טאיפיי – בירת הלב של אסיה

טאיפיי – בירת הלב של אסיה
מאת: מיטל מרגוליס לין


כשחושבים על ערי בירה מרהיבות כולם מדברים על לונדון, פריז, ניו יורק, טוקיו… מעטים יודעים שאי שם בים סין הדרומי ישנה עוד בירה אחת שלא נופלת מהגדולות ביותר – וקוראים לה טאיפיי.


העיר המטריפה הזו משמשת כבירת טאיוואן כבר מהמאה ה- 19, וגם היום היא ה-מרכז של האי מבחינה פוליטית, כלכלית, תרבותית ומסחרית.

1 / 10
2 / 10
3 / 10
4 / 10
5 / 10
6 / 10
7 / 10
8 / 10
9 / 10
10 / 10

טאיפיי – עיר בירה מרהיבה שיש בה הכול מהכול (צילום: SeanPavonePhoto)
מקדש לונגשאן. הדת נוכחת מאוד בחייהם של הטאיוואנים (צילום: SeanPavonePhoto)
אתר ההנצחה לצ'יאנג קאי שק, הנשיא הראשון של טאיוואן המודרנית (צילום: Sean3810)
שיאו לונג באו, כיסוני בצק ממולאים מאכלי ים ומרק - חובה לטעום (צילום: Kirk K)
רחוב שימנדינג התוסס – שפע של חנויות ומקומות בילוי (צילום: fotoVoyager)
במוזיאון הארמון הלאומי תוכלו להתרשם מאוסף עצום של פרטי אומנות סיניים (צילום: Robert Chang)
הפארק הלאומי יאנגמינגשאן – ריאה ירוקה במרחק קצר מטאיפיי (צילום: Josiah Edbrooke)
שוק הלילה ראו-הא, גן עדן של אוכל רחוב (צילום: fazon1)
טאיוואן מצטיינת במעיינות חמים, ובטאיפיי הולכים לבייטו (צילום: Mun Berle)
מגדל טאיפיי 101 בולט מעל העיר בשקיעה (צילום: BING-JHEN HONG)
טאיפיי והיעדים לפי סדר הופעתם בכתבה, בתי מלון מומלצים במרכז העיר:

המזרח הרחוק



מי את טאיפיי?

טאיפיי שוכנת בחלק הצפוני של האי פורמוזה (טאיוואן), רובה יושבת באגן טאיפיי. היא תחומה על ידי הנהרות קילונג, שינדיאן ודאנשוואי. כמו כן, היא משתרעת על פני כמעט 272 קמ"ר ומאכלסת יותר מ-2.5 מיליון איש, ויחד עם הפרברים שלה מגיעה ל-7 מיליון תושבים! ובעיקר, זוהי עיר מלאת חיים שיש בה הכול מהכול: חדשנות מרהיבה לצד מסורת הנשמרת בקפידה, אורבניות תוססת, טבע עוצר נשימה, תרבות קולינרית יוצאת דופן ועוד. המגוון הגדול הוא נפלא ומרגש, וכדי שלא יהיה גם מבלבל, בחרנו עבורכם את המקומות האהובים עלינו ביותר בעיר, אלו שלא כדאי לפספס כשאתם מגיעים לביקור.

טאיפיי לאוהבי היסטוריה ותרבות

אתר ההנצחה לצ'יאנג קאי שק (Chiang Kai-Shek Memorial Hall)
קודם כול היסטוריה. צ'יאנג קאי שק היה מנהיג המפלגה הלאומית בסין שנמלט לטאיוואן לאחר ניצחון הקומוניסטים ב-1949, והוא נחשב לנשיא הראשון של טאיוואן המודרנית. היכל הזיכרון שלו הוא אחד מהסמלים של טאיפיי, והביקור בו הוא הזדמנות נפלאה להבין את הסיפור של טאיוואן של ימינו. מומלץ לתזמן את הגעתכם עם טקס החלפת משמר הכבוד המתקיים בכל שעה עגולה – מדובר באטרקציה!

אנדרטת הזיכרון לג'יאנג קאי שק, טאיפיי
אנדרטת הזיכרון לג'יאנג קאי שק, טאיפיי
אנדרטת הזיכרון לצ'יאנג קאי שק, אחד מהסמלים של טאיפיי (צילומים: GoranQ, efired) 


מקדש לונגשאן (Longshan Temple)
"הדת הטאיוואנית העממית" היא שילוב של מספר דתות, ביניהן בודהיזם, קונפוציאניזם, דאואיזם ועוד. באופן מעורר השראה היא נוכחת מאוד בחייהם של הטאיוואנים, בלי שום התנגשות עם הקדמה של חייהם. כדי להתרשם מהדת הצבעונית ומהמנהגים המסקרנים, כדאי לבקר במקדש לונגשאן היפהפה, במחוז וואנחואה (Wanhua) המסורתי שבמערב טאיפיי. המקדש, שמוקדש לאלת החמלה גואניין, הוא אחד העתיקים ביותר בעיר וגם אחד הפעילים ביותר בטאיוואן כולה.
 
