שמורת האטה:
שלווה ונופש אקטיבי בהרי דובאי
מאת: כרמית וייס
אחרי דובאי מעוררת האדרנלין, ההגעה לשמורת הטבע האטה היא שינוי מבורך. השקיעה צובעת את ההרים בגווני אדום-סגול, הדופק יורד ואני פשוט לא רוצה לזוז מהמרפסת, מתמסרת ליופי ולשלווה של הריזורט הקסום אליו הגענו.
שעה ורבע לעולם אחר
אנחנו גומאים במהירות את 130 הקילומטרים מהעיר דובאי, בשעה ורבע של נסיעה על אוטוסטרדה רחבה, שלושה מסלולים שלעיתים נדמה שאנו הרכב היחיד הנוסע בהם. קו הרקיע הגבוה של העיר, מתחלף לדיונות חול ומרחבים עצומים, גבעות שהופכות אט אט להרים, הניצבים זה אחר זה, כמו משיכות מכחול בצבעי מים רכים. מזכיר את ההרים והשלווה של סיני, רק שכאן אין ים.
האטה ( Hatta ) היא יעד פופולרי לנופשים המקומיים, ומתגלה בהדרגה גם לתיירים. את שם המקום מבטאים בערבית חאטה (חי"ת גרונית), אך מכיוון שכמעט לא שומעים ערבית באמירויות – כי העובדים והתיירים כולם דוברי אנגלית – בחרנו כאן בהגייה שתשמעו: האטה.
המיקום של אזור האטה (A) ביחס לעיר דובאי (B) על מפת איחוד האמירויות,
ומלון מומלץ בהאטה: מלון האטה פורט
מי את האטה?
אזור האטה הוא מובלעת של איחוד האמירויות, החודרת דרומה אל תוך עומאן. עד שנת 1850 היה האזור שייך לעומאן, אך הוא עבר ידיים, נוכח הקושי להגן עליו מפני מתקפות השבטים. זהו אזור הררי, שהוא חלק מרכס הרי חג'אר ( Hajar ), שפירושו "הרי האבן", הנפרש למול חופי מפרץ עומאן, בשטחן של עומאן ואיחוד האמירויות. גובהם של ההרים כאן, בין 800 ל- 1,600 מ', מספיק להוריד את הטמפרטורה במספר מעלות ובעיקר את אחוזי הלחות, בהשוואה לעיר דובאי.
כתבות נוספות על איחוד האמירויות
רכס ההרים זוכה ל- 30% מכמות המשקעים השנתית באיחוד האמירויות כולה, כ- 300 מ"מ. הגשמים הזורמים בוואדיות נאגרים בבריכות השקיה, ובשנים האחרונות נבנו גם סכרים, שיצרו מאגרי מים גדולים. אלו משמשים את התושבים ואת מעט החקלאות, בעיקר מטעי דקלים. היישוב שהיה כאן התרחב לעיירה קטנה, הנראית יותר כמו כפר גדול. שמורת הטבע האטה ( Hatta Mountain Reserve ) הוכרזה כדי להגן על ערכי הטבע, כולל מספר מינים הנמצאים בסכנת הכחדה.

הכיכר המרכזית של האטה, רק שעה ורבע מהעיר דובאי ואנחנו בעולם אחר (צילום: כרמית וייס)
המלון הכי מפנק באזור האטה
הריזורט בו התארחנו, מלון האטה פורט ( JA Hatta Fort Hotel ), הוא אי ירוק של פינוק, בנוף ההרים המדברי. חדרים ענקיים, חדרי משפחה צמודים וגם וילות קטנות, היכולות להתאים למשפחה עם שלושה ילדים. מפואר ככל שיהיה החדר, החלק הכי שווה הוא המרפסת הצופה לנוף ההרים. אפשר להירגע מול הנוף גם במסעדת ארוחת הבוקר שליד הבריכה, או באחת משתי בריכות השחייה – האחת שקטה, למבוגרים בלבד, והשנייה למשפחות עם ילדים.
בשטח המלון גם חדר כושר, מרכז בריאות וספא, מסעדה מצוינת ובר. גם אם אינכם אורחי המלון, תוכלו ליהנות כאן כאורחי יום, ממכלאת האיילים, העיזים, הארנבות והצבים, מגרשי הטניס והמיני-גולף, מגרש שחמט ענק, מטווח רובי אוויר וחץ וקשת, ביליארד, מגרש משחקים מוצל ועוד.

מלון האטה פורט – החדר מרווח ויפה, אבל המקום הכי שווה הוא המרפסת אל הנוף

נוף קסום גם מהבריכה של מלון האטה פורט, אפשר לבלות כאן את היום כולו (צילום: כרמית וייס)
ואדי האב – מרכז הפעילות האקטיבי
אם אתם נמנים על הזן האקטיבי, האטה ואדי האב ( Hatta Wadi Hub ), הוא המקום בשבילכם. מסלולי הליכה, מסלולי אופניים (כולל אופניים חשמליים, לכל המשפחה ולרוכבים מנוסים), רכיבה על סוסים, נסיעה ברכבי רובר ( מעין קורקינט מסיבי ), מגלשות מים, מגלשות אבובים, קיר טיפוס, פארק חבלים, אומגה, חץ וקשת, הטלת גרזן, מלחמת ג'ל-בול (כמו פיינט-בול, רק עם כדורי ג'ל), קרטינג, מצנחי רחיפה, ומה לא בעצם.
מוקדם בבוקר, לפני שהשמש מתחילה להכות ללא רחמים, הצטיידנו במקלות הליכה ויצאנו למסלול של 5 ק"מ, המטפס אל שלט האותיות של HATTA . השלט הענק, הניצב על הגבעה ממול ומואר בלילה, נבנה בהשראת השלט המפורסם של הוליווד. אחרי הטיפוס המעט מאתגר, ארוחת הבוקר שחיכתה לנו במלון, הייתה טעימה שבעתיים.

