איי פוקלנד – כתבות והמלצות לטיול באיי פוקלנד

איי פוקלנד – כתבות והמלצות לטיול באיי פוקלנד
צילום: Paul Carroll



איי פוקלנד הם ארכיפלג של כ-776 איים המקובצים בים ארגנטינה שבדרום-מערב האוקיינוס האטלנטי, מרחק 600 ק"מ מחופי דרום אמריקה. במדור זה ריכזנו כתבות על אודות האיים וההיסטוריה שלהם, ומידע על הפלגות אליהם, שרובן מגיעות גם לאנטארקטיקה.


איי פוקלנד (Falkland Islands) מורכבים משני איים גדולים ומיושבים  פוקלנד המזרחי ופוקלנד המערבישביניהם מפריד מצר ימי, ומאיים קטנים רבים שרק חלקם מיושבים. בפוקלנד חיים בסך הכול כ- 3,600 תושבים, מהם כ- 2,500 בעיר הבירה סטנלי (Stanley). בנוסף לתושבים נמצאים עוד כ- 1,200 חיילים בריטים בבסיס צבאי. 
 

מדוע כדאי לבקר באיי פוקלנד?
כפי שתראו בסרטון, איי פוקלנד מציעים מפגש אינטימי עם מגוון בעלי חיים בסביבתם הטבעית:
מושבות של פינגווינים, פילים, אריות ודובי ים, וערב רב של עופות ימיים


 
דלגן הסלעים, איי פוקלנד
פינגווין דלגן-סלעים, אחד מחמשת מיני הפינגווינים באיי פוקלנד  (צילום: כרמית וייס)
מתוך כתבה עם חוויות ותובנות מהפלגה לאיי פוקלנד


אנטארקטיקה



הטבע הבתולי של איי פוקלנד

מרבית האיים שטוחים ובחלקם מעט גבעות. הנקודה הגבוהה ביותר היא הר אוסבורן (Mount Osborne), שפסגתו נושקת ל- 705 מ'. הקרקע מלאה סלעים, בולדרים של אבני צור (חלמיש) ואבן חול צורנית (קוורציט) שצבעם אפור בהיר, כמעט לבן. היווצרות הסלעים מוסברת על ידי הרוחות הקרות בתקופת הקרח, אשר הקפיאו והלמו באיים, ויצרו "נהרות של אבנים" (המכונים בפי המקומיים “Stone run”). מעיינות רבים נובעים באיים, ומים זורמים מכל עבר, תחת הצמחים והשיחים השטוחים שאינם מצליחים לצמוח לגובה בגלל הרוח החזקה. החופים מפורצים ומלאים באצות. ליד קו החוף יש אזורים המכוסים שיחים הנקראים טוסאק (Tussac).

באיי פוקלנד אין כבישים כמעט. הכביש היחיד אורכו 70 ק"מ, והוא מקשר את שדה התעופה הצבאי והבינלאומי (Mount Pleasant) לבירה סטנלי באי המזרחי. רוב הדרכים האחרות באיים הן דרכי עפר משובשות המתאימות לרכבי שטח. התחבורה בין האיים נעשית באמצעות שירות מוניות אווירי של מטוסי "איילנדר" קלים, צבועים אדום. 
כתבה על בעלי החיים באיי פוקלנד
 
אלבטרוסים, איי פוקלנד
קינון של אלבטרוס שחור-גבה, נקרא כך בשל הכתם השחור מעל עיניו (צילום: 
CC Falkland Islands)
 

כלכלת פוקלנד – יותר דיג, פחות תיירות

עיקר הכנסתה של פוקלנד מרישיונות דיג. למרבה הצער, פוקלנד אינה דואגת לשימור אזורים נקיים מדיג סביב למושבות הפינגווינים. לפיכך נאלצים הפינגווינים לשחות מרחק רב יותר כדי לאכול, ומתקשים לכלכל את גוזליהם. מייק, ביולוג שחי בפוקלנד וחקר את הפינגווינים, מעיד שאוכלוסיית הפינגווינים הצטמצמה בשנים אלו משישה מיליון למיליון אחד בלבד.
 
התיירות מכניסה מעט כסף ולכן אינה חשובה לתושבים הכפריים המתפרנסים בעיקר מחקלאות, וכן לתושבי סטנלי המתפרנסים משירותי פנים ומסחר. פועל יוצא מכך הוא שהביקור באיי פוקלנד אינו זול. יקר להגיע לכאן והשהות יקרה, כי התנועה ממקום למקום קשה ונעשית בטיסות או ברכבי שטח. מוצרי הצריכה, המגיעים מבריטניה, יקרים עוד יותר מאשר באנגליה  שאף היא יקרה. כיוון שלתושבים אין כוונה לפתח את התיירות, יש בה מעט מאוד מקומות לינה לתיירים ומומלץ להזמין מקום מראש. קהל היעד של חנויות המזכרות לתיירים הוא ספינות התיירים הגדולות, שרק עוגנות בסטנלי לביקור, והמטיילים נשארים לישון באוניה.

