הפארק הלאומי ילוסטון –
חלק ג': מידע והמלצות לקראת הביקור
מאת: שולמית ברנט


ילוסטון נחשב לאחד הפארקים האהובים והפופולריים ביותר בארצות הברית, אך בשל מזג האוויר ותנאי השטח, עונת התיירות קצרה יחסית – ועמוסה במיוחד. מכיוון שכך, הטיול בפארק מצריך שריון מוקדם של מקומות לינה ותכנון מוקפד של המסלול. אחרי שהכרנו בכתבות הקודמות את האתרים היפים והפופולריים ביותר בילוסטון, בכתבה זו תמצאו מידע חשוב והמלצות שיעזרו לכם במלאכת התכנון.


1 / 8
2 / 8
3 / 8
4 / 8
5 / 8
6 / 8
7 / 8
8 / 8

ברוכים הבאים לילוסטון – הפארק הלאומי הראשון בעולם! (צילום: Anna Pietrzykowska)
מעיין גרנד פריזמטיק. הקדישו לפחות יום טיול אחד לאגני הגייזרים הגדולים (צילום: James Lee)
גייזר הזקן הנאמן. מומלץ להימנע מלהגיע בשעות השיא העמוסות (צילום: f11photo)
שמרו מרחק בטוח ממשתמשי הדרך האחרים (צילום: Tony Garcia)
המעיינות החמים בממות'. הקפידו להישאר על השבילים והטיילות (צילום: Kamchatka)
שער רוזוולט בכניסה הצפונית לפארק, הסמוכה לעיירה גרדינר (צילום: vndrpttn)
בחורף רוב הדרכים סגורות אך הנופים מרהיבים (צילום: John Morrison)
וכמובן – אל תשכחו להביא מצלמה (צילום: BirdImages)

מפת הפארק הלאומי ילוסטון עם יעדי הטיול המוזכרים בסדרת הכתבות, הכניסות לפארק ושני מלונות מומלצים:
מלון ילוסטון פארק בעיירה ווסט ילוסטון וילוסטון גייטוויי אין בעיירה גרדינר.

כתבות נוספות בסדרה: האטרקציות הגיאותרמיות בילוסטון | הגרנד קניון של ילוסטון ואטרקציות נוספות


 ברירת מחדל



מה לעשות בילוסטון וכמה זמן להקדיש לביקור?

יש כל כך הרבה דברים לראות ולעשות בפארק הלאומי ילוסטון, והמרחקים בין היעדים השונים יכולים להיות גדולים מאוד (שטחו של הפארק יותר משליש מגודלה של מדינת ישראל). לכן, לא כדאי להגיע לפארק לפחות מיומיים – מומלץ לשהות בו בין 3 ל-5 ימים, וכמובן שככל ומתאפשר אז אף יותר.

רצוי לתכנן לפחות יום טיול אחד מלא שיוקדש לאגני הגייזרים – העליון, האמצעי והתחתון, וכמה ימים נוספים לגרנד קניון של ילוסטון, לצפייה בבעלי החיים בעמק היידן או עמק למאר, לאגם ילוסטון ולאגן ווסט ת'אמב הסמוך לו, למעיינות החמים ממות' ולאגן הגייזרים נוריס. השאירו לעצמכם גם זמן לפעילויות נוספות בפארק כמו טיולים רגליים או טיולי אופניים במערכת השבילים המונה כ-1,700 ק"מ ברחבי הפארק, טיולי ג'יפים, רפטינג בנהרות, שייט באגם, רכיבה על סוסים, צפייה בכוכבים, ועוד.

