קאתוי – ה"ליידי-בויז" של תאילנד
מאת: מרטין


התייר הזר נוטה לשפוט דברים לפי המוסכמות המקובלות בחברה שלו, ומתקשה לקבל את המקובל בחברה אותה הוא מבקר. תאילנד הפכה לבעלת שם עולמי בנושאי תיירות רבים, אבל למרבה הצער גם יעד לתיירות מין ענפה, אותה מנסים השלטונות להפחית במקצת, להגביל ולפקח. בין האטרקציות שמציעה תאילנד לתייר, מועדונים ביזאריים, נשות לווי, עיסוי לכל חלקי הגוף וזנות לשמה. הדבר המרתיע זרים רבים היא התופעה הנרחבת של נשים שהיו פעם גברים. 


ליידי בוי בהופעה
ליידי בויז בהופעה - בתאילנד החלוקה המגדרית רכה יותר ועמומה יותר.
החברה התאילנדית מקבלת שקיים ספקטרום רחב של נטיות מיניות בין גבר מצד אחד לאישה מצד שני
  (צילום: Da commonswiki)


המזרח הרחוק



ספקטרום רחב של נטיות מיניות

החלוקה המגדרית (ג'נדר) בישראל היא מאוד ברורה ומתאפיינת בהסתכלות של "שחור ולבן": חלוקה ברורה בין גבר לאישה (כשלגבר צריכים להיות מאפיינים "גבריים" ולנשים צריכים להיות מאפיינים "נשיים"), תוך נטייה מוגבלת לקבל נטיות מיניות אחרות כגון: הומוסקסואליות, לסביות וביסקסואליות (משיכה של גבר או אישה הן לגברים והן לנשים).
 
בתאילנד החלוקה המגדרית רכה יותר ועמומה יותר. החברה התאילנדית מקבלת שקיים ספקטרום רחב של נטיות מיניות בין גבר מצד אחד לאישה מצד שני.
 
ליידי בוי, טרנס-סקסואל או קאתוי (Kathoey) כפי שהן נקראות בתאילנד, הם גברים שמאמינים כי הם נשים הלכודות בגוף של גבר. ליידי בוי הרוצה להפוך לאישה, צריך/כה לעבור לפחות 9 ניתוחים שונים: 4 ניתוחים בפנים, ניתוח גרוגרת, ניתוח להשתלת חזה, ניתוח וגינה, ניתוח ישבן, ניתוח ירכיים ובמקרים רבים גם ניתוחים נוספים. אלו ניתוחים פלסטיים שעולים כסף רבעל מנת לממן את עלותם היקרה של הניתוחים הפלסטיים, ליידי בויז רבות חוסכות כסף בעיסוק בזנות.

קאתוי, ליידי בוי בהופעה, מועדו אלקאזר, פתאיה
ליידי בוי, טרנס-סקסואל או קאתוי, כפי שהן נקראות בתאילנד, במופע הקברט אלקאזר  (צילום: Andyindia)


מופע הקברט אלקאזר (Alcazar Cabaret Show) בעיר פתאיה, בו הנשים הן ליידי בוייס
 

סיפורו של המתאגרף התאילנדי שהפך למתאגרפת

דוגמה קלאסית לסובלנות התאילנדית לנטייה מינית אפשר למצוא בסיפורה של Parinya Charoenpholהידועה יותר בכינוי נונג טום (Nong Tum). היא החלה דרכה כנער עני משכונת מצוקה, כשהיא מודעת מגיל צעיר כי היא אישה הלכודה בגוף של גבר. על מנת לממן את עלותם היקרה של הניתוחים הפלסטיים ,בחר/ה נונג טום לעסוק במקצוע הגברי והמכובד ביותר בתאילנד: אגרוף תאילנדי.
 
