טיול בקנברה בירת אוסטרליה
כתב וצילם: אמנון כרמל


בניגוד לטעות הרווחת, בירת אוסטרליה איננה סידני או מלבורן, אלא עיר קטנה בשם קנברה, שזכתה בתואר הנכסף בשל יריבות ארוכת שנים שהייתה קיימת בין סידני למלבורן. התחרות החלה עוד מראשית ימי ההתיישבות האירופית באוסטרליה ונמשכת במידה מסוימת גם היום. כך למשל, כשטיילתי במלבורן, כמעט כל מקומי ששמע שהייתי גם בסידני שאל בלחש: "נכון שמלבורן יותר יפה?".



תצפית על קנברה
תצפית על קנברה מ
הר איינסלי - שדרת הגבורה, אגם ברלי גריפין ובניין הפרלמנט (צילום: Jeremy Edwards)
 

עיר של פשרה באמצע הדרך

אם נחזור במכונת הזמן אל סוף המאה ה- 19, נבחין כי אוסטרליה לא הייתה אז יותר מקומץ טריטוריות פזורות, שבראשן עמד במשך כ- 100 שנה שלטון אנגלי. טכנולוגיות חדשות, כמו גם מסילות רכבת והמצאת הטלגרף, חברו להתעוררות השאיפה ללאומנות והובילו לאיחוד הטריטוריות ולהקמת מדינה עצמאית מאוחדת. בשנת 1889, בפגישה של נציגי הטריטוריות האוסטרליות, הסכימו כולם על הצורך בהקמת עיר בירה משותפת, אבל לא הצליחו להחליט על מיקומה. מכיוון ששתי הערים העיקריות באוסטרליה היו (ונשארו) סידני, השוכנת על החוף המזרחי ונמצאת בטריטוריית ניו סאות' וויילס, ומלבורן, שנמצאת לחוף הים בטריטוריית ויקטוריה שבדרום היבשת. רצו תושבי מלבורן להקים את הבירה בעירם ואילו תושבי סידני התעקשו כי דווקא העיר שלהם ראויה לתואר. 17 שנה מאוחר יותר, בשנת 1906, הושגה סוף סוף פשרה והוחלט למצוא מיקום באמצע הדרך, בין מלבורן לסידני.
 
המיקום הטבעי ביותר להקמתה של עיר באוסטרליה הוא באזור החוף. כל הערים הגדולות ביבשת – מלבורן, סידני, בריסביין, פרת’ ואפילו דארווין  נמצאות לחופי האוקיינוס. פנים היבשת האוסטרלית רובו מדבר או ערבות. הקִרבה לים מעניקה אומנם נוף, איכות חיים ויכולות מסחר ודיפלומטיה, כמו גם אקלים נוח יותר, אך באותה תקופה העדיפו למקם את עיר הבירה הרחק מטווח התותחים, העלולים להגיע לחופי אוסטרליה על גבי ספינות אויב. באותם ימים איש לא דמיין כי תוך שנים ספורות יפותחו חילות אוויר מתקדמים שישנו לחלוטין את כל המאזן האסטרטגי העולמי. על הבחירה של מיקום הרחק מהים, מצטערים תושבי אוסטרליה עד היום.
כתבה על סידני  |  כתבה על מלבורן
 
 

הערים קנברה (A), סידני (B) ומלבורן (C) 
 להגדלה לחצו בפינה העליונה


אוסטרליה ניו זילנד



תכנון בשלט רחוק

לאחר שקו החוף נפסל, בחרו האוסטרלים להרחיק מעט יותר אל פנים היבשת, אך נשארו פחות או יותר באמצע הדרך בין סידני למלבורן. בהמשך, אורגנה משלחת לבדוק את האזור ולחפש אחר המיקום המדויק להקמת עיר הבירה. הסיירים הגיעו לעיירה זעירה הנמצאת למרגלות ההרים השחורים (Black Mountains), והתלהבו מהסביבה שמצאו. באחד הלילות חנו למרגלות מה שמכונה היום גבעת הקפיטול (capital hill), עליה הוקם בסופו של דבר בית הפרלמנט החדש (New Parliament House). כך הוחלט על מיקומה של העיר.
 