מקדש לונגשאן, טאיפיי
מקדש לונגשאן. השילוב בין הדת והקדמה בטאיוואן מעורר השראה (צילום: RichieChan
 
 
מוזיאון הארמון הלאומי (National Palace Museum)
ועכשיו לאומנות. מוזיאון הארמון הלאומי נמצא קצת מחוץ למרכז העיר, אך שווה להשקיע ולהגיע, משום שתמצאו בו אוסף בלתי נתפס של 700,000 פרטי אומנות מאלפי שנים של ציוויליזציה סינית. הסיפור על איך הפריטים הללו הגיעו דווקא לטאיפיי הוא נושא מרתק בפני עצמו ואין ספק שביקור במוזיאון יחבר אתכם עם השושלות הסיניות הקדומות. אם מתאפשר, כדאי להגיע באמצע השבוע כדי להימנע מעומס מבקרים.

מוזיאון הארמון הלאומי בטאיפיי
מוזיאון הארמון בטאיפיי. לראות את אוצרות הקיסר הסיני, מחוץ לסין (צילום: Leonid Andronov
 

טאיפיי לאוהבי אוכל

מסעדת דין טאי פונג (Din Tai Fung)
דין טאי פונג היא מסעדת הדים-סאם המפורסמת ביותר בטאיוואן, שסניף שלה בהונג קונג אפילו זכה בכוכב מישלן. השמועה אומרת ששף המסעדה מצא את היחס המדויק בין הבצק לבין המילוי ואת מספר הקיפולים האידיאלי כדי שיתקבלו דים-סאם מושלמים. יש למסעדה מספר סניפים בטאיפיי, ברובם יש תור ברוב שעות היום אבל שווה להמתין! אני ממליצה על הסניף שבקומה מינוס 1 במגדל טאיפיי 101 המרהיב, ועל מנת ה"שיאו לונג באו" (xiaolongbao– כיסונים מאודים שהמילוי שלהם כולל גם מעט מרק.

התור מחוץ למסעדת דין טאי פונג
התור מחוץ למסעדת דין טאי פונג, האוכל שווה את ההמתנה (צילום: CC Alpha) 


שוק הדגים (Taipei Fish Market)
טאיוואן, כיאה לאי, שופעת בדגים ובמאכלי ים טריים מכל הסוגים. בנוסף, בתחילת המאה ה-20 היא נשלטה על ידי יפן, תקופה שהותירה חותם גם על המטבח הטאיוואני. השילוב של חומרי הגלם המשובחים עם השפעות המטבח היפני המדוקדק הפך את טאיוואן למעצמה של מאכלי ים. כדי להיווכח בכך תוכלו לבקר בשוק הדגים של טאיפיי, שהוא ממש לא בסטה בניחוחות מאתגרים, אלא מתחם אקסקלוסיבי עם מגוון חוויות קולינריות, כמו סושי-בר, מסעדות שף, ואפילו "ארוחת פיקניק" מהסופר. בערבים המתחם הופך לאזור בילוי עם מוזיקה טובה, אלכוהול, וכמובן אוכל נפלא.
 
מוכרת בשוק הדגים בטייפה
שוק הדגים של טאיפיי, אין יותר טרי מזה (צילום: CC Jorge Gonzalez) 
 
 
מאכלי רחוב בשוק הלילה ראו-הא (Raohe Night Market)
בטאיוואן התנהגו כטאיוואנים, וסיימו את היום בבילוי האהוב על מקומיים ותיירים כאחד – שווקי הלילה האגדיים. אחד השווקים המוצלחים בטאיפיי עבור "פודיז" הוא שוק ראו-הא, שבו הטועמים הסקרנים יוכלו לעבור בין אינספור דוכנים ולנסות את המיטב של מאכלי הרחוב הטאיוואנים. המלצתנו היא לשמור על ראש פתוח ולהתמסר ליצירתיות והגיוון של הקולינריה הטאיוואנית! מבטיחים שלא תתאכזבו.
כתבה על אוכל בטאיוואן וקולינריה בעיר טאיפיי
 
שוק הלילה ראו הא בטאיפיי
שוק הלילה ראו-הא, גן עדן לרעב לילי (צילום: fotoVoyager) 
 

