טיול באזור הר הגעש מאיון בדרום לוזון
מאת: יובל נעמן


את חג המולד 2009 עברו מרבית תושבי אזור הר הגעש מאיון בפיליפינים במקלטים, מחוץ לתחום הסכנה של ההר. 20 אלף תושבים התפנו כאשר ההר המקסים הזה החל להתחמם ולגרגר, וכל המכיר את כוחו בהפיכה מאתר נוף יפה לפצצה מתקתקת, יודע את עוצמת ההרס של הטבע כשזה מראה את כוחו.


הר הגעש מאיון, הפיליפינים
הר הגעש מאיון – הקונוס המושלם ביותר (צילום: יובל נעמן)
 

בצל הר הגעש מאיון

הר הגעש מאיון (Mayon Volcano) נמצא בדרום לוזון (Luzon), האי המרכזי של הפיליפינים, 15 קילומטר צפונית מערבית לעיר לגאספי (Legazpi) – העיר הגדולה של מחוז אלבאי (Albay) באזור ביקול (Bicol). זהו הר געש פעיל, עם הקונוס המושלם ביותר, ומעיד על כך גם שמו שפירושו "יפהפה". ההר פעיל ביותר ונוטה להתפרץ כל 8 שנים לערך (50 התפרצויות מתועדות ב-400 שנה!), כשהוא מכסה את הכפרים שסביבו בלבה ואפר וולקני. ולמרות זאת המקומיים ממשיכים לבנות את  כפריהם למרגלות ההר.
כתבה על טיול משפחתי באזור זה של האי לוזון
 
גובהו של הר הגעש מאיון 2,463 מטר של ערמה וולקנית (עובדה המסווגת אותו כסטרטו-וולקנו). הוא ניתן לטיפוס בליווי מדריך וסבל (עלייה לא קלה, ומאוד מסוכנת בשל החריצים והבורות במדרונות). סוכנויות רבות בעיר לגאספי, העיר הגדולה בדרום האי לוזון, מארגנות את הטרק לראש ההר (בכפוף למצבו). טיול מומלץ הוא דווקא לכפרים למרגלות ההר, ומפגש עם אנשים מופלאים החיים בהם. ההר הופיע כמועמד לטופ-7 באתרי הטבע העולמיים, אך לא עבר לרשימה המצומצמת של 25 המועמדים האחרונים משום מה.
כתבה על טיול באיים באזור זה בעקבות הישרדות הפיליפינים
 

הר הגעש מאיון (A) ויעדים נוספים באי לוזון המוזכרים בכתבה
להגדלת המפה לחצו למעלה-משמאל


המזרח הרחוק



דרום האי לוזון והנופים הפראיים

דרום האי לוזון, מעיר הבירה מנילה לכיוון איי ויזיה: סמאר ולייטה, אינו אזור מאוד מתויר. מרבית המטיילים והקבוצות המאורגנות יוצאים ממנילה דרומה רק עד למפלי פאגסנהאן (Pagsanjan) וחוזרים הישר למנילה. המפלים, הממוקמים כ- 70 קילומטר מדרום למנילה הבירה, מציעים ביקור באזור, שבמקורו היה פראי, ובשל כך נבחר לצילום חלקו האחרון של הסרט "אפוקוליפסה עכשיו". נוף פראי של ג'ונגל, נהר ומפלים, אליהם אפשר לשוט עד אל מתחת למפלים עצמם. מקום טוב לשחייה מתחת למפל.
בביקור במפלים מומלץ להצטייד במעיל ניילון ולהגן על הציוד הרגיש מרסיסי המים. ככלל, עדיף לבקר בצהריים כשהשמש מסתננת מבין העצים לתוך הקניון הצר ומחממת במעט את המבקרים הנוטפים מים. בנוסף לכך יש לקחת בחשבון שעקב הקרבה למנילה המקום מתויר מאוד, והמקומיים נוטים להיות "מונָעי כסף" כדי להגיע למפלים יש לקחת ג'יפני (ג'יפ מורחב, מקושט להפליא, המשמש כמונית לכל מקום) מהעיר סנטה-קרוז (Santa Cruz‏).
כתבה על מנילה
 
הר הגעש מאיון, הפיליפינים
הר הגעש מאיון ומשבצות שדות האורז, באי לוזון 
(צילום: Natz)
 

החיוך האסייתי

בהמשך הדרך דרום מזרחה, בדרום האי לוזון, כבר לא פוגשים תיירים. הדרכים הן דרכי נופים טרופיים, המופרעות במשבצות שדות אורז, והכל ירוק 360 מעלות סביב – במיוחד אם אתם על גגו של הג'יפני, כפי שנהוג בפיליפינים. נוף מדהים!
זה המקום לפגוש את המקומיים, המוכיחים את האמירה שהפיליפינים היא “Where Asia Wear Smile”אנשי הכפרים ואף הערים הקטנות, שלא ראו מבקר מערבי, הם ידידותיים להפליא, ולא אחת תוזמנו לבירה, לשירה ולריקודים, ואף לחיזורים נלהבים מזונות הכפר המסוקרנות, במידה ואתם מהמין המתאים...
 
