בתקווה שתזכו ליום בהיר יותר, אל תצפו ללוע עם לבה רותחת, להזכירכם מדובר על הר געש מסוג מגן, על שום מראהו המזכיר מגן של לוחמים. במרכז המבקרים ניתן לקבל מפה עם מספר מסלולי הליכה נוספים, רובם למיטיבי לכת, אך במסלול לתצפית כמעט כל אחד יכול לצעוד, בעלייה די תלולה לאורך כ- 600 מ'. ביום יפה, כך טוענים בני המזל, ניתן לראות מכאן אפילו את האי הגדול של הוואי.
מספר מינים אנדמיים חיים בסביבה הכל כך מיוחדת הזו, אחד מהם הוא אווז הוואי ( nene ), המזכיר קצת את החוגלה שלנו, והשני הוא שיח מרשים בגוון אפור-ירוק ( silversword ), שבשיא גודלו מגיע לקוטר חצי מטר, פורח לזמן קצר, מפזר את זרעיו ומת.
אווז הוואי המזכיר מאוד את החוגלה שלנו, אנדמי להר הגעש האליאקלה (צילום: כרמית וייס)
ההגעה לראש ההר – טיפוס של 3,000 מ' בכביש פתלתל, אורכת כשעתיים נסיעה משני אזורי בתי המלון. יש להיערך מראש לטמפרטורה נמוכה בכ- 20 מעלות צלזיוס מזו שלחוף הים, בתוספת סיכוי טוב לרוח, ולזכור שעל ההר אין תחנות דלק וחנויות לממכר מזון ושתיה (נקודת ההצטיידות האחרונה: העיירה פוקאלני Pukalani ). על הקטע התחתון של הכביש היורד מההר ניתן לרכוב באופניים, בהצטרפות לקבוצה מאורגנת באחת החברות המתמחות בכך.
דקה עם המראות המיוחדים המצפים למעפילים למכתש הר הגעש הליאקלה
הכביש להאנה – מהדרכים היפות בעולם
מכביש פתלתל אחד, העולה להר הגעש מצידו המערבי, נעבור לכביש פתלתל אחר, המקיף את ההר מצידו הצפון-מזרחי – לאורך החוף. זו תהיה דרך ארוכה, אבל מחכים לכם כאן המקומות היפים ביותר באי מאווי, אז אל תפספסו.
זוכרים את הסיפור על העננים שמגיעים עם רוחות הסחר מצפון-מזרח, נתקלים בהר הגבוה ומורידים את כל המשקעים? אז כאן זה בדיוק קורה, ועם מעל 7,000 מ"מ גשם בשנה מתקבלים מפלים זורמים מכל עבר, נחלים הנשפכים לים ויער גשם ירוק בטירוף. כל היופי הזה נושק לחופי לבה שחורים, שגלים בכחול עז נשברים אליהם.
כתבה על הדרך להאנה
חופי לבה שחורים שגלים בכחול עז נשברים אליהם, הדרך להאנה (צילום: כרמית וייס)
עם מעל 7,000 מ"מ גשם בשנה מתקבלים מפלים זורמים מכל עבר, הדרך להאנה (צילום: כרמית וייס)
המקום הכי גשום במאווי
ב הרי מאווי המערביים, על מורדות הר הגעש הקטן מבין השניים , נמצא פארק עמק איאו ( Iao Valley State Park ). עם 10,000 מ"מ גשם בשנה , הוא נחשב למקום השני הכי גשום בהוואי (הראשון ב אי קוואי ) ולמעשה בעולם כולו. 25 מ"מ גשם היורדים כאן בממוצע כל יום, אחראים לצמחייה הירוקה והעבותה המכסה את המדרונות הגעשיים.
כמויות הגשם הללו אחראיות גם למראה המפורסם ביותר של הפארק, מחט איאו ( Iao Needle ), צוק סלע אדיר שהמים גילפו לצורת מחט. ניתן להשקיף עליו מהגשר שבכניסה לפארק או מנקודת התצפית, שמדרגות מטפסות עד אליה. כאן גם היתה התישבות חשובה וקרב מכריע, בו נכנע הצבא המקומי למלך קמהאמהה הראשון ( Kamehameha I ) שאיחד את איי הוואי בשלהי המאה ה-18 לספירה. זהו פארק קטן שמספיק להקדיש לו שעה-שעתיים של ביקור, כולל טבילה בנהר הזורם במרכזו.
כמויות הגשם האדירות אחראיות למראה המפורסם ביותר של פארק עמק איאו – מחט איאו (צילום: כרמית וייס)
צלילה ושנירקול בחופים של מאווי
לבוגרי הים האדום הצלילה במאווי עלולה להיות מעט מאכזבת – לא תמצאו כאן את עושר הדגים והאלמוגים, אבל עדיין זו אחת הפעילויות המהנות באי. הבונוס הגדול הוא המפגש עם צבי הים, בעל חיים בסכנת הכחדה שלא נדיר לפגוש כאן. טמפרטורת המים נעימה כל השנה – בין 23 ל-36 מעלות צלזיוס – אז מומלץ לשכור מסכה, שנורקל וסנפירים באחת מחנויות ההשכרה הרבות הפזורות באי (בבתי המלון יקר יותר).
נתחיל בשני חופים בתוליים בצפון-מערב האי, המושכים גולשים רבים כאשר הגלים גבוהים, וצוללים ומשנרקלים כאשר הים רגוע. אל מפרץ הונולואה ( Honolua ) ניתן להגיע בשביל הליכה קצר או עם אחת מספינות הטיולים. לא רחוק ממנו, מפרץ מוקולאה ( Mokuleia Bay ), מציע ריף שהוא מעט יותר רחוק מהחוף ודורש יכולת שחייה או הגעה בסירה.
מפרץ הונולואה, כשהרוח מתגברת והגלים עולים נכבש על ידי הגולשים (צילום: כרמית וייס)
באזור המלונות המערבי ניתן לצלול לאורך החופים כולם, אך ברובם מעט דגים וריף לא מרשים. מפרץ נאפילי ( Napili Bay ) הוא חוף חולי מקסים, שמתאים למשפחות וזיכה אותנו במפגש עם מספר צבי ים חמודים. חוף הסלע השחור ( Black Rock Beach ), בחלקו הצפוני של מפרץ קאנאפלי ( Kaanapali ), הוא נקודה שלא נדיר לפגוש בה צבי ים וגם לצפות בקופצים הנועזים מראש הצוק.
באזור המלונות של החוף הדרומי שני חופים מומלצים לשנירקול: חוף אהיהי קינאו ( Ahihi Kinau ), שהוא שמורת טבע, וחוף מלואקה ( Maluaka Beach ), הנמצא מול "עיר הצבים" (עליה ארחיב בהמשך), כך שיש כאן סיכוי טוב יותר לפגוש בהם.