מעיין גרנד פריזמטיק, מהאטרקציות המובילות בילוסטון
הטיילת הצמודה למעיין גרנד פריזמטיק, מהאטרקציות המובילות בילוסטון (צילום: Kamchatka)
 

מתי לבקר בילוסטון – כל עונה והיתרונות שלה

הקיץ הוא העונה העמוסה ביותר בפארק. מעבר לחופשת הקיץ, זוהי התקופה הנוחה ביותר מבחינת מזג האוויר, בה כל צירי התנועה פתוחים וכל שירותי הפארק שבים לפעילות מלאה. ניתן לצפות בחיות הבר ובהמלטות האחרונות לעונה, ולצאת לטבע לטיולים רגליים, לרכיבה על סוסים, לקמפינג ולשייט, ולדיג בנהרות ובאגמים. ימי הקיץ ברובם חמימים ושטופי שמש יחסית, אך הלילות קרירים ויש להיערך בהתאם. משקעים קלים יכולים לרדת גם בחודשים החמים, וסופות רעמים בשעות אחר הצהריים הן עניין שכיח למדי.

בסתיו מספר המבקרים הולך ומתמעט, יחד עם השירותים המצטמצמים וכבישי הגישה המתחילים להיסגר בהתאם למזג האוויר. ניתן עדיין לטייל בטבע, ואפילו לראות יותר חיות בר, כגון ביזונים ודובים המתכוננים לתרדמת החורף, ואיילים הנכנסים לעונת הרבייה שלהם – כולם חוזרים מההרים הגבוהים לאזורים הנמוכים יותר ככל שמתקרר. בתקופה זו הימים מתקצרים, הטמפרטורות צונחות והשלג מתחיל לרדת.

החורף בילוסטון הוא פשוט קסום – נופים מושלגים, מפלים קפואים, גייזרים רותחים המתפזרים לטיפות הקופאות באוויר, אדים מהבילים ההופכים לכפור על עצים סמוכים, איילים וביזונים היורדים מההרים למקומות הנמוכים וזאבים הקלים יותר להבחנה. הגישה לפארק מוגבלת לנסיעה בשלג ומתקנים רבים סגורים, אבל מי שאוהב פעילויות חורף אתגריות – זוהי העונה בשבילו.

באביב בעלי החיים מתעוררים ויוצאים ממאורותיהם, ציפורים נודדות מתחילות להגיע לאזור, זוהי עונת ההמלטות של הביזונים והאיילים, והפריחה בעיצומה. בתקופה זו הפארק מתרענן ומתחדש בגורים הרצים לצד אימותיהן ובמפלים המתחילים להפשיר ולזרום במלוא עוצמתם. מספר המבקרים עוד נמוך יחסית, יחד עם הגבלות הנסיעה הנמשכות עד אמצע אפריל-תחילת מאי, השירותים מצומצמים ומזג האוויר עוד קריר ועדיין יכול להיות מושלג. שימו לב שכאשר השלג מתחיל להפשיר הוא הופך את כבישי הפארק, השבילים, כרי הדשא ואתרי הקמפינג לבוציים.

גייזר הזקן הנאמן, מהאטרקציות המובילות בילוסטון
גייזר הזקן הנאמן מתפרץ ביום חורף בהיר (צילום: Gerald Corsi)
 

היו ערוכים לכל מזג אוויר

מכיוון שמזג האוויר בפארק עשוי להשתנות בכל רגע נתון, מומלץ לארוז לכל תרחיש ולהתלבש בשיטת הבצל. גם בחודשי הקיץ ייתכנו צניחות טמפרטורה של 15-20 מעלות, והלילות יכולים לרדת הרבה מתחת לאפס. במקביל, רצוי להביא כובע רחב-שוליים, משקפי שמש ומקדם הגנה, ולהקפיד על שתייה מרובה, שכן הודות לגובה הרב ולאוויר היבש הזיעה מתאדה מהר ולא שמים לב לאיבוד הנוזלים.

ביקור בפארק ילוסטון
היו חכמים בשמש, וזכרו שמזג האוויר עשוי להשתנות בכל רגע (צילום: Kamchatka)
 

הגעה לפארק – ברכב שכור

פארק ילוסטון שוכן בפינה הצפון-מערבית של מדינת ויומינג, כאשר חלקים קטנים ממנו גולשים לשטחן של המדינות השכונות – מונטנה ואיידהו. אל הפארק יש להגיע עם רכב פרטי, שכן אין כאן תחבורה ציבורית או שאטלים. מי שמגיע לאזור בתחבורה ציבורית ולא כחלק מטיול "רוד טריפ" ארוך יותר, יכול לשכור רכב באחת הערים הגדולות בקרבת ילוסטון: במונטנה – בילינגס, בוזמן, ווסט ילוסטון וגרדינר; בוויומינג – קודי וג'קסון; באיידהו – איידהו פולס; וביוטה – סולט לייק סיטי.
 
