אזור האולימפוס:
שלווה שלווה למרגלות הר האלים
מאת: כרמית וייס
בערב הראשון לשהותי באזור האולימפוס שבצפון-מזרח יוון, אני פוגשת את ואנסה, קיריאקי וניקוס, שלושה צעירים יפים ונמרצים, ששבו לכפר אלאטוחורי, לנהל את בתי המלון המשפחתיים. השלושה נחושים להפוך את האזור לאבן שואבת לתיירים. "יש לכם שלושה ימים לשכנע אותי מדוע להמליץ לישראלים לבוא עד לכאן", אני אומרת להם.
ארוחת בוקר אל מול הר האולימפוס, שלווה אלוהית (צילום: כרמית וייס)
שלווה יוונית...
המילה היוונית הראשונה שאני לומדת מהשלושה היא חאלארה ( χαλαρά ) - take it easy , כלומר, לקחת את החיים ברגוע... ברור, איך לא לקחת את החיים ברגוע במקום כל כך שליו, כשהר האלים מביט עלינו מלמעלה, בהוד והדר בני אלמוות.
אחרי שלושה ימים בכפר אלאטוחורי ( Elatochori ) והמון טיולים באזור (שלצערי, ממש לא מיציתי), אני יכולה לומר בוודאות – מי שזקוק לחיי העיר הסואנים, הפאב היחיד (והמקסים) ומספר בתי קפה ומסעדות (מעולות) שבכפר, לא יספיקו לו. מי שכמוני מוקסם ממלון יפהפה בכפר קטן ועתיק, על גבול יער קסום ולמרגלות ההרים, המציעים שפע של אפשרויות לטיול רגוע, מוזמן לכאן. מובטח לו שיתקבל בחום גדול, גם כי כאלו הם היוונים, וגם כי משוועים כאן לתיירים.
סלוניקי (A) ויעדים למרגלות הר האולימפוס המוזכרים בכתבה:
העיר קטריני (B), הכפר אלאטוחורי (C), הכפר קאטו מיליה (D), הכפר ליטוחורו (E)
בתי מלון מומלצים: מלון בוטיק אלסיידס | מלון ואאלה
אלאטוחורי - מי שמע על המקום הזה?
אני מודה, גם אני לא שמעתי, למרות שהכפר אלאטוחורי נמצא במרחק שעה וחצי נסיעה מסלוניקי. כמו סלוניקי, גם הוא שייך למחוז סנטרל מקדוניה ( Central Macedonia ), אחד מ-13 מחוזות יוון, הנמצא בין מקדוניה המערבית, מקדוניה המזרחית ותסליה, בצפון יוון.
לבד מסלוניקי, היעד המוכר ביותר במחוז סנטרל מקדוניה הוא הר האולימפוס (2,917 מ'), משכנם של החשובים באלי המיתולוגיה היוונית. הכפר אלאטוחורי שוכן על הרכס המשתרע מצפון-מזרח לאולימפוס, רכס הרי פיירייה ( Pieria ). כאן, על פי המיתולוגיה היוונית, התגוררו תשע המוזות, אלות היצירה, שהנעימו את זמנם של אלי האולימפוס. הרכס מכוסה יערות עצי אורן, אלון, אשוח ואשור, הרבה מעיינות ומפלים קטנים, והרבה שבילי הליכה. שביל 4 E , אחד משבילי ההליכה הארוכים של אירופה, עובר כאן, בדרכו מבולגריה, דרך האולימפוס אל חצי האי פלופונס.
סתווניות ורקפות פורחות כאן כבר בסוף ספטמבר, בחופשת החגים שלנו (צילום: כרמית וייס)
סקי בחורף וטיולים בקיץ
לבד מהר האולימפוס עצמו, שהוא אבן שואבת למטיילים, ועוד שני אתרי ארכיאולוגיה חשובים, המקום כמעט לא מתוייר ולא ממש ערוך לקליטת תיירים שאינם דוברי אנגלית, וזה בשבילי חלק מהקסם שלו.
למרות זאת יש בכפר הקטן אלאטוחורי מספר כלל לא קטן של בתי קפה ומסעדות, ואני תוהה, מי מגיע לכאן? ובכן, מסתבר שבחורף המצב שונה. מעל אלאטוחורי יש אתר סקי קטן, המושך אליו גולשים רבים, בעיקר מסלוניקי, ולכן יש כאן מספר מפתיע של בתי מלון מקסימים, שבקיץ המחירים בהם פשוט מצחיקים. מי שמכיר את השיטה באתרי הסקי בעולם, יודע שבקיץ כולם הופכים לחגיגה למטיילי הקיץ. גם כאן זה קורה, אבל לאט, בקצב היווני – חאלארה, כבר אמרנו...
טיול אופניים ביערות מעל אלאטוחורי, מסלול מוצל ליום קיץ חם (צילום: כרמית וייס)
הגרמנים והכפר הישן של אלאטוחורי
ואנסה וקיריאקי, השותפות של ניקוס לחלום הפיכת הכפר אלאטוחורי לאבן שואבת לתיירים, הן צעירות מלאות קסם ואנרגיות. השלושה, יחד עם בעל הפאב המקומי, יזמו כאן את פסטיבל אוקטובר פסט, פסטיבל בירה על משקל זה המפורסם מגרמניה. אני שותפה לחגיגה דרך הפייסבוק, לאחר חזרתי הביתה, ונראה שהוא לא פחות שמח מהמקור, כי את היוונים לא צריך ללמד לשמוח...
יש משהו אירוני בכך שלפני 70 שנה, במלחמת העולם השנייה, היו אלו הגרמנים שהרסו את הכפר, בחיפוש אחר המורדים שהסתתרו בהרי פיירייה. אחד המבנים היחידים ששרד את זעם הגרמנים הוא הכנסייה העתיקה של הכפר, בזכות הכומר המקומי שצבע את קירותיה בפיח, וכך חשבו הגרמנים שהכנסייה הקטנה, הניצבת כאן עוד מהמאה ה-17, כבר נשרפה. כיום מתגוררים בכפר כ- 500 תושבים, רובם בשכונה חדשה, שהוקמה לצד הכפר הישן. רק מבנים בודדים שופצו בכפר הישן – פאליו אלאטוחורי (אלאטוחורי הישנה), ובהם בתי המלון של ואנסה וקיריאקי.
הכנסייה העתיקה בכפר הישן של אלטוחורי, ניצלה מזעם הגרמנים (צילום: כרמית וייס)
בתי המלון של ואנסה וקיריאקי
לכל אחת משתי הנשים הצעירות והיפהפיות הללו סיפור מעניין משלה.
אביה של קיריאקי, כריסטוס שמו, הוא מהנדס משאיות (מסתבר שיש מקצוע כזה...), חובב המיתולוגיה היוונית, שנהג לבוא ולשאוב השראה על הר האולימפוס. לפני מספר שנים הוא החליט לקחת את אהבתו להר צעד אחד קדימה, ולבנות כאן מלון. הוא שיפץ בית אבן ישן, הצופה אל העמק, וקרא לו מלון בוטיק אלסיידס ( Alseides Boutique Hotel ). כיום מנהלת את המלון קיריאקי הנמרצת, שלוקחת אותנו לסיור בחדרי המלון, המעוצבים בסגנון יווני קלאסי. הכל נקי, מטופח ומעוצב בטוב טעם.
