שמורת לוגרסקה דולינה -
הרחק מהמולת התיירים של סלובניה
מאת: כרמית וייס
אם אתם חובבי טיולים בטבע, בלי מכוניות, ללא עשן ופיח, זהו המקום עבורכם. שמורת הטבע לוגרסקה דולינה, בלב הרי האלפים של סלובניה, היא חגיגה לאוהבי הטבע והנופים. זהו אזור מבודד, פחות מפותח ולא עמוס בתיירים, ולכן זוכים המגיעים לכאן לחוויה הרבה יותר קרובה לטבע ולמקורות. הכפרים הקטנים טרם נכבשו בצורה מאסיבית על ידי התיירים, מסלולי הטיול אינם עמוסים במבקרים והכל טובל ברוגע פסטורלי ובנופים קסומים.
הכפר סאוצ'בה (A) והעמקים רובנו קוט (B), לוגרסקה דולינה (C), מטאו קוט (D),
הכפר פודולשבה על הכביש הפנורמי (E), העיירה לוצ'ה (F),
הצימר של משפחת שטיפטר בכפר
מחוז סאוצ'בה - נא להכיר!
מחוז סאוצ'בה (Solcava) ממוקם בצפון סלובניה, על הגבול עם אוסטריה. בקצהו העליון של נהר סביניה (Upper Savinja). זהו הוא מחוז קטן וקומפקטי, בו המרחקים קצרים.
מהעמק המרכזי, עמק סביניה העליון, המשתרע ממזרח למערב, מתפצלים דרומה שלושה עמקים מקבילים - רובאנו קוט (Robanov kot), לוגרסקה דולינה (Logarska Dolina) ומטקאו קוט (Matkov kot) - כך לפי הסדר בו תפגשו בהם בבואכם מלובליאנה.
עמק לוגרסקה דולינה הוא הגדול והמוכר בין שלושת העמקים הללו, והיחיד שהוכרז כשמורה, ולפיכך המבקרים נדרשים לשלם בכניסה אליו.
מלבד שלושת העמקים הללו, שכמעט ואינם מיושבים, כולל המחוז גם אזור הררי בו פזורים כפרים קטנים וחוות רבות. באזור זה מומלץ מאד לבקר על ידי נסיעה על הכביש הפנורמי שמצפון לעמק סאוצ'בה.
לינה בעמק לוגרסקה דולינה
חוות מבודדות לצדי הכביש הפנורמי (צילום: כרמית וייס)
הנופים הנפלאים של הכביש הפנורמי
הכביש הפנורמי עולה אל הרכס שמעל הכביש הראשי של העמק (428) מצפון, ועושה דרכו לאורך כ- 20 קילומטרים, עד שהוא חוזר ויורד לעמק. הוא מתחיל בכפר סאוצ'בה (Solcava ), עובר בכפר פודולשבה (Podolševa), למרגלות רכס Olševa , ומסתיים בין עמק לוגרסקה דולינה לעמק מטקאו קוט, ואפשר גם בכיוון ההפוך כמובן. לאורך הכביש מספר רב של נקודות תצפית לכיוון דרום, אל עבר עמק סביניה ופסגות ההרים הגבוהים והמרשימים שמצידו השני.
לאורכה של הדרך כפרים זעירים, כנסיות קטנות וחוות רבות, שחלקן, אגב, מארחות תיירים. קשה להבין איך אנשים חיים במקומות כה מבודדים, אבל אי אפשר להמנע מלקנא בהם על הנוף הפסטורלי שהוא מנת חלקם היום-יומית. הנופים הנפלאים בהחלט מצדיקים את המאמץ שבנסיעה בכביש ההררי, הצר והמפותל.
סביב לכפר הקטנטן והציורי פודולשבה, השוכן בגובה של מעל 1,100 מ', פזורות חוות רבות. ב מרכזו בולטת כנסיה קטנה, בסגנון הברוק, שנבנתה במאה ה- 19.
באזור זה נמצאת חוות Bukovnik , השוכנת בגובה 1,327 מ', ונחשבת לחוות הגבוהה ביותר בסלובניה.
שלווה לצדי הכביש הפנורמי (צילום: כרמית וייס)
הכפר הציורי Podolševa והכנסיה (צילום: כרמית וייס)
מחוז סאוצ'בה - למטיילים מחפשי השקט
מחוז סאוצ'בה דליל באוכלוסיה וגם כמות התיירים בו עדיין אינה גדולה, וזהו חלק מהקסם שלו. הוא אידאלי למי שמחפש טבע, טיולים רגליים, טיולי אופניים, סוסים, מצנחי רחיפה, ראפטינג והרבה שקט. הכפר המרכזי במחוז הוא סאוצ'בה (Solcava ), בו ניתן למצוא מרכז מידע לתיירים, סופרמרקט קטן, בארים ומסעדה אחת או שתיים. הפסגה הגבוהה באזור היא Turska gora , ברכס שמדרום לעמק סביניה (2,251 מ'). ההרים הגבוהים מכוסים שלג בחורף (מנובמבר עד מאי) וגם העמקים זוכים למנת שלג, בדרך כלל מסוף נובמבר עד תחילת אפריל (יש במקום גם שני אתרי סקי זעירים).
חוץ מטבע ונוף יש כאן גם מספר כנסיות עתיקות ויפות, מערה בה נמצאו שרידי האדם הקדמון ומספר חוות בהן אפשר לבקר וללמוד על אורח החיים של חקלאי המקום.
האזור מציע לינה בבתי חווה, מלונות קטנים, בתי הארחה וחדרים בבתי המקומיים.
מחוז סאוצ'בה הוא בית גידול למספר מיני צמחים מוגנים, בהם "אוזן הפיל" (primula auricula ), אותו תוכלו לראות לצידי הדרכים, ואדלוויס, פרח האלפים המפורסם.
תושבי המחוז מתפרנסים מיערנות, גידול בעלי חיים, ולאחרונה גם מתיירות, המנסה לשמור על איזון עם הטבע ולא להביא למקום כמויות גדולות של תייירים.
את המקום המרכזי בתיירות של מחוז סאוצ'בה תופסת שמורת לוגרסקה דולינה.
עלה של אוזן הפיל, הכניסה לשמורת לוגרסקה דולינה (צילום: כרמית וייס)
שמורת לוגרסקה דולינה
שמורת הטבע השניה בגודלה בסלובניה, היא למעשה עמק, שנוצר על ידי קרחון ענק בתקופת הקרח. הקרחון יצר עמק בצורת האות U , שבעה קילומטרים אורכו, ועד 400 מטרים רוחבו. העמק מוקף על ידי הרים גבוהים, חלקם בגובה של מעל 2,000 מ', השייכים לרכס האלפים קמניק-סביניה (Kamnik-Savinja Alps ). בתחום השמורה כ- 20 מפלי מים, אך חלקם יבשים בקיץ. זהו מקום מצוין לטיולי נוף, מסלולי הליכה, רכיבה על אופניים או סוסים וטיפוס הרים.