ילדה פיליפינית
ילדה פיליפינית, מפגשים מחוץ לאזורי התיירות (צילום: יובל נעמן)
 

קרבות תרנגולים בפיליפינים

בכל מקום רואים את תרנגולי הקרב. בכל דרום מערב האוקיינוס השקט, מווייטנאם דרך הפיליפינים ועד אינדונזיה, קרב התרנגולים הוא ספורט לאומי. אולי לא הקרבות עצמם וההשתתפות בהם, אלא דווקא ההימורים שסביבם והמשמעות הניתנת להם.  
החברה הפיליפינית היא חברה בעלת מדרג סוציאלי מקובע, הנשמר גם על ידי אנדוגמיה (נישואין עם בני אותה יחידה חברתית) חלקית בין המעמדות ואנדוגמיה מלאה בכפרים עצמם. בשל אופיים הרפרסיבי של אנשי הפיליפינים, משמש קרב התרנגולים השלכה (פרויקציה) של קרבות ומאבקים אנושיים ומאבקי ביסוס והוכחת מעמד "באמצעות שליח", המבדל בין תרבות התנהגות האדם המוחצנת, המובעת, המוסדרת, לחלקה המודחק, החייתי, האפל והדמוני, הצמא לדם ולהוכחה מתמדת של כוחו ומעמדו. הגברים מטפחים את תרנגוליהם כחלק מגבריותם (לא סתם התרנגול נקרא "גבר" או באנגלית "קוק"...). המלחמה לחיים ומוות של התרנגולים מתבצעת בזירה, כשלתרנגולים נקשרים דורבנות חדים כתער, בעזרתם הם רוצחים זה את זה.
למי שרואה בזה אלימות ואכזריות, צריך רק לזכור שה"רבע עוף" המוגש בחתונות שלנו, לא ממש נולד כרבע עוף, ואנחנו, ההומניים, הורגים עופות באופן סיטוני ובכמויות גדולות בהרבה מה"גלדיאטורים" של משחקי קרב-התרנגולים הפיליפיני.
 
 קרב תרנגולים
קרב תרנגולים, הספורט הלאומי בפיליפינים  (צילום: יובל נעמן)
 



העיר הגדולה לגאספי

לגאספי (Legazpi), כ-15 ק"מ מהר הגעש מאיון, היא עיר חשובה בדרום לוזון, המהווה בסיס יציאה לאטרקציות במחוז ביקול (Bicol)בין אלו ניתן למצוא את העיר בוהי (Buhi), על שפת אגם  באותו שם, בו גדלים דגיגי המאכל הזעירים ביותר בעולם, שאורכם לא עולה על מספר מילימטרים בלבד (את הדגים אפשר לראות ב-מוניציפל-בילדינג בעיר בוהי), ואת כפר הנגריטוס, כהי העור, הנמצא ליד בוהי. כמו כן מארגנות חברות הטיולים בלגאספי סיור למרגלות הר הגעש מאיון או טרק לפסגתו, ביקור בכנסיית דאראגה (Darga), הכנסייה העתיקה בעיר, ובהריסות כנסיית קאגסואה (Cagsaua Church) שהוחרבה בהתפרצות 1814 של הר הגעש מאיון.
בתי מלון בעיר לגאספי
 
לא הרחק מאזור הר הגעש, ישנן מערות טבעיות רבות בהן ניתן לבקר:
מערות קוטמון (Cotmon Caves) הן מערות שהחשיפה שלהן היא חוויה ייחודית.
מערת קלאבידוגאן (Calabidogan) היא מערה גדולה, המצריכה צלילה תת-מימית מתחת נטיפי סלע (סטלקטיטים).
מערת הויופ-הויופן (Hoyop-Hoyopan) היא בעלת ארבעה פתחים. היא שימשה את האדם הקדמון, ועדיין אפשר לראות בה עצמות. חלקה משמש כיום כדיסקוטק, בעל איכות צליל נדירה!
 
 
לגאספי, האי לוזון, הפיליפינים
העיר 
לגאספי, בסיס יציאה לטיולים באזור (צילום: Shubert Ciencia)

הר הגעש מאיון, הפיליפינים
הר הגעש מאיון, כל כך שלו ומושלם שקשה להאמין שסכנה מרחפת מעליו
(צילום: Pinoy Flow)

 

מידע נוסף

כתבות נוספות על אזור זה

יעדים נבחרים ומידע למטייל בפיליפינים



סטטיסטיקות

0
מגזינים שנשלחו

0
שאלות ותשובות

0
כותבים באתר

0
כתבות באתר