מפרץ נאפילי, חוף חולי מקסים שמתאים למשפחות וזיכה אותנו במפגש עם מספר צבי ים חמודים (צילום: כרמית וייס)
צלילה בלוע הר הגעש
המקום היפה ביותר לצלילה ושנירקול במאווי, הוא ללא ספק לוע הר הגעש מולוקיני ( Molokini ), אליו ניתן להגיע בהפלגה של 5 ק"מ. ההר התפרץ לפני 230 אלף שנה, וכיום רק מחצית ממנו נראית מעל המים ויוצרת צורת חצי-סהר. יש להשכים קום ולעלות על אחת מספינות טיולים הרבות המפליגות לעבר מולוקיני מוקדם בבוקר (6:00) מנמל מאאלאה ( Maalaea ), שבמרכז המסחרי שלו ממוקם גם האקווריום של מאווי ( Maui Ocean Center ).
למשפחות עם ילדים אמליץ לבחור ספינה גדולות עם מגלשות והרבה בלגן, אך למבוגרים מומלץ לבחור בספינה קטנה ושקטה יותר. חלק מהספינות מציעות גם התנסות בצלילת סנובה, לעומק של עד 10 מ', כאשר החמצן מגיע מבלון שנשאר מעליכם. לעיתים נדירות אפשר לפגוש כאן גם חתולי ים ( Manta Ray ) וכרישים מסוג כרישון לבן-קצוות וכריש לווייתן, שאינם מסוכנים לבני אדם.
אנחנו והמדריכה בצלילת סנובה, החמצן מגיע בצינור מבלון שנשאר על המים (צילום: Mollie Rae, Aqua Adventures)
שניים מהדגים היותר מרשימים שפגשנו (צילום: Mollie Rae, Aqua Adventures)
מפגש מרגש עם צבים ולוויתנים
הבונוס של ההפלגה למולוקיני הוא הביקור ב"עיר הצבים" – ריכוז גדול של צבי ים, אל מול חוף מאקנה ( Makena ) שבאזור המלונות בחוף הדרומי. לא כל הספינות עוגנות גם כאן, וחשוב לוודא שלא תפספסו את החוויה הנפלאה של שחייה לצד היצורים המדהימים הללו, שכבר לא מתרגשים מהנודניקים שמתקהלים סביבם. אנחנו זכינו לשחות לצד מספר צבים, כולם ממשפחת הצב הירוק, הפחות נדיר מבין חמשת מיני הצבים במאווי, והתבקשנו להקפיד על מרחק של 6 מ' לפחות מהחיה המוגנת והמתוקה הזו.
בחורף יוצאות הפלגות גם לצפייה בלווייתנים, המגיעים להתחמם לחופי האי. פרטים רבים של לווייתן גדול-סנפיר ( Humpback Whale ) מגיעים למאווי בסוף הסתיו (נובמבר) מאלסקה, להזדווג ולהמליט לאחר הריון שנמשך שנה שלמה, ובאביב (אפריל) חוזרים לאלסקה.
שחייה עם צב ים ירוק, חוויה מרגשת (צילום: Mollie Rae, Aqua Adventures)
מתי להגיע למאווי
מזג האוויר במאווי נוח כל השנה, עם טמפרטורות הנעות בין 25 ל- 30 מעלות צלזיוס. בחודשי החורף (ינואר-מרץ) יכול להיות מעט קריר יותר, ובחודשי הקיץ (יולי-ספטמבר) מעט יותר חם. החודשים יולי-אוגוסט עמוסים בשל חופשת הקיץ ועמוס גם בחופשות חגי החורף, ולכן האביב (אפריל-יוני) והסתיו (ספטמבר-נובמבר) הם האידאליים.
גשם יורד כל השנה, בדרך כלל בשעות הלילה והשכם בבוקר, אך גשמים קלים ומקומיים יכולים לרדת בכל עת והם שאחראים לקשתות הכל כך יפות של הוואי. החורף (נובמבר עד מרץ) גשום יותר, ובחודשים האחרים יש סיכוי טוב יותר להימנע מגשמים משמעותיים. הוריקנים נדירים מאוד במאווי, אבל כשהם מתרחשים זה לרוב בין יוני לנובמבר.
היכן להתארח במאווי
במאווי שני ריכוזי מלונות גדולים (מאוד!), בהם מתרכזים רוב התיירים, כאשר המערבי הוא הגדול שבהם. לאורך החוף המערבי, חופי לאהיינה ( Lahaina ) וקאנאפלי ( Kaanapali ) מאופיינים בריזורטים ענקיים, ואילו לחופי נאפילי ( Napili ) וקפלואה ( Kapalua ) בתי מלון קטנים ושקטים יותר. מזג האוויר כאן נוח, אך גשום מעט יותר, מה שהופך אותו לירוק יותר, והוא מציע מבחר גדול של מרכזי קניות ומסעדות. הרחוב הראשי של העיר לאהיינה ( Lahaina ) תוסס למדי, עם חנויות, מסעדות וברים החוגגים אל תוך הלילה, וכיכר שבמרכזה עץ בניאן ( Banyan Tree ) מרשים, סוג של פיקוס עם שורשי אוויר וענפים הנשלחים לכל עבר.
בתי מלון וריזורטים בחוף המערבי של מאווי
אמליץ כאן על מלון מאריוט מאווי ( Marriott's Maui Ocean Club ), ריזורט גדול באזור לאהיינה, ושני מלונות קסומים בחוף נאפילי – מלון האלה נאפילי ( Hale Napili ), הממוקם ממש על החוף, ומלון נאפילי קאי ( Napili Kai Beach Resort ) מעט מעליו. באחרון ממוקמת מסעדת סי האוס ( Sea House Restaurant ) הפופולרית, שפונה לעבר המפרץ והשקיעה.
בחוף הדרומי מזג האוויר יבש יותר, בשל צל הגשם של הר הגעש. בתי המלון מרוכזים באזור וואילאה ( Wailea ) וקיהיי ( Kihei ), וגם כאן יש חופים נהדרים, אבל פחות מרכזי קניות ומסעדות. ריזורט פור סיזנס ( Four Seasons Resort Maui at Wailea ) מציע פינוק ברמת חמישה כוכבים, ו מלון וואילאה ( Hotel Wailea Relais & Châteaux ) מארח מבוגרים בלבד באווירה שקטה ורומנטית.
בתי מלון נוספים בחוף וואילאה
איפה שלא תבחרו ללון, מאווי הוא אי לא גדול, אך רצוי להקדיש לו לפחות שבוע ימים – כדי שלא תצטרכו כמוני חופשה נוספת בסיומו...
מידע נוסף
כתבות נוספות
האי מאווי, שלושת איי הלוויין שלו, נקודות מומלצות לביקור וללינה המופיעות בכתבה,
בתי מלון מומלצים בחוף המערבי:
בתי מלון מומלצים בחוף הדרומי: ריזורט פור סיזנס | מלון וואילאה
האי מאווי נוצר משני הרי געש, שרוב המשקעים יורדים בצידם הצפון-מזרחי ומותירים את הדרום יבש יחסית
הרי הגעש של מאוי
כל הרי הגעש באיי הוואי הם מסוג "הרי געש מגנים” ( shield volcano ), בעלי מדרונות מתונים, שנוצרו כתוצאה מזרימה מתמדת של לבה. שלא כמו הרי געש בעלי צורת חרוט, הלבה נשפכת מהם ולא מתפרצת אל-על. האי מאווי נוצר על ידי שני הרי געש כאלו, שהתחברו יחדיו לאי אחד.