הדרך הפופולרית ביותר לביקור באיי פוקלנד היא בהפלגות, בדרך כלל יהיו אלו הפלגות מקיפות לאנטארקטיקה, הכוללות את איי פוקלנד ואיי ג'ורג'יה הדרומית ואורכות 18-20 יום.
לינה ואירוח באיי פוקלנד
 
קורמורנים באי סונדרס, איי פוקלנד
 קורמורן מלכותי מאכיל את גוזליו באי סונדרס , האי הרביעי בגודלו בין איי פוקלנד  (צילום: 
CC Liam Quinn)





איך מגיעים לאיי פוקלנד?

מרוב המקומות בעולם אין טיסה ישירה לאיים והטיסות הקיימות מוגבלות לכפעם בשבוע. ניתן להגיע לכאן דרך צ'ילה (מסנטיאגו דה צ'ילה דרך פונטה אראנס) או בטיסת ישירה מבריטניה, או בטיסת המשך מטורונטו, מיאמי ואמסטרדם עם החברה הצ'ילאנית Lan Airways

אפשרות נוספת היא לשלב עצירה באיי פוקלנד כחלק מהפלגה לג'ורג'יה הדרומית או הפלגה לאנטארקטיקה במסלול המקיף. בהפלגה כזו הזמן מוגבל יותר אך הסיורים מודרכים ומובנים מראש, מטעם הספינה.

התקופה בה ניתן לטייל באיי פוקלנד קצרה במיוחד, בין נובמבר למרץ. שעות האור בינואר הן ארוכות – אור ראשון מפציע ב-4:30 לפנות בוקר, והשמש זורחת במלואה ב-5:00. השמש שוקעת בשעה 21:30, ובשעה 22:00 ניתן עדיין להבחין בין השמיים לבין הגבעות והים. 
 
פינגווין דלגן סלעים, איי פוקלנד
 פינגווינים מסוג "דלגן סלעים" באזור סטנלי, בירת איי פוקלנד (צילום: 
CC Mark Koch)

פינגווינים מלכותיים, איי פוקלנד
פינגווינים מלכותיים באיי פוקלנד (צילום: 
CC Falkland Islands)


סרטון מקסים עם חמשת סוגי הפינגווינים החיים באיי פוקלנד:
פינגווין מלכותי, פינגווין ג'נטו, פינגווין דלגן-סלעים, פינגווין מקרוני ופינגווין מגלני

ההיסטוריה של איי פוקלנד על קצה המזלג

כבר במהלך המאה ה- 16 חלפו מגלי ארצות אירופאים סמוך לאיים וציינו אותם על המפות, אך רק בשנת 1690 ספינה בריטית חצתה את המצר שבין שני האיים הגדולים, והכריזה עליהם בעלות בריטית. השם שניתן לאיים באותו מעמד – "איי פוקלנד" – הוא על שם "הלורד הראשון של האדמירליות" באותה תקופה. לאחר מכן האיים עברו ידיים בין הבריטים לצרפתים – שהיו הראשונים להתיישב בהם. כיום, הארכיפלג של איי פוקלנד הוא אחד מבין 14 הטריטוריות הבריטיות שמעבר לים (British Overseas Territories), תחת ריבונות הממלכה המאוחדת.

שמם של האיים עלה למודעות הציבורית בעקבות הקרב הענק שנערך בהם בין הבריטים לגרמנים בשנת 1914, ושנים לאחר מכן – במלחמת פוקלנד (1982), בעת שארגנטינה פלשה לאיים, אותם היא מכנה עד היום "איסלס מלבינס" (Islas Malvinas). הפלישה הסתיימה בנסיגת הכוחות הארגנטינאים וניצחון לכתר הבריטי – פוקלנד נשארה תחת ממשל בריטי, עם מועצה מחוקקת ומועצה מבצעת.
 
איי פוקלנד
שמם של האיים עלה למודעות הציבורית בעיקר בזכות המלחמה (צילום: CC Vijay Chander)

 

מידע נוסף

כתבות נוספות


אפרת נקש אודות הכותבת
אפרת נקש, מטיילת במקומות מרתקים ברחבי העולם, לומדת על תרבויות שונות ואורחות חיים, חוזרת עם סיפורים על חוויות שהלהיבו אותי, וצילומים נוגעים ללב. מאז 1990 הצילום מהווה מרכיב משמעותי בחיי. בנוסף אני מאמנת אישית ועסקית, וגם עובדת בתחום היי-טק". לאתר של אפרת נקש







סטטיסטיקות

0
מגזינים שנשלחו

0
שאלות ותשובות

0
כותבים באתר

0
כתבות באתר