בתי האוכל בברצלונה שאתם חייבים להכיר
מאת: ענבל כבירי


בין אם אתם מטיילים בתקציב של מסעדות מישלן או של דוכני רחוב, לאוכל בברצלונה יש מקום של כבוד והתחושה הכללית היא של חגיגה לחך. חומרי גלם מעולים וטריים, עשרות שווקים ואלפי בתי אוכל הפזורים ברחבי העיר יאלצו אתכם לבחור מבין שפע אדיר של סגנונות.


הבירה הקטלונית היא תחנת חובה במפת הקולינריה העולמית, והוכחה לכך ניתן למצוא בנציגות המרשימה שלה בכל תחרות או רשימה בינלאומית של המסעדות או השפים הטובים ביותר בעולם. המנעד הקולינרי של ברצלונה הוא עצום, ותוכלו למצוא בה כל מה שרק תרצו, החל מאוכל רחוב בכל פינה ועד למסעדות של שלושה כוכבי מישלן. בכתבה זו ליקטתי מבחר בתי אוכל שחביבים עליי כתושבת המקום מזה ארבע שנים, ואני מאמינה שיעניינו גם את מי שרק מבקר בעיר.

1 / 7
2 / 7
3 / 7
4 / 7
5 / 7
6 / 7
7 / 7

המסעדה הצמחונית Rassoterra מתגאה באוכל טרי, עונתי ומקומי (צילום: Rassoterra)
ביקור בברצלונה אינו שלם בלי צ'ורוס חם ופריך (צילום: Andrew E. Larsen)
מגוון שוקולדים, מתוקים ומאפים מיוחדים ברשת Chök (צילום: Marco Verch)
מסעדת Biocenter - אוכל צמחוני באווירה קיבוצית (צילום: Biocenter)
שלל גבינות טבעוניות במסעדת Väcka (צילום: Väcka)
קיר הבקבוקים הצבעוני במסעדת Ciutat Comtal (צילום: David Wiley)
מסעדת Llamber מציגה פרשנות מודרנית ויצירתית למטבח הספרדי (צילום: ענבל כבירי)


מפת ברצלונה והמסעדות המוזכרות בכתבה


יקבים ויין



העדכנית – יאמבר // Llamber

בעלי המסעדה – השפית אווה ארבונס (שגם אחראית על העיצוב) והשף פרנסיסקו ארס (יוצא מסעדת "אל בולי" הבלתי נשכחת), העתיקו לברצלונה את המסעדה המקורית שלהם מהעיר אבילס (Avilés) שבחבל אסטוריאס (Asturias) בצפון מערב ספרד.
 
למילה "יאמבר" בשפה האסטוריאנית יש מספר משמעויות, ובהן ללקק, לנשנש או לאכול משהו מתוק. הקונספט כאן הוא פרשנות מודרנית ויצירתית למטבח הספרדי. המצרכים הם עונתיים ומקומיים, ואם אתם בעניין של אלכוהול תוכלו לבחור מבין 150 היינות או מקוקטיילים ייחודיים. ביום שמש נהדר לשבת בחוץ ולצפות בעוברים והשבים מול מרכז התרבות והזיכרון של רובע אל בורן (El Born).
כתובת: Carrer de la Fusina, 5
 

מסעדת יאמבר – פרשנות מודרנית ויצירתית למטבח הספרדי
 

הבריאה – הונסט גרינס // Honest Greens

אמריקאי, דני וצרפתי נפגשו בספרד, ומתוך הקושי שלהם למצוא מזון בריא, טעים, מהיר ונגיש נולד המיזם הזה, שכבר הוליד חמש מסעדות במדריד, עוד שתיים בליסבון ועוד ארבע כאן בברצלונה. הסלוגן של רשת המסעדות הטרנדית הזאת הוא "You are what you eat".

