בנורבגיה ניתן ללון בבתי מלון, פנסיונים וקמפינגים, המציעים לצד מקום לקרוואנים ואוהלים, גם בקתות קטנות, המכונות 'היטר'. ההיטרים הם אפשרות לינה זולה, קרוב לטבע, אך פעמים רבות הם ללא שירותים צמודים, ונידרש שימוש בשירותי הקמפינג הציבוריים.
מלון ת'ון תרמינוס (Thon Hotel Terminus) הוא מלון 4 כוכבים, הממוקם 300 מ' מתחנת הרכבת והאוטובוס המרכזית של אוסלו ובמרחק הליכה מאתרים רבים במרכז העיר. ליד המלון יש חניה, החדרים מרווחים ומעוצבים, ארוחת הבוקר עשירה ומושקעת, תה וקפה ללא תשלום מוגשים בלובי. המלון נותן תמורה מצוינת למחיר וההזמנות ניתנות לביטול (שימו לב לתנאים בעת ההזמנה). מלון ת'ון תרמינוס – השוואת מחירים
מלון ת'ון תרמינוס במרכז אוסלו - במרחק הליכה מאתרי מרכז העיר ומתחנת הרכבת והאוטובוס המרכזית
מלון מומלץ במרכז ברגן
מלון מספר 13 (Hotel No13) הוא מלון 4 כוכבים בעיצוב חדשני, הממוקם במרכז העיר העתיקה של ברגן, מרחק הליכה קצר משוק הדגים, רובע בריגן, האקווריום, אתרי תיירות נוספים ותחנת הרכבת. ארוחת הבוקר עשירה ובמלון יש גם מסעדה. חניה חינם לאורחי המלון. מלון מספר 13 – השוואת מחירים (שימו לב לתנאי הביטול)
מלון מספר 13 - מלון מודרני במיקום מעולה עיר העתיקה של ברגן
אתרי קמפינג בנורבגיה
בנורבגיה יש קמפינגים בשפע, בעיקר באזורים היותר תיירותיים, חלקם מצוידים בכל הפינוקים והנוחות וחלקם פשוטים ומינימליסטים (כמו זה בתמונה למעלה). בכולם עומדים לרשותכם מטבח, שרותים ומקלחות, ובחלקם שרותים נוספים, כמו מכולת, מגרש משחקים, פינת חי קטנה ועוד.
ברוב הקמפינגים ישנן בקתות קטנות, הנקראות היטר (hytter), בהן תוכלו לישון גם אם אתם מטיילים ברכב. בחלקן יש שירותים ומטבח קטנטן ובחלקן יש צורך להשתמש בשירותים של הקמפינג.
אם אתם לנים מחוץ לקמפינג, מותר להקים אוהל בכל מקום, מלבד שדות מעובדים, בתנאי שיהיה במרחק של למעלה מ- 150 מ' ממבנה כלשהו.
אסור ללון באזורי המנוחה (Rest Area) לצדי הכבישים וזה גם לא ממש נוח. עוד על קמפינגים בכתבה טיול קרוואן עם ילדים בנורבגיה
בקתה (hytter) בקמפינג בנורבגיה (צילום: אלון בן יוסף)
במקומות רבים הכביש פשוט נגמר... והוא ממשיך מעברו השני של הפיורד. במקומות אלו פועלים קווי מעבורות סדירים ותכופים. אין צורך בהזמנת מקום מראש, פשוט מגיעים, משלמים, נעמדים בתור ועולים על המעבורת כשהיא מגיעה (אם התמזל מזלכם והמעבורת ברציף תוכלו לעלות עליה מיד).
כדאי להתעדכן לגבי שעות תחילת וסיום פעילות המעבורת באתר האינטרנט המצורף. מעבורות בתוך נורבגיה
הרכבים על המעבורת (צילום: כרמית וייס)
מעבורות לנורבגיה מהמדינות השכנות
בפני הנוסע הבוחר להגיע לנורבגיה במעבורת, עם או בלי רכב, עומדות מספר אפשרויות.