המגלשות של מרכז הפעילות ואדי האב, שלל פעילויות לכל המשפחה (צילום: כרמית וייס)
עוד קצת על פעילות האקטיב והאקסטרים של האטה, בסרטון וידאו עם צילומים נהדרים
לינה ברמת מיליון כוכבים
למרכז הפעילויות של ואדי האב שייכים גם מקומות הלינה המיוחדים של האטה ריזורטס ( Hatta Resorts ) – בקתות קטנות ורומנטיות על צלע ההר, אוהלי גלמפינג וקרוואנים מדוגמים, הפזורים במספר מתחמים שונים בשטח. עם חשמל, מיזוג אוויר, מים זורמים, מתקני ברביקיו ונוף ההרים, זוהי בחירה נפלאה למשפחות ולכל מי שמעדיף מלון מיליון כוכבים.
ברבורים ודבורים – ההפתעה של המדבר
את מה שהיה כאן לפני שהגיעה הקדמה, ניתן לראות בפרויקט הכפר ההיסטורי ( Hatta Heritage Village ), שהכניסה אליו ללא תשלום. ניתן לטפס במסלול קצר ונוח אל אחד המגדלים ששמרו על המקום, הניצב כאן מאז שנת 1880, ממנו תזכו לתצפית על האזור. לא הרחק ממנו, מאגר מים קטן בעל השם היומרני אגם הברבורים ( Hatta Swan Lake ), שהוא בית לעופות מים, המקבלים כאן את מזונם. לחיזוק העופות, הלא רבים יש לומר, גויסו גם סירות קטנות שצורתן כברבור, בהן ניתן לשוט.
בקצה אחר של העיר, גן דבורי הדבש ( Hatta Honeybee Garden ) הוא מקום מעניין ללמוד בו על ענף חקלאי מפתיע לאזור המדברי. מכוסים מכף רגל ועד ראש בבגדי כוורנים, יצאנו להכיר את השיחים והפרחים האופייניים לאזור, מהם אוספות הדבורים צוף. בכוורת שנפתחה עבורנו, צפינו בדבורים העמלניות ובמלכתן השמנמנה, ולמדנו רבות על חייהן הכל כך מרתקים. טעימות הדבש בסיום, הוכיחו חד משמעית עד כמה דבש אמיתי הוא כל כך הרבה יותר טעים מזה המוכר לנו מהסופר.

עטופים בחליפות כוורנים, היכרות עם עולמן המרתק של הדבורים (צילום: כרמית וייס)
אגם טורקיז בלב המדבר
האטרקציה המרכזית של האטה, שעבורה כדאי להגיע לכאן גם בטיול יום מהעיר דובאי, היא סכר האטה ( Hatta Dam ). גווני הטורקיז של המים באגם המלאכותי, שנוצר בעקבות הקמת הסכר בשנת 1990, מוקף הרים צחיחים מכל עבר, הוא מראה מפתיע וקסום. זהו הגדול בין מספר סכרים, שנבנו במטרה לספק מים לתושבי האזור ובהמשך גם חשמל.
ציורי קיר על סכר הם משהו שטרם ראיתי, אבל בדובאי כמו בדובאי – הכול גדול ומפתיע. ובדובאי כמו בדובאי... ציורי הקיר הם תמונות ענק של האבות המייסדים של איחוד האמירויות – השייח' זאיד בִּן סולטאן , הנשיא הראשון של האיחוד, ושייח' רָאשִד בִן סעיד , אמיר דובאי.
לחופי האגם ממתינים בסדר מופתי עשרות קיאקים, סירות פדלים, אופני מים וסירות חשמליות. הרחצה באגם אסורה, ולכן מומלץ להגיע מוקדם בבוקר או לקראת ערב, כדי לא להיצלות בשמש הקופחת.

עשרות סירות ממתינות לנופשים באגם הטורקיז של סכר האטה (צילום: כרמית וייס)
אדרנלין בגבהים של דובאי
ברוח האקטיביות של ביקורנו בהאטה, גם הביקור בעיר דובאי התמקד במספר חוויות אקטיביות במיוחד, חלקן לבעלי לב חזק במיוחד. העלייה במעלית המהירה אל מסעדת אטמוספירה ( Atmosphere ) היוקרתית, במרומי מגדל בורג' חליפה ( Burj Khalifa ), מתחילה להאיץ את הדופק. ממרומי קומה 122 מתוך 163 קומותיו של הבניין הגבוה בעולם (828 מ'), העיר נפרשת למרגלותינו והאוכל טעים במיוחד (וגם יקר).
המסעדה היא רק "הסתגלות לגובה", לקראת החוויה המצפה לכם בקומה העליונה של מלון אדרס סקיי ויו ( Address Sky View ), מלון 5 כוכבים הממוקם ממול. למי שהולך "על בטוח", יש כאן תצפית נפלאה על גורדי השחקים, לאמיצים יותר מצפה מגלשת זכוכית שקופה, ולאמיצים ביותר יציאה למרפסת הפתוחה – סקיי ווק ( Skywalk ). כאן מאתגרים את שרירי הפחד, קשורים בכבלים עבים ומשרי ביטחון, ממרומי הקומה ה- 52 בגובה 220 מ'.
בתי מלון נוספים בקרבת בורג' חליפה ודאון-טאון דובאי

האמיצים ביותר מאתרים את הפחד בסקיי ווק, האמיצים פחות... מצלמים (צילום: כרמית וייס)
שעשועי מים בחום של דובאי
מלון אטלנטיס ( Atlantis ), הממוקם בקצהו של אי הדקל ( The Palm ), מתאים במיוחד למשפחות עם ילדים, בזכות אקווריום ענק ופארק מים נפלא, מהגדולים מסוגו בעולם, אליו ניתן להגיע גם אם אינכם אורחי המלון. מומלץ להתחיל את הבוקר בשיעור יוגה, אל מול הדגים השוחים להם בשלווה סטואית באקווריום, לקחת כמה נשימות עמוקות ולהירגע.
מכאן קצרה הדרך אל המרינה של דובאי, שם ניתן לשכור יאכטה או אופנוע ים, ולהשקיף על דובאי מהמים. ליאכטה תצטרכו סקיפר, אבל באופנועי הים של Hero Odysea Boats תוכלו לנהוג בעצמכם, ואם טלטולי הים לא יעשו לכם בחילה, להגיע למהירות של 50 קמ"ש.
עוד על מלון אטלנטיס בכתבה על מלונות יוקרה מומלצים בדובאי