עמק לוגרסקה מחולק לשלושה חלקים: התחתון נקרא לוג (Log), המרכזי נקרא פלסט (Plest) והעליון נקרא קוט (Kot). לוג ופלסט מכוסים כרי מרעה, בעוד קוט מיוער בחלקו. אוכלוסיית העמק כוללת 30 (!) תושבים בלבד ויש בו עוד מספר בתי הארחה קטנים ויפים, המקפידים להשתלב היטב בנוף. לכל אורכו של העמק יש שביל הליכה סלול ונוח, המתאים גם לרוכבי אופניים. המפל המרשים ביותר הוא מפל רינקה. חוץ ממנו כדאי לראות גם את מפל פלנק (Slap Palenl), בצידו המזרחי של העמק, ליד מלון פלסניק (פרטים על המלון בסוף הכתבה).
מפל רינקה (SlapRinka), המפל הגבוה ביותר בסלובניה, 90 מטר גובהו, נמצא בקצה הדרומי של שמורת לוגרסקה דולינה. באביב כמות המים בשיאה, בגלל הפשרת השלגים על הרכס, אבל בקיץ כמות המים לא גדולה. מצידו הימני של המפל, על שפת המצוק, נבנה פאב-קיוסק הצופה עליו מלמעלה.
כדי להגיע למפל יש ללכת ברגל 10 דקות ממגרש החניה, בעליה קלה.
אתר אינטרנט
מיטיבי הלכת יכולי ם להמשיך ולעלות בדרך הממשיכה ממפל רינקה אל עבר אגן הניקוז שלו, אגן אוקרסלי (OkreseljBasin ) , הנמצא על הרכס שמעל המפל.
זוהי מעין בקעה, הנמצאת בקצה הדרומי של שמורת לוגרסקה דולינה, המקום הגבוה ביותר אליו ניתן להגיע ללא ציוד טיפוס מקצועי. למרגלות הפיסגה נפרש נוף מרהיב של עמק לוגרסקה, המוקף רכסי הרים גבוהים ואף מספר קרחונים קטנים, ששומרים על הלבן המקסים שלהם עד סוף הקיץ. כדי להגיע לכאן יש להמשיך בטיפוס לא קל ממפל רינקה, לגובה 1,390 מ' (כשעה וחצי הליכה), עד לבקתת הרים נחמדה, בה ניתן לקנות שתיה ואוכל קל, אבל בעיקר לצפות על הנוף נפלא. מסלול זה הוא למיטיבי לכת בלבד, עם טיפוס רצוף ולא קל של כ- 450 מ', ואחר כך גם צריך לרדת... אבל למי שמסוגל כדאי מאד ללכת במסלול זה. בבקתת ההרים, אליה מגיעים המטיילים העולים לכאן ברגל, יש אווירה נחמדה. ביום שמש תוכלו לשבת ליד השולחנות, לשתות כוס שוקו או בירה, ולאכול משהו קל.
בעליה ממפל רינקה לאגן אוקרסלי, הנופים מפצים על הקושי (צילום: כרמית וייס)
מסלול נוסף שאני ממליצה עליו, למיטיבי לכת בלבד, הוא המסלול לקלמנקה יאמה (Klemenca Jama ). זהו מסלול של כשעה וחצי בעליה לא קלה, שבסופו בקתת הרים, בה ניתן לאכול ובעיקר לצפות על הנוף. אפשר לעלות ולרדת משלושה מסלולים שונים, שכולם יוצאים מהח ניה של מלון פלסניק ומעט דרומה ממנו, והם שונים מעט במידת תלילותם. כל המסלולים עושים דרכם ביער קסום, ובמסלול המרכזי עוברים דרך מנהרה מרשימה בסלע.
המנהרה במסלול המרכזי ו נופים בדרך לקלאמנסקה יאמה, צורה אופיינית לעמק קרחוני בצורת U (צילום: כרמית וייס)
עמק מטקאו קוט
העמק המקביל לעמק לוגרסקה דולינה, מעט מערבה ממנו, נוצר אף הוא על ידי קרחונים. רק לתחילתו של העמק ניתן להגיע ברכב, ואת המשכו יש ללכת ברגל. ההליכה היא בשביל שרובו עובר ביער. לכו עד שתרגישו שספגתם את הנוף ועייפתם.
אם אתם מיטיבי לכת תוכלו ללכת למכתש הקטן, Matkov Škaf שמו, בהרים המתנשאים בקצהו של העמק. זהו מכתש שרוחבו 15 מ' והעומק שלו 25 מ', שנוצר על ידי מפל, הנופל מגובה 40 מ', שמימיו זורמים רק באביב.
מספר חוות מבודדות, פזורות על הרכס שמצפון לעמק מטקאו קוט, שאליו ניתן לעלות בכביש המאפשר תצפית מרהיבה על העמק וההרים סביב לו. בחוות ניתן לראות איך מגדלים עיזים, חזירים וגינות ירק קטנות. עיצרו ונסו לשוחח עם המקומיים החביבים, ששמחים שמישהו הגיע ל"סוף העולם" שלהם (בתקווה שתמצאו גם דוברי אנגלית).
קצהו של עמק מטאו קוט (צילום: כרמית וייס)
עמק רובאנו קוט
רק לתחילתו של העמק המקביל ללוגרסקה דולינה ממזרח, ניתן להגיע ברכב ואת המשכו מומלץ מאד ללכת ברגל. מסלול הליכה של כשעה וחצי מסופו של הכביש, מגיע אל Robanova Planina שבקצהו של העמק. במקום יש למחלבה אלפינית קטנה, בה ניתן לקנות גבינה מייצור מקומי ולאכול אותה עם לחם שחור, אך אל תבנו על זה כי הטעם לא אהוב על כולם... והמחלבה פתוחה רק ביולי-אוגוסט.
המסלול הוא בעליה מתונה מגובה 580 מ' עד לגובה 900 מ', לאורך קרקעית העמק, והנוף בסיומו בהחלט שווה את המאמץ. את המשכו של המסלול מהבקתה ניתן לעשות רק עם ציוד טיפוס הרים מקצועי.
בתחילתו של העמק מספר חוות מקסימות, המציעות לינה לתיירים. מספר חוות מבודדות, הפזורות על הרכס שממערב לעמק רובאנו קוט, מאפשרות תצפית מרהיבה על העמק וההרים סביב לו.
המחלבה האלפינית ברובאנו קוט (צילום: כרמית וייס)
הכפר סאוצ'בה
הכפר הקטן סאוצ'בה (Solčava) , השוכן בגובה 660 מ', משמש כמרכז האדמיניסטרטיבי של מחוז סאוצ'בה, ובסיס נוח לטיולים באזור. נהר סביניה (Savinja ) חוצה את הכפר ולצידו הכביש הראשי של העמק. קרוב למרכז הכפר כנסיה יפהפיה עם בית קברות מטופח ומרשים, בו ניתן לראות קבורה של מספר בני משפחה בקבר אחד. במרכז הכפר יש גם תחנת מידע לתיירים, סופרמרקט קטן, פאב, מלון ודירות וחדרים לאירוח.
