טולוז – העיר בוורוד, כחול וסגול
מאת: כרמית וייס
רחובות העיר טולוז שוקקי חיים. גווניה ההיסטוריים של העיר הם ורוד, כחול וסגול, אך רחובותיה צבועים בצבעים חמים ועליזים, אותם מעניקים לה צעירים רבים, בשעות בהן אינם חובשים את ספסלי האוניברסיטה (כנראה רוב הזמן...). לעת ערב מוארים המבנים ההיסטוריים והגשרים בשלל אורות צבעוניים, והעיר מתעוררת לחיים חדשים.
עיר בצבעים צעירים
טולוז ( Toulouse ), בירת חבל מידי-פירנה ( Midi-Pyrénées ), היא העיר השלישית בגודלה בצרפת, עם קרוב ל- 440 אלף תושבים, והמטרופולין החמישי בגודלו עם 1.1 מיליון תושבים. מיקומה ב"מקום טוב באמצע" - דרום-מערב צרפת, בין הים התיכון לאוקיאנוס האטלנטי, העניק לה מאז ומתמיד יתרון כללי. בעבר הסתמכו סוחריה על נהר גארון ( Garonne ), כנתיב תעבורה מרכזי, אך מאוחר יותר התווספו לו שני נתיבי מים מלאכותיים: תעלת גארון ( Canal de Garonne ) ותעלת דו-מידי ( Canal du Midi ). יחדיו יוצרים השלושה את תעלת שני הימים ( Canal des Deux Mers ), המקשרת את האוקיאנוס האטלנטי לים התיכון.
כתבה על שייט בתעלת דו-מידי
יעדים בעיר טולוז: שוק ויקטור הוגו ( A ), בזיליקת סנט סרנין ( B ), ארמון וכיכר הקפיטול ( C ),
המנזר היעקוביני ( D ), ארמון ברני ( E ), גשר פונט נף ( F ), קתדרלת סנט אטיין ( G ),
בתי מלון מומלצים במרכז העיר: מלון סיטיז | מלון פולמן טולוז סנטר
האוניברסיטה של טולוז, שנוסדה כבר בשנת 1229, היא השלישית בגודלה בצרפת ואחת העתיקות באירופה כולה. 97 אלף הסטודנטים הלומדים בה צובעים את העיר בצבעים צעירים ועליזים, בכל שעות היום, ובעיקר הלילה.
העיר העתיקה של טולוז, עיר צעירה ותוססת (צילום: כרמית וייס)
עיר בוורוד, כחול וסגול
העיר העתיקה של טולוז נבנתה משני צדי נהר גארון. רבים מבתיה בנויים אבן שגווניה אדומים, והיא שהעניקה לה את הכינוי "העיר הוורודה" ( La Ville Rose ).
ימי הביניים היו ימי תור הזהב של טולוז, שהיתה אז מהעשירות בערי צרפת, בזכות מסחר בצבע הכחול, אותו הפיקו מצמח האיסטיס ( Woad ). את הצמח, שהובא מהמזרח, גידלו במשולש הערים טולוז, אלבי ( Albi ) וקרקאסון ( Carcassonne ), אזור שכונה "ארץ השפע" ( Pays de cocagne” ). עדות לעושר מאותה תקופה ניתן לראות בבתי הסוחרים הפזורים ברחבי העיר.
הצבע השלישי מיוחס לצמח הסיגלית, שצבע בסגול את החורף של תושבי טולוז. את הצמח הביא, כך מספרת האגדה, חייל צעיר שחזר לאהובתו, שחיכתה לו שישוב ממלחמות נפוליאון. תושבי העיר אימצו בחום את הסיגליות, ולמעלה מ- 600 אלף שתילים נשלחו בכל שנה לרחבי אירופה. לא עבר זמן רב והצמח העדין נפל קורבן לוירוסים ופטריות, ורק לאחר שעברו לגדלו בחממות הוא שב לפרוח באזור טולוז. גם כיום מגדלים באזור את צמחי הסיגלית ומפיקים מהם בשמים, ליקר, סוכריות, קונפיטורות, משחות ושאר מזכרות בסגול, אותן ניתן לרכוש בחנויות העיר. באמצע פברואר מתקיים בעיר פסטיבל לכבוד פרחי הסיגליות ( Fête de la Violette ).
בתי מלון בעיר טולוז
בתי אבן אדומה, חלון באחד מבתי העשירים (צילום: כרמית וייס)
חזירים מאושרים בשוק המקורה
ריח עז של קפה טרי מוביל אותנו אל שוק ויקטור הוגו ( Marché Victor Hugo ), ברובע באותו שם בעיר העתיקה. השוק המקורה, הפועל כל ימי השבוע מלבד ימי שני (06:00-13:00), שוכן בבניין קומות מכוער למדי, אך בפנים הוא שוק חי ותוסס לכל דבר. דוכניו מציעים ירקות, פירות, נקניקים, בשר, גבינות ומאפים, והכל מגיע עם שחר מהשדות של חקלאי האזור.
פיליפ, מוכר הנקניקים החביב, מספר לנו שאת הנקניקים שלו הוא מכין רק מחזירים מאושרים... הגדלים חופשי על כרי הדשא של עמק נהר פו. רק כאן בשוק, כך הוא מספר לנו, הוא יכול לשרוד בתחרות מול הסופרמרקטים שחותכים במחירים. "הכל תוצרת בית", הוא מבטיח, והטעם אכן נפלא. בקומה העליונה של הבניין מספר מסעדות, וכך גם ברחובות סביב, המציעים בתי קפה, מאפיות וריח עז של קפה טרי הנטחן במקום. לשכת התיירות של טולוז מארגנת סיורים בשוק, ואלו כוללים גם טעימות והסברים.
המוכרת ג'ולי בדוכן הנקניקים, ברקע החזירים המאושרים (צילום: כרמית וייס)
ארמון וכיכר הקפיטול
במרכזה של העיר העתיקה שוכן ארמון הקפיטול, המשמש כיום את מועצת העיר ואת התיאטרון המקומי. בחזית הבניין, הבנוי לבנים אדומות בסגנון ניאו-קלאסי, ניצבים שמונה עמודי שיש ורוד, להזכירנו את כינוייה של העיר. הקירות הפנימיים והתקרות מעוטרים בציורי קיר מרשימים, שחלקם צוירו כבר במאה ה-16. לצד ארמון הקפיטול כיכר רחבת ידיים והומה אדם - כיכר הקפיטול ( Place du Capitole ). בבוקר שלישי ושבת מתקיים בכיכר שוק קטן. מצדו השני של הבניין ניצב מגדל השעון ( Donjon du Capitole ), בו שוכנת לשכת התיירות של העיר.