אופנועי הים שלנו, על רק המגדלים של דובאי (צילום: כרמית וייס)
שלושה בתי מלון ומופע משגע אחד
לסיום, אני רוצה להמליץ בחום על מתחם המלונות Al Habtoor City של רשת הילטון, במיקום מצוין, ליד תעלת דובאי ובמרחק נסיעה קצר ממרכז העיר. במתחם שלושה בתי מלון, המחוברים זה לזה, וגם דומים במראם החיצוני (אי של שפיות בים הקיטש של גורדי השחקים בעיר). כל השלושה הם ברמת 5 כוכבים ומפנקים ביותר, עם שירות יעיל ומסביר פנים, ולכל אחד מאפיין מעט שונה:
מלון האבטור פאלאס ( Habtoor Palace ) הוא בעל עיצוב קלאסי, מפואר ברמות שגם בדובאי קשה למצוא.
מלון V דובאי ( V Hotel Dubai ) הוא בעל עיצוב צעיר וחדשני, מאוד נוח וידידותי.
מלון הילטון דובאי ( Hilton Dubai ) מתאים במיוחד למשפחות עם ילדים, עם חדרי משפחה וחדרים מקושרים.
הדובדבן שבקצפת הוא מופע לה פרל ( La Perle ) המתקיים באולם מופעים ענק, שהוא חלק מהמתחם, ואליו מגיעים רבים מהתיירים בדובאי. המופע מתאים לכל המשפחה, ומשאיר את הצופים כולם פעורי פה, לנוכח מופעי האקרובטיקה הנועזים והפירוטכניקה המרהיבה. כי בדובאי, כבר אמרנו, הכול הכי גדול, הכי מטורף, הכי מעורר אדרנלין.
מידע שימושי למבקרים בהאטה
מתי להגיע להאטה: הטמפרטורות בהאטה נמוכות מעט לעומת העיר דובאי, וזה הופך את החורף ועונות המעבר לנעימים יותר, אבל בקיץ לוהט כאן, וחלק מהאטרקציות סגורות בין מאי לאוקטובר.
איך להגיע להאטה: ניתן לשכור רכב ולנהוג לבד, כי הכבישים נוחים והשילוט באנגלית, אבל אם אתם חוששים, קחו הסעה. להתניידות באזור האטה, המרחקים קצרים ותוכלו להיעזר במוניות או בהסעה מהמלון.
לכמה זמן להגיע להאטה: אם אתם מסתפקים בביקור באגם של סכר האטה ובמרכז הפעילות של ואדי האב, גם טיול יום מדובאי מספיק. אבל כדי ליהנות מהנוף המרהיב והשלווה שהוא מעניק, אני ממליצה על שני לילות לפחות, וכל המרבה – הרי זה משובח.
מידע נוסף
כתבות נוספות
המיקום של אזור האטה (A) ביחס לעיר דובאי (B) על מפת איחוד האמירויות,
ומלון מומלץ בהאטה: מלון האטה פורט
הכיכר המרכזית של האטה, רק שעה ורבע מהעיר דובאי ואנחנו בעולם אחר (צילום: כרמית וייס)
המלון הכי מפנק באזור האטה
הריזורט בו התארחנו, מלון האטה פורט ( JA Hatta Fort Hotel ), הוא אי ירוק של פינוק, בנוף ההרים המדברי. חדרים ענקיים, חדרי משפחה צמודים וגם וילות קטנות, היכולות להתאים למשפחה עם שלושה ילדים. מפואר ככל שיהיה החדר, החלק הכי שווה הוא המרפסת הצופה לנוף ההרים. אפשר להירגע מול הנוף גם במסעדת ארוחת הבוקר שליד הבריכה, או באחת משתי בריכות השחייה – האחת שקטה, למבוגרים בלבד, והשנייה למשפחות עם ילדים.
בשטח המלון גם חדר כושר, מרכז בריאות וספא, מסעדה מצוינת ובר. גם אם אינכם אורחי המלון, תוכלו ליהנות כאן כאורחי יום, ממכלאת האיילים, העיזים, הארנבות והצבים, מגרשי הטניס והמיני-גולף, מגרש שחמט ענק, מטווח רובי אוויר וחץ וקשת, ביליארד, מגרש משחקים מוצל ועוד.

מלון האטה פורט – החדר מרווח ויפה, אבל המקום הכי שווה הוא המרפסת אל הנוף

נוף קסום גם מהבריכה של מלון האטה פורט, אפשר לבלות כאן את היום כולו (צילום: כרמית וייס)
ואדי האב – מרכז הפעילות האקטיבי
אם אתם נמנים על הזן האקטיבי, האטה ואדי האב ( Hatta Wadi Hub ), הוא המקום בשבילכם. מסלולי הליכה, מסלולי אופניים (כולל אופניים חשמליים, לכל המשפחה ולרוכבים מנוסים), רכיבה על סוסים, נסיעה ברכבי רובר ( מעין קורקינט מסיבי ), מגלשות מים, מגלשות אבובים, קיר טיפוס, פארק חבלים, אומגה, חץ וקשת, הטלת גרזן, מלחמת ג'ל-בול (כמו פיינט-בול, רק עם כדורי ג'ל), קרטינג, מצנחי רחיפה, ומה לא בעצם.
מוקדם בבוקר, לפני שהשמש מתחילה להכות ללא רחמים, הצטיידנו במקלות הליכה ויצאנו למסלול של 5 ק"מ, המטפס אל שלט האותיות של HATTA . השלט הענק, הניצב על הגבעה ממול ומואר בלילה, נבנה בהשראת השלט המפורסם של הוליווד. אחרי הטיפוס המעט מאתגר, ארוחת הבוקר שחיכתה לנו במלון, הייתה טעימה שבעתיים.