לינה בכפר סאוצ'בה
הכנסייה של סאוצ'בה ו תושבים חביבים של עמק לוגרסקה דולינה (צילום: כרמית וייס)
העיירה לוצה, סלע המחט והדרך אל "סוף הדרך"...
בעיירה הקטנה לוצ'ה (Luce) תעברו בדרככם הלוך וחזור, וגם אם תרצו מסעדה טובה כדאי לכם להגיע לפה. גם היא כמו סאוצ'בה, שוכנת על גדות נהר סביניה והרים סביב לה . כדאי לשוטט בכפר, להתבונן בגינות המטופחות ובגינות הירק המושקעות, שניתן למצוא כמעט ליד כל בית. כמעט בכל גינת ירק תוכלו לראות שיחים מטפסים עם פרחים קטנים יפים ותרמילים כמו של שעועית (כנראה שזו באמת שעועית), שיח המאפיין את מרבית גינות הירק בכפרי סלובניה. בעיירה יש היצע מגוון של מקומות לינה, והיא מרוחקת רק 15 ק"מ משמורת לוגרסקה דולינה.
על הכביש בין סאוצ'בה ללוצ'ה, על הגדה המזרחית של נהר סביניה, מתנשא עמוד סלע מרשים. יש מי שחשב שהסלע מזכיר מחט וקרא לו בשם "המחט" ( The Needle ). בראש הסלע צומח עץ בודד והמראה בהחלט מרשים. קצת קשה למצוא מקום חניה לתצפית על תופעת הטבע היפה הזו, מאחר וזהו כביש ראשי וצר מאד.
סלע "המחט" וו בית מושקע במיוחד בעיירה לוצ'ה (צילום: כרמית וייס)
אם זמנכם בידכם, מומלץ לעלות בכביש הצר והמפותל דרומה, לכיוון הרכס של ואל רוג'אטק (Vel Rogatec ) בגובה 1,557 מ'. הדרך עוברת מספר כפרים ובסופה תגיעו לחווה ישנה עם תצפית מרשימה על העמק. בהמשך הדרך חסומה וצריך לרדת חזרה. זהו בדיוק המקום אליו מתכוון הביטוי "סוף הדרך", מכל הבחינות, וזה גם השם שקיבלה מאיתנו החווה, שלידה עצרנו לפיקניק.
חוות "סוף הדרך", מכאן פשוט אין לאן להמשיך (צילום: כרמית וייס)
פיקניק עם נוף, ליד חוות "סוף הדרך" (צילום: כרמית וייס)
לינה בשמורת לוגרסקה דולינה
כדאי להקדיש לאזור זה יומיים-שלושה לפחות ואפשר אף יותר. בכל מקרה כדאי להשאר ללון כאן לפחות לילה אחד. בעונת התיירות (יולי-אוגוסט) כדאי להזמין מקומות מראש. האזור הוא קטן ומרוחק ולא כדאי להשאר ללא מקום לינה. אפשר ללון גם בעיירה לוצ'ה ( Luce ) הסמוכה.
הצימר של משפחת שטיפטר
בית הארחה קטן ומשפחתי, הנקרא בית החווה של שטיפטר ( Farmhouse Štiftar ), ממוקם מעט אחרי הכניסה לכפר סאוצ'בה, בצמוד לכביש הראשי ולנהר סביניה. בשתי הקומות הראשונות גרים בעלי הבית, בקומה השניה נמצא גם חדר האוכל לאורחים, ואילו חדרי הארוח הם בקומה השלישית.
בבית מספר חדרי ארוח וסוויטות, שלכולם שרותים ומקלחת צמודים, מרפסת עם נוף פסטורלי, ולחלקם גם מטבחון קטן. בבוקר מגישה בעלת הבית האדיבה ארוחת בוקר אירופאית נדיבה. היא אינה דוברת אנגלית, אבל החביבות מחפה על הכל ומסתדרים (בנותיה דוברות אנגלית, אבל לא תמיד הן נמצאות). בחצר הבית פזורים כסאות נוח, קצת משחקים לילדים ואופניים להשאלה. מקסים!
הצימר של משפחת שטיפטר, ארוח חם ונלבבי (צילום: כרמית וייס)
מקומות לינה מומלצים ב שמורת לוגרסקה דולינה
אם אתם מחפשים מלון מסודר ותנאים קצת יותר מפנקים, מלון פלסניק לוגרסקה דולינה ( Hotel Plesnik Logarska Dolina ) ממוקם ממש בכניסה לעמק לוגארסקה, והוא מציע מרכז בריאות וספא, בריכה טבעית חיצונית, מרפסת שמש עם נוף מרהיב, טרסה בר ומסעדה. בכל החדרים פינת ישיבה ושולחן, ובחלקם גם מרפסת.
מעט אחריו אל תוך העמק ריכוז קטן של בתי מלון קטנים ויותר משפחתיים.
אחד מהם חיזה אויסטריקה (Hiša Ojstrica) מציע חדרים זוגיים ויחידות למשפחה, ממוזגים, נעימים ומטופחים, וזוכה להמלצות חמות, בעיקר בזכות היחס החם של בעלי המקום.
מידע נוסף
כתבות על סלובניה
מהעמק המרכזי, עמק סביניה העליון, המשתרע ממזרח למערב, מתפצלים דרומה שלושה עמקים מקבילים - רובאנו קוט (Robanov kot), לוגרסקה דולינה (Logarska Dolina) ומטקאו קוט (Matkov kot) - כך לפי הסדר בו תפגשו בהם בבואכם מלובליאנה.
מלבד שלושת העמקים הללו, שכמעט ואינם מיושבים, כולל המחוז גם אזור הררי בו פזורים כפרים קטנים וחוות רבות. באזור זה מומלץ מאד לבקר על ידי נסיעה על הכביש הפנורמי שמצפון לעמק סאוצ'בה.
לינה בעמק לוגרסקה דולינה
לאורכה של הדרך כפרים זעירים, כנסיות קטנות וחוות רבות, שחלקן, אגב, מארחות תיירים. קשה להבין איך אנשים חיים במקומות כה מבודדים, אבל אי אפשר להמנע מלקנא בהם על הנוף הפסטורלי שהוא מנת חלקם היום-יומית. הנופים הנפלאים בהחלט מצדיקים את המאמץ שבנסיעה בכביש ההררי, הצר והמפותל.