בראשון לינואר 1911 הוכרזה באופן רשמי טריטוריה חדשה באוסטרליה, שבה תשכון עיר הבירה: טריטוריית הבירה האוסטרלית (Australian Capital Territory, או בקיצור ACT). כעת התפנו האוסטרלים למלאכת התכנון והבנייה של העיר. בחודש מאי של אותה שנה, הוכרזה תחרות בינלאומית, בה נטלו חלק אדריכלים מכל העולם, במטרה לעצב את עיר הבירה של אוסטרליה. 

באותם ימים לא הייתה תחבורה אווירית בעולם, ובשל הבידוד של אוסטרליה בכלל, ושל קנברה בפרט, לא יכלו להגיע האדריכלים לשטח עצמו. במקום זאת נשלחו להם ערכות מפורטות שהכילו איורים צבעוניים של האתר, כמו גם מפות ותרשימים מדויקים. מודלים של האזור בקנה מידה גדול הוצבו בערים הגדולות בצפון אמריקה, בדרום אפריקה ובאירופה, ובמאי 1912 הוכרז הזוכה 
 וולטר ברלי גריפין, אדריכל ידוע משיקגו שבארצות הברית.

בשנת 1913 הוכרז רשמית שם העיר 
 קנברה (Canberra), השאוב כנראה מהמילה "קמברה" (Kambera) שפירושה "מקום מפגש" באחת השפות האבוריג'יניות. קנברה אכן שימשה בעבר כמקום מפגש לשבטי אבוריג’ינים נודדים שהתכנסו במקום כדי לקיים מפגשים רוחניים ולצוד סוג של עש מקומי בשם בוגונג (Bogong), הנודד במקום בתקופת האביב. כיום, בהיותה הבירה האוסטרלית, מקבל המושג משמעות חדשה.
 
עם ההכרזה הרשמית על הקמתה של העיר, הוזמן האדריכל וולטר גריפין לאוסטרליה על מנת לפקח על עבודות הבנייה. התכנון הארכיטקטוני של גריפין היה מרהיב. הוא הושפע עמוקות מהעיר וושינגטון – הבירה האמריקנית, ולפיכך תכנן למקם את גבעת הקפיטול במרכז, וסביבה סובבים במעגל רחובות רחבים.
 קנברה, בניין הפרלמנט, אוסטרליה
 באחד הלילות חנו למרגלות מה שמכונה היום גבעת הקפיטול, עליה הוקם בניין הפרלמנט החדש  (צילום: Kokkai Ng)
 

התעוררות בעקבות המלחמה

מלחמת העולם הראשונה והמשבר הכלכלי שבא בעקבותיה הובילו למצב שבו בניית העיר קנברה כמעט שנעצרה. היחסים בין גריפין לפקידי הממשל התערערו, ובשנת 1921 החליטה ממשלת אוסטרליה שלא לחדש את החוזה עימו. מטעמי חיסכון הוחלט בסופו של דבר לבנות את בניין הפרלמנט במיקום ובתכנון שונים מהתכנון המקורי. בשנת 1927 עבר הפרלמנט האוסטרלי לקנברה והתמקם במבנה הידוע כיום בשם בית הפרלמנט הישן (Old Parliament House).

קנברה תוכננה על גבי שלושה צירים ראשיים: ציר היבשה המוביל מהר איינסלי לגבעת הקפיטול; ציר המים שעובר מההרים השחורים דרך אגם ברלי גריפין (Lake Burley Griffin), אגם מלאכותי על שמו של האדריכל שתכנן את העיר, שעל מנת ליצור אותו הוקם סכר גדול; והציר העירוני שעובר במקביל לאגם, מהעיר לגבעת ראסל. אם מחברים בקו דמיוני את שלוש הנקודות שבראשי הצירים נוצר מעין משולש ענקי המכונה "המשולש הפרלמנטרי".
 