המגלשות של מרכז הפעילות ואדי האב, שלל פעילויות לכל המשפחה (צילום: כרמית וייס)
עוד קצת על פעילות האקטיב והאקסטרים של האטה, בסרטון וידאו עם צילומים נהדרים
לינה ברמת מיליון כוכבים
למרכז הפעילויות של ואדי האב שייכים גם מקומות הלינה המיוחדים של האטה ריזורטס ( Hatta Resorts ) – בקתות קטנות ורומנטיות על צלע ההר, אוהלי גלמפינג וקרוואנים מדוגמים, הפזורים במספר מתחמים שונים בשטח. עם חשמל, מיזוג אוויר, מים זורמים, מתקני ברביקיו ונוף ההרים, זוהי בחירה נפלאה למשפחות ולכל מי שמעדיף מלון מיליון כוכבים.
ברבורים ודבורים – ההפתעה של המדבר
את מה שהיה כאן לפני שהגיעה הקדמה, ניתן לראות בפרויקט הכפר ההיסטורי ( Hatta Heritage Village ), שהכניסה אליו ללא תשלום. ניתן לטפס במסלול קצר ונוח אל אחד המגדלים ששמרו על המקום, הניצב כאן מאז שנת 1880, ממנו תזכו לתצפית על האזור. לא הרחק ממנו, מאגר מים קטן בעל השם היומרני אגם הברבורים ( Hatta Swan Lake ), שהוא בית לעופות מים, המקבלים כאן את מזונם. לחיזוק העופות, הלא רבים יש לומר, גויסו גם סירות קטנות שצורתן כברבור, בהן ניתן לשוט.
בקצה אחר של העיר, גן דבורי הדבש ( Hatta Honeybee Garden ) הוא מקום מעניין ללמוד בו על ענף חקלאי מפתיע לאזור המדברי. מכוסים מכף רגל ועד ראש בבגדי כוורנים, יצאנו להכיר את השיחים והפרחים האופייניים לאזור, מהם אוספות הדבורים צוף. בכוורת שנפתחה עבורנו, צפינו בדבורים העמלניות ובמלכתן השמנמנה, ולמדנו רבות על חייהן הכל כך מרתקים. טעימות הדבש בסיום, הוכיחו חד משמעית עד כמה דבש אמיתי הוא כל כך הרבה יותר טעים מזה המוכר לנו מהסופר.

עטופים בחליפות כוורנים, היכרות עם עולמן המרתק של הדבורים (צילום: כרמית וייס)
אגם טורקיז בלב המדבר
האטרקציה המרכזית של האטה, שעבורה כדאי להגיע לכאן גם בטיול יום מהעיר דובאי, היא סכר האטה ( Hatta Dam ). גווני הטורקיז של המים באגם המלאכותי, שנוצר בעקבות הקמת הסכר בשנת 1990, מוקף הרים צחיחים מכל עבר, הוא מראה מפתיע וקסום. זהו הגדול בין מספר סכרים, שנבנו במטרה לספק מים לתושבי האזור ובהמשך גם חשמל.
ציורי קיר על סכר הם משהו שטרם ראיתי, אבל בדובאי כמו בדובאי – הכול גדול ומפתיע. ובדובאי כמו בדובאי... ציורי הקיר הם תמונות ענק של האבות המייסדים של איחוד האמירויות – השייח' זאיד בִּן סולטאן , הנשיא הראשון של האיחוד, ושייח' רָאשִד בִן סעיד , אמיר דובאי.
לחופי האגם ממתינים בסדר מופתי עשרות קיאקים, סירות פדלים, אופני מים וסירות חשמליות. הרחצה באגם אסורה, ולכן מומלץ להגיע מוקדם בבוקר או לקראת ערב, כדי לא להיצלות בשמש הקופחת.

עשרות סירות ממתינות לנופשים באגם הטורקיז של סכר האטה (צילום: כרמית וייס)
אדרנלין בגבהים של דובאי
ברוח האקטיביות של ביקורנו בהאטה, גם הביקור בעיר דובאי התמקד במספר חוויות אקטיביות במיוחד, חלקן לבעלי לב חזק במיוחד. העלייה במעלית המהירה אל מסעדת אטמוספירה ( Atmosphere ) היוקרתית, במרומי מגדל בורג' חליפה ( Burj Khalifa ), מתחילה להאיץ את הדופק. ממרומי קומה 122 מתוך 163 קומותיו של הבניין הגבוה בעולם (828 מ'), העיר נפרשת למרגלותינו והאוכל טעים במיוחד (וגם יקר).
המסעדה היא רק "הסתגלות לגובה", לקראת החוויה המצפה לכם בקומה העליונה של מלון אדרס סקיי ויו ( Address Sky View ), מלון 5 כוכבים הממוקם ממול. למי שהולך "על בטוח", יש כאן תצפית נפלאה על גורדי השחקים, לאמיצים יותר מצפה מגלשת זכוכית שקופה, ולאמיצים ביותר יציאה למרפסת הפתוחה – סקיי ווק ( Skywalk ). כאן מאתגרים את שרירי הפחד, קשורים בכבלים עבים ומשרי ביטחון, ממרומי הקומה ה- 52 בגובה 220 מ'.
בתי מלון נוספים בקרבת בורג' חליפה ודאון-טאון דובאי

האמיצים ביותר מאתרים את הפחד בסקיי ווק, האמיצים פחות... מצלמים (צילום: כרמית וייס)
שעשועי מים בחום של דובאי
מלון אטלנטיס ( Atlantis ), הממוקם בקצהו של אי הדקל ( The Palm ), מתאים במיוחד למשפחות עם ילדים, בזכות אקווריום ענק ופארק מים נפלא, מהגדולים מסוגו בעולם, אליו ניתן להגיע גם אם אינכם אורחי המלון. מומלץ להתחיל את הבוקר בשיעור יוגה, אל מול הדגים השוחים להם בשלווה סטואית באקווריום, לקחת כמה נשימות עמוקות ולהירגע.
מכאן קצרה הדרך אל המרינה של דובאי, שם ניתן לשכור יאכטה או אופנוע ים, ולהשקיף על דובאי מהמים. ליאכטה תצטרכו סקיפר, אבל באופנועי הים של Hero Odysea Boats תוכלו לנהוג בעצמכם, ואם טלטולי הים לא יעשו לכם בחילה, להגיע למהירות של 50 קמ"ש.
עוד על מלון אטלנטיס בכתבה על מלונות יוקרה מומלצים בדובאי