מדרום לכיכר משתרע רובע המסחר של העיר העתיקה, שגם כיום מארח חנויות רבות. הרחובות נבנו בצורה מעוגלת, כדי לחסום את הרוחות העזות המכות בעיר מאה ימים בשנה בממוצע. עדיין ניתן לראות כאן בתים רבים המשלבים בנייה של אבן וקורות עץ. עד המאה ה-15 היו בתי העיר בנויים מעץ, אך בשנת 1463 כילתה שריפה גדולה את רובם, ולאחר מכן החלו לבנות בעיקר באבן. מלך צרפת שארל השביעי פטר את התושבים מתשלום מסים למשך 100 שנה, כדי לעזור בשיקום העיר.
בתי מלון בקרבת כיכר הקפיטול, טולוז
ארמון וכיכר הקפיטול, שמונה עמודי שיש ורודים (צילום: כרמית וייס)
שוק בכיכר הקפיטול, ברקע בניין הקפיטול הבנוי אבן אדומה (צילום: כרמית וייס)
הבזילקה של הצליינים
מעט צפונה לכיכר הקפיטול ניצבת בזיליקת סנט סרנין ( Basilique Saint-Sernin ), שהיא הבזיליקה הגדולה ביותר באירופה הבנויה בסגנון רומנסק. היא נבנתה במאות 11-12, על חורבותיה של כנסייה קדומה יותר. הבזיליקה קרויה על שמו של הקדוש סרנין, הבישופ הראשון של טולוז, שהוצא להורג בשל סירובו לסגוד לאלים פגניים. בזכות עצמותיו הקבורות במקום הפכה טולוז לנקודת עצירה חשובה על דרך סנטיאגו (בצרפתית: Chemin de Saint Jacques ), המובילה צליינים לעיר הספרדית סנטיאגו דה קומפוסטלה. הבזיליקה המסיבית והמרשימה בנויה מלבנים אדומות, ומעליה מתנשא לגובה 65 מטר מגדל פעמונים יפהפה. את קירות הכנסייה הפנימיים מעטרים ציורי קיר מהמאה ה-12.
בזיליקת סנט סרנין ומגדל הפעמונים (צילום: כרמית וייס)
בעיר העתיקה שני מבנים דתיים חשובים נוספים. מדרום לכיכר הקפיטול ניצבת קתדרלת סנט אטיין ( Cathédrale Saint-Étienne ), שנבנתה במאה ה-13 ומשמשת כיום מקום מושבו של הארכיבישוף של טולוז. ממערב לכיכר הקפיטול שוכן המנזר היעקוביני ( Couvent des Jacobins ), השייך למסדר הדומיניקני. כנסיית המנזר המסיבית בנויה לבנים אדומות ומפורסמת בזכות כיפותיה המזכירות עצי דקל.
ציורי קיר על קירות בזיליקת סנט סרנין (צילום: כרמית וייס)
ארמונות עשירי העיר
עדות לעושרם של סוחרי טולוז ניתן לראות במספר בתי משפחות עשירות בלב העיר העתיקה. חלקם גדולים וחלקם קטנים יותר, ורובם מתפארים במגדל גבוה, שנועד להבליט את עושרה של המשפחה.
המגדל הגבוה ביותר – 28 מטר גובהו, שייך להוטל ברני ( Hôtel de Bernuy ), הנמצא מעט מערבה לכיכר הקפיטול ונבנה במאה ה-16. זהו ביתה של משפחת ברני, שעשתה ממון רב מסחר בצמח האיסטיס, ממנו הופק הצבע הכחול, והיתה הראשונה לנצל את נהר גארון כנתיב שייט. כיום משמש הבית כבית ספר תיכון וקולג' פרטי.
הוטל ברני, הפגנת עושר במגדל הגבוה בעיר (צילום: כרמית וייס)
ארמון נוסף, ברחוב , הוא Hôtel d'Assézat , שנבנה במאה ה-16 בסגנון רנסאנס ומשמש כיום גלריה לאמנות. בהמשך אותו רחוב חוצה את נהר גארון גשר פונט נף ( Pont Neuf ), שלמרות שפירוש שמו "הגשר החדש" גם הוא נבנה במאה ה-16. הגשר, שאורכו 220 מטר והוא בנוי משבע קשתות, הוא המרשים ביותר מבין הגשרים הרבים החוצים את הנהר.
גשר פונט נף על נהר גארון, לפנות ערב (צילום: Falcon Photography)
גשר פונט נף מואר בשלל אורות צבעוניים (צילום: Olv.d)
מטולוז היישר לחלל
טולוז היא מרכז למספר רב של תעשיות עתירות טכנולוגיה, בהן גם תעשיות רבות בתחום התעופה והחלל, ובראשן יצרנית המטוסים איירבוס ( Airbus ). במרחק 5 ק"מ ממזרח למרכז העיר נבנתה עיר החלל ( Cité de l'espace ), פארק שעשועים ומוזיאון המוקדשים לכיבוש החלל. מרשימים במיוחד הדגמים בגודל מלא של תחנת החלל הרוסית מיר, דגם החללית הרוסית סויוז ומשגר הלוויינים אריאן 5, עליו ניצב טיל המתנשא לגובה 53 מטר. בנוסף למראה עיניים, ניתן גם לשמוע את הקולות ולגעת. רבים מהמוצגים במוזיאון הם אינטראקטיביים, ומאפשרים למבוגרים וילדים כאחד להרגיש טייסי חלל או בקרים במרכז שליטה ליום אחד. מספר סימולטורים, כמו זה המשמש לאימון בתנאי חוסר כוח משיכה או מדמה הליכה על הירח, מעניקים טעימה אמיתית מהחוויה. אולמות הפלנטריום וקולנוע IMAX מאפשרים לצאת למסע וירטואלי בין כוכבים. מבקרים בכל גיל ימצאו עניין במרכז החלל, החל מילדים קטנים, עבורם יש מתקני שעשועים מיוחדים, ועד מבוגרים, היכולים לבחון את ידיעותיהם בחידוני טריוויה אינטראקטיביים.
להשלמת הסיור בחלל, פותח גם מפעל יצרנית המטוסים אירבוס את שעריו למבקרים, בסיורים מודרכים של שעה וחצי (צרפתית, אנגלית, גרמנית וספרדית). במסגרת הסיור מבקרים בפס הייצור של דגם איירבוס 380 A וצופים בסרט וידאו. (חובה להירשם מראש באתר האינטרנט)
סרטון וידאו: ביקור קצר במוזיאון החלל, להרגיש טייס ליום אחד
יהודי טולוז אז והיום
יהודים ישבו בטולוז החל מראשית המאה השמינית, והקהילה ידעה ימים טובים יותר וטובים פחות. במאה ה-14 נטבחו יהודים רבים בידי נוצרים קיצונים, ואחרים אולצו להמיר דתם לנצרות, וכך נכחדה הקהילה. רק בתחילת המאה ה-19 חזרו יהודים והתיישבו בטולוז. בימי מלחמת העולם השנייה (אוגוסט 1942) פרסם הארכיבישוף של טולוז, מונסניור סאלייז' ( Mgr. Saliège ), אגרת המגנה את הפשעים הנעשים ביהודים ואת אדישותה של הכנסייה. הוא אף עזר בחיפוש מוסדות שיקלטו ילדים יהודים והיה זה צעד חריג ונועז בצרפת הכבושה.