שלווה לצדי הכביש הפנורמי (צילום: כרמית וייס)
הכפר הציורי Podolševa והכנסיה (צילום: כרמית וייס)
מחוז סאוצ'בה - למטיילים מחפשי השקט
מחוז סאוצ'בה דליל באוכלוסיה וגם כמות התיירים בו עדיין אינה גדולה, וזהו חלק מהקסם שלו. הוא אידאלי למי שמחפש טבע, טיולים רגליים, טיולי אופניים, סוסים, מצנחי רחיפה, ראפטינג והרבה שקט. הכפר המרכזי במחוז הוא סאוצ'בה (Solcava ), בו ניתן למצוא מרכז מידע לתיירים, סופרמרקט קטן, בארים ומסעדה אחת או שתיים. הפסגה הגבוהה באזור היא Turska gora , ברכס שמדרום לעמק סביניה (2,251 מ'). ההרים הגבוהים מכוסים שלג בחורף (מנובמבר עד מאי) וגם העמקים זוכים למנת שלג, בדרך כלל מסוף נובמבר עד תחילת אפריל (יש במקום גם שני אתרי סקי זעירים).
חוץ מטבע ונוף יש כאן גם מספר כנסיות עתיקות ויפות, מערה בה נמצאו שרידי האדם הקדמון ומספר חוות בהן אפשר לבקר וללמוד על אורח החיים של חקלאי המקום.
האזור מציע לינה בבתי חווה, מלונות קטנים, בתי הארחה וחדרים בבתי המקומיים.
מחוז סאוצ'בה הוא בית גידול למספר מיני צמחים מוגנים, בהם "אוזן הפיל" (primula auricula ), אותו תוכלו לראות לצידי הדרכים, ואדלוויס, פרח האלפים המפורסם.
תושבי המחוז מתפרנסים מיערנות, גידול בעלי חיים, ולאחרונה גם מתיירות, המנסה לשמור על איזון עם הטבע ולא להביא למקום כמויות גדולות של תייירים.
את המקום המרכזי בתיירות של מחוז סאוצ'בה תופסת שמורת לוגרסקה דולינה.
עלה של אוזן הפיל, הכניסה לשמורת לוגרסקה דולינה (צילום: כרמית וייס)
שמורת לוגרסקה דולינה
שמורת הטבע השניה בגודלה בסלובניה, היא למעשה עמק, שנוצר על ידי קרחון ענק בתקופת הקרח. הקרחון יצר עמק בצורת האות U , שבעה קילומטרים אורכו, ועד 400 מטרים רוחבו. העמק מוקף על ידי הרים גבוהים, חלקם בגובה של מעל 2,000 מ', השייכים לרכס האלפים קמניק-סביניה (Kamnik-Savinja Alps ). בתחום השמורה כ- 20 מפלי מים, אך חלקם יבשים בקיץ. זהו מקום מצוין לטיולי נוף, מסלולי הליכה, רכיבה על אופניים או סוסים וטיפוס הרים.
עמק לוגרסקה מחולק לשלושה חלקים: התחתון נקרא לוג (Log), המרכזי נקרא פלסט (Plest) והעליון נקרא קוט (Kot). לוג ופלסט מכוסים כרי מרעה, בעוד קוט מיוער בחלקו. אוכלוסיית העמק כוללת 30 (!) תושבים בלבד ויש בו עוד מספר בתי הארחה קטנים ויפים, המקפידים להשתלב היטב בנוף. לכל אורכו של העמק יש שביל הליכה סלול ונוח, המתאים גם לרוכבי אופניים. המפל המרשים ביותר הוא מפל רינקה. חוץ ממנו כדאי לראות גם את מפל פלנק (Slap Palenl), בצידו המזרחי של העמק, ליד מלון פלסניק (פרטים על המלון בסוף הכתבה).
מפל רינקה (SlapRinka), המפל הגבוה ביותר בסלובניה, 90 מטר גובהו, נמצא בקצה הדרומי של שמורת לוגרסקה דולינה. באביב כמות המים בשיאה, בגלל הפשרת השלגים על הרכס, אבל בקיץ כמות המים לא גדולה. מצידו הימני של המפל, על שפת המצוק, נבנה פאב-קיוסק הצופה עליו מלמעלה.
כדי להגיע למפל יש ללכת ברגל 10 דקות ממגרש החניה, בעליה קלה.
אתר אינטרנט
מיטיבי הלכת יכולי ם להמשיך ולעלות בדרך הממשיכה ממפל רינקה אל עבר אגן הניקוז שלו, אגן אוקרסלי (OkreseljBasin ) , הנמצא על הרכס שמעל המפל.
זוהי מעין בקעה, הנמצאת בקצה הדרומי של שמורת לוגרסקה דולינה, המקום הגבוה ביותר אליו ניתן להגיע ללא ציוד טיפוס מקצועי. למרגלות הפיסגה נפרש נוף מרהיב של עמק לוגרסקה, המוקף רכסי הרים גבוהים ואף מספר קרחונים קטנים, ששומרים על הלבן המקסים שלהם עד סוף הקיץ. כדי להגיע לכאן יש להמשיך בטיפוס לא קל ממפל רינקה, לגובה 1,390 מ' (כשעה וחצי הליכה), עד לבקתת הרים נחמדה, בה ניתן לקנות שתיה ואוכל קל, אבל בעיקר לצפות על הנוף נפלא. מסלול זה הוא למיטיבי לכת בלבד, עם טיפוס רצוף ולא קל של כ- 450 מ', ואחר כך גם צריך לרדת... אבל למי שמסוגל כדאי מאד ללכת במסלול זה. בבקתת ההרים, אליה מגיעים המטיילים העולים לכאן ברגל, יש אווירה נחמדה. ביום שמש תוכלו לשבת ליד השולחנות, לשתות כוס שוקו או בירה, ולאכול משהו קל.
בעליה ממפל רינקה לאגן אוקרסלי, הנופים מפצים על הקושי (צילום: כרמית וייס)
מסלול נוסף שאני ממליצה עליו, למיטיבי לכת בלבד, הוא המסלול לקלמנקה יאמה (Klemenca Jama ). זהו מסלול של כשעה וחצי בעליה לא קלה, שבסופו בקתת הרים, בה ניתן לאכול ובעיקר לצפות על הנוף. אפשר לעלות ולרדת משלושה מסלולים שונים, שכולם יוצאים מהח ניה של מלון פלסניק ומעט דרומה ממנו, והם שונים מעט במידת תלילותם. כל המסלולים עושים דרכם ביער קסום, ובמסלול המרכזי עוברים דרך מנהרה מרשימה בסלע.
המנהרה במסלול המרכזי ו נופים בדרך לקלאמנסקה יאמה, צורה אופיינית לעמק קרחוני בצורת U (צילום: כרמית וייס)
עמק מטקאו קוט
העמק המקביל לעמק לוגרסקה דולינה, מעט מערבה ממנו, נוצר אף הוא על ידי קרחונים. רק לתחילתו של העמק ניתן להגיע ברכב, ואת המשכו יש ללכת ברגל. ההליכה היא בשביל שרובו עובר ביער. לכו עד שתרגישו שספגתם את הנוף ועייפתם.
אם אתם מיטיבי לכת תוכלו ללכת למכתש הקטן, Matkov Škaf שמו, בהרים המתנשאים בקצהו של העמק. זהו מכתש שרוחבו 15 מ' והעומק שלו 25 מ', שנוצר על ידי מפל, הנופל מגובה 40 מ', שמימיו זורמים רק באביב.