בסדרה של התפרצויות, לפני מיליוני שנים, יצר הנמוך שבהם, בחלקו המערבי והקטן יותר של האי, את הרי מאווי המערביים, שפסגת פואו קוקואי ( Puʻu Kukui ) היא הגבוהה שבהם ומתנשאת לגובה 1,764 מ'.
הגבוה והצעיר מבין השניים, הר הגעש האליאקלה ( Haleakalā ), אחראי ליצירת החלק המזרחי והגדול יותר של האי. פסגתו מתנשאת לגובה 3,055 מ', וכאשר מודדים אותה מקרקעית הים, גובהה 8,000 מ', כמו הגבוהים בהרי ההימלאיה.
טיול לפסגת הר הגעש האליאקלה
האגדה מספרת שחצי-האל מאווי עמד בראש הר הגעש האליאקלה, שפירושו "הבית של השמש", ותפס בלולאת לאסו את השמש, כדי להאט את שקיעתה ולהאריך את אור היום. תיירים רבים דווקא משכימים כדי לזכות במראה הזריחה מראש ההר, מראה קסום במיוחד, המצריך קימה באמצע הלילה וגם הרשמה ותשלום מראש. גם השקיעה כאן יפה מאוד וניתן להישאר לתצפית כוכבים לאחריה. למצפה הכוכבים שהוקם כאן לצרכי מחקר אומנם לא ניתן להיכנס, אבל עצם הקמתו מעידה שמי שישאר לאחר השקיעה יזכה למראה קסום.
נקודת התצפית היפה ביותר משקיפה לעבר המכתש העצום בראש הר הגעש, מדבר וולקני בשלל גוונים. האופטימיים טוענים שהעננים המכסים את ההר תדיר, גם מסתלקים במהירות עם הרוח, אבל לנו זה לא קרה – העננים מילאו את המכתש וסירבו לעזוב. בתקווה שתזכו ליום בהיר יותר, אל תצפו ללוע עם לבה רותחת, להזכירכם מדובר על הר געש מסוג מגן, על שום מראהו המזכיר מגן של לוחמים. במרכז המבקרים ניתן לקבל מפה עם מספר מסלולי הליכה נוספים, רובם למיטיבי לכת, אך במסלול לתצפית כמעט כל אחד יכול לצעוד, בעלייה די תלולה לאורך כ- 600 מ'. ביום יפה, כך טוענים בני המזל, ניתן לראות מכאן אפילו את האי הגדול של הוואי.
מספר מינים אנדמיים חיים בסביבה הכל כך מיוחדת הזו, אחד מהם הוא אווז הוואי ( nene ), המזכיר קצת את החוגלה שלנו, והשני הוא שיח מרשים בגוון אפור-ירוק ( silversword ), שבשיא גודלו מגיע לקוטר חצי מטר, פורח לזמן קצר, מפזר את זרעיו ומת.
אווז הוואי המזכיר מאוד את החוגלה שלנו, אנדמי להר הגעש האליאקלה (צילום: כרמית וייס)
ההגעה לראש ההר – טיפוס של 3,000 מ' בכביש פתלתל, אורכת כשעתיים נסיעה משני אזורי בתי המלון. יש להיערך מראש לטמפרטורה נמוכה בכ- 20 מעלות צלזיוס מזו שלחוף הים, בתוספת סיכוי טוב לרוח, ולזכור שעל ההר אין תחנות דלק וחנויות לממכר מזון ושתיה (נקודת ההצטיידות האחרונה: העיירה פוקאלני Pukalani ). על הקטע התחתון של הכביש היורד מההר ניתן לרכוב באופניים, בהצטרפות לקבוצה מאורגנת באחת החברות המתמחות בכך.
דקה עם המראות המיוחדים המצפים למעפילים למכתש הר הגעש הליאקלה
הכביש להאנה – מהדרכים היפות בעולם
מכביש פתלתל אחד, העולה להר הגעש מצידו המערבי, נעבור לכביש פתלתל אחר, המקיף את ההר מצידו הצפון-מזרחי – לאורך החוף. זו תהיה דרך ארוכה, אבל מחכים לכם כאן המקומות היפים ביותר באי מאווי, אז אל תפספסו.
זוכרים את הסיפור על העננים שמגיעים עם רוחות הסחר מצפון-מזרח, נתקלים בהר הגבוה ומורידים את כל המשקעים? אז כאן זה בדיוק קורה, ועם מעל 7,000 מ"מ גשם בשנה מתקבלים מפלים זורמים מכל עבר, נחלים הנשפכים לים ויער גשם ירוק בטירוף. כל היופי הזה נושק לחופי לבה שחורים, שגלים בכחול עז נשברים אליהם.
כתבה על הדרך להאנה
חופי לבה שחורים שגלים בכחול עז נשברים אליהם, הדרך להאנה (צילום: כרמית וייס)
עם מעל 7,000 מ"מ גשם בשנה מתקבלים מפלים זורמים מכל עבר, הדרך להאנה (צילום: כרמית וייס)
המקום הכי גשום במאווי
ב הרי מאווי המערביים, על מורדות הר הגעש הקטן מבין השניים , נמצא פארק עמק איאו ( Iao Valley State Park ). עם 10,000 מ"מ גשם בשנה , הוא נחשב למקום השני הכי גשום בהוואי (הראשון ב אי קוואי ) ולמעשה בעולם כולו. 25 מ"מ גשם היורדים כאן בממוצע כל יום, אחראים לצמחייה הירוקה והעבותה המכסה את המדרונות הגעשיים.
כמויות הגשם הללו אחראיות גם למראה המפורסם ביותר של הפארק, מחט איאו ( Iao Needle ), צוק סלע אדיר שהמים גילפו לצורת מחט. ניתן להשקיף עליו מהגשר שבכניסה לפארק או מנקודת התצפית, שמדרגות מטפסות עד אליה. כאן גם היתה התישבות חשובה וקרב מכריע, בו נכנע הצבא המקומי למלך קמהאמהה הראשון ( Kamehameha I ) שאיחד את איי הוואי בשלהי המאה ה-18 לספירה. זהו פארק קטן שמספיק להקדיש לו שעה-שעתיים של ביקור, כולל טבילה בנהר הזורם במרכזו.
כמויות הגשם האדירות אחראיות למראה המפורסם ביותר של פארק עמק איאו – מחט איאו (צילום: כרמית וייס)
צלילה ושנירקול בחופים של מאווי
לבוגרי הים האדום הצלילה במאווי עלולה להיות מעט מאכזבת – לא תמצאו כאן את עושר הדגים והאלמוגים, אבל עדיין זו אחת הפעילויות המהנות באי. הבונוס הגדול הוא המפגש עם צבי הים, בעל חיים בסכנת הכחדה שלא נדיר לפגוש כאן. טמפרטורת המים נעימה כל השנה – בין 23 ל-36 מעלות צלזיוס – אז מומלץ לשכור מסכה, שנורקל וסנפירים באחת מחנויות ההשכרה הרבות הפזורות באי (בבתי המלון יקר יותר).