אופנועי הים שלנו, על רק המגדלים של דובאי (צילום: כרמית וייס)
שלושה בתי מלון ומופע משגע אחד
לסיום, אני רוצה להמליץ בחום על מתחם המלונות Al Habtoor City של רשת הילטון, במיקום מצוין, ליד תעלת דובאי ובמרחק נסיעה קצר ממרכז העיר. במתחם שלושה בתי מלון, המחוברים זה לזה, וגם דומים במראם החיצוני (אי של שפיות בים הקיטש של גורדי השחקים בעיר). כל השלושה הם ברמת 5 כוכבים ומפנקים ביותר, עם שירות יעיל ומסביר פנים, ולכל אחד מאפיין מעט שונה:
מלון האבטור פאלאס ( Habtoor Palace ) הוא בעל עיצוב קלאסי, מפואר ברמות שגם בדובאי קשה למצוא.
מלון V דובאי ( V Hotel Dubai ) הוא בעל עיצוב צעיר וחדשני, מאוד נוח וידידותי.
מלון הילטון דובאי ( Hilton Dubai ) מתאים במיוחד למשפחות עם ילדים, עם חדרי משפחה וחדרים מקושרים.
הדובדבן שבקצפת הוא מופע לה פרל ( La Perle ) המתקיים באולם מופעים ענק, שהוא חלק מהמתחם, ואליו מגיעים רבים מהתיירים בדובאי. המופע מתאים לכל המשפחה, ומשאיר את הצופים כולם פעורי פה, לנוכח מופעי האקרובטיקה הנועזים והפירוטכניקה המרהיבה. כי בדובאי, כבר אמרנו, הכול הכי גדול, הכי מטורף, הכי מעורר אדרנלין.
מידע שימושי למבקרים בהאטה
מתי להגיע להאטה: הטמפרטורות בהאטה נמוכות מעט לעומת העיר דובאי, וזה הופך את החורף ועונות המעבר לנעימים יותר, אבל בקיץ לוהט כאן, וחלק מהאטרקציות סגורות בין מאי לאוקטובר.
איך להגיע להאטה: ניתן לשכור רכב ולנהוג לבד, כי הכבישים נוחים והשילוט באנגלית, אבל אם אתם חוששים, קחו הסעה. להתניידות באזור האטה, המרחקים קצרים ותוכלו להיעזר במוניות או בהסעה מהמלון.
לכמה זמן להגיע להאטה: אם אתם מסתפקים בביקור באגם של סכר האטה ובמרכז הפעילות של ואדי האב, גם טיול יום מדובאי מספיק. אבל כדי ליהנות מהנוף המרהיב והשלווה שהוא מעניק, אני ממליצה על שני לילות לפחות, וכל המרבה – הרי זה משובח.
מידע נוסף
כתבות נוספות

מלון האטה פורט – החדר מרווח ויפה, אבל המקום הכי שווה הוא המרפסת אל הנוף
נוף קסום גם מהבריכה של מלון האטה פורט, אפשר לבלות כאן את היום כולו (צילום: כרמית וייס)
המגלשות של מרכז הפעילות ואדי האב, שלל פעילויות לכל המשפחה (צילום: כרמית וייס)
עוד קצת על פעילות האקטיב והאקסטרים של האטה, בסרטון וידאו עם צילומים נהדרים
לינה ברמת מיליון כוכבים
למרכז הפעילויות של ואדי האב שייכים גם מקומות הלינה המיוחדים של האטה ריזורטס ( Hatta Resorts ) – בקתות קטנות ורומנטיות על צלע ההר, אוהלי גלמפינג וקרוואנים מדוגמים, הפזורים במספר מתחמים שונים בשטח. עם חשמל, מיזוג אוויר, מים זורמים, מתקני ברביקיו ונוף ההרים, זוהי בחירה נפלאה למשפחות ולכל מי שמעדיף מלון מיליון כוכבים.
ברבורים ודבורים – ההפתעה של המדבר
את מה שהיה כאן לפני שהגיעה הקדמה, ניתן לראות בפרויקט הכפר ההיסטורי ( Hatta Heritage Village ), שהכניסה אליו ללא תשלום. ניתן לטפס במסלול קצר ונוח אל אחד המגדלים ששמרו על המקום, הניצב כאן מאז שנת 1880, ממנו תזכו לתצפית על האזור. לא הרחק ממנו, מאגר מים קטן בעל השם היומרני אגם הברבורים ( Hatta Swan Lake ), שהוא בית לעופות מים, המקבלים כאן את מזונם. לחיזוק העופות, הלא רבים יש לומר, גויסו גם סירות קטנות שצורתן כברבור, בהן ניתן לשוט.
בקצה אחר של העיר, גן דבורי הדבש ( Hatta Honeybee Garden ) הוא מקום מעניין ללמוד בו על ענף חקלאי מפתיע לאזור המדברי. מכוסים מכף רגל ועד ראש בבגדי כוורנים, יצאנו להכיר את השיחים והפרחים האופייניים לאזור, מהם אוספות הדבורים צוף. בכוורת שנפתחה עבורנו, צפינו בדבורים העמלניות ובמלכתן השמנמנה, ולמדנו רבות על חייהן הכל כך מרתקים. טעימות הדבש בסיום, הוכיחו חד משמעית עד כמה דבש אמיתי הוא כל כך הרבה יותר טעים מזה המוכר לנו מהסופר.

