טיפים להזמנת לינה בטיול משפחתי
מאת: יונית אבני


משפחות עם 2 ילדים ויותר נתקלות לא אחת בבעיה באיתור לינה מתאימה לטיול משפחתי. בחלק מהמקומות ניתן למצוא לעיתים חדרים ל- 4 נפשות (קוואדרו), אבל חדר ל- 5 נפשות, הרבה יותר קשה למצוא עד כדי בלתי אפשרי. גם דלתות מקשרות בין החדרים, לא תמיד ניתן למצוא וגרוע מכך, לא תמיד הבעלים יתחייבו להלין את המשפחה בחדרים סמוכים.


משפחות רבות מעדיפות לינה בבתים פרטיים, וילות, חוות, כפרי נופש או בקתות. אלו מספקים למשפחה המטיילת יחידת מגורים מסודרת, הכוללת גם מטבח או מטבחון, פינת אוכל, שירותים ומקלחת פרטיים וחדר מגורים.
 
צימר ביער השחור
דירות SK  שש דירות מאובזרות במרחק הליכה מפארק אירופה בלב היער השחור בגרמניה
(צילום: SK Apartments)


טיולי אופניים




 
על מה כדאי לתת את הדעת בהזמנת מקום לינה לחופשה משפחתית?
אנסה לתת כאן קצת טיפים.
 

מקומות לינה יתומים...

מומלץ להיזהר ממקומות לינה שמופיעים באינטרנט פעם אחת בלבד, ולא ניתן למצוא מידע עליהם באתר בוקינג או אתרי מידע נוספים. בבחינת כבדהו וחשדהו.

בית אירוח בבתי חווה
לישון על גדות אגם משלכם, אירוח כפרי Alantos Žirgai בחווה משפחתית מקסימה.
מתאים לטיול באזור האגמים מולטאי בליטא  (צילום: כרמית וייס)

דירוג כוכבים וארובות...

כדאי לבדוק האם המקום מדורג? ואם כן על ידי מי? רשות מקומית? ארגון תיירות? ומהו הדירוג?
במקומות שונים יש שיטות שונות (ויצירתיות) של דירוגים, בנוסף לשיטת הכוכבים המסורתית - פרחים, שיבולים, ארובות ועוד, כיד הדמיון. כאשר הדירוג הוא מקסימלי יש סיכון נמוך יותר, אבל אין זה אומר שלינה לא מדורגת היא בהכרח לא טובה.
דירות ובתי נופש לעיתים אינם מדורגים, וכדאי להתרשם עד כמה שניתן מאתר האינטרנט שלהם, שפעמים רבות מספק תמונות ואפילו תרשימים של הדירה.
 

דירוגי אורחים ללינה

דירוגי אורחים יש לקחת בעירבון מוגדל.
כאשר הם מתבצעים באתרים בהם כל אחד יכול לכתוב, ללא פיקוח, כמו טריפ-אדווייזר, הם יכולים להיות מאד מטעים.
כאשר הם מתבצעים באתרי הזמנת לינה, כמו 
בוקינג.קום וכדומה, הם נכתבים אך ורק על ידי מי שהזמין לינה דרכם, וזה הופך את ההמלצות להרבה יותר אמינות.
 
מלון הוראל בעיירה שפינדל  מלון הוראל בעיירה שפינדל
מלון הוראל בעיירה שפינדל  מלון הוראל בעיירה שפינדל

מלון הוראל - בסיס מצוין לטיול כוכב בהרי הענקים - הנוף שווה הכול!
 

מי בעל הבית האחראי

כדאי לבדוק היטב אתרים שאינם ישירים אלא מתווכים - מה רמת האמינות? למי משלמים? מי לוקח אחריות על ההזמנה? וכן הלאה.
 

ב"פולניה" לא מדברים על כסף

כדאי לבדוק מראש עם בעלי הבית את אמצעי התשלום. רצוי שאמצעי התשלום יהיו גמישים ככל האפשר, וכמה שפחות הפקדות והעברות בנקאיות, שעולות לנו ממון רב (בהתאם למדינה, מדיניות ועומס התיירות).
חשוב לבדוק האם יש דמי ביטול, ועד מתי ניתן לבטל ללא קנס.
כאשר שולחים פרטי כרטיס אשראי – שימו לב היטב לא להעביר דרך האינטרנט אלא רק בפקס או בטלפון. כמו כן בדקו למי בדיוק אתם שולחים את פרטי הכרטיס וההרשאה הפתוחה לגישה לחשבונכם, בדיוק באותה מידת זהירות שהייתם נוקטים בה בעסקה בארץ.
 