נתחיל בשני חופים בתוליים בצפון-מערב האי, המושכים גולשים רבים כאשר הגלים גבוהים, וצוללים ומשנרקלים כאשר הים רגוע. אל מפרץ הונולואה ( Honolua ) ניתן להגיע בשביל הליכה קצר או עם אחת מספינות הטיולים. לא רחוק ממנו, מפרץ מוקולאה ( Mokuleia Bay ), מציע ריף שהוא מעט יותר רחוק מהחוף ודורש יכולת שחייה או הגעה בסירה.
מפרץ הונולואה, כשהרוח מתגברת והגלים עולים נכבש על ידי הגולשים (צילום: כרמית וייס)
באזור המלונות המערבי ניתן לצלול לאורך החופים כולם, אך ברובם מעט דגים וריף לא מרשים. מפרץ נאפילי ( Napili Bay ) הוא חוף חולי מקסים, שמתאים למשפחות וזיכה אותנו במפגש עם מספר צבי ים חמודים. חוף הסלע השחור ( Black Rock Beach ), בחלקו הצפוני של מפרץ קאנאפלי ( Kaanapali ), הוא נקודה שלא נדיר לפגוש בה צבי ים וגם לצפות בקופצים הנועזים מראש הצוק.
באזור המלונות של החוף הדרומי שני חופים מומלצים לשנירקול: חוף אהיהי קינאו ( Ahihi Kinau ), שהוא שמורת טבע, וחוף מלואקה ( Maluaka Beach ), הנמצא מול "עיר הצבים" (עליה ארחיב בהמשך), כך שיש כאן סיכוי טוב יותר לפגוש בהם.
מפרץ נאפילי, חוף חולי מקסים שמתאים למשפחות וזיכה אותנו במפגש עם מספר צבי ים חמודים (צילום: כרמית וייס)
צלילה בלוע הר הגעש
המקום היפה ביותר לצלילה ושנירקול במאווי, הוא ללא ספק לוע הר הגעש מולוקיני ( Molokini ), אליו ניתן להגיע בהפלגה של 5 ק"מ. ההר התפרץ לפני 230 אלף שנה, וכיום רק מחצית ממנו נראית מעל המים ויוצרת צורת חצי-סהר. יש להשכים קום ולעלות על אחת מספינות טיולים הרבות המפליגות לעבר מולוקיני מוקדם בבוקר (6:00) מנמל מאאלאה ( Maalaea ), שבמרכז המסחרי שלו ממוקם גם האקווריום של מאווי ( Maui Ocean Center ).
למשפחות עם ילדים אמליץ לבחור ספינה גדולות עם מגלשות והרבה בלגן, אך למבוגרים מומלץ לבחור בספינה קטנה ושקטה יותר. חלק מהספינות מציעות גם התנסות בצלילת סנובה, לעומק של עד 10 מ', כאשר החמצן מגיע מבלון שנשאר מעליכם. לעיתים נדירות אפשר לפגוש כאן גם חתולי ים ( Manta Ray ) וכרישים מסוג כרישון לבן-קצוות וכריש לווייתן, שאינם מסוכנים לבני אדם.
אנחנו והמדריכה בצלילת סנובה, החמצן מגיע בצינור מבלון שנשאר על המים (צילום: Mollie Rae, Aqua Adventures)
שניים מהדגים היותר מרשימים שפגשנו (צילום: Mollie Rae, Aqua Adventures)
מפגש מרגש עם צבים ולוויתנים
הבונוס של ההפלגה למולוקיני הוא הביקור ב"עיר הצבים" – ריכוז גדול של צבי ים, אל מול חוף מאקנה ( Makena ) שבאזור המלונות בחוף הדרומי. לא כל הספינות עוגנות גם כאן, וחשוב לוודא שלא תפספסו את החוויה הנפלאה של שחייה לצד היצורים המדהימים הללו, שכבר לא מתרגשים מהנודניקים שמתקהלים סביבם. אנחנו זכינו לשחות לצד מספר צבים, כולם ממשפחת הצב הירוק, הפחות נדיר מבין חמשת מיני הצבים במאווי, והתבקשנו להקפיד על מרחק של 6 מ' לפחות מהחיה המוגנת והמתוקה הזו.
בחורף יוצאות הפלגות גם לצפייה בלווייתנים, המגיעים להתחמם לחופי האי. פרטים רבים של לווייתן גדול-סנפיר ( Humpback Whale ) מגיעים למאווי בסוף הסתיו (נובמבר) מאלסקה, להזדווג ולהמליט לאחר הריון שנמשך שנה שלמה, ובאביב (אפריל) חוזרים לאלסקה.
שחייה עם צב ים ירוק, חוויה מרגשת (צילום: Mollie Rae, Aqua Adventures)
מתי להגיע למאווי
מזג האוויר במאווי נוח כל השנה, עם טמפרטורות הנעות בין 25 ל- 30 מעלות צלזיוס. בחודשי החורף (ינואר-מרץ) יכול להיות מעט קריר יותר, ובחודשי הקיץ (יולי-ספטמבר) מעט יותר חם. החודשים יולי-אוגוסט עמוסים בשל חופשת הקיץ ועמוס גם בחופשות חגי החורף, ולכן האביב (אפריל-יוני) והסתיו (ספטמבר-נובמבר) הם האידאליים.
גשם יורד כל השנה, בדרך כלל בשעות הלילה והשכם בבוקר, אך גשמים קלים ומקומיים יכולים לרדת בכל עת והם שאחראים לקשתות הכל כך יפות של הוואי. החורף (נובמבר עד מרץ) גשום יותר, ובחודשים האחרים יש סיכוי טוב יותר להימנע מגשמים משמעותיים. הוריקנים נדירים מאוד במאווי, אבל כשהם מתרחשים זה לרוב בין יוני לנובמבר.
היכן להתארח במאווי
במאווי שני ריכוזי מלונות גדולים (מאוד!), בהם מתרכזים רוב התיירים, כאשר המערבי הוא הגדול שבהם. לאורך החוף המערבי, חופי לאהיינה ( Lahaina ) וקאנאפלי ( Kaanapali ) מאופיינים בריזורטים ענקיים, ואילו לחופי נאפילי ( Napili ) וקפלואה ( Kapalua ) בתי מלון קטנים ושקטים יותר. מזג האוויר כאן נוח, אך גשום מעט יותר, מה שהופך אותו לירוק יותר, והוא מציע מבחר גדול של מרכזי קניות ומסעדות. הרחוב הראשי של העיר לאהיינה ( Lahaina ) תוסס למדי, עם חנויות, מסעדות וברים החוגגים אל תוך הלילה, וכיכר שבמרכזה עץ בניאן ( Banyan Tree ) מרשים, סוג של פיקוס עם שורשי אוויר וענפים הנשלחים לכל עבר.