עטופים בחליפות כוורנים, היכרות עם עולמן המרתק של הדבורים (צילום: כרמית וייס)
אגם טורקיז בלב המדבר
האטרקציה המרכזית של האטה, שעבורה כדאי להגיע לכאן גם בטיול יום מהעיר דובאי, היא סכר האטה ( Hatta Dam ). גווני הטורקיז של המים באגם המלאכותי, שנוצר בעקבות הקמת הסכר בשנת 1990, מוקף הרים צחיחים מכל עבר, הוא מראה מפתיע וקסום. זהו הגדול בין מספר סכרים, שנבנו במטרה לספק מים לתושבי האזור ובהמשך גם חשמל.
ציורי קיר על סכר הם משהו שטרם ראיתי, אבל בדובאי כמו בדובאי – הכול גדול ומפתיע. ובדובאי כמו בדובאי... ציורי הקיר הם תמונות ענק של האבות המייסדים של איחוד האמירויות – השייח' זאיד בִּן סולטאן , הנשיא הראשון של האיחוד, ושייח' רָאשִד בִן סעיד , אמיר דובאי.
לחופי האגם ממתינים בסדר מופתי עשרות קיאקים, סירות פדלים, אופני מים וסירות חשמליות. הרחצה באגם אסורה, ולכן מומלץ להגיע מוקדם בבוקר או לקראת ערב, כדי לא להיצלות בשמש הקופחת.

עשרות סירות ממתינות לנופשים באגם הטורקיז של סכר האטה (צילום: כרמית וייס)
אדרנלין בגבהים של דובאי
ברוח האקטיביות של ביקורנו בהאטה, גם הביקור בעיר דובאי התמקד במספר חוויות אקטיביות במיוחד, חלקן לבעלי לב חזק במיוחד. העלייה במעלית המהירה אל מסעדת אטמוספירה ( Atmosphere ) היוקרתית, במרומי מגדל בורג' חליפה ( Burj Khalifa ), מתחילה להאיץ את הדופק. ממרומי קומה 122 מתוך 163 קומותיו של הבניין הגבוה בעולם (828 מ'), העיר נפרשת למרגלותינו והאוכל טעים במיוחד (וגם יקר).
המסעדה היא רק "הסתגלות לגובה", לקראת החוויה המצפה לכם בקומה העליונה של מלון אדרס סקיי ויו ( Address Sky View ), מלון 5 כוכבים הממוקם ממול. למי שהולך "על בטוח", יש כאן תצפית נפלאה על גורדי השחקים, לאמיצים יותר מצפה מגלשת זכוכית שקופה, ולאמיצים ביותר יציאה למרפסת הפתוחה – סקיי ווק ( Skywalk ). כאן מאתגרים את שרירי הפחד, קשורים בכבלים עבים ומשרי ביטחון, ממרומי הקומה ה- 52 בגובה 220 מ'.
בתי מלון נוספים בקרבת בורג' חליפה ודאון-טאון דובאי

האמיצים ביותר מאתרים את הפחד בסקיי ווק, האמיצים פחות... מצלמים (צילום: כרמית וייס)
שעשועי מים בחום של דובאי
מלון אטלנטיס ( Atlantis ), הממוקם בקצהו של אי הדקל ( The Palm ), מתאים במיוחד למשפחות עם ילדים, בזכות אקווריום ענק ופארק מים נפלא, מהגדולים מסוגו בעולם, אליו ניתן להגיע גם אם אינכם אורחי המלון. מומלץ להתחיל את הבוקר בשיעור יוגה, אל מול הדגים השוחים להם בשלווה סטואית באקווריום, לקחת כמה נשימות עמוקות ולהירגע.
מכאן קצרה הדרך אל המרינה של דובאי, שם ניתן לשכור יאכטה או אופנוע ים, ולהשקיף על דובאי מהמים. ליאכטה תצטרכו סקיפר, אבל באופנועי הים של Hero Odysea Boats תוכלו לנהוג בעצמכם, ואם טלטולי הים לא יעשו לכם בחילה, להגיע למהירות של 50 קמ"ש.
עוד על מלון אטלנטיס בכתבה על מלונות יוקרה מומלצים בדובאי