המיתון העולמי פגע קשות בעיר הצעירה, ומשנת 1931 נכנסה קנברה לתרדמת. פרויקטים נעצרו, מלונות נסגרו, והמצב הפך עגום למדי. באותה התקופה חיו בקנברה כ- 7,000 איש בלבד. מלחמת העולם השנייה הציבה את הצורך בממשלת חירום אחידה וזמינה. חברי פרלמנט ופקידים מצאו את עצמם נוסעים הלוך ושוב ממלבורן או מסידני לקנברה ורבים בחרו פשוט לעבור להתגורר בה. אליהם התווספו כ- 3,000 עובדי ממשל שהועברו לעיר על מנת לעבוד בה ועימם בני משפחותיהם.

בעיר הקטנה נוצר מחסור חמור בדיור ובתשתיות, ובשנת 1955 החליטה הממשלה על הקמת ועדה שתטפל בתכנונה מחדש. הקמת הוועדה הייתה נקודת המפנה בהיסטוריה של העיר ובעקבות זאת הוקמו בה מבנים רבים כולל פרברים חדשים, בתי קולנוע, מרכז מסחרי, בנקים ועוד. כיום גרים בקנברה כ- 460 אלף איש, אך זהו עדיין מספר קטן ביחס למיליוני התושבים שמאכלסים את הערים סידני ומלבורן.

קנברה, אגם ברלי גריפין, אוסטרליה
אגם ברלי גריפין, אגם מלאכותי במרכז העיר  (צילום: Tourism Australia)
 

חיבור ארכיטקטוני לאדמה

קנברה היא עיר חביבה וקטנה למדי, המזכירה במובנים רבים פרבר אמריקני טיפוסי. מכיוון שנדרש אישור מיוחד על מנת לבנות לגובה, כמעט כל המבנים הם בני שלוש קומות והתוצאה היא עיר שטוחה אך מעוצבת היטב. הרחובות רחבים ומעוטרים בצמחייה והעצים הרבים הנטועים ברחוב, שחלקם הובא מאירופה, מספקים תפאורה נאה, במיוחד בתקופת השלכת ובאביב. התנועה בעיר מועטה יחסית ובכל ביקוריי בקנברה לא נתקלתי מעולם בפקק תנועה של ממש. מרכזה של העיר בטוח ביותר וניתן להסתובב בו ללא חשש בכל שעה.
 
מכיוון שקנברה היא עיר הבירה של אוסטרליה, נבנו בה שלל מבנים רשמיים, הכוללים את המִטבעה הלאומית, הארכיון והספרייה הלאומיים, כל משרדי הממשלה השונים ועוד. מרכזה הרוחני והמדיני של העיר והאתר הראשי שלה הוא גבעת הקפיטול, שבה שוכן בית הפרלמנט החדש, אחד המבנים המיוחדים והמעניינים בעיר. בדומה לקנברה כולה, גם על אופיו של בית הפרלמנט החדש הוחלט במסגרת תחרות אדריכלים בינלאומית. תחרות זו הסתיימה בשנת 1980, אז זכתה בה קבוצת אדריכלים מניו יורק.

הבנייה נמשכה כעשור ועלתה יותר ממיליארד דולר אוסטרלי. התוצאה מרשימה ומיוחדת 
 המבנה הגדול שקוע כמעט כולו בתוך גבעה ומכוסה בשכבת דשא מצד אחד. השילוב הזה בין הטבע לחומרי הבניין נועד לסמל את החיבור לאדמה בהתאם למסורת האבוריג’ינית. מעל בית הפרלמנט החדש מתנוסס משולש מתכת ענק בגובה 81 מטרים, שבראשו מתנופף דגל אוסטרליה. משולש זה הפך לסמלה של קנברה וניתן בקלות לזהות אותו כמעט מכל פינה בעיר. בתוך הפרלמנט נמצאות כ- 3,000 יצירות אומנות אוסטרליות וניתן גם להציץ ממנו לסנאט, לבית הנבחרים ועוד.
קנברה, בניין הפרלמנט, אוסטרליה
בניין הפרלמנט החדש, אחד המבנים המיוחדים והמעניינים בעיר  (צילום: TonyFeder)
 