מספר חוות מבודדות, פזורות על הרכס שמצפון לעמק מטקאו קוט, שאליו ניתן לעלות בכביש המאפשר תצפית מרהיבה על העמק וההרים סביב לו. בחוות ניתן לראות איך מגדלים עיזים, חזירים וגינות ירק קטנות. עיצרו ונסו לשוחח עם המקומיים החביבים, ששמחים שמישהו הגיע ל"סוף העולם" שלהם (בתקווה שתמצאו גם דוברי אנגלית).
קצהו של עמק מטאו קוט (צילום: כרמית וייס)
עמק רובאנו קוט
רק לתחילתו של העמק המקביל ללוגרסקה דולינה ממזרח, ניתן להגיע ברכב ואת המשכו מומלץ מאד ללכת ברגל. מסלול הליכה של כשעה וחצי מסופו של הכביש, מגיע אל Robanova Planina שבקצהו של העמק. במקום יש למחלבה אלפינית קטנה, בה ניתן לקנות גבינה מייצור מקומי ולאכול אותה עם לחם שחור, אך אל תבנו על זה כי הטעם לא אהוב על כולם... והמחלבה פתוחה רק ביולי-אוגוסט.
המסלול הוא בעליה מתונה מגובה 580 מ' עד לגובה 900 מ', לאורך קרקעית העמק, והנוף בסיומו בהחלט שווה את המאמץ. את המשכו של המסלול מהבקתה ניתן לעשות רק עם ציוד טיפוס הרים מקצועי.
בתחילתו של העמק מספר חוות מקסימות, המציעות לינה לתיירים. מספר חוות מבודדות, הפזורות על הרכס שממערב לעמק רובאנו קוט, מאפשרות תצפית מרהיבה על העמק וההרים סביב לו.
המחלבה האלפינית ברובאנו קוט (צילום: כרמית וייס)
הכפר סאוצ'בה
הכפר הקטן סאוצ'בה (Solčava) , השוכן בגובה 660 מ', משמש כמרכז האדמיניסטרטיבי של מחוז סאוצ'בה, ובסיס נוח לטיולים באזור. נהר סביניה (Savinja ) חוצה את הכפר ולצידו הכביש הראשי של העמק. קרוב למרכז הכפר כנסיה יפהפיה עם בית קברות מטופח ומרשים, בו ניתן לראות קבורה של מספר בני משפחה בקבר אחד. במרכז הכפר יש גם תחנת מידע לתיירים, סופרמרקט קטן, פאב, מלון ודירות וחדרים לאירוח.
לינה בכפר סאוצ'בה
הכנסייה של סאוצ'בה ו תושבים חביבים של עמק לוגרסקה דולינה (צילום: כרמית וייס)
העיירה לוצה, סלע המחט והדרך אל "סוף הדרך"...
בעיירה הקטנה לוצ'ה (Luce) תעברו בדרככם הלוך וחזור, וגם אם תרצו מסעדה טובה כדאי לכם להגיע לפה. גם היא כמו סאוצ'בה, שוכנת על גדות נהר סביניה והרים סביב לה . כדאי לשוטט בכפר, להתבונן בגינות המטופחות ובגינות הירק המושקעות, שניתן למצוא כמעט ליד כל בית. כמעט בכל גינת ירק תוכלו לראות שיחים מטפסים עם פרחים קטנים יפים ותרמילים כמו של שעועית (כנראה שזו באמת שעועית), שיח המאפיין את מרבית גינות הירק בכפרי סלובניה. בעיירה יש היצע מגוון של מקומות לינה, והיא מרוחקת רק 15 ק"מ משמורת לוגרסקה דולינה.
על הכביש בין סאוצ'בה ללוצ'ה, על הגדה המזרחית של נהר סביניה, מתנשא עמוד סלע מרשים. יש מי שחשב שהסלע מזכיר מחט וקרא לו בשם "המחט" ( The Needle ). בראש הסלע צומח עץ בודד והמראה בהחלט מרשים. קצת קשה למצוא מקום חניה לתצפית על תופעת הטבע היפה הזו, מאחר וזהו כביש ראשי וצר מאד.
סלע "המחט" וו בית מושקע במיוחד בעיירה לוצ'ה (צילום: כרמית וייס)
אם זמנכם בידכם, מומלץ לעלות בכביש הצר והמפותל דרומה, לכיוון הרכס של ואל רוג'אטק (Vel Rogatec ) בגובה 1,557 מ'. הדרך עוברת מספר כפרים ובסופה תגיעו לחווה ישנה עם תצפית מרשימה על העמק. בהמשך הדרך חסומה וצריך לרדת חזרה. זהו בדיוק המקום אליו מתכוון הביטוי "סוף הדרך", מכל הבחינות, וזה גם השם שקיבלה מאיתנו החווה, שלידה עצרנו לפיקניק.
חוות "סוף הדרך", מכאן פשוט אין לאן להמשיך (צילום: כרמית וייס)
פיקניק עם נוף, ליד חוות "סוף הדרך" (צילום: כרמית וייס)
לינה בשמורת לוגרסקה דולינה
כדאי להקדיש לאזור זה יומיים-שלושה לפחות ואפשר אף יותר. בכל מקרה כדאי להשאר ללון כאן לפחות לילה אחד. בעונת התיירות (יולי-אוגוסט) כדאי להזמין מקומות מראש. האזור הוא קטן ומרוחק ולא כדאי להשאר ללא מקום לינה. אפשר ללון גם בעיירה לוצ'ה ( Luce ) הסמוכה.
הצימר של משפחת שטיפטר
בית הארחה קטן ומשפחתי, הנקרא בית החווה של שטיפטר ( Farmhouse Štiftar ), ממוקם מעט אחרי הכניסה לכפר סאוצ'בה, בצמוד לכביש הראשי ולנהר סביניה. בשתי הקומות הראשונות גרים בעלי הבית, בקומה השניה נמצא גם חדר האוכל לאורחים, ואילו חדרי הארוח הם בקומה השלישית.
בבית מספר חדרי ארוח וסוויטות, שלכולם שרותים ומקלחת צמודים, מרפסת עם נוף פסטורלי, ולחלקם גם מטבחון קטן. בבוקר מגישה בעלת הבית האדיבה ארוחת בוקר אירופאית נדיבה. היא אינה דוברת אנגלית, אבל החביבות מחפה על הכל ומסתדרים (בנותיה דוברות אנגלית, אבל לא תמיד הן נמצאות). בחצר הבית פזורים כסאות נוח, קצת משחקים לילדים ואופניים להשאלה. מקסים!
הצימר של משפחת שטיפטר, ארוח חם ונלבבי (צילום: כרמית וייס)
מקומות לינה מומלצים ב שמורת לוגרסקה דולינה
אם אתם מחפשים מלון מסודר ותנאים קצת יותר מפנקים, מלון פלסניק לוגרסקה דולינה ( Hotel Plesnik Logarska Dolina ) ממוקם ממש בכניסה לעמק לוגארסקה, והוא מציע מרכז בריאות וספא, בריכה טבעית חיצונית, מרפסת שמש עם נוף מרהיב, טרסה בר ומסעדה. בכל החדרים פינת ישיבה ושולחן, ובחלקם גם מרפסת.