בטולוז ובסביבתה מרוכזת כיום קהילה יהודית גדולה, המוערכת ב- 30 אלף איש. בעיר ובפרבריה מספר בתי כנסת, מקווה ומרכז תרבות. בשנת 2009 אירע פיגוע מכונית תופת באחד מבתי הכנסת בעיר, אך למרות הנזק לא היו נפגעים בנפש. תיירים המחפשים אוכל כשר יכולים לקנות בשתי חנויות כשרות: האחת במרכז העיר - Cash Cacher Naouri , בקרבת תחנת הרכבת המרכזית (2 Avenue Georges Pompidou ), והשנייה – Novogel , בפרברים ( 14 rue Guyaux ).
בית עתיק וחנות מודרנית, שילוב ישן וחדש (צילום: כרמית וייס)
טולוז - איך מגיעים ואיך מטיילים
טולוז שוכנת במרחק נסיעה של 680 קילומטר מעיר הבירה פריס. טיסות רבות עושות את דרכן בין שתי הערים, וניתן להגיע גם ברכבת המהירה ( TGV ), בנסיעה של חמש וחצי שעות. שדה התעופה של טולוז Toulouse-Blagnac , נמצא 20 דקות נסיעה ממרכז העיר, ומקושר עם הסעות סדירות לתחנת הרכבת המרכזית Toulouse-Matabiau , הנמצאת במרחק הליכה מהמרכז. יש שנים בהן מופעל קו טיסות ישירות ישראל-טולוז וכדאי להתעדכן בנושא. לרשות המגיעים ברכב מספר חניונים במרכז העיר, אך מומלץ לחנות באחד החניונים הצמודים לתחנות המטרו, שהחנייה בהם היא חינם לנוסעי המטרו. בטולוז שני קווי מטרו החוצים את העיר, לצד מערכת אוטובוסים.
העיר העתיקה של טולוז אינה גדולה, ורוב המבקרים יצליחו לטייל בה ברגל. ארבעה "מיניבוסים ורודים", הפועלים על חשמל, נוסעים במרכז העיר (שני עד שבת, 9:00-19:00), וניתן לסמן להם לעצור בכל מקום בו תפגשו בהם ולרדת באחת משש תחנות. דרך מצוינת לטייל בעיר היא עם אופני Vélô Toulouse , ששימוש בהם עולה 1 אירו ליום שלם. אם נוסעים מעל 30 דקות יש לשלם תוספת, אבל יש תחנות רבות ואין כל בעיה להחזיר ולקחת מחדש, כדי להימנע מתוספת תשלום.
לטייל באופניים, רק אירו אחד ובלי בעיות חניה (צילום: כרמית וייס)
טולוז - היכן כדאי ללון?
כאמור מרחקי ההליכה בין רוב אתרי העיר העתיקה של טולוז אינם גדולים, ומי שילון במרכז העיר יוכל ללכת ברגל וליהנות גם מיציאה בערב.
בשדרה המרכזית, לא הרחק ממרכז העיר העתיקה, ממוקם מלון סיטיז ( Citiz Hotel ), מלון 4 כוכבים השוכן במבנה היסטורי מרשים. חדרי המלון ממוזגים ומשופצים בטוב טעם, עם פינת קפה-תה ומקרר. ליד המלון יש חניה ציבורית וההסעה משדה התעופה עוצרת ממש לידו.
מלון 5 כוכבים מהודר יותר, שרק בשביל ארוחת הבוקר שלו הייתי חוזרת שוב (בעצם, גם המיטה המפנקת), הוא מלון פולמן טולוז סנטר (Pullman Toulouse Centre), הממוקם מעט (ממש מעט!) רחוק יותר ממרכז העיר העתיקה וקרוב יותר לתחנת הרכבת המרכזית. החדרים והסוויטות המשפחתיות ממוזגים כולם, וכוללים גם פינת קפה-תה, ובמלון גם מסעדה, בר, חדר כושר, חניה תת-קרקעית ושירות אדיב ויעיל.
בתי מלון מומלצים במרכז טולוז: למעלה - מלון סיטיז, למטה- מלון פולמן טולוז סנטר
מידע נוסף
השכרת רכב בצרפת
בתי מלון בעיר טולוז
כתבות נוספות על חבל מידי פירנה
כתבה על שייט בתעלת דו-מידי
המנזר היעקוביני (
בתי מלון מומלצים במרכז העיר:
בתי מלון בעיר טולוז
חזירים מאושרים בשוק המקורה
ריח עז של קפה טרי מוביל אותנו אל שוק ויקטור הוגו ( Marché Victor Hugo ), ברובע באותו שם בעיר העתיקה. השוק המקורה, הפועל כל ימי השבוע מלבד ימי שני (06:00-13:00), שוכן בבניין קומות מכוער למדי, אך בפנים הוא שוק חי ותוסס לכל דבר. דוכניו מציעים ירקות, פירות, נקניקים, בשר, גבינות ומאפים, והכל מגיע עם שחר מהשדות של חקלאי האזור.
פיליפ, מוכר הנקניקים החביב, מספר לנו שאת הנקניקים שלו הוא מכין רק מחזירים מאושרים... הגדלים חופשי על כרי הדשא של עמק נהר פו. רק כאן בשוק, כך הוא מספר לנו, הוא יכול לשרוד בתחרות מול הסופרמרקטים שחותכים במחירים. "הכל תוצרת בית", הוא מבטיח, והטעם אכן נפלא. בקומה העליונה של הבניין מספר מסעדות, וכך גם ברחובות סביב, המציעים בתי קפה, מאפיות וריח עז של קפה טרי הנטחן במקום. לשכת התיירות של טולוז מארגנת סיורים בשוק, ואלו כוללים גם טעימות והסברים.
המוכרת ג'ולי בדוכן הנקניקים, ברקע החזירים המאושרים (צילום: כרמית וייס)
ארמון וכיכר הקפיטול
במרכזה של העיר העתיקה שוכן ארמון הקפיטול, המשמש כיום את מועצת העיר ואת התיאטרון המקומי. בחזית הבניין, הבנוי לבנים אדומות בסגנון ניאו-קלאסי, ניצבים שמונה עמודי שיש ורוד, להזכירנו את כינוייה של העיר. הקירות הפנימיים והתקרות מעוטרים בציורי קיר מרשימים, שחלקם צוירו כבר במאה ה-16. לצד ארמון הקפיטול כיכר רחבת ידיים והומה אדם - כיכר הקפיטול ( Place du Capitole ). בבוקר שלישי ושבת מתקיים בכיכר שוק קטן. מצדו השני של הבניין ניצב מגדל השעון ( Donjon du Capitole ), בו שוכנת לשכת התיירות של העיר.