איפה נמצאת מריה?

אין דבר יותר מעצבן מילדים מורטי עצבים, בלילה ראשון במדינה זרה, אחרי טיסה ויום מעייף, ואז להתחיל לחפש ביישוב כפרי איפה בדיוק גרה ה"מריה" המקומית, שכן יש "רק" שלוש "מריות" בכפר, ובשם הרחוב יש בערך עשרה רחובות. כאן - שום GPS לא יוכל לעזור.
בידקו היטב את מיקום הבית: מהו "פרבר"? כמה רחוק/קרוב לתחנת הרכבת? כמה נגיש לכביש ראשי או לתחבורה ציבורית? איך מגיעים? חובה לקחת את כל ההסברים האפשריים.
לא מספיקה כתובת או טלפון של בעלי הבית. כדאי לבקש הסבר איך מגיעים בתוך היישוב עצמו (אותו כבר ניתן למצוא) אל הבית הספציפי אותו שכרתם.
כדאי לבדוק כמה הבית רחוק מהכביש הראשי, כמה דרכי עפר יש עד הבית... ומה המרחק מהחנייה. לא נעים לסחוב שני ילדים ישנים ושלוש מזוודות למרחק של 500 מטר.
כדאי להיעזר במפות שמאפשרות תצלומי אוויר - לזהות את מגרש הכדורגל מתחת לחלון או שדה התעופה הצבאי מעבר לכביש. זה לא אומר שלא לקחת את הדירה, אבל לפחות ככה יודעים מראש שהלינה תהיה סמוכה לכנסייה המקומית וגם אנחנו נתעורר לתפילת הבוקר עם צלצול הפעמון...
 
השלט מצביע על, צימר, אבל השאלה של מי?  (צילום: יונית אבני)




מה כדאי לבדוק כשמזמינים לינה?

כדאי לבדוק היטב את כל הפרטים החשובים לכם. לדוגמה, האם השירותים נמצאים בחדר או שאלו שירותי מסדרון? האם המיטה זוגית או שתי מיטות נוער? האם יש מסעדות בקרבת מקום? האם יש שירותי כביסה במסדרון? וכן הלאה.
אתן רק כמה דוגמאות, אך כמובן שלא אוכל להזכיר את כל מה שחשוב לכולם.
 
חימום וקירור - בהתאם לעונת השנה. בחלק מהארצות אין בכלל צורך במזגן, אך באלו שיש, כדאי לבדוק שהוא פעיל כל שעות היממה (ולא מתי שבעל הבית רוצה). באיטליה, למשל, יש חוקי מיזוג וחימום קפדניים ולא יפעילו חימום לפני 15 באוקטובר או אחרי 15 באפריל, אפילו אם צריך להפעיל מפשיר אדים כדי להוציא אתכם מהמיטה. בדקו את החוקים המקומיים ובמיוחד במקומות מועדים לפורענות ועונות הביניים.
 
בתים אותנטיים, עתיקים או משופצים – אלו יכולים להיות קסומים, אבל יכולים להיות גם בעייתיים. יתכן ותגיעו למבנה מוזר, שהוסיפו לו חדר אמבטיה בעליית הגג (כדי לא לפגוע באותנטיות) או בית נטול חלונות כמעט. ריהוט אותנטי אולי מתאים לילדיה של מארי אנטואנט ולא תמיד יתאים לילדינו השובבים. הביטו בתמונות ובדקו כמה עתיק הבית ומה הנזק שעלול להיגרם משהותכם שם להיסטוריה הלאומית?
 