אופנועי הים שלנו, על רק המגדלים של דובאי (צילום: כרמית וייס)
שלושה בתי מלון ומופע משגע אחד
לסיום, אני רוצה להמליץ בחום על מתחם המלונות Al Habtoor City של רשת הילטון, במיקום מצוין, ליד תעלת דובאי ובמרחק נסיעה קצר ממרכז העיר. במתחם שלושה בתי מלון, המחוברים זה לזה, וגם דומים במראם החיצוני (אי של שפיות בים הקיטש של גורדי השחקים בעיר). כל השלושה הם ברמת 5 כוכבים ומפנקים ביותר, עם שירות יעיל ומסביר פנים, ולכל אחד מאפיין מעט שונה:
מלון האבטור פאלאס ( Habtoor Palace ) הוא בעל עיצוב קלאסי, מפואר ברמות שגם בדובאי קשה למצוא.
מלון V דובאי ( V Hotel Dubai ) הוא בעל עיצוב צעיר וחדשני, מאוד נוח וידידותי.
מלון הילטון דובאי ( Hilton Dubai ) מתאים במיוחד למשפחות עם ילדים, עם חדרי משפחה וחדרים מקושרים.
הדובדבן שבקצפת הוא מופע לה פרל ( La Perle ) המתקיים באולם מופעים ענק, שהוא חלק מהמתחם, ואליו מגיעים רבים מהתיירים בדובאי. המופע מתאים לכל המשפחה, ומשאיר את הצופים כולם פעורי פה, לנוכח מופעי האקרובטיקה הנועזים והפירוטכניקה המרהיבה. כי בדובאי, כבר אמרנו, הכול הכי גדול, הכי מטורף, הכי מעורר אדרנלין.
מידע שימושי למבקרים בהאטה
מתי להגיע להאטה: הטמפרטורות בהאטה נמוכות מעט לעומת העיר דובאי, וזה הופך את החורף ועונות המעבר לנעימים יותר, אבל בקיץ לוהט כאן, וחלק מהאטרקציות סגורות בין מאי לאוקטובר.
איך להגיע להאטה: ניתן לשכור רכב ולנהוג לבד, כי הכבישים נוחים והשילוט באנגלית, אבל אם אתם חוששים, קחו הסעה. להתניידות באזור האטה, המרחקים קצרים ותוכלו להיעזר במוניות או בהסעה מהמלון.
לכמה זמן להגיע להאטה: אם אתם מסתפקים בביקור באגם של סכר האטה ובמרכז הפעילות של ואדי האב, גם טיול יום מדובאי מספיק. אבל כדי ליהנות מהנוף המרהיב והשלווה שהוא מעניק, אני ממליצה על שני לילות לפחות, וכל המרבה – הרי זה משובח.
מידע נוסף
כתבות נוספות
עטופים בחליפות כוורנים, היכרות עם עולמן המרתק של הדבורים (צילום: כרמית וייס)
אגם טורקיז בלב המדבר
האטרקציה המרכזית של האטה, שעבורה כדאי להגיע לכאן גם בטיול יום מהעיר דובאי, היא סכר האטה ( Hatta Dam ). גווני הטורקיז של המים באגם המלאכותי, שנוצר בעקבות הקמת הסכר בשנת 1990, מוקף הרים צחיחים מכל עבר, הוא מראה מפתיע וקסום. זהו הגדול בין מספר סכרים, שנבנו במטרה לספק מים לתושבי האזור ובהמשך גם חשמל.
ציורי קיר על סכר הם משהו שטרם ראיתי, אבל בדובאי כמו בדובאי – הכול גדול ומפתיע. ובדובאי כמו בדובאי... ציורי הקיר הם תמונות ענק של האבות המייסדים של איחוד האמירויות – השייח' זאיד בִּן סולטאן , הנשיא הראשון של האיחוד, ושייח' רָאשִד בִן סעיד , אמיר דובאי.
לחופי האגם ממתינים בסדר מופתי עשרות קיאקים, סירות פדלים, אופני מים וסירות חשמליות. הרחצה באגם אסורה, ולכן מומלץ להגיע מוקדם בבוקר או לקראת ערב, כדי לא להיצלות בשמש הקופחת.

עשרות סירות ממתינות לנופשים באגם הטורקיז של סכר האטה (צילום: כרמית וייס)
אדרנלין בגבהים של דובאי
ברוח האקטיביות של ביקורנו בהאטה, גם הביקור בעיר דובאי התמקד במספר חוויות אקטיביות במיוחד, חלקן לבעלי לב חזק במיוחד. העלייה במעלית המהירה אל מסעדת אטמוספירה ( Atmosphere ) היוקרתית, במרומי מגדל בורג' חליפה ( Burj Khalifa ), מתחילה להאיץ את הדופק. ממרומי קומה 122 מתוך 163 קומותיו של הבניין הגבוה בעולם (828 מ'), העיר נפרשת למרגלותינו והאוכל טעים במיוחד (וגם יקר).
המסעדה היא רק "הסתגלות לגובה", לקראת החוויה המצפה לכם בקומה העליונה של מלון אדרס סקיי ויו ( Address Sky View ), מלון 5 כוכבים הממוקם ממול. למי שהולך "על בטוח", יש כאן תצפית נפלאה על גורדי השחקים, לאמיצים יותר מצפה מגלשת זכוכית שקופה, ולאמיצים ביותר יציאה למרפסת הפתוחה – סקיי ווק ( Skywalk ). כאן מאתגרים את שרירי הפחד, קשורים בכבלים עבים ומשרי ביטחון, ממרומי הקומה ה- 52 בגובה 220 מ'.
בתי מלון נוספים בקרבת בורג' חליפה ודאון-טאון דובאי

האמיצים ביותר מאתרים את הפחד בסקיי ווק, האמיצים פחות... מצלמים (צילום: כרמית וייס)
שעשועי מים בחום של דובאי
מלון אטלנטיס ( Atlantis ), הממוקם בקצהו של אי הדקל ( The Palm ), מתאים במיוחד למשפחות עם ילדים, בזכות אקווריום ענק ופארק מים נפלא, מהגדולים מסוגו בעולם, אליו ניתן להגיע גם אם אינכם אורחי המלון. מומלץ להתחיל את הבוקר בשיעור יוגה, אל מול הדגים השוחים להם בשלווה סטואית באקווריום, לקחת כמה נשימות עמוקות ולהירגע.
מכאן קצרה הדרך אל המרינה של דובאי, שם ניתן לשכור יאכטה או אופנוע ים, ולהשקיף על דובאי מהמים. ליאכטה תצטרכו סקיפר, אבל באופנועי הים של Hero Odysea Boats תוכלו לנהוג בעצמכם, ואם טלטולי הים לא יעשו לכם בחילה, להגיע למהירות של 50 קמ"ש.
עוד על מלון אטלנטיס בכתבה על מלונות יוקרה מומלצים בדובאי