ורה, אמה של ונסה, היא בת ליוונים שהיגרו לצ'כיה. היא עברה חצי עולם והתגוררה שנים רבות בליכטנשטיין, שם נולדה ונסה, לפני שחזרה לטפל בהוריה החולים, שחזרו לעת זקנה לעיר קטריני השכנה. גם היא התאהבה בכפר והחליטה להקים בו מלון ולעסוק בשתי אהבותיה – עיצוב ואירוח. מלון ואאלה ( Vaela Hotel Cultural Resort & Spa ), קרוי על שם ואנסה ואחותה אלה, שפאלאס הוא שם משפחתן. ורה, אדריכלית במקצועה, עיצבה כל חדר במלון בסגנון מקומות בעולם אותם אהבה. כך יש חדר בסגנון טקסני, קנדי, ספרדי, שוויצרי, איטלקי ובעצם כמעט כל מקום על פני הגלובוס בו תרצו להיזכר או לבקר. אבל גאוותה של ורה הוא הספא הקטן, שמהחלון שלו נשקפים ההרים.
איך מגיעים לאלטוחורי?
העיר קטריני ( Katerini ), עיר המחוז של האזור, שוכנת לחוף המפרץ התרמאי ( Thermaic Gulf ) המשותף עם סלוניקי וחלקידיקי. אין כאן הרבה מה לעשות, מלבד כמה רחובות להולכי רגל, עם חנויות (לא בדקתי) והמון מסעדות, טברנות ובתי קפה, שהיו כולם מלאים בשעות הערב, ולמרבה הפלא גם בשעות הבוקר. גם לאורך החוף שוקק חיים בשעות הערב, והחופים – קצת מזכירים את תל אביב.
הסיבה היחידה להגיע לקטריני, היא כדי להמשיך לאלטוחורי, או דרומה לכפר ליטוחורו ( Litochoro ) שלמרגלות האולימפוס. כביש מספר 1, הכביש המהיר המקשר את סלוניקי לאתונה, יביא אתכם בתוך כ- 50 דקות מסלוניקי. מכאן, אם תבחרו בדרך המעט פחות מפותלת (הדרך הצפונית מבין השתיים האפשריות, דרך Moschopotamos ), תגיעו בעוד כ- 40 דקות לאלטוחורי. השלטים עלולים להיות קצת מבלבלים, אז השתמשו ב- GPS , למדו ימינה-שמאלה ושאר מילות ניווט ביוונית, או העזרו במילון לתנועות ידיים.
בתי מלון בכפר אלטוחורי | כתבה על סלוניקי וחצי האי חלקידיקי
חוות הסוסים פגסוס, על הדרך מקטריני לאלאטוחורי (צילום: כרמית וייס)
מדוע להגיע עד אלטוחורי?
לאלטוחורי מגיעים בשביל הנוף והאנשים, שעל כמה מהם כבר סיפרתי. להתעורר כל בוקר אל נופי האולימפוס, זה כבר מעורר השראה. אבל מה עושים כל היום?
אפשר לצאת לסיור בשני אתרי ארכיאולוגיה חשובים – ורגינה ( Vergina ), 40 ק"מ צפונה, ודיון ( Dion ), 40 ק"מ דרומה. אפשר לצאת לטיפוס על האולימפוס, או במסלול קצר לצדי מעיינות פריוניה ( Prionia ) שלמרגלותיו.
כתבה על יעדי טיול סביב הר האולימפוס
אבל אם כבר הגעתם עד אלטוחורי, מומלץ להיכנס ל"קצב החאלארה", להישאר כאן מספר ימים ולטייל בסביבה הקרובה, ועל כך בשורות הבאות.
טיול סוסים לצד הנחל, בצל עצי דולב ענקיים (צילום: כרמית וייס)
טיול באתר סקי בקיץ
באתר הסקי הקטן של אלטוחורי יש 3 רכבלים. כשאני שואלת האם הם פועלים בקיץ, לטובת המטיילים, אני מקבלת מוונסה את התשובה המאד בוטחת: "לא, אבל אם נרצה הם יפעלו!". אני אוהבת אנשים נחושים, ומאד מקווה שוונסיה וחבריה אכן יצליחו לשכנע את בעלי האתר, כי כולם כאן מבינים שהם צריכים תיירים. אנחנו, שהגענו לכאן בסתיו, נסענו עם הרכב השכור על הכביש עד תחנת הרכבל ובקתת ההרים, ומשם בדרך עפר כמעט עד לפסגת אתר הסקי. משם צעדנו ברגל, בין הפרות הרועות באחו, כמעט עד הפסגה, עד שענני הגשם המאיימים הבריחו אותנו חזרה. זכינו לעוד מבט על האולימפוס, לפני שגם הוא התכסה בעננים.
אתר הסקי אלאטוחורי בסתיו, ממול הר האולימפוס (צילום: כרמית וייס)
פארק קסום בלב היער
בקרבת אלאטוחורי הישנה, בלב יער צפוף של עצי אלון, ערמונים, אשור ואשוח, יש פינת חמד שמאד מומלץ לבקר בה. בלב היער מסתתר מפל קראמידה ( Keramida ), שנתן את שמו למקום, ופלגי מים, אותם חוצים גשרי עץ קטנים ומקסימים. הכל כאן נבנה בהתנדבות על ידי התושבים המקומיים. העצים והסלעים מכוסים טחב ירוק, שמוסיף לאווירה המיסתורית של המקום, מפני שקרני השמש ממעטות לחדור לכאן. בין ערימות עלי השלכת אפשר למצוא פטריות מכל מיני סוגים. זהו מקום אידיאלי לבילוי ביום קיץ חם, שאפשר לטייל בו שעה-שעתיים, ברגל או באופניים.
פארק קאראמידה, פלגי מים וגשרי עץ (צילום: Giapatzis Dimitris)
טיול אופניים וסוסים באזור אלטוחורי
אפרופו אופניים, דימיטרי ( Dimitris Giapantzis ), הבעלים של Steps4Action , הוא איש הספורט האתגרי של אלאטוחורי – אופני הרים, אומגה, קניוניג וסתם טיול רגלי בהרים – לכולם הוא הכתובת. אנחנו יוצאים ברכיבה אל ההרים מעל הכפר, ובדרך עוצרים ליד מערה קטנה. המקומיים יודעים לספר שכאן הסתתר יאגולאס – רובין הוד המקומי. מסתבר שכמעט לכל כפר ביוון יש את הרובין הוד שלו, שנהג לגנוב מהעשירים כדי לחלק לעניים. רובין הוד של אלאטוחורי חי בהרים שמעל הכפר, בתחילת המאה ה-20, עד שאחד מאנשיו הסגיר אותו למשטרה והוא הוצא להורג.
למחרת, כדי לשחרר את הישבן הכואב מרכיבת האופניים, אנחנו נוסעים לכפר קאטו מיליה ( Kato Milia ), 13 ק"מ דרומית-מזרחית לאלטוחורי. מחוות סוסים קטנה בשם פגסוס ( Pegasus ), אנחנו יוצאים לרכיבה לאורך נחל מקסים, שעצי דולב ענקיים מצלים עליו. לרוכבים מנוסים יותר מציעה החווה גם רכיבות של יום או יומיים בהרים, אנחנו הסתפקנו בשעה ונשארנו עם טעם של עוד.