היא הייתה מופיעה לקרבות האגרוף בלי להסתיר את נטייתה המינית (כולל ליפסטיק על השפתיים במהלך הקרבות) ולא פעם ניסו יריביה בזירת האגרוף להרגיז אותה ולהוציא אותה משיווי משקל, על ידי ניסיון נשיקה במהלך הקרב. במהלך קריירת האגרוף הקצרה שלה, זכתה ב-22 קרבות (מתוכם 18 בנוק-אאוט) והפכה לסנסציה בתאילנד וביפן. כך יכולה הייתה לממן את עלות הניתוחים היקרים. אולם כשהתחילה לקחת הורמונים נשיים והחלה לקבל מאפיינים נשיים, של חזה נשי, נאסר עליה להשתתף בקרבות אגרוף. או אז, כגימיק פרסומי, היא השתתפה בקרב אגרוף נגד המתאגרפת החזקה ביפן וניצחה אותה בקלות. כיום נונג טום היא כוכבת על בתאילנד ועוסקת בדוגמנות, יחסי ציבור ואימון כישרונות צעירים באגרוף תאילנדי.
 
סיפורה המרגש ויוצא הדופן, על מאבק כנגד כל הסיכויים, הביא לסרט על חייה בשםBeautiful Boxer  בכיכובו שלAsanee Suwan , לוחם אגרוף תאילנדי אמיתי שנלחם בלמעלה מ-200 קרבות. הסרט זכה ב-6 פרסים בינלאומיים וגרף הצלחה עצומה בתאילנד ובעולם.

מתאגרף שהפך לליידי בוי - טריילר לסרט המביא את סיפורה של נונג טום
 

ליידי בויז על המסך

הסרט "קאתוי", בבימוי מוטי חייבי, שהוקרן בישראל, מציג קבוצת קברט של 8 ליידי בויז המציגות בצ'יאנג מאי שבתאילנד. הבמאי טרח להציג את החווה בה מתקיימות ההכנות המצוחקקות של הקאתוי למופע, כשהתמונות מתחלפות לפועלי החווה השוחטים חזירים. אל מול תנועותיהן וגופן הענוג של הליידי בויז כשהן מתאמנות בריקוד, מוצג ראשו הערוף של חזירון קטן. ניתן לראות את ההקבלה של הסירוס והתועבה שחש הבמאי, בעצבו את התמונה המזוויעה הזו.
 
ליידי בויז רבות בתאילנד מככבות בקולנוע, בטלוויזיה ובתעשיית הבידור. יש תחרות יופי שנתית בפטאיה שמשודרת בשידור ישיר בטלוויזיה התאילנדית. ליידי בוי לא תסבול מאפליה בקבלת עבודה רגילה, מעבודה משרדית ועד לעבודה במסעדה או במלונאותליידי בויז רבות מגלות את נטייתן המינית כבר מגיל צעיר וההורים והמשפחה אינם כופים עליהן להיות גבר. על מנת לשמר את המאפיינים הנשיים הן צריכות לקחת הורמונים כל יום, למשך כל החיים. ליידי בוי שהחלה לקחת הורמונים לפני גיל ההתבגרות, לא תעבור את שינוי הקול האופייני לגברים ולא ניתן לראות עליה בשום דרך כי בעבר היא הייתה גבר מבחינה גופנית.
בתי מלון בבנגקוק

ליידי בוי בהופעה, קו סמוי
ליידי בויז במופע קברט במועדון מולין רוז', באי קו סמוי (צילום: Per Meistrup)
 

לצאת פראייר פעמיים

גברים ישראלים חוששים מליידי בויז בשל החשש לצאת פראיירים פעמיים: גם שילמו על סקס וגם התברר שהאישה הייתה בכלל גבר... ובכן, הדרך הטובה ביותר לזהות ליידי בוי היא מאוד פשוטה: צריך רק לשאול. הן אינן מסתירות את זה שהן ליידי בויז ואינן מתביישות בכך, אולם כדאי לשאול אותה בצורה עדינה ולא ישירה מדי, מה גם שאסור לשכוח כי יש לה גוף של גבר ולא כדאי להרגיז אותה...
 
