העיר העתיקה של דלהי:
תחילתה של עיר
מאת: יובל נעמן


לאחר שמיצינו את הביקור באתרי העיר החדשה של ניו דלהי, הגיע הזמן לביקור בחלק העתיק של העיר, שבו מספר אתרים מרשימים במיוחד.


המבצר האדום, דלהי
המבצר האדום של דלהי, אחיו של הטאג' מהאל (צילום: Dan)


יעדים בכתבה זו על העיר העתיקה של דלהי
, ושני בתי מלון מומלצים בעיר החדשה:
מלון טאג' מאהל ניו דלהי  |  מלון קונאוט ניו דלהי
 

המבצר האדום של דלהי

העיר העתיקה של דלהי הוקמה על ידי הקיסר המוגולי החמישי שהא ג'האן, בעודו בונה את קברה של אשתו בבירה הישנה אגרה, והכוונה כמובן לטאג' מהאל. האמת היא שהוא החל בבניה ב-1638, אבל כשהסתיימו העבודות לאחר עשור, הוא כבר היה כלוא במבצר האדום באגרה ולא זכה לראות ולהתגורר בארמונות שיזם בדלהי.

המבצר האדום, דלהי
הקיסר שהא ג'האן לא זכה להתגורר בארמונות שיזם בדלהי (צילום: Dan)

 
המעבר של הבירה מאגרה לדלהי, הצריך בניית עיר ארמונות מוקפת חומה, מאבן חול אדומה, כמו שניתן לראות גם באגרה. לאל קילה (Lal Qilaהמבצר האדום) של דלהי, הוא מתחם בעל חומות עבות וגבוהות (33 מטר גובהן). מהכניסה משער לאהור, דרך משעול מקורה ומוגן – צ'אטה צ'וק בזאר (Chatta Chowk Bazzar) - שהפך לשרשרת חנויות, דרכה נכנסים פנימה.

עם הכניסה כאילו נפלטים מהמולת העיר ומגיעים לשטח גן, בו מתנוססים ארמונות מצופים שיש לבן ועבודות פיאטרה-דור איטלקיות, מרחצאות וברכות מים. כראוי למי שמשפחתו הגיעה מהמדבר של אוזבקיסטן, והוא רואה לנכון להקיף עצמו, כחלק מהרגשת שפע ואושר. המצודה מסמלת גם את הכמיהה ההודית לחופש. ההבטחה שנאמרה בתקופה הבריטית, שיגיע יום ודגל הודו יתנוסס מעל שער לאהור, סוף-סוף הגשימה עצמה, והדגל כמובן מתנוסס עד היום.
 
המבצר האדום, דלהי
דגל הווד מתנוסס מעל המבצר האדום של דלהי, הכמיהה ההודית לחופש (צילום: Dan)
 

המזרח הרחוק



מאחוזות עשירים לשוק עמוס לעייפה

מרחבת המצודה הגדולה יוצא אחד מהרחובות המרתקים והעמוסים ביותר בהודו, רחוב צ'אנדני צ'וק (Chandni Chowk). בעבר, במאה ה-17, היה זה רחוב ראשי של אחוזות עשירים. כיום זהו רחוב שוק עמוס לעייפה, בו אלפי חנויות, דוכנים, ריקשות, מכוניות והמון עשן אגזוזים.

זהו מהרחובות המייצגים יותר את דלהי העתיקה והודו כולה. כדאי לטייל בריקשה בתוך השוק. הנהגים יודעים מה התייר רוצה לראות...

רחוב צ'אדני צ'וק, דלהי, דלהי
רחוב צ'אנדני צ'וק  חנויות, דוכנים, ריקשות, מכוניות ועשן אגזוזים (צילום: Juan Antonio Segal)
 

המסגד הגדול בהודו

רחוב צ'אנדני צ'וק אינו אתר חובה, אבל זו דרך מעניינת להגיע מהמצודה האדומה למסגד יום השישי ג'אמה מאסג'יד (Jama Masjid). זהו מהמסגדים הגדולים בשטחם בעולם והגדול ביותר בהודו. הוא יכול לאכלס ברחבה שלו 25,000 אלפי מאמינים. הוא נבנה ב- 1644 כפרויקט אחרון של שהא ג'האן, לפני שהודח על ידי בנו אורנגזב.

יש בו גרמי מדרגות המובילים לשלושה שערי ענק – כמובן מאבן חול אדומה. בפינותיו 4 מגדלים ויש בו שני צריחים גבוהים מעוטרים בשיש לבן ולבנים אדומות. גברים יכולים לעלות להשקיף ממרומי הצריח הדרומי, ולראות את העיר מגובה 40 מטר. נשים יכולות לעלות רק בליווי גבר. כמו בכל מסגד (וכמו ב"האח הגדול") "יש להתנהג בהתאם!" – מי שיגיע בלבוש לא צנוע, יש בשער הצפוני אפשרות לשכור בד כיסוי רגליים ולאחסן נעליים.

המסגד הגדול, דלהי
ג'אמה מאסג'יד, מהמסגדים הגדולים בעולם והגדול ביותר בהודו (צילום: Shashwat Nagpal)


בתי מלון מומלצים בניו דלהי

נביא כאן שני בתי מלון במרכז ניו דלהי, ברמת ארבעה כוכבים וחמישה כוכבים, עם מיזוג אוויר, שירות אדיב ומתחשב וניקיון ללא דופי.
מלון טאג' מאהל ניו דלהי (Taj Mahal Hotel New Delhi) הוא המפנק בין השניים, מלון 5 כוכבים, מוקף גנים ומציע גם בריכה, מסעדות, מרכז כושר וספא.
מלון קונאוט ניו דלהי (The Connaught New Delhi) הוא ברמת 4 כוכבים, וממוקם בכיכר קונאוט פלייס, במרחק קצר מתחנת הרכבת. המלון מציע חדרים ממוזגים במספר רמות, מסעדה ובר.
 
מלון מומלץ בדלהי
מלון טאג' מאהל ניו דלהי - ברמת 5 כוכבים
 
מלון מומלץ במרכז ניו דלהי
מלון קונאוט ניו דלהי
 - ברמת 4 כוכבים


מידע נוסף

פסטיבל קומבה מלה
גואה - לא רק סמים ומסיבות

יובל נעמן אודות הכותב
יובל נעמןצלם גיאוגרפי, מדריך טיולים, בונה מסלולים, יועץ טיולים אישיים ומרצה על ארצות העולם השלישי. בעל תואר שני בלימודי אסיה, מכיר את אסיה על בוריה וכן חלקים נרחבים של אפריקה ואמריקה, מעשרות ביקורים ולמעלה משלושים שנות טיולים עם התרמיל על הגב.





יובל עונה לשאלותיכם בפורום מומחי תיירות






סטטיסטיקות

0
מגזינים שנשלחו

0
שאלות ותשובות

0
כותבים באתר

0
כתבות באתר