המערה של יאגולס, רובין הוד של אלאטוחורי (צילום: כרמית וייס)
מהרו, לפני שהתיירים יגיעו
בדרך חזרה לאלטוחורי, ממש לצד הכביש (מצד ימין, לנוסעים לכיוון אלטוחורי), אנחנו עוצרים בטברנה מקסימה, הבנויה ממש מעל הנחל. שמה של הטברנה הוא מראקי ( Meraki ), שפירושו ביוונית "מכל הלב", וכך באמת המקום.
מסעדה נוספת בה אכלנו וליקקנו את האצבעות, היא מסעדת ציבאירי ( Tzivaeri ), במרכז פאליו אלאטוחורי. אוכל יווני טיפוסי, בכמות שלא הצלחנו לחסל, חיוך רחב של בעל הבית וחום, לא רק מהאח הבוערת.
גם הפאב המקומי, המעוצב בחן, מפתיע בגדול.
ואולי בעצם זה לא מפתיע. התשתיות קיימות כאן, הנופים נפלאים, האנשים פתוחים ומכניסי אורחים, ורק התיירים חסרים.
מהרו, לפני שהם יגיעו.
טברנה מראקי מעל הנחל, אירוח מכל הלב (צילום: כרמית וייס)
מידע נוסף
השכרת רכב ביוון
בתי מלון בכפר אלטוחורי
כתבות נוספות על האזור
יעדי טיול סביב הר האולימפוס
פניני סלוניקי
מסלולים בחצי האי פיליון
7 יעדי חובה באתונה
* הכותבת היתה אורחת לשכת התיירות של סנטרל מקדוניה.
סלוניקי (A) ויעדים למרגלות הר האולימפוס המוזכרים בכתבה:
העיר קטריני (B), הכפר אלאטוחורי (C), הכפר קאטו מיליה (D), הכפר ליטוחורו (E)
בתי מלון מומלצים: מלון בוטיק אלסיידס | מלון ואאלה
סתווניות ורקפות פורחות כאן כבר בסוף ספטמבר, בחופשת החגים שלנו (צילום: כרמית וייס)
סקי בחורף וטיולים בקיץ
לבד מהר האולימפוס עצמו, שהוא אבן שואבת למטיילים, ועוד שני אתרי ארכיאולוגיה חשובים, המקום כמעט לא מתוייר ולא ממש ערוך לקליטת תיירים שאינם דוברי אנגלית, וזה בשבילי חלק מהקסם שלו.
למרות זאת יש בכפר הקטן אלאטוחורי מספר כלל לא קטן של בתי קפה ומסעדות, ואני תוהה, מי מגיע לכאן? ובכן, מסתבר שבחורף המצב שונה. מעל אלאטוחורי יש אתר סקי קטן, המושך אליו גולשים רבים, בעיקר מסלוניקי, ולכן יש כאן מספר מפתיע של בתי מלון מקסימים, שבקיץ המחירים בהם פשוט מצחיקים. מי שמכיר את השיטה באתרי הסקי בעולם, יודע שבקיץ כולם הופכים לחגיגה למטיילי הקיץ. גם כאן זה קורה, אבל לאט, בקצב היווני – חאלארה, כבר אמרנו...
טיול אופניים ביערות מעל אלאטוחורי, מסלול מוצל ליום קיץ חם (צילום: כרמית וייס)
הגרמנים והכפר הישן של אלאטוחורי
ואנסה וקיריאקי, השותפות של ניקוס לחלום הפיכת הכפר אלאטוחורי לאבן שואבת לתיירים, הן צעירות מלאות קסם ואנרגיות. השלושה, יחד עם בעל הפאב המקומי, יזמו כאן את פסטיבל אוקטובר פסט, פסטיבל בירה על משקל זה המפורסם מגרמניה. אני שותפה לחגיגה דרך הפייסבוק, לאחר חזרתי הביתה, ונראה שהוא לא פחות שמח מהמקור, כי את היוונים לא צריך ללמד לשמוח...
יש משהו אירוני בכך שלפני 70 שנה, במלחמת העולם השנייה, היו אלו הגרמנים שהרסו את הכפר, בחיפוש אחר המורדים שהסתתרו בהרי פיירייה. אחד המבנים היחידים ששרד את זעם הגרמנים הוא הכנסייה העתיקה של הכפר, בזכות הכומר המקומי שצבע את קירותיה בפיח, וכך חשבו הגרמנים שהכנסייה הקטנה, הניצבת כאן עוד מהמאה ה-17, כבר נשרפה. כיום מתגוררים בכפר כ- 500 תושבים, רובם בשכונה חדשה, שהוקמה לצד הכפר הישן. רק מבנים בודדים שופצו בכפר הישן – פאליו אלאטוחורי (אלאטוחורי הישנה), ובהם בתי המלון של ואנסה וקיריאקי.
הכנסייה העתיקה בכפר הישן של אלטוחורי, ניצלה מזעם הגרמנים (צילום: כרמית וייס)
בתי המלון של ואנסה וקיריאקי
לכל אחת משתי הנשים הצעירות והיפהפיות הללו סיפור מעניין משלה.
אביה של קיריאקי, כריסטוס שמו, הוא מהנדס משאיות (מסתבר שיש מקצוע כזה...), חובב המיתולוגיה היוונית, שנהג לבוא ולשאוב השראה על הר האולימפוס. לפני מספר שנים הוא החליט לקחת את אהבתו להר צעד אחד קדימה, ולבנות כאן מלון. הוא שיפץ בית אבן ישן, הצופה אל העמק, וקרא לו מלון בוטיק אלסיידס ( Alseides Boutique Hotel ). כיום מנהלת את המלון קיריאקי הנמרצת, שלוקחת אותנו לסיור בחדרי המלון, המעוצבים בסגנון יווני קלאסי. הכל נקי, מטופח ומעוצב בטוב טעם.
ורה, אמה של ונסה, היא בת ליוונים שהיגרו לצ'כיה. היא עברה חצי עולם והתגוררה שנים רבות בליכטנשטיין, שם נולדה ונסה, לפני שחזרה לטפל בהוריה החולים, שחזרו לעת זקנה לעיר קטריני השכנה. גם היא התאהבה בכפר והחליטה להקים בו מלון ולעסוק בשתי אהבותיה – עיצוב ואירוח. מלון ואאלה ( Vaela Hotel Cultural Resort & Spa ), קרוי על שם ואנסה ואחותה אלה, שפאלאס הוא שם משפחתן. ורה, אדריכלית במקצועה, עיצבה כל חדר במלון בסגנון מקומות בעולם אותם אהבה. כך יש חדר בסגנון טקסני, קנדי, ספרדי, שוויצרי, איטלקי ובעצם כמעט כל מקום על פני הגלובוס בו תרצו להיזכר או לבקר. אבל גאוותה של ורה הוא הספא הקטן, שמהחלון שלו נשקפים ההרים.
איך מגיעים לאלטוחורי?
העיר קטריני ( Katerini ), עיר המחוז של האזור, שוכנת לחוף המפרץ התרמאי ( Thermaic Gulf ) המשותף עם סלוניקי וחלקידיקי. אין כאן הרבה מה לעשות, מלבד כמה רחובות להולכי רגל, עם חנויות (לא בדקתי) והמון מסעדות, טברנות ובתי קפה, שהיו כולם מלאים בשעות הערב, ולמרבה הפלא גם בשעות הבוקר. גם לאורך החוף שוקק חיים בשעות הערב, והחופים – קצת מזכירים את תל אביב.