מעט אחריו אל תוך העמק ריכוז קטן של בתי מלון קטנים ויותר משפחתיים.
אחד מהם חיזה אויסטריקה (Hiša Ojstrica) מציע חדרים זוגיים ויחידות למשפחה, ממוזגים, נעימים ומטופחים, וזוכה להמלצות חמות, בעיקר בזכות היחס החם של בעלי המקום.
מידע נוסף
כתבות על סלובניה
האזור מציע לינה בבתי חווה, מלונות קטנים, בתי הארחה וחדרים בבתי המקומיים.
תושבי המחוז מתפרנסים מיערנות, גידול בעלי חיים, ולאחרונה גם מתיירות, המנסה לשמור על איזון עם הטבע ולא להביא למקום כמויות גדולות של תייירים.
עלה של אוזן הפיל, הכניסה לשמורת לוגרסקה דולינה (צילום: כרמית וייס)
עמק לוגרסקה מחולק לשלושה חלקים: התחתון נקרא לוג (Log), המרכזי נקרא פלסט (Plest) והעליון נקרא קוט (Kot). לוג ופלסט מכוסים כרי מרעה, בעוד קוט מיוער בחלקו. אוכלוסיית העמק כוללת 30 (!) תושבים בלבד ויש בו עוד מספר בתי הארחה קטנים ויפים, המקפידים להשתלב היטב בנוף. לכל אורכו של העמק יש שביל הליכה סלול ונוח, המתאים גם לרוכבי אופניים. המפל המרשים ביותר הוא מפל רינקה. חוץ ממנו כדאי לראות גם את מפל פלנק (Slap Palenl), בצידו המזרחי של העמק, ליד מלון פלסניק (פרטים על המלון בסוף הכתבה).
כדי להגיע למפל יש ללכת ברגל 10 דקות ממגרש החניה, בעליה קלה.
בעליה ממפל רינקה לאגן אוקרסלי, הנופים מפצים על הקושי (צילום: כרמית וייס)
עמק מטקאו קוט
העמק המקביל לעמק לוגרסקה דולינה, מעט מערבה ממנו, נוצר אף הוא על ידי קרחונים. רק לתחילתו של העמק ניתן להגיע ברכב, ואת המשכו יש ללכת ברגל. ההליכה היא בשביל שרובו עובר ביער. לכו עד שתרגישו שספגתם את הנוף ועייפתם.
אם אתם מיטיבי לכת תוכלו ללכת למכתש הקטן, Matkov Škaf שמו, בהרים המתנשאים בקצהו של העמק. זהו מכתש שרוחבו 15 מ' והעומק שלו 25 מ', שנוצר על ידי מפל, הנופל מגובה 40 מ', שמימיו זורמים רק באביב.
מספר חוות מבודדות, פזורות על הרכס שמצפון לעמק מטקאו קוט, שאליו ניתן לעלות בכביש המאפשר תצפית מרהיבה על העמק וההרים סביב לו. בחוות ניתן לראות איך מגדלים עיזים, חזירים וגינות ירק קטנות. עיצרו ונסו לשוחח עם המקומיים החביבים, ששמחים שמישהו הגיע ל"סוף העולם" שלהם (בתקווה שתמצאו גם דוברי אנגלית).
קצהו של עמק מטאו קוט (צילום: כרמית וייס)
עמק רובאנו קוט
רק לתחילתו של העמק המקביל ללוגרסקה דולינה ממזרח, ניתן להגיע ברכב ואת המשכו מומלץ מאד ללכת ברגל. מסלול הליכה של כשעה וחצי מסופו של הכביש, מגיע אל Robanova Planina שבקצהו של העמק. במקום יש למחלבה אלפינית קטנה, בה ניתן לקנות גבינה מייצור מקומי ולאכול אותה עם לחם שחור, אך אל תבנו על זה כי הטעם לא אהוב על כולם... והמחלבה פתוחה רק ביולי-אוגוסט.
המסלול הוא בעליה מתונה מגובה 580 מ' עד לגובה 900 מ', לאורך קרקעית העמק, והנוף בסיומו בהחלט שווה את המאמץ. את המשכו של המסלול מהבקתה ניתן לעשות רק עם ציוד טיפוס הרים מקצועי.
בתחילתו של העמק מספר חוות מקסימות, המציעות לינה לתיירים. מספר חוות מבודדות, הפזורות על הרכס שממערב לעמק רובאנו קוט, מאפשרות תצפית מרהיבה על העמק וההרים סביב לו.
המחלבה האלפינית ברובאנו קוט (צילום: כרמית וייס)
הכפר סאוצ'בה
הכפר הקטן סאוצ'בה (Solčava) , השוכן בגובה 660 מ', משמש כמרכז האדמיניסטרטיבי של מחוז סאוצ'בה, ובסיס נוח לטיולים באזור. נהר סביניה (Savinja ) חוצה את הכפר ולצידו הכביש הראשי של העמק. קרוב למרכז הכפר כנסיה יפהפיה עם בית קברות מטופח ומרשים, בו ניתן לראות קבורה של מספר בני משפחה בקבר אחד. במרכז הכפר יש גם תחנת מידע לתיירים, סופרמרקט קטן, פאב, מלון ודירות וחדרים לאירוח.
לינה בכפר סאוצ'בה
הכנסייה של סאוצ'בה ו תושבים חביבים של עמק לוגרסקה דולינה (צילום: כרמית וייס)
העיירה לוצה, סלע המחט והדרך אל "סוף הדרך"...
בעיירה הקטנה לוצ'ה (Luce) תעברו בדרככם הלוך וחזור, וגם אם תרצו מסעדה טובה כדאי לכם להגיע לפה. גם היא כמו סאוצ'בה, שוכנת על גדות נהר סביניה והרים סביב לה . כדאי לשוטט בכפר, להתבונן בגינות המטופחות ובגינות הירק המושקעות, שניתן למצוא כמעט ליד כל בית. כמעט בכל גינת ירק תוכלו לראות שיחים מטפסים עם פרחים קטנים יפים ותרמילים כמו של שעועית (כנראה שזו באמת שעועית), שיח המאפיין את מרבית גינות הירק בכפרי סלובניה. בעיירה יש היצע מגוון של מקומות לינה, והיא מרוחקת רק 15 ק"מ משמורת לוגרסקה דולינה.
על הכביש בין סאוצ'בה ללוצ'ה, על הגדה המזרחית של נהר סביניה, מתנשא עמוד סלע מרשים. יש מי שחשב שהסלע מזכיר מחט וקרא לו בשם "המחט" ( The Needle ). בראש הסלע צומח עץ בודד והמראה בהחלט מרשים. קצת קשה למצוא מקום חניה לתצפית על תופעת הטבע היפה הזו, מאחר וזהו כביש ראשי וצר מאד.