האוכל כאן מבושל מדי יום, ללא חומרים משמרים, תוספים, או סוכר מעובד. הוא אורגני ככל שניתן, המקורות שלו מקומיים והוא מתאים לכל דיאטה או העדפה קולינרית במחירים שווים לכל נפש. נמנעים מגלוטן, צמחונים, טבעונים, או פליאו – כולם ימצאו כאן מה לאכול וזה גם יגיע מהר. ההזמנה היא בדלפק ומלצר יביא לכם את המנה לשולחן. העיצוב בסגנון בוהו טבעי – עץ, קש וצמחים טרופיים.
לרשת יש סניפים שונים ברחבי העיר
 

רשת המסעדות Honest Greens מגישה אוכל בריא, טעים ומהיר
 

הקלאסית – סיוטאט קומטאל // Ciutat Comtal

שמה של המסעדה הוא שמה העתיק של ברצלונה והיא שוכנת על רחוב גראן וייה (Gran Via), פינת Rambla de Catalunya, ממול למזרקה שמחליפה צבעים בשעות הלילה. העיצוב שלה קלאסי, כמו גם התפריט, שעושה כבוד לטאפאס קטלאניים.
 
שעות הפתיחה הן הרבה מעבר למקובל במסעדה ממוצעת – בימי חול הפתיחה היא בשעה 8:30 בבוקר (בסופ"ש ב-9:00) והסגירה בחצות. זה יאפשר לכם להגיע לשם לארוחת בוקר קלה של מאפה או כריך קטנטן לצד קפה ולצפות במקומיים עושים אותו הדבר בדרכם לעבודה; ליהנות מארוחת צהריים עסקית (Menu del dia) או מארוחת ערב מהודרת.
 
המסעדה הזאת שומרת על פופולרית גבוהה מאוד מאז שנפתחה אי אז בשנת 1997, כך שבשעות העומס (סביב 14:00 בצהריים ו-21:00 בערב) צפו להמתנה בכניסה. מי שירצה ימצא כאן גם אופציות צמחוניות וטבעוניות.
כתובת: Rambla de Catalunya, 18
 
 
 

מסעדות לצמחונים ולטבעונים:

המעניינת – ראסוטרה // Rasoterra

אחת המסעדות הצמחוניות המבוססות ביותר בעיר, שבעליה האיטלקיים מובילים את תנועת הסלואו פוד המקומית. הביסטרו עבר לאחרונה למרכיבים מהצומח בלבד ונותן פרשנות מרתקת לאיך אוכלים טרי, עונתי ומקומי. יש גם תפריט טעימות ב-29 יורו.
כתובת: Carrer del Palau, 5
 

האוונגרדית – ואקה // Väcka

אנה ומקסים פתחו את המקום כדי ליצור גבינות טבעוניות שמתאימות לתזונה בת קיימא ובריאה יותר. עם שם שמשמעותו "להתעורר" בשבדית, הם מתחזקים גם מסעדה טבעונית בלב שכונת פובלנואו (Poblenou). המסעדה ידועה בזכות ההמבורגרים המיוחדים שלהם, שמגיעים בלחמניות שחורות.
כתובת: C/ dels Almogàvers, 138
 

הקיבוצית – ביוסנטר // Biocenter

דמיינו חדר אוכל של קיבוץ (במובן הטוב של התיאור), מלא באוכל שכולו צמחוני. המסעדה השוכנת בשכונת ראבאל (Raval), מרחק הליכה קצר משדרות ראמבלס (Ramblas), היא כל מה שצמחוני צריך כדי לאכול טוב ובריא. תמצאו כאן מגוון רחב של אוכל טרי וטעים מאוד במחירים נגישים. זהו מקום פופולרי בקרב זרים ומקומיים כאחד, שמה שמחבר ביניהם זו תזונה שמבוססת על הצומח.
כתובת: Painter Fortuny, 25

 



ואיך אפשר בלי מתוקים...