הסיבה היחידה להגיע לקטריני, היא כדי להמשיך לאלטוחורי, או דרומה לכפר ליטוחורו ( Litochoro ) שלמרגלות האולימפוס. כביש מספר 1, הכביש המהיר המקשר את סלוניקי לאתונה, יביא אתכם בתוך כ- 50 דקות מסלוניקי. מכאן, אם תבחרו בדרך המעט פחות מפותלת (הדרך הצפונית מבין השתיים האפשריות, דרך Moschopotamos ), תגיעו בעוד כ- 40 דקות לאלטוחורי. השלטים עלולים להיות קצת מבלבלים, אז השתמשו ב- GPS , למדו ימינה-שמאלה ושאר מילות ניווט ביוונית, או העזרו במילון לתנועות ידיים.
בתי מלון בכפר אלטוחורי | כתבה על סלוניקי וחצי האי חלקידיקי
חוות הסוסים פגסוס, על הדרך מקטריני לאלאטוחורי (צילום: כרמית וייס)
מדוע להגיע עד אלטוחורי?
לאלטוחורי מגיעים בשביל הנוף והאנשים, שעל כמה מהם כבר סיפרתי. להתעורר כל בוקר אל נופי האולימפוס, זה כבר מעורר השראה. אבל מה עושים כל היום?
אפשר לצאת לסיור בשני אתרי ארכיאולוגיה חשובים – ורגינה ( Vergina ), 40 ק"מ צפונה, ודיון ( Dion ), 40 ק"מ דרומה. אפשר לצאת לטיפוס על האולימפוס, או במסלול קצר לצדי מעיינות פריוניה ( Prionia ) שלמרגלותיו.
כתבה על יעדי טיול סביב הר האולימפוס
אבל אם כבר הגעתם עד אלטוחורי, מומלץ להיכנס ל"קצב החאלארה", להישאר כאן מספר ימים ולטייל בסביבה הקרובה, ועל כך בשורות הבאות.
טיול סוסים לצד הנחל, בצל עצי דולב ענקיים (צילום: כרמית וייס)
טיול באתר סקי בקיץ
באתר הסקי הקטן של אלטוחורי יש 3 רכבלים. כשאני שואלת האם הם פועלים בקיץ, לטובת המטיילים, אני מקבלת מוונסה את התשובה המאד בוטחת: "לא, אבל אם נרצה הם יפעלו!". אני אוהבת אנשים נחושים, ומאד מקווה שוונסיה וחבריה אכן יצליחו לשכנע את בעלי האתר, כי כולם כאן מבינים שהם צריכים תיירים. אנחנו, שהגענו לכאן בסתיו, נסענו עם הרכב השכור על הכביש עד תחנת הרכבל ובקתת ההרים, ומשם בדרך עפר כמעט עד לפסגת אתר הסקי. משם צעדנו ברגל, בין הפרות הרועות באחו, כמעט עד הפסגה, עד שענני הגשם המאיימים הבריחו אותנו חזרה. זכינו לעוד מבט על האולימפוס, לפני שגם הוא התכסה בעננים.
אתר הסקי אלאטוחורי בסתיו, ממול הר האולימפוס (צילום: כרמית וייס)
פארק קסום בלב היער
בקרבת אלאטוחורי הישנה, בלב יער צפוף של עצי אלון, ערמונים, אשור ואשוח, יש פינת חמד שמאד מומלץ לבקר בה. בלב היער מסתתר מפל קראמידה ( Keramida ), שנתן את שמו למקום, ופלגי מים, אותם חוצים גשרי עץ קטנים ומקסימים. הכל כאן נבנה בהתנדבות על ידי התושבים המקומיים. העצים והסלעים מכוסים טחב ירוק, שמוסיף לאווירה המיסתורית של המקום, מפני שקרני השמש ממעטות לחדור לכאן. בין ערימות עלי השלכת אפשר למצוא פטריות מכל מיני סוגים. זהו מקום אידיאלי לבילוי ביום קיץ חם, שאפשר לטייל בו שעה-שעתיים, ברגל או באופניים.
פארק קאראמידה, פלגי מים וגשרי עץ (צילום: Giapatzis Dimitris)
טיול אופניים וסוסים באזור אלטוחורי
אפרופו אופניים, דימיטרי ( Dimitris Giapantzis ), הבעלים של Steps4Action , הוא איש הספורט האתגרי של אלאטוחורי – אופני הרים, אומגה, קניוניג וסתם טיול רגלי בהרים – לכולם הוא הכתובת. אנחנו יוצאים ברכיבה אל ההרים מעל הכפר, ובדרך עוצרים ליד מערה קטנה. המקומיים יודעים לספר שכאן הסתתר יאגולאס – רובין הוד המקומי. מסתבר שכמעט לכל כפר ביוון יש את הרובין הוד שלו, שנהג לגנוב מהעשירים כדי לחלק לעניים. רובין הוד של אלאטוחורי חי בהרים שמעל הכפר, בתחילת המאה ה-20, עד שאחד מאנשיו הסגיר אותו למשטרה והוא הוצא להורג.
למחרת, כדי לשחרר את הישבן הכואב מרכיבת האופניים, אנחנו נוסעים לכפר קאטו מיליה ( Kato Milia ), 13 ק"מ דרומית-מזרחית לאלטוחורי. מחוות סוסים קטנה בשם פגסוס ( Pegasus ), אנחנו יוצאים לרכיבה לאורך נחל מקסים, שעצי דולב ענקיים מצלים עליו. לרוכבים מנוסים יותר מציעה החווה גם רכיבות של יום או יומיים בהרים, אנחנו הסתפקנו בשעה ונשארנו עם טעם של עוד.
המערה של יאגולס, רובין הוד של אלאטוחורי (צילום: כרמית וייס)
מהרו, לפני שהתיירים יגיעו
בדרך חזרה לאלטוחורי, ממש לצד הכביש (מצד ימין, לנוסעים לכיוון אלטוחורי), אנחנו עוצרים בטברנה מקסימה, הבנויה ממש מעל הנחל. שמה של הטברנה הוא מראקי ( Meraki ), שפירושו ביוונית "מכל הלב", וכך באמת המקום.
מסעדה נוספת בה אכלנו וליקקנו את האצבעות, היא מסעדת ציבאירי ( Tzivaeri ), במרכז פאליו אלאטוחורי. אוכל יווני טיפוסי, בכמות שלא הצלחנו לחסל, חיוך רחב של בעל הבית וחום, לא רק מהאח הבוערת.
גם הפאב המקומי, המעוצב בחן, מפתיע בגדול.
ואולי בעצם זה לא מפתיע. התשתיות קיימות כאן, הנופים נפלאים, האנשים פתוחים ומכניסי אורחים, ורק התיירים חסרים.
מהרו, לפני שהם יגיעו.
טברנה מראקי מעל הנחל, אירוח מכל הלב (צילום: כרמית וייס)
מידע נוסף
השכרת רכב ביוון
בתי מלון בכפר אלטוחורי
כתבות נוספות על האזור
יעדי טיול סביב הר האולימפוס
פניני סלוניקי
מסלולים בחצי האי פיליון
7 יעדי חובה באתונה
* הכותבת היתה אורחת לשכת התיירות של סנטרל מקדוניה.