בתי מלון וריזורטים בחוף המערבי של מאווי
אמליץ כאן על מלון מאריוט מאווי ( Marriott's Maui Ocean Club ), ריזורט גדול באזור לאהיינה, ושני מלונות קסומים בחוף נאפילי – מלון האלה נאפילי ( Hale Napili ), הממוקם ממש על החוף, ומלון נאפילי קאי ( Napili Kai Beach Resort ) מעט מעליו. באחרון ממוקמת מסעדת סי האוס ( Sea House Restaurant ) הפופולרית, שפונה לעבר המפרץ והשקיעה.
בחוף הדרומי מזג האוויר יבש יותר, בשל צל הגשם של הר הגעש. בתי המלון מרוכזים באזור וואילאה ( Wailea ) וקיהיי ( Kihei ), וגם כאן יש חופים נהדרים, אבל פחות מרכזי קניות ומסעדות. ריזורט פור סיזנס ( Four Seasons Resort Maui at Wailea ) מציע פינוק ברמת חמישה כוכבים, ו מלון וואילאה ( Hotel Wailea Relais & Châteaux ) מארח מבוגרים בלבד באווירה שקטה ורומנטית.
בתי מלון נוספים בחוף וואילאה
איפה שלא תבחרו ללון, מאווי הוא אי לא גדול, אך רצוי להקדיש לו לפחות שבוע ימים – כדי שלא תצטרכו כמוני חופשה נוספת בסיומו...
מידע נוסף
כתבות נוספות
אווז הוואי המזכיר מאוד את החוגלה שלנו, אנדמי להר הגעש האליאקלה (צילום: כרמית וייס)
דקה עם המראות המיוחדים המצפים למעפילים למכתש הר הגעש הליאקלה
הכביש להאנה – מהדרכים היפות בעולם
מכביש פתלתל אחד, העולה להר הגעש מצידו המערבי, נעבור לכביש פתלתל אחר, המקיף את ההר מצידו הצפון-מזרחי – לאורך החוף. זו תהיה דרך ארוכה, אבל מחכים לכם כאן המקומות היפים ביותר באי מאווי, אז אל תפספסו.
זוכרים את הסיפור על העננים שמגיעים עם רוחות הסחר מצפון-מזרח, נתקלים בהר הגבוה ומורידים את כל המשקעים? אז כאן זה בדיוק קורה, ועם מעל 7,000 מ"מ גשם בשנה מתקבלים מפלים זורמים מכל עבר, נחלים הנשפכים לים ויער גשם ירוק בטירוף. כל היופי הזה נושק לחופי לבה שחורים, שגלים בכחול עז נשברים אליהם.
כתבה על הדרך להאנה
חופי לבה שחורים שגלים בכחול עז נשברים אליהם, הדרך להאנה (צילום: כרמית וייס)
עם מעל 7,000 מ"מ גשם בשנה מתקבלים מפלים זורמים מכל עבר, הדרך להאנה (צילום: כרמית וייס)
המקום הכי גשום במאווי
ב הרי מאווי המערביים, על מורדות הר הגעש הקטן מבין השניים , נמצא פארק עמק איאו ( Iao Valley State Park ). עם 10,000 מ"מ גשם בשנה , הוא נחשב למקום השני הכי גשום בהוואי (הראשון ב אי קוואי ) ולמעשה בעולם כולו. 25 מ"מ גשם היורדים כאן בממוצע כל יום, אחראים לצמחייה הירוקה והעבותה המכסה את המדרונות הגעשיים.
כמויות הגשם הללו אחראיות גם למראה המפורסם ביותר של הפארק, מחט איאו ( Iao Needle ), צוק סלע אדיר שהמים גילפו לצורת מחט. ניתן להשקיף עליו מהגשר שבכניסה לפארק או מנקודת התצפית, שמדרגות מטפסות עד אליה. כאן גם היתה התישבות חשובה וקרב מכריע, בו נכנע הצבא המקומי למלך קמהאמהה הראשון ( Kamehameha I ) שאיחד את איי הוואי בשלהי המאה ה-18 לספירה. זהו פארק קטן שמספיק להקדיש לו שעה-שעתיים של ביקור, כולל טבילה בנהר הזורם במרכזו.
כמויות הגשם האדירות אחראיות למראה המפורסם ביותר של פארק עמק איאו – מחט איאו (צילום: כרמית וייס)
צלילה ושנירקול בחופים של מאווי
לבוגרי הים האדום הצלילה במאווי עלולה להיות מעט מאכזבת – לא תמצאו כאן את עושר הדגים והאלמוגים, אבל עדיין זו אחת הפעילויות המהנות באי. הבונוס הגדול הוא המפגש עם צבי הים, בעל חיים בסכנת הכחדה שלא נדיר לפגוש כאן. טמפרטורת המים נעימה כל השנה – בין 23 ל-36 מעלות צלזיוס – אז מומלץ לשכור מסכה, שנורקל וסנפירים באחת מחנויות ההשכרה הרבות הפזורות באי (בבתי המלון יקר יותר).
נתחיל בשני חופים בתוליים בצפון-מערב האי, המושכים גולשים רבים כאשר הגלים גבוהים, וצוללים ומשנרקלים כאשר הים רגוע. אל מפרץ הונולואה ( Honolua ) ניתן להגיע בשביל הליכה קצר או עם אחת מספינות הטיולים. לא רחוק ממנו, מפרץ מוקולאה ( Mokuleia Bay ), מציע ריף שהוא מעט יותר רחוק מהחוף ודורש יכולת שחייה או הגעה בסירה.
מפרץ הונולואה, כשהרוח מתגברת והגלים עולים נכבש על ידי הגולשים (צילום: כרמית וייס)
באזור המלונות המערבי ניתן לצלול לאורך החופים כולם, אך ברובם מעט דגים וריף לא מרשים. מפרץ נאפילי ( Napili Bay ) הוא חוף חולי מקסים, שמתאים למשפחות וזיכה אותנו במפגש עם מספר צבי ים חמודים. חוף הסלע השחור ( Black Rock Beach ), בחלקו הצפוני של מפרץ קאנאפלי ( Kaanapali ), הוא נקודה שלא נדיר לפגוש בה צבי ים וגם לצפות בקופצים הנועזים מראש הצוק.
באזור המלונות של החוף הדרומי שני חופים מומלצים לשנירקול: חוף אהיהי קינאו ( Ahihi Kinau ), שהוא שמורת טבע, וחוף מלואקה ( Maluaka Beach ), הנמצא מול "עיר הצבים" (עליה ארחיב בהמשך), כך שיש כאן סיכוי טוב יותר לפגוש בהם.