השוקולדית – צ'וק // Chök

צ'וק הוא מטבח שוקולד שמעוצב מינימליסטית, מה שרק מאדיר את האסתטיקה של המעדנים שתמצאו כאן. מאפינס, קראפינס, קרונט בשלל מילויים ותוספות הם רק חלק קטן ממה שתוכלו למצוא כאן. החומרים הם טבעיים, מקומיים וטריים והכול מיוצר בעבודת יד מדי יום. יש אופציות טבעוניות, ללא גלוטן ועם סוכר מופחת. קשה שלא להתפתות ולטעום משהו. אם תרצו, תוכלו להזמין משלוח בחנות המקוונת שלהם.
לצ'וק יש מבחר סניפים ברחבי העיר
 

בסניפי Chök תמצאו מגוון שוקולדים, מאפינס, קראפינס, קרונט ועוד בשלל מילויים ותוספות
 

המגוונת – ג'לאטי די מארקו // Gelaaati Di Marco

יש לא מעט גלידריות בברצלונה. מיעוטן איכותיות. גם כאן – צריך לדעת לאן ללכת. ג'לאטו די מרקו היא ללא ספק אחת מהטובות שיש כאן. מרקו, נצר למשפחת יצרני ג'לאטו, פתח את הגלידריה הזאת ביחד עם אשתו דנה, בלב הרובע הגותי בשנת 2006. לצד מבחר מכובד של טעמים מסורתיים ומוכרים תוכלו למצוא כאן גם שילובים יצירתיים מה- "gold line" שלהם. חוץ מגלידה שווה לבדוק את מחלקת הקינוחים, שכוללת גופרה, טירמיסו, קנולי סיציליאני ועוד. טבעונים, נמנעים מגלוטן, או מי שמעוניין בחלב אורגני – לכולם יש כאן מענה.
כתובת: Carrer de la Llibreteria, 7
 

הנופית – צ'ורריה // Xurreria

לא הייתם בטיבידאבו (Tibidabo), ההר ששמו נשמע כאילו נלקח מאיזה שיר ילדים, לא הייתם בברצלונה. בלב שמורת הקולסרולה (Collserola) ישנו פארק שעשועים על צלע ההר שממנו נשקף הנוף הכי יפה באזור. לכאן אפשר לבוא עם ילדים שישמחו לרוץ או לעלות על המתקנים, בזוג או לבד. אוויר נקי מובטח. כדי להמתיק עוד יותר את הסיטואציה, גשו לדוכן הצ'ורוס שברחבת הכניסה והזמינו לכם מנה מכובדת עם שוקולטה סמיכה ומהבילה בצד. כאן מכינים את הקינוח האולטימטיבי הזה על המקום, כך שהוא מגיע בדיוק כמו שצריך – לוהט, פריך ומתפצפץ.
כתובת: Plaça del Tibidabo, 3, 4
 
צ'ורוס בברצלונה
צ'ורוס חם ופריך עם שוקולטה בצד. הקינוח האולטימטיבי (צילום: ענבל כבירי)


לסיכום, לא משנה איפה אתם מסתובבים – אני ממליצה לנסות לטעום (תרתי משמע) מהכול – מסעדות פועלים ומסעדות יוקרתיות, אוכל מקומי ואוכל עולמי. כל עוד אתם נמנעים ממלכודות תיירים באזור שדרות רמבלה ובוחרים במקומות שיש מאחוריהם המלצות, סיכויי ההצלחה שלכם גבוהים. אין לי ספק שעם היצע כזה וחומרי גלם נהדרים – רעבים לא תצאו מכאן. 
 
 

מידע נוסף

כתבות נוספות



ענבל כביריענבל כבירי - גרה בברצלונה, מתכננת טיולים לצפון ספרד. צלמת סטילס, וידיאו ורחפן, כותבת, מדריכת צילום ועריכה בלייטרום, מנהלת קהילות המטיילים "ויקי וכריסטינה" בעברית ובאנגלית בפייסבוק. חוץ מזה, אמא לשני בנים ולאינסוף עציצים. חובבת וינטאג׳ ואומנות. צמחונית. אתר הבית של ענבל כבירי.
ליצירת קשר עם ענבל: inbal.cabiri@gmail.com
 







מספר צפיות: 1245
810



0
מגזינים שנשלחו

0
שאלות ותשובות

0
כותבים באתר

0
כתבות באתר
\
שווקי חג המולד על הריין
מקומות אחרונים בשייט נהרות
כן, רוצה פרטים נוספים!