טיול אופניים ביערות מעל אלאטוחורי, מסלול מוצל ליום קיץ חם (צילום: כרמית וייס)
הגרמנים והכפר הישן של אלאטוחורי
ואנסה וקיריאקי, השותפות של ניקוס לחלום הפיכת הכפר אלאטוחורי לאבן שואבת לתיירים, הן צעירות מלאות קסם ואנרגיות. השלושה, יחד עם בעל הפאב המקומי, יזמו כאן את פסטיבל אוקטובר פסט, פסטיבל בירה על משקל זה המפורסם מגרמניה. אני שותפה לחגיגה דרך הפייסבוק, לאחר חזרתי הביתה, ונראה שהוא לא פחות שמח מהמקור, כי את היוונים לא צריך ללמד לשמוח...
יש משהו אירוני בכך שלפני 70 שנה, במלחמת העולם השנייה, היו אלו הגרמנים שהרסו את הכפר, בחיפוש אחר המורדים שהסתתרו בהרי פיירייה. אחד המבנים היחידים ששרד את זעם הגרמנים הוא הכנסייה העתיקה של הכפר, בזכות הכומר המקומי שצבע את קירותיה בפיח, וכך חשבו הגרמנים שהכנסייה הקטנה, הניצבת כאן עוד מהמאה ה-17, כבר נשרפה. כיום מתגוררים בכפר כ- 500 תושבים, רובם בשכונה חדשה, שהוקמה לצד הכפר הישן. רק מבנים בודדים שופצו בכפר הישן – פאליו אלאטוחורי (אלאטוחורי הישנה), ובהם בתי המלון של ואנסה וקיריאקי.
הכנסייה העתיקה בכפר הישן של אלטוחורי, ניצלה מזעם הגרמנים (צילום: כרמית וייס)
בתי המלון של ואנסה וקיריאקי
לכל אחת משתי הנשים הצעירות והיפהפיות הללו סיפור מעניין משלה.
אביה של קיריאקי, כריסטוס שמו, הוא מהנדס משאיות (מסתבר שיש מקצוע כזה...), חובב המיתולוגיה היוונית, שנהג לבוא ולשאוב השראה על הר האולימפוס. לפני מספר שנים הוא החליט לקחת את אהבתו להר צעד אחד קדימה, ולבנות כאן מלון. הוא שיפץ בית אבן ישן, הצופה אל העמק, וקרא לו מלון בוטיק אלסיידס ( Alseides Boutique Hotel ). כיום מנהלת את המלון קיריאקי הנמרצת, שלוקחת אותנו לסיור בחדרי המלון, המעוצבים בסגנון יווני קלאסי. הכל נקי, מטופח ומעוצב בטוב טעם.
ורה, אמה של ונסה, היא בת ליוונים שהיגרו לצ'כיה. היא עברה חצי עולם והתגוררה שנים רבות בליכטנשטיין, שם נולדה ונסה, לפני שחזרה לטפל בהוריה החולים, שחזרו לעת זקנה לעיר קטריני השכנה. גם היא התאהבה בכפר והחליטה להקים בו מלון ולעסוק בשתי אהבותיה – עיצוב ואירוח. מלון ואאלה ( Vaela Hotel Cultural Resort & Spa ), קרוי על שם ואנסה ואחותה אלה, שפאלאס הוא שם משפחתן. ורה, אדריכלית במקצועה, עיצבה כל חדר במלון בסגנון מקומות בעולם אותם אהבה. כך יש חדר בסגנון טקסני, קנדי, ספרדי, שוויצרי, איטלקי ובעצם כמעט כל מקום על פני הגלובוס בו תרצו להיזכר או לבקר. אבל גאוותה של ורה הוא הספא הקטן, שמהחלון שלו נשקפים ההרים.
איך מגיעים לאלטוחורי?
העיר קטריני ( Katerini ), עיר המחוז של האזור, שוכנת לחוף המפרץ התרמאי ( Thermaic Gulf ) המשותף עם סלוניקי וחלקידיקי. אין כאן הרבה מה לעשות, מלבד כמה רחובות להולכי רגל, עם חנויות (לא בדקתי) והמון מסעדות, טברנות ובתי קפה, שהיו כולם מלאים בשעות הערב, ולמרבה הפלא גם בשעות הבוקר. גם לאורך החוף שוקק חיים בשעות הערב, והחופים – קצת מזכירים את תל אביב.
הסיבה היחידה להגיע לקטריני, היא כדי להמשיך לאלטוחורי, או דרומה לכפר ליטוחורו ( Litochoro ) שלמרגלות האולימפוס. כביש מספר 1, הכביש המהיר המקשר את סלוניקי לאתונה, יביא אתכם בתוך כ- 50 דקות מסלוניקי. מכאן, אם תבחרו בדרך המעט פחות מפותלת (הדרך הצפונית מבין השתיים האפשריות, דרך Moschopotamos ), תגיעו בעוד כ- 40 דקות לאלטוחורי. השלטים עלולים להיות קצת מבלבלים, אז השתמשו ב- GPS , למדו ימינה-שמאלה ושאר מילות ניווט ביוונית, או העזרו במילון לתנועות ידיים.
בתי מלון בכפר אלטוחורי | כתבה על סלוניקי וחצי האי חלקידיקי
חוות הסוסים פגסוס, על הדרך מקטריני לאלאטוחורי (צילום: כרמית וייס)
מדוע להגיע עד אלטוחורי?
לאלטוחורי מגיעים בשביל הנוף והאנשים, שעל כמה מהם כבר סיפרתי. להתעורר כל בוקר אל נופי האולימפוס, זה כבר מעורר השראה. אבל מה עושים כל היום?
אפשר לצאת לסיור בשני אתרי ארכיאולוגיה חשובים – ורגינה ( Vergina ), 40 ק"מ צפונה, ודיון ( Dion ), 40 ק"מ דרומה. אפשר לצאת לטיפוס על האולימפוס, או במסלול קצר לצדי מעיינות פריוניה ( Prionia ) שלמרגלותיו.
כתבה על יעדי טיול סביב הר האולימפוס
אבל אם כבר הגעתם עד אלטוחורי, מומלץ להיכנס ל"קצב החאלארה", להישאר כאן מספר ימים ולטייל בסביבה הקרובה, ועל כך בשורות הבאות.
טיול סוסים לצד הנחל, בצל עצי דולב ענקיים (צילום: כרמית וייס)
טיול באתר סקי בקיץ
באתר הסקי הקטן של אלטוחורי יש 3 רכבלים. כשאני שואלת האם הם פועלים בקיץ, לטובת המטיילים, אני מקבלת מוונסה את התשובה המאד בוטחת: "לא, אבל אם נרצה הם יפעלו!". אני אוהבת אנשים נחושים, ומאד מקווה שוונסיה וחבריה אכן יצליחו לשכנע את בעלי האתר, כי כולם כאן מבינים שהם צריכים תיירים. אנחנו, שהגענו לכאן בסתיו, נסענו עם הרכב השכור על הכביש עד תחנת הרכבל ובקתת ההרים, ומשם בדרך עפר כמעט עד לפסגת אתר הסקי. משם צעדנו ברגל, בין הפרות הרועות באחו, כמעט עד הפסגה, עד שענני הגשם המאיימים הבריחו אותנו חזרה. זכינו לעוד מבט על האולימפוס, לפני שגם הוא התכסה בעננים.