מדרום לכיכר משתרע רובע המסחר של העיר העתיקה, שגם כיום מארח חנויות רבות. הרחובות נבנו בצורה מעוגלת, כדי לחסום את הרוחות העזות המכות בעיר מאה ימים בשנה בממוצע. עדיין ניתן לראות כאן בתים רבים המשלבים בנייה של אבן וקורות עץ. עד המאה ה-15 היו בתי העיר בנויים מעץ, אך בשנת 1463 כילתה שריפה גדולה את רובם, ולאחר מכן החלו לבנות בעיקר באבן. מלך צרפת שארל השביעי פטר את התושבים מתשלום מסים למשך 100 שנה, כדי לעזור בשיקום העיר.
בתי מלון בקרבת כיכר הקפיטול, טולוז
ארמון וכיכר הקפיטול, שמונה עמודי שיש ורודים (צילום: כרמית וייס)
שוק בכיכר הקפיטול, ברקע בניין הקפיטול הבנוי אבן אדומה (צילום: כרמית וייס)
הבזילקה של הצליינים
מעט צפונה לכיכר הקפיטול ניצבת בזיליקת סנט סרנין ( Basilique Saint-Sernin ), שהיא הבזיליקה הגדולה ביותר באירופה הבנויה בסגנון רומנסק. היא נבנתה במאות 11-12, על חורבותיה של כנסייה קדומה יותר. הבזיליקה קרויה על שמו של הקדוש סרנין, הבישופ הראשון של טולוז, שהוצא להורג בשל סירובו לסגוד לאלים פגניים. בזכות עצמותיו הקבורות במקום הפכה טולוז לנקודת עצירה חשובה על דרך סנטיאגו (בצרפתית: Chemin de Saint Jacques ), המובילה צליינים לעיר הספרדית סנטיאגו דה קומפוסטלה. הבזיליקה המסיבית והמרשימה בנויה מלבנים אדומות, ומעליה מתנשא לגובה 65 מטר מגדל פעמונים יפהפה. את קירות הכנסייה הפנימיים מעטרים ציורי קיר מהמאה ה-12.
בזיליקת סנט סרנין ומגדל הפעמונים (צילום: כרמית וייס)
בעיר העתיקה שני מבנים דתיים חשובים נוספים. מדרום לכיכר הקפיטול ניצבת קתדרלת סנט אטיין ( Cathédrale Saint-Étienne ), שנבנתה במאה ה-13 ומשמשת כיום מקום מושבו של הארכיבישוף של טולוז. ממערב לכיכר הקפיטול שוכן המנזר היעקוביני ( Couvent des Jacobins ), השייך למסדר הדומיניקני. כנסיית המנזר המסיבית בנויה לבנים אדומות ומפורסמת בזכות כיפותיה המזכירות עצי דקל.
ציורי קיר על קירות בזיליקת סנט סרנין (צילום: כרמית וייס)
ארמונות עשירי העיר
עדות לעושרם של סוחרי טולוז ניתן לראות במספר בתי משפחות עשירות בלב העיר העתיקה. חלקם גדולים וחלקם קטנים יותר, ורובם מתפארים במגדל גבוה, שנועד להבליט את עושרה של המשפחה.
המגדל הגבוה ביותר – 28 מטר גובהו, שייך להוטל ברני ( Hôtel de Bernuy ), הנמצא מעט מערבה לכיכר הקפיטול ונבנה במאה ה-16. זהו ביתה של משפחת ברני, שעשתה ממון רב מסחר בצמח האיסטיס, ממנו הופק הצבע הכחול, והיתה הראשונה לנצל את נהר גארון כנתיב שייט. כיום משמש הבית כבית ספר תיכון וקולג' פרטי.
הוטל ברני, הפגנת עושר במגדל הגבוה בעיר (צילום: כרמית וייס)
ארמון נוסף, ברחוב , הוא Hôtel d'Assézat , שנבנה במאה ה-16 בסגנון רנסאנס ומשמש כיום גלריה לאמנות. בהמשך אותו רחוב חוצה את נהר גארון גשר פונט נף ( Pont Neuf ), שלמרות שפירוש שמו "הגשר החדש" גם הוא נבנה במאה ה-16. הגשר, שאורכו 220 מטר והוא בנוי משבע קשתות, הוא המרשים ביותר מבין הגשרים הרבים החוצים את הנהר.
גשר פונט נף על נהר גארון, לפנות ערב (צילום: Falcon Photography)
גשר פונט נף מואר בשלל אורות צבעוניים (צילום: Olv.d)
מטולוז היישר לחלל
טולוז היא מרכז למספר רב של תעשיות עתירות טכנולוגיה, בהן גם תעשיות רבות בתחום התעופה והחלל, ובראשן יצרנית המטוסים איירבוס ( Airbus ). במרחק 5 ק"מ ממזרח למרכז העיר נבנתה עיר החלל ( Cité de l'espace ), פארק שעשועים ומוזיאון המוקדשים לכיבוש החלל. מרשימים במיוחד הדגמים בגודל מלא של תחנת החלל הרוסית מיר, דגם החללית הרוסית סויוז ומשגר הלוויינים אריאן 5, עליו ניצב טיל המתנשא לגובה 53 מטר. בנוסף למראה עיניים, ניתן גם לשמוע את הקולות ולגעת. רבים מהמוצגים במוזיאון הם אינטראקטיביים, ומאפשרים למבוגרים וילדים כאחד להרגיש טייסי חלל או בקרים במרכז שליטה ליום אחד. מספר סימולטורים, כמו זה המשמש לאימון בתנאי חוסר כוח משיכה או מדמה הליכה על הירח, מעניקים טעימה אמיתית מהחוויה. אולמות הפלנטריום וקולנוע IMAX מאפשרים לצאת למסע וירטואלי בין כוכבים. מבקרים בכל גיל ימצאו עניין במרכז החלל, החל מילדים קטנים, עבורם יש מתקני שעשועים מיוחדים, ועד מבוגרים, היכולים לבחון את ידיעותיהם בחידוני טריוויה אינטראקטיביים.