סלע "המחט" וו בית מושקע במיוחד בעיירה לוצ'ה (צילום: כרמית וייס)
אם זמנכם בידכם, מומלץ לעלות בכביש הצר והמפותל דרומה, לכיוון הרכס של ואל רוג'אטק (Vel Rogatec ) בגובה 1,557 מ'. הדרך עוברת מספר כפרים ובסופה תגיעו לחווה ישנה עם תצפית מרשימה על העמק. בהמשך הדרך חסומה וצריך לרדת חזרה. זהו בדיוק המקום אליו מתכוון הביטוי "סוף הדרך", מכל הבחינות, וזה גם השם שקיבלה מאיתנו החווה, שלידה עצרנו לפיקניק.
חוות "סוף הדרך", מכאן פשוט אין לאן להמשיך (צילום: כרמית וייס)
פיקניק עם נוף, ליד חוות "סוף הדרך" (צילום: כרמית וייס)
לינה בשמורת לוגרסקה דולינה
כדאי להקדיש לאזור זה יומיים-שלושה לפחות ואפשר אף יותר. בכל מקרה כדאי להשאר ללון כאן לפחות לילה אחד. בעונת התיירות (יולי-אוגוסט) כדאי להזמין מקומות מראש. האזור הוא קטן ומרוחק ולא כדאי להשאר ללא מקום לינה. אפשר ללון גם בעיירה לוצ'ה ( Luce ) הסמוכה.
הצימר של משפחת שטיפטר
בית הארחה קטן ומשפחתי, הנקרא בית החווה של שטיפטר ( Farmhouse Štiftar ), ממוקם מעט אחרי הכניסה לכפר סאוצ'בה, בצמוד לכביש הראשי ולנהר סביניה. בשתי הקומות הראשונות גרים בעלי הבית, בקומה השניה נמצא גם חדר האוכל לאורחים, ואילו חדרי הארוח הם בקומה השלישית.
בבית מספר חדרי ארוח וסוויטות, שלכולם שרותים ומקלחת צמודים, מרפסת עם נוף פסטורלי, ולחלקם גם מטבחון קטן. בבוקר מגישה בעלת הבית האדיבה ארוחת בוקר אירופאית נדיבה. היא אינה דוברת אנגלית, אבל החביבות מחפה על הכל ומסתדרים (בנותיה דוברות אנגלית, אבל לא תמיד הן נמצאות). בחצר הבית פזורים כסאות נוח, קצת משחקים לילדים ואופניים להשאלה. מקסים!
הצימר של משפחת שטיפטר, ארוח חם ונלבבי (צילום: כרמית וייס)
מקומות לינה מומלצים ב שמורת לוגרסקה דולינה
אם אתם מחפשים מלון מסודר ותנאים קצת יותר מפנקים, מלון פלסניק לוגרסקה דולינה ( Hotel Plesnik Logarska Dolina ) ממוקם ממש בכניסה לעמק לוגארסקה, והוא מציע מרכז בריאות וספא, בריכה טבעית חיצונית, מרפסת שמש עם נוף מרהיב, טרסה בר ומסעדה. בכל החדרים פינת ישיבה ושולחן, ובחלקם גם מרפסת.
מעט אחריו אל תוך העמק ריכוז קטן של בתי מלון קטנים ויותר משפחתיים.
אחד מהם חיזה אויסטריקה (Hiša Ojstrica) מציע חדרים זוגיים ויחידות למשפחה, ממוזגים, נעימים ומטופחים, וזוכה להמלצות חמות, בעיקר בזכות היחס החם של בעלי המקום.
מידע נוסף
כתבות על סלובניה
אם אתם מיטיבי לכת תוכלו ללכת למכתש הקטן, Matkov Škaf שמו, בהרים
בתחילתו של העמק מספר חוות מקסימות, המציעות לינה לתיירים. מספר חוות מבודדות, הפזורות על הרכס שממערב לעמק רובאנו קוט, מאפשרות תצפית מרהיבה על העמק וההרים סביב לו.
המחלבה האלפינית ברובאנו קוט (צילום: כרמית וייס)
הכפר סאוצ'בה
הכפר הקטן סאוצ'בה (Solčava) , השוכן בגובה 660 מ', משמש כמרכז האדמיניסטרטיבי של מחוז סאוצ'בה, ובסיס נוח לטיולים באזור. נהר סביניה (Savinja ) חוצה את הכפר ולצידו הכביש הראשי של העמק. קרוב למרכז הכפר כנסיה יפהפיה עם בית קברות מטופח ומרשים, בו ניתן לראות קבורה של מספר בני משפחה בקבר אחד. במרכז הכפר יש גם תחנת מידע לתיירים, סופרמרקט קטן, פאב, מלון ודירות וחדרים לאירוח.
לינה בכפר סאוצ'בה
הכנסייה של סאוצ'בה ו תושבים חביבים של עמק לוגרסקה דולינה (צילום: כרמית וייס)
העיירה לוצה, סלע המחט והדרך אל "סוף הדרך"...
בעיירה הקטנה לוצ'ה (Luce) תעברו בדרככם הלוך וחזור, וגם אם תרצו מסעדה טובה כדאי לכם להגיע לפה. גם היא כמו סאוצ'בה, שוכנת על גדות נהר סביניה והרים סביב לה . כדאי לשוטט בכפר, להתבונן בגינות המטופחות ובגינות הירק המושקעות, שניתן למצוא כמעט ליד כל בית. כמעט בכל גינת ירק תוכלו לראות שיחים מטפסים עם פרחים קטנים יפים ותרמילים כמו של שעועית (כנראה שזו באמת שעועית), שיח המאפיין את מרבית גינות הירק בכפרי סלובניה. בעיירה יש היצע מגוון של מקומות לינה, והיא מרוחקת רק 15 ק"מ משמורת לוגרסקה דולינה.
על הכביש בין סאוצ'בה ללוצ'ה, על הגדה המזרחית של נהר סביניה, מתנשא עמוד סלע מרשים. יש מי שחשב שהסלע מזכיר מחט וקרא לו בשם "המחט" ( The Needle ). בראש הסלע צומח עץ בודד והמראה בהחלט מרשים. קצת קשה למצוא מקום חניה לתצפית על תופעת הטבע היפה הזו, מאחר וזהו כביש ראשי וצר מאד.
סלע "המחט" וו בית מושקע במיוחד בעיירה לוצ'ה (צילום: כרמית וייס)
אם זמנכם בידכם, מומלץ לעלות בכביש הצר והמפותל דרומה, לכיוון הרכס של ואל רוג'אטק (Vel Rogatec ) בגובה 1,557 מ'. הדרך עוברת מספר כפרים ובסופה תגיעו לחווה ישנה עם תצפית מרשימה על העמק. בהמשך הדרך חסומה וצריך לרדת חזרה. זהו בדיוק המקום אליו מתכוון הביטוי "סוף הדרך", מכל הבחינות, וזה גם השם שקיבלה מאיתנו החווה, שלידה עצרנו לפיקניק.
