ביקור בסיאטל – חדשנות עטופה בירוק וכחול
מאת: נטע קלימי עילם
מבט מחלון המטוס, קצת לפני הנחיתה, מבהיר מדוע מכונה סיאטל "עיר האזמרגד" ( Emerald City ). העיר עטופה בטבע מגוון ובמקורות מים וכבר מלמעלה אפשר להבין שהגענו למקום מרהיב ביופיו. סיאטל מציעה אפשרויות רבות לטיול מהנה, ומהווה בסיס מצוין לטיולים בצפון מערב ארה"ב ובמערב קנדה.
מפת סיאטל ונקודות העניין המתוארות בכתבה
להגדלה לחצו על הפינה השמאלית העליונה
סיאטל – נעים להכיר
סיאטל ( Seattle ) שבמדינת וושינגטון היא העיר הגדולה ביותר ב צפון-מערב ארה"ב והיא שוכנת על גדות מיצר פוג'ט ( Puget Sound ). חצי האי אולימפיק ( Olympic Peninsula ) נמצא ממערב לעיר וממזרח לה – רכס הרי קסקייד ( Cascade Range ). העיר, שצמחה מעיסוק בתעשיית העץ, היא כיום סמל לטכנולוגיות מתקדמות, חדשנות אמנותית ומוסיקלית ושמירה על הסביבה.
סיאטל מזכירה קצת את ונקובר ( Vancouver ) – השכנה הקנדית היפה, ורחובותיה התלולים הנשפכים אל המפרץ מזכירים את סן פרנסיסקו ( San Francisco ). אך ערים גדולות נושמות כל אחת בקצב שונה, וגם לסיאטל קצב ייחודי משלה. העיר הגדולה, החדשנית והיפה משדרת נינוחות והאנשים בה מסבירי פנים. אולי זה הירוק, המים וההרים שעוטפים את העיר אך נראה כי היא נעדרת את מעטה הקשיחות שמשדרות ערים אמריקאיות גדולות. גם ביום שני בבוקר, כשרחובות הדאון טאון עמוסי גורדי השחקים מתעוררים לחיים, מספר לובשי החליפות הוא נמוך יחסית. רוב התושבים אמנם ממהרים לעבודה כמו בכל עיר גדולה אחרת, אך בלבוש לא מחויט ועם תיק גב על הכתפיים.
סיאטל מתהדרת ברמת השכלה גבוהה – מהגבוהות בארצות הברית – ולאורך כל השנים האחרונות היא תופסת מקום כאחת הערים הנחשקות במדינה. היא צומחת בקצב מסחרר ומשמשת כבסיס אם להתפתחות חברות היי-טק רבות. כל זאת לצלילי סצנת המוזיקה שפורחת בעיר עם היסטוריה מוסיקלית מכובדת – ג'ימי הנדריקס ולהקת נירוונה הגיעו מכאן, ואמנים כמו ריי צ'ארלס וקווינסי ג'ונס עשו כאן את צעדיהם הראשונים.
חולש על העיר בשלווה מדומה – הר הגעש ריינייר ( Rainier ). ההר העצום, העוטה גם בקיץ קרחונים מרשימים, מוגדר כהר געש פעיל לכל דבר. הוא אמנם מעט מרוחק מהעיר, אבל מספיק גדול כדי שהתפרצות אפשרית תרעיד ותכסה את השמיים בענן וולקני.
בתי מלון בעיר סיאטל

סיאטל – עיר פעלתנית לגדות מיצר פוג'ט (צילום: נטע קלימי עילם)
צ'יף סיאטל ושנותיה הראשונות של העיר
עד אמצע המאה ה- 19 חי על אדמה זו שבט אינדיאני, בהנהגת צ'יף בשם "סיאטל". בשנת 1851 הגיעה למקום קבוצת מתיישבים מאילינוי ( Illinois ) שקראו למקום על שם הצי'ף. כמו האינדיאנים אלפי שנים לפניהם, הם מצאו במקום מפרץ נוח להקמת נמל, עצים רבים ונהרות עשירים בדגה, ובמהרה התפתחה במקום תעשיית עץ.
בסוף המאה ה- 19 זכתה העיר לפריחה כאשר שמשה כבסיס למחפשי זהב שיצאו משם לקנדה ולאלסקה. את חסכונותיהם המעטים הוציאו על רכישת ציוד כרייה, אך רובם חזרו לעיר כשהם חסרי כל.
היי-טק בסיאטל
מנוע הצמיחה שהביא להתפתחות הכלכלית של העיר היה הקמתו של מפעל בואינג, בשנת 1916. במהלך מלחמת העולם השנייה ייצר המפעל את המנועים למטוסי הקרב של ארצות הברית וסיפק מקומות עבודה רבים. גם היום מעסיק המפעל מאות אלפי עובדים ומשמש עוגן חשוב בכלכלת העיר.
כמה עשרות שנים מאוחר יותר, בחור צעיר הקים במוסך ביתו את חברת מיקרוסופט והכתיב בכך עידן טכנולוגי חדש. מאז מושכת סיאטל צעירים רבים, שבאים מצוידים בהשכלה המתאימה על מנת להשתלב בתעשיות ההיי-טק, הביוטכנולוגיה והמסחר המתקדם.

גאווה לאומית בסיאטל - עיר אחת ולא מעט סיבות להרגיש גאה (צילום: נטע קלימי עילם)
ליבה של העיר
שוק פייק פלייס ( Pike Place ) הוא במידה רבה ליבה הפועם של סיאטל. כיאה לעיר ששוכנת על המים, זורמת אל השוק תוצרת טרייה עם מבחר עצום של דגים ופירות ים. כמו כן ניתן למצוא כאן דוכני פירות וירקות, פרחים, תכשיטים ויצירות אמנות. השוק נחנך בשנת 1907 ולמרות שהוא עמוס בתיירים הוא נראה אותנטי. המוטו שלו הוא "מהיצרן לצרכן" ואליו מגיעים המגדלים, הדייגים והאמנים למכור את תוצרתם, ללא תיווך.
במרכז השוק יש יציאה למרפסת שצופה על המפרץ ובה דוכנים נוספים, ובקומה התת קרקעית ישנם פאבים, מסעדות וחנויות. הרחוב מעברו השני של השוק משובץ בתי קפה, מאפיות וחנויות מזון. ברחוב זה נמצא גם הסניף ההיסטורי הראשון של סטארבקס ותור ארוך משתרך בכניסה אליו. הסניף נפתח כבר בשנת 1971 וכעבור כמה שנים זכה למיתוג המוכר. עד היום מטה סטארבקס נמצא, כמובן, בסיאטל.
במרחק הליכה קצר מהשוק נמצאת פוסט אלי ( Post Alley ) – סמטה ובה מספר בניינים מלבנים אדומות, שעל קירותיהם מודבקות כמויות עצומות של... מסטיקים. הכל התחיל מאנשים שחיכו בתור למשרד הכרטיסים הסמוך ומצאו דרך להיפטר מהמסטיקים. עיריית סיאטל ניסתה להילחם בתופעה, אך "מדביקי המסטיקים" המשיכו בשלהם. המראה צבעוני וקצת מוזר, במיוחד אם חושבים היכן היו המסטיקים האלו לפני שהדביקו אותם.