מפרץ נאפילי, חוף חולי מקסים שמתאים למשפחות וזיכה אותנו במפגש עם מספר צבי ים חמודים (צילום: כרמית וייס)
צלילה בלוע הר הגעש
המקום היפה ביותר לצלילה ושנירקול במאווי, הוא ללא ספק לוע הר הגעש מולוקיני ( Molokini ), אליו ניתן להגיע בהפלגה של 5 ק"מ. ההר התפרץ לפני 230 אלף שנה, וכיום רק מחצית ממנו נראית מעל המים ויוצרת צורת חצי-סהר. יש להשכים קום ולעלות על אחת מספינות טיולים הרבות המפליגות לעבר מולוקיני מוקדם בבוקר (6:00) מנמל מאאלאה ( Maalaea ), שבמרכז המסחרי שלו ממוקם גם האקווריום של מאווי ( Maui Ocean Center ).
למשפחות עם ילדים אמליץ לבחור ספינה גדולות עם מגלשות והרבה בלגן, אך למבוגרים מומלץ לבחור בספינה קטנה ושקטה יותר. חלק מהספינות מציעות גם התנסות בצלילת סנובה, לעומק של עד 10 מ', כאשר החמצן מגיע מבלון שנשאר מעליכם. לעיתים נדירות אפשר לפגוש כאן גם חתולי ים ( Manta Ray ) וכרישים מסוג כרישון לבן-קצוות וכריש לווייתן, שאינם מסוכנים לבני אדם.
אנחנו והמדריכה בצלילת סנובה, החמצן מגיע בצינור מבלון שנשאר על המים (צילום: Mollie Rae, Aqua Adventures)
שניים מהדגים היותר מרשימים שפגשנו (צילום: Mollie Rae, Aqua Adventures)
מפגש מרגש עם צבים ולוויתנים
הבונוס של ההפלגה למולוקיני הוא הביקור ב"עיר הצבים" – ריכוז גדול של צבי ים, אל מול חוף מאקנה ( Makena ) שבאזור המלונות בחוף הדרומי. לא כל הספינות עוגנות גם כאן, וחשוב לוודא שלא תפספסו את החוויה הנפלאה של שחייה לצד היצורים המדהימים הללו, שכבר לא מתרגשים מהנודניקים שמתקהלים סביבם. אנחנו זכינו לשחות לצד מספר צבים, כולם ממשפחת הצב הירוק, הפחות נדיר מבין חמשת מיני הצבים במאווי, והתבקשנו להקפיד על מרחק של 6 מ' לפחות מהחיה המוגנת והמתוקה הזו.
בחורף יוצאות הפלגות גם לצפייה בלווייתנים, המגיעים להתחמם לחופי האי. פרטים רבים של לווייתן גדול-סנפיר ( Humpback Whale ) מגיעים למאווי בסוף הסתיו (נובמבר) מאלסקה, להזדווג ולהמליט לאחר הריון שנמשך שנה שלמה, ובאביב (אפריל) חוזרים לאלסקה.
שחייה עם צב ים ירוק, חוויה מרגשת (צילום: Mollie Rae, Aqua Adventures)
מתי להגיע למאווי
מזג האוויר במאווי נוח כל השנה, עם טמפרטורות הנעות בין 25 ל- 30 מעלות צלזיוס. בחודשי החורף (ינואר-מרץ) יכול להיות מעט קריר יותר, ובחודשי הקיץ (יולי-ספטמבר) מעט יותר חם. החודשים יולי-אוגוסט עמוסים בשל חופשת הקיץ ועמוס גם בחופשות חגי החורף, ולכן האביב (אפריל-יוני) והסתיו (ספטמבר-נובמבר) הם האידאליים.
גשם יורד כל השנה, בדרך כלל בשעות הלילה והשכם בבוקר, אך גשמים קלים ומקומיים יכולים לרדת בכל עת והם שאחראים לקשתות הכל כך יפות של הוואי. החורף (נובמבר עד מרץ) גשום יותר, ובחודשים האחרים יש סיכוי טוב יותר להימנע מגשמים משמעותיים. הוריקנים נדירים מאוד במאווי, אבל כשהם מתרחשים זה לרוב בין יוני לנובמבר.
היכן להתארח במאווי
במאווי שני ריכוזי מלונות גדולים (מאוד!), בהם מתרכזים רוב התיירים, כאשר המערבי הוא הגדול שבהם. לאורך החוף המערבי, חופי לאהיינה ( Lahaina ) וקאנאפלי ( Kaanapali ) מאופיינים בריזורטים ענקיים, ואילו לחופי נאפילי ( Napili ) וקפלואה ( Kapalua ) בתי מלון קטנים ושקטים יותר. מזג האוויר כאן נוח, אך גשום מעט יותר, מה שהופך אותו לירוק יותר, והוא מציע מבחר גדול של מרכזי קניות ומסעדות. הרחוב הראשי של העיר לאהיינה ( Lahaina ) תוסס למדי, עם חנויות, מסעדות וברים החוגגים אל תוך הלילה, וכיכר שבמרכזה עץ בניאן ( Banyan Tree ) מרשים, סוג של פיקוס עם שורשי אוויר וענפים הנשלחים לכל עבר.
בתי מלון וריזורטים בחוף המערבי של מאווי
אמליץ כאן על מלון מאריוט מאווי ( Marriott's Maui Ocean Club ), ריזורט גדול באזור לאהיינה, ושני מלונות קסומים בחוף נאפילי – מלון האלה נאפילי ( Hale Napili ), הממוקם ממש על החוף, ומלון נאפילי קאי ( Napili Kai Beach Resort ) מעט מעליו. באחרון ממוקמת מסעדת סי האוס ( Sea House Restaurant ) הפופולרית, שפונה לעבר המפרץ והשקיעה.
בחוף הדרומי מזג האוויר יבש יותר, בשל צל הגשם של הר הגעש. בתי המלון מרוכזים באזור וואילאה ( Wailea ) וקיהיי ( Kihei ), וגם כאן יש חופים נהדרים, אבל פחות מרכזי קניות ומסעדות. ריזורט פור סיזנס ( Four Seasons Resort Maui at Wailea ) מציע פינוק ברמת חמישה כוכבים, ו מלון וואילאה ( Hotel Wailea Relais & Châteaux ) מארח מבוגרים בלבד באווירה שקטה ורומנטית.
בתי מלון נוספים בחוף וואילאה
איפה שלא תבחרו ללון, מאווי הוא אי לא גדול, אך רצוי להקדיש לו לפחות שבוע ימים – כדי שלא תצטרכו כמוני חופשה נוספת בסיומו...
מידע נוסף
כתבות נוספות
חופי לבה שחורים שגלים בכחול עז נשברים אליהם, הדרך להאנה (צילום: כרמית וייס)
עם מעל 7,000 מ"מ גשם בשנה מתקבלים מפלים זורמים מכל עבר, הדרך להאנה (צילום: כרמית וייס)
כמויות הגשם האדירות אחראיות למראה המפורסם ביותר של
צלילה ושנירקול בחופים של מאווי
לבוגרי הים האדום הצלילה במאווי עלולה להיות מעט מאכזבת – לא תמצאו כאן את עושר הדגים והאלמוגים, אבל עדיין זו אחת הפעילויות המהנות באי. הבונוס הגדול הוא המפגש עם צבי הים, בעל חיים בסכנת הכחדה שלא נדיר לפגוש כאן. טמפרטורת המים נעימה כל השנה – בין 23 ל-36 מעלות צלזיוס – אז מומלץ לשכור מסכה, שנורקל וסנפירים באחת מחנויות ההשכרה הרבות הפזורות באי (בבתי המלון יקר יותר).