חוות "סוף הדרך", מכאן פשוט אין לאן להמשיך (צילום: כרמית וייס)
פיקניק עם נוף, ליד חוות "סוף הדרך" (צילום: כרמית וייס)
לינה בשמורת לוגרסקה דולינה
כדאי להקדיש לאזור זה יומיים-שלושה לפחות ואפשר אף יותר. בכל מקרה כדאי להשאר ללון כאן לפחות לילה אחד. בעונת התיירות (יולי-אוגוסט) כדאי להזמין מקומות מראש. האזור הוא קטן ומרוחק ולא כדאי להשאר ללא מקום לינה. אפשר ללון גם בעיירה לוצ'ה ( Luce ) הסמוכה.
הצימר של משפחת שטיפטר
בית הארחה קטן ומשפחתי, הנקרא בית החווה של שטיפטר ( Farmhouse Štiftar ), ממוקם מעט אחרי הכניסה לכפר סאוצ'בה, בצמוד לכביש הראשי ולנהר סביניה. בשתי הקומות הראשונות גרים בעלי הבית, בקומה השניה נמצא גם חדר האוכל לאורחים, ואילו חדרי הארוח הם בקומה השלישית.
בבית מספר חדרי ארוח וסוויטות, שלכולם שרותים ומקלחת צמודים, מרפסת עם נוף פסטורלי, ולחלקם גם מטבחון קטן. בבוקר מגישה בעלת הבית האדיבה ארוחת בוקר אירופאית נדיבה. היא אינה דוברת אנגלית, אבל החביבות מחפה על הכל ומסתדרים (בנותיה דוברות אנגלית, אבל לא תמיד הן נמצאות). בחצר הבית פזורים כסאות נוח, קצת משחקים לילדים ואופניים להשאלה. מקסים!
הצימר של משפחת שטיפטר, ארוח חם ונלבבי (צילום: כרמית וייס)
מקומות לינה מומלצים ב שמורת לוגרסקה דולינה
אם אתם מחפשים מלון מסודר ותנאים קצת יותר מפנקים, מלון פלסניק לוגרסקה דולינה ( Hotel Plesnik Logarska Dolina ) ממוקם ממש בכניסה לעמק לוגארסקה, והוא מציע מרכז בריאות וספא, בריכה טבעית חיצונית, מרפסת שמש עם נוף מרהיב, טרסה בר ומסעדה. בכל החדרים פינת ישיבה ושולחן, ובחלקם גם מרפסת.
מעט אחריו אל תוך העמק ריכוז קטן של בתי מלון קטנים ויותר משפחתיים.
אחד מהם חיזה אויסטריקה (Hiša Ojstrica) מציע חדרים זוגיים ויחידות למשפחה, ממוזגים, נעימים ומטופחים, וזוכה להמלצות חמות, בעיקר בזכות היחס החם של בעלי המקום.
מידע נוסף
כתבות על סלובניה
לינה בכפר סאוצ'בה
סלע "המחט" וו בית מושקע במיוחד בעיירה לוצ'ה (צילום: כרמית וייס)
פיקניק עם נוף, ליד חוות "סוף הדרך" (צילום: כרמית וייס)
לינה בשמורת לוגרסקה דולינה
כדאי להקדיש לאזור זה יומיים-שלושה לפחות ואפשר אף יותר. בכל מקרה כדאי להשאר ללון כאן לפחות לילה אחד. בעונת התיירות (יולי-אוגוסט) כדאי להזמין מקומות מראש. האזור הוא קטן ומרוחק ולא כדאי להשאר ללא מקום לינה. אפשר ללון גם בעיירה לוצ'ה ( Luce ) הסמוכה.
הצימר של משפחת שטיפטר
בית הארחה קטן ומשפחתי, הנקרא בית החווה של שטיפטר ( Farmhouse Štiftar ), ממוקם מעט אחרי הכניסה לכפר סאוצ'בה, בצמוד לכביש הראשי ולנהר סביניה. בשתי הקומות הראשונות גרים בעלי הבית, בקומה השניה נמצא גם חדר האוכל לאורחים, ואילו חדרי הארוח הם בקומה השלישית.
בבית מספר חדרי ארוח וסוויטות, שלכולם שרותים ומקלחת צמודים, מרפסת עם נוף פסטורלי, ולחלקם גם מטבחון קטן. בבוקר מגישה בעלת הבית האדיבה ארוחת בוקר אירופאית נדיבה. היא אינה דוברת אנגלית, אבל החביבות מחפה על הכל ומסתדרים (בנותיה דוברות אנגלית, אבל לא תמיד הן נמצאות). בחצר הבית פזורים כסאות נוח, קצת משחקים לילדים ואופניים להשאלה. מקסים!
הצימר של משפחת שטיפטר, ארוח חם ונלבבי (צילום: כרמית וייס)
מקומות לינה מומלצים ב שמורת לוגרסקה דולינה
אם אתם מחפשים מלון מסודר ותנאים קצת יותר מפנקים, מלון פלסניק לוגרסקה דולינה ( Hotel Plesnik Logarska Dolina ) ממוקם ממש בכניסה לעמק לוגארסקה, והוא מציע מרכז בריאות וספא, בריכה טבעית חיצונית, מרפסת שמש עם נוף מרהיב, טרסה בר ומסעדה. בכל החדרים פינת ישיבה ושולחן, ובחלקם גם מרפסת.
מעט אחריו אל תוך העמק ריכוז קטן של בתי מלון קטנים ויותר משפחתיים.
אחד מהם חיזה אויסטריקה (Hiša Ojstrica) מציע חדרים זוגיים ויחידות למשפחה, ממוזגים, נעימים ומטופחים, וזוכה להמלצות חמות, בעיקר בזכות היחס החם של בעלי המקום.
מקומות לינה מומלצים ב שמורת לוגרסקה דולינה
אם אתם מחפשים מלון מסודר ותנאים קצת יותר מפנקים, מלון פלסניק לוגרסקה דולינה ( Hotel Plesnik Logarska Dolina ) ממוקם ממש בכניסה לעמק לוגארסקה, והוא מציע מרכז בריאות וספא, בריכה טבעית חיצונית, מרפסת שמש עם נוף מרהיב, טרסה בר ומסעדה. בכל החדרים פינת ישיבה ושולחן, ובחלקם גם מרפסת.
מעט אחריו אל תוך העמק ריכוז קטן של בתי מלון קטנים ויותר משפחתיים.
אחד מהם חיזה אויסטריקה (Hiša Ojstrica) מציע חדרים זוגיים ויחידות למשפחה, ממוזגים, נעימים ומטופחים, וזוכה להמלצות חמות, בעיקר בזכות היחס החם של בעלי המקום.
אחד מהם חיזה אויסטריקה (Hiša Ojstrica) מציע חדרים זוגיים ויחידות למשפחה, ממוזגים, נעימים ומטופחים, וזוכה להמלצות חמות, בעיקר בזכות היחס החם של בעלי המקום.