מלון מומלץ לחופי אגם אנסי, האלפים הצרפתים
לפעמים דווקא יכול להיות נחמד לגור בארמון... רק בדקו היטב את ציוני האורחים.
מלון לה פאלאס דה מנטון בעיר אנסי באלפים הצרפתים
 
מכונת כביסה - ניתן למצוא בחלק ממקומות הלינה, אך בחלקם מאפשרים שימוש במכונת כביסה רק בימים וזמנים מסוימים (ימי ד' בין 12-14 למשל). לעיתים קרובות, גם במזג אוויר חורפי למדי, לא מכירים מייבש כביסה, כך שיהיו לכם בגדים נקיים ורטובים ללבוש.
שווה לבדוק לפני שאתם מזמינים מה מדיניות הפעלת מכונת הכביסה והאם יש גם מייבש כביסה? אל תגידו "ניקח מספיק בגדים" – לעולם אינכם יכולים לדעת כמה בוץ ילדיכם יאספו במסלול (איזה כייף בשלוליות...) וכמה כוסות שוקו ישפכו.
 
תאורה חלשה – במקומות מסוימים, מכיוון שעלות השימוש בחשמל גבוהה, התאורה חלשה עד חלשה מאד. נכון שיש נורה והיא מורכבת נכון, אבל זה לא עוזר כשמחפשים אבקת מרק ומוצאים במקום זה שקית קוסקוס. קשה לדעת מראש מה מדיניות הפעלת החשמל ביחידת המגורים, אבל פנס טוב תמיד יאיר את הדרך לגמדים בלילה ולמי שמחפש את הדרך לשירותים.
 
מטבח - ההבדלים הלשוניים בין מטבח, מטבחון, פינת מטבח אינם רק סמנטיקה, אלא יכולים לעשות את ההבדל, בין מטבח שאפשר לבשל בו סיר ספגטי לבין כירה עם להבה אחת, שבמקרה הטוב אפשר לחמם עליה מים לקפה. אם המטבח חשוב לכם - בקשו פירוט מידע על תכולה וגודל, בקשו לראות תמונות - אלו בדרך כלל אינן משקרות.
 
פינת ישיבה/חדר מגורים - בחלק גדול מיחידות המגורים להשכרה, פינת הישיבה היא גם המטבח, גם פינת האוכל ובמקרים לא מעטים היא גם ספה נפתחת עבור 2 ילדים (שכמובן מתעצלים לסגור בבוקר).
 
מדרגות פנימיות וחיצוניות - לכאורה לא נראה חשוב לבדוק כמה מדרגות יש בכניסה לדירה, כי אנחנו לא שייכים לבית אבות (עדיין). אבל ההפתעה המזומנת כשמוצאים פער של 700 מדרגות בין החניה התחתית לבין הדירה, יכולה להיות מאד לא נעימה. כאשר נוסעים עם פעוטות כדאי גם לבדוק שאין מדרגות פנימיות, ואם יש – שיש התקני בטיחות מתאימים.

מלון מומלץ בשאמוני למשפחות
מלון דירות לה בלקון דו סבוי
 בעיירה שאמוני למרגלות המון בלאן -
דירות וסוויטות במיקום מצוין לטיול משפחתי באלפים הצרפתים
 

יש צימר ויש צימר...

צימרים בישראל הם בדרך כלל דירות פשוטות עד וילות מפוארות ומפנקות. באירופה, בה רווח השימוש במושג צימר, הדבר אינו כך. פירוש המילה "צימר", הלקוחה מהשפה הגרמנית, הוא בסך הכל חדר. במקרים רבים לא יהיה בו מטבח ולפעמים גם פינת ישיבה לא. אם אלו חשובים לכם, יש לבדוק זאת היטב.
 


יונית אבני אודות הכותבת
יונית אבני, תופרת טיולים - ייעוץ והתאמת מסלולי טיול מותאמים ללקוח באירופה. שירות וליווי אישי בהכנת מסלול הטיול, למשפחות, זוגות ויחידים, מותאם לתקציב, יכולות והעדפות אישיות. באתר הבית של יונית מידע רב על יעדים בהם טיילה, וצרורות של טיפים להתייעלות בטיולים. דוא"ל yonit@yonitour.co.il

יונית עונה לשאלותיכם בפורום מומחי תיירות






סטטיסטיקות

0
מגזינים שנשלחו

0
שאלות ותשובות

0
כותבים באתר

0
כתבות באתר