נתחיל בשני חופים בתוליים בצפון-מערב האי, המושכים גולשים רבים כאשר הגלים גבוהים, וצוללים ומשנרקלים כאשר הים רגוע. אל מפרץ הונולואה ( Honolua ) ניתן להגיע בשביל הליכה קצר או עם אחת מספינות הטיולים. לא רחוק ממנו, מפרץ מוקולאה ( Mokuleia Bay ), מציע ריף שהוא מעט יותר רחוק מהחוף ודורש יכולת שחייה או הגעה בסירה.
מפרץ הונולואה, כשהרוח מתגברת והגלים עולים נכבש על ידי הגולשים (צילום: כרמית וייס)
באזור המלונות המערבי ניתן לצלול לאורך החופים כולם, אך ברובם מעט דגים וריף לא מרשים. מפרץ נאפילי ( Napili Bay ) הוא חוף חולי מקסים, שמתאים למשפחות וזיכה אותנו במפגש עם מספר צבי ים חמודים. חוף הסלע השחור ( Black Rock Beach ), בחלקו הצפוני של מפרץ קאנאפלי ( Kaanapali ), הוא נקודה שלא נדיר לפגוש בה צבי ים וגם לצפות בקופצים הנועזים מראש הצוק.
באזור המלונות של החוף הדרומי שני חופים מומלצים לשנירקול: חוף אהיהי קינאו ( Ahihi Kinau ), שהוא שמורת טבע, וחוף מלואקה ( Maluaka Beach ), הנמצא מול "עיר הצבים" (עליה ארחיב בהמשך), כך שיש כאן סיכוי טוב יותר לפגוש בהם.
מפרץ נאפילי, חוף חולי מקסים שמתאים למשפחות וזיכה אותנו במפגש עם מספר צבי ים חמודים (צילום: כרמית וייס)
צלילה בלוע הר הגעש
המקום היפה ביותר לצלילה ושנירקול במאווי, הוא ללא ספק לוע הר הגעש מולוקיני ( Molokini ), אליו ניתן להגיע בהפלגה של 5 ק"מ. ההר התפרץ לפני 230 אלף שנה, וכיום רק מחצית ממנו נראית מעל המים ויוצרת צורת חצי-סהר. יש להשכים קום ולעלות על אחת מספינות טיולים הרבות המפליגות לעבר מולוקיני מוקדם בבוקר (6:00) מנמל מאאלאה ( Maalaea ), שבמרכז המסחרי שלו ממוקם גם האקווריום של מאווי ( Maui Ocean Center ).
למשפחות עם ילדים אמליץ לבחור ספינה גדולות עם מגלשות והרבה בלגן, אך למבוגרים מומלץ לבחור בספינה קטנה ושקטה יותר. חלק מהספינות מציעות גם התנסות בצלילת סנובה, לעומק של עד 10 מ', כאשר החמצן מגיע מבלון שנשאר מעליכם. לעיתים נדירות אפשר לפגוש כאן גם חתולי ים ( Manta Ray ) וכרישים מסוג כרישון לבן-קצוות וכריש לווייתן, שאינם מסוכנים לבני אדם.
אנחנו והמדריכה בצלילת סנובה, החמצן מגיע בצינור מבלון שנשאר על המים (צילום: Mollie Rae, Aqua Adventures)
שניים מהדגים היותר מרשימים שפגשנו (צילום: Mollie Rae, Aqua Adventures)
מפגש מרגש עם צבים ולוויתנים
הבונוס של ההפלגה למולוקיני הוא הביקור ב"עיר הצבים" – ריכוז גדול של צבי ים, אל מול חוף מאקנה ( Makena ) שבאזור המלונות בחוף הדרומי. לא כל הספינות עוגנות גם כאן, וחשוב לוודא שלא תפספסו את החוויה הנפלאה של שחייה לצד היצורים המדהימים הללו, שכבר לא מתרגשים מהנודניקים שמתקהלים סביבם. אנחנו זכינו לשחות לצד מספר צבים, כולם ממשפחת הצב הירוק, הפחות נדיר מבין חמשת מיני הצבים במאווי, והתבקשנו להקפיד על מרחק של 6 מ' לפחות מהחיה המוגנת והמתוקה הזו.
בחורף יוצאות הפלגות גם לצפייה בלווייתנים, המגיעים להתחמם לחופי האי. פרטים רבים של לווייתן גדול-סנפיר ( Humpback Whale ) מגיעים למאווי בסוף הסתיו (נובמבר) מאלסקה, להזדווג ולהמליט לאחר הריון שנמשך שנה שלמה, ובאביב (אפריל) חוזרים לאלסקה.
שחייה עם צב ים ירוק, חוויה מרגשת (צילום: Mollie Rae, Aqua Adventures)
מתי להגיע למאווי
מזג האוויר במאווי נוח כל השנה, עם טמפרטורות הנעות בין 25 ל- 30 מעלות צלזיוס. בחודשי החורף (ינואר-מרץ) יכול להיות מעט קריר יותר, ובחודשי הקיץ (יולי-ספטמבר) מעט יותר חם. החודשים יולי-אוגוסט עמוסים בשל חופשת הקיץ ועמוס גם בחופשות חגי החורף, ולכן האביב (אפריל-יוני) והסתיו (ספטמבר-נובמבר) הם האידאליים.
גשם יורד כל השנה, בדרך כלל בשעות הלילה והשכם בבוקר, אך גשמים קלים ומקומיים יכולים לרדת בכל עת והם שאחראים לקשתות הכל כך יפות של הוואי. החורף (נובמבר עד מרץ) גשום יותר, ובחודשים האחרים יש סיכוי טוב יותר להימנע מגשמים משמעותיים. הוריקנים נדירים מאוד במאווי, אבל כשהם מתרחשים זה לרוב בין יוני לנובמבר.
היכן להתארח במאווי
במאווי שני ריכוזי מלונות גדולים (מאוד!), בהם מתרכזים רוב התיירים, כאשר המערבי הוא הגדול שבהם. לאורך החוף המערבי, חופי לאהיינה ( Lahaina ) וקאנאפלי ( Kaanapali ) מאופיינים בריזורטים ענקיים, ואילו לחופי נאפילי ( Napili ) וקפלואה ( Kapalua ) בתי מלון קטנים ושקטים יותר. מזג האוויר כאן נוח, אך גשום מעט יותר, מה שהופך אותו לירוק יותר, והוא מציע מבחר גדול של מרכזי קניות ומסעדות. הרחוב הראשי של העיר לאהיינה ( Lahaina ) תוסס למדי, עם חנויות, מסעדות וברים החוגגים אל תוך הלילה, וכיכר שבמרכזה עץ בניאן ( Banyan Tree ) מרשים, סוג של פיקוס עם שורשי אוויר וענפים הנשלחים לכל עבר.