הדרך הטובה ביותר היא להחמיא לבחורה על יופיה, לעדכן בטבעיות כי ליידי בויז "לא עושה לך את זה". אם הבחורה עונה לך שהיא כן ליידי בוי, יהיה נחמד אם תביע צער על כך שהיא אינה אישה מבחינה פיזית, להחמיא לה שוב על יופיה (כדי להמתיק את האכזבה מאובדן ההכנסה הכספית) ולהמשיך הלאה.
 
ההסבר לסובלנות התאילנדית לנטייה מינית נובע מכך שבניגוד למערב, בו מיניות מקושרת לאשמה ו"חטא" מבחינה מוסרית, הרי שבתאילנד תפיסת המוסר שונה לגמרי מהמערב (בשל הדת הבודהיסטית). אולם זהו נושא למאמר ארוך כשלעצמו. כשמטיילים בתאילנד, כדאי להשאיר בבית את המוסר המערבי והנטייה הישראלית לדחייה של השונה וה"אחר" (ועם יד על הלב, כהכללה אפשר לומר שישראלים הם לא בדיוק הכי סובלניים כלפי נטייה מינית שונה, מוגבלים ושאר ה"שונים", נושא כאוב כשלעצמו) ולהבין שתאילנד מאוד שונה מישראל, בין השאר גם בדרך בה מתייחסים התאילנדים לנשים שעובדות במקצוע העתיק בעולם.
 
נושא המיניות האנושית הוא נושא טעון מאוד במערב, בשל ההשפעה המוסרית-צדקנית של הדתות המונותיאיסטיות (יהדות/נצרות/אסלאם). כנראה שיחד עם המציאות הישראלית המתוחה של "הם ואנחנו", "הטובים מול הרעים", ה-"אנחנו בסדר" מול ה-"הם לא בסדר", יוצרים את השילוב, שהתוצאה שלו היא חוסר סובלנות כלפי מי ששונה מאיתנו.
 
ליידי בוי, טראנסקסואל, קאתוי
בתאילנד תפיסת המוסר שונה לגמרי מהמערב, בשל הדת הבודהיסטית  (צילום: Stephane Bidouze)




פחד מהלא ידוע

לא מזמן ראיתי חתימה של אחד הגולשים בפורום, שהייתה פחות או יותר כך: "מה שאנחנו לא מכירים אנחנו לא מבינים, מה שאנחנו לא מבינים יוצר פחד, מה שאנו פוחדים ממנו אנחנו מנסים להשמיד! ולכן היכרות מובילה להבנה, שמובילה לפתיחות וסבלנות".
 
רק מזכירים את הביטוי "ליידי בויז", ומתפרץ צחוק מגעיל ואז ישר מוכנסת גם מילת גנאי כלשהי. דבר זה נובע מהומופוביה ואותו פחד מהלא מוכר. מילת הגנאי נועדה 'להשמיד' את האיום, כנראה משום שהליידי בויז מהווים לכאורה איום על ה"גבריות" והמיניות ה"מקובלת".
 
דבר זה איננו מאפיין ישראלים בלבד, אלא את התפיסה בעולם המערבי. אולם ההבדל הוא שבחלקים גדולים של העולם המערבי יש ניסיון לקבל את האחר, גם מבחינה מינית, אבל הישראלים "מדברים דוגרי" ובצורה מאוד ישירה, ואולי מביעים בגלוי את מה שבעולם המערבי מנסים לשנות.

מופע ליידי בוי בתאילנד
בתאילנד ליידי בוי לא תסבול מאפליה בקבלת עבודה, מעבודה משרדית ועד מסעדה או מלונאות  (צילום: Stephane Bidouze)
 

מידע נוסף למטייל בתאילנד

 

כתבות נוספות על תאילנד

אודות הכותב:
מרטין, סוכן נסיעות עצמאי המתגורר בבנגקוק.



סטטיסטיקות

0
מגזינים שנשלחו

0
שאלות ותשובות

0
כותבים באתר

0
כתבות באתר