מקדש הודי, פגודה ועמודים יווניים

את ההיכרות עם קנברה מומלץ להתחיל באזור השגרירויות. בקנברה נמצאות כ- 70 שגרירויות ונציגויות שונות, רובן מרוכזות קרוב מאוד לגבעת הקפיטול. כל המדינות שלהן שגרירויות ונציגויות באזור התבקשו להקים מבנים שייצגו ויאפיינו אותן. כך מעוטר בניין שגרירות יוון בעמודי שיש, מבנה דמוי קש משמש את שגרירות גינאה החדשה, שגרירות ארצות הברית שוכנת באחוזה אמריקנית, פגודה מכסה את גג שגרירות תאילנד, שגרירות הודו ממוקמת במבנה דמוי מקדש הודי ועוד. בתי השגרירויות מסומנים כמעט בכל מפה וכאמור מרוכזים באזור קטן יחסית, כך שקל מאוד לנסוע ברכב ולהתרשם מכולם. אגב, שגרירות ישראל, לצערי, יוצאת מן הכלל ושוכנת בבניין מגודר, מאובטח ונטול כל חן או ייחודיות.

המשך הסיור בציר היבשה אותו התווה ברלי גריפין בשעה שתכנן את העיר. במרחק לא רב מבית הפרלמנט החדש נמצא בית הפרלמנט הישן. כאמור מבנה זה נועד להיות זמני בלבד עד שתושלם בנייתו של בית הפרלמנט החדש בגבעת הקפיטול, אך בפועל הוא שימש את הממשלה האוסטרלית בין השנים 1927 - 1980. זהו מבנה ארוך ורחב המזכיר מאוד אחוזה באחת ממדינות דרום ארצות הברית. למרות שהפרלמנט הישן כבר אינו מתפקד כבית הנבחרים, הוא נותר כמוזיאון – עדות לעשרות שנים של פוליטיקה אוסטרלית. אפשר למצוא שם גם את גלריית הדיוקנאות הלאומית (National Portrait Gallery), אך מה שעניין אותי באופן אישי הרבה יותר מאשר בניין הפרלמנט הישן עצמו, היה מאהל המחאה של האבוריג’נים שפגשתי מחוץ למבנה.
 
 שגרירות סין בקנברה  שגרירו הודו בקנברה
שגרירות סין ושגרירות הודו
 
שגרירות מלזיה  שגרירות ישראל באוסטרליה
 שגרירות מלזיה ושגרירות ישראל  חומה גדולה ובצורה...
 



שגרירות האוהלים של האבוריג'ינים

מהפכת זכויות השחורים בארצות הברית בשנות ה- 60 של המאה ה- 20 השפיעה גם על אוכלוסיית הילידים האוסטרלים ,הידועים בשם אבוריג’ינים. האבוריג’ינים סבלו ממחלות שהביא עימו האדם הלבן, מניצול מחפיר, מהתעללות ומנישול זכויות כמעט מוחלט. בראשית המאה ה- 20 ילדיהם נחטפו והועברו לפנימיות דתיות והם נותרו מנותקים מהאדמה, שהייתה מקור מחייתם מזה 40-60 אלף שנה. גל המחאה המתגבר הוביל לכתיבת אמנה הידועה בשם "הריבונות האבוריג’ינית האוסטרלית" (Australian Aboriginal Sovereignty), שדרשה מתן ריבונות על הטריטוריה הצפונית (Northern Territory), האזור שבו מרוכזים אחרוני האבוריג'ינים, לילידיה המקוריים של היבשת, כמו גם בעלות על המחצבים שבאזור זה. עוד דרשה האמנה שימור האתרים המקודשים לאבוריג’ינים ברחבי אוסטרליה ומתן פיצויים למשפחות שנושלו מאדמתן.