אתר הסקי אלאטוחורי בסתיו, ממול הר האולימפוס (צילום: כרמית וייס)
פארק קסום בלב היער
בקרבת אלאטוחורי הישנה, בלב יער צפוף של עצי אלון, ערמונים, אשור ואשוח, יש פינת חמד שמאד מומלץ לבקר בה. בלב היער מסתתר מפל קראמידה ( Keramida ), שנתן את שמו למקום, ופלגי מים, אותם חוצים גשרי עץ קטנים ומקסימים. הכל כאן נבנה בהתנדבות על ידי התושבים המקומיים. העצים והסלעים מכוסים טחב ירוק, שמוסיף לאווירה המיסתורית של המקום, מפני שקרני השמש ממעטות לחדור לכאן. בין ערימות עלי השלכת אפשר למצוא פטריות מכל מיני סוגים. זהו מקום אידיאלי לבילוי ביום קיץ חם, שאפשר לטייל בו שעה-שעתיים, ברגל או באופניים.
פארק קאראמידה, פלגי מים וגשרי עץ (צילום: Giapatzis Dimitris)
טיול אופניים וסוסים באזור אלטוחורי
אפרופו אופניים, דימיטרי ( Dimitris Giapantzis ), הבעלים של Steps4Action , הוא איש הספורט האתגרי של אלאטוחורי – אופני הרים, אומגה, קניוניג וסתם טיול רגלי בהרים – לכולם הוא הכתובת. אנחנו יוצאים ברכיבה אל ההרים מעל הכפר, ובדרך עוצרים ליד מערה קטנה. המקומיים יודעים לספר שכאן הסתתר יאגולאס – רובין הוד המקומי. מסתבר שכמעט לכל כפר ביוון יש את הרובין הוד שלו, שנהג לגנוב מהעשירים כדי לחלק לעניים. רובין הוד של אלאטוחורי חי בהרים שמעל הכפר, בתחילת המאה ה-20, עד שאחד מאנשיו הסגיר אותו למשטרה והוא הוצא להורג.
למחרת, כדי לשחרר את הישבן הכואב מרכיבת האופניים, אנחנו נוסעים לכפר קאטו מיליה ( Kato Milia ), 13 ק"מ דרומית-מזרחית לאלטוחורי. מחוות סוסים קטנה בשם פגסוס ( Pegasus ), אנחנו יוצאים לרכיבה לאורך נחל מקסים, שעצי דולב ענקיים מצלים עליו. לרוכבים מנוסים יותר מציעה החווה גם רכיבות של יום או יומיים בהרים, אנחנו הסתפקנו בשעה ונשארנו עם טעם של עוד.
המערה של יאגולס, רובין הוד של אלאטוחורי (צילום: כרמית וייס)
מהרו, לפני שהתיירים יגיעו
בדרך חזרה לאלטוחורי, ממש לצד הכביש (מצד ימין, לנוסעים לכיוון אלטוחורי), אנחנו עוצרים בטברנה מקסימה, הבנויה ממש מעל הנחל. שמה של הטברנה הוא מראקי ( Meraki ), שפירושו ביוונית "מכל הלב", וכך באמת המקום.
מסעדה נוספת בה אכלנו וליקקנו את האצבעות, היא מסעדת ציבאירי ( Tzivaeri ), במרכז פאליו אלאטוחורי. אוכל יווני טיפוסי, בכמות שלא הצלחנו לחסל, חיוך רחב של בעל הבית וחום, לא רק מהאח הבוערת.
גם הפאב המקומי, המעוצב בחן, מפתיע בגדול.
ואולי בעצם זה לא מפתיע. התשתיות קיימות כאן, הנופים נפלאים, האנשים פתוחים ומכניסי אורחים, ורק התיירים חסרים.
מהרו, לפני שהם יגיעו.
טברנה מראקי מעל הנחל, אירוח מכל הלב (צילום: כרמית וייס)
מידע נוסף
השכרת רכב ביוון
בתי מלון בכפר אלטוחורי
כתבות נוספות על האזור
יעדי טיול סביב הר האולימפוס
פניני סלוניקי
מסלולים בחצי האי פיליון
7 יעדי חובה באתונה
* הכותבת היתה אורחת לשכת התיירות של סנטרל מקדוניה.
הכנסייה העתיקה בכפר הישן של אלטוחורי, ניצלה מזעם הגרמנים (צילום: כרמית וייס)
איך מגיעים לאלטוחורי?
העיר קטריני ( Katerini ), עיר המחוז של האזור, שוכנת לחוף המפרץ התרמאי ( Thermaic Gulf ) המשותף עם סלוניקי וחלקידיקי. אין כאן הרבה מה לעשות, מלבד כמה רחובות להולכי רגל, עם חנויות (לא בדקתי) והמון מסעדות, טברנות ובתי קפה, שהיו כולם מלאים בשעות הערב, ולמרבה הפלא גם בשעות הבוקר. גם לאורך החוף שוקק חיים בשעות הערב, והחופים – קצת מזכירים את תל אביב.
הסיבה היחידה להגיע לקטריני, היא כדי להמשיך לאלטוחורי, או דרומה לכפר ליטוחורו ( Litochoro ) שלמרגלות האולימפוס. כביש מספר 1, הכביש המהיר המקשר את סלוניקי לאתונה, יביא אתכם בתוך כ- 50 דקות מסלוניקי. מכאן, אם תבחרו בדרך המעט פחות מפותלת (הדרך הצפונית מבין השתיים האפשריות, דרך Moschopotamos ), תגיעו בעוד כ- 40 דקות לאלטוחורי. השלטים עלולים להיות קצת מבלבלים, אז השתמשו ב- GPS , למדו ימינה-שמאלה ושאר מילות ניווט ביוונית, או העזרו במילון לתנועות ידיים.
בתי מלון בכפר אלטוחורי | כתבה על סלוניקי וחצי האי חלקידיקי
חוות הסוסים פגסוס, על הדרך מקטריני לאלאטוחורי (צילום: כרמית וייס)
מדוע להגיע עד אלטוחורי?
לאלטוחורי מגיעים בשביל הנוף והאנשים, שעל כמה מהם כבר סיפרתי. להתעורר כל בוקר אל נופי האולימפוס, זה כבר מעורר השראה. אבל מה עושים כל היום?
אפשר לצאת לסיור בשני אתרי ארכיאולוגיה חשובים – ורגינה ( Vergina ), 40 ק"מ צפונה, ודיון ( Dion ), 40 ק"מ דרומה. אפשר לצאת לטיפוס על האולימפוס, או במסלול קצר לצדי מעיינות פריוניה ( Prionia ) שלמרגלותיו.
כתבה על יעדי טיול סביב הר האולימפוס
אבל אם כבר הגעתם עד אלטוחורי, מומלץ להיכנס ל"קצב החאלארה", להישאר כאן מספר ימים ולטייל בסביבה הקרובה, ועל כך בשורות הבאות.