אופנועי הים שלנו, על רק המגדלים של דובאי (צילום: כרמית וייס)
שלושה בתי מלון ומופע משגע אחד
לסיום, אני רוצה להמליץ בחום על מתחם המלונות Al Habtoor City של רשת הילטון, במיקום מצוין, ליד תעלת דובאי ובמרחק נסיעה קצר ממרכז העיר. במתחם שלושה בתי מלון, המחוברים זה לזה, וגם דומים במראם החיצוני (אי של שפיות בים הקיטש של גורדי השחקים בעיר). כל השלושה הם ברמת 5 כוכבים ומפנקים ביותר, עם שירות יעיל ומסביר פנים, ולכל אחד מאפיין מעט שונה:
מלון האבטור פאלאס ( Habtoor Palace ) הוא בעל עיצוב קלאסי, מפואר ברמות שגם בדובאי קשה למצוא.
מלון V דובאי ( V Hotel Dubai ) הוא בעל עיצוב צעיר וחדשני, מאוד נוח וידידותי.
מלון הילטון דובאי ( Hilton Dubai ) מתאים במיוחד למשפחות עם ילדים, עם חדרי משפחה וחדרים מקושרים.
הדובדבן שבקצפת הוא מופע לה פרל ( La Perle ) המתקיים באולם מופעים ענק, שהוא חלק מהמתחם, ואליו מגיעים רבים מהתיירים בדובאי. המופע מתאים לכל המשפחה, ומשאיר את הצופים כולם פעורי פה, לנוכח מופעי האקרובטיקה הנועזים והפירוטכניקה המרהיבה. כי בדובאי, כבר אמרנו, הכול הכי גדול, הכי מטורף, הכי מעורר אדרנלין.
מידע שימושי למבקרים בהאטה
מתי להגיע להאטה: הטמפרטורות בהאטה נמוכות מעט לעומת העיר דובאי, וזה הופך את החורף ועונות המעבר לנעימים יותר, אבל בקיץ לוהט כאן, וחלק מהאטרקציות סגורות בין מאי לאוקטובר.
איך להגיע להאטה: ניתן לשכור רכב ולנהוג לבד, כי הכבישים נוחים והשילוט באנגלית, אבל אם אתם חוששים, קחו הסעה. להתניידות באזור האטה, המרחקים קצרים ותוכלו להיעזר במוניות או בהסעה מהמלון.
לכמה זמן להגיע להאטה: אם אתם מסתפקים בביקור באגם של סכר האטה ובמרכז הפעילות של ואדי האב, גם טיול יום מדובאי מספיק. אבל כדי ליהנות מהנוף המרהיב והשלווה שהוא מעניק, אני ממליצה על שני לילות לפחות, וכל המרבה – הרי זה משובח.
מידע נוסף
כתבות נוספות
עשרות סירות ממתינות לנופשים באגם הטורקיז של סכר האטה (צילום: כרמית וייס)
בתי מלון נוספים בקרבת בורג' חליפה ודאון-טאון דובאי
האמיצים ביותר מאתרים את הפחד בסקיי ווק, האמיצים פחות... מצלמים (צילום: כרמית וייס)
שעשועי מים בחום של דובאי
מלון אטלנטיס ( Atlantis ), הממוקם בקצהו של אי הדקל ( The Palm ), מתאים במיוחד למשפחות עם ילדים, בזכות אקווריום ענק ופארק מים נפלא, מהגדולים מסוגו בעולם, אליו ניתן להגיע גם אם אינכם אורחי המלון. מומלץ להתחיל את הבוקר בשיעור יוגה, אל מול הדגים השוחים להם בשלווה סטואית באקווריום, לקחת כמה נשימות עמוקות ולהירגע.
מכאן קצרה הדרך אל המרינה של דובאי, שם ניתן לשכור יאכטה או אופנוע ים, ולהשקיף על דובאי מהמים. ליאכטה תצטרכו סקיפר, אבל באופנועי הים של Hero Odysea Boats תוכלו לנהוג בעצמכם, ואם טלטולי הים לא יעשו לכם בחילה, להגיע למהירות של 50 קמ"ש.
עוד על מלון אטלנטיס בכתבה על מלונות יוקרה מומלצים בדובאי

אופנועי הים שלנו, על רק המגדלים של דובאי (צילום: כרמית וייס)
שלושה בתי מלון ומופע משגע אחד
לסיום, אני רוצה להמליץ בחום על מתחם המלונות Al Habtoor City של רשת הילטון, במיקום מצוין, ליד תעלת דובאי ובמרחק נסיעה קצר ממרכז העיר. במתחם שלושה בתי מלון, המחוברים זה לזה, וגם דומים במראם החיצוני (אי של שפיות בים הקיטש של גורדי השחקים בעיר). כל השלושה הם ברמת 5 כוכבים ומפנקים ביותר, עם שירות יעיל ומסביר פנים, ולכל אחד מאפיין מעט שונה:
מלון האבטור פאלאס ( Habtoor Palace ) הוא בעל עיצוב קלאסי, מפואר ברמות שגם בדובאי קשה למצוא.
מלון V דובאי ( V Hotel Dubai ) הוא בעל עיצוב צעיר וחדשני, מאוד נוח וידידותי.
מלון הילטון דובאי ( Hilton Dubai ) מתאים במיוחד למשפחות עם ילדים, עם חדרי משפחה וחדרים מקושרים.
הדובדבן שבקצפת הוא מופע לה פרל ( La Perle ) המתקיים באולם מופעים ענק, שהוא חלק מהמתחם, ואליו מגיעים רבים מהתיירים בדובאי. המופע מתאים לכל המשפחה, ומשאיר את הצופים כולם פעורי פה, לנוכח מופעי האקרובטיקה הנועזים והפירוטכניקה המרהיבה. כי בדובאי, כבר אמרנו, הכול הכי גדול, הכי מטורף, הכי מעורר אדרנלין.
מידע שימושי למבקרים בהאטה
מתי להגיע להאטה: הטמפרטורות בהאטה נמוכות מעט לעומת העיר דובאי, וזה הופך את החורף ועונות המעבר לנעימים יותר, אבל בקיץ לוהט כאן, וחלק מהאטרקציות סגורות בין מאי לאוקטובר.
איך להגיע להאטה: ניתן לשכור רכב ולנהוג לבד, כי הכבישים נוחים והשילוט באנגלית, אבל אם אתם חוששים, קחו הסעה. להתניידות באזור האטה, המרחקים קצרים ותוכלו להיעזר במוניות או בהסעה מהמלון.
לכמה זמן להגיע להאטה: אם אתם מסתפקים בביקור באגם של סכר האטה ובמרכז הפעילות של ואדי האב, גם טיול יום מדובאי מספיק. אבל כדי ליהנות מהנוף המרהיב והשלווה שהוא מעניק, אני ממליצה על שני לילות לפחות, וכל המרבה – הרי זה משובח.
מידע נוסף
כתבות נוספות
עוד על מלון אטלנטיס בכתבה על מלונות יוקרה מומלצים בדובאי

אופנועי הים שלנו, על רק המגדלים של דובאי (צילום: כרמית וייס)