להשלמת הסיור בחלל, פותח גם מפעל יצרנית המטוסים אירבוס את שעריו למבקרים, בסיורים מודרכים של שעה וחצי (צרפתית, אנגלית, גרמנית וספרדית). במסגרת הסיור מבקרים בפס הייצור של דגם איירבוס 380 A וצופים בסרט וידאו. (חובה להירשם מראש באתר האינטרנט)
סרטון וידאו: ביקור קצר במוזיאון החלל, להרגיש טייס ליום אחד
יהודי טולוז אז והיום
יהודים ישבו בטולוז החל מראשית המאה השמינית, והקהילה ידעה ימים טובים יותר וטובים פחות. במאה ה-14 נטבחו יהודים רבים בידי נוצרים קיצונים, ואחרים אולצו להמיר דתם לנצרות, וכך נכחדה הקהילה. רק בתחילת המאה ה-19 חזרו יהודים והתיישבו בטולוז. בימי מלחמת העולם השנייה (אוגוסט 1942) פרסם הארכיבישוף של טולוז, מונסניור סאלייז' ( Mgr. Saliège ), אגרת המגנה את הפשעים הנעשים ביהודים ואת אדישותה של הכנסייה. הוא אף עזר בחיפוש מוסדות שיקלטו ילדים יהודים והיה זה צעד חריג ונועז בצרפת הכבושה.
בטולוז ובסביבתה מרוכזת כיום קהילה יהודית גדולה, המוערכת ב- 30 אלף איש. בעיר ובפרבריה מספר בתי כנסת, מקווה ומרכז תרבות. בשנת 2009 אירע פיגוע מכונית תופת באחד מבתי הכנסת בעיר, אך למרות הנזק לא היו נפגעים בנפש. תיירים המחפשים אוכל כשר יכולים לקנות בשתי חנויות כשרות: האחת במרכז העיר - Cash Cacher Naouri , בקרבת תחנת הרכבת המרכזית (2 Avenue Georges Pompidou ), והשנייה – Novogel , בפרברים ( 14 rue Guyaux ).
בית עתיק וחנות מודרנית, שילוב ישן וחדש (צילום: כרמית וייס)
טולוז - איך מגיעים ואיך מטיילים
טולוז שוכנת במרחק נסיעה של 680 קילומטר מעיר הבירה פריס. טיסות רבות עושות את דרכן בין שתי הערים, וניתן להגיע גם ברכבת המהירה ( TGV ), בנסיעה של חמש וחצי שעות. שדה התעופה של טולוז Toulouse-Blagnac , נמצא 20 דקות נסיעה ממרכז העיר, ומקושר עם הסעות סדירות לתחנת הרכבת המרכזית Toulouse-Matabiau , הנמצאת במרחק הליכה מהמרכז. יש שנים בהן מופעל קו טיסות ישירות ישראל-טולוז וכדאי להתעדכן בנושא. לרשות המגיעים ברכב מספר חניונים במרכז העיר, אך מומלץ לחנות באחד החניונים הצמודים לתחנות המטרו, שהחנייה בהם היא חינם לנוסעי המטרו. בטולוז שני קווי מטרו החוצים את העיר, לצד מערכת אוטובוסים.
העיר העתיקה של טולוז אינה גדולה, ורוב המבקרים יצליחו לטייל בה ברגל. ארבעה "מיניבוסים ורודים", הפועלים על חשמל, נוסעים במרכז העיר (שני עד שבת, 9:00-19:00), וניתן לסמן להם לעצור בכל מקום בו תפגשו בהם ולרדת באחת משש תחנות. דרך מצוינת לטייל בעיר היא עם אופני Vélô Toulouse , ששימוש בהם עולה 1 אירו ליום שלם. אם נוסעים מעל 30 דקות יש לשלם תוספת, אבל יש תחנות רבות ואין כל בעיה להחזיר ולקחת מחדש, כדי להימנע מתוספת תשלום.
לטייל באופניים, רק אירו אחד ובלי בעיות חניה (צילום: כרמית וייס)
טולוז - היכן כדאי ללון?
כאמור מרחקי ההליכה בין רוב אתרי העיר העתיקה של טולוז אינם גדולים, ומי שילון במרכז העיר יוכל ללכת ברגל וליהנות גם מיציאה בערב.
בשדרה המרכזית, לא הרחק ממרכז העיר העתיקה, ממוקם מלון סיטיז ( Citiz Hotel ), מלון 4 כוכבים השוכן במבנה היסטורי מרשים. חדרי המלון ממוזגים ומשופצים בטוב טעם, עם פינת קפה-תה ומקרר. ליד המלון יש חניה ציבורית וההסעה משדה התעופה עוצרת ממש לידו.
מלון 5 כוכבים מהודר יותר, שרק בשביל ארוחת הבוקר שלו הייתי חוזרת שוב (בעצם, גם המיטה המפנקת), הוא מלון פולמן טולוז סנטר (Pullman Toulouse Centre), הממוקם מעט (ממש מעט!) רחוק יותר ממרכז העיר העתיקה וקרוב יותר לתחנת הרכבת המרכזית. החדרים והסוויטות המשפחתיות ממוזגים כולם, וכוללים גם פינת קפה-תה, ובמלון גם מסעדה, בר, חדר כושר, חניה תת-קרקעית ושירות אדיב ויעיל.
בתי מלון מומלצים במרכז טולוז: למעלה - מלון סיטיז, למטה- מלון פולמן טולוז סנטר
מידע נוסף
השכרת רכב בצרפת
בתי מלון בעיר טולוז
כתבות נוספות על חבל מידי פירנה
בתי מלון בקרבת כיכר הקפיטול, טולוז
הבזילקה של הצליינים
מעט צפונה לכיכר הקפיטול ניצבת בזיליקת סנט סרנין ( Basilique Saint-Sernin ), שהיא הבזיליקה הגדולה ביותר באירופה הבנויה בסגנון רומנסק. היא נבנתה במאות 11-12, על חורבותיה של כנסייה קדומה יותר. הבזיליקה קרויה על שמו של הקדוש סרנין, הבישופ הראשון של טולוז, שהוצא להורג בשל סירובו לסגוד לאלים פגניים. בזכות עצמותיו הקבורות במקום הפכה טולוז לנקודת עצירה חשובה על דרך סנטיאגו (בצרפתית: Chemin de Saint Jacques ), המובילה צליינים לעיר הספרדית סנטיאגו דה קומפוסטלה. הבזיליקה המסיבית והמרשימה בנויה מלבנים אדומות, ומעליה מתנשא לגובה 65 מטר מגדל פעמונים יפהפה. את קירות הכנסייה הפנימיים מעטרים ציורי קיר מהמאה ה-12.
בזיליקת סנט סרנין ומגדל הפעמונים (צילום: כרמית וייס)
בעיר העתיקה שני מבנים דתיים חשובים נוספים. מדרום לכיכר הקפיטול ניצבת קתדרלת סנט אטיין ( Cathédrale Saint-Étienne ), שנבנתה במאה ה-13 ומשמשת כיום מקום מושבו של הארכיבישוף של טולוז. ממערב לכיכר הקפיטול שוכן המנזר היעקוביני ( Couvent des Jacobins ), השייך למסדר הדומיניקני. כנסיית המנזר המסיבית בנויה לבנים אדומות ומפורסמת בזכות כיפותיה המזכירות עצי דקל.