טאיפיי לאוהבי שופינג

רובע שימנדינג (Ximending)
הרחובות התוססים של "רובע הצעירים", הידוע בכינויו שימן (Ximen), מספקים הצצה לתרבות הפופולרית של טאיוואן. לאוהבי שופינג זה בכלל מקום אידיאלי, משום שלצד המסעדות, מקומות הבילוי והאתרים המגניבים, יש בשימנדינג המון חנויות – החל מרשתות אופנה בינלאומיות, דרך חנויות יד שניה בוטיקיות, ועד חנויות קונספט שונות ומשונות שמסתתרות בסמטאות הצבעוניות. מומלץ להגיע בסופי שבוע וכך ליהנות גם משווקי אומנים מקומיים וממגוון מופעי רחוב ייחודיים.

אורות הלילה ברובע שימנדינג, טאיפיי
לילה סואן ברובע שימנדינג התוסס (צילום: fotoVoyager


שוק הלילה שילין (Shilin Night Market)
מעבר למאכלי רחוב מטריפים, בחלק משווקי הלילה של טאיוואן יש גם חנויות ודוכנים שונים בהם תוכלו לעשות קצת שופינג. אחד מהם הוא שוק הלילה שילין, אחד הגדולים והפופולריים בטאיפיי, שבו לצד האוכל תוכלו לרכוש לעצמכם אביזרי אופנה, כלי מטבח, מזכרות ועוד, במחירים נמוכים יחסית.
לינה באזור שוק הלילה שילין
 
הכניסה לשוק הלילה שילין בטאיפיי
שופינג מאוחר בשוק הלילה שילין (צילום: Leung Cho Pan
 

שדרת היוקרה של שין-יי (Xinyi)
לחובבי הקניונים אני ממליצה לשים פעמיהם אל השדרה של שין-יי, "המנהטן של טאיפיי", שם תמצאו מספר קניונים מדוגמים ביותר עם חנויות מעצבים יוקרתיות, חנויות כלבו גדולות, חנות הדגל של רשת חנויות הספרים Eslite ועוד. כל זה מתרחש ברובע שין-יי, שהוא המרכז המסחרי והפיננסי של העיר, עם אווירה אורבנית שוקקת ונוף גורדי השחקים.

שדרות היוקרה שין-יי, טאיפיי
"מנהטן של טאיפיי" – שדרת היוקרה שין-יי (צילום: RichieChan
 

טאיפיי לאוהבי טבע

הפארק הלאומי יאנגמינגשאן (Yangmingshan National Park)
פארק יאנגמינגשאן הוא 114 קמ"ר קסומים של יערות, הרי געש רדומים, נקודות תצפית, מעיינות חמים, פריחות משגעות, פרפרים, ציפורים ועוד מגוון בעלי חיים, וכן מסלולי הליכה רבים בדרגות קושי שונות שיקחו אתכם דרך כל הפלאים האלו. הוא נמצא במחוז בייטו (Beitou), בהרים שמצפון לטאיפיי, כ-45 דקות נסיעה ממרכזה. מומלץ להגיע באמצע השבוע כדי להימנע מעומסים. ניתן להתנייד בתוך הפארק בעזרת מיניבוסים או ברכב פרטי.

פארק יאנגמינגשאן, טאיוואן
פארק יאנגמינגשאן, טאיוואן
פארק יאנגמינגשאן, ריאה ירוקה מחוץ לטאיפיי (צילום: CC lwtt93) 
 

רכבל מאוקונג (Maokong Gondola)
הרכבל של מאוקונג הוא הזדמנות מצוינת לתפוס כמה ציפורים במכה: טבע עוצר נשימה, אווירה פסטורלית ורגועה, והיכרות עם התה הטאיוואני, ששמו הולך לפניו ברחבי העולם. הרכבל ייקח אתכם במעלה הרי מאוקונג כשבתחילה יתגלו נופי העיר העצומה, ולאחר מכן שדות האורז הנרחבים המקשטים את צלע ההר, וביניהם בתי תה מקסימים שמאוד מומלץ לעצור בהם ללגימת תה מקומי. בדרך למאוקונג הרכבל עוצר גם במקדש ז'ינאן (Zhinan), מקדש דאואיסטי יפהפה.