הממשלה האוסטרלית התייחסה לדרישות בביטול ובשנת 1972 הוקם מאהל מחאה מול בית הפרלמנט הישן כדי לקדם את דרישות האבוריג’ינים. המאהל פונה שוב ושוב, בין אם בכוח או בשל הסכמים זמניים או סופות, אך הוקם מחדש וניצב באופן קבוע על מדשאת בית הפרלמנט הישן מאז שנת 1992. עם השנים זכו אומנם האבוריג’ינים לשיפור משמעותי בזכויותיהם ולהכרה מצד אזרחי המדינה האירופים, אך מצבם רחוק מלהיות טוב, ורבים מהם חיים כיום כקבצנים בשולי הערים הגדולות. כמעט שלא נותרו אבוריג’ינים המקיימים את אורח חייהם המסורתי. בשנת 2005 התקיימו מגעים בין האבוריג’ינים המתגוררים במאהל לממשלת אוסטרליה, במטרה להפוך את מאהל המחאה למבנה קבוע.

קנברה, אגם ברלי גריפין, אוסטרליה
שקיעה על אגם ברלי גריפין, טבע בלב העיר  (צילום: Tianyao Diao)
 

שדרת הגבורה האוסטרלית

ציר היבשה אותו תכנן גריפין, מתחיל בקו אווירי המחבר בין בית הפרלמנט החדש לישן וממשיך דרך שדרת הגבורה (Anzac Parade). השדרה הרחבה מרוצפת בצבע אדום עז הנראה למרחוק ומעניק ייחודיות לאזור. משני צידי השדרה נמצאות 11 אנדרטאות מרשימות לזכר החיילים האוסטרלים והניו-זילנדים שנפלו במלחמות השונות.

למרות שמעולם לא נערכה מלחמה של ממש בשטחה של אוסטרליה (אם נתעלם מהכיבוש האלים של האדמה מידי האבוריג'ינים), אזרחיה השתתפו בכל המלחמות הגדולות של המאה ה- 20: מלחמת העולם הראשונה, השנייה וגם בוייטנאם ובעיראק. כ- 102 אלף אוסטרלים מצאו את מותם במלחמות אלו. האנדרטאות שבשדרה מטופחות ומרשימות ומשמשות אתר זיכרון מכובד לנופלים. 
(הסרט "גאליפולי" מציג היטב את לוחמת חיילי אוסטרליה הפטריוטים, שנשלחים להוות בשר-תותחים בקרב אבוד מראש במלחמת העולם הראשונה, על אדמת טורקיה, ואת השימוש הציני שעשו כוחות בעלות הברית בלוחמים אלו.)
 
קנברה, שדרת הגבורה, אוסטרליה
שדרות הגבורה, 11 אנדרטאות מרשימות לזכר החיילים האוסטרלים והניו-זילנדים שנפלו במלחמות  (צילום: krasman)
 

בקצה השדרה נמצאת אנדרטת המלחמה האוסטרלית (Australian War Memorial). מכאן נשקף נוף מרהיב ואפשר לראות את השדרה במלוא הדרה, כשבקצה בית הפרלמנט הישן ומאחוריו מתנוסס משולש הברזל של בית הפרלמנט החדש. אנדרטת המלחמה האוסטרלית היא אתר הנצחה עצום ומרשים ובו שרידי מטוסים, דגמי קרבות ושלל מזכרות ושרידים. לזכות האוסטרלים יאמר כי הם מעניקים את הכבוד הראוי לכל החללים, כולל אלה שנפלו במהלך מלחמת העולם הראשונה.
 