ציורי קיר על קירות בזיליקת סנט סרנין (צילום: כרמית וייס)
ארמונות עשירי העיר
עדות לעושרם של סוחרי טולוז ניתן לראות במספר בתי משפחות עשירות בלב העיר העתיקה. חלקם גדולים וחלקם קטנים יותר, ורובם מתפארים במגדל גבוה, שנועד להבליט את עושרה של המשפחה.
המגדל הגבוה ביותר – 28 מטר גובהו, שייך להוטל ברני ( Hôtel de Bernuy ), הנמצא מעט מערבה לכיכר הקפיטול ונבנה במאה ה-16. זהו ביתה של משפחת ברני, שעשתה ממון רב מסחר בצמח האיסטיס, ממנו הופק הצבע הכחול, והיתה הראשונה לנצל את נהר גארון כנתיב שייט. כיום משמש הבית כבית ספר תיכון וקולג' פרטי.
הוטל ברני, הפגנת עושר במגדל הגבוה בעיר (צילום: כרמית וייס)
ארמון נוסף, ברחוב , הוא Hôtel d'Assézat , שנבנה במאה ה-16 בסגנון רנסאנס ומשמש כיום גלריה לאמנות. בהמשך אותו רחוב חוצה את נהר גארון גשר פונט נף ( Pont Neuf ), שלמרות שפירוש שמו "הגשר החדש" גם הוא נבנה במאה ה-16. הגשר, שאורכו 220 מטר והוא בנוי משבע קשתות, הוא המרשים ביותר מבין הגשרים הרבים החוצים את הנהר.
גשר פונט נף על נהר גארון, לפנות ערב (צילום: Falcon Photography)
גשר פונט נף מואר בשלל אורות צבעוניים (צילום: Olv.d)
מטולוז היישר לחלל
טולוז היא מרכז למספר רב של תעשיות עתירות טכנולוגיה, בהן גם תעשיות רבות בתחום התעופה והחלל, ובראשן יצרנית המטוסים איירבוס ( Airbus ). במרחק 5 ק"מ ממזרח למרכז העיר נבנתה עיר החלל ( Cité de l'espace ), פארק שעשועים ומוזיאון המוקדשים לכיבוש החלל. מרשימים במיוחד הדגמים בגודל מלא של תחנת החלל הרוסית מיר, דגם החללית הרוסית סויוז ומשגר הלוויינים אריאן 5, עליו ניצב טיל המתנשא לגובה 53 מטר. בנוסף למראה עיניים, ניתן גם לשמוע את הקולות ולגעת. רבים מהמוצגים במוזיאון הם אינטראקטיביים, ומאפשרים למבוגרים וילדים כאחד להרגיש טייסי חלל או בקרים במרכז שליטה ליום אחד. מספר סימולטורים, כמו זה המשמש לאימון בתנאי חוסר כוח משיכה או מדמה הליכה על הירח, מעניקים טעימה אמיתית מהחוויה. אולמות הפלנטריום וקולנוע IMAX מאפשרים לצאת למסע וירטואלי בין כוכבים. מבקרים בכל גיל ימצאו עניין במרכז החלל, החל מילדים קטנים, עבורם יש מתקני שעשועים מיוחדים, ועד מבוגרים, היכולים לבחון את ידיעותיהם בחידוני טריוויה אינטראקטיביים.
להשלמת הסיור בחלל, פותח גם מפעל יצרנית המטוסים אירבוס את שעריו למבקרים, בסיורים מודרכים של שעה וחצי (צרפתית, אנגלית, גרמנית וספרדית). במסגרת הסיור מבקרים בפס הייצור של דגם איירבוס 380 A וצופים בסרט וידאו. (חובה להירשם מראש באתר האינטרנט)
סרטון וידאו: ביקור קצר במוזיאון החלל, להרגיש טייס ליום אחד
יהודי טולוז אז והיום
יהודים ישבו בטולוז החל מראשית המאה השמינית, והקהילה ידעה ימים טובים יותר וטובים פחות. במאה ה-14 נטבחו יהודים רבים בידי נוצרים קיצונים, ואחרים אולצו להמיר דתם לנצרות, וכך נכחדה הקהילה. רק בתחילת המאה ה-19 חזרו יהודים והתיישבו בטולוז. בימי מלחמת העולם השנייה (אוגוסט 1942) פרסם הארכיבישוף של טולוז, מונסניור סאלייז' ( Mgr. Saliège ), אגרת המגנה את הפשעים הנעשים ביהודים ואת אדישותה של הכנסייה. הוא אף עזר בחיפוש מוסדות שיקלטו ילדים יהודים והיה זה צעד חריג ונועז בצרפת הכבושה.
בטולוז ובסביבתה מרוכזת כיום קהילה יהודית גדולה, המוערכת ב- 30 אלף איש. בעיר ובפרבריה מספר בתי כנסת, מקווה ומרכז תרבות. בשנת 2009 אירע פיגוע מכונית תופת באחד מבתי הכנסת בעיר, אך למרות הנזק לא היו נפגעים בנפש. תיירים המחפשים אוכל כשר יכולים לקנות בשתי חנויות כשרות: האחת במרכז העיר - Cash Cacher Naouri , בקרבת תחנת הרכבת המרכזית (2 Avenue Georges Pompidou ), והשנייה – Novogel , בפרברים ( 14 rue Guyaux ).
בית עתיק וחנות מודרנית, שילוב ישן וחדש (צילום: כרמית וייס)
טולוז - איך מגיעים ואיך מטיילים
טולוז שוכנת במרחק נסיעה של 680 קילומטר מעיר הבירה פריס. טיסות רבות עושות את דרכן בין שתי הערים, וניתן להגיע גם ברכבת המהירה ( TGV ), בנסיעה של חמש וחצי שעות. שדה התעופה של טולוז Toulouse-Blagnac , נמצא 20 דקות נסיעה ממרכז העיר, ומקושר עם הסעות סדירות לתחנת הרכבת המרכזית Toulouse-Matabiau , הנמצאת במרחק הליכה מהמרכז. יש שנים בהן מופעל קו טיסות ישירות ישראל-טולוז וכדאי להתעדכן בנושא. לרשות המגיעים ברכב מספר חניונים במרכז העיר, אך מומלץ לחנות באחד החניונים הצמודים לתחנות המטרו, שהחנייה בהם היא חינם לנוסעי המטרו. בטולוז שני קווי מטרו החוצים את העיר, לצד מערכת אוטובוסים.