הרכבל בהר מאוקונג
אווירה פסטורלית ותצפית על נופי העיר מהרכבל בהר מאוקונג (צילום: CC Sonse) 


אזור המעיינות החמים בייטו (Beitou Hot Springs)
אחת האטרקציות המהנות והייחודיות של טאיוואן היא טבילה במעיינות חמים טבעיים, להם סגולות מרפא לגוף ולנפש. באזור המעיינות החמים של בייטו תוכלו להתנסות בכל חוויות הטבילה – מעיינות בלב הטבע, חדרי מלון פרטיים ומפנקים בהם מי המעיינות הטבעיים יזרמו ישר לחדר האמבטיה שלכם, ומרחצאות ציבוריים בהם אפשר להתחבר עם המקומיים. שימו לב שחלק מהאתרים מקפידים על רחצה בעירום, חלקם עם הפרדה בין גברים לנשים, אז היערכו בהתאם.

אחד המלונות המומלצים באזור הוא גראנד וויו ריזורט בייטו (Grand View Resort Beitou) – מלון 5 כוכבים קלאסי ויוקרתי הממוקם קרוב מאוד למעיינות החמים. במלון מסעדת שף המציעה גם מנות מהמטבח המקומי וגם מנות בסגנון מערבי.

מעיינות חמים בבייטו
המעיינות החמים בבייטו, חווייה ייחודית של טאיוואן (צילום: Sanga Park

מלון גראנד וויו ריזורט בייטו 
מלון גראנד וויו ריזורט בייטו
מלון גראנד וויו ריזורט בייטו  5 כוכבים בלב אזור המעיינות החמים של טאיפיי
 




מידע שימושי נוסף

איך מתניידים בטאיפיי?
כמו בכל עיר גדולה והומה, לא מומלץ לנהוג לבד בטאיפיי. תמיד אפשר לקחת מונית, המחירים לא מאוד גבוהים אבל צריך לשים לב שיש לכם את הכתובות בסינית משום שנהגים רבים אינם דוברי אנגלית.

אם אתם מוכנים להתמסר קצת יותר לחיי העיר, מומלץ מאוד להשתמש ב-MRT (Mass Rapid Transit), הרכבת התחתית והעילית של טאיפיי שהקווים שלה מרשתים את כל העיר בצורה נהדרת. השימוש ב-MRT נוח במיוחד, תמיד יש שילוט באנגלית, ומעבר לכך שהיא תביא אתכם במהירות לכל מקום, זו הזדמנות לראות את החיים המקומיים.

אופציה נוספת המתאימה למטיילים הספורטיביים, היא לשכור את האופניים העירוניים Ubike, שעובדים בצורה דומה לתל-אופן התל-אביביים, עם תחנות עגינה ברכבי העיר ואפשרויות השכרה בתעריף שעתי. למטיילים שרוצים להתפנק – אפשר לקחת נהג פרטי צמוד שילווה אתכם במשך היום.
 
איפה לישון בטאיפיי?
מומלץ להתמקם באזור רובע שין-יי (Xinyi) המודרני והיוקרתי, ברובע דא-אן (Daan) המרכזי והשוקק, או ברובע סונגשאן (Songshan) המשלב חדשנות עם מסורת טאיוואנית. לא חשוב באיזה אזור תבחרו, תמיד כדאי להקפיד על מלון הסמוך לאחת מתחנות רכבת ה-MRT, זה יקל מאוד על התניידותכם ברחבי העיר.
בתי מלון ברובע שין-יי  |  בתי מלון ברובע דא-אן  |  בתי מלון ברובע סונגשאן

בתי מלון מומלצים בטאיפה, טייוואן
מלון B טאיפיי (מימין-למעלה), מלון סוניין (משמאל-למעלה)
מלון הילטון דאבלטרי (מימין למטה), מלון שנגרילה פלאזה (משמאל למטה)

כתבות נוספות

מסלולי הליכה קצרים בטאיוואן
טאיפיי – בירת הקולינריה האסיאתית
הונג קונג – מדריך מצולם

מיטל מרגוליס לין, טייוואנית, טאיוואן אודות הכותבת
מיטל מרגוליס לין, מתגוררת בטייוואן משנת 2011 עם משפחתה הישראלית-טייוואנית. מעבירה סיורי עומק, הרצאות, סדנאות וייעוץ בין תרבותי - בין שתי התרבויות שלה - לתיירים ואנשי עסקים. בעלת תואר ראשון בלימודי אסיה וסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, ותואר שני בתרבות מזרח אסיה. מיטל גילתה כי לישראל ולטייוואן יש הרבה מה ללמוד אחת מהשנייה והקימה את חברת Taiwanit אשר מתמחה בארגון, ייעוץ וטיולי בוטיק.
www.taiwanit.net







סטטיסטיקות

0
מגזינים שנשלחו

0
שאלות ותשובות

0
כותבים באתר

0
כתבות באתר