טיול סוסים לצד הנחל, בצל עצי דולב ענקיים (צילום: כרמית וייס)
טיול באתר סקי בקיץ
באתר הסקי הקטן של אלטוחורי יש 3 רכבלים. כשאני שואלת האם הם פועלים בקיץ, לטובת המטיילים, אני מקבלת מוונסה את התשובה המאד בוטחת: "לא, אבל אם נרצה הם יפעלו!". אני אוהבת אנשים נחושים, ומאד מקווה שוונסיה וחבריה אכן יצליחו לשכנע את בעלי האתר, כי כולם כאן מבינים שהם צריכים תיירים. אנחנו, שהגענו לכאן בסתיו, נסענו עם הרכב השכור על הכביש עד תחנת הרכבל ובקתת ההרים, ומשם בדרך עפר כמעט עד לפסגת אתר הסקי. משם צעדנו ברגל, בין הפרות הרועות באחו, כמעט עד הפסגה, עד שענני הגשם המאיימים הבריחו אותנו חזרה. זכינו לעוד מבט על האולימפוס, לפני שגם הוא התכסה בעננים.
אתר הסקי אלאטוחורי בסתיו, ממול הר האולימפוס (צילום: כרמית וייס)
פארק קסום בלב היער
בקרבת אלאטוחורי הישנה, בלב יער צפוף של עצי אלון, ערמונים, אשור ואשוח, יש פינת חמד שמאד מומלץ לבקר בה. בלב היער מסתתר מפל קראמידה ( Keramida ), שנתן את שמו למקום, ופלגי מים, אותם חוצים גשרי עץ קטנים ומקסימים. הכל כאן נבנה בהתנדבות על ידי התושבים המקומיים. העצים והסלעים מכוסים טחב ירוק, שמוסיף לאווירה המיסתורית של המקום, מפני שקרני השמש ממעטות לחדור לכאן. בין ערימות עלי השלכת אפשר למצוא פטריות מכל מיני סוגים. זהו מקום אידיאלי לבילוי ביום קיץ חם, שאפשר לטייל בו שעה-שעתיים, ברגל או באופניים.
פארק קאראמידה, פלגי מים וגשרי עץ (צילום: Giapatzis Dimitris)
טיול אופניים וסוסים באזור אלטוחורי
אפרופו אופניים, דימיטרי ( Dimitris Giapantzis ), הבעלים של Steps4Action , הוא איש הספורט האתגרי של אלאטוחורי – אופני הרים, אומגה, קניוניג וסתם טיול רגלי בהרים – לכולם הוא הכתובת. אנחנו יוצאים ברכיבה אל ההרים מעל הכפר, ובדרך עוצרים ליד מערה קטנה. המקומיים יודעים לספר שכאן הסתתר יאגולאס – רובין הוד המקומי. מסתבר שכמעט לכל כפר ביוון יש את הרובין הוד שלו, שנהג לגנוב מהעשירים כדי לחלק לעניים. רובין הוד של אלאטוחורי חי בהרים שמעל הכפר, בתחילת המאה ה-20, עד שאחד מאנשיו הסגיר אותו למשטרה והוא הוצא להורג.
למחרת, כדי לשחרר את הישבן הכואב מרכיבת האופניים, אנחנו נוסעים לכפר קאטו מיליה ( Kato Milia ), 13 ק"מ דרומית-מזרחית לאלטוחורי. מחוות סוסים קטנה בשם פגסוס ( Pegasus ), אנחנו יוצאים לרכיבה לאורך נחל מקסים, שעצי דולב ענקיים מצלים עליו. לרוכבים מנוסים יותר מציעה החווה גם רכיבות של יום או יומיים בהרים, אנחנו הסתפקנו בשעה ונשארנו עם טעם של עוד.
המערה של יאגולס, רובין הוד של אלאטוחורי (צילום: כרמית וייס)
מהרו, לפני שהתיירים יגיעו
בדרך חזרה לאלטוחורי, ממש לצד הכביש (מצד ימין, לנוסעים לכיוון אלטוחורי), אנחנו עוצרים בטברנה מקסימה, הבנויה ממש מעל הנחל. שמה של הטברנה הוא מראקי ( Meraki ), שפירושו ביוונית "מכל הלב", וכך באמת המקום.
מסעדה נוספת בה אכלנו וליקקנו את האצבעות, היא מסעדת ציבאירי ( Tzivaeri ), במרכז פאליו אלאטוחורי. אוכל יווני טיפוסי, בכמות שלא הצלחנו לחסל, חיוך רחב של בעל הבית וחום, לא רק מהאח הבוערת.
גם הפאב המקומי, המעוצב בחן, מפתיע בגדול.
ואולי בעצם זה לא מפתיע. התשתיות קיימות כאן, הנופים נפלאים, האנשים פתוחים ומכניסי אורחים, ורק התיירים חסרים.
מהרו, לפני שהם יגיעו.
טברנה מראקי מעל הנחל, אירוח מכל הלב (צילום: כרמית וייס)
מידע נוסף
השכרת רכב ביוון
בתי מלון בכפר אלטוחורי
כתבות נוספות על האזור
יעדי טיול סביב הר האולימפוס
פניני סלוניקי
מסלולים בחצי האי פיליון
7 יעדי חובה באתונה
* הכותבת היתה אורחת לשכת התיירות של סנטרל מקדוניה.
חוות הסוסים פגסוס, על הדרך מקטריני לאלאטוחורי (צילום: כרמית וייס)
טיול סוסים לצד הנחל, בצל עצי דולב ענקיים (צילום: כרמית וייס)
טיול באתר סקי בקיץ
באתר הסקי הקטן של אלטוחורי יש 3 רכבלים. כשאני שואלת האם הם פועלים בקיץ, לטובת המטיילים, אני מקבלת מוונסה את התשובה המאד בוטחת: "לא, אבל אם נרצה הם יפעלו!". אני אוהבת אנשים נחושים, ומאד מקווה שוונסיה וחבריה אכן יצליחו לשכנע את בעלי האתר, כי כולם כאן מבינים שהם צריכים תיירים. אנחנו, שהגענו לכאן בסתיו, נסענו עם הרכב השכור על הכביש עד תחנת הרכבל ובקתת ההרים, ומשם בדרך עפר כמעט עד לפסגת אתר הסקי. משם צעדנו ברגל, בין הפרות הרועות באחו, כמעט עד הפסגה, עד שענני הגשם המאיימים הבריחו אותנו חזרה. זכינו לעוד מבט על האולימפוס, לפני שגם הוא התכסה בעננים.
אתר הסקי אלאטוחורי בסתיו, ממול הר האולימפוס (צילום: כרמית וייס)
פארק קסום בלב היער
בקרבת אלאטוחורי הישנה, בלב יער צפוף של עצי אלון, ערמונים, אשור ואשוח, יש פינת חמד שמאד מומלץ לבקר בה. בלב היער מסתתר מפל קראמידה ( Keramida ), שנתן את שמו למקום, ופלגי מים, אותם חוצים גשרי עץ קטנים ומקסימים. הכל כאן נבנה בהתנדבות על ידי התושבים המקומיים. העצים והסלעים מכוסים טחב ירוק, שמוסיף לאווירה המיסתורית של המקום, מפני שקרני השמש ממעטות לחדור לכאן. בין ערימות עלי השלכת אפשר למצוא פטריות מכל מיני סוגים. זהו מקום אידיאלי לבילוי ביום קיץ חם, שאפשר לטייל בו שעה-שעתיים, ברגל או באופניים.