העיר העתיקה של טולוז אינה גדולה, ורוב המבקרים יצליחו לטייל בה ברגל. ארבעה "מיניבוסים ורודים", הפועלים על חשמל, נוסעים במרכז העיר (שני עד שבת, 9:00-19:00), וניתן לסמן להם לעצור בכל מקום בו תפגשו בהם ולרדת באחת משש תחנות. דרך מצוינת לטייל בעיר היא עם אופני Vélô Toulouse , ששימוש בהם עולה 1 אירו ליום שלם. אם נוסעים מעל 30 דקות יש לשלם תוספת, אבל יש תחנות רבות ואין כל בעיה להחזיר ולקחת מחדש, כדי להימנע מתוספת תשלום.
לטייל באופניים, רק אירו אחד ובלי בעיות חניה (צילום: כרמית וייס)
טולוז - היכן כדאי ללון?
כאמור מרחקי ההליכה בין רוב אתרי העיר העתיקה של טולוז אינם גדולים, ומי שילון במרכז העיר יוכל ללכת ברגל וליהנות גם מיציאה בערב.
בשדרה המרכזית, לא הרחק ממרכז העיר העתיקה, ממוקם מלון סיטיז ( Citiz Hotel ), מלון 4 כוכבים השוכן במבנה היסטורי מרשים. חדרי המלון ממוזגים ומשופצים בטוב טעם, עם פינת קפה-תה ומקרר. ליד המלון יש חניה ציבורית וההסעה משדה התעופה עוצרת ממש לידו.
מלון 5 כוכבים מהודר יותר, שרק בשביל ארוחת הבוקר שלו הייתי חוזרת שוב (בעצם, גם המיטה המפנקת), הוא מלון פולמן טולוז סנטר (Pullman Toulouse Centre), הממוקם מעט (ממש מעט!) רחוק יותר ממרכז העיר העתיקה וקרוב יותר לתחנת הרכבת המרכזית. החדרים והסוויטות המשפחתיות ממוזגים כולם, וכוללים גם פינת קפה-תה, ובמלון גם מסעדה, בר, חדר כושר, חניה תת-קרקעית ושירות אדיב ויעיל.
בתי מלון מומלצים במרכז טולוז: למעלה - מלון סיטיז, למטה- מלון פולמן טולוז סנטר
מידע נוסף
השכרת רכב בצרפת
בתי מלון בעיר טולוז
כתבות נוספות על חבל מידי פירנה
מטולוז היישר לחלל
טולוז היא מרכז למספר רב של תעשיות עתירות טכנולוגיה, בהן גם תעשיות רבות בתחום התעופה והחלל, ובראשן יצרנית המטוסים איירבוס ( Airbus ). במרחק 5 ק"מ ממזרח למרכז העיר נבנתה עיר החלל ( Cité de l'espace ), פארק שעשועים ומוזיאון המוקדשים לכיבוש החלל. מרשימים במיוחד הדגמים בגודל מלא של תחנת החלל הרוסית מיר, דגם החללית הרוסית סויוז ומשגר הלוויינים אריאן 5, עליו ניצב טיל המתנשא לגובה 53 מטר. בנוסף למראה עיניים, ניתן גם לשמוע את הקולות ולגעת. רבים מהמוצגים במוזיאון הם אינטראקטיביים, ומאפשרים למבוגרים וילדים כאחד להרגיש טייסי חלל או בקרים במרכז שליטה ליום אחד. מספר סימולטורים, כמו זה המשמש לאימון בתנאי חוסר כוח משיכה או מדמה הליכה על הירח, מעניקים טעימה אמיתית מהחוויה. אולמות הפלנטריום וקולנוע IMAX מאפשרים לצאת למסע וירטואלי בין כוכבים. מבקרים בכל גיל ימצאו עניין במרכז החלל, החל מילדים קטנים, עבורם יש מתקני שעשועים מיוחדים, ועד מבוגרים, היכולים לבחון את ידיעותיהם בחידוני טריוויה אינטראקטיביים.
להשלמת הסיור בחלל, פותח גם מפעל יצרנית המטוסים אירבוס את שעריו למבקרים, בסיורים מודרכים של שעה וחצי (צרפתית, אנגלית, גרמנית וספרדית). במסגרת הסיור מבקרים בפס הייצור של דגם איירבוס 380 A וצופים בסרט וידאו. (חובה להירשם מראש באתר האינטרנט)
סרטון וידאו: ביקור קצר במוזיאון החלל, להרגיש טייס ליום אחד
יהודי טולוז אז והיום
יהודים ישבו בטולוז החל מראשית המאה השמינית, והקהילה ידעה ימים טובים יותר וטובים פחות. במאה ה-14 נטבחו יהודים רבים בידי נוצרים קיצונים, ואחרים אולצו להמיר דתם לנצרות, וכך נכחדה הקהילה. רק בתחילת המאה ה-19 חזרו יהודים והתיישבו בטולוז. בימי מלחמת העולם השנייה (אוגוסט 1942) פרסם הארכיבישוף של טולוז, מונסניור סאלייז' ( Mgr. Saliège ), אגרת המגנה את הפשעים הנעשים ביהודים ואת אדישותה של הכנסייה. הוא אף עזר בחיפוש מוסדות שיקלטו ילדים יהודים והיה זה צעד חריג ונועז בצרפת הכבושה.
בטולוז ובסביבתה מרוכזת כיום קהילה יהודית גדולה, המוערכת ב- 30 אלף איש. בעיר ובפרבריה מספר בתי כנסת, מקווה ומרכז תרבות. בשנת 2009 אירע פיגוע מכונית תופת באחד מבתי הכנסת בעיר, אך למרות הנזק לא היו נפגעים בנפש. תיירים המחפשים אוכל כשר יכולים לקנות בשתי חנויות כשרות: האחת במרכז העיר - Cash Cacher Naouri , בקרבת תחנת הרכבת המרכזית (2 Avenue Georges Pompidou ), והשנייה – Novogel , בפרברים ( 14 rue Guyaux ).
בית עתיק וחנות מודרנית, שילוב ישן וחדש (צילום: כרמית וייס)
טולוז - איך מגיעים ואיך מטיילים
טולוז שוכנת במרחק נסיעה של 680 קילומטר מעיר הבירה פריס. טיסות רבות עושות את דרכן בין שתי הערים, וניתן להגיע גם ברכבת המהירה ( TGV ), בנסיעה של חמש וחצי שעות. שדה התעופה של טולוז Toulouse-Blagnac , נמצא 20 דקות נסיעה ממרכז העיר, ומקושר עם הסעות סדירות לתחנת הרכבת המרכזית Toulouse-Matabiau , הנמצאת במרחק הליכה מהמרכז. יש שנים בהן מופעל קו טיסות ישירות ישראל-טולוז וכדאי להתעדכן בנושא. לרשות המגיעים ברכב מספר חניונים במרכז העיר, אך מומלץ לחנות באחד החניונים הצמודים לתחנות המטרו, שהחנייה בהם היא חינם לנוסעי המטרו. בטולוז שני קווי מטרו החוצים את העיר, לצד מערכת אוטובוסים.
