קניית ביגוד וציוד סקי וביגוד למזג אוויר קר - מבוא
מאת: כרמית וייס


כשחושבים על חופשת סקי חושבים על קור, ורבים נרתעים בשל כך מהספורט הנפלא הזה. אבל ממש לא חייב להיות לנו קר, אם נדע להתלבש נכון. נהפוך הוא, לפעמים דווקא נתקשה להתמודד עם החום והזיעה שנוצרים בגופנו בזמן הסקי, שהוא פעילות גופנית מאומצת. כדי להגן עלינו ממצבי הקור והחום הקיצוניים, פותחו פריטי לבוש מיוחדים, היודעים להתמודד ביעילות עם שני הקצוות ההפוכים הללו. בואו לא נשכח שגם להראות טוב זה חלק מהעניין בסקי.


סקי וסנובורד הם ענפי ספורט המתבצעים בתנאי אקלים קיצוני והפכפך. תשכחו את כל מה שאתם מכירים מהחרמון שלנו, שם נדירים הימים בהם הטמפרטורה צונחת אל מתחת לאפס. באתרי הסקי הטמפרטורה בדרך כלל אינה עולה מעל לאפס, ורוב הזמן היא יורדת מתחתיו. בימים סגריריים, כשהשמש נעלמת, יכולות הטמפרטורות להגיע למינוס 10 ואף נמוך יותר. אם גם הרוח מצטרפת לחגיגה, נזכה לקבל עומס קור מאתגר. אז איך מתלבשים?
 
קניית ביגוד וציוד סקי
עם ציוד סקי מקצועי גם אתם יכולים להיראות יפים ומגניבים    (צילום: Extream Photographer)
 

טיולי אופניים




 

חם, קר או שניהם?

סקי הוא ספורט שמתבצע תוך מאמץ לא קטן, וכתוצאה מכך הגוף מתחמם ומייצר זיעה. מעודפי החום הללו, ובעיקר מעודפי הזיעה, יש להיפטר. וכדי לסבך עוד יותר את העסק, אחרי שהתאמצנו על המסלול מספר דקות, התחממנו ואנחנו מזיעים, בדיוק אז מתיישבים על מעלית הסקי ויושבים ללא תנועה, תוך שאנו חשופים לקור ולרוח. בדרך כלל זה לא כזה נורא כמו שזה נשמע. גופנו מספיק מחומם וזה דווקא נחמד לנוח קצת ולהתקרר. אבל אם הגוף והבגדים רטובים מזיעה אנו עלולים לאבד חום מהר מידי. 
 
גורם נוסף שנכנס כאן - מאחר שבספורט אנו עוסקים, חשוב שנהיה קלי תנועה, ולכן לא נרצה להיות לבושים בלבוש מסורבל מידי. כשקר האינסטינקט אומר לנו ללבוש בגדים עבים, אבל במקרה זה נעדיף כמובן ביגוד דק עד כמה שניתן, קל משקל וגמיש.
 
איך משלבים את כל הדרישות הסותרות הללו? זהו תחום שהולך ומתקדם כל הזמן, עם טכנולוגיות חדשות שצצות חדשות לבקרים, מותגים ששמם הולך לפניהם ויחד עמו גם המחיר. חשוב שתכירו את הדרישות ותדעו מה חשוב ונכון. את השמות והטכנולוגיות השונות המוכרים בחנויות כבר ידאגו לספק לכם (מומלץ להצטייד בכדור נגד כאב ראש).
כתבות על יעדים לחופשות סקי
 
קניית ביגוד וציוד סקי
ציוד סקי - זה לא כל כך מסובך ואפשר לעשות את זה בשלבים    (צילום: sergey Novikov)
 

לצועדים את צעדיהם הראשונים בסקי

קניית ביגוד סקי איכותי, של החברות המובילות בשוק, היא הוצאה לא קטנה כלל. הסכומים עשויים להגיע לאלפי שקלים, ואם עליכם לצייד כמה בני משפחה, אפילו עשרות אלפי שקלים. 
בפעם הראשונה נסו להשאיל כמה שיותר פריטים מקרובי משפחה וחברים או לברר אפשרות של שכירת ביגוד סקי. יש מספר קטן של חנויות, בארץ ובחו"ל, המשכירות ביגוד. זו אינה אפשרות זמינה, כמו השכרת מגלשיים ונעליים, אבל היא בהחלט קיימת. אם אתם בונים על שכירה בחו"ל, אתם חייבים לוודא מראש שאפשרות כזו אכן קיימת באתר אליו אתם טסים.
 