מפת הפארק הלאומי ילוסטון
מפת הפארק הלאומי ילוסטון (צילום: CC Ryan Holliday)
 

המלצה – שלבו פעילויות מחוץ לפארק

האזור המקיף את הפארק עשיר בטבע נהדר ורווי בהיסטוריה מרתקת – של השבטים האינדיאנים שחיו כאן, המשלחות של לואיס וקלארק שעברו פה והפוני אקספרס – שירות הדואר הרכוב – שחצה דרכו. לאורך השנים המחצבים הטבעיים הובילו לכאן אנשים רבים, ועיירות ייחודיות בסגנון המערב הפרוע הוקמו לאורך הדרך, ונותרו כזכר לאותם ימים. ניתן לקבל טעימה מהתרבות האינדיאנית במוזיאונים ובשמורות בסביבה, ומתרבות הבוקרים במערב הישן באמצעות אירועים מיוחדים ופעילויות כמו רכיבה על סוסים, צפייה ברודיאו, השתתפות בקרב יריות או סתם ללבוש מגפיים וכובע בוקרים.
 
רודיאו בעיירה קודי
רודיאו בעיירה קודי, אחת האטרקציות של תרבות הבוקרים (צילום: CC fb3imagery)
 

כניסה לפארק ילוסטון

לפארק ילוסטון 5 כניסות, כך שניתן להגיע אליו בקלות מכל כיוון – צפון, דרום, מזרח ומערב. בין אפריל-מאי לנובמבר כל הכניסות והכבישים פתוחים 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע, ומבקרים יכולים להיכנס ולצאת ככל שיחפצו. בנובמבר נסגרים מרבית הכבישים בפארק, ובחודשי החורף ניתן להיכנס רק עם אופנועי/רכבי שלג.

הדרך היחידה הפתוחה לרכבים פרטיים בכל ימות השנה היא זו המחברת בין הכניסה הצפונית בגרדינר, מונטנה – דרך המעיינות החמים ממות', צומת טאוור ועמק למאר – לכניסה הצפון-מזרחית הסמוכה לקוק סיטי, מונטנה. קטע זה נחשב לדרך הדרמטית ביותר להיכנס לפארק, כשכל פינה בכביש מציגה נוף מדהים יותר מהקודם.

שער רוזוולט בכניסה הצפונית לפארק ילוסטון
"לטובת והנאת הציבור". שער רוזוולט בכניסה הצפונית לפארק (צילום: PapaBear)
 

עם כניסתכם לפארק, מומלץ להגיע לאחד מתשעת מרכזי המבקרים, המוזיאונים ותחנות המידע הממוקמים ליד האטרקציות המרכזיות בפארק. שם תוכלו לקבל הדרכות מפקחי השמורה ולהצטייד במפות שבילים, בעדכונים לגבי סגירות וחסימות הכבישים, במידע בזמן אמת על אזורים בהם נצפו בעלי חיים מיוחדים, בצפי לזמני התפרצויות גייזרים שונים, ועוד.

עלות כניסת רכב לפארק – על כל נוסעיו עד 15 אנשים – היא 35$, ואישור הכניסה תקף למשך 7 ימים. במידה ואתם מתכננים לטייל בפארקים נוספים, מומלץ לרכוש מינוי כניסה שנתי לכל הפארקים בסך 80$. אזרחים ותיקים (62+) יכולים לרכוש מינוי לכל הפארקים בסך 80$ התקפים לכל החיים, וכוללים את יושבי הרכב בכניסה לפארק. רוב המבקרים רוכשים את כרטיס הכניסה עם הגעתם לפארק, אך אפשר גם לרכוש אותו מראש באופן מקוון ולהציגו בכניסה מודפס או בצג הנייד (רצוי לשמור את הכרטיס בטלפון עצמו ולא אונליין, משום שהשירות הסלולרי מוגבל בשטח הפארק).
 