"פייק-פלייס" – השוק המדליק. למטה מימין – קיר המסטיקים. אתם תחליטו אם מדובר בוונדאליזם או אמנות משותפת...
(צילומים: נטע קלימי עילם)
קו החוף, הטיילת והרובע הראשון
מסמטת פוסט, הדרך אל קו החוף קצרה אך מערימה מכשולים: בין העיר לטיילת ניצב כביש מהיר דו מפלסי - Alaskan Way , שיוצר מפגע רעש רציני ושני מפלסיו פוגמים במראה הנוף. הרעש על קו החוף והזיהום שיוצרת התנועה הכבדה שנעה על פני האוטוסטרדה, מהווה ניגוד לאופייה הירוק והשלו של העיר. תכנית שעלותה נאמדת בכ- 4 מיליארד דולר אמורה לצאת לדרך בשנים הקרובות ובמסגרתה תיחצב מנהרה באורך של 3 ק"מ, שתחזיר את השלווה לקו החוף. בקו החוף – טיילת נחמדה שמהמבנה הבולט בה הוא גלגל הענק ( (Seattle Great Wheel וסמוך אליו – האקווריום של סיאטל ( Seattle Aquarium ).
הליכה בטיילת לכיוון דרום ואל השדרה הראשונה הסמוכה מביאה אותנו לכיכר פיוניר ( Pioneer Square ). הכיכר בעלת צורת המשולש וסביבתה היא המקום ממנו צמחה סיאטל. את בנייני המשרדים הנוצצים של הדאון טאון הסמוך מחליפים בתי הלבנים האדומות, שנבנו בסוף המאה ה- 19 לאחר השריפה הגדולה שכילתה רבים מבתי העיר. כשנבנתה העיר מחדש, פרנסיה דאגו להגביה את האזור הסמוך לקו המים, על מנת להתמודד עם בעיית ההצפות. ליד הכיכר ניתן להצטרף לסיורים היורדים אל מתחת לאדמה ואל סיאטל "הקדומה" טרם השריפה.
הרחובות הקטנים עטויי הצמחייה הם מקום מושבן של גלריות רבות, מסעדות ובתי קפה. כיכר אוקסידנטל ( Occidental Square ) היא אחד המקומות היפים ברובע. כסאות, שולחנות משחק, פסלי אמנות אינדיאנית והרבה צמחייה ירוקה, בשילוב עם בתי הלבנים שסביבה, יוצרים מקום שמאוד נעים לעצור בו.

גלגל ענק על הטיילת של סיאטל (צילום: נטע קלימי עילם)
השדרה החמישית של סיאטל
את הדרך חזרה לדאון טאון אפשר לעשות באחת השדרות הרחבות. כמו בניו יורק, גם בסיאטל השדרה החמישית היא אחד הרחובות המרכזיים בעיר, ובו מסעדות וחנויות לרוב. אחד הבניינים היפים והמעניינים בשדרה, ובכלל בעיר, הוא בניין הספרייה המרכזית, הניצב בין שדרה זו לשדרה הרביעית ומזכיר בצורתו יהלום. הספרייה, המשמשת גם כמרכז קהילתי וכמרכז טכנולוגי, היא שילוב של זכוכית ומתכת בזוויות שונות, היוצר מבנה מעניין גם מבחוץ וגם מבפנים. מומלץ מאוד להיכנס פנימה ולראות את אולמות הקריאה המוארים דרך חלונות הזכוכית.

הספרייה המרכזית משמשת כמרכז טכנולוגי ומעניינת בצורתה (צילום: נטע קלימי עילם)
סיאטל סנטר ותצפית על העיר הגדולה
בשנת 1962 התקיים בסיאטל היריד העולמי, לכבודו הוקם אזור סיאטל סנטר ובו מוזיאונים, אולמות מופעים, כיכרות ומדשאות. מאז, תושבי סיאטל והמבקרים הרבים מנצלים את ימי הקיץ הנעימים למופעים תחת כיפת השמים. דוכנים ונגני רחוב מוסיפים לאווירה הקסומה במקום.
בסיאטל סנטר נמצא אחד מסימני ההיכר של העיר שמופיע כמעט בכל תמונה שלה: מגדל "מחט החלל" (Space Needle), שהוקם גם הוא לכבוד היריד הבינלאומי. אל ראש המגדל מעפילים, במעלית מהירה, יותר ממיליון אנשים בשנה, ליהנות מתצפית מרהיבה על העיר.
אחד הדברים האהובים עליי בביקור בעיר גדולה, הוא הרגע שבו אני יוצאת למרפסת התצפית והעיר פרוסה לפניי. מהמרפסת הסובבת את המחט אפשר לראות ביום יפה את העיר, האגמים והמפרצים שסביבה. ממערב אפשר לראות את חצי האי אולימפיק ובכיוון דרום-מזרח אפשר לראות את פסגתו עטוית הקרחונים של הר ריינייר ( Mount Rainier ) העצום. בימים גשומים או מעוננים, התצפית, באופן טבעי, מרשימה הרבה פחות ואפשר לוותר עליה. נקודת תצפית נוספת על העיר נמצאת בראש מגדל גבוה אחר – מרכז קולומביה שבדאון טאון.
סמוך למחט החלל מוצגות עבודותיו של דייל צ'יהולי ( Dale Chihuly ) – אמן זכוכית אמריקני, שתערוכה מיצירותיו הוצגה לפני שנים רבות ב"מגדל דוד" בירושלים. בסיאטל התצוגה קבועה ומהווה את הריכוז הגדול ביותר של עבודותיו יוצאות הדופן. המבקר בתצוגה נע בין אולמות וחדרים, עד שלבסוף מגיע למבנה זכוכית ענק ומרשים, שמתקרתו תלויה יצירה ענקית של פרחי זכוכית. קשה שלא לחשוב על כמות הפרטים האינסופית שנמצאת בעבודה זו. כל עלה ופרח מעוצב בדייקנות, וההשתקפות של הזכוכית על רקע המבנה השקוף מחדדת את גוון הפרחים לכדי זר ענק ויפה.
שימו לב שבקיץ ישנו תור גדול למדי למחט החלל. דרך טובה לתכנן את הביקור היא לקנות כרטיס משולב למחט החלל ולתצוגה של צי'הולי, ואז ללכת לתצוגה ולהסתובב באזור היפה עד שמגיע הזמן הנקוב בכרטיס.
עוד בסיאטל סנטר, רחבות ומדשאות שמתמלאות בקיץ בדוכנים, אמני רחוב והופעות תחת כיפת השמים, וגינת משחקים ענקית עם מתקנים מיוחדים. על המוזיאונים שבסנטר ניתן למנות את המוזיאון לתרבות הפופ ( Museum of Pop Culture ), בעל העיצוב המיוחד והחדשני, ואת מרכז המדע ( (Pacific Science Center - בו מוצגים של מציאות מדומה, מופעי לייזר, הולוגרמות ועוד.
ההגעה לסנטר מאזור הדאון טאון היא ברגל או בנסיעה קצרה ברכבת העילית, שמסילתה מוגבהת ומאפשרת מבט-על על מרכז העיר.
לינה באזור "מחט החלל"