פארק קאראמידה, פלגי מים וגשרי עץ (צילום: Giapatzis Dimitris)
טיול אופניים וסוסים באזור אלטוחורי
אפרופו אופניים, דימיטרי ( Dimitris Giapantzis ), הבעלים של Steps4Action , הוא איש הספורט האתגרי של אלאטוחורי – אופני הרים, אומגה, קניוניג וסתם טיול רגלי בהרים – לכולם הוא הכתובת. אנחנו יוצאים ברכיבה אל ההרים מעל הכפר, ובדרך עוצרים ליד מערה קטנה. המקומיים יודעים לספר שכאן הסתתר יאגולאס – רובין הוד המקומי. מסתבר שכמעט לכל כפר ביוון יש את הרובין הוד שלו, שנהג לגנוב מהעשירים כדי לחלק לעניים. רובין הוד של אלאטוחורי חי בהרים שמעל הכפר, בתחילת המאה ה-20, עד שאחד מאנשיו הסגיר אותו למשטרה והוא הוצא להורג.
למחרת, כדי לשחרר את הישבן הכואב מרכיבת האופניים, אנחנו נוסעים לכפר קאטו מיליה ( Kato Milia ), 13 ק"מ דרומית-מזרחית לאלטוחורי. מחוות סוסים קטנה בשם פגסוס ( Pegasus ), אנחנו יוצאים לרכיבה לאורך נחל מקסים, שעצי דולב ענקיים מצלים עליו. לרוכבים מנוסים יותר מציעה החווה גם רכיבות של יום או יומיים בהרים, אנחנו הסתפקנו בשעה ונשארנו עם טעם של עוד.
המערה של יאגולס, רובין הוד של אלאטוחורי (צילום: כרמית וייס)
מהרו, לפני שהתיירים יגיעו
בדרך חזרה לאלטוחורי, ממש לצד הכביש (מצד ימין, לנוסעים לכיוון אלטוחורי), אנחנו עוצרים בטברנה מקסימה, הבנויה ממש מעל הנחל. שמה של הטברנה הוא מראקי ( Meraki ), שפירושו ביוונית "מכל הלב", וכך באמת המקום.
מסעדה נוספת בה אכלנו וליקקנו את האצבעות, היא מסעדת ציבאירי ( Tzivaeri ), במרכז פאליו אלאטוחורי. אוכל יווני טיפוסי, בכמות שלא הצלחנו לחסל, חיוך רחב של בעל הבית וחום, לא רק מהאח הבוערת.
גם הפאב המקומי, המעוצב בחן, מפתיע בגדול.
ואולי בעצם זה לא מפתיע. התשתיות קיימות כאן, הנופים נפלאים, האנשים פתוחים ומכניסי אורחים, ורק התיירים חסרים.
מהרו, לפני שהם יגיעו.
טברנה מראקי מעל הנחל, אירוח מכל הלב (צילום: כרמית וייס)
מידע נוסף
השכרת רכב ביוון
בתי מלון בכפר אלטוחורי
כתבות נוספות על האזור
יעדי טיול סביב הר האולימפוס
פניני סלוניקי
מסלולים בחצי האי פיליון
7 יעדי חובה באתונה
* הכותבת היתה אורחת לשכת התיירות של סנטרל מקדוניה.
אתר הסקי אלאטוחורי בסתיו, ממול הר האולימפוס (צילום: כרמית וייס)
פארק קאראמידה, פלגי מים וגשרי עץ (צילום: Giapatzis Dimitris)
טיול אופניים וסוסים באזור אלטוחורי
אפרופו אופניים, דימיטרי ( Dimitris Giapantzis ), הבעלים של Steps4Action , הוא איש הספורט האתגרי של אלאטוחורי – אופני הרים, אומגה, קניוניג וסתם טיול רגלי בהרים – לכולם הוא הכתובת. אנחנו יוצאים ברכיבה אל ההרים מעל הכפר, ובדרך עוצרים ליד מערה קטנה. המקומיים יודעים לספר שכאן הסתתר יאגולאס – רובין הוד המקומי. מסתבר שכמעט לכל כפר ביוון יש את הרובין הוד שלו, שנהג לגנוב מהעשירים כדי לחלק לעניים. רובין הוד של אלאטוחורי חי בהרים שמעל הכפר, בתחילת המאה ה-20, עד שאחד מאנשיו הסגיר אותו למשטרה והוא הוצא להורג.
למחרת, כדי לשחרר את הישבן הכואב מרכיבת האופניים, אנחנו נוסעים לכפר קאטו מיליה ( Kato Milia ), 13 ק"מ דרומית-מזרחית לאלטוחורי. מחוות סוסים קטנה בשם פגסוס ( Pegasus ), אנחנו יוצאים לרכיבה לאורך נחל מקסים, שעצי דולב ענקיים מצלים עליו. לרוכבים מנוסים יותר מציעה החווה גם רכיבות של יום או יומיים בהרים, אנחנו הסתפקנו בשעה ונשארנו עם טעם של עוד.
המערה של יאגולס, רובין הוד של אלאטוחורי (צילום: כרמית וייס)
מהרו, לפני שהתיירים יגיעו
בדרך חזרה לאלטוחורי, ממש לצד הכביש (מצד ימין, לנוסעים לכיוון אלטוחורי), אנחנו עוצרים בטברנה מקסימה, הבנויה ממש מעל הנחל. שמה של הטברנה הוא מראקי ( Meraki ), שפירושו ביוונית "מכל הלב", וכך באמת המקום.
מסעדה נוספת בה אכלנו וליקקנו את האצבעות, היא מסעדת ציבאירי ( Tzivaeri ), במרכז פאליו אלאטוחורי. אוכל יווני טיפוסי, בכמות שלא הצלחנו לחסל, חיוך רחב של בעל הבית וחום, לא רק מהאח הבוערת.
גם הפאב המקומי, המעוצב בחן, מפתיע בגדול.
ואולי בעצם זה לא מפתיע. התשתיות קיימות כאן, הנופים נפלאים, האנשים פתוחים ומכניסי אורחים, ורק התיירים חסרים.
מהרו, לפני שהם יגיעו.
טברנה מראקי מעל הנחל, אירוח מכל הלב (צילום: כרמית וייס)
מידע נוסף
השכרת רכב ביוון
בתי מלון בכפר אלטוחורי
כתבות נוספות על האזור
יעדי טיול סביב הר האולימפוס
פניני סלוניקי
מסלולים בחצי האי פיליון
7 יעדי חובה באתונה
* הכותבת היתה אורחת לשכת התיירות של סנטרל מקדוניה.
המערה של יאגולס, רובין הוד של אלאטוחורי (צילום: כרמית וייס)
מהרו, לפני שהם יגיעו.
טברנה מראקי מעל הנחל, אירוח מכל הלב (צילום: כרמית וייס)
מידע נוסף
השכרת רכב ביוון
בתי מלון בכפר אלטוחורי
כתבות נוספות על האזור
יעדי טיול סביב הר האולימפוס
פניני סלוניקי
מסלולים בחצי האי פיליון
7 יעדי חובה באתונה
* הכותבת היתה אורחת לשכת התיירות של סנטרל מקדוניה.
7 יעדי חובה באתונה