הודו קליק ישראלי - אלבום תמונות מהודו


באלבום "הודו - קליק ישראלי" משתתפים למעלה מחמישים צלמים ישראלים שהודו נטועה עמוק בליבם. כמה מהם טיילו בכל רחבי הודו וצילמו, וכמה מהם ישבו במקום אחד ונתנו להודו לחלוף על פניהם, תוך שהם לא מפסיקים לצלם. "הודו - קליק ישראלי" הוא אלבום מלא באהבה להודו, לאנשיה הרבים מספור, לנופיה, למאכליה, לאמונותיה, לצבעוניותה המשכרת ולרוחה השונה כל כך.


 
תמונת השער של האלבום (צילום: אמנון כפיר)
כתבות על יעדי טיול בהודו - בחלוקה לאזורים
 

המזרח הרחוק



 
לפני מספר שנים, אחוז התרגשות רבה, נסעתי להודושמעתי אודותיה, קראתי עליה, צפיתי בסרטים המתארים את תרבותה,הוקסמתי מאגדותיה, טעמתי את מאכליה, האזנתי למנגינותיה, אך אותה, את הודו, לא הכרתי באמת. כשנחתתי בה, חשתי שזו אהבה ממבט ראשון ותחילתו של סיפור אהבה מתפתח, מעמיק  ומשתבח בינינו. הודו, מצידה, לא איכזבה והמשיכה להפתיע, להדהים ולהסעיר, אף יותר מכפי ששיערתי. מאז נפשי שזורה בעבותות  בה, בתרבותה ובאנשיה. 
כתבות על יעדי טיול בהודו - בחלוקה לאזורים
 
הסופר פרץ הירשביין מספר בספרו "הודו" (1927) שרב-חובל אנגלי אמר לו באחת מפגישותיהם: "בשום פעם אין אני מתעצב כל כך כשאונייתי זזה מן החוף, כמו בשעה שאני עוזב את הודו. או אז- איני רואה מטרה לנדודי". אני, שמוציא לאור ישראלי הנני ולא יורד ים אנגלי, וספינותיי שלי הן ספינות של נייר, המשייטות להן בים של סיפורים ודמיון, לא התעצבתי כלל כשמטוס אל-על המריא מאדמת הודו בדרכו חזרה ארצה, כשאני בתוכו.
 
הרגשתי שלנדודי בהודו, כמו גם לשיבה הפרטית שלי ממנה, ישנה גם ישנה מטרה ברורה. היה לי ברור שהחוויה שחוויתי בהודו, אינה בת-חלוף וידעתי שלמפגש המפליא, המכשף, רב הגוונים ועתיר הרשמים שעבר עלי, יהיו הדים רבים בימים שיבואו. 
 
ההד הראשון היה תרגומו והוצאתו לאור של הספר "היא-סודות מאחורי הסארי" שכתב גדול סופרי הודו ומשורריה במאה השנים האחרונות, זוכה פרס נובל לספרות, רבינדראנאת טאגור. כשספרו של טאגור ראה אור בהוצאת סער, חגגנו "פסטיבל הודו" גדול בתל-אביב, בהשתתפות מאות מוזמנים. כששגריר הודו לשעבר בישראל, מר ארון קיי סינג, החל לשאת דברים, הוא בירך אותי בחום על היוזמה להביא את ניחוחות תרבותה של הודו לקהל הקוראים בישראל. כשעליתי אני לבמה, השבתי לשגריר הודו שכיוון שאני חש באהבה כה גדולה  לארצו ולאנשיה, זו רק ההתחלה... 
 
אז עדיין לא שיערתי שבתוך מספר חודשים אמצא עצמי צולל להרפתקה המרתקת ביותר שעברתי בעבודתי עד כה כמוציא לאור.
 