העיר העתיקה של טולוז אינה גדולה, ורוב המבקרים יצליחו לטייל בה ברגל. ארבעה "מיניבוסים ורודים", הפועלים על חשמל, נוסעים במרכז העיר (שני עד שבת, 9:00-19:00), וניתן לסמן להם לעצור בכל מקום בו תפגשו בהם ולרדת באחת משש תחנות. דרך מצוינת לטייל בעיר היא עם אופני Vélô Toulouse , ששימוש בהם עולה 1 אירו ליום שלם. אם נוסעים מעל 30 דקות יש לשלם תוספת, אבל יש תחנות רבות ואין כל בעיה להחזיר ולקחת מחדש, כדי להימנע מתוספת תשלום.
לטייל באופניים, רק אירו אחד ובלי בעיות חניה (צילום: כרמית וייס)
טולוז - היכן כדאי ללון?
כאמור מרחקי ההליכה בין רוב אתרי העיר העתיקה של טולוז אינם גדולים, ומי שילון במרכז העיר יוכל ללכת ברגל וליהנות גם מיציאה בערב.
בשדרה המרכזית, לא הרחק ממרכז העיר העתיקה, ממוקם מלון סיטיז ( Citiz Hotel ), מלון 4 כוכבים השוכן במבנה היסטורי מרשים. חדרי המלון ממוזגים ומשופצים בטוב טעם, עם פינת קפה-תה ומקרר. ליד המלון יש חניה ציבורית וההסעה משדה התעופה עוצרת ממש לידו.
מלון 5 כוכבים מהודר יותר, שרק בשביל ארוחת הבוקר שלו הייתי חוזרת שוב (בעצם, גם המיטה המפנקת), הוא מלון פולמן טולוז סנטר (Pullman Toulouse Centre), הממוקם מעט (ממש מעט!) רחוק יותר ממרכז העיר העתיקה וקרוב יותר לתחנת הרכבת המרכזית. החדרים והסוויטות המשפחתיות ממוזגים כולם, וכוללים גם פינת קפה-תה, ובמלון גם מסעדה, בר, חדר כושר, חניה תת-קרקעית ושירות אדיב ויעיל.
בתי מלון מומלצים במרכז טולוז: למעלה - מלון סיטיז, למטה- מלון פולמן טולוז סנטר
מידע נוסף
השכרת רכב בצרפת
בתי מלון בעיר טולוז
כתבות נוספות על חבל מידי פירנה
טולוז - איך מגיעים ואיך מטיילים
טולוז שוכנת במרחק נסיעה של 680 קילומטר מעיר הבירה פריס. טיסות רבות עושות את דרכן בין שתי הערים, וניתן להגיע גם ברכבת המהירה ( TGV ), בנסיעה של חמש וחצי שעות. שדה התעופה של טולוז Toulouse-Blagnac , נמצא 20 דקות נסיעה ממרכז העיר, ומקושר עם הסעות סדירות לתחנת הרכבת המרכזית Toulouse-Matabiau , הנמצאת במרחק הליכה מהמרכז. יש שנים בהן מופעל קו טיסות ישירות ישראל-טולוז וכדאי להתעדכן בנושא. לרשות המגיעים ברכב מספר חניונים במרכז העיר, אך מומלץ לחנות באחד החניונים הצמודים לתחנות המטרו, שהחנייה בהם היא חינם לנוסעי המטרו. בטולוז שני קווי מטרו החוצים את העיר, לצד מערכת אוטובוסים.
העיר העתיקה של טולוז אינה גדולה, ורוב המבקרים יצליחו לטייל בה ברגל. ארבעה "מיניבוסים ורודים", הפועלים על חשמל, נוסעים במרכז העיר (שני עד שבת, 9:00-19:00), וניתן לסמן להם לעצור בכל מקום בו תפגשו בהם ולרדת באחת משש תחנות. דרך מצוינת לטייל בעיר היא עם אופני Vélô Toulouse , ששימוש בהם עולה 1 אירו ליום שלם. אם נוסעים מעל 30 דקות יש לשלם תוספת, אבל יש תחנות רבות ואין כל בעיה להחזיר ולקחת מחדש, כדי להימנע מתוספת תשלום.
לטייל באופניים, רק אירו אחד ובלי בעיות חניה (צילום: כרמית וייס)
טולוז - היכן כדאי ללון?
כאמור מרחקי ההליכה בין רוב אתרי העיר העתיקה של טולוז אינם גדולים, ומי שילון במרכז העיר יוכל ללכת ברגל וליהנות גם מיציאה בערב.
בשדרה המרכזית, לא הרחק ממרכז העיר העתיקה, ממוקם מלון סיטיז ( Citiz Hotel ), מלון 4 כוכבים השוכן במבנה היסטורי מרשים. חדרי המלון ממוזגים ומשופצים בטוב טעם, עם פינת קפה-תה ומקרר. ליד המלון יש חניה ציבורית וההסעה משדה התעופה עוצרת ממש לידו.
מלון 5 כוכבים מהודר יותר, שרק בשביל ארוחת הבוקר שלו הייתי חוזרת שוב (בעצם, גם המיטה המפנקת), הוא מלון פולמן טולוז סנטר (Pullman Toulouse Centre), הממוקם מעט (ממש מעט!) רחוק יותר ממרכז העיר העתיקה וקרוב יותר לתחנת הרכבת המרכזית. החדרים והסוויטות המשפחתיות ממוזגים כולם, וכוללים גם פינת קפה-תה, ובמלון גם מסעדה, בר, חדר כושר, חניה תת-קרקעית ושירות אדיב ויעיל.
בתי מלון מומלצים במרכז טולוז: למעלה - מלון סיטיז, למטה- מלון פולמן טולוז סנטר
מידע נוסף
השכרת רכב בצרפת
בתי מלון בעיר טולוז
כתבות נוספות על חבל מידי פירנה
טולוז - היכן כדאי ללון?
כאמור מרחקי ההליכה בין רוב אתרי העיר העתיקה של טולוז אינם גדולים, ומי שילון במרכז העיר יוכל ללכת ברגל וליהנות גם מיציאה בערב.
בשדרה המרכזית, לא הרחק ממרכז העיר העתיקה, ממוקם מלון סיטיז ( Citiz Hotel ), מלון 4 כוכבים השוכן במבנה היסטורי מרשים. חדרי המלון ממוזגים ומשופצים בטוב טעם, עם פינת קפה-תה ומקרר. ליד המלון יש חניה ציבורית וההסעה משדה התעופה עוצרת ממש לידו.
בשדרה המרכזית, לא הרחק ממרכז העיר העתיקה, ממוקם
בתי מלון מומלצים במרכז טולוז: למעלה - מלון סיטיז, למטה- מלון פולמן טולוז סנטר