נסיעה בפארק

ברחבי הפארק פרוסים 750 ק"מ של כבישים, מתוכם 500 ק"מ סלולים. חלק גדול ממערכת הכבישים תוכננה במקור על ידי חיל ההנדסה של צבא ארה"ב בימיו הראשונים של הפארק, כשהיה תחת ניהול צבאי. הכביש המרכזי בילוסטון הוא הגרנד לופ (Grand Loop), המורכב משתי "לולאות" המתחברות לצורת 8, והנסיעה עליו תביא אתכם אל מרבית האטרקציות בפארק. אורכו של הגרנד לופ כ-230 ק"מ, ולוקח בין 4 ל-7 שעות להשלים אותו.

יש להקפיד על נהיגה זהירה בגלל בעלי החיים המתפרצים לכביש ועצירות פתאומיות של רכבים כתוצאה מכך. המהירות המותרת בפארק מוגבלת ל-70 קמ"ש, אם כי בפועל הנסיעה איטית יותר. רצוי להתעדכן לפני ובמהלך הטיול בכבישים ובאתרים הפתוחים בפארק, מכיוון שהודות למזג האוויר והתופעות הבלתי-צפויות, ייתכנו סגירות נקודתיות.

אם אתם מטיילים בחודשי הקיץ, קחו בחשבון את העומסים בדרכים. מומלץ להגיע מוקדם כדי לעקוף את שעות העומס והפקקים בכניסה בשעות הבוקר (בין 9:00 ל-11:00), ולהימנע מהגעה לאטרקציות המרכזיות בשעות השיא (בין 10:00 ל-15:00). יחד עם זאת, בימות הקיץ מחשיך לקראת 21:00, כך שניתן למקסם את זמן השהות בפארק וליהנות ממנו גם בערבים הפחות צפופים.

ביזון חוצה את הכביש בעמק היידן, פארק ילוסטון
שמרו על מרחק בטוח  עצירות פתאומיות הם עניין שבשגרה... (צילום: Kelly vanDellen)
 

לינה באזור ילוסטון – איפה כדאי?

בעת הזמנת מקום לינה לקראת הביקור בילוסטון, ישנם מספר משתנים שישפיעו על הבחירה: הזמן בשנה בו רוצים לבקר, הקרבה למסלול המתוכנן והתקציב העומד לרשותכם. מכיוון שהפארק כל כך גדול, מומלץ לקבוע מקום לינה שיהיה קרוב כמה שיותר למסלול הטיול שלכם, או לשלב מספר מקומות לינה בהתאם להתקדמות המסלול.

ניתן ללון בתוך הפארק – במקומות היסטוריים או מודרניים ברמות יוקרה שונות: מלונות, בקתות ואתרי קמפינג, ואפשרות נוספת היא ללון מחוץ לפארק בעיירות הקרובות לאחת מחמש הכניסות:
ווסט ילוסטון, מונטנה – האפשרות הנוחה ביותר שכן היא סמוכה לכניסה המערבית הקרובה לאגני הגייזרים הגדולים.
גרדינר, מונטנה – סמוכה לכניסה הצפונית המובילה למעיינות החמים בממות'.
קוק סיטי, מונטנה – סמוכה לכניסה הצפון-מזרחית המובילה לצפייה בבעלי החיים בעמק למאר.
קודי, ויומינג – מרוחקת כשעה נסיעה מהכניסה המזרחית המובילה לאגם ילוסטון ולגרנד קניון של ילוסטון.
ג'קסון, ויומינג – שוכנת מדרום לפארק הלאומי גרנד טיטון הסמוך לכניסה הדרומית (כשעתיים נסיעה מג'קסון לשער הכניסה).
*עוד על ג'קסון בכתבה על הפארק הלאומי גרנד טיטון


המלצות לינה באזור ילוסטון

מלון ילוסטון פארק (Yellowstone Park Hotel), מהמלונות החדשים ביותר בווסט ילוסטון, רחוק דקות ספורות מהכניסה המערבית לפארק. במלון 66 חדרים מרווחים עם מכונת קפה, מיקרוגל וטלוויזיה בלוויין, וכן בריכת שחייה מקורה ומחוממת, חדר כושר, חניה חינם, ומכונות כביסה שניתן להשתמש בהן בתשלום. ארוחת בוקר קונטיננטלית מוגשת מדי יום, וישנן מסעדות רבות בקרבת מקום.

