סבתא תרמילאית – הו צ'י מין סיטי

סבתא תרמילאית בווייטנאם:
חלק ג' – הו צ'י מין סיטי
מאת: דליה


הו צ'ימין סיטי (סייגון לשעבר) – בירת הדרום ודלתת המקונג – היא עיר מרתקת עם שפע פעילות. למי שמתחיל את הטיול בצפון המדינה, זו התחנה האחרונה הטבעית והמתבקשת. גם אני הגעתי לכאן בסופו של מסע חווייתי במדינה המדהימה ורבת הרבדים – וייטנאם.


סייגון, הו צ'י מין סיטי, דרום וייטנאם
הו צ'י מין סיטי, הבירה הדרומית והעיר הגדולה ביותר בווייטנאם  (צילום: CC Trung Pham)


יעדי הטיול בווייטנאם בחלק זה של הכתבה, בחלק הראשון על צפון וייטנאם ובחלק השני על דרום וייטנאם
מקומות לינה מומלצים:
מלון אוריינטל ג'ייד בעיר האנוי  |  מלון סילק פאס גראנד ריזורט בעיירה סאפה
מלון אלגרו בעיר הוי אן  |  מלון דנדרו גולד בעיר נא טראנג
מלון מרקיור ריזורט בעיירה דאלאת |  מלון פיוז'ן אוריג'ינל בעיר הו צ'י מין
 

הו צ'י מין סיטי – התחנה האחרונה

כ- 300 ק"מ מפרדים בין העיר דא לאט (Da lat שבסביבתה ביליתי במהלך השבוע האחרון, כפי שמתואר בחלק הקודם של כתבת המסע  לבין הו צ'י מין סיטי (Hồ Chí Minh City), הבירה הדרומית והעיר הגדולה ביותר בווייטנאם, המוכרת לרבים גם כסייגון (Saigon). העיר משמשת כמרכז הכלכלי של המדינה ויש בה פעילויות רבות מהן אאלץ לבחור.

בעיר קיימות אפשרויות לינה לכל כיס, החל מבתי מלון מפוארים ועד לאכסניות מטיילים. העיר שוקקת חיים בכל שעות היום והלילה, ומשום שהיא מהווה את התחנה האחרונה בטיול, עבור מי שהתחילו אותו מצפון לדרום. בערב אחד של שיטוט ומסעדה, אפשר לפגוש פרצופים מוכרים רבים מחלקים שונים בטיול. זה הזמן "לעשות סדר" ולהחליט אלו אתרים אני רוצה לפקוד וכיצד לנצל היטב את הזמן שנותר עד פקיעת תוקף הוויזה שלי.
בתי מלון בהו צ'י מין סיטי (לשעבר סייגון)

גשר הקשת שבסייגון
נעים לשוטט ברחובות הו צ'י מין, במיוחד באזור הנהר ועל גשר הקשת המפורסם (צילום: CC Prince Roy)

סייגון, הו צ'י מין סיטי
הו צ'י מין סיטי שוקקת חיים בכל שעות היממה, רחובותיה מלאים בתושבים ומטיילים (צילום: CC Paul Arps)
 

המזרח הרחוק



הכפר שמתחת לאדמה

מחילות קו צ’י (Củ Chi tunnels) שנחפרו בימי מלחמת וייטנאם, הן חלק מרשת מחילות נרחבת שהייתה בשימוש באותם ימים. הכפר שבמקום, המוקף במטעי עץ הגומי, נודע כמפקדת הבסיס של הווייטקונג – לוחמי צפון וייטנאם. ההפצצות דחקו את התושבים ואת הלוחמים אל מתחת לאדמה, מכאן הם נלחמו ודרך תעלות אלה העבירו מידע ואספקה. כיום מדובר באתר תיירות הומה אך מעניין וחשוב, במיוחד אם "דילגתם" על אתרי מורשת הקרב האחרים במדינה. במהלך הנסיעה חולפים על פני 15 רובעי העיר, השונים סגנונית זה מזה ומציגים פנים אחרות של תושבי המקום.
כתבה על חלק הטיול הראשון בצפון וייטנאם | עוד על שרידי המלחמה בכתבה נוספת על דרום וייטנאם


מחילות הויאטקונג קו צ'י, דרום וייטנאם
מחילות קו צ'י, ההפצצות דחקו את התושבים ואת הלוחמים אל מתחת לאדמה (צילום: CC Tun Tun Win)
 
 

לתור את העיר ולאכול כמו מקומי  

הו צ'י מין סיטי היא עיר ענקית. מפתה לחפש פתרון רכוב כדי לטייל בה ולהכיר אותה בקלות, מצד שני – יש בה עומס תעבורתי וריבוי פקקי תנועה, כך שעדיף לשנס מותניים, לקחת מצפן ומפה ולהתחיל לצעוד. בעיר אתרים היסטוריים רבים, כמו קברו של הו צ'י מין המוכר גם בכינויו  הדוד הו המנהיג הנערץ. הוא אומנם הרבה פחות אהוד במערב, אבל לכל עם זכות מלאה להחליט מי הם גיבוריו. מוזילאום הו צ'י מין, שם גופתו החנוטה של המנהיג מוצגת לראווה מבעד לחלון זכוכית, נמצא באזור של משרדי ממשלה ושגרירויות, ולידו מוזיאון ופארק עם פגודה. כאן הבניה מודרניתהרחובות נקיים ורחבים, וכמובן המון תיירים. גם מי שמגיע לעיר רק ליום אחד נלקח לאזור זה. שימו לב שכדאי להגיע לכאן מוקדם כדי שלא לחכות בתורי ענק.
 