מה שלא הצלחתם להשאיל תצטרכו לקנות. אבל כאן בהחלט אפשר להתפשר, ולא לרוץ ולקנות הכל. זה תלוי בעונה בה אתם נוסעים ובגובהו של האתר. כדי להבין טוב יותר על מה ניתן להתפשר ומה חייבים לקנות, בואו נבין קודם איזה ציוד צריך, ובסוף נראה על מה אנחנו מוכנים להתפשר.
מורה נבוכים לגולשי סקי וסנובורד
 
קניית ביגוד וציוד סקי
משקפי סקי (גוגלס) כדאי לקנות, קסדה אפשר לשכור באתרי הסקי  (צילום: anmbph)
 

מה לובשים לסקי

כדי להתמודד עם הדרישות המורכבות שתוארו למעלה, הדרך הטובה ביותר היא "שיטת השכבות", המוכרת לכל המטיילים מטיוליהם באזורים קרים. אלא שכאן, לא נסתפק בגופיית הטריקו למטה, הסוודר באמצע ומעיל הרוח למעלה. גולשי הסקי והסנובורד חייבים להשקיע בציוד מעט יותר איכותי וייעודי לצרכים המיוחדים שלהם.
 

שיטת השכבות בסקי ובטיולים

מרבית הגולשים מסתפקים ב- 2-3 שכבות לחלק הגוף העליון, וב- 1-2 שכבות לחלק הגוף התחתון.
 
השכבה הראשונה
השכבה הצמודה לגוף, תפקידה פחות לחמם ויותר להרחיק את הזיעה מהגוף. לצורך כך אנו משתמשים בגופיה תרמית ומכנס תרמי. הבד הוא בד סינטטי, עשוי סיבי פוליאסטר, הארוגים בצפיפות גבוהה. תפקידו להסיע את הזיעה הרחק מהגוף, אל השכבה השניה, ובכך להשאיר את הגוף יבש.
תשכחו מכותנה וצמר, אלו סופגים זיעה ואינם מתאימים לפעילות גופנית בתנאי קור קיצוני. על שכבה זו לא נוותר גם בימים מעט יותר חמים.
 
השכבה השניה
תפקידה לשמור על חום הגוף, תוך שהיא ממשיכה בהעברת הלחות הרחק ממנו. לשכבה זו משתמשים בבדי פליס דקים, המכונים מיקרופליס, שעושים את העבודה אך אינם מסורבלים מידי. בימים לא מאד קרים גולשים רבים מעדיפים לוותר על שכבה זו. בחלק הגוף התחתון שכבה זו מיותרת.
 
השכבה השלישית
השכבה החיצונית (Outer Shell), אותה נלבש מעל שתי השכבות הקודמות, אמורה לספק לנו חימום נוסף, לצד הגנה מרוח ומרטיבות חיצונית (Weatherproof). תפקיד לא פחות חשוב של שכבה זו הוא לנדף החוצה את הלחות שהגוף שלנו מייצר, וכך לשמור עלינו יבשים. כשאנו מתחממים נרצה שתהיה לנו אפשרות לפתוח פתחים לאוורור. שילוב בין כל הדרישות הללו היא משימה לא פשוטה כלל, ולכן שכבה זו היא המורכבת והיקרה מכל השכבות. את העבודה עושים מעיל סקי ומכנסי סקי, אשר בשל מורכבות תפקידם, פערי האיכות ופערי המחירים ברכישתם הם הגדולים ביותר.
 
 
קניית ביגוד וציוד סקי, מעיל סקי
מעיל ומכנסי סקי, תפקידים לשמור עלינו חמים ויבשים   (צילום: Perkus)
 



 

ציוד סקי

בנוסף לבגדים יש להצטייד בציוד הבא: מסיכת סקי (גוגלס), כפפות סקי, גרבי סקי, כובע או קסדה, נעלי סקי וכמובן מגלשי סקי. את שלושת האחרונים ניתן לשכור בכל אתר סקי, אך את שלושת הראשונים לא ניתן לשכור.
 