ילוסטון גייטוויי אין (Yellowstone Gateway Inn) שוכן במרכז העיירה גרדינר, פחות מ-5 דקות נסיעה לכניסה הצפונית לפארק. במלון סוויטות גדולות צמודות קרקע בסגנון דירות עם 1-2 חדרי שינה, סלון, פינת ישיבה ומטבח מאובזר, לצד חדרים פשוטים יותר – בכולם יש מכונת קפה, פטיו עם נוף להרים ומתקני ברביקיו. לאורך הכביש הראשי של גרדינר תמצאו מבחר מסעדות ובתי קפה.

מלון ילוסטון פארק, ווסט ילוסטון
מלון ילוסטון גייטוויי אין, גרדינר
מלונות מומלצים בעיירות השער: מלון ילוסטון פארק בווסט ילוסטון (למעלה) וילוסטון גייטוויי אין בגרדינר


הקפידו להזמין לינה מראש

המציאות בילוסטון היא כזאת שהמלונות והבקתות בשטח הפארק יהיו כבר בתפוסה מלאה עבור חודשי הקיץ עד סוף ינואר של אותה השנה, ובמקומות הלינה בעיירות השער – כבר בסוף פברואר / תחילת מרץ. לכן רצוי להזמין מקום כמה שיותר זמן מראש (ישנם מספר מלונות ואתרי קמפינג בפארק המאפשרים הזמנה מקוונת 13 חודשים קדימה).

גם בחורף הפחות מתויר נדרשת הזמנה מראש, משום שישנם רק שני מלונות בפארק הנשארים פתוחים לאורך העונה, וחדריהם נוטים להתמלא מהר. מחוץ לפארק יהיה קצת יותר פשוט למצוא מקום לינה, אולם צריך לזכור כי לא כל הכניסות לפארק נשארות פתוחות. בעונות המעבר התחרות על החדרים פוחתת אמנם, אך מקומות לינה רבים יהיו סגורים בשל תנאי מזג האוויר וסגירת הכבישים בהתאם. לפיכך גם בתקופה זו יהיה צורך להזמין 3 עד 8 חודשים מראש כדי להבטיח מקום.
 
העיירה גרדינר, מונטנה
העיירה גרדינר בכניסה הצפונית לפארק. הקפידו להזמין מקום לינה זמן רב מראש (צילום: benedek)


כעת נמצא בידכם הבסיס הנדרש לתכנון ביקור חלומי בפארק שאין שני לו, בו תפגשו את פלאי הטבע הכי עוצמתיים שתראו בחייכם. אז צאו לדרך עם מלאכת התכנון, התחילו לחלום בגדול והתכוננו לחוויה פראית, מטורפת ומרגשת.
 

מידע נוסף

כתבות נוספות

 

שולמית ברנט אודות הכותבת
שולמית ברנט, מדריכת טיולים מטעם החברה הגיאוגרפית בצפון אמריקה. בעלת משפחה שורשית בארצות הברית, ובקיאה בתרבות המקומית על שלל גווניה. בוגרת קורס מדריכי טיולים לחו"ל של החברה הגיאוגרפית, תואר ראשון בחינוך ובתקשורת חזותית ותואר שני במשפטים. סקרנית ואוהבת לגלות תרבויות ומקומות חדשים. מטיילת כדרך חיים במקומות מיוחדים, בארץ ובחו"ל (טיילה ב-5 יבשות) – לבד ובקבוצות. אוהבת טבע ואדם, חובבת צילום, מוסיקה וספורט, ותמיד מחכה להרפתקה הבאה.







סטטיסטיקות

0
מגזינים שנשלחו

0
שאלות ותשובות

0
כותבים באתר

0
כתבות באתר