  קנברה, אנדרטת המלחמה, אוסטרליה
אנדרטת המלחמה האוסטרלית - 
אתר הנצחה עצום ומרשים ובו שרידי מטוסים, דגמי קרבות ושלל מזכרות ושרידים (צילום: 4FR)
 

כשיצאתי מהאנדרטה שוחחתי עם זוג תיירים שהמליצו לי על טיפוס להר איינסלי (Mount Ainslie). החלטתי לקבל את עצתם. נסיעה קצרה לראש ההר מובילה אל נקודת תצפית מרהיבה על העיר וסביבותיה גם ביום וגם בלילה. ניתן להבחין בקלות בשדרת הגבורה הרחבה והאדומה כמו גם בבניין הפרלמנט ובארכיטקטורה המיוחדת של העיר. זו גם נקודה מצוינת כדי להבין את התכנון הגאוני של גריפין, לראות את המעגלים ההולכים ומתרחבים מבית הפרלמנט, את אגם ברלי גריפין ואת שלושת הצירים שסביבם בנוי מרכז העיר. מכיוון שהאזור חשוף לרוחות כדאי להצטייד במעיל מחמם, במיוחד בשעות הלילה.
 
קנברה,הר איינסלי, אוסטרליה
 תצפית על קנברה מהר איינסלי - שדרת הגבורה, אגם ברלי גריפין ובניין הפרלמנט  (צילום: John Fuller)
 
 

מורשת, מדע וגנים בקנברה

קנברה נחשבת לעיר תרבותית עד מאוד, ואחד הדברים היפים בה הוא שלל המוזיאונים והאטרקציות ההיסטוריות. מי שמתעניין בהיסטוריה של האבוריג’ינים מוזמן לבקר בגלריה הלאומית של אוסטרליה (National Gallery of Australia). במוזיאון זה נמצא אוסף האומנות האוסטרלית והאבוריג’נית הגדול ביותר בעולם, כולל ציורים אבוריג'יניים על קליפות עץ, הדפסים וחפצי אומנות ופולחן, לצד מידע רב ומרתק על אודות התרבות האבוריג’ינית הנכחדת. בנוסף, ניתן למצוא בגלריה יצירות אומנות ממדינות שכנות כמו ניו זילנד, פיג'י, גינאה החדשה ועוד, כמו גם יצירות מרשימות של ג’קסון פולוק, סידני נולן, ארתור בויד ושלל אומנים אחרים. לא מדובר רק בציורים אלא באומנות מסוגים שונים  פסלים, צילומים, רהיטים ועוד. במוזיאון מתקיימות גם תערוכות מתחלפות הכוללות יצירות אומנות לפי נושאים.
 
אוסטרליה ידועה אומנם בעיקר בזכות בעלי החיים המיוחדים שבה, אך הגנים הבוטניים הלאומיים של אוסטרליה (Australian National Botanic Gardens) שופעי צמחייה ייחודית ומעניינת. גנים אלה,המשתרעים על פני 500 אלף מ"ר, מרכזים את הצמחייה הנפוצה באוסטרליה תחת קורת גג אחת. כך אפשר לסייר באזורי האקלים המלאכותיים השונים וליהנות ממגוון הצמחים הרחב האופייני למדבר, ליערות הגשם, לערבות ועוד. הגנים הבוטניים ממוקמים למרגלות ההרים השחורים ומאפשרים טיול רגוע ושלֵו. בקיץ מתקיימים במקום קונצרטים, והשמועות אומרות כי מדובר בחוויה מיוחדת ומקסימה.
 