פרחים עדינים ויפהפיים מזכוכית! פרי יצירתו של האמן דייל צ'יהולי (צילום: נטע קלימי עילם)
אטרקציות נוספות בסיאטל ובסביבתה
בביקור במפעל בואינג, שממוקם כ- 25 ק"מ דרום-מזרחית לעיר, אפשר לראות כיצד נבנים ומורכבים מטוסי הנוסעים, בתוך בניין שנחשב לגדול ביותר בעולם. ניתן להגיע לכאן עם רכב או להצטרף לסיור מאורגן שיוצא ממרכז העיר.
עבור חובבי התעופה והחלל – ביקור במוזיאון התעופה ( Museum of Flight ), הסוקר את התפתחות התעופה ונחשב לאחד המוזיאונים הטובים בארה"ב בתחום – הוא בגדר חובה.
כיאה לעיר שהטבע נמצא בה בהישג יד וכדי להיכנס לאווירת טיולים, מומלץ לבקר בחנות REI – לציוד טיולים ולמחנאות, שאוהבי הטיולים ישמחו פשוט לעבור לגור בה. בבניין עטוי עץ המוקף צמחייה המדמה יער גשם, נמצאת החנות הענקית והיפה ובה כל מה שאי פעם תזדקקו לו. גם אם אינכם זקוקים לציוד טיולים הביקור בה הוא חוויה.
הרבה גשם יורד בסיאטל והחורף כאן קר וממושך. אי לכך הקיץ הוא העונה הטובה ביותר לבקר בעיר ולצאת לטיולים במדינת וושינגטון. סיאטל אינה גדולה – יומיים בעיר יספיקו בהחלט ליהנות ממיטב האתרים, אך בזכות מיקומה הנהדר, ניתן לצאת ממנה לטיולים רבים בסביבה: הרי הקסקייד והפארק הלאומי ריינייר, בצפון מדינת וושינגטון, הפארק הלאומי אולימפיק וחופי האוקיינוס השקט, לאורך מדינות וושינגטון ואורגון.
כתבה על טיול בחופי אורגון על כביש 101

במרכז העיר יש טבע, אך כדאי לתכנן טיולים גם בסביבת העיר ולא רק בתוכה (צילום: נטע קלימי עילם)
לינה בעיר סיאטל
בסרט הנפלא "נדודי שינה בסיאטל" התגורר הגיבור סם בולדווין, בגילומו של טום הנקס, בבית סירה על אגם יוניון בסיאטל. כנראה שלישון בבית סירה יהיה קצת מורכב, אבל היכן בכל זאת אפשר לישון בסיאטל כדי שלא תחושו נדודי שינה?
כמו כל עיר גדולה, סיאטל מציעה אפשרויות לינה רבות ומגוונות, וכמו כל עיר גדולה בחודשי הקיץ העמוסים, שהם גם שיא עונת התיירות בעיר, כדאי להזמין מקום לינה מראש. קרוב לוודאי שתגיעו לעיר עם מכונית, ולכן כדאי לאתר מלון עם מגרש חניה שמאפשר חנייה בתעריף יומי.
כדי להגיע ברגל לרוב האתרים המרכזיים בעיר, כדאי להתרכז באיזור שבין השדרה התשיעית ועד לקו המים ולשוק פייק פלייס, באיזור הרחובות Pike ו– Pine וברחובות הסמוכים.
בתי מלון מומלצים בסיאטל
מלון הייאט Hyatt at Olive 8) ) התגלה כאופצית לינה נוחה מאוד, עם חדרים גדולים, מגרש חנייה בצידו ומיקום מרכזי, ממנו ניתן ללכת ברגל לקו המים ולכל האתרים שבמרכז העיר.
למחפשים מלון בוטיק, מלון אלקסיס ( The Alexis Royal Sonesta Hotel l ), בסמוך לחוף ולכיכר פיוניר, הוא אופציה נוחה אך יקרה.
הרוצים ללון בקרבת מחט החלל ובמחיר נוח, יכולים לבדוק את מלון הייאט האוס ( Hyatt house Seattle downtown ). בסמוך למחט החלל נמצאת תחנת רכבת ה- Monorail , עמה אפשר להגיע למרכז הדאון-טאון, ויש גם שירות הסעות למרכז העיר.
אכסניית גרין טורטס ( Green Tortoise Hostel Seattle ) נהנית ממיקום מעולה, ממש מעבר לכביש של שוק פייק, ומציעה חדרים עם לינה משותפת וחדרים זוגיים, ללא מקלחת ושירותים צמודים.

ימין למעלה – מלון הייאט, שמאל למעלה – מלון אלקסיס
ימין למטה – מלון הייאט האוס, שמאל למטה – אכסניית גרין טורטס
ביקור בסיאטל משאיר תחושה שאם העתיד לא כאן עדיין – הרי שהוא נמצא ממש מעבר לפינה, בחבל ארץ יפה עטוף בהרים ובמים.
מידע נוסף
כתבות נוספות
ערוץ נהר קולומביה
טיול לאורך חופי אורגון
טיול בפארק הלאומי הר רייניר
לוס אנג'לס לכל המשפחה
לחרוש את סן פרנסיסקו
בתי מלון בעיר סיאטל

סיאטל
בסוף המאה ה- 19 זכתה העיר לפריחה כאשר שמשה כבסיס למחפשי זהב שיצאו משם לקנדה ולאלסקה. את חסכונותיהם המעטים הוציאו על רכישת ציוד כרייה, אך רובם חזרו לעיר כשהם חסרי כל.
היי-טק בסיאטל
מנוע הצמיחה שהביא להתפתחות הכלכלית של העיר היה הקמתו של מפעל בואינג, בשנת 1916. במהלך מלחמת העולם השנייה ייצר המפעל את המנועים למטוסי הקרב של ארצות הברית וסיפק מקומות עבודה רבים. גם היום מעסיק המפעל מאות אלפי עובדים ומשמש עוגן חשוב בכלכלת העיר.
כמה עשרות שנים מאוחר יותר, בחור צעיר הקים במוסך ביתו את חברת מיקרוסופט והכתיב בכך עידן טכנולוגי חדש. מאז מושכת סיאטל צעירים רבים, שבאים מצוידים בהשכלה המתאימה על מנת להשתלב בתעשיות ההיי-טק, הביוטכנולוגיה והמסחר המתקדם.

גאווה לאומית בסיאטל - עיר אחת ולא מעט סיבות להרגיש גאה (צילום: נטע קלימי עילם)
ליבה של העיר
שוק פייק פלייס ( Pike Place ) הוא במידה רבה ליבה הפועם של סיאטל. כיאה לעיר ששוכנת על המים, זורמת אל השוק תוצרת טרייה עם מבחר עצום של דגים ופירות ים. כמו כן ניתן למצוא כאן דוכני פירות וירקות, פרחים, תכשיטים ויצירות אמנות. השוק נחנך בשנת 1907 ולמרות שהוא עמוס בתיירים הוא נראה אותנטי. המוטו שלו הוא "מהיצרן לצרכן" ואליו מגיעים המגדלים, הדייגים והאמנים למכור את תוצרתם, ללא תיווך.
במרכז השוק יש יציאה למרפסת שצופה על המפרץ ובה דוכנים נוספים, ובקומה התת קרקעית ישנם פאבים, מסעדות וחנויות. הרחוב מעברו השני של השוק משובץ בתי קפה, מאפיות וחנויות מזון. ברחוב זה נמצא גם הסניף ההיסטורי הראשון של סטארבקס ותור ארוך משתרך בכניסה אליו. הסניף נפתח כבר בשנת 1971 וכעבור כמה שנים זכה למיתוג המוכר. עד היום מטה סטארבקס נמצא, כמובן, בסיאטל.
במרחק הליכה קצר מהשוק נמצאת פוסט אלי ( Post Alley ) – סמטה ובה מספר בניינים מלבנים אדומות, שעל קירותיהם מודבקות כמויות עצומות של... מסטיקים. הכל התחיל מאנשים שחיכו בתור למשרד הכרטיסים הסמוך ומצאו דרך להיפטר מהמסטיקים. עיריית סיאטל ניסתה להילחם בתופעה, אך "מדביקי המסטיקים" המשיכו בשלהם. המראה צבעוני וקצת מוזר, במיוחד אם חושבים היכן היו המסטיקים האלו לפני שהדביקו אותם.