הצגת האלבום לשגריר הודו בישראל (צילום: משה שי)
 
בוקר אחד קמתי ואמרתי לעצמי בקול רם: "יאללה, לך למשרד ותתחיל להוציא לאור את הספר הכי יפה בעולם על הודו". אני נוהג לשוחח עם עצמי בשקט בשקט, אך המשפט הזה נאמר בקול רם. הגעתי למשרד ופרסמתי קול קורא באתרי צילום רבים באינטרנט לישראלים שצילמו את הפן האנושי המרתק כל כך בהודו.
 
מה רבה הייתה התדהמה כשבתוך שבוע ימים הצטברו במייל שלי למעלה מ-1,000 פניות של צלמים ישראליים שטיילו בהודו ולא הפסיקו להנציח את יופייה האנושי.
 
משך שנה שלמה נפגשתי עם למעלה מ-800 צלמים. הגיעו אלי צלמי תרבויות מהשורה הראשונה, כאלה שמצלמים בנשיונל גיאוגרפיק, במסע אחר, בטבע הדברים, בידיעות אחרונות ובמגזינים בחו"ל. הגיעו אלי לפגישה מדריכי טיולים, המכירים היטב את הודו, טייס באל-על שהודו שרטה את נשמתו, פרופסור מהטכניון שעשה שנים רבות בשליחות בתת יבשת הקסומה, עיתונאים ישראליים ומטיילים שהמצלמה אינה זרה להם.
אני מעריך שהתבוננתי ביותר מחצי מיליון צילומים ושקופיות(!!!) ובסופו של דבר, בחרתי בלמעלה מחמישים צלמים. כמה מהם טיילו בכל רחבי הודו וצילמו וכמה מהם ישבו במקום אחד ונתנו להודו לחלוף על פניהם תוך שהם לא מפסיקים לצלם.
 

הצגת האלבום לנשיא ישראל, מר שמעון פרס (צילום: מרינה פרלמן)





 
לאחר שנה אינטנסיבית מאוד, במהלכה החזירו אותי הפגישות עם הצלמים ועבודתם, במנהרת הזמן, לטיול שלי בהודו, בחרתי כ-200 צילומים עוצרי נשימה, כאלה שכל אחד מהם 'נתן לי אגרוף בבטן', ופניתי למלאכת התאמת טקסטים הולמים לכל צילום. לחלק מן הצילומים הצמדתי אגדת עם הודית, חלק מן הצילומים קיבלו ציטוט של סופרים ופילוסופים הודיים, אף מקומם של מנהיגי האומה ההודית לא נפקד, תיבלתי בהסברים על אמונות ודתות בהודו ועל מנהגים בה, וקינחתי ברשמים של מטיילים ישראליים שרשמו חוויותיהם באתרים רבים באינטרנט. אני מוכרח לציין שנעזרתי ביועצים מדעיים הבקיאים מאוד בתרבותה של הודו וב'מנוע חיפוש' מיוחד במינו, העונה לשם ברכה הלפרין, במקרה במקרה אחותי האהובה.
 
כך נולד האלבום "הודו – קליק ישראלי" המלא באהבה להודו, לאנשיה הרבים מספור, לנופיה, למאכליה, לאמונותיה ולצבעוניותה המשכרת כל כך. אנשים רבים שכבר רכשו את האלבום, ציינו בפני שלדעתם מדובר באלבום היפה ביותר שנעשה אי-פעם על הודו... אני כל-כך מקווה שהם צודקים...
 

כבוד לכותבים של אתר GoTravel

מבין הכותבים הקבועים באתר GoTravel , מוצגות באלבום גם תמונותיהם של:
 ד"ר גילי חסקין, אייל ברטוב ו-יובל נעמן, שתרמו את עבודותיהם ללא תמורה, מתוך אהבת הודו ורצון לתרום לקשר איתה.
 
 

מידע נוסף

כתבה על פסטיבל קומבה מלה בהודו



סטטיסטיקות

0
מגזינים שנשלחו

0
שאלות ותשובות

0
כותבים באתר

0
כתבות באתר