קווסטאקון  מרכז המדע והטכנולוגיה הלאומי (Questacon - The National Science and Technology Centre), הוא מוזיאון מדע חינוכי ענק ואינטראקטיבי המספק חוויה מופלאה לילדים בכל הגילאים, גם אם עברו כבר את גיל ה- 30 כמוני. מצאתי את עצמי מסתובב עם חיוך טיפשי על הפנים בין 200 מתקנים שנועדו להדגים את העקרונות המדעיים וליישמם במצבים יומיומיים. סובבתי מתגים, התנסיתי במכשירים שונים ורבתי על מקום בתור עם ילדים זבי חוטם. במוזיאון מגוון אטרקציות ומתקנים המאפשרים התנסויות שונות הקשורות בצורה כזו או אחרת למדע ולטכנולוגיה. כך אפשר לחוות כאן רעידת אדמה, לראות ברקים וסופות טורנדו הנוצרים אל מול עיני הצופים, ליהנות מנסיעה וירטואלית ברכבת הרים, ליפול שישה מטרים בצניחה חופשית ועוד. הכל נגיש, צבעוני, מקסים ומומלץ (כמעט) לכולם!
 
קנברה, הגלריה הלאומית, אוסטרליה
 הגלריה הלאומית של אוסטרליה, אוסף האומנות האוסטרלית והאבוריג’נית הגדול בעולם  (צילום: Thennicke)

לאכול בקנברה

קנברה אינה מפורסמת בשל חיי הלילה שלה, אך אם אתם חובבי מזון, תמצאו כאן שלל מסעדות משובחות ומגוונות. בשעות הצהריים, כמעט כל המסעדות מציעות ארוחות עסקיות זולות יחסית, לאנשי העסקים שבעיר. בערב משתנה התמונה והמסעדות נפתחות באווירה רומנטית יותר ובתפריט מגוון (ויקר) יותר. כדאי לקחת בחשבון שהמסעדות נסגרות מוקדם יחסית ומומלץ להזמין מקום מראש בטלפון. אזורי המסעדות העיקריים נמצאים באזורים מאנוּקה, קינגסטון ודיקסון (Manuka, Dickson, Kingston).
 
כיאה לעיר בירה, תמצאו בעיר ייצוג הולם למטבחים שונים מרחבי העולם: ארוחת מהירה ומעולה תמצאו במטבח של טימי - Timmy’s Kitchen שבאזור Manuka. זוהי מסעדה אסיאתית משובחת המציעה תבשילים סיניים ומאלזיים מיוחדים וטעימים במחיר שווה לכל נפש. המסעדה פועלת כבר שנים רבות בקנברה ונחשבת לאחד הסודות הקטנים השמורים לתושבי קנברה בלבד. מסעדות מומלצות נוספות כוללות את מסעדת Legends הספרדית המציעה ארוחת טאפס מסורתית ומטעמים אחרים מהמטבח הספרדי, ומסעדת Belluci’s Trattoria הנמצאת גם היא באזור Manuka. זו לא המסעדה האיטלקית הטובה ביותר בה אכלתי בחיי, אבל היא מציעה אוכל איטלקי פשוט וטעים במחירים סבירים בהחלט ובאווירה שמחה ונעימה.
 
לקנברה תדמית בעייתית מאוד בעיני רוב האוסטרלים, שרואים בה עיר משעממת ומנומנמת. אחד התושבים שאיתם שוחחתי אף טען כי "הדבר היפה ביותר בקנברה זה הכביש לסידני". קנברה אינה היעד האידיאלי לתרמילאים המחפשים חופים שטופי שמש וחיי לילה סוערים. היא אינה גדולה ומגוונת כמו מלבורן או תוססת ותיירותית כמו סידני, אבל בהחלט יכולה להוות אתר מהנה עבור מי שמעוניין להרחיב אופקים ולהכיר את אוסטרליה מקרוב.

 

מידע נוסף

כתבות נוספות


אמנון כרמל
 
אודות הכותב
אמנון כרמל, איש היי-טק וחוקר בתחומי תרבויות, עתידנות והפילוסופיה של הטכנולוגיה. ממקומו בסידני אוסטרליה, הוא יוצא בזמנו החופשי להסתובב ברחבי העולם ומשתדל ללמוד עד כמה שאפשר על האנשים הטכנולוגיה ומה שביניהם.










סטטיסטיקות

0
מגזינים שנשלחו

0
שאלות ותשובות

0
כותבים באתר

0
כתבות באתר