"פייק-פלייס" – השוק המדליק. למטה מימין – קיר המסטיקים. אתם תחליטו אם מדובר בוונדאליזם או אמנות משותפת...
(צילומים: נטע קלימי עילם)
קו החוף, הטיילת והרובע הראשון
מסמטת פוסט, הדרך אל קו החוף קצרה אך מערימה מכשולים: בין העיר לטיילת ניצב כביש מהיר דו מפלסי - Alaskan Way , שיוצר מפגע רעש רציני ושני מפלסיו פוגמים במראה הנוף. הרעש על קו החוף והזיהום שיוצרת התנועה הכבדה שנעה על פני האוטוסטרדה, מהווה ניגוד לאופייה הירוק והשלו של העיר. תכנית שעלותה נאמדת בכ- 4 מיליארד דולר אמורה לצאת לדרך בשנים הקרובות ובמסגרתה תיחצב מנהרה באורך של 3 ק"מ, שתחזיר את השלווה לקו החוף. בקו החוף – טיילת נחמדה שמהמבנה הבולט בה הוא גלגל הענק ( (Seattle Great Wheel וסמוך אליו – האקווריום של סיאטל ( Seattle Aquarium ).
הליכה בטיילת לכיוון דרום ואל השדרה הראשונה הסמוכה מביאה אותנו לכיכר פיוניר ( Pioneer Square ). הכיכר בעלת צורת המשולש וסביבתה היא המקום ממנו צמחה סיאטל. את בנייני המשרדים הנוצצים של הדאון טאון הסמוך מחליפים בתי הלבנים האדומות, שנבנו בסוף המאה ה- 19 לאחר השריפה הגדולה שכילתה רבים מבתי העיר. כשנבנתה העיר מחדש, פרנסיה דאגו להגביה את האזור הסמוך לקו המים, על מנת להתמודד עם בעיית ההצפות. ליד הכיכר ניתן להצטרף לסיורים היורדים אל מתחת לאדמה ואל סיאטל "הקדומה" טרם השריפה.
הרחובות הקטנים עטויי הצמחייה הם מקום מושבן של גלריות רבות, מסעדות ובתי קפה. כיכר אוקסידנטל ( Occidental Square ) היא אחד המקומות היפים ברובע. כסאות, שולחנות משחק, פסלי אמנות אינדיאנית והרבה צמחייה ירוקה, בשילוב עם בתי הלבנים שסביבה, יוצרים מקום שמאוד נעים לעצור בו.

גלגל ענק על הטיילת של סיאטל (צילום: נטע קלימי עילם)
השדרה החמישית של סיאטל
את הדרך חזרה לדאון טאון אפשר לעשות באחת השדרות הרחבות. כמו בניו יורק, גם בסיאטל השדרה החמישית היא אחד הרחובות המרכזיים בעיר, ובו מסעדות וחנויות לרוב. אחד הבניינים היפים והמעניינים בשדרה, ובכלל בעיר, הוא בניין הספרייה המרכזית, הניצב בין שדרה זו לשדרה הרביעית ומזכיר בצורתו יהלום. הספרייה, המשמשת גם כמרכז קהילתי וכמרכז טכנולוגי, היא שילוב של זכוכית ומתכת בזוויות שונות, היוצר מבנה מעניין גם מבחוץ וגם מבפנים. מומלץ מאוד להיכנס פנימה ולראות את אולמות הקריאה המוארים דרך חלונות הזכוכית.

הספרייה המרכזית משמשת כמרכז טכנולוגי ומעניינת בצורתה (צילום: נטע קלימי עילם)
סיאטל סנטר ותצפית על העיר הגדולה
בשנת 1962 התקיים בסיאטל היריד העולמי, לכבודו הוקם אזור סיאטל סנטר ובו מוזיאונים, אולמות מופעים, כיכרות ומדשאות. מאז, תושבי סיאטל והמבקרים הרבים מנצלים את ימי הקיץ הנעימים למופעים תחת כיפת השמים. דוכנים ונגני רחוב מוסיפים לאווירה הקסומה במקום.
בסיאטל סנטר נמצא אחד מסימני ההיכר של העיר שמופיע כמעט בכל תמונה שלה: מגדל "מחט החלל" (Space Needle), שהוקם גם הוא לכבוד היריד הבינלאומי. אל ראש המגדל מעפילים, במעלית מהירה, יותר ממיליון אנשים בשנה, ליהנות מתצפית מרהיבה על העיר.
אחד הדברים האהובים עליי בביקור בעיר גדולה, הוא הרגע שבו אני יוצאת למרפסת התצפית והעיר פרוסה לפניי. מהמרפסת הסובבת את המחט אפשר לראות ביום יפה את העיר, האגמים והמפרצים שסביבה. ממערב אפשר לראות את חצי האי אולימפיק ובכיוון דרום-מזרח אפשר לראות את פסגתו עטוית הקרחונים של הר ריינייר ( Mount Rainier ) העצום. בימים גשומים או מעוננים, התצפית, באופן טבעי, מרשימה הרבה פחות ואפשר לוותר עליה. נקודת תצפית נוספת על העיר נמצאת בראש מגדל גבוה אחר – מרכז קולומביה שבדאון טאון.
סמוך למחט החלל מוצגות עבודותיו של דייל צ'יהולי ( Dale Chihuly ) – אמן זכוכית אמריקני, שתערוכה מיצירותיו הוצגה לפני שנים רבות ב"מגדל דוד" בירושלים. בסיאטל התצוגה קבועה ומהווה את הריכוז הגדול ביותר של עבודותיו יוצאות הדופן. המבקר בתצוגה נע בין אולמות וחדרים, עד שלבסוף מגיע למבנה זכוכית ענק ומרשים, שמתקרתו תלויה יצירה ענקית של פרחי זכוכית. קשה שלא לחשוב על כמות הפרטים האינסופית שנמצאת בעבודה זו. כל עלה ופרח מעוצב בדייקנות, וההשתקפות של הזכוכית על רקע המבנה השקוף מחדדת את גוון הפרחים לכדי זר ענק ויפה.
שימו לב שבקיץ ישנו תור גדול למדי למחט החלל. דרך טובה לתכנן את הביקור היא לקנות כרטיס משולב למחט החלל ולתצוגה של צי'הולי, ואז ללכת לתצוגה ולהסתובב באזור היפה עד שמגיע הזמן הנקוב בכרטיס.
עוד בסיאטל סנטר, רחבות ומדשאות שמתמלאות בקיץ בדוכנים, אמני רחוב והופעות תחת כיפת השמים, וגינת משחקים ענקית עם מתקנים מיוחדים. על המוזיאונים שבסנטר ניתן למנות את המוזיאון לתרבות הפופ ( Museum of Pop Culture ), בעל העיצוב המיוחד והחדשני, ואת מרכז המדע ( (Pacific Science Center - בו מוצגים של מציאות מדומה, מופעי לייזר, הולוגרמות ועוד.
ההגעה לסנטר מאזור הדאון טאון היא ברגל או בנסיעה קצרה ברכבת העילית, שמסילתה מוגבהת ומאפשרת מבט-על על מרכז העיר.
לינה באזור "מחט החלל"