מכאן הדרך לא ארוכה, לארמון האיחוד מחדש (The Independence Palace). המבנה הממשלתי הזה היה המקום הראשון שאליו נכנסו הטנקים של הווייטקונג, ובכך מסמל את נפילת העיר לידיהם. אל החדרים המפוארים לא ניתן להיכנס, אלא רק להביט מבחוץ. הביקור מעניין, אך אינו מסעיר במיוחד, והוא מלווה במדריכה דוברת אנגלית טובה.

באזור הארמון ישנן מסעדות וייטנאמיות בהן אפשר לאכול ארוחת צהריים. המנות מוגשות כאן על מצע אורז טעים להפליא, והן כוללות ואריאציות שונות של ירקות מאודים. אחד מהם הוא פרי הלוטוס, הפתעה מעניינת וטעימה.
כל הכתבות על וייטנאם
 
סייגון, הו צ'י מין סיטי, דרום וייטנאם
פסלו של הו צ'י מין, המוכר גם בכינויו  הדוד הו המנהיג הנערץ  (צילום: CC Andrey Khrobostov)

סייגון, מוזוליאום הו צ'י מין סיטי, דרום וייטנאם
מוזילאום הו צ'י מין, גופתו החנוטה של המנהיג מוצגת לראווה מבעד לחלון זכוכית  (צילום: CC Vinh Dao)

סייגון, הו צ'י מין סיטי, וייטנאם
הו צ'י מין סיטי 
 עומס תעבורתי וריבוי פקקי תנועה (צילום: CC Falco Ermert)
 

חוויות תרבותיות לקראת פרידה

את בית הדואר המרכזי אני פוקדת בכדי לשלוח לארץ מטען עודף שאין לי צורך לסחוב בהמשך הטיול. כאלה הם חייו של תרמילאי – מה שיש על הגב הולך איתו לכל מקום, כך שאין קילוגרמים לבזבז... הביקור בבית הדואר המקומי הוא חוויה בפני עצמה. המבנה מרשים ביותר, מעוצב בהשפעת הארכיטקטורה הצרפתית, ולצידו – כנסיית נוטר דאם (Notre Dame Cathédrale) ואזור מגורים לתושבי העיר האמידים. בצדו האחר של בניין הדואר מוצב פסלו רב הרושם של הו צ'י מין.

כשמגיע תורי לשלוח את החבילה, אני נתקלת בסוללת פקידים: פקיד אחד מוכר חומרי אריזה, אחר עוזר לארוז, השלישי משגיח שאכתוב את הכתובת נכון, והרביעי מוציא קבלה. למרות עודף התורים, התהליך מהיר וזריז.

בטיול דרך רחובות וסמטאות אפשר לפגוש בכל מיני טיפוסים מקומיים, משפחות עם ילדים קטנים ומנומסים, קבצנים, זקנים, אנשים ממהרים לעסקיהם. בשעת ערב מופיע הקרקס המקומי, באוהל קרקס כמו שרואים בסרטים. רוב הצופים הם משפחות מקומיות עם ילדים, אך ניתן להבחין בקהל גם בקומץ תיירים.

כנסיית נוטר-דאם, סייגון
כנסיית נוטר דאם המרשימה והבניינים המודרניים שסביבה (צילום: CC Paul Arps)
 

מלון מומלץ בעיר הו צ'י מין

מלון פיוז'ן אוריג'ינל סייגון סנטר (Fusion Original Saigon Centre) ממוקם במרכז העיר, ליד שוק בן טאן (Ben Thanh), קניון Takashimaya ומוזיאון הו צ'י מין סיטי. הוא מציע בריכת שחייה, מסעדה, בר, שירות הסעות מ/אל שדה התעופה, חדרים גדולים ודירות עם שני חדרי שינה, שלכולם נוף אל העיר ואמצעים להכנת קפה/תה. 
 
מלון מומלץ בסייגון (הו צי מין סיטי), דרום וייטנאם
מלון פיוז'ן אוריג'ינל סייגון סנטר - פינוק 5 כוכבים במרכז העיר הו צ'י מין

נפרדתי מהעיר הו צ'ין מין ובתוך כך גם מווייטנאם כולה. טיול אחרון על הגשר שמעל הנהר, מעיפה מבט ונפרדת מהנופים ומהאנשים של הארץ המקסימה, המעניינת והנעימה הזו. אני מאוד מרוצה מכל מה שהספקתי ובטוחה שיום אחד עוד אשוב לכאן, אולי אפילו עם הנכדים. 

 

מידע נוסף

כתבות נוספות

אודות הכותבת

דליה היא סבתא עליזה ושמחה, שלא משתעממת גם כשהיא לבדה. חורשת את העולם כשהתרמיל על גבה, דבר שהיא עושה בכל הזדמנות, ומגחכת שהיא שומעת את סיפורי הגבורה של טיולי הצעירים, שחושבים שטיול תרמיל הוא טיול לצעירים בלבד.



סטטיסטיקות

0
מגזינים שנשלחו

0
שאלות ותשובות

0
כותבים באתר

0
כתבות באתר