מעבורת מדנמרק - נמל היציאה הראשי בעיר הירטשלס (Hirtshals) שבצפון המדינה, אל שלושה נמלי יעד בנורבגיה:
¡קיל (Kiel) – אוסלו. 20 שעות, הפלגה אחת כל יום. קו זה הוא ארוך במיוחד, ולכן מחייב הזמנת תאי שינה, דבר המייקר מאד את מחיר ההפלגה אך מצד שני חוסך מלון.
חלק מהמעבורות הן מעבורות מהירות ולכן יש שוני בזמני הנסיעה.
יש להגיע שעה לפני מועד ההפלגה (בקיץ שעה וחצי אם אתם עם רכב). העמסת הרכבים למעבורת וסידורם על הסיפון הם חוויה בפני עצמה, ודוגמא לסדר וליעילות המופלאים של המקומיים. יש צורך בהזמנת כרטיסים מראש, אפשר דרך אתר האינטרנט או בטלפון. על המעבורות יש מסעדות, בתי קפה, חנות קטנה ושאר פינוקים. אם לא קר אפשר לשבת על הסיפון וליהנות מהנוף הנהדר.
בחלק מהכבישים המהירים יש לשלם אגרה בהתאם למרחק הנסיעה. כתיירים, בניגוד למקומיים שיש להם AutoPASS, עליכם לעבור דרך תחנות האגרה תחת השלטים " Manuell" – לתשלום ידני (אפשר גם בכרטיס אשראי), או "Mynt/Coin" – לתשלום במכונה עם מטבעות (קורונות נורבגיות בלבד).
גם במספר כבישי נוף בנורבגיה, כגון, הדרך האטלנטית או הכביש לתצפית Dalsnibba מעל גייראנגר פיורד, יש לשלם אגרה.
רבים חוששים לטייל בנורבגיה עם קראוון בגלל הכבישים הצרים והמפותלים, אך בהחלט אפשר לטייל בה בקראוון, גם בקראוון גדול יחסית. כמו לכל דבר, גם לכך יש יתרונות וחסרונות: חסרונות:
נסיעה איטית יותר. לינה מחוץ לכפרים ולעיירות, מעט מנותק מ"החיים האמיתיים" של המקומיים. יתרונות:
נורבגיה פחות מתאימה לטיולי כוכב בגלל המרחקים הגדולים. למרות זאת אין צורך לארוז כל יום, כל הטיול תלונו באותו "בית". הנסיעות הארוכות עוברות בכייף (קלפים, תשבצים, שינה). אם קר וגשום אוכלים בפנים.
הקמפינגים הם חגיגה לאוהבי הטבע, תמיד ממוקמים בנופים קסומים, מצוידים בשלל מתקני שעשועים לילדים ומצויים בשפע. הקמפינג מאפשר מפגש בלתי אמצעי עם מטיילים מקומיים ותיירים מכל מדינות העולם.
אין בעיה להיכנס לערים עם הקרוון ולמצוא חניה, ואין כביש שלא ניתן לנסוע בו.
את הזמן שתבזבזו בנסיעה המעט יותר איטית, תחזירו בחסכון בזמן האריזה, חיפוש מקום לינה ושאר התארגנויות. דווקא המרחקים הגדולים בנורבגיה הופכים את הנסיעה בקרוון למומלצת. מחירי הלינה היקרים הופכים את העניין גם למשתלם כלכלית. כתבה על טיול קרוואן בנורבגיה
קמפינג ליד אגם קסום, בדרך לקרחון בריקסדל (צילום: כרמית וייס)
עישון בנורבגיה
העישון אסור במקומות ציבוריים (בתי מלון, מסעדות, חנויות וכד')
כרטיסי אשראי
ניתן לשלם בכרטיס אשראי כמעט בכל מקום. הכרטיסים הנפוצים ביותר הם: יורוקארד, מאסטרקארד, ויזה, אמריקן אקספרס ודיינרס.
כרמית וייס(Carmit Weiss), מנסה להעביר את אהבתה לנופים דרך הצילום והכתיבה, מנהלת אתר Gotravel ואחת הכותבות המרכזיות בו. חרשה את אירופה וצפון אמריקה וטעמה גם את טעמן של היבשות האחרות. בעלת ניסיון רב בתכנון טיולים, גולשת סקי ואמא לארבעה גולשים צעירים.