פרחים עדינים ויפהפיים מזכוכית! פרי יצירתו של האמן דייל צ'יהולי (צילום: נטע קלימי עילם)
אטרקציות נוספות בסיאטל ובסביבתה
בביקור במפעל בואינג, שממוקם כ- 25 ק"מ דרום-מזרחית לעיר, אפשר לראות כיצד נבנים ומורכבים מטוסי הנוסעים, בתוך בניין שנחשב לגדול ביותר בעולם. ניתן להגיע לכאן עם רכב או להצטרף לסיור מאורגן שיוצא ממרכז העיר.
עבור חובבי התעופה והחלל – ביקור במוזיאון התעופה ( Museum of Flight ), הסוקר את התפתחות התעופה ונחשב לאחד המוזיאונים הטובים בארה"ב בתחום – הוא בגדר חובה.
כיאה לעיר שהטבע נמצא בה בהישג יד וכדי להיכנס לאווירת טיולים, מומלץ לבקר בחנות REI – לציוד טיולים ולמחנאות, שאוהבי הטיולים ישמחו פשוט לעבור לגור בה. בבניין עטוי עץ המוקף צמחייה המדמה יער גשם, נמצאת החנות הענקית והיפה ובה כל מה שאי פעם תזדקקו לו. גם אם אינכם זקוקים לציוד טיולים הביקור בה הוא חוויה.
הרבה גשם יורד בסיאטל והחורף כאן קר וממושך. אי לכך הקיץ הוא העונה הטובה ביותר לבקר בעיר ולצאת לטיולים במדינת וושינגטון. סיאטל אינה גדולה – יומיים בעיר יספיקו בהחלט ליהנות ממיטב האתרים, אך בזכות מיקומה הנהדר, ניתן לצאת ממנה לטיולים רבים בסביבה: הרי הקסקייד והפארק הלאומי ריינייר, בצפון מדינת וושינגטון, הפארק הלאומי אולימפיק וחופי האוקיינוס השקט, לאורך מדינות וושינגטון ואורגון.
כתבה על טיול בחופי אורגון על כביש 101

במרכז העיר יש טבע, אך כדאי לתכנן טיולים גם בסביבת העיר ולא רק בתוכה (צילום: נטע קלימי עילם)
לינה בעיר סיאטל
בסרט הנפלא "נדודי שינה בסיאטל" התגורר הגיבור סם בולדווין, בגילומו של טום הנקס, בבית סירה על אגם יוניון בסיאטל. כנראה שלישון בבית סירה יהיה קצת מורכב, אבל היכן בכל זאת אפשר לישון בסיאטל כדי שלא תחושו נדודי שינה?
כמו כל עיר גדולה, סיאטל מציעה אפשרויות לינה רבות ומגוונות, וכמו כל עיר גדולה בחודשי הקיץ העמוסים, שהם גם שיא עונת התיירות בעיר, כדאי להזמין מקום לינה מראש. קרוב לוודאי שתגיעו לעיר עם מכונית, ולכן כדאי לאתר מלון עם מגרש חניה שמאפשר חנייה בתעריף יומי.
כדי להגיע ברגל לרוב האתרים המרכזיים בעיר, כדאי להתרכז באיזור שבין השדרה התשיעית ועד לקו המים ולשוק פייק פלייס, באיזור הרחובות Pike ו– Pine וברחובות הסמוכים.
בתי מלון מומלצים בסיאטל
מלון הייאט Hyatt at Olive 8) ) התגלה כאופצית לינה נוחה מאוד, עם חדרים גדולים, מגרש חנייה בצידו ומיקום מרכזי, ממנו ניתן ללכת ברגל לקו המים ולכל האתרים שבמרכז העיר.
למחפשים מלון בוטיק, מלון אלקסיס ( The Alexis Royal Sonesta Hotel l ), בסמוך לחוף ולכיכר פיוניר, הוא אופציה נוחה אך יקרה.
הרוצים ללון בקרבת מחט החלל ובמחיר נוח, יכולים לבדוק את מלון הייאט האוס ( Hyatt house Seattle downtown ). בסמוך למחט החלל נמצאת תחנת רכבת ה- Monorail , עמה אפשר להגיע למרכז הדאון-טאון, ויש גם שירות הסעות למרכז העיר.
אכסניית גרין טורטס ( Green Tortoise Hostel Seattle ) נהנית ממיקום מעולה, ממש מעבר לכביש של שוק פייק, ומציעה חדרים עם לינה משותפת וחדרים זוגיים, ללא מקלחת ושירותים צמודים.

ימין למעלה – מלון הייאט, שמאל למעלה – מלון אלקסיס
ימין למטה – מלון הייאט האוס, שמאל למטה – אכסניית גרין טורטס
ביקור בסיאטל משאיר תחושה שאם העתיד לא כאן עדיין – הרי שהוא נמצא ממש מעבר לפינה, בחבל ארץ יפה עטוף בהרים ובמים.
מידע נוסף
כתבות נוספות
ערוץ נהר קולומביה
טיול לאורך חופי אורגון
טיול בפארק הלאומי הר רייניר
לוס אנג'לס לכל המשפחה
לחרוש את סן פרנסיסקו

גאווה לאומית בסיאטל - עיר אחת ולא מעט סיבות להרגיש גאה (צילום: נטע קלימי עילם)


.jpg)

"פייק-פלייס"
(צילומים: נטע קלימי עילם)
קו החוף, הטיילת והרובע הראשון
מסמטת פוסט, הדרך אל קו החוף קצרה אך מערימה מכשולים: בין העיר לטיילת ניצב כביש מהיר דו מפלסי - Alaskan Way , שיוצר מפגע רעש רציני ושני מפלסיו פוגמים במראה הנוף. הרעש על קו החוף והזיהום שיוצרת התנועה הכבדה שנעה על פני האוטוסטרדה, מהווה ניגוד לאופייה הירוק והשלו של העיר. תכנית שעלותה נאמדת בכ- 4 מיליארד דולר אמורה לצאת לדרך בשנים הקרובות ובמסגרתה תיחצב מנהרה באורך של 3 ק"מ, שתחזיר את השלווה לקו החוף. בקו החוף – טיילת נחמדה שמהמבנה הבולט בה הוא גלגל הענק ( (Seattle Great Wheel וסמוך אליו – האקווריום של סיאטל ( Seattle Aquarium ).
הליכה בטיילת לכיוון דרום ואל השדרה הראשונה הסמוכה מביאה אותנו לכיכר פיוניר ( Pioneer Square ). הכיכר בעלת צורת המשולש וסביבתה היא המקום ממנו צמחה סיאטל. את בנייני המשרדים הנוצצים של הדאון טאון הסמוך מחליפים בתי הלבנים האדומות, שנבנו בסוף המאה ה- 19 לאחר השריפה הגדולה שכילתה רבים מבתי העיר. כשנבנתה העיר מחדש, פרנסיה דאגו להגביה את האזור הסמוך לקו המים, על מנת להתמודד עם בעיית ההצפות. ליד הכיכר ניתן להצטרף לסיורים היורדים אל מתחת לאדמה ואל סיאטל "הקדומה" טרם השריפה.
הרחובות הקטנים עטויי הצמחייה הם מקום מושבן של גלריות רבות, מסעדות ובתי קפה. כיכר אוקסידנטל ( Occidental Square ) היא אחד המקומות היפים ברובע. כסאות, שולחנות משחק, פסלי אמנות אינדיאנית והרבה צמחייה ירוקה, בשילוב עם בתי הלבנים שסביבה, יוצרים מקום שמאוד נעים לעצור בו.

גלגל ענק על הטיילת של סיאטל (צילום: נטע קלימי עילם)
השדרה החמישית של סיאטל
את הדרך חזרה לדאון טאון אפשר לעשות באחת השדרות הרחבות. כמו בניו יורק, גם בסיאטל השדרה החמישית היא אחד הרחובות המרכזיים בעיר, ובו מסעדות וחנויות לרוב. אחד הבניינים היפים והמעניינים בשדרה, ובכלל בעיר, הוא בניין הספרייה המרכזית, הניצב בין שדרה זו לשדרה הרביעית ומזכיר בצורתו יהלום. הספרייה, המשמשת גם כמרכז קהילתי וכמרכז טכנולוגי, היא שילוב של זכוכית ומתכת בזוויות שונות, היוצר מבנה מעניין גם מבחוץ וגם מבפנים. מומלץ מאוד להיכנס פנימה ולראות את אולמות הקריאה המוארים דרך חלונות הזכוכית.