על איזה ציוד סקי אסור לוותר

לא גולשים ללא מכנסי סקי טובים, כפפות סקי ומשקפי סקי (גוגלס). זהו הציוד הבסיסי ביותר עליו אסור לוותר בשום אופן! בשלושת הפריטים הללו אתם חייבים להצטייד. לא חרמונית, לא מכנסי ניילון ולא סתם כפפות עבות. כל אלה אינם אטומים למים. המחיר שתשלמו, אם הציוד יירטב, יכול לעשות את ההבדל בין גלישה בכייף, לסיוט. משקפי שמש רגילים לא יכסו על העיניים במידה מספקת בעת סערה ויתכסו באדים, כך שלא תראו את המסלול.
המהדרין יוסיפו לרשימה זו גם קסדה, והם צודקים. אבל קסדה אפשר גם לשכור. לילדים קסדה היא חובה, ובדרך כלל היא תינתן להם, ללא תוספת תשלום, עם השכרת הציוד באתר.
ישנם עוד כמה פריטים קטנים ולא יקרים, שתעשו לעצמכם טובה ותוסיפו לרשימה זו, והם: כובע, מחמם צוואר וקרם הגנה.
כתבות על סקי עם ילדים ונוער
 
ליביניו, איטליה
רחוב הקניות המרכזי בעיירה ליביניו למרגלות אתר הסקי ליביניו באיטליה,
עיירה שהיא כולה דיוטי פרי, אבל לא בטוח שציוד סקי זול כאן בעונת הסקי
  (צילום: 
Evgeniy Isaev)
 

היכן לקנות ציוד סקי

קניית בגדי סקי באתרי הסקי היא עסק יקר ובדרך כלל לא משתלם מבחינה כלכלית. מי שמגיע לאתר ואין ברשותו ציוד, יקנה בכל מחיר, והמחירים בהתאם, כלומר בשמיים! אם הגעתם בסוף העונה תוכלו אולי למצוא מחירים נוחים יותר. במרבית המקרים זו תהיה קנייה בלחץ, כאשר אינכם מבינים היטב את השפה. אם חסר לכם ציוד ואתם חייבים לקנות בזמן החופשה, חפשו חנויות מחוץ לעיירות המרכזיות, או בדרך לאתר.
בקניית נעלי סקי ומגלשי סקי/סנובורד, התמונה מעט שונה. כאן חשובה מאד מקצועיות החנות והמוכרים, אותה ניתן למצוא בדרך כלל באתרי הסקי עצמם. מרבית החנויות מאפשרות לגלוש על הציוד למספר ימי נסיון וזהו יתרון גדול.
 
בארץ יש מספר רשתות גדולות וחנויות קטנות, המתמחות במכירת ציוד סקי וסנובורד. חלקן נותנות יעוץ מקצועי למדי ואחרות לא. בדקו בכמה חנויות, שאלו, השוו ותתרשמו ממקצועיות המידע והציוד. המחירים בארץ אינם זולים, אם כי בדרך כלל הם זולים יותר מאשר באירופה. אם אתם מחפשים מחיר פחות יקר חכו לסוף עונה, אז יש מבצעי הנחות משמעותיים, אם כי המבחר מוגבל. בתחילת העונה כדאי לקנות בחנויות העודפים, אליהן מגיע כל הציוד שלא נמכר בשנה שעברה, במחירים זולים משמעותית.
 

לכתבה זו שתי כתבות המשך

קניית ציוד סקי

כתבות נוספות

יעדים לחופשת סקי
מורה נבוכים לגולשי סקי וסנובורד
סקי עם ילדים ונוער

כרמית וייס אודות הכותבת
כרמית וייס (Carmit Weiss)מנסה להעביר את אהבתה לנופים דרך הצילום והכתיבה, מנהלת אתר Gotravel ואחת הכותבות המרכזיות בו. חרשה את אירופה וצפון אמריקה וטעמה גם את טעמן של היבשות האחרות. בעלת ניסיון רב בתכנון טיולים, גולשת סקי ואמא לארבעה גולשים צעירים.

כרמית עונה לשאלותיכם בפורום מומחי תיירות






סטטיסטיקות

0
מגזינים שנשלחו

0
שאלות ותשובות

0
כותבים באתר

0
כתבות באתר