בתי מלון וריזורטים בחוף המערבי של מאווי
אמליץ כאן על מלון מאריוט מאווי ( Marriott's Maui Ocean Club ), ריזורט גדול באזור לאהיינה, ושני מלונות קסומים בחוף נאפילי – מלון האלה נאפילי ( Hale Napili ), הממוקם ממש על החוף, ומלון נאפילי קאי ( Napili Kai Beach Resort ) מעט מעליו. באחרון ממוקמת מסעדת סי האוס ( Sea House Restaurant ) הפופולרית, שפונה לעבר המפרץ והשקיעה.
בחוף הדרומי מזג האוויר יבש יותר, בשל צל הגשם של הר הגעש. בתי המלון מרוכזים באזור וואילאה ( Wailea ) וקיהיי ( Kihei ), וגם כאן יש חופים נהדרים, אבל פחות מרכזי קניות ומסעדות. ריזורט פור סיזנס ( Four Seasons Resort Maui at Wailea ) מציע פינוק ברמת חמישה כוכבים, ו מלון וואילאה ( Hotel Wailea Relais & Châteaux ) מארח מבוגרים בלבד באווירה שקטה ורומנטית.
בתי מלון נוספים בחוף וואילאה
איפה שלא תבחרו ללון, מאווי הוא אי לא גדול, אך רצוי להקדיש לו לפחות שבוע ימים – כדי שלא תצטרכו כמוני חופשה נוספת בסיומו...
מידע נוסף
כתבות נוספות
מפרץ הונולואה, כשהרוח מתגברת והגלים עולים נכבש על ידי הגולשים (צילום: כרמית וייס)
מפרץ נאפילי, חוף חולי מקסים שמתאים למשפחות וזיכה אותנו במפגש עם מספר צבי ים חמודים (צילום: כרמית וייס)
אנחנו והמדריכה בצלילת סנובה, החמצן מגיע בצינור מבלון שנשאר על המים (צילום: Mollie Rae, Aqua Adventures)
שניים מהדגים היותר מרשימים שפגשנו (צילום: Mollie Rae, Aqua Adventures)
מפגש מרגש עם צבים ולוויתנים
הבונוס של ההפלגה למולוקיני הוא הביקור ב"עיר הצבים" – ריכוז גדול של צבי ים, אל מול חוף מאקנה ( Makena ) שבאזור המלונות בחוף הדרומי. לא כל הספינות עוגנות גם כאן, וחשוב לוודא שלא תפספסו את החוויה הנפלאה של שחייה לצד היצורים המדהימים הללו, שכבר לא מתרגשים מהנודניקים שמתקהלים סביבם. אנחנו זכינו לשחות לצד מספר צבים, כולם ממשפחת הצב הירוק, הפחות נדיר מבין חמשת מיני הצבים במאווי, והתבקשנו להקפיד על מרחק של 6 מ' לפחות מהחיה המוגנת והמתוקה הזו.
בחורף יוצאות הפלגות גם לצפייה בלווייתנים, המגיעים להתחמם לחופי האי. פרטים רבים של לווייתן גדול-סנפיר ( Humpback Whale ) מגיעים למאווי בסוף הסתיו (נובמבר) מאלסקה, להזדווג ולהמליט לאחר הריון שנמשך שנה שלמה, ובאביב (אפריל) חוזרים לאלסקה.
שחייה עם צב ים ירוק, חוויה מרגשת (צילום: Mollie Rae, Aqua Adventures)
מתי להגיע למאווי
מזג האוויר במאווי נוח כל השנה, עם טמפרטורות הנעות בין 25 ל- 30 מעלות צלזיוס. בחודשי החורף (ינואר-מרץ) יכול להיות מעט קריר יותר, ובחודשי הקיץ (יולי-ספטמבר) מעט יותר חם. החודשים יולי-אוגוסט עמוסים בשל חופשת הקיץ ועמוס גם בחופשות חגי החורף, ולכן האביב (אפריל-יוני) והסתיו (ספטמבר-נובמבר) הם האידאליים.
גשם יורד כל השנה, בדרך כלל בשעות הלילה והשכם בבוקר, אך גשמים קלים ומקומיים יכולים לרדת בכל עת והם שאחראים לקשתות הכל כך יפות של הוואי. החורף (נובמבר עד מרץ) גשום יותר, ובחודשים האחרים יש סיכוי טוב יותר להימנע מגשמים משמעותיים. הוריקנים נדירים מאוד במאווי, אבל כשהם מתרחשים זה לרוב בין יוני לנובמבר.
היכן להתארח במאווי
במאווי שני ריכוזי מלונות גדולים (מאוד!), בהם מתרכזים רוב התיירים, כאשר המערבי הוא הגדול שבהם. לאורך החוף המערבי, חופי לאהיינה ( Lahaina ) וקאנאפלי ( Kaanapali ) מאופיינים בריזורטים ענקיים, ואילו לחופי נאפילי ( Napili ) וקפלואה ( Kapalua ) בתי מלון קטנים ושקטים יותר. מזג האוויר כאן נוח, אך גשום מעט יותר, מה שהופך אותו לירוק יותר, והוא מציע מבחר גדול של מרכזי קניות ומסעדות. הרחוב הראשי של העיר לאהיינה ( Lahaina ) תוסס למדי, עם חנויות, מסעדות וברים החוגגים אל תוך הלילה, וכיכר שבמרכזה עץ בניאן ( Banyan Tree ) מרשים, סוג של פיקוס עם שורשי אוויר וענפים הנשלחים לכל עבר.
בתי מלון וריזורטים בחוף המערבי של מאווי
אמליץ כאן על מלון מאריוט מאווי ( Marriott's Maui Ocean Club ), ריזורט גדול באזור לאהיינה, ושני מלונות קסומים בחוף נאפילי – מלון האלה נאפילי ( Hale Napili ), הממוקם ממש על החוף, ומלון נאפילי קאי ( Napili Kai Beach Resort ) מעט מעליו. באחרון ממוקמת מסעדת סי האוס ( Sea House Restaurant ) הפופולרית, שפונה לעבר המפרץ והשקיעה.
בחוף הדרומי מזג האוויר יבש יותר, בשל צל הגשם של הר הגעש. בתי המלון מרוכזים באזור וואילאה ( Wailea ) וקיהיי ( Kihei ), וגם כאן יש חופים נהדרים, אבל פחות מרכזי קניות ומסעדות. ריזורט פור סיזנס ( Four Seasons Resort Maui at Wailea ) מציע פינוק ברמת חמישה כוכבים, ו מלון וואילאה ( Hotel Wailea Relais & Châteaux ) מארח מבוגרים בלבד באווירה שקטה ורומנטית.
בתי מלון נוספים בחוף וואילאה
איפה שלא תבחרו ללון, מאווי הוא אי לא גדול, אך רצוי להקדיש לו לפחות שבוע ימים – כדי שלא תצטרכו כמוני חופשה נוספת בסיומו...
מידע נוסף
כתבות נוספות
שחייה עם צב ים ירוק, חוויה מרגשת (צילום: Mollie Rae, Aqua Adventures)