הספרייה המרכזית משמשת כמרכז טכנולוגי ומעניינת בצורתה (צילום: נטע קלימי עילם)
סיאטל סנטר ותצפית על העיר הגדולה
בשנת 1962 התקיים בסיאטל היריד העולמי, לכבודו הוקם אזור סיאטל סנטר ובו מוזיאונים, אולמות מופעים, כיכרות ומדשאות. מאז, תושבי סיאטל והמבקרים הרבים מנצלים את ימי הקיץ הנעימים למופעים תחת כיפת השמים. דוכנים ונגני רחוב מוסיפים לאווירה הקסומה במקום.
בסיאטל סנטר נמצא אחד מסימני ההיכר של העיר שמופיע כמעט בכל תמונה שלה: מגדל "מחט החלל" (Space Needle), שהוקם גם הוא לכבוד היריד הבינלאומי. אל ראש המגדל מעפילים, במעלית מהירה, יותר ממיליון אנשים בשנה, ליהנות מתצפית מרהיבה על העיר.
אחד הדברים האהובים עליי בביקור בעיר גדולה, הוא הרגע שבו אני יוצאת למרפסת התצפית והעיר פרוסה לפניי. מהמרפסת הסובבת את המחט אפשר לראות ביום יפה את העיר, האגמים והמפרצים שסביבה. ממערב אפשר לראות את חצי האי אולימפיק ובכיוון דרום-מזרח אפשר לראות את פסגתו עטוית הקרחונים של הר ריינייר ( Mount Rainier ) העצום. בימים גשומים או מעוננים, התצפית, באופן טבעי, מרשימה הרבה פחות ואפשר לוותר עליה. נקודת תצפית נוספת על העיר נמצאת בראש מגדל גבוה אחר – מרכז קולומביה שבדאון טאון.
סמוך למחט החלל מוצגות עבודותיו של דייל צ'יהולי ( Dale Chihuly ) – אמן זכוכית אמריקני, שתערוכה מיצירותיו הוצגה לפני שנים רבות ב"מגדל דוד" בירושלים. בסיאטל התצוגה קבועה ומהווה את הריכוז הגדול ביותר של עבודותיו יוצאות הדופן. המבקר בתצוגה נע בין אולמות וחדרים, עד שלבסוף מגיע למבנה זכוכית ענק ומרשים, שמתקרתו תלויה יצירה ענקית של פרחי זכוכית. קשה שלא לחשוב על כמות הפרטים האינסופית שנמצאת בעבודה זו. כל עלה ופרח מעוצב בדייקנות, וההשתקפות של הזכוכית על רקע המבנה השקוף מחדדת את גוון הפרחים לכדי זר ענק ויפה.
שימו לב שבקיץ ישנו תור גדול למדי למחט החלל. דרך טובה לתכנן את הביקור היא לקנות כרטיס משולב למחט החלל ולתצוגה של צי'הולי, ואז ללכת לתצוגה ולהסתובב באזור היפה עד שמגיע הזמן הנקוב בכרטיס.
עוד בסיאטל סנטר, רחבות ומדשאות שמתמלאות בקיץ בדוכנים, אמני רחוב והופעות תחת כיפת השמים, וגינת משחקים ענקית עם מתקנים מיוחדים. על המוזיאונים שבסנטר ניתן למנות את המוזיאון לתרבות הפופ ( Museum of Pop Culture ), בעל העיצוב המיוחד והחדשני, ואת מרכז המדע ( (Pacific Science Center - בו מוצגים של מציאות מדומה, מופעי לייזר, הולוגרמות ועוד.
ההגעה לסנטר מאזור הדאון טאון היא ברגל או בנסיעה קצרה ברכבת העילית, שמסילתה מוגבהת ומאפשרת מבט-על על מרכז העיר.
לינה באזור "מחט החלל"

פרחים עדינים ויפהפיים מזכוכית! פרי יצירתו של האמן דייל צ'יהולי (צילום: נטע קלימי עילם)
אטרקציות נוספות בסיאטל ובסביבתה
בביקור במפעל בואינג, שממוקם כ- 25 ק"מ דרום-מזרחית לעיר, אפשר לראות כיצד נבנים ומורכבים מטוסי הנוסעים, בתוך בניין שנחשב לגדול ביותר בעולם. ניתן להגיע לכאן עם רכב או להצטרף לסיור מאורגן שיוצא ממרכז העיר.
עבור חובבי התעופה והחלל – ביקור במוזיאון התעופה ( Museum of Flight ), הסוקר את התפתחות התעופה ונחשב לאחד המוזיאונים הטובים בארה"ב בתחום – הוא בגדר חובה.
כיאה לעיר שהטבע נמצא בה בהישג יד וכדי להיכנס לאווירת טיולים, מומלץ לבקר בחנות REI – לציוד טיולים ולמחנאות, שאוהבי הטיולים ישמחו פשוט לעבור לגור בה. בבניין עטוי עץ המוקף צמחייה המדמה יער גשם, נמצאת החנות הענקית והיפה ובה כל מה שאי פעם תזדקקו לו. גם אם אינכם זקוקים לציוד טיולים הביקור בה הוא חוויה.
הרבה גשם יורד בסיאטל והחורף כאן קר וממושך. אי לכך הקיץ הוא העונה הטובה ביותר לבקר בעיר ולצאת לטיולים במדינת וושינגטון. סיאטל אינה גדולה – יומיים בעיר יספיקו בהחלט ליהנות ממיטב האתרים, אך בזכות מיקומה הנהדר, ניתן לצאת ממנה לטיולים רבים בסביבה: הרי הקסקייד והפארק הלאומי ריינייר, בצפון מדינת וושינגטון, הפארק הלאומי אולימפיק וחופי האוקיינוס השקט, לאורך מדינות וושינגטון ואורגון.
כתבה על טיול בחופי אורגון על כביש 101

במרכז העיר יש טבע, אך כדאי לתכנן טיולים גם בסביבת העיר ולא רק בתוכה (צילום: נטע קלימי עילם)
לינה בעיר סיאטל
בסרט הנפלא "נדודי שינה בסיאטל" התגורר הגיבור סם בולדווין, בגילומו של טום הנקס, בבית סירה על אגם יוניון בסיאטל. כנראה שלישון בבית סירה יהיה קצת מורכב, אבל היכן בכל זאת אפשר לישון בסיאטל כדי שלא תחושו נדודי שינה?
כמו כל עיר גדולה, סיאטל מציעה אפשרויות לינה רבות ומגוונות, וכמו כל עיר גדולה בחודשי הקיץ העמוסים, שהם גם שיא עונת התיירות בעיר, כדאי להזמין מקום לינה מראש. קרוב לוודאי שתגיעו לעיר עם מכונית, ולכן כדאי לאתר מלון עם מגרש חניה שמאפשר חנייה בתעריף יומי.
כדי להגיע ברגל לרוב האתרים המרכזיים בעיר, כדאי להתרכז באיזור שבין השדרה התשיעית ועד לקו המים ולשוק פייק פלייס, באיזור הרחובות Pike ו– Pine וברחובות הסמוכים.
בתי מלון מומלצים בסיאטל
מלון הייאט Hyatt at Olive 8) ) התגלה כאופצית לינה נוחה מאוד, עם חדרים גדולים, מגרש חנייה בצידו ומיקום מרכזי, ממנו ניתן ללכת ברגל לקו המים ולכל האתרים שבמרכז העיר.
למחפשים מלון בוטיק, מלון אלקסיס ( The Alexis Royal Sonesta Hotel l ), בסמוך לחוף ולכיכר פיוניר, הוא אופציה נוחה אך יקרה.
הרוצים ללון בקרבת מחט החלל ובמחיר נוח, יכולים לבדוק את מלון הייאט האוס ( Hyatt house Seattle downtown ). בסמוך למחט החלל נמצאת תחנת רכבת ה- Monorail , עמה אפשר להגיע למרכז הדאון-טאון, ויש גם שירות הסעות למרכז העיר.
אכסניית גרין טורטס ( Green Tortoise Hostel Seattle ) נהנית ממיקום מעולה, ממש מעבר לכביש של שוק פייק, ומציעה חדרים עם לינה משותפת וחדרים זוגיים, ללא מקלחת ושירותים צמודים.

ימין למעלה – מלון הייאט, שמאל למעלה – מלון אלקסיס
ימין למטה – מלון הייאט האוס, שמאל למטה – אכסניית גרין טורטס
ביקור בסיאטל משאיר תחושה שאם העתיד לא כאן עדיין – הרי שהוא נמצא ממש מעבר לפינה, בחבל ארץ יפה עטוף בהרים ובמים.
מידע נוסף
כתבות נוספות
ערוץ נהר קולומביה
טיול לאורך חופי אורגון
טיול בפארק הלאומי הר רייניר
לוס אנג'לס לכל המשפחה
לחרוש את סן פרנסיסקו

גלגל ענק על הטיילת של סיאטל (צילום: נטע קלימי עילם)


הספרייה המרכזית משמשת כמרכז טכנולוגי ומעניינת בצורתה (צילום: נטע קלימי עילם)
סיאטל סנטר ותצפית על העיר הגדולה
בשנת 1962 התקיים בסיאטל היריד העולמי, לכבודו הוקם אזור סיאטל סנטר ובו מוזיאונים, אולמות מופעים, כיכרות ומדשאות. מאז, תושבי סיאטל והמבקרים הרבים מנצלים את ימי הקיץ הנעימים למופעים תחת כיפת השמים. דוכנים ונגני רחוב מוסיפים לאווירה הקסומה במקום.
בסיאטל סנטר נמצא אחד מסימני ההיכר של העיר שמופיע כמעט בכל תמונה שלה: מגדל "מחט החלל" (Space Needle), שהוקם גם הוא לכבוד היריד הבינלאומי. אל ראש המגדל מעפילים, במעלית מהירה, יותר ממיליון אנשים בשנה, ליהנות מתצפית מרהיבה על העיר.
אחד הדברים האהובים עליי בביקור בעיר גדולה, הוא הרגע שבו אני יוצאת למרפסת התצפית והעיר פרוסה לפניי. מהמרפסת הסובבת את המחט אפשר לראות ביום יפה את העיר, האגמים והמפרצים שסביבה. ממערב אפשר לראות את חצי האי אולימפיק ובכיוון דרום-מזרח אפשר לראות את פסגתו עטוית הקרחונים של הר ריינייר ( Mount Rainier ) העצום. בימים גשומים או מעוננים, התצפית, באופן טבעי, מרשימה הרבה פחות ואפשר לוותר עליה. נקודת תצפית נוספת על העיר נמצאת בראש מגדל גבוה אחר – מרכז קולומביה שבדאון טאון.
סמוך למחט החלל מוצגות עבודותיו של דייל צ'יהולי ( Dale Chihuly ) – אמן זכוכית אמריקני, שתערוכה מיצירותיו הוצגה לפני שנים רבות ב"מגדל דוד" בירושלים. בסיאטל התצוגה קבועה ומהווה את הריכוז הגדול ביותר של עבודותיו יוצאות הדופן. המבקר בתצוגה נע בין אולמות וחדרים, עד שלבסוף מגיע למבנה זכוכית ענק ומרשים, שמתקרתו תלויה יצירה ענקית של פרחי זכוכית. קשה שלא לחשוב על כמות הפרטים האינסופית שנמצאת בעבודה זו. כל עלה ופרח מעוצב בדייקנות, וההשתקפות של הזכוכית על רקע המבנה השקוף מחדדת את גוון הפרחים לכדי זר ענק ויפה.
שימו לב שבקיץ ישנו תור גדול למדי למחט החלל. דרך טובה לתכנן את הביקור היא לקנות כרטיס משולב למחט החלל ולתצוגה של צי'הולי, ואז ללכת לתצוגה ולהסתובב באזור היפה עד שמגיע הזמן הנקוב בכרטיס.
עוד בסיאטל סנטר, רחבות ומדשאות שמתמלאות בקיץ בדוכנים, אמני רחוב והופעות תחת כיפת השמים, וגינת משחקים ענקית עם מתקנים מיוחדים. על המוזיאונים שבסנטר ניתן למנות את המוזיאון לתרבות הפופ ( Museum of Pop Culture ), בעל העיצוב המיוחד והחדשני, ואת מרכז המדע ( (Pacific Science Center - בו מוצגים של מציאות מדומה, מופעי לייזר, הולוגרמות ועוד.
ההגעה לסנטר מאזור הדאון טאון היא ברגל או בנסיעה קצרה ברכבת העילית, שמסילתה מוגבהת ומאפשרת מבט-על על מרכז העיר.
לינה באזור "מחט החלל"

פרחים עדינים ויפהפיים מזכוכית! פרי יצירתו של האמן דייל צ'יהולי (צילום: נטע קלימי עילם)
אטרקציות נוספות בסיאטל ובסביבתה
בביקור במפעל בואינג, שממוקם כ- 25 ק"מ דרום-מזרחית לעיר, אפשר לראות כיצד נבנים ומורכבים מטוסי הנוסעים, בתוך בניין שנחשב לגדול ביותר בעולם. ניתן להגיע לכאן עם רכב או להצטרף לסיור מאורגן שיוצא ממרכז העיר.
עבור חובבי התעופה והחלל – ביקור במוזיאון התעופה ( Museum of Flight ), הסוקר את התפתחות התעופה ונחשב לאחד המוזיאונים הטובים בארה"ב בתחום – הוא בגדר חובה.
כיאה לעיר שהטבע נמצא בה בהישג יד וכדי להיכנס לאווירת טיולים, מומלץ לבקר בחנות REI – לציוד טיולים ולמחנאות, שאוהבי הטיולים ישמחו פשוט לעבור לגור בה. בבניין עטוי עץ המוקף צמחייה המדמה יער גשם, נמצאת החנות הענקית והיפה ובה כל מה שאי פעם תזדקקו לו. גם אם אינכם זקוקים לציוד טיולים הביקור בה הוא חוויה.
הרבה גשם יורד בסיאטל והחורף כאן קר וממושך. אי לכך הקיץ הוא העונה הטובה ביותר לבקר בעיר ולצאת לטיולים במדינת וושינגטון. סיאטל אינה גדולה – יומיים בעיר יספיקו בהחלט ליהנות ממיטב האתרים, אך בזכות מיקומה הנהדר, ניתן לצאת ממנה לטיולים רבים בסביבה: הרי הקסקייד והפארק הלאומי ריינייר, בצפון מדינת וושינגטון, הפארק הלאומי אולימפיק וחופי האוקיינוס השקט, לאורך מדינות וושינגטון ואורגון.
כתבה על טיול בחופי אורגון על כביש 101

במרכז העיר יש טבע, אך כדאי לתכנן טיולים גם בסביבת העיר ולא רק בתוכה (צילום: נטע קלימי עילם)
לינה בעיר סיאטל
בסרט הנפלא "נדודי שינה בסיאטל" התגורר הגיבור סם בולדווין, בגילומו של טום הנקס, בבית סירה על אגם יוניון בסיאטל. כנראה שלישון בבית סירה יהיה קצת מורכב, אבל היכן בכל זאת אפשר לישון בסיאטל כדי שלא תחושו נדודי שינה?
כמו כל עיר גדולה, סיאטל מציעה אפשרויות לינה רבות ומגוונות, וכמו כל עיר גדולה בחודשי הקיץ העמוסים, שהם גם שיא עונת התיירות בעיר, כדאי להזמין מקום לינה מראש. קרוב לוודאי שתגיעו לעיר עם מכונית, ולכן כדאי לאתר מלון עם מגרש חניה שמאפשר חנייה בתעריף יומי.
כדי להגיע ברגל לרוב האתרים המרכזיים בעיר, כדאי להתרכז באיזור שבין השדרה התשיעית ועד לקו המים ולשוק פייק פלייס, באיזור הרחובות Pike ו– Pine וברחובות הסמוכים.
בתי מלון מומלצים בסיאטל
מלון הייאט Hyatt at Olive 8) ) התגלה כאופצית לינה נוחה מאוד, עם חדרים גדולים, מגרש חנייה בצידו ומיקום מרכזי, ממנו ניתן ללכת ברגל לקו המים ולכל האתרים שבמרכז העיר.
למחפשים מלון בוטיק, מלון אלקסיס ( The Alexis Royal Sonesta Hotel l ), בסמוך לחוף ולכיכר פיוניר, הוא אופציה נוחה אך יקרה.
הרוצים ללון בקרבת מחט החלל ובמחיר נוח, יכולים לבדוק את מלון הייאט האוס ( Hyatt house Seattle downtown ). בסמוך למחט החלל נמצאת תחנת רכבת ה- Monorail , עמה אפשר להגיע למרכז הדאון-טאון, ויש גם שירות הסעות למרכז העיר.
אכסניית גרין טורטס ( Green Tortoise Hostel Seattle ) נהנית ממיקום מעולה, ממש מעבר לכביש של שוק פייק, ומציעה חדרים עם לינה משותפת וחדרים זוגיים, ללא מקלחת ושירותים צמודים.

ימין למעלה – מלון הייאט, שמאל למעלה – מלון אלקסיס
ימין למטה – מלון הייאט האוס, שמאל למטה – אכסניית גרין טורטס
ביקור בסיאטל משאיר תחושה שאם העתיד לא כאן עדיין – הרי שהוא נמצא ממש מעבר לפינה, בחבל ארץ יפה עטוף בהרים ובמים.
מידע נוסף
כתבות נוספות
ערוץ נהר קולומביה
טיול לאורך חופי אורגון
טיול בפארק הלאומי הר רייניר
לוס אנג'לס לכל המשפחה
לחרוש את סן פרנסיסקו
שימו לב שבקיץ ישנו תור גדול למדי למחט החלל. דרך טובה לתכנן את הביקור היא לקנות כרטיס משולב למחט החלל ולתצוגה של צי'הולי, ואז ללכת לתצוגה ולהסתובב באזור היפה עד שמגיע הזמן הנקוב בכרטיס.
עוד בסיאטל סנטר, רחבות ומדשאות שמתמלאות בקיץ בדוכנים, אמני רחוב והופעות תחת כיפת השמים, וגינת משחקים ענקית עם מתקנים מיוחדים. על המוזיאונים שבסנטר ניתן למנות את המוזיאון לתרבות הפופ (
לינה באזור "מחט החלל"

פרחים עדינים ויפהפיים מזכוכית! פרי יצירתו של האמן דייל צ'יהולי (צילום: נטע קלימי עילם)
עבור חובבי התעופה והחלל – ביקור במוזיאון התעופה (
כתבה על טיול בחופי אורגון על כביש 101

במרכז העיר יש טבע, אך כדאי לתכנן טיולים גם בסביבת העיר ולא רק בתוכה (צילום: נטע קלימי עילם)
לינה בעיר סיאטל
בסרט הנפלא "נדודי שינה בסיאטל" התגורר הגיבור סם בולדווין, בגילומו של טום הנקס, בבית סירה על אגם יוניון בסיאטל. כנראה שלישון בבית סירה יהיה קצת מורכב, אבל היכן בכל זאת אפשר לישון בסיאטל כדי שלא תחושו נדודי שינה?
כמו כל עיר גדולה, סיאטל מציעה אפשרויות לינה רבות ומגוונות, וכמו כל עיר גדולה בחודשי הקיץ העמוסים, שהם גם שיא עונת התיירות בעיר, כדאי להזמין מקום לינה מראש. קרוב לוודאי שתגיעו לעיר עם מכונית, ולכן כדאי לאתר מלון עם מגרש חניה שמאפשר חנייה בתעריף יומי.
כדי להגיע ברגל לרוב האתרים המרכזיים בעיר, כדאי להתרכז באיזור שבין השדרה התשיעית ועד לקו המים ולשוק פייק פלייס, באיזור הרחובות Pike ו– Pine וברחובות הסמוכים.
בתי מלון מומלצים בסיאטל
מלון הייאט Hyatt at Olive 8) ) התגלה כאופצית לינה נוחה מאוד, עם חדרים גדולים, מגרש חנייה בצידו ומיקום מרכזי, ממנו ניתן ללכת ברגל לקו המים ולכל האתרים שבמרכז העיר.
למחפשים מלון בוטיק, מלון אלקסיס ( The Alexis Royal Sonesta Hotel l ), בסמוך לחוף ולכיכר פיוניר, הוא אופציה נוחה אך יקרה.
הרוצים ללון בקרבת מחט החלל ובמחיר נוח, יכולים לבדוק את מלון הייאט האוס ( Hyatt house Seattle downtown ). בסמוך למחט החלל נמצאת תחנת רכבת ה- Monorail , עמה אפשר להגיע למרכז הדאון-טאון, ויש גם שירות הסעות למרכז העיר.
אכסניית גרין טורטס ( Green Tortoise Hostel Seattle ) נהנית ממיקום מעולה, ממש מעבר לכביש של שוק פייק, ומציעה חדרים עם לינה משותפת וחדרים זוגיים, ללא מקלחת ושירותים צמודים.

ימין למעלה – מלון הייאט, שמאל למעלה – מלון אלקסיס
ימין למטה – מלון הייאט האוס, שמאל למטה – אכסניית גרין טורטס
ביקור בסיאטל משאיר תחושה שאם העתיד לא כאן עדיין – הרי שהוא נמצא ממש מעבר לפינה, בחבל ארץ יפה עטוף בהרים ובמים.
מידע נוסף
כתבות נוספות
ערוץ נהר קולומביה
טיול לאורך חופי אורגון
טיול בפארק הלאומי הר רייניר
לוס אנג'לס לכל המשפחה
לחרוש את סן פרנסיסקו

ימין למעלה
ימין למטה
מידע נוסף
כתבות נוספות
ערוץ נהר קולומביה
טיול לאורך חופי אורגון
טיול בפארק הלאומי הר רייניר
לוס אנג'לס לכל המשפחה
לחרוש את סן פרנסיסקו
טיול לאורך חופי אורגון
טיול בפארק הלאומי הר רייניר
לוס אנג'לס לכל המשפחה
